Connect with us

Νέα Θάσου

Πρώτο τεστ για τον τουρισμό μέσα στον Ιανουάριο

Σάκης Ζηλιαχωβινός: «Οι αγορές της ανατολικής Μεσογείου έχουν ανακάμψει, θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια…»

Εντός του Ιανουαρίου αναμένεται η πρώτη εικόνα για τις πωλήσεις των τουριστικών πακέτων στο νησί της Θάσου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο τουριστικός πράκτορας Σάκης Ζηλιαχωβινός.

«Αρχικά να πούμε ότι ο προγραμματισμός για το 2019 γίνεται πάντοτε με βάση την απόδοση της προηγούμενης περιόδου του 2018. Ο προγραμματισμός έχει γίνει, έχουν τοποθετηθεί δηλαδή οι πτήσεις κανονικά, έχουν υπογραφεί τα συμβόλαια των ξενοδοχείων κι έχουν δημιουργηθεί τα πακέτα με τους συνεργάτες – tour operators στην κάθε αγορά», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Ζηλιαχωβινός.

«Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των πωλήσεων, αν όχι ανά εβδομάδα, ανά μήνα»

«Περιμένουμε πλέον να πάρουμε ένα δείγμα για το πώς θα εξελιχθούν οι πωλήσεις, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο, μέσα στον Ιανουάριο. Βέβαια αυτό δεν μας αρκεί, ούτε θα προδιαγράψει την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου του 2019, γιατί ίσως παρασυρθούμε, με αποτέλεσμα να μην είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε απρόβλεπτο θέμα. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των πωλήσεων, αν όχι ανά εβδομάδα, ανά μήνα», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο Σάκης Ζηλιαχωβινός.

«Οι αγορές της ανατολικής Μεσογείου πλέον έχουν πολύ ισχυρή θέση, έχουν ανακάμψει, με αποτέλεσμα για να πάρουμε τις κρατήσεις μας θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια…»

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν μπορεί να κάνει εκτίμηση για το πώς θα κινηθεί η φετινή τουριστική περίοδος, απάντησε: «Γεγονότα πάντοτε υπάρχουν και προβλέψιμα και απρόβλεπτα. Αυτό είναι το δεδομένο για όσους ασχολούνται με τον τουρισμό. Εκείνο που διαφαίνεται τώρα είναι ότι έχουμε όλες τις αγορές ανοιχτές (ανταγωνιστικές), ενώ πριν δυο χρόνια υπήρχαν κάποιες αγορές που ήταν υποτονικές. Φυσικά δεν ευχόμαστε η ανατολική Μεσόγειος να φλέγεται για να είμαστε εμείς πρωταθλητές. Αυτό δεν είναι σωστό. Από την άλλη όμως πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι οι αγορές της ανατολικής Μεσογείου πλέον έχουν πολύ ισχυρή θέση, έχουν ανακάμψει, με αποτέλεσμα για να πάρουμε τις κρατήσεις μας θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, με γνώση και με κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες που πρέπει να ανοίξουμε».

«Το 2018 είχε μια δύσκολη εκκίνηση τον Μάιο μέχρι τις αρχές Ιουνίου, αλλά από εκεί και πέρα όμως η χρόνια έκλεισε σε πολύ καλά και θετικά επίπεδα…»

Σε ερώτηση για το αν όντως το 2018 ήταν η καλύτερη τουριστικά χρονιά για το νησί της Θάσου, ο κ. Ζηλιαχωβινός απάντησε: «Το 2018 ήταν μια άριστη χρονιά. Αν το τοποθετήσουμε όμως μπροστά στο 2017 θα πούμε ότι είχαμε μια πτώση. Από την άλλη αν πούμε ότι το 2018 ήταν μια πτωτική χρονιά θα είναι λάθος. Εδώ λοιπόν χρειάζεται προσοχή. Μακάρι όλα τα επόμενα χρόνια να ήταν σαν το 2018, θα πανηγυρίζαμε. Θέλει απλά προσοχή από πού θα το συγκρίνουμε. Το 2018 είχε μια δύσκολη εκκίνηση τον Μάιο μέχρι τις αρχές Ιουνίου, αλλά από εκεί και πέρα όμως η χρόνια έκλεισε σε πολύ καλά και θετικά επίπεδα. Απλά μερικές φορές παρασυρόμαστε κάνοντας συγκρίσεις με το 2016 και το 2017 που ήταν μοναδικές χρονιές για την περιοχή μας και για τη χώρα φυσικά. Αυτήν την σύγκριση θα πρέπει να την αποφύγουμε».

«Μπορεί όλοι να επιθυμούμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά δεν βλέπω να ασχολούμαστε σοβαρά με αυτό»

Τέλος, κληθείς να κάνει σχόλιο αναφορικά με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη Θάσο, ο κ. Ζηλιαχωβινός επισήμανε: «Η επιμήκυνση, δυστυχώς, είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Είναι ένα κύριο θέμα. Τι ζητάμε; Τους μήνες που είναι υποτονικοί επιζητούμε να τους κάνουμε κύριους. Αυτό όμως θέλει προσπάθεια. Θέλουμε δηλαδή να κερδίσουμε έναν υπεραθλητή να το πω έτσι. Για να κερδηθεί η επιμήκυνση, αυτό το κεφάλαιο πρέπει να το απομονώσουμε και να ασχοληθούμε αποκλειστικά και χωρίς διακοπή μ’ αυτό. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις, όμως είναι δύσκολος στόχος που απαιτεί πολλή μελέτη, καθώς είναι συγκερασμός πολλών πραγμάτων. Μπορεί όλοι να το επιθυμούμε, αλλά δεν βλέπω να ασχολούμαστε σοβαρά με αυτό. Είναι ένας δύσκολος στόχος που απαιτεί προσοχή και πολλή μελέτη».

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Νέα Θάσου

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου

Ο-Ν.-Παναγιωτόπουλος-στα-γραφεία-του-Δημοτικού-Λιμενικού-Ταμείου-Θάσου

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο νησί της Θάσου με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 109η επέτειο απελευθέρωσης της νήσου από τον Οθωμανικό ζυγό το 1912.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης ακολούθησε επίσκεψη του Υπουργού στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου.

Στη συνάντηση που ακολούθησε, σε εγκάρδιο κλίμα, ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Θ., παρουσία και του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για την πορεία του Δ.Λ.Τ.Θ. ανταλλάσσοντας αναμνηστικά δώρα και ευχές.

Σχετικά ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Θ. κ. Μανίτσας Δημήτριος δήλωσε:

«Είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε στα γραφεία μας που στεγάζονται στο ιστορικό κτίριο του «Καλογερικού» τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο. Αξιοσημείωτη αποτελεί η απλότητα και η αμεσότητα του Υπουργού, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για το ειλικρινές ενδιαφέρον που έδειξε για το έργο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δ.Λ.Τ.Θ

Δημήτριος Μανίτσας

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Υποχρεωτική αργία η 18η Οκτωβρίου για την Π.Ε Θάσου

Υποχρεωτική-αργία-η-18η-Οκτωβρίου-για-την-Π.Ε-Θάσου
Κατόπιν πρότασης του Δήμου Θάσου και του Δημάρχου, σύμφωνα με την υπ.αριθμ. 272967/4710/11-10-2021 απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ (ΦΕΚ 4755/Β/14-10-2021), η 18η Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Θάσου από τον οθωμανικό ζυγό, ορίστηκε ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για την Π.Ε Θάσου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
“Μια ακόμη εκκρεμότητα ετών τακτοποιείται.
Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου Θάσου”

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Πρώτη ημερίδα του Δικτύου Τουρισμού Θάσου

Πρώτη-ημερίδα-του-Δικτύου-Τουρισμού-Θάσου

Την Κυριακή 03/10/2021 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Όνειρο Ζωής στον Πρίνο της Θάσου η πρώτη ημερίδα του Δικτύου Τουρισμού Θάσου! Την ημερίδα την τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θάσου και οι Βουλευτές Γιάννης Πασχαλίδης και Τάνια Ελευθεριάδου οι οποίοι έκαναν και έναν σύντομο χαιρετισμό. Την ημερίδα παρακολουθήσαν μεγάλος αριθμός επαγγελματιών και πολλοί κάτοικοι του νησιού!

Αναμεσά στα θέματα της ημερίδας ήταν η παρουσίαση του Δικτύου Τουρισμού Θάσου με εισηγητή τον Λάμπρο Σακελλαρίου και βίντεο έναρξης με κεντρικό σύνθημα «Ας κρατήσουμε ότι μας ενώνει». Τα υπόλοιπα θέματα που απασχολήσαν την ημερίδα ήταν:

Μελλοντική Στρατηγική Κατεύθυνση του Τουρισμού της Θάσου σε σχέση με το ανταγωνισμό. Ο Τουρισμός τα επόμενα 10 χρόνια! Τι μοντέλο χρειάζεται το νησί;

Εισηγητής: Δημήτριος Τριανταφυλλίδης Διεθνής Σύμβουλος Προορισμών

Η ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη του νησιού σε άμεση σχέση με το περιβάλλον και την προστασία των υδάτινων πόρων

Εισηγητής: Διονύσης Θεοφιλόπουλος Γεωλόγος.

Εναλλακτικός Τουρισμός και η λειτουργία του στο νέο μοντέλο Εισηγητής: Κυριάκος Μαρκιανός

Μετά το τέλος των εισηγήσεων έγινε συζήτηση επί όλων των θεμάτων!

Η ημερίδα ήταν η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση που έγινε μέσα στην πανδημία του Κορωνοϊού για αυτό και τηρήθηκαν όλα τα επίκαιρα υγειονομικά πρωτόκολλα!

Σαν πρώτη ημερίδα τουρισμού στην Θάσο η διοργάνωση ήταν επιτυχημένη, το περιεχόμενο της επίκαιρο και οι προτάσεις και τα μηνύματα που διατυπωθήκαν θα κριθούν στην συνέχεια!

Το Δίκτυο Τουρισμού Θάσου σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, θα προωθήσει την εμπειρία της ημερίδας και με καινοτόμες ιδέες και δράσεις θα προωθήσει την ανάδειξη του προορισμού προς όφελος όλης της τουριστικής κοινότητας της Θάσου!

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα