Connect with us

Νέα Θάσου

Πρώτο τεστ για τον τουρισμό μέσα στον Ιανουάριο

Σάκης Ζηλιαχωβινός: «Οι αγορές της ανατολικής Μεσογείου έχουν ανακάμψει, θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια…»

Εντός του Ιανουαρίου αναμένεται η πρώτη εικόνα για τις πωλήσεις των τουριστικών πακέτων στο νησί της Θάσου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο τουριστικός πράκτορας Σάκης Ζηλιαχωβινός.

«Αρχικά να πούμε ότι ο προγραμματισμός για το 2019 γίνεται πάντοτε με βάση την απόδοση της προηγούμενης περιόδου του 2018. Ο προγραμματισμός έχει γίνει, έχουν τοποθετηθεί δηλαδή οι πτήσεις κανονικά, έχουν υπογραφεί τα συμβόλαια των ξενοδοχείων κι έχουν δημιουργηθεί τα πακέτα με τους συνεργάτες – tour operators στην κάθε αγορά», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Ζηλιαχωβινός.

«Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των πωλήσεων, αν όχι ανά εβδομάδα, ανά μήνα»

«Περιμένουμε πλέον να πάρουμε ένα δείγμα για το πώς θα εξελιχθούν οι πωλήσεις, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο, μέσα στον Ιανουάριο. Βέβαια αυτό δεν μας αρκεί, ούτε θα προδιαγράψει την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου του 2019, γιατί ίσως παρασυρθούμε, με αποτέλεσμα να μην είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε απρόβλεπτο θέμα. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των πωλήσεων, αν όχι ανά εβδομάδα, ανά μήνα», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο Σάκης Ζηλιαχωβινός.

«Οι αγορές της ανατολικής Μεσογείου πλέον έχουν πολύ ισχυρή θέση, έχουν ανακάμψει, με αποτέλεσμα για να πάρουμε τις κρατήσεις μας θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια…»

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν μπορεί να κάνει εκτίμηση για το πώς θα κινηθεί η φετινή τουριστική περίοδος, απάντησε: «Γεγονότα πάντοτε υπάρχουν και προβλέψιμα και απρόβλεπτα. Αυτό είναι το δεδομένο για όσους ασχολούνται με τον τουρισμό. Εκείνο που διαφαίνεται τώρα είναι ότι έχουμε όλες τις αγορές ανοιχτές (ανταγωνιστικές), ενώ πριν δυο χρόνια υπήρχαν κάποιες αγορές που ήταν υποτονικές. Φυσικά δεν ευχόμαστε η ανατολική Μεσόγειος να φλέγεται για να είμαστε εμείς πρωταθλητές. Αυτό δεν είναι σωστό. Από την άλλη όμως πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι οι αγορές της ανατολικής Μεσογείου πλέον έχουν πολύ ισχυρή θέση, έχουν ανακάμψει, με αποτέλεσμα για να πάρουμε τις κρατήσεις μας θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, με γνώση και με κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες που πρέπει να ανοίξουμε».

«Το 2018 είχε μια δύσκολη εκκίνηση τον Μάιο μέχρι τις αρχές Ιουνίου, αλλά από εκεί και πέρα όμως η χρόνια έκλεισε σε πολύ καλά και θετικά επίπεδα…»

Σε ερώτηση για το αν όντως το 2018 ήταν η καλύτερη τουριστικά χρονιά για το νησί της Θάσου, ο κ. Ζηλιαχωβινός απάντησε: «Το 2018 ήταν μια άριστη χρονιά. Αν το τοποθετήσουμε όμως μπροστά στο 2017 θα πούμε ότι είχαμε μια πτώση. Από την άλλη αν πούμε ότι το 2018 ήταν μια πτωτική χρονιά θα είναι λάθος. Εδώ λοιπόν χρειάζεται προσοχή. Μακάρι όλα τα επόμενα χρόνια να ήταν σαν το 2018, θα πανηγυρίζαμε. Θέλει απλά προσοχή από πού θα το συγκρίνουμε. Το 2018 είχε μια δύσκολη εκκίνηση τον Μάιο μέχρι τις αρχές Ιουνίου, αλλά από εκεί και πέρα όμως η χρόνια έκλεισε σε πολύ καλά και θετικά επίπεδα. Απλά μερικές φορές παρασυρόμαστε κάνοντας συγκρίσεις με το 2016 και το 2017 που ήταν μοναδικές χρονιές για την περιοχή μας και για τη χώρα φυσικά. Αυτήν την σύγκριση θα πρέπει να την αποφύγουμε».

«Μπορεί όλοι να επιθυμούμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά δεν βλέπω να ασχολούμαστε σοβαρά με αυτό»

Τέλος, κληθείς να κάνει σχόλιο αναφορικά με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη Θάσο, ο κ. Ζηλιαχωβινός επισήμανε: «Η επιμήκυνση, δυστυχώς, είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Είναι ένα κύριο θέμα. Τι ζητάμε; Τους μήνες που είναι υποτονικοί επιζητούμε να τους κάνουμε κύριους. Αυτό όμως θέλει προσπάθεια. Θέλουμε δηλαδή να κερδίσουμε έναν υπεραθλητή να το πω έτσι. Για να κερδηθεί η επιμήκυνση, αυτό το κεφάλαιο πρέπει να το απομονώσουμε και να ασχοληθούμε αποκλειστικά και χωρίς διακοπή μ’ αυτό. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις, όμως είναι δύσκολος στόχος που απαιτεί πολλή μελέτη, καθώς είναι συγκερασμός πολλών πραγμάτων. Μπορεί όλοι να το επιθυμούμε, αλλά δεν βλέπω να ασχολούμαστε σοβαρά με αυτό. Είναι ένας δύσκολος στόχος που απαιτεί προσοχή και πολλή μελέτη».

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Νέα Θάσου

Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων Πλοίων στα λιμάνια της Θάσου

To Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου (Δ.Λ.Τ.Θ) για πρώτη φορά αποκτά εγκεκριμένο Σχέδιο Παραλαβής και Διαχείρισης Αποβλήτων Πλοίων και Καταλοίπων Φορτίου Πλοίων, που καταπλέουν στους λιμένες αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, Δ. Θάσου Π.Ε. Θάσου.

Η Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου συνεχίζει την τακτοποίηση των σοβαρών εκκρεμοτήτων που υπήρχαν σχετικά με τη σύννομη και εύρυθμη λειτουργία των Λιμανιών αρμοδιότητας του.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δ.Λ.Τ.Θ

Δημήτριος Μανίτσας

 

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Εξυπηρέτηση Κοινού από το Δήμο Θάσου με ραντεβού

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ.69863/ΦΕΚ4829/Β’/02-11-2020 Υπουργική Απόφαση αλλά και λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα από την εξάπλωση του ιού COVID-19 και κατόπιν σχετικής Απόφασης του Δημάρχου Θάσου στο πλαίσιο λήψης μέτρων προστασίας για την εξάπλωση του ιού COVID-19 για τη λειτουργία των Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου Θάσου, αποφασίσθηκε η κατά προτίμηση εξυπηρέτηση του κοινού κατόπιν ραντεβού.

Παρακαλούνται οι πολίτες για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή συνωστισμού στις Υπηρεσίες του Δήμου, όπως απευθύνονται αρχικά στα κάτωθι τηλέφωνα επικοινωνίας του Δήμου Θάσου.

 

Τηλέφωνα Επικοινωνίας Δήμου Θάσου: 2593350100, 2593023918

Τηλέφωνο Επικοινωνίας Κέντρου Κοινότητας: 2593350132

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Καμπανάκι για την μείωση των δρομολογίων στη γραμμή Πρίνος-Καβάλα

Μέτωπο Σωματείων και Συλλόγων απέναντι στο κέρδος των εφοπλιστών

Η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και η σύσταση Εθνικού Οργανισμού Θαλάσσιων Συγκοινωνιών, είναι η λύση στο πρόβλημα των δρομολογίων και της εξυπηρέτησης των αναγκών των τοπικών κοινωνιών της Καβάλας και της Θάσου, κατά την άποψη των εκπροσώπων οκτώ συνδικαλιστικών σωματείων και συλλόγων που έδωσαν συνέντευξη Τύπου, το πρωί της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου 2020 στο ξενοδοχείο Esperia στην Καβάλα, με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στη θαλάσσια συγκοινωνία, που χειροτέρεψε λόγω της πανδημίας του covid-19. Στο κοινό μέτωπο συμμετέχουν: το σωματείο συνταξιούχων ναυτεργατών Καβάλας-Θάσου, το ενιαίο συνδικάτο ναυτεργατών Νομού Καβάλας, ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Θάσου, ο πολιτιστικός σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο», το σωματείο συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Νομού Καβάλας «Η Ενσωμάτωση», το συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού, τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας-Θάσου και το σωματείο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας.

«Θεωρούμε αδιανόητο να μην έχουμε τακτική, φθηνή και ασφαλή πρόσβαση με την Καβάλα. Κάθε κάτοικος του νησιού επιβαρύνεται με πρόσθετο οικονομικό κόστος γιατί είναι αναγκασμένος να ταξιδέψει μέσω Κεραμωτής. Επίσης οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που εκτός από οικονομικό κόστος επιδέχονται και επιπλέον ταλαιπωρία», είπε ο πρόεδρος του ενιαίου συνδικάτου συνταξιούχων ναυτεργατών, Αλέκος Λοβολούδης.

«Από το 2001 που ψηφίστηκε στη βουλή το θεσμικό πλαίσιο έκτρωμα για την απελευθέρωση των θαλάσσιων συγκοινωνιών. Απελευθερώνεται η ασυδοσία και η αυθαιρεσία των ναυτιλιακών εταιριών. Οι θαλάσσιες συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο έχει να κάνει με την απρόσκοπτη μετακίνηση των κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών το με την Καβάλα και δεν μπορούν να το χρησιμοποιούν για να γεμίζουν το θησαυροφυλάκιο τους οι εφοπλιστές», είπε.

Ο πρόεδρος του σωματείου ναυτεργατών, Μάλαμας Μαλαμίδης έκανε λόγο για την επιστολή που θα στείλουν στην γενική γραμματέα νησιωτικής πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου: “Οι ναυτιλιακές εντατικοποιούν τη δουλειά κρατώντας χαμηλό το επίπεδο των αμοιβών. Έχουμε αξιοποίηση της πανδημίας για παρατεταμένη ακινησία των πλοίων και οξύνουν το πρόβλημα της ανεργίας στις γραμμές μας. Η πλειοψηφία των ναυτεργατών εργάστηκε δύο μήνες ενώ όσοι είναι σε αναστολή έχουν πάρει επιδότηση 534 μόνο για τον Μάιο”.

Από τον αγροκτηνοτροφικό σύλλογο ο Νίκος Χρυσάφης είπε: «Καλούμε να αντισταθούμε σε αυτή την υποβάθμιση. Να στρατευτούν όλοι και να πάρουν πρωτοβουλίες. Το νομοθετικό πλαίσιο είναι υπέρ των εφοπλιστών. Η γραμμή Καβάλας-Πρίνου θα λειτουργεί όταν τους συμφέρει και θα σταματάει όταν δεν τους συμφέρει. Όταν κάποιοι πανηγύριζαν με το ένα δρομολόγιο παραπάνω η κατάργηση του ενός δρομολογίου ήταν η καλύτερη απάντηση.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου το «Κάστρο» Λάμπρος Λαμπρινίδης σημείωσε: «Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα. Ειδικά τώρα που υπάρχει το ζήτημα αντιμετώπισης της πανδημίας».

Αυτό που ζητούν πέρα από την θέσπιση ικανοποιητικού αριθμού δρομολογίων είναι:

– Άδεια έγκρισης δρομολογίων με αυστηρά κριτήρια

– Υποχρεωτική 10μηνη δρομολόγηση και υποχρέωση κατά την περίοδο ακινησίας των πλοίων, να καλύπτονται από άλλο πλοίο.

– Για κάθε πλοίο που δρομολογείται και στι δύο γραμμές να εκτελεί βάρδια πλοίου επιφυλακής μεταφοράς ασθενή.

– Επιπλέον οργανικές θέσεις.

– Επαρκείς λιμενικές εγκαταστάσεις για ασφαλή φορτοεκφόρτωση.

– Μείωση εισιτηρίων επιβατών και οχημάτων 50%, δωρεάν μετακίνηση σε ανέργους, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, στρατευμένους, φοιτητές, μαθητές.

– Οι ναυτεργάτες να έχουν λόγο στο πρόγραμμα των δρομολογίων.

– Στήριξη του Κέντρου Υγείας.

– Επίσης θέτουν το ζήτημα στήριξης του Κέντρου Υγείας με προσλήψεις σε γιατρούς, υγειονομικό προσωπικό , υλικοτεχνική υποδομή.

– Μονάδα αιμοκάθαρσης και φαρμακείο ΕΟΠΥ.

Πηγή: Ελευθερία λόγου

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα