Connect with us

Νέα Θάσου

Οι ξενοδόχοι της Θάσου κρατούν μικρό πασχαλινό καλάθι

Αυξημένη είναι η ζήτηση που υπάρχει στα ξενοδοχεία της Θάσου για την περίοδο του Πάσχα, τόσο από την εγχώρια αγορά, όσο και από αυτήν των βαλκανικών χωρών, κυρίως από τη Βουλγαρία.

Ωστόσο, το γεγονός ότι το Πάσχα φέτος «πέφτει» πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι άλλες χρονιές, κάνει πολλούς από τους ξενοδόχους του νησιού επιφυλακτικούς για το αν πρέπει να ανοίξουν από τώρα τις επιχειρήσεις τους, καθώς μεσολαβούν τρεις εβδομάδες μέχρι ν’ αρχίσει η νέα τουριστική περίοδος.

Π. Παρασχούδης: «Υπάρχει πρόθεση από μερικά ξενοδοχεία να ανοίξουν και να εξυπηρετήσουν τη ζήτηση που υπάρχει, ωστόσο μετά θα μείνουν τρεις εβδομάδες χωρίς αντικείμενο, μέχρι να ξεκινήσει κανονικά η τουριστική κίνηση»

«Παραδοσιακά τα ξενοδοχεία της Θάσου ανοίγουν για το Πάσχα, όταν αυτό «πέφτει» προς το τέλος Απριλίου. Επειδή φέτος έχουμε Πάσχα αρκετά νωρίς, υπάρχει πρόθεση από μερικά ξενοδοχεία να ανοίξουν και να εξυπηρετήσουν για τη ζήτηση που υπάρχει, ωστόσο μετά θα πρέπει να σταματήσουν τις εργασίες τους γιατί η σεζόν αργεί. Θα μείνουν δηλαδή τρεις εβδομάδες χωρίς αντικείμενο, μέχρι να ξεκινήσει κανονικά η τουριστική κίνηση. Παραδοσιακά στο νησί μας υπάρχει ζήτηση από τις βαλκανικές χώρες, κυρίως από τη Βουλγαρία, αλλά και από την ελληνική αγορά. Δυστυχώς, επειδή το Πάσχα των Καθολικών «πέφτει» μια εβδομάδα νωρίτερα από το δικό μας, δεν υπάρχει ζήτηση από την ευρωπαϊκή αγορά. Άλλωστε δεν υπάρχουν και τα μέσα για να μας επισκεφθούν εύκολα αυτήν την περίοδο οι βορειοευρωπαίοι», τόνισε με δηλώσεις που έκανε στο Kavala Web News, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης.

«Θεωρώ πάντως ότι είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε τη ζήτηση που υπάρχει…»

«Όσα ξενοδοχεία θ’ ανοίξουν πάντως για τις ημέρες του Πάσχα θα είναι γεμάτα. Υπάρχουν πολλά αιτήματα από γραφεία, αλλά και οι ξενοδόχοι θέλουν να είναι σίγουροι από τη μεριά τους ότι θα έρθει ο κόσμος. Παραδοσιακά το Πάσχα υπάρχει κόσμος στη Θάσο, όμως όσο πιο νωρίς είναι αυτό, τόσο πιο δύσκολα είναι για τη βιομηχανία του τουρισμού να πάρει μπρος. Ως εκ τούτου δεν εξυπηρετούνται όσο θα έπρεπε οι άνθρωποι που θα βρεθούν στο νησί. Φυσικά σημαντικό ρόλο παίζει και ο καιρός που θα επικρατήσει εκείνη την περίοδο. Θεωρώ πάντως ότι είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε τη ζήτηση που υπάρχει», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Παρασχούδης.

«Είναι σίγουρο πλέον ότι το 2018 θα είναι μια το ίδιο καλή χρονιά, ίσως και ακόμη καλύτερη από το 2017»

Ερωτηθείς αναφορικά με τα μηνύματα που υπάρχουν για τη νέα τουριστική περίοδο, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου απάντησε: «Είναι σίγουρο πλέον ότι το 2018 θα είναι μια το ίδιο καλή χρονιά, ίσως και ακόμη καλύτερη από το 2017. Το πόσο μπορεί η Θάσος να φιλοξενήσει περισσότερο κόσμο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αυτό είναι το ζητούμενο. Σκοπός μας πάντοτε είναι η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, γιατί Ιούλιο και Αύγουστο εκ των πραγμάτων δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε περισσότερους επισκέπτες. Το στοίχημά μας είναι η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Να μπορέσουμε να πείσουμε δηλαδή τα μεγάλα γραφεία και τις αεροπορικές εταιρείες να βάλουν περισσότερες πτήσεις. Η κίνηση θ’ αρχίσει ουσιαστικά από τέλη Απριλίου και μετά την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου θ’ αρχίζει σιγά – σιγά να γεμίζει το νησί. Φέτος θα είναι μια πολύ καλή χρονιά, αν φυσικά δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο».

«Δεν νομίζω ότι θα έχουμε θέμα με τους Τούρκους επισκέπτες…»

Τέλος, σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι το περιστατικό με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, θα επηρεάσει την έλευση επισκεπτών από τη γειτονική χώρα στο νησί της Θάσου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού απάντησε: «Δεν νομίζω ότι θα έχουμε θέμα με τους Τούρκους επισκέπτες. Αυτοί που είναι να έρθουν στην περιοχή μας θα το κάνουν έτσι κι αλλιώς».

 

Πηγή: kavalawebnews

Νέα Θάσου

Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων Πλοίων στα λιμάνια της Θάσου

To Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου (Δ.Λ.Τ.Θ) για πρώτη φορά αποκτά εγκεκριμένο Σχέδιο Παραλαβής και Διαχείρισης Αποβλήτων Πλοίων και Καταλοίπων Φορτίου Πλοίων, που καταπλέουν στους λιμένες αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, Δ. Θάσου Π.Ε. Θάσου.

Η Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου συνεχίζει την τακτοποίηση των σοβαρών εκκρεμοτήτων που υπήρχαν σχετικά με τη σύννομη και εύρυθμη λειτουργία των Λιμανιών αρμοδιότητας του.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δ.Λ.Τ.Θ

Δημήτριος Μανίτσας

 

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Εξυπηρέτηση Κοινού από το Δήμο Θάσου με ραντεβού

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ.69863/ΦΕΚ4829/Β’/02-11-2020 Υπουργική Απόφαση αλλά και λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα από την εξάπλωση του ιού COVID-19 και κατόπιν σχετικής Απόφασης του Δημάρχου Θάσου στο πλαίσιο λήψης μέτρων προστασίας για την εξάπλωση του ιού COVID-19 για τη λειτουργία των Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου Θάσου, αποφασίσθηκε η κατά προτίμηση εξυπηρέτηση του κοινού κατόπιν ραντεβού.

Παρακαλούνται οι πολίτες για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή συνωστισμού στις Υπηρεσίες του Δήμου, όπως απευθύνονται αρχικά στα κάτωθι τηλέφωνα επικοινωνίας του Δήμου Θάσου.

 

Τηλέφωνα Επικοινωνίας Δήμου Θάσου: 2593350100, 2593023918

Τηλέφωνο Επικοινωνίας Κέντρου Κοινότητας: 2593350132

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Καμπανάκι για την μείωση των δρομολογίων στη γραμμή Πρίνος-Καβάλα

Μέτωπο Σωματείων και Συλλόγων απέναντι στο κέρδος των εφοπλιστών

Η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και η σύσταση Εθνικού Οργανισμού Θαλάσσιων Συγκοινωνιών, είναι η λύση στο πρόβλημα των δρομολογίων και της εξυπηρέτησης των αναγκών των τοπικών κοινωνιών της Καβάλας και της Θάσου, κατά την άποψη των εκπροσώπων οκτώ συνδικαλιστικών σωματείων και συλλόγων που έδωσαν συνέντευξη Τύπου, το πρωί της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου 2020 στο ξενοδοχείο Esperia στην Καβάλα, με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στη θαλάσσια συγκοινωνία, που χειροτέρεψε λόγω της πανδημίας του covid-19. Στο κοινό μέτωπο συμμετέχουν: το σωματείο συνταξιούχων ναυτεργατών Καβάλας-Θάσου, το ενιαίο συνδικάτο ναυτεργατών Νομού Καβάλας, ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Θάσου, ο πολιτιστικός σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο», το σωματείο συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Νομού Καβάλας «Η Ενσωμάτωση», το συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού, τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας-Θάσου και το σωματείο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας.

«Θεωρούμε αδιανόητο να μην έχουμε τακτική, φθηνή και ασφαλή πρόσβαση με την Καβάλα. Κάθε κάτοικος του νησιού επιβαρύνεται με πρόσθετο οικονομικό κόστος γιατί είναι αναγκασμένος να ταξιδέψει μέσω Κεραμωτής. Επίσης οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που εκτός από οικονομικό κόστος επιδέχονται και επιπλέον ταλαιπωρία», είπε ο πρόεδρος του ενιαίου συνδικάτου συνταξιούχων ναυτεργατών, Αλέκος Λοβολούδης.

«Από το 2001 που ψηφίστηκε στη βουλή το θεσμικό πλαίσιο έκτρωμα για την απελευθέρωση των θαλάσσιων συγκοινωνιών. Απελευθερώνεται η ασυδοσία και η αυθαιρεσία των ναυτιλιακών εταιριών. Οι θαλάσσιες συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο έχει να κάνει με την απρόσκοπτη μετακίνηση των κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών το με την Καβάλα και δεν μπορούν να το χρησιμοποιούν για να γεμίζουν το θησαυροφυλάκιο τους οι εφοπλιστές», είπε.

Ο πρόεδρος του σωματείου ναυτεργατών, Μάλαμας Μαλαμίδης έκανε λόγο για την επιστολή που θα στείλουν στην γενική γραμματέα νησιωτικής πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου: “Οι ναυτιλιακές εντατικοποιούν τη δουλειά κρατώντας χαμηλό το επίπεδο των αμοιβών. Έχουμε αξιοποίηση της πανδημίας για παρατεταμένη ακινησία των πλοίων και οξύνουν το πρόβλημα της ανεργίας στις γραμμές μας. Η πλειοψηφία των ναυτεργατών εργάστηκε δύο μήνες ενώ όσοι είναι σε αναστολή έχουν πάρει επιδότηση 534 μόνο για τον Μάιο”.

Από τον αγροκτηνοτροφικό σύλλογο ο Νίκος Χρυσάφης είπε: «Καλούμε να αντισταθούμε σε αυτή την υποβάθμιση. Να στρατευτούν όλοι και να πάρουν πρωτοβουλίες. Το νομοθετικό πλαίσιο είναι υπέρ των εφοπλιστών. Η γραμμή Καβάλας-Πρίνου θα λειτουργεί όταν τους συμφέρει και θα σταματάει όταν δεν τους συμφέρει. Όταν κάποιοι πανηγύριζαν με το ένα δρομολόγιο παραπάνω η κατάργηση του ενός δρομολογίου ήταν η καλύτερη απάντηση.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου το «Κάστρο» Λάμπρος Λαμπρινίδης σημείωσε: «Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα. Ειδικά τώρα που υπάρχει το ζήτημα αντιμετώπισης της πανδημίας».

Αυτό που ζητούν πέρα από την θέσπιση ικανοποιητικού αριθμού δρομολογίων είναι:

– Άδεια έγκρισης δρομολογίων με αυστηρά κριτήρια

– Υποχρεωτική 10μηνη δρομολόγηση και υποχρέωση κατά την περίοδο ακινησίας των πλοίων, να καλύπτονται από άλλο πλοίο.

– Για κάθε πλοίο που δρομολογείται και στι δύο γραμμές να εκτελεί βάρδια πλοίου επιφυλακής μεταφοράς ασθενή.

– Επιπλέον οργανικές θέσεις.

– Επαρκείς λιμενικές εγκαταστάσεις για ασφαλή φορτοεκφόρτωση.

– Μείωση εισιτηρίων επιβατών και οχημάτων 50%, δωρεάν μετακίνηση σε ανέργους, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, στρατευμένους, φοιτητές, μαθητές.

– Οι ναυτεργάτες να έχουν λόγο στο πρόγραμμα των δρομολογίων.

– Στήριξη του Κέντρου Υγείας.

– Επίσης θέτουν το ζήτημα στήριξης του Κέντρου Υγείας με προσλήψεις σε γιατρούς, υγειονομικό προσωπικό , υλικοτεχνική υποδομή.

– Μονάδα αιμοκάθαρσης και φαρμακείο ΕΟΠΥ.

Πηγή: Ελευθερία λόγου

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα