Connect with us

Νέα Θάσου

Πρώτο τεστ για τον τουρισμό μέσα στον Ιανουάριο

Σάκης Ζηλιαχωβινός: «Οι αγορές της ανατολικής Μεσογείου έχουν ανακάμψει, θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια…»

Εντός του Ιανουαρίου αναμένεται η πρώτη εικόνα για τις πωλήσεις των τουριστικών πακέτων στο νησί της Θάσου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο τουριστικός πράκτορας Σάκης Ζηλιαχωβινός.

«Αρχικά να πούμε ότι ο προγραμματισμός για το 2019 γίνεται πάντοτε με βάση την απόδοση της προηγούμενης περιόδου του 2018. Ο προγραμματισμός έχει γίνει, έχουν τοποθετηθεί δηλαδή οι πτήσεις κανονικά, έχουν υπογραφεί τα συμβόλαια των ξενοδοχείων κι έχουν δημιουργηθεί τα πακέτα με τους συνεργάτες – tour operators στην κάθε αγορά», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Ζηλιαχωβινός.

«Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των πωλήσεων, αν όχι ανά εβδομάδα, ανά μήνα»

«Περιμένουμε πλέον να πάρουμε ένα δείγμα για το πώς θα εξελιχθούν οι πωλήσεις, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο, μέσα στον Ιανουάριο. Βέβαια αυτό δεν μας αρκεί, ούτε θα προδιαγράψει την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου του 2019, γιατί ίσως παρασυρθούμε, με αποτέλεσμα να μην είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε απρόβλεπτο θέμα. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των πωλήσεων, αν όχι ανά εβδομάδα, ανά μήνα», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο Σάκης Ζηλιαχωβινός.

«Οι αγορές της ανατολικής Μεσογείου πλέον έχουν πολύ ισχυρή θέση, έχουν ανακάμψει, με αποτέλεσμα για να πάρουμε τις κρατήσεις μας θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια…»

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν μπορεί να κάνει εκτίμηση για το πώς θα κινηθεί η φετινή τουριστική περίοδος, απάντησε: «Γεγονότα πάντοτε υπάρχουν και προβλέψιμα και απρόβλεπτα. Αυτό είναι το δεδομένο για όσους ασχολούνται με τον τουρισμό. Εκείνο που διαφαίνεται τώρα είναι ότι έχουμε όλες τις αγορές ανοιχτές (ανταγωνιστικές), ενώ πριν δυο χρόνια υπήρχαν κάποιες αγορές που ήταν υποτονικές. Φυσικά δεν ευχόμαστε η ανατολική Μεσόγειος να φλέγεται για να είμαστε εμείς πρωταθλητές. Αυτό δεν είναι σωστό. Από την άλλη όμως πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι οι αγορές της ανατολικής Μεσογείου πλέον έχουν πολύ ισχυρή θέση, έχουν ανακάμψει, με αποτέλεσμα για να πάρουμε τις κρατήσεις μας θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, με γνώση και με κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες που πρέπει να ανοίξουμε».

«Το 2018 είχε μια δύσκολη εκκίνηση τον Μάιο μέχρι τις αρχές Ιουνίου, αλλά από εκεί και πέρα όμως η χρόνια έκλεισε σε πολύ καλά και θετικά επίπεδα…»

Σε ερώτηση για το αν όντως το 2018 ήταν η καλύτερη τουριστικά χρονιά για το νησί της Θάσου, ο κ. Ζηλιαχωβινός απάντησε: «Το 2018 ήταν μια άριστη χρονιά. Αν το τοποθετήσουμε όμως μπροστά στο 2017 θα πούμε ότι είχαμε μια πτώση. Από την άλλη αν πούμε ότι το 2018 ήταν μια πτωτική χρονιά θα είναι λάθος. Εδώ λοιπόν χρειάζεται προσοχή. Μακάρι όλα τα επόμενα χρόνια να ήταν σαν το 2018, θα πανηγυρίζαμε. Θέλει απλά προσοχή από πού θα το συγκρίνουμε. Το 2018 είχε μια δύσκολη εκκίνηση τον Μάιο μέχρι τις αρχές Ιουνίου, αλλά από εκεί και πέρα όμως η χρόνια έκλεισε σε πολύ καλά και θετικά επίπεδα. Απλά μερικές φορές παρασυρόμαστε κάνοντας συγκρίσεις με το 2016 και το 2017 που ήταν μοναδικές χρονιές για την περιοχή μας και για τη χώρα φυσικά. Αυτήν την σύγκριση θα πρέπει να την αποφύγουμε».

«Μπορεί όλοι να επιθυμούμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά δεν βλέπω να ασχολούμαστε σοβαρά με αυτό»

Τέλος, κληθείς να κάνει σχόλιο αναφορικά με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη Θάσο, ο κ. Ζηλιαχωβινός επισήμανε: «Η επιμήκυνση, δυστυχώς, είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Είναι ένα κύριο θέμα. Τι ζητάμε; Τους μήνες που είναι υποτονικοί επιζητούμε να τους κάνουμε κύριους. Αυτό όμως θέλει προσπάθεια. Θέλουμε δηλαδή να κερδίσουμε έναν υπεραθλητή να το πω έτσι. Για να κερδηθεί η επιμήκυνση, αυτό το κεφάλαιο πρέπει να το απομονώσουμε και να ασχοληθούμε αποκλειστικά και χωρίς διακοπή μ’ αυτό. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις, όμως είναι δύσκολος στόχος που απαιτεί πολλή μελέτη, καθώς είναι συγκερασμός πολλών πραγμάτων. Μπορεί όλοι να το επιθυμούμε, αλλά δεν βλέπω να ασχολούμαστε σοβαρά με αυτό. Είναι ένας δύσκολος στόχος που απαιτεί προσοχή και πολλή μελέτη».

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Καβάλα

Καμπανάκι για την μείωση των δρομολογίων στη γραμμή Πρίνος-Καβάλα

Μέτωπο Σωματείων και Συλλόγων απέναντι στο κέρδος των εφοπλιστών

Η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και η σύσταση Εθνικού Οργανισμού Θαλάσσιων Συγκοινωνιών, είναι η λύση στο πρόβλημα των δρομολογίων και της εξυπηρέτησης των αναγκών των τοπικών κοινωνιών της Καβάλας και της Θάσου, κατά την άποψη των εκπροσώπων οκτώ συνδικαλιστικών σωματείων και συλλόγων που έδωσαν συνέντευξη Τύπου, το πρωί της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου 2020 στο ξενοδοχείο Esperia στην Καβάλα, με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στη θαλάσσια συγκοινωνία, που χειροτέρεψε λόγω της πανδημίας του covid-19. Στο κοινό μέτωπο συμμετέχουν: το σωματείο συνταξιούχων ναυτεργατών Καβάλας-Θάσου, το ενιαίο συνδικάτο ναυτεργατών Νομού Καβάλας, ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Θάσου, ο πολιτιστικός σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο», το σωματείο συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Νομού Καβάλας «Η Ενσωμάτωση», το συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού, τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας-Θάσου και το σωματείο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας.

«Θεωρούμε αδιανόητο να μην έχουμε τακτική, φθηνή και ασφαλή πρόσβαση με την Καβάλα. Κάθε κάτοικος του νησιού επιβαρύνεται με πρόσθετο οικονομικό κόστος γιατί είναι αναγκασμένος να ταξιδέψει μέσω Κεραμωτής. Επίσης οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που εκτός από οικονομικό κόστος επιδέχονται και επιπλέον ταλαιπωρία», είπε ο πρόεδρος του ενιαίου συνδικάτου συνταξιούχων ναυτεργατών, Αλέκος Λοβολούδης.

«Από το 2001 που ψηφίστηκε στη βουλή το θεσμικό πλαίσιο έκτρωμα για την απελευθέρωση των θαλάσσιων συγκοινωνιών. Απελευθερώνεται η ασυδοσία και η αυθαιρεσία των ναυτιλιακών εταιριών. Οι θαλάσσιες συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο έχει να κάνει με την απρόσκοπτη μετακίνηση των κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών το με την Καβάλα και δεν μπορούν να το χρησιμοποιούν για να γεμίζουν το θησαυροφυλάκιο τους οι εφοπλιστές», είπε.

Ο πρόεδρος του σωματείου ναυτεργατών, Μάλαμας Μαλαμίδης έκανε λόγο για την επιστολή που θα στείλουν στην γενική γραμματέα νησιωτικής πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου: “Οι ναυτιλιακές εντατικοποιούν τη δουλειά κρατώντας χαμηλό το επίπεδο των αμοιβών. Έχουμε αξιοποίηση της πανδημίας για παρατεταμένη ακινησία των πλοίων και οξύνουν το πρόβλημα της ανεργίας στις γραμμές μας. Η πλειοψηφία των ναυτεργατών εργάστηκε δύο μήνες ενώ όσοι είναι σε αναστολή έχουν πάρει επιδότηση 534 μόνο για τον Μάιο”.

Από τον αγροκτηνοτροφικό σύλλογο ο Νίκος Χρυσάφης είπε: «Καλούμε να αντισταθούμε σε αυτή την υποβάθμιση. Να στρατευτούν όλοι και να πάρουν πρωτοβουλίες. Το νομοθετικό πλαίσιο είναι υπέρ των εφοπλιστών. Η γραμμή Καβάλας-Πρίνου θα λειτουργεί όταν τους συμφέρει και θα σταματάει όταν δεν τους συμφέρει. Όταν κάποιοι πανηγύριζαν με το ένα δρομολόγιο παραπάνω η κατάργηση του ενός δρομολογίου ήταν η καλύτερη απάντηση.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου το «Κάστρο» Λάμπρος Λαμπρινίδης σημείωσε: «Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα. Ειδικά τώρα που υπάρχει το ζήτημα αντιμετώπισης της πανδημίας».

Αυτό που ζητούν πέρα από την θέσπιση ικανοποιητικού αριθμού δρομολογίων είναι:

– Άδεια έγκρισης δρομολογίων με αυστηρά κριτήρια

– Υποχρεωτική 10μηνη δρομολόγηση και υποχρέωση κατά την περίοδο ακινησίας των πλοίων, να καλύπτονται από άλλο πλοίο.

– Για κάθε πλοίο που δρομολογείται και στι δύο γραμμές να εκτελεί βάρδια πλοίου επιφυλακής μεταφοράς ασθενή.

– Επιπλέον οργανικές θέσεις.

– Επαρκείς λιμενικές εγκαταστάσεις για ασφαλή φορτοεκφόρτωση.

– Μείωση εισιτηρίων επιβατών και οχημάτων 50%, δωρεάν μετακίνηση σε ανέργους, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, στρατευμένους, φοιτητές, μαθητές.

– Οι ναυτεργάτες να έχουν λόγο στο πρόγραμμα των δρομολογίων.

– Στήριξη του Κέντρου Υγείας.

– Επίσης θέτουν το ζήτημα στήριξης του Κέντρου Υγείας με προσλήψεις σε γιατρούς, υγειονομικό προσωπικό , υλικοτεχνική υποδομή.

– Μονάδα αιμοκάθαρσης και φαρμακείο ΕΟΠΥ.

Πηγή: Ελευθερία λόγου

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Ο Δήμος Θάσου κοντά στον πολίτη, δίνει χρήσιμες συμβουλές για την εξοικονόμηση ενέργειας

Ακολουθεί φυλλάδιο που περιλαμβάνει χρήσιμες συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου STEP-IN.

Είναι διαθέσιμο για όλους τους δημότες μας.

Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • μέτρα για την ενεργειακή αναβάθμιση και τη θωράκιση των κατοικιών,
  • τρόπους μείωσης του κόστους θέρμανσης,
  • απλές συμβουλές που απαιτούν αποκλειστικά και μόνο αλλαγή κάποιων κακών συνηθειών χωρίς να επηρεάζουν τις συνθήκες άνεσης,
  • επιδοτούμενες δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα περιεχόμενα του φυλλαδίου που μπορούν να σας βοηθήσουν:

  • να μειώσετε την κατανάλωση θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας,
  • να εξοικονομήσετε χρήματα,
  • να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας και
  • να προστατεύσετε το περιβάλλον!

Λήψη φυλλάδιου

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Θάσος: Αναστέλλεται η λειτουργία σχολικών τμημάτων και του «Θεαγένη»

Μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων κορωνοϊού σε μικρούς μαθητές στη Θάσο αναστέλλεται για 14 μέρες η λειτουργία του Ε1 τμήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λιμένα και του 2ου (πρωινού) τμήματος του 2ου Νηπιαγωγείου του Λιμένα.

Επίσης, αναστέλλονται μέχρι και την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου όλες οι αθλητικές δραστηριότητες της ακαδημίας ποδοσφαίρου «Θεαγένης Θάσου».

 

Πηγή: kavalawebnews.gr

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα