Connect with us

Νέα Θάσου

«ΔΗΜΑΡΩΓΟΣ Θάσου»: Έργο με κοινωνική ευαισθησία

Αγγελική Νικήτα: «Δουλεύουμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, όλη η προσπάθεια μας γίνεται με διακριτικότητα και σεβασμό στον άνθρωπο»

Εξαιρετικό είναι το έργο που επιτελεί το νομικό πρόσωπο «ΔΗΜΑΡΩΓΟΣ» του δήμου Θάσου, το οποίο επί της ουσίας ασκεί την κοινωνική πολιτική του δήμου, καθώς στους κόλπους του περιλαμβάνει τους παιδικούς σταθμούς, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου, τα ΚΑΠΗ, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, όπως και αρκετές άλλες δομές και προγράμματα.

«Είμαστε σε έναν διαρκή αγώνα για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των συμπολιτών μας. Δεν μας λείπει δουλειά, καθώς κι εγώ ως αιρετή εθελοντικά, προσφέρω μαζί με το προσωπικό μας, που δουλεύει σκληρά καθημερινά, πολλές φορές μένοντας αρκετές ώρες παραπάνω από το καθορισμένο ωράριο για να ανταποκριθεί στις πολλές υποχρεώσεις», επισήμανε αρχικά με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» η πρόεδρος του «ΔΗΜΑΡΩΓΟΣ» Αγγελική Νικήτα.

«Όλη η προσπάθεια μας γίνεται με διακριτικότητα, σεβασμό στον άνθρωπο και στην ανάγκες του…»

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από την εξαιρετική δουλειά που κάνουμε καθημερινά κι αυτό το βλέπω στο πρόσωπο όλων όσων εξυπηρετούμε, είτε είναι γέροντες, είτε είναι παιδιά, αλλά και στους νέους που ζητούν την αρωγή του νομικού προσώπου. Ξέρουν ότι στον δήμο Θάσου και στον «ΔΗΜΑΡΩΓΟ» θα βρουν απόλυτη εχεμύθεια. Όλη η προσπάθεια μας γίνεται με διακριτικότητα, σεβασμό στον άνθρωπο και στις ανάγκες του και γι’ αυτό και πολλοί δεν ξέρουν τι ακριβώς κάνουμε. Στη σελίδα που έχουμε δημιουργήσει εδώ και δυο χρόνια στο διαδίκτυο δημοσιεύουμε μόνο αυτά που πρέπει», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η κ. Νικήτα.

«Δουλεύουμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, ευτυχώς όμως έχουμε την ηθική ενίσχυση του δημάρχου και των αντιδημάρχων, όπως και την αρωγή τους σε ό,τι χρειαζόμαστε…»

Ερωτηθείσα αναφορικά με το πόσο δύσκολο είναι να υπάρχει ανταπόκριση σε μια ευρεία γκάμα δομών και προγραμμάτων, από τη στιγμή που είναι δεδομένη η οικονομική στενότητα και η έλλειψη πόρων, η Αγγελική Νικήτα απάντησε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο όντως, καθώς δουλεύουμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Ευτυχώς όμως έχουμε την ηθική ενίσχυση του δημάρχου και των αντιδημάρχων, όπως και την αρωγή τους σε ό,τι χρειαζόμαστε ανά πάσα στιγμή, καθώς και όλων των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, οι οποίοι είναι μαζί μας σε ό,τι τους ζητήσουμε».

«Θεωρώ ότι η κοινωνική πολιτική είναι απαραίτητη σε κάθε εποχή, τόσο ύφεσης όσο και ευημερίας»

Σε ερώτηση για το αν «βλέπει» αλλαγή των πραγμάτων προς το καλύτερο, όσον αφορά την ενίσχυση των χρηματοδοτήσεων για τις κοινωνικές δομές, η πρόεδρος του «ΔΗΜΑΡΩΓΟΣ» απάντησε: «Θεωρώ ότι η κοινωνική πολιτική είναι απαραίτητη σε κάθε εποχή, τόσο ύφεσης όσο και ευημερίας. Πάντα υπάρχουν ανάγκες, όπως για παράδειγμα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Επίσης υπάρχουν ανάγκες και στα ΚΑΠΗ, όπως και άλλοι άνθρωποι που χρειάζονται τη βοήθειά μας, δηλαδή άτομα που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία. Ενδεχομένως, αν έχουμε μια οικονομική ανάκαμψη μακροπρόθεσμα, να έχουμε καλύτερη οικονομική επιχορήγηση στα νομικά πρόσωπα σαν το δικό μας, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούμε να προσφέρουμε πιο άνετα τις υπηρεσίες μας στους πολίτες».

Ποιες είναι οι ανάγκες του νομικού προσώπου «ΔΗΜΑΡΩΓΟΣ»

Τέλος, αναφερόμενη στις ανάγκες που έχει το νομικό πρόσωπο «ΔΗΜΑΡΩΓΟΣ» για να λειτουργήσει ακόμη καλύτερα, η κ. Νικήτα επισήμανε: «Χρειαζόμαστε ένα τρίτο αυτοκίνητο για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Θα πρέπει να αναζητήσουμε χρηματοδότηση για να το αποκτήσουμε. Αν είχαμε οικονομική δυνατότητα θα το αγοράζαμε αύριο, μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται. Χρειαζόμαστε επίσης δυο βρεφονηπιακούς σταθμούς σε Πρίνο και Λιμένα. Θα ήταν πιο εύκολα τα παραπάνω αν είχαμε την οικονομική άνεση. Τώρα όμως δεν την έχουμε και περιμένουμε να βγουν κάποιες χρηματοδοτήσεις».

Καβάλα

Καμπανάκι για την μείωση των δρομολογίων στη γραμμή Πρίνος-Καβάλα

Μέτωπο Σωματείων και Συλλόγων απέναντι στο κέρδος των εφοπλιστών

Η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και η σύσταση Εθνικού Οργανισμού Θαλάσσιων Συγκοινωνιών, είναι η λύση στο πρόβλημα των δρομολογίων και της εξυπηρέτησης των αναγκών των τοπικών κοινωνιών της Καβάλας και της Θάσου, κατά την άποψη των εκπροσώπων οκτώ συνδικαλιστικών σωματείων και συλλόγων που έδωσαν συνέντευξη Τύπου, το πρωί της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου 2020 στο ξενοδοχείο Esperia στην Καβάλα, με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στη θαλάσσια συγκοινωνία, που χειροτέρεψε λόγω της πανδημίας του covid-19. Στο κοινό μέτωπο συμμετέχουν: το σωματείο συνταξιούχων ναυτεργατών Καβάλας-Θάσου, το ενιαίο συνδικάτο ναυτεργατών Νομού Καβάλας, ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Θάσου, ο πολιτιστικός σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο», το σωματείο συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Νομού Καβάλας «Η Ενσωμάτωση», το συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού, τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας-Θάσου και το σωματείο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας.

«Θεωρούμε αδιανόητο να μην έχουμε τακτική, φθηνή και ασφαλή πρόσβαση με την Καβάλα. Κάθε κάτοικος του νησιού επιβαρύνεται με πρόσθετο οικονομικό κόστος γιατί είναι αναγκασμένος να ταξιδέψει μέσω Κεραμωτής. Επίσης οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που εκτός από οικονομικό κόστος επιδέχονται και επιπλέον ταλαιπωρία», είπε ο πρόεδρος του ενιαίου συνδικάτου συνταξιούχων ναυτεργατών, Αλέκος Λοβολούδης.

«Από το 2001 που ψηφίστηκε στη βουλή το θεσμικό πλαίσιο έκτρωμα για την απελευθέρωση των θαλάσσιων συγκοινωνιών. Απελευθερώνεται η ασυδοσία και η αυθαιρεσία των ναυτιλιακών εταιριών. Οι θαλάσσιες συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο έχει να κάνει με την απρόσκοπτη μετακίνηση των κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών το με την Καβάλα και δεν μπορούν να το χρησιμοποιούν για να γεμίζουν το θησαυροφυλάκιο τους οι εφοπλιστές», είπε.

Ο πρόεδρος του σωματείου ναυτεργατών, Μάλαμας Μαλαμίδης έκανε λόγο για την επιστολή που θα στείλουν στην γενική γραμματέα νησιωτικής πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου: “Οι ναυτιλιακές εντατικοποιούν τη δουλειά κρατώντας χαμηλό το επίπεδο των αμοιβών. Έχουμε αξιοποίηση της πανδημίας για παρατεταμένη ακινησία των πλοίων και οξύνουν το πρόβλημα της ανεργίας στις γραμμές μας. Η πλειοψηφία των ναυτεργατών εργάστηκε δύο μήνες ενώ όσοι είναι σε αναστολή έχουν πάρει επιδότηση 534 μόνο για τον Μάιο”.

Από τον αγροκτηνοτροφικό σύλλογο ο Νίκος Χρυσάφης είπε: «Καλούμε να αντισταθούμε σε αυτή την υποβάθμιση. Να στρατευτούν όλοι και να πάρουν πρωτοβουλίες. Το νομοθετικό πλαίσιο είναι υπέρ των εφοπλιστών. Η γραμμή Καβάλας-Πρίνου θα λειτουργεί όταν τους συμφέρει και θα σταματάει όταν δεν τους συμφέρει. Όταν κάποιοι πανηγύριζαν με το ένα δρομολόγιο παραπάνω η κατάργηση του ενός δρομολογίου ήταν η καλύτερη απάντηση.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου το «Κάστρο» Λάμπρος Λαμπρινίδης σημείωσε: «Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα. Ειδικά τώρα που υπάρχει το ζήτημα αντιμετώπισης της πανδημίας».

Αυτό που ζητούν πέρα από την θέσπιση ικανοποιητικού αριθμού δρομολογίων είναι:

– Άδεια έγκρισης δρομολογίων με αυστηρά κριτήρια

– Υποχρεωτική 10μηνη δρομολόγηση και υποχρέωση κατά την περίοδο ακινησίας των πλοίων, να καλύπτονται από άλλο πλοίο.

– Για κάθε πλοίο που δρομολογείται και στι δύο γραμμές να εκτελεί βάρδια πλοίου επιφυλακής μεταφοράς ασθενή.

– Επιπλέον οργανικές θέσεις.

– Επαρκείς λιμενικές εγκαταστάσεις για ασφαλή φορτοεκφόρτωση.

– Μείωση εισιτηρίων επιβατών και οχημάτων 50%, δωρεάν μετακίνηση σε ανέργους, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, στρατευμένους, φοιτητές, μαθητές.

– Οι ναυτεργάτες να έχουν λόγο στο πρόγραμμα των δρομολογίων.

– Στήριξη του Κέντρου Υγείας.

– Επίσης θέτουν το ζήτημα στήριξης του Κέντρου Υγείας με προσλήψεις σε γιατρούς, υγειονομικό προσωπικό , υλικοτεχνική υποδομή.

– Μονάδα αιμοκάθαρσης και φαρμακείο ΕΟΠΥ.

Πηγή: Ελευθερία λόγου

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Ο Δήμος Θάσου κοντά στον πολίτη, δίνει χρήσιμες συμβουλές για την εξοικονόμηση ενέργειας

Ακολουθεί φυλλάδιο που περιλαμβάνει χρήσιμες συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου STEP-IN.

Είναι διαθέσιμο για όλους τους δημότες μας.

Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • μέτρα για την ενεργειακή αναβάθμιση και τη θωράκιση των κατοικιών,
  • τρόπους μείωσης του κόστους θέρμανσης,
  • απλές συμβουλές που απαιτούν αποκλειστικά και μόνο αλλαγή κάποιων κακών συνηθειών χωρίς να επηρεάζουν τις συνθήκες άνεσης,
  • επιδοτούμενες δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα περιεχόμενα του φυλλαδίου που μπορούν να σας βοηθήσουν:

  • να μειώσετε την κατανάλωση θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας,
  • να εξοικονομήσετε χρήματα,
  • να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας και
  • να προστατεύσετε το περιβάλλον!

Λήψη φυλλάδιου

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Θάσος: Αναστέλλεται η λειτουργία σχολικών τμημάτων και του «Θεαγένη»

Μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων κορωνοϊού σε μικρούς μαθητές στη Θάσο αναστέλλεται για 14 μέρες η λειτουργία του Ε1 τμήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λιμένα και του 2ου (πρωινού) τμήματος του 2ου Νηπιαγωγείου του Λιμένα.

Επίσης, αναστέλλονται μέχρι και την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου όλες οι αθλητικές δραστηριότητες της ακαδημίας ποδοσφαίρου «Θεαγένης Θάσου».

 

Πηγή: kavalawebnews.gr

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα