Connect with us

Νέα Θάσου

Σκληρή απάντηση του Δημητρίου Μπραστιανού στην ανακοίνωση της ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ, που δημοσιεύτηκε στις 8-1-2019 στην εφημερίδα Θασιακή, έχω να αναφέρω τα εξής:

Από το 1965 που ξεκίνησα την πολιτική μου δράση και μέχρι σήμερα συμμετέχω σε όλους τους αγώνες του ΚΚΕ. Ξεκίνησα από την Νεολαία Λαμπράκη. Στα δύσκολα χρόνια της Χούντας ήμουν αντιπρόσωπος στο δημοψήφισμα, κι όταν το 1974 νομιμοποιήθηκε το κόμμα οργανώθηκα από τους πρώτους στην ΚΟΒ Μαριών στην οποία έγινα γραμματέας και ταμίας. Από παλικαράκι έμαθα να τηρώ το καταστατικό και τις θέσεις του κόμματος και να είμαι υπεύθυνος στις υποχρεώσεις μου. Η ανιδιοτελής προσφορά μου σε χρόνο και χρήμα είναι γραμμένη σε όλα τα συνδικάτα, στους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους, στον ελαιουργικό συνεταιρισμό Μαριών, στο σωματείο οικοδόμων, στα κοινοτικά και δημοτικά συμβούλια, πάντα στο πλευρό του ΚΚΕ. Σε όλες τις απεργίες και τους αγώνες ήμουν εκεί. Επί δεκαετίες μέλος του σωματείου οικοδόμων Λιμεναρίων, έφτασα μέχρι την Αθήνα προκειμένου να κερδίσουμε τις εργατικές κατοικίες των Λιμεναρίων. Στις πολιτικές εκδηλώσεις Θάσου, Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Αθήνας του κόμματος ήμουν παρών, όπως και η οικογένειά μου.

Παρών ήμουν και σε κάθε υπερκομματικό αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού της Θάσου: από τον μεγάλο αγώνα για το ραντάρ το 2006, για τον οποίο δικάστηκα, μέχρι τις πιο πρόσφατες κινητοποιήσεις του νησιού για περιβαλλοντικά ζητήματα (Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου), για το Χωροταξικό/Πολεοδομικό (Επιτροπή για το Χωροταξικό Θάσου), για το νερό, για τα αντιπλημμυρικά, για τα μικροφράγματα στο νησί (Θάσος Νερό SΟS). Όλοι ξέρουν ότι δεν έλλειψα από κανένα μέτωπο φωτιάς που μας απείλησε. Έτρεχα και τρέχω από Θάσο μέχρι Αθήνα για να καταθέσω τα δίκαια αιτήματα του λαού του νησιού μας, πιστεύοντας ότι “λαός ενωμένος ποτέ νικημένος” και με τα λόγια του Χαρίλαου Φλωράκη πάντα στο μυαλό μου: “Για το καλό της Ελλάδας και με τον διάβολο θα συνεργαστώ”. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα την ιδιότητα του μέλους του ΚΚΕ σε αυτούς τους αγώνες. Για τη δράση μου αυτή όμως πάντα ενημέρωνα πλήρως το κόμμα και πάντα του έδινα αιτήματα και ντοκουμέντα για τις ανάγκες που υπήρχαν και για τα προβλήματα που ήθελαν λύσεις. Όλα τα έγγραφα είναι στα χέρια της τοπικής οργάνωσης ΚΚΕ της Θάσου, όπου πάντα τα πήγαινα. Στα 75 μου χρόνια έχω τη συνείδησή μου πεντακάθαρη ως κομμουνιστής Θασίτης αγωνιστής, αφού έδωσα όλη μου τη ζωή για το κοινό καλό, χωρίς να υπολογίσω προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες, αντίθετα, πλήρωνα το μάρμαρο με διάφορους τρόπους.

Η δράση μου αυτή με έφερε κοντά σε πρόσωπα που πιστεύουν, όπως κι εγώ, ότι για να σταματήσει η κακοδιαχείριση του Δήμου Θάσου και να πάμε μπροστά, θα πρέπει να ενωθούμε ανεξάρτητα από κόμματα. Δημιουργήσαμε μια παράταξη από κοινού, κομματικά ανεξάρτητη, όπως γράφεται και στην διακήρυξή της.

Ας κρίνει λοιπόν ο λαός της Θάσου, αν εγώ, που μέχρι σήμερα και για πάντα δηλώνω αμετανόητος κομμουνιστής, έπραξα σύμφωνα με τη θέση του κόμματος ότι “κάνουμε κατά τόπους συνεργασίες για το κοινό καλό”. Εγώ αυτό που έχω να δηλώσω είναι ότι τιμώ και θα τιμώ το ΚΚΕ, το κόμμα το οποίο ανελλιπώς από 15 χρονών παιδί υπηρετώ χωρίς ποτέ να το βλάψω ή το εκμεταλλευτώ.

Όλοι εμείς που δημιουργήσαμε τη «Δημοτική Ενωτική Θασιακή Κίνηση» είμαστε δημότες της
Θάσου με πίστη στις αυτοδιοικητικές αξίες, στο σεβασμό των δικαιωμάτων των συνδημοτών
μας, στη διαφάνεια κατά τη λήψη των αποφάσεων και στη συλλογική δράση. Είμαστε δημότες
του νησιού μας που η αγάπη μας για τη Θάσο μας έφερε κοντά, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες,
να σταθούμε δίπλα-δίπλα, έξω από κομματικές ταμπέλες και χωρίς κομματικές
χειραγωγήσεις, για να συνθέσουμε από κοινού το όραμα για το νέο Δήμο.
Παράλληλα συνδιαμορφώσαμε την ιδρυτική μας διακήρυξη και τις βασικές προγραμματικές μας
στοχεύσεις που έχει ανάγκη το νησί μας και οι κάτοικοί του. Στόχος μας είναι να δώσουμε στο
συνδυασμό μας ένα δυναμικό χαρακτήρα, να κινητοποιήσουμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας
και ιδιαίτερα τους νέους, και να στελεχώσουμε ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους ικανούς,
ανιδιοτελείς, με όρεξη να προσφέρουν στον τόπο μας.
Σήμερα η θεσμική κατοχύρωση της απλής αναλογικής ενισχύει τη δημοκρατία στην Τοπική
Αυτοδιοίκηση και δημιουργεί το εύφορο έδαφος για συνεργασίες ατόμων ή δημοτικών
παρατάξεων διαφορετικών πολιτικών αφετηριών, που μέσα από ειλικρινή, γόνιμο διάλογο και
προγραμματικές συγκλίσεις μπορούν να προχωρήσουν από κοινού στην πορεία για τη
συνολική ανάπτυξη του νησιού μας.
Οι αξίες αυτές και το κοινό όραμα για μια συμμετοχική και δημιουργική κοινωνία της Θάσου με
οδήγησαν να συστρατευθώ στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με τα μέλη της ανεξάρτητης και
αδέσμευτης δημοτικής παράταξης “Δημοτική Ενωτική Θασιακή Κίνηση” με επικεφαλής το
Δημήτρη Θεοδωρίδη, αλλά χωρίς να απεμπολώ την πολιτική μου ταυτότητα και την πολυετή
ανιδιοτελή πολιτική μου δράση στο χώρο του ΚΚΕ Θάσου.

Δημήτρης

Μπραστιανός

Μέλος της Συντονιστικής

Γραμματείας της ΔΕΘΑΚ

Δημήτριος Μπραστιανός

Νέα Θάσου

Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων Πλοίων στα λιμάνια της Θάσου

To Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου (Δ.Λ.Τ.Θ) για πρώτη φορά αποκτά εγκεκριμένο Σχέδιο Παραλαβής και Διαχείρισης Αποβλήτων Πλοίων και Καταλοίπων Φορτίου Πλοίων, που καταπλέουν στους λιμένες αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, Δ. Θάσου Π.Ε. Θάσου.

Η Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου συνεχίζει την τακτοποίηση των σοβαρών εκκρεμοτήτων που υπήρχαν σχετικά με τη σύννομη και εύρυθμη λειτουργία των Λιμανιών αρμοδιότητας του.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δ.Λ.Τ.Θ

Δημήτριος Μανίτσας

 

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Εξυπηρέτηση Κοινού από το Δήμο Θάσου με ραντεβού

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ.69863/ΦΕΚ4829/Β’/02-11-2020 Υπουργική Απόφαση αλλά και λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα από την εξάπλωση του ιού COVID-19 και κατόπιν σχετικής Απόφασης του Δημάρχου Θάσου στο πλαίσιο λήψης μέτρων προστασίας για την εξάπλωση του ιού COVID-19 για τη λειτουργία των Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου Θάσου, αποφασίσθηκε η κατά προτίμηση εξυπηρέτηση του κοινού κατόπιν ραντεβού.

Παρακαλούνται οι πολίτες για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή συνωστισμού στις Υπηρεσίες του Δήμου, όπως απευθύνονται αρχικά στα κάτωθι τηλέφωνα επικοινωνίας του Δήμου Θάσου.

 

Τηλέφωνα Επικοινωνίας Δήμου Θάσου: 2593350100, 2593023918

Τηλέφωνο Επικοινωνίας Κέντρου Κοινότητας: 2593350132

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Καμπανάκι για την μείωση των δρομολογίων στη γραμμή Πρίνος-Καβάλα

Μέτωπο Σωματείων και Συλλόγων απέναντι στο κέρδος των εφοπλιστών

Η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και η σύσταση Εθνικού Οργανισμού Θαλάσσιων Συγκοινωνιών, είναι η λύση στο πρόβλημα των δρομολογίων και της εξυπηρέτησης των αναγκών των τοπικών κοινωνιών της Καβάλας και της Θάσου, κατά την άποψη των εκπροσώπων οκτώ συνδικαλιστικών σωματείων και συλλόγων που έδωσαν συνέντευξη Τύπου, το πρωί της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου 2020 στο ξενοδοχείο Esperia στην Καβάλα, με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στη θαλάσσια συγκοινωνία, που χειροτέρεψε λόγω της πανδημίας του covid-19. Στο κοινό μέτωπο συμμετέχουν: το σωματείο συνταξιούχων ναυτεργατών Καβάλας-Θάσου, το ενιαίο συνδικάτο ναυτεργατών Νομού Καβάλας, ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Θάσου, ο πολιτιστικός σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο», το σωματείο συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Νομού Καβάλας «Η Ενσωμάτωση», το συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού, τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας-Θάσου και το σωματείο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας.

«Θεωρούμε αδιανόητο να μην έχουμε τακτική, φθηνή και ασφαλή πρόσβαση με την Καβάλα. Κάθε κάτοικος του νησιού επιβαρύνεται με πρόσθετο οικονομικό κόστος γιατί είναι αναγκασμένος να ταξιδέψει μέσω Κεραμωτής. Επίσης οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που εκτός από οικονομικό κόστος επιδέχονται και επιπλέον ταλαιπωρία», είπε ο πρόεδρος του ενιαίου συνδικάτου συνταξιούχων ναυτεργατών, Αλέκος Λοβολούδης.

«Από το 2001 που ψηφίστηκε στη βουλή το θεσμικό πλαίσιο έκτρωμα για την απελευθέρωση των θαλάσσιων συγκοινωνιών. Απελευθερώνεται η ασυδοσία και η αυθαιρεσία των ναυτιλιακών εταιριών. Οι θαλάσσιες συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο έχει να κάνει με την απρόσκοπτη μετακίνηση των κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών το με την Καβάλα και δεν μπορούν να το χρησιμοποιούν για να γεμίζουν το θησαυροφυλάκιο τους οι εφοπλιστές», είπε.

Ο πρόεδρος του σωματείου ναυτεργατών, Μάλαμας Μαλαμίδης έκανε λόγο για την επιστολή που θα στείλουν στην γενική γραμματέα νησιωτικής πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου: “Οι ναυτιλιακές εντατικοποιούν τη δουλειά κρατώντας χαμηλό το επίπεδο των αμοιβών. Έχουμε αξιοποίηση της πανδημίας για παρατεταμένη ακινησία των πλοίων και οξύνουν το πρόβλημα της ανεργίας στις γραμμές μας. Η πλειοψηφία των ναυτεργατών εργάστηκε δύο μήνες ενώ όσοι είναι σε αναστολή έχουν πάρει επιδότηση 534 μόνο για τον Μάιο”.

Από τον αγροκτηνοτροφικό σύλλογο ο Νίκος Χρυσάφης είπε: «Καλούμε να αντισταθούμε σε αυτή την υποβάθμιση. Να στρατευτούν όλοι και να πάρουν πρωτοβουλίες. Το νομοθετικό πλαίσιο είναι υπέρ των εφοπλιστών. Η γραμμή Καβάλας-Πρίνου θα λειτουργεί όταν τους συμφέρει και θα σταματάει όταν δεν τους συμφέρει. Όταν κάποιοι πανηγύριζαν με το ένα δρομολόγιο παραπάνω η κατάργηση του ενός δρομολογίου ήταν η καλύτερη απάντηση.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου το «Κάστρο» Λάμπρος Λαμπρινίδης σημείωσε: «Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα. Ειδικά τώρα που υπάρχει το ζήτημα αντιμετώπισης της πανδημίας».

Αυτό που ζητούν πέρα από την θέσπιση ικανοποιητικού αριθμού δρομολογίων είναι:

– Άδεια έγκρισης δρομολογίων με αυστηρά κριτήρια

– Υποχρεωτική 10μηνη δρομολόγηση και υποχρέωση κατά την περίοδο ακινησίας των πλοίων, να καλύπτονται από άλλο πλοίο.

– Για κάθε πλοίο που δρομολογείται και στι δύο γραμμές να εκτελεί βάρδια πλοίου επιφυλακής μεταφοράς ασθενή.

– Επιπλέον οργανικές θέσεις.

– Επαρκείς λιμενικές εγκαταστάσεις για ασφαλή φορτοεκφόρτωση.

– Μείωση εισιτηρίων επιβατών και οχημάτων 50%, δωρεάν μετακίνηση σε ανέργους, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, στρατευμένους, φοιτητές, μαθητές.

– Οι ναυτεργάτες να έχουν λόγο στο πρόγραμμα των δρομολογίων.

– Στήριξη του Κέντρου Υγείας.

– Επίσης θέτουν το ζήτημα στήριξης του Κέντρου Υγείας με προσλήψεις σε γιατρούς, υγειονομικό προσωπικό , υλικοτεχνική υποδομή.

– Μονάδα αιμοκάθαρσης και φαρμακείο ΕΟΠΥ.

Πηγή: Ελευθερία λόγου

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα