Connect with us

Νέα Θάσου

Οι ξενοδόχοι της Θάσου κρατούν μικρό πασχαλινό καλάθι

Αυξημένη είναι η ζήτηση που υπάρχει στα ξενοδοχεία της Θάσου για την περίοδο του Πάσχα, τόσο από την εγχώρια αγορά, όσο και από αυτήν των βαλκανικών χωρών, κυρίως από τη Βουλγαρία.

Ωστόσο, το γεγονός ότι το Πάσχα φέτος «πέφτει» πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι άλλες χρονιές, κάνει πολλούς από τους ξενοδόχους του νησιού επιφυλακτικούς για το αν πρέπει να ανοίξουν από τώρα τις επιχειρήσεις τους, καθώς μεσολαβούν τρεις εβδομάδες μέχρι ν’ αρχίσει η νέα τουριστική περίοδος.

Π. Παρασχούδης: «Υπάρχει πρόθεση από μερικά ξενοδοχεία να ανοίξουν και να εξυπηρετήσουν τη ζήτηση που υπάρχει, ωστόσο μετά θα μείνουν τρεις εβδομάδες χωρίς αντικείμενο, μέχρι να ξεκινήσει κανονικά η τουριστική κίνηση»

«Παραδοσιακά τα ξενοδοχεία της Θάσου ανοίγουν για το Πάσχα, όταν αυτό «πέφτει» προς το τέλος Απριλίου. Επειδή φέτος έχουμε Πάσχα αρκετά νωρίς, υπάρχει πρόθεση από μερικά ξενοδοχεία να ανοίξουν και να εξυπηρετήσουν για τη ζήτηση που υπάρχει, ωστόσο μετά θα πρέπει να σταματήσουν τις εργασίες τους γιατί η σεζόν αργεί. Θα μείνουν δηλαδή τρεις εβδομάδες χωρίς αντικείμενο, μέχρι να ξεκινήσει κανονικά η τουριστική κίνηση. Παραδοσιακά στο νησί μας υπάρχει ζήτηση από τις βαλκανικές χώρες, κυρίως από τη Βουλγαρία, αλλά και από την ελληνική αγορά. Δυστυχώς, επειδή το Πάσχα των Καθολικών «πέφτει» μια εβδομάδα νωρίτερα από το δικό μας, δεν υπάρχει ζήτηση από την ευρωπαϊκή αγορά. Άλλωστε δεν υπάρχουν και τα μέσα για να μας επισκεφθούν εύκολα αυτήν την περίοδο οι βορειοευρωπαίοι», τόνισε με δηλώσεις που έκανε στο Kavala Web News, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης.

«Θεωρώ πάντως ότι είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε τη ζήτηση που υπάρχει…»

«Όσα ξενοδοχεία θ’ ανοίξουν πάντως για τις ημέρες του Πάσχα θα είναι γεμάτα. Υπάρχουν πολλά αιτήματα από γραφεία, αλλά και οι ξενοδόχοι θέλουν να είναι σίγουροι από τη μεριά τους ότι θα έρθει ο κόσμος. Παραδοσιακά το Πάσχα υπάρχει κόσμος στη Θάσο, όμως όσο πιο νωρίς είναι αυτό, τόσο πιο δύσκολα είναι για τη βιομηχανία του τουρισμού να πάρει μπρος. Ως εκ τούτου δεν εξυπηρετούνται όσο θα έπρεπε οι άνθρωποι που θα βρεθούν στο νησί. Φυσικά σημαντικό ρόλο παίζει και ο καιρός που θα επικρατήσει εκείνη την περίοδο. Θεωρώ πάντως ότι είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε τη ζήτηση που υπάρχει», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Παρασχούδης.

«Είναι σίγουρο πλέον ότι το 2018 θα είναι μια το ίδιο καλή χρονιά, ίσως και ακόμη καλύτερη από το 2017»

Ερωτηθείς αναφορικά με τα μηνύματα που υπάρχουν για τη νέα τουριστική περίοδο, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου απάντησε: «Είναι σίγουρο πλέον ότι το 2018 θα είναι μια το ίδιο καλή χρονιά, ίσως και ακόμη καλύτερη από το 2017. Το πόσο μπορεί η Θάσος να φιλοξενήσει περισσότερο κόσμο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αυτό είναι το ζητούμενο. Σκοπός μας πάντοτε είναι η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, γιατί Ιούλιο και Αύγουστο εκ των πραγμάτων δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε περισσότερους επισκέπτες. Το στοίχημά μας είναι η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Να μπορέσουμε να πείσουμε δηλαδή τα μεγάλα γραφεία και τις αεροπορικές εταιρείες να βάλουν περισσότερες πτήσεις. Η κίνηση θ’ αρχίσει ουσιαστικά από τέλη Απριλίου και μετά την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου θ’ αρχίζει σιγά – σιγά να γεμίζει το νησί. Φέτος θα είναι μια πολύ καλή χρονιά, αν φυσικά δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο».

«Δεν νομίζω ότι θα έχουμε θέμα με τους Τούρκους επισκέπτες…»

Τέλος, σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι το περιστατικό με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, θα επηρεάσει την έλευση επισκεπτών από τη γειτονική χώρα στο νησί της Θάσου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού απάντησε: «Δεν νομίζω ότι θα έχουμε θέμα με τους Τούρκους επισκέπτες. Αυτοί που είναι να έρθουν στην περιοχή μας θα το κάνουν έτσι κι αλλιώς».

 

Πηγή: kavalawebnews

Νέα Θάσου

Ματαιώνεται η εμποροπανήγυρης στην Παναγία Θάσου τον Δεκαπενταύγουστο

Ματαιώνεται-η-εμποροπανήγυρης-στην-Παναγία-Θάσου-τον-Δεκαπενταύγουστο

Ο Δήμος της Θάσου, λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον COVID-19 και λόγω των δύσκολων υγειονομικά συνθηκών που επικρατούν στη Χώρα, ενημερώνει του ενδιαφερόμενους ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εμποροπανήγυρης στην Παναγιά Θάσου στις 14 και 15 Αυγούστου 2021.

Ο Δήμος της Θάσου ζητά την κατανόηση των επαγγελματιών και των μικροπωλητών που επιθυμούν να συμμετέχουν.

Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί ύψιστη υποχρέωση όλων.

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Δεύτερο κλαδοθρυμματιστή παρέλαβε ο Δήμος Θάσου

Δεύτερο-κλαδοθρυμματιστή-παρέλαβε-ο-Δήμος-Θάσου

Σήμερα, 30 Ιουλίου 2021, ο Δήμος Θάσου παρέλαβε ακόμη ένα (1) καινούργιο κλαδοθρυμματιστή, συνολικής δαπάνης 21.948,00€ με ΦΠΑ, τον 2ο που έχει παραλάβει τα 2 τελευταία έτη.

Η δαπάνη της προμήθειας καλύφθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου Θάσου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Προμηθευτήκαμε τον 1ο κλαδοθρυμματιστή στον Δήμο Θάσου το Φεβρουάριο του 2020.

Από την χρήση του μηχανήματος αποδείχθηκε ότι αποτελεί ένα σημαντικό και φιλοπεριβαλλοντικό εργαλείο για πολλές παρεμβάσεις από τις υπηρεσίες του Δήμου προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος.

Άμεσα και χωρίς δεύτερη σκέψη, βρήκαμε τους πόρους και ολοκληρώσαμε την διαδικασία για την προμήθεια και δευτέρου, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες.

Στόχος μας η μείωση στο ελάχιστο των προϊόντων κλαδεύσεων με την διαχείρισή τους στην πηγή προέλευσής τους.

Σχεδιάζουμε, ενεργούμε, αξιολογούμε και σχεδιάζουμε εκ νέου ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της Θάσου και την προστασία του περιβάλλοντος».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Παραλαβή 6ου απορριμματοφόρου οχήματος από τον Δήμο Θάσου

Παραλαβή-6ου-απορριμματοφόρου-οχήματος-από-τον-Δήμο-Θάσου

Σήμερα, 29 Ιουλίου 2021, ο Δήμος Θάσου παρέλαβε ακόμη ένα (1) καινούργιο απορριμματοφόρο όχημα, το 6ο που έχει παραλάβει τα 2 τελευταία έτη. Πρόκειται για απορριμματοφόρο όχημα τύπου πρέσας χωρητικότητας 12m3, συνολικής δαπάνης 152.520,00€ με ΦΠΑ.

Το ανωτέρω όχημα προστίθεται στα πέντε (5) καινούργια απορριμματοφόρα που έχει ήδη προμηθευτεί και παραλάβει μέχρι σήμερα ο Δήμος της Θάσου τα έτη 2020 και 2021.

Ειδικότερα, πρόκειται για δύο (2) καινούργια απορριμματοφόρα οχήματα χωρητικότητας 16m3, ένα (1) χωρητικότητας 6m3, ένα (1) χωρητικότητας 2,5m3 και ένα (1) χωρητικότητας 16m3 (δωρεά από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης Α.Ε «ΕΕΑΑ Α.Ε» προς το Δήμο Θάσου).

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Στόχος μας είναι η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας και η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της Θάσου και σήμερα τοποθετούμε, στην πράξη, ακόμη ένα λιθαράκι προς την κατεύθυνση αυτή.

Ως τώρα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, έχουμε πετύχει πολλά και σημαντικά, ωστόσο έχουμε ακόμη πολύ έργο μπροστά μας.

Μαζί με τους πολίτες και για τους πολίτες συνεχίζουμε την προσπάθεια με σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα