Connect with us

Νέα Θάσου

«ΔΗΜΑΡΩΓΟΣ Θάσου»: Έργο με κοινωνική ευαισθησία

Αγγελική Νικήτα: «Δουλεύουμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, όλη η προσπάθεια μας γίνεται με διακριτικότητα και σεβασμό στον άνθρωπο»

Εξαιρετικό είναι το έργο που επιτελεί το νομικό πρόσωπο «ΔΗΜΑΡΩΓΟΣ» του δήμου Θάσου, το οποίο επί της ουσίας ασκεί την κοινωνική πολιτική του δήμου, καθώς στους κόλπους του περιλαμβάνει τους παιδικούς σταθμούς, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου, τα ΚΑΠΗ, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, όπως και αρκετές άλλες δομές και προγράμματα.

«Είμαστε σε έναν διαρκή αγώνα για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των συμπολιτών μας. Δεν μας λείπει δουλειά, καθώς κι εγώ ως αιρετή εθελοντικά, προσφέρω μαζί με το προσωπικό μας, που δουλεύει σκληρά καθημερινά, πολλές φορές μένοντας αρκετές ώρες παραπάνω από το καθορισμένο ωράριο για να ανταποκριθεί στις πολλές υποχρεώσεις», επισήμανε αρχικά με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» η πρόεδρος του «ΔΗΜΑΡΩΓΟΣ» Αγγελική Νικήτα.

«Όλη η προσπάθεια μας γίνεται με διακριτικότητα, σεβασμό στον άνθρωπο και στην ανάγκες του…»

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από την εξαιρετική δουλειά που κάνουμε καθημερινά κι αυτό το βλέπω στο πρόσωπο όλων όσων εξυπηρετούμε, είτε είναι γέροντες, είτε είναι παιδιά, αλλά και στους νέους που ζητούν την αρωγή του νομικού προσώπου. Ξέρουν ότι στον δήμο Θάσου και στον «ΔΗΜΑΡΩΓΟ» θα βρουν απόλυτη εχεμύθεια. Όλη η προσπάθεια μας γίνεται με διακριτικότητα, σεβασμό στον άνθρωπο και στις ανάγκες του και γι’ αυτό και πολλοί δεν ξέρουν τι ακριβώς κάνουμε. Στη σελίδα που έχουμε δημιουργήσει εδώ και δυο χρόνια στο διαδίκτυο δημοσιεύουμε μόνο αυτά που πρέπει», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η κ. Νικήτα.

«Δουλεύουμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, ευτυχώς όμως έχουμε την ηθική ενίσχυση του δημάρχου και των αντιδημάρχων, όπως και την αρωγή τους σε ό,τι χρειαζόμαστε…»

Ερωτηθείσα αναφορικά με το πόσο δύσκολο είναι να υπάρχει ανταπόκριση σε μια ευρεία γκάμα δομών και προγραμμάτων, από τη στιγμή που είναι δεδομένη η οικονομική στενότητα και η έλλειψη πόρων, η Αγγελική Νικήτα απάντησε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο όντως, καθώς δουλεύουμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Ευτυχώς όμως έχουμε την ηθική ενίσχυση του δημάρχου και των αντιδημάρχων, όπως και την αρωγή τους σε ό,τι χρειαζόμαστε ανά πάσα στιγμή, καθώς και όλων των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, οι οποίοι είναι μαζί μας σε ό,τι τους ζητήσουμε».

«Θεωρώ ότι η κοινωνική πολιτική είναι απαραίτητη σε κάθε εποχή, τόσο ύφεσης όσο και ευημερίας»

Σε ερώτηση για το αν «βλέπει» αλλαγή των πραγμάτων προς το καλύτερο, όσον αφορά την ενίσχυση των χρηματοδοτήσεων για τις κοινωνικές δομές, η πρόεδρος του «ΔΗΜΑΡΩΓΟΣ» απάντησε: «Θεωρώ ότι η κοινωνική πολιτική είναι απαραίτητη σε κάθε εποχή, τόσο ύφεσης όσο και ευημερίας. Πάντα υπάρχουν ανάγκες, όπως για παράδειγμα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Επίσης υπάρχουν ανάγκες και στα ΚΑΠΗ, όπως και άλλοι άνθρωποι που χρειάζονται τη βοήθειά μας, δηλαδή άτομα που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία. Ενδεχομένως, αν έχουμε μια οικονομική ανάκαμψη μακροπρόθεσμα, να έχουμε καλύτερη οικονομική επιχορήγηση στα νομικά πρόσωπα σαν το δικό μας, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούμε να προσφέρουμε πιο άνετα τις υπηρεσίες μας στους πολίτες».

Ποιες είναι οι ανάγκες του νομικού προσώπου «ΔΗΜΑΡΩΓΟΣ»

Τέλος, αναφερόμενη στις ανάγκες που έχει το νομικό πρόσωπο «ΔΗΜΑΡΩΓΟΣ» για να λειτουργήσει ακόμη καλύτερα, η κ. Νικήτα επισήμανε: «Χρειαζόμαστε ένα τρίτο αυτοκίνητο για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Θα πρέπει να αναζητήσουμε χρηματοδότηση για να το αποκτήσουμε. Αν είχαμε οικονομική δυνατότητα θα το αγοράζαμε αύριο, μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται. Χρειαζόμαστε επίσης δυο βρεφονηπιακούς σταθμούς σε Πρίνο και Λιμένα. Θα ήταν πιο εύκολα τα παραπάνω αν είχαμε την οικονομική άνεση. Τώρα όμως δεν την έχουμε και περιμένουμε να βγουν κάποιες χρηματοδοτήσεις».

Νέα Θάσου

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου

Ο-Ν.-Παναγιωτόπουλος-στα-γραφεία-του-Δημοτικού-Λιμενικού-Ταμείου-Θάσου

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο νησί της Θάσου με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 109η επέτειο απελευθέρωσης της νήσου από τον Οθωμανικό ζυγό το 1912.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης ακολούθησε επίσκεψη του Υπουργού στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου.

Στη συνάντηση που ακολούθησε, σε εγκάρδιο κλίμα, ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Θ., παρουσία και του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για την πορεία του Δ.Λ.Τ.Θ. ανταλλάσσοντας αναμνηστικά δώρα και ευχές.

Σχετικά ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Θ. κ. Μανίτσας Δημήτριος δήλωσε:

«Είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε στα γραφεία μας που στεγάζονται στο ιστορικό κτίριο του «Καλογερικού» τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο. Αξιοσημείωτη αποτελεί η απλότητα και η αμεσότητα του Υπουργού, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για το ειλικρινές ενδιαφέρον που έδειξε για το έργο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δ.Λ.Τ.Θ

Δημήτριος Μανίτσας

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Υποχρεωτική αργία η 18η Οκτωβρίου για την Π.Ε Θάσου

Υποχρεωτική-αργία-η-18η-Οκτωβρίου-για-την-Π.Ε-Θάσου
Κατόπιν πρότασης του Δήμου Θάσου και του Δημάρχου, σύμφωνα με την υπ.αριθμ. 272967/4710/11-10-2021 απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ (ΦΕΚ 4755/Β/14-10-2021), η 18η Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Θάσου από τον οθωμανικό ζυγό, ορίστηκε ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για την Π.Ε Θάσου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
“Μια ακόμη εκκρεμότητα ετών τακτοποιείται.
Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου Θάσου”

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Πρώτη ημερίδα του Δικτύου Τουρισμού Θάσου

Πρώτη-ημερίδα-του-Δικτύου-Τουρισμού-Θάσου

Την Κυριακή 03/10/2021 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Όνειρο Ζωής στον Πρίνο της Θάσου η πρώτη ημερίδα του Δικτύου Τουρισμού Θάσου! Την ημερίδα την τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θάσου και οι Βουλευτές Γιάννης Πασχαλίδης και Τάνια Ελευθεριάδου οι οποίοι έκαναν και έναν σύντομο χαιρετισμό. Την ημερίδα παρακολουθήσαν μεγάλος αριθμός επαγγελματιών και πολλοί κάτοικοι του νησιού!

Αναμεσά στα θέματα της ημερίδας ήταν η παρουσίαση του Δικτύου Τουρισμού Θάσου με εισηγητή τον Λάμπρο Σακελλαρίου και βίντεο έναρξης με κεντρικό σύνθημα «Ας κρατήσουμε ότι μας ενώνει». Τα υπόλοιπα θέματα που απασχολήσαν την ημερίδα ήταν:

Μελλοντική Στρατηγική Κατεύθυνση του Τουρισμού της Θάσου σε σχέση με το ανταγωνισμό. Ο Τουρισμός τα επόμενα 10 χρόνια! Τι μοντέλο χρειάζεται το νησί;

Εισηγητής: Δημήτριος Τριανταφυλλίδης Διεθνής Σύμβουλος Προορισμών

Η ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη του νησιού σε άμεση σχέση με το περιβάλλον και την προστασία των υδάτινων πόρων

Εισηγητής: Διονύσης Θεοφιλόπουλος Γεωλόγος.

Εναλλακτικός Τουρισμός και η λειτουργία του στο νέο μοντέλο Εισηγητής: Κυριάκος Μαρκιανός

Μετά το τέλος των εισηγήσεων έγινε συζήτηση επί όλων των θεμάτων!

Η ημερίδα ήταν η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση που έγινε μέσα στην πανδημία του Κορωνοϊού για αυτό και τηρήθηκαν όλα τα επίκαιρα υγειονομικά πρωτόκολλα!

Σαν πρώτη ημερίδα τουρισμού στην Θάσο η διοργάνωση ήταν επιτυχημένη, το περιεχόμενο της επίκαιρο και οι προτάσεις και τα μηνύματα που διατυπωθήκαν θα κριθούν στην συνέχεια!

Το Δίκτυο Τουρισμού Θάσου σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, θα προωθήσει την εμπειρία της ημερίδας και με καινοτόμες ιδέες και δράσεις θα προωθήσει την ανάδειξη του προορισμού προς όφελος όλης της τουριστικής κοινότητας της Θάσου!

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα