Connect with us

Νέα Θάσου

Ο Δήμαρχος Θάσου για το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων της ΑΜΘ με την διαδικασία της μη επιστρεπτέας προκαταβολής

Ως Δημοτική Αρχή της Θάσου εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, αρχικά, για την προσπάθεια ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και στην Περιφέρεια ΑΜΘ, καθώς θεωρούμε ότι η οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων, και ειδικότερα των μικρών επιχειρήσεων, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19, αντανακλάται στην τοπική οικονομία και είναι προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.

Θεωρούμε ότι τα προγράμματα ενίσχυσης οφείλουν να στοχεύουν στο σύνολο των επιχειρήσεων που έχουν πραγματικά πληγεί από τις συνέπειες της πανδημίας, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο την επικρατούσα κατάσταση στην αρχή της πανδημίας και σήμερα(Μάρτιος και Οκτώβριος 2020), αλλά και καθ’ όλο το χρονικό διάστημα μεταξύ των δύο χρονικών στιγμών.

Γι’ αυτό περιμέναμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα να αναγνωρίζει τις επιπτώσεις της πανδημίας στις τουριστικές επιχειρήσεις, που διακρίνονται από το κύριο χαρακτηριστικό της εποχικότητας ιδιαίτερα δε στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Να έχει δίκαιη γεωγραφική κατανομή των πόρων ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες των τοπικών οικονομιών εντός του χώρου της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Να ενισχύει εκείνες τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί πραγματικά από την πανδημία και έχουν μειώσεις των εσόδων τους σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο έτος χρήσης τους, ανεξάρτητα της ετήσιας ή μη λειτουργίας τους, και η ενίσχυση να είναι κατά το δυνατό αναλογική.

Θεωρούμε ότι, μέσα από την παρούσα υγειονομική και οικονομική κρίση, η Περιφέρεια ΑΜΘ έπρεπε να δώσει το στίγμα της αναπτυξιακής της στρατηγικής για την επόμενη ημέρα και να μην περιοριστεί σε ένα επιδοματικού χαρακτήρα πρόγραμμα.

Στην κατεύθυνση αυτή ο τουριστικός κλάδος θα έπρεπε να ενισχυθεί. Η οικονομική δραστηριότητα που βασικά χτυπήθηκε από τον COVID-19 είναι ο τουρισμός. Άλλωστε, όλο το προηγούμενο διάστημα, σε επίπεδο Περιφέρειας, όλοι μας ασχοληθήκαμε με τα σύνορα της Νυμφαίας, του Προμαχώνα, την επιβολή του τεστ κατά τη διέλευση των συνόρων, τα ξενοδοχεία καραντίνας, τα κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ, θέλοντας να προστατεύσουμε όσο μπορούσαμε περισσότερο τον τουρισμό καθώς είναι η βασική πηγή πλούτου της περιοχής μας. Όσοι επιχειρηματίες του τουρισμού τόλμησαν, αυτό το δύσκολο καλοκαίρι, με προσθετό κόστος να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους, να προσλάβουν το αναγκαίο προσωπικό και να αντιμετωπίσουν την πανδημία με θάρρος και αποφασιστικότητα, θα έπρεπε τουλάχιστο να στηριχθούν ουσιαστικά. Η Π.Ε. Θάσου είναι αυτή, ανάμεσα στις υπόλοιπες Π.Ε. της Περιφέρειας ΑΜΘ, με τη μεγαλύτερη καταγραφείσα και μη αμφισβητούμενη ζημία λόγω της Πανδημίας του COVID 19 (πτώση του τζίρου 70-80%, εκατοντάδες θέσεις εργασίας χαμένες, περιορισμός μετακινήσεων επί τρίμηνο κ.α.).

Καλούμε τη Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, έστω και την ύστατη στιγμή, να αναθεωρήσει τους όρους του προγράμματος ενίσχυσης, ώστε να ενισχυθούν ουσιαστικά και οι εποχικές τουριστικές επιχειρήσεις, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας της Π.Ε. Θάσου ή άμεσα να εκπονήσει ένα νέο πρόγραμμα πραγματικής ενίσχυσης των εποχικών τουριστικών επιχειρήσεων.

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να ενισχύονται πολλές επιχειρήσεις κερδοφόρες ή μη της Περιφέρειας ΑΜΘ αλλά σίγουρα δεν ενισχύεται η έντονα πληγείσα από την πανδημία COVID-19 τοπική οικονομία της Περιφερειακής Ενότητας Θάσου.

Δεν αρκεί να υποστηρίζουμε ΜΟΝΟ ότι η Θάσος είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ αλλά πρέπει και στην πράξη να το αποδεικνύουμε.

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

Πανηγυρικές εκδηλώσεις μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Πανηγυρικές-εκδηλώσεις-μαθητών-Πρωτοβάθμιας-και-Δευτεροβάθμιας-Εκπαίδευσης-για-την-εθνική-επέτειο-της-25ης-Μαρτίου-1821

Πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 24 Μαρτίου 2025, παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας, Χριστόδουλου Μιχαλάκη, οι πανηγυρικές εκδηλώσεις των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καβάλας, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Οι μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Καβάλας, του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, του 1ου Γυμνασίου Καβάλας, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας, και οι εκπρόσωποι των Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, κατέθεσαν στεφάνι στο ηρώο της πόλης.

Ακολούθησαν χοροί και παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τη συμμετοχή πολλών μαθητών και των δύο πρώτων βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Τελετάρχης: Κωνσταντίνος Λογοθέτης

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, οι Αντιδήμαρχοι, Έλσα Βακιρτζή, Γιάννης Προμούσας και Απόστολος Μουμτσάκης, ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Αρχέλαος Γρανάς, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών, των φορέων της εκπαίδευσης και πλήθος κόσμου.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

Επιμνημόσυνη-δέηση-και-κατάθεση-στεφάνων-στην-προτομή-του-Θεόδωρου-Κολοκοτρώνη

Τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 23 Μαρτίου 2025, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, του Δημάρχου Καβάλας, Θεόδωρου Μουριάδη, του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θεόδωρου Μαρκόπουλου, του Στρατηγού Διοικητή της ΧΧΤΘΜ, Ηλία Κωστάκη και των μελών του Συλλόγου Πελοποννησίων Νομού Καβάλας “Ο Κολοκοτρώνης”, η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του αρχιστράτηγου της ελληνικής επανάστασης, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Μετά το πέρας της τελετής, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τις αρχές του τόπου και εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων της Καβάλας, στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, δίπλα στη Λέσχη Αξιωματικών.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Αλλαγές και ανησυχίες για τις Δ.Ο.Υ. και τα Γ.Ε.Φ. στον Νομό Καβάλας

Αλλαγές-και-ανησυχίες-για-τις-ΔΟΥ-και-τα-ΓΕΦ.-στον-Νομό-Καβάλας

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προχωρά σε οργανωτικές αλλαγές με στόχο την κεντρικοποίηση και ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών της. Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, έχουν ήδη συσταθεί κεντρικοποιημένες υπηρεσίες, όπως τα Τελωνειακά Ελεγκτικά Κέντρα (ΤΕΚ), τα Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης, και τα Κέντρα Φορολογίας Κεφαλαίου, με στόχο τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών και την ενίσχυση της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας των ελέγχων.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, δεν έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένες αλλαγές ή καταργήσεις των Δ.Ο.Υ. και των Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ.) στον Νομό Καβάλας. Οι υφιστάμενες υπηρεσίες, όπως οι Δ.Ο.Υ. Καβάλας και τα Γ.Ε.Φ. σε Χρυσούπολη, Ελευθερούπολη και Θάσο, συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά. Ωστόσο, είναι πιθανό στο μέλλον να υπάρξουν αλλαγές στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής της ΑΑΔΕ για την κεντρικοποίηση των υπηρεσιών της.

Οι εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ. Καβάλας και Δράμας έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τις ενδεχόμενες επιπτώσεις αυτών των αλλαγών, τόσο για τους φορολογούμενους όσο και για το δικό τους εργασιακό μέλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν ζητήσει τη συνδρομή και τη συμπαράσταση τοπικών φορέων, όπως το Επιμελητήριο και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση και η προστασία των δικαιωμάτων τους.

Είναι σημαντικό οι πολίτες και οι επιχειρήσεις του Νομού Καβάλας να παρακολουθούν τις επίσημες ανακοινώσεις της ΑΑΔΕ και των τοπικών φορέων για τυχόν εξελίξεις που μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία των φορολογικών υπηρεσιών στην περιοχή τους.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα