Connect with us

Νέα Θάσου

Χορωδίες δήμου θάσου 2020

Για μια ακόμη χρονιά η Διοίκηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θάσου και ο πρόεδρος Κουτσουμανής Γεώργιος με την αμέριστη στήριξη του Δημάρχου Ελευθέριου Κυριακίδη, συνεχίζουν απρόσκοπτα την λειτουργία των τμημάτων της Παιδικής, Νεανικής και Μικτής Χορωδίας του Δήμου Θάσου.

Η Χορωδία δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους του νησιού μας να συνευρεθούν, να συνυπάρξουν, να συνεργαστούν, να διδαχθούν, να συσφίξουν δεσμούς μεταξύ τους και φυσικά να ψυχαγωγηθούν.

Η χορωδία του Δήμου Θάσου με τις δράσεις της, εκτός των άλλων, στοχεύει στην αγωγή της ψυχής και στην ένωση των γενεών μέσα από την τέχνη. Η μουσική, η τέχνη και ο πολιτισμός είναι τα κοινά στοιχεία που ενώνουν τους ανθρώπους.

Η Χορωδία μας εξακολουθεί να χαρίζει μοναδικές στιγμές και έντονα συναισθήματα στους ακροατές, αλλά παράλληλα και μοναδική εμπειρία στα μέλη της. Το κίνητρό της η απλόχερη προσφορά αγάπης, όπως γράφει ο ποιητής,

«Γλυκιά ζωή,

μπροστά μας μια καινούργια αρχή,

στους ουρανούς, στη γη παντού μαζί,

η αγάπη πάντα θα μας οδηγεί!»

Στα μέλη της Χορωδίας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο Ελλήνων αλλά και ξένων συνθετών, στιχουργών και ποιητών. Τραγούδια που ξεχωρίζουν για τον μελωδικό τους πλούτο συνθέτουν το ρεπερτόριό της, το οποίο συνεχώς εμπλουτίζεται με νέο υλικό.

Η Διοίκηση του Δήμου Θάσου με στοχευόμενες ενέργειες προσβλέπει στην διατήρηση της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς και στην αναβάθμιση των Πολιτιστικών δράσεων στο νησί μας.

Η συμμετοχή στα τμήματα των Χορωδιών είναι εντελώς δωρεάν και όλα τα μέσα παρέχονται από τον Δήμο Θάσου.

Η ευθύνη διδασκαλίας και οργάνωσης των Χορωδιών έχει ανατεθεί στην καθηγήτρια μουσικής, διπλωματούχο πιάνου, Πελαγία Αναγνωστάκη.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6977859358.

Τα τμήματα λειτουργούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΔΗ.Κ.Ε.Θ., τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα ως εξής:

Παρασκευή, 19:30 Αρσανάς, Σκάλα Ποταμιάς.

Σάββατο, 17:00 Καλογερικό, Παιδική – Νεανική.

Σάββατο, 18:30 Καλογερικό, Μικτή.

Κυριακή, 17:00 Δημοτικό Σχολείο Λιμεναρίων, Παιδική – Νεανική.

Τις Χορωδίες διευθύνει εθελοντικά η μαέστρος Αργυρώ Παπαλάσκαρη.

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

Ξεκίνησε από τον Δήμο Θάσου η τοποθέτηση πινακίδων πληροφοριών και κατευθύνσης στον παραδοσιακό οικισμό του Θεολόγου

Ξεκίνησε-από-τον-Δήμο-Θάσου-η-τοποθέτηση-πινακίδων-πληροφοριών-και-κατευθύνσης-στον-παραδοσιακό-οικισμό-του-Θεολόγου

Αρχική ΚΑΒΑΛΑ Ξεκίνησε από τον Δήμο Θάσου η τοποθέτηση πινακίδων πληροφοριών και κατευθύνσης στον…

Ξεκίνησε από τον Δήμο Θάσου η τοποθέτηση πινακίδων πληροφοριών και κατευθύνσης στον παραδοσιακό οικισμό του Θεολόγου

Ξεκίνησε, από τον Δήμο Θάσου, η τοποθέτηση πινακίδων πληροφοριών και κατευθύνσης στον παραδοσιακό οικισμό του Θεολόγου.

Η προσπάθεια σήμανσης έχει σκοπό την ανάδειξη του συνόλου του οικισμού και την διευκόλυνση των επισκεπτών.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Υπογραφή Σύμβασης του έργου: “Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης από Σκάλα Ραχωνίου – Σκάλα Καλλιράχης”

Υπογραφή-Σύμβασης-του-έργου:-“Εξωτερικό-δίκτυο-ύδρευσης-από-Σκάλα-Ραχωνίου-–-Σκάλα-Καλλιράχης”

Υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ κ. Κωνσταντίνο Μανίτσα και τον κ. Χαράλαμπο Τσέλο, εκπρόσωπο του οικονομικού φορέα «ΤΡΙΕΔΡΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΤΡΙΕΔΡΟΝ ΑΤΕ», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης από Σκάλα Ραχωνίου – Σκάλα Καλλιράχης”, συνολικής δαπάνης 1.501.950,97€.
Φορέας Κατασκευής του έργου είναι ο Δήμος Θάσου και Κύριος του έργου είναι η ΔΕΥΑΘ.
Η ολική προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι εννέα (9) μήνες και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο Συνοχής).
Το παρόν έργο αφορά στην αντικατάσταση του υφιστάμενου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης με νέο σύγχρονο δίκτυο μεγαλύτερης δυνατότητας μεταφοράς νερού από τη γεώτρηση στην περιοχή Σκάλας Ραχωνίου έως τη δεξαμενή Σκάλας Καλλιράχης, προκειμένου να εξαλειφθούν οι συχνές βλάβες στον υφιστάμενο αγωγό κατά τη λειτουργία του.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
«Σε στενή και αγαστή συνεργασία με τη ΔΕΥΑΘ εργαζόμαστε συνεχώς με σχέδιο και όραμα για την βελτίωση των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης στη Θάσο.
Με την υπογραφή της παρούσας σύμβασης δρομολογείται η υλοποίηση ακόμη ενός μεγάλου έργου υποδομής για την Θάσο.
Οι υποδομές της Θάσου αλλάζουν και βελτιώνονται προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.
Η Θάσος προχωράει μπροστά!»

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Σε Καβάλα και Θάσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε-Καβάλα-και-Θάσο-ο-Κυριάκος-Μητσοτάκης

Σε Καβάλα και Θάσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις 7 Ιουνίου θα βρεθεί σε Καβάλα και Θάσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ακριβές προγραμμα του δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί αλλά σύμφωνα με πληροφοριες το πρωί της Τετάρτης 7 Ιουνίου θα βρεθεί στην Θάσο και θα συναντηθεί με πολίτες αμέσως μετά θα βρεθεί στην Καβαλα και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επισκεφθεί και την Δράμα

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα