Connect with us

Νέα Θάσου

«ΔΗΜΑΡΩΓΟΣ Θάσου»: Έργο με κοινωνική ευαισθησία

Αγγελική Νικήτα: «Δουλεύουμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, όλη η προσπάθεια μας γίνεται με διακριτικότητα και σεβασμό στον άνθρωπο»

Εξαιρετικό είναι το έργο που επιτελεί το νομικό πρόσωπο «ΔΗΜΑΡΩΓΟΣ» του δήμου Θάσου, το οποίο επί της ουσίας ασκεί την κοινωνική πολιτική του δήμου, καθώς στους κόλπους του περιλαμβάνει τους παιδικούς σταθμούς, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου, τα ΚΑΠΗ, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, όπως και αρκετές άλλες δομές και προγράμματα.

«Είμαστε σε έναν διαρκή αγώνα για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των συμπολιτών μας. Δεν μας λείπει δουλειά, καθώς κι εγώ ως αιρετή εθελοντικά, προσφέρω μαζί με το προσωπικό μας, που δουλεύει σκληρά καθημερινά, πολλές φορές μένοντας αρκετές ώρες παραπάνω από το καθορισμένο ωράριο για να ανταποκριθεί στις πολλές υποχρεώσεις», επισήμανε αρχικά με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» η πρόεδρος του «ΔΗΜΑΡΩΓΟΣ» Αγγελική Νικήτα.

«Όλη η προσπάθεια μας γίνεται με διακριτικότητα, σεβασμό στον άνθρωπο και στην ανάγκες του…»

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από την εξαιρετική δουλειά που κάνουμε καθημερινά κι αυτό το βλέπω στο πρόσωπο όλων όσων εξυπηρετούμε, είτε είναι γέροντες, είτε είναι παιδιά, αλλά και στους νέους που ζητούν την αρωγή του νομικού προσώπου. Ξέρουν ότι στον δήμο Θάσου και στον «ΔΗΜΑΡΩΓΟ» θα βρουν απόλυτη εχεμύθεια. Όλη η προσπάθεια μας γίνεται με διακριτικότητα, σεβασμό στον άνθρωπο και στις ανάγκες του και γι’ αυτό και πολλοί δεν ξέρουν τι ακριβώς κάνουμε. Στη σελίδα που έχουμε δημιουργήσει εδώ και δυο χρόνια στο διαδίκτυο δημοσιεύουμε μόνο αυτά που πρέπει», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η κ. Νικήτα.

«Δουλεύουμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, ευτυχώς όμως έχουμε την ηθική ενίσχυση του δημάρχου και των αντιδημάρχων, όπως και την αρωγή τους σε ό,τι χρειαζόμαστε…»

Ερωτηθείσα αναφορικά με το πόσο δύσκολο είναι να υπάρχει ανταπόκριση σε μια ευρεία γκάμα δομών και προγραμμάτων, από τη στιγμή που είναι δεδομένη η οικονομική στενότητα και η έλλειψη πόρων, η Αγγελική Νικήτα απάντησε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο όντως, καθώς δουλεύουμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Ευτυχώς όμως έχουμε την ηθική ενίσχυση του δημάρχου και των αντιδημάρχων, όπως και την αρωγή τους σε ό,τι χρειαζόμαστε ανά πάσα στιγμή, καθώς και όλων των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, οι οποίοι είναι μαζί μας σε ό,τι τους ζητήσουμε».

«Θεωρώ ότι η κοινωνική πολιτική είναι απαραίτητη σε κάθε εποχή, τόσο ύφεσης όσο και ευημερίας»

Σε ερώτηση για το αν «βλέπει» αλλαγή των πραγμάτων προς το καλύτερο, όσον αφορά την ενίσχυση των χρηματοδοτήσεων για τις κοινωνικές δομές, η πρόεδρος του «ΔΗΜΑΡΩΓΟΣ» απάντησε: «Θεωρώ ότι η κοινωνική πολιτική είναι απαραίτητη σε κάθε εποχή, τόσο ύφεσης όσο και ευημερίας. Πάντα υπάρχουν ανάγκες, όπως για παράδειγμα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Επίσης υπάρχουν ανάγκες και στα ΚΑΠΗ, όπως και άλλοι άνθρωποι που χρειάζονται τη βοήθειά μας, δηλαδή άτομα που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία. Ενδεχομένως, αν έχουμε μια οικονομική ανάκαμψη μακροπρόθεσμα, να έχουμε καλύτερη οικονομική επιχορήγηση στα νομικά πρόσωπα σαν το δικό μας, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούμε να προσφέρουμε πιο άνετα τις υπηρεσίες μας στους πολίτες».

Ποιες είναι οι ανάγκες του νομικού προσώπου «ΔΗΜΑΡΩΓΟΣ»

Τέλος, αναφερόμενη στις ανάγκες που έχει το νομικό πρόσωπο «ΔΗΜΑΡΩΓΟΣ» για να λειτουργήσει ακόμη καλύτερα, η κ. Νικήτα επισήμανε: «Χρειαζόμαστε ένα τρίτο αυτοκίνητο για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Θα πρέπει να αναζητήσουμε χρηματοδότηση για να το αποκτήσουμε. Αν είχαμε οικονομική δυνατότητα θα το αγοράζαμε αύριο, μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται. Χρειαζόμαστε επίσης δυο βρεφονηπιακούς σταθμούς σε Πρίνο και Λιμένα. Θα ήταν πιο εύκολα τα παραπάνω αν είχαμε την οικονομική άνεση. Τώρα όμως δεν την έχουμε και περιμένουμε να βγουν κάποιες χρηματοδοτήσεις».

Νέα Θάσου

Δεύτερο κλαδοθρυμματιστή παρέλαβε ο Δήμος Θάσου

Δεύτερο-κλαδοθρυμματιστή-παρέλαβε-ο-Δήμος-Θάσου

Σήμερα, 30 Ιουλίου 2021, ο Δήμος Θάσου παρέλαβε ακόμη ένα (1) καινούργιο κλαδοθρυμματιστή, συνολικής δαπάνης 21.948,00€ με ΦΠΑ, τον 2ο που έχει παραλάβει τα 2 τελευταία έτη.

Η δαπάνη της προμήθειας καλύφθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου Θάσου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Προμηθευτήκαμε τον 1ο κλαδοθρυμματιστή στον Δήμο Θάσου το Φεβρουάριο του 2020.

Από την χρήση του μηχανήματος αποδείχθηκε ότι αποτελεί ένα σημαντικό και φιλοπεριβαλλοντικό εργαλείο για πολλές παρεμβάσεις από τις υπηρεσίες του Δήμου προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος.

Άμεσα και χωρίς δεύτερη σκέψη, βρήκαμε τους πόρους και ολοκληρώσαμε την διαδικασία για την προμήθεια και δευτέρου, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες.

Στόχος μας η μείωση στο ελάχιστο των προϊόντων κλαδεύσεων με την διαχείρισή τους στην πηγή προέλευσής τους.

Σχεδιάζουμε, ενεργούμε, αξιολογούμε και σχεδιάζουμε εκ νέου ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της Θάσου και την προστασία του περιβάλλοντος».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Παραλαβή 6ου απορριμματοφόρου οχήματος από τον Δήμο Θάσου

Παραλαβή-6ου-απορριμματοφόρου-οχήματος-από-τον-Δήμο-Θάσου

Σήμερα, 29 Ιουλίου 2021, ο Δήμος Θάσου παρέλαβε ακόμη ένα (1) καινούργιο απορριμματοφόρο όχημα, το 6ο που έχει παραλάβει τα 2 τελευταία έτη. Πρόκειται για απορριμματοφόρο όχημα τύπου πρέσας χωρητικότητας 12m3, συνολικής δαπάνης 152.520,00€ με ΦΠΑ.

Το ανωτέρω όχημα προστίθεται στα πέντε (5) καινούργια απορριμματοφόρα που έχει ήδη προμηθευτεί και παραλάβει μέχρι σήμερα ο Δήμος της Θάσου τα έτη 2020 και 2021.

Ειδικότερα, πρόκειται για δύο (2) καινούργια απορριμματοφόρα οχήματα χωρητικότητας 16m3, ένα (1) χωρητικότητας 6m3, ένα (1) χωρητικότητας 2,5m3 και ένα (1) χωρητικότητας 16m3 (δωρεά από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης Α.Ε «ΕΕΑΑ Α.Ε» προς το Δήμο Θάσου).

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Στόχος μας είναι η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας και η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της Θάσου και σήμερα τοποθετούμε, στην πράξη, ακόμη ένα λιθαράκι προς την κατεύθυνση αυτή.

Ως τώρα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, έχουμε πετύχει πολλά και σημαντικά, ωστόσο έχουμε ακόμη πολύ έργο μπροστά μας.

Μαζί με τους πολίτες και για τους πολίτες συνεχίζουμε την προσπάθεια με σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

«I Love Thassos» στο νέο λιμάνι του Λιμένα Θάσου

«i-love-thassos»-στο-νέο-λιμάνι-του-Λιμένα-Θάσου

Με πρωτοβουλία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου (Δ.Λ.Τ.Θ), έχει τοποθετηθεί στον κοινόχρηστο χώρο ευθύνης του, απέναντι από το Νέο Λιμάνι στο Λιμένα Θάσου, κατασκευή – φωτεινή επιγραφή «I Love Thassos».

Στόχος της κατασκευής – φωτεινής επιγραφής είναι, αφενός να αποτελεί μια όμορφη εικόνα που θα αντικρύζουν οι επισκέπτες της Θάσου κατά την άφιξή τους στο Νησί, αφετέρου να αποτελεί την ευκαιρία για μια όμορφή αναμνηστική φωτογραφία για τους επισκέπτες του νησιού κατά την παραμονή ή την αναχώρησή τους, προβάλλοντας έτσι τη Θάσο στον τόπο τους και στους φίλους τους.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημήτριος Μανίτσας σχετικά δήλωσε:

«Η προβολή της Θάσου, αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη όλων μας. Στο πλαίσιο αυτό, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου προσπαθεί να συνεισφέρει.

Η παρέμβαση αυτή έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες παρεμβάσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου για τον εξωραϊσμό των λιμενικών εγκαταστάσεων και των χώρων ευθύνης του καθώς αποτελούν την πρώτη και την τελευταία εικόνα των επισκεπτών στη Θάσο.

Στο άμεσο μέλλον θα γίνουν και άλλες παρόμοιες παρεμβάσεις σε χώρους ευθύνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους, κατοίκους και επισκέπτες της Θάσου, που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας αυτή.

Μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα