Connect with us

Νέα Θάσου

Ο Δήμαρχος Θάσου για το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων της ΑΜΘ με την διαδικασία της μη επιστρεπτέας προκαταβολής

Ως Δημοτική Αρχή της Θάσου εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, αρχικά, για την προσπάθεια ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και στην Περιφέρεια ΑΜΘ, καθώς θεωρούμε ότι η οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων, και ειδικότερα των μικρών επιχειρήσεων, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19, αντανακλάται στην τοπική οικονομία και είναι προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.

Θεωρούμε ότι τα προγράμματα ενίσχυσης οφείλουν να στοχεύουν στο σύνολο των επιχειρήσεων που έχουν πραγματικά πληγεί από τις συνέπειες της πανδημίας, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο την επικρατούσα κατάσταση στην αρχή της πανδημίας και σήμερα(Μάρτιος και Οκτώβριος 2020), αλλά και καθ’ όλο το χρονικό διάστημα μεταξύ των δύο χρονικών στιγμών.

Γι’ αυτό περιμέναμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα να αναγνωρίζει τις επιπτώσεις της πανδημίας στις τουριστικές επιχειρήσεις, που διακρίνονται από το κύριο χαρακτηριστικό της εποχικότητας ιδιαίτερα δε στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Να έχει δίκαιη γεωγραφική κατανομή των πόρων ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες των τοπικών οικονομιών εντός του χώρου της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Να ενισχύει εκείνες τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί πραγματικά από την πανδημία και έχουν μειώσεις των εσόδων τους σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο έτος χρήσης τους, ανεξάρτητα της ετήσιας ή μη λειτουργίας τους, και η ενίσχυση να είναι κατά το δυνατό αναλογική.

Θεωρούμε ότι, μέσα από την παρούσα υγειονομική και οικονομική κρίση, η Περιφέρεια ΑΜΘ έπρεπε να δώσει το στίγμα της αναπτυξιακής της στρατηγικής για την επόμενη ημέρα και να μην περιοριστεί σε ένα επιδοματικού χαρακτήρα πρόγραμμα.

Στην κατεύθυνση αυτή ο τουριστικός κλάδος θα έπρεπε να ενισχυθεί. Η οικονομική δραστηριότητα που βασικά χτυπήθηκε από τον COVID-19 είναι ο τουρισμός. Άλλωστε, όλο το προηγούμενο διάστημα, σε επίπεδο Περιφέρειας, όλοι μας ασχοληθήκαμε με τα σύνορα της Νυμφαίας, του Προμαχώνα, την επιβολή του τεστ κατά τη διέλευση των συνόρων, τα ξενοδοχεία καραντίνας, τα κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ, θέλοντας να προστατεύσουμε όσο μπορούσαμε περισσότερο τον τουρισμό καθώς είναι η βασική πηγή πλούτου της περιοχής μας. Όσοι επιχειρηματίες του τουρισμού τόλμησαν, αυτό το δύσκολο καλοκαίρι, με προσθετό κόστος να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους, να προσλάβουν το αναγκαίο προσωπικό και να αντιμετωπίσουν την πανδημία με θάρρος και αποφασιστικότητα, θα έπρεπε τουλάχιστο να στηριχθούν ουσιαστικά. Η Π.Ε. Θάσου είναι αυτή, ανάμεσα στις υπόλοιπες Π.Ε. της Περιφέρειας ΑΜΘ, με τη μεγαλύτερη καταγραφείσα και μη αμφισβητούμενη ζημία λόγω της Πανδημίας του COVID 19 (πτώση του τζίρου 70-80%, εκατοντάδες θέσεις εργασίας χαμένες, περιορισμός μετακινήσεων επί τρίμηνο κ.α.).

Καλούμε τη Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, έστω και την ύστατη στιγμή, να αναθεωρήσει τους όρους του προγράμματος ενίσχυσης, ώστε να ενισχυθούν ουσιαστικά και οι εποχικές τουριστικές επιχειρήσεις, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας της Π.Ε. Θάσου ή άμεσα να εκπονήσει ένα νέο πρόγραμμα πραγματικής ενίσχυσης των εποχικών τουριστικών επιχειρήσεων.

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να ενισχύονται πολλές επιχειρήσεις κερδοφόρες ή μη της Περιφέρειας ΑΜΘ αλλά σίγουρα δεν ενισχύεται η έντονα πληγείσα από την πανδημία COVID-19 τοπική οικονομία της Περιφερειακής Ενότητας Θάσου.

Δεν αρκεί να υποστηρίζουμε ΜΟΝΟ ότι η Θάσος είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ αλλά πρέπει και στην πράξη να το αποδεικνύουμε.

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

Υπογραφή σύμβασης του έργου: Ασφαλτοστρώσεις Δήμου Θάσου 2025

Υπογραφή-σύμβασης-του-έργου:-Ασφαλτοστρώσεις-Δήμου-Θάσου-2025

Σήμερα, Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2025, στο γραφείο του Δημάρχου Θάσου υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη και τον εκπρόσωπο της «Βουγιουκλή Α.Ε.» κ. Χρήστο Στεφανή, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Ασφαλτοστρώσεις Δήμου Θάσου 2025», συνολικής αξίας 253.973,92€, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από Δημοτικά Έσοδα.

Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε σχετικά:

Η Δημοτική Αρχή, σε απόλυτη συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Δήμου, συνεχίζει να εργάζεται με σχέδιο και συνέπεια, δίνοντας προτεραιότητα σε έργα με άμεσο όφελος στην καθημερινότητα των πολιτών. Αυξάνουμε τις παρεμβάσεις μας, με ίδια έσοδα, με στόχο μια Θάσο πιο ανθρώπινη και πιο λειτουργική.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Χρηματοδότηση αντιπλημμυρικού έργου στα Λιμενάρια – Η Θάσος προχωρά στον σχεδιασμό νέων παρεμβάσεων

Χρηματοδότηση-αντιπλημμυρικού-έργου-στα-Λιμενάρια-–-Η-Θάσος-προχωρά-στον-σχεδιασμό-νέων-παρεμβάσεων

Σήμερα το απόγευμα η Διοίκηση του Δήμου της Θάσου, της ΔΕΥΑΘ, του ΔΛΤΘ, παρουσία της Διευθύντριας και του Προϊστάμενου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της Διευθύντριας της ΔΕΥΑΘ, συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καβάλας και Θάσου κ. Μαρκόπουλο Θεόδωρο, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Αρχοντή Παναγιώτη και τους Διευθυντές των τεχνικών υπηρεσιών ΠΕ Καβάλας και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΑΜΘ κ. Κουδουμάκη Παναγιώτη και κ. Κυπραίο Γεώργιο!

Στη συνάντηση μας αυτή συζητήθηκε η πορεία των έργων που εκτελούνται στο Δήμο της Θάσου και τέθηκαν οι βάσεις για τον προγραμματισμό του Δήμου και της Περιφέρειας προκειμένου να χρησιμοποιηθεί και το τελευταίο ευρώ προς όφελος του τόπου μας!

Στο τέλος της συζήτησης μας ανακοινώθηκε, από τον ίδιο τον κ. Περιφερειάρχη, η εντός ολίγων ημερών χρηματοδότηση από την Περιφέρεια ΑΜΘ ενός πολύ σημαντικού έργου υποδομής για το νησί μας! Το «λεγόμενο» αντιπλημμυρικό έργο Καλυβίων Λιμεναρίων Θάσου με προϋπολογισμό 2.400.000€ περίπου!
Η σημαντική αυτή εξέλιξη αποδεικνύει ότι η σχέση του Δήμου με την Περιφέρεια παραμένει αταλάντευτα σταθερή προς όφελος των πολιτών του νησιού μας!

Γίνονται πολλά, θέλουμε να γίνουν ακόμη περισσότερα και σχεδιάζουμε συνεχώς νέες παρεμβάσεις σε όλο το Νησί μας!!
Με συνοχή, σοβαρότητα και σχέδιο θα πετύχουμε τα περισσότερα δυνατά για τη Θάσο μας!!!
Όλες και όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα!!!

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θάσου στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού WTM Λονδίνου 2025

Ο-Οργανισμός-Τουρισμού-Θάσου-στην-Παγκόσμια-Έκθεση-Τουρισμού-wtm-Λονδίνου-2025

Η Θάσος, μέσω του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου, έδωσε δυναμικό «παρών» στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού WTM (World Travel Market) που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου 2025, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο του Οργανισμού και Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Ιωάννη Μαρκιανό.

Η συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο booth της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία έχει πρόσφατα βραβευθεί ως κορυφαίος αναδυόμενος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη στα πλαίσια των World Travel Awards 2025. Η παρουσία της Θάσου σε μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού αποτελεί σημαντική ευκαιρία δικτύωσης με επαγγελματίες του τουρισμού, tour operators, δημοσιογράφους και ταξιδιωτικούς φορείς από όλο τον κόσμο.

Η WTM Λονδίνου λειτουργεί κάθε χρόνο ως βαρόμετρο της διεθνούς τουριστικής αγοράς, αποτυπώνοντας τις τάσεις και τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών. Στο φετινό πλαίσιο, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεχή ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και στη σταθερή θέση της χώρας στις επιλογές των Βρετανών ταξιδιωτών, μιας από τις σημαντικότερες αγορές για την Ελλάδα.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θάσου είχε την ευκαιρία να προβάλει τις φυσικές ομορφιές, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τις βιώσιμες εμπειρίες του νησιού, ενισχύοντας περαιτέρω την εξωστρέφεια και τη διεθνή τουριστική του ταυτότητα.

Η συμμετοχή στην WTM επιβεβαιώνει τη διαρκή προσπάθεια της Θάσου να βρίσκεται στο επίκεντρο των διεθνών τουριστικών εξελίξεων και να αναδεικνύεται ως προορισμός αυθεντικών εμπειριών, φιλοξενίας και φυσικής ομορφιάς.

Προβάλλουμε τη Θάσο – τον προορισμό που αξίζει να ζήσεις!

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα