Connect with us

Νέα Θάσου

Οι ξενοδόχοι της Θάσου κρατούν μικρό πασχαλινό καλάθι

Αυξημένη είναι η ζήτηση που υπάρχει στα ξενοδοχεία της Θάσου για την περίοδο του Πάσχα, τόσο από την εγχώρια αγορά, όσο και από αυτήν των βαλκανικών χωρών, κυρίως από τη Βουλγαρία.

Ωστόσο, το γεγονός ότι το Πάσχα φέτος «πέφτει» πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι άλλες χρονιές, κάνει πολλούς από τους ξενοδόχους του νησιού επιφυλακτικούς για το αν πρέπει να ανοίξουν από τώρα τις επιχειρήσεις τους, καθώς μεσολαβούν τρεις εβδομάδες μέχρι ν’ αρχίσει η νέα τουριστική περίοδος.

Π. Παρασχούδης: «Υπάρχει πρόθεση από μερικά ξενοδοχεία να ανοίξουν και να εξυπηρετήσουν τη ζήτηση που υπάρχει, ωστόσο μετά θα μείνουν τρεις εβδομάδες χωρίς αντικείμενο, μέχρι να ξεκινήσει κανονικά η τουριστική κίνηση»

«Παραδοσιακά τα ξενοδοχεία της Θάσου ανοίγουν για το Πάσχα, όταν αυτό «πέφτει» προς το τέλος Απριλίου. Επειδή φέτος έχουμε Πάσχα αρκετά νωρίς, υπάρχει πρόθεση από μερικά ξενοδοχεία να ανοίξουν και να εξυπηρετήσουν για τη ζήτηση που υπάρχει, ωστόσο μετά θα πρέπει να σταματήσουν τις εργασίες τους γιατί η σεζόν αργεί. Θα μείνουν δηλαδή τρεις εβδομάδες χωρίς αντικείμενο, μέχρι να ξεκινήσει κανονικά η τουριστική κίνηση. Παραδοσιακά στο νησί μας υπάρχει ζήτηση από τις βαλκανικές χώρες, κυρίως από τη Βουλγαρία, αλλά και από την ελληνική αγορά. Δυστυχώς, επειδή το Πάσχα των Καθολικών «πέφτει» μια εβδομάδα νωρίτερα από το δικό μας, δεν υπάρχει ζήτηση από την ευρωπαϊκή αγορά. Άλλωστε δεν υπάρχουν και τα μέσα για να μας επισκεφθούν εύκολα αυτήν την περίοδο οι βορειοευρωπαίοι», τόνισε με δηλώσεις που έκανε στο Kavala Web News, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης.

«Θεωρώ πάντως ότι είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε τη ζήτηση που υπάρχει…»

«Όσα ξενοδοχεία θ’ ανοίξουν πάντως για τις ημέρες του Πάσχα θα είναι γεμάτα. Υπάρχουν πολλά αιτήματα από γραφεία, αλλά και οι ξενοδόχοι θέλουν να είναι σίγουροι από τη μεριά τους ότι θα έρθει ο κόσμος. Παραδοσιακά το Πάσχα υπάρχει κόσμος στη Θάσο, όμως όσο πιο νωρίς είναι αυτό, τόσο πιο δύσκολα είναι για τη βιομηχανία του τουρισμού να πάρει μπρος. Ως εκ τούτου δεν εξυπηρετούνται όσο θα έπρεπε οι άνθρωποι που θα βρεθούν στο νησί. Φυσικά σημαντικό ρόλο παίζει και ο καιρός που θα επικρατήσει εκείνη την περίοδο. Θεωρώ πάντως ότι είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε τη ζήτηση που υπάρχει», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Παρασχούδης.

«Είναι σίγουρο πλέον ότι το 2018 θα είναι μια το ίδιο καλή χρονιά, ίσως και ακόμη καλύτερη από το 2017»

Ερωτηθείς αναφορικά με τα μηνύματα που υπάρχουν για τη νέα τουριστική περίοδο, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου απάντησε: «Είναι σίγουρο πλέον ότι το 2018 θα είναι μια το ίδιο καλή χρονιά, ίσως και ακόμη καλύτερη από το 2017. Το πόσο μπορεί η Θάσος να φιλοξενήσει περισσότερο κόσμο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αυτό είναι το ζητούμενο. Σκοπός μας πάντοτε είναι η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, γιατί Ιούλιο και Αύγουστο εκ των πραγμάτων δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε περισσότερους επισκέπτες. Το στοίχημά μας είναι η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Να μπορέσουμε να πείσουμε δηλαδή τα μεγάλα γραφεία και τις αεροπορικές εταιρείες να βάλουν περισσότερες πτήσεις. Η κίνηση θ’ αρχίσει ουσιαστικά από τέλη Απριλίου και μετά την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου θ’ αρχίζει σιγά – σιγά να γεμίζει το νησί. Φέτος θα είναι μια πολύ καλή χρονιά, αν φυσικά δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο».

«Δεν νομίζω ότι θα έχουμε θέμα με τους Τούρκους επισκέπτες…»

Τέλος, σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι το περιστατικό με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, θα επηρεάσει την έλευση επισκεπτών από τη γειτονική χώρα στο νησί της Θάσου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού απάντησε: «Δεν νομίζω ότι θα έχουμε θέμα με τους Τούρκους επισκέπτες. Αυτοί που είναι να έρθουν στην περιοχή μας θα το κάνουν έτσι κι αλλιώς».

 

Πηγή: kavalawebnews

Νέα Θάσου

Συλλυπητήρια της Θασιακής Ένωσης για τον θάνατο της μητέρας του Δημάρχου Θάσου

Συλλυπητήρια-της-Θασιακής-Ένωσης-για-τον-θάνατο-της-μητέρας-του-Δημάρχου-Θάσου

Το Δ.Σ. της Θασιακής Ένωσης Καβάλας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθερίου Κυριακίδη για τον θάνατο της μητέρας του.

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Νικόλαος Τσιλογεώργης Αγλαΐα Τερλελέ

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου

Ο-Ν.-Παναγιωτόπουλος-στα-γραφεία-του-Δημοτικού-Λιμενικού-Ταμείου-Θάσου

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο νησί της Θάσου με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 109η επέτειο απελευθέρωσης της νήσου από τον Οθωμανικό ζυγό το 1912.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης ακολούθησε επίσκεψη του Υπουργού στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου.

Στη συνάντηση που ακολούθησε, σε εγκάρδιο κλίμα, ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Θ., παρουσία και του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για την πορεία του Δ.Λ.Τ.Θ. ανταλλάσσοντας αναμνηστικά δώρα και ευχές.

Σχετικά ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Θ. κ. Μανίτσας Δημήτριος δήλωσε:

«Είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε στα γραφεία μας που στεγάζονται στο ιστορικό κτίριο του «Καλογερικού» τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο. Αξιοσημείωτη αποτελεί η απλότητα και η αμεσότητα του Υπουργού, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για το ειλικρινές ενδιαφέρον που έδειξε για το έργο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δ.Λ.Τ.Θ

Δημήτριος Μανίτσας

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Υποχρεωτική αργία η 18η Οκτωβρίου για την Π.Ε Θάσου

Υποχρεωτική-αργία-η-18η-Οκτωβρίου-για-την-Π.Ε-Θάσου
Κατόπιν πρότασης του Δήμου Θάσου και του Δημάρχου, σύμφωνα με την υπ.αριθμ. 272967/4710/11-10-2021 απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ (ΦΕΚ 4755/Β/14-10-2021), η 18η Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Θάσου από τον οθωμανικό ζυγό, ορίστηκε ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για την Π.Ε Θάσου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
“Μια ακόμη εκκρεμότητα ετών τακτοποιείται.
Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου Θάσου”

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα