Connect with us

Νέα Θάσου

Πρώτο τεστ για τον τουρισμό μέσα στον Ιανουάριο

Σάκης Ζηλιαχωβινός: «Οι αγορές της ανατολικής Μεσογείου έχουν ανακάμψει, θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια…»

Εντός του Ιανουαρίου αναμένεται η πρώτη εικόνα για τις πωλήσεις των τουριστικών πακέτων στο νησί της Θάσου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο τουριστικός πράκτορας Σάκης Ζηλιαχωβινός.

«Αρχικά να πούμε ότι ο προγραμματισμός για το 2019 γίνεται πάντοτε με βάση την απόδοση της προηγούμενης περιόδου του 2018. Ο προγραμματισμός έχει γίνει, έχουν τοποθετηθεί δηλαδή οι πτήσεις κανονικά, έχουν υπογραφεί τα συμβόλαια των ξενοδοχείων κι έχουν δημιουργηθεί τα πακέτα με τους συνεργάτες – tour operators στην κάθε αγορά», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Ζηλιαχωβινός.

«Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των πωλήσεων, αν όχι ανά εβδομάδα, ανά μήνα»

«Περιμένουμε πλέον να πάρουμε ένα δείγμα για το πώς θα εξελιχθούν οι πωλήσεις, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο, μέσα στον Ιανουάριο. Βέβαια αυτό δεν μας αρκεί, ούτε θα προδιαγράψει την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου του 2019, γιατί ίσως παρασυρθούμε, με αποτέλεσμα να μην είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε απρόβλεπτο θέμα. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των πωλήσεων, αν όχι ανά εβδομάδα, ανά μήνα», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο Σάκης Ζηλιαχωβινός.

«Οι αγορές της ανατολικής Μεσογείου πλέον έχουν πολύ ισχυρή θέση, έχουν ανακάμψει, με αποτέλεσμα για να πάρουμε τις κρατήσεις μας θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια…»

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν μπορεί να κάνει εκτίμηση για το πώς θα κινηθεί η φετινή τουριστική περίοδος, απάντησε: «Γεγονότα πάντοτε υπάρχουν και προβλέψιμα και απρόβλεπτα. Αυτό είναι το δεδομένο για όσους ασχολούνται με τον τουρισμό. Εκείνο που διαφαίνεται τώρα είναι ότι έχουμε όλες τις αγορές ανοιχτές (ανταγωνιστικές), ενώ πριν δυο χρόνια υπήρχαν κάποιες αγορές που ήταν υποτονικές. Φυσικά δεν ευχόμαστε η ανατολική Μεσόγειος να φλέγεται για να είμαστε εμείς πρωταθλητές. Αυτό δεν είναι σωστό. Από την άλλη όμως πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι οι αγορές της ανατολικής Μεσογείου πλέον έχουν πολύ ισχυρή θέση, έχουν ανακάμψει, με αποτέλεσμα για να πάρουμε τις κρατήσεις μας θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, με γνώση και με κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες που πρέπει να ανοίξουμε».

«Το 2018 είχε μια δύσκολη εκκίνηση τον Μάιο μέχρι τις αρχές Ιουνίου, αλλά από εκεί και πέρα όμως η χρόνια έκλεισε σε πολύ καλά και θετικά επίπεδα…»

Σε ερώτηση για το αν όντως το 2018 ήταν η καλύτερη τουριστικά χρονιά για το νησί της Θάσου, ο κ. Ζηλιαχωβινός απάντησε: «Το 2018 ήταν μια άριστη χρονιά. Αν το τοποθετήσουμε όμως μπροστά στο 2017 θα πούμε ότι είχαμε μια πτώση. Από την άλλη αν πούμε ότι το 2018 ήταν μια πτωτική χρονιά θα είναι λάθος. Εδώ λοιπόν χρειάζεται προσοχή. Μακάρι όλα τα επόμενα χρόνια να ήταν σαν το 2018, θα πανηγυρίζαμε. Θέλει απλά προσοχή από πού θα το συγκρίνουμε. Το 2018 είχε μια δύσκολη εκκίνηση τον Μάιο μέχρι τις αρχές Ιουνίου, αλλά από εκεί και πέρα όμως η χρόνια έκλεισε σε πολύ καλά και θετικά επίπεδα. Απλά μερικές φορές παρασυρόμαστε κάνοντας συγκρίσεις με το 2016 και το 2017 που ήταν μοναδικές χρονιές για την περιοχή μας και για τη χώρα φυσικά. Αυτήν την σύγκριση θα πρέπει να την αποφύγουμε».

«Μπορεί όλοι να επιθυμούμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά δεν βλέπω να ασχολούμαστε σοβαρά με αυτό»

Τέλος, κληθείς να κάνει σχόλιο αναφορικά με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη Θάσο, ο κ. Ζηλιαχωβινός επισήμανε: «Η επιμήκυνση, δυστυχώς, είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Είναι ένα κύριο θέμα. Τι ζητάμε; Τους μήνες που είναι υποτονικοί επιζητούμε να τους κάνουμε κύριους. Αυτό όμως θέλει προσπάθεια. Θέλουμε δηλαδή να κερδίσουμε έναν υπεραθλητή να το πω έτσι. Για να κερδηθεί η επιμήκυνση, αυτό το κεφάλαιο πρέπει να το απομονώσουμε και να ασχοληθούμε αποκλειστικά και χωρίς διακοπή μ’ αυτό. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις, όμως είναι δύσκολος στόχος που απαιτεί πολλή μελέτη, καθώς είναι συγκερασμός πολλών πραγμάτων. Μπορεί όλοι να το επιθυμούμε, αλλά δεν βλέπω να ασχολούμαστε σοβαρά με αυτό. Είναι ένας δύσκολος στόχος που απαιτεί προσοχή και πολλή μελέτη».

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Νέα Θάσου

Ματαιώνεται η εμποροπανήγυρης στην Παναγία Θάσου τον Δεκαπενταύγουστο

Ματαιώνεται-η-εμποροπανήγυρης-στην-Παναγία-Θάσου-τον-Δεκαπενταύγουστο

Ο Δήμος της Θάσου, λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον COVID-19 και λόγω των δύσκολων υγειονομικά συνθηκών που επικρατούν στη Χώρα, ενημερώνει του ενδιαφερόμενους ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εμποροπανήγυρης στην Παναγιά Θάσου στις 14 και 15 Αυγούστου 2021.

Ο Δήμος της Θάσου ζητά την κατανόηση των επαγγελματιών και των μικροπωλητών που επιθυμούν να συμμετέχουν.

Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί ύψιστη υποχρέωση όλων.

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Δεύτερο κλαδοθρυμματιστή παρέλαβε ο Δήμος Θάσου

Δεύτερο-κλαδοθρυμματιστή-παρέλαβε-ο-Δήμος-Θάσου

Σήμερα, 30 Ιουλίου 2021, ο Δήμος Θάσου παρέλαβε ακόμη ένα (1) καινούργιο κλαδοθρυμματιστή, συνολικής δαπάνης 21.948,00€ με ΦΠΑ, τον 2ο που έχει παραλάβει τα 2 τελευταία έτη.

Η δαπάνη της προμήθειας καλύφθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου Θάσου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Προμηθευτήκαμε τον 1ο κλαδοθρυμματιστή στον Δήμο Θάσου το Φεβρουάριο του 2020.

Από την χρήση του μηχανήματος αποδείχθηκε ότι αποτελεί ένα σημαντικό και φιλοπεριβαλλοντικό εργαλείο για πολλές παρεμβάσεις από τις υπηρεσίες του Δήμου προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος.

Άμεσα και χωρίς δεύτερη σκέψη, βρήκαμε τους πόρους και ολοκληρώσαμε την διαδικασία για την προμήθεια και δευτέρου, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες.

Στόχος μας η μείωση στο ελάχιστο των προϊόντων κλαδεύσεων με την διαχείρισή τους στην πηγή προέλευσής τους.

Σχεδιάζουμε, ενεργούμε, αξιολογούμε και σχεδιάζουμε εκ νέου ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της Θάσου και την προστασία του περιβάλλοντος».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Παραλαβή 6ου απορριμματοφόρου οχήματος από τον Δήμο Θάσου

Παραλαβή-6ου-απορριμματοφόρου-οχήματος-από-τον-Δήμο-Θάσου

Σήμερα, 29 Ιουλίου 2021, ο Δήμος Θάσου παρέλαβε ακόμη ένα (1) καινούργιο απορριμματοφόρο όχημα, το 6ο που έχει παραλάβει τα 2 τελευταία έτη. Πρόκειται για απορριμματοφόρο όχημα τύπου πρέσας χωρητικότητας 12m3, συνολικής δαπάνης 152.520,00€ με ΦΠΑ.

Το ανωτέρω όχημα προστίθεται στα πέντε (5) καινούργια απορριμματοφόρα που έχει ήδη προμηθευτεί και παραλάβει μέχρι σήμερα ο Δήμος της Θάσου τα έτη 2020 και 2021.

Ειδικότερα, πρόκειται για δύο (2) καινούργια απορριμματοφόρα οχήματα χωρητικότητας 16m3, ένα (1) χωρητικότητας 6m3, ένα (1) χωρητικότητας 2,5m3 και ένα (1) χωρητικότητας 16m3 (δωρεά από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης Α.Ε «ΕΕΑΑ Α.Ε» προς το Δήμο Θάσου).

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Στόχος μας είναι η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας και η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της Θάσου και σήμερα τοποθετούμε, στην πράξη, ακόμη ένα λιθαράκι προς την κατεύθυνση αυτή.

Ως τώρα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, έχουμε πετύχει πολλά και σημαντικά, ωστόσο έχουμε ακόμη πολύ έργο μπροστά μας.

Μαζί με τους πολίτες και για τους πολίτες συνεχίζουμε την προσπάθεια με σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα