Connect with us

Νέα Θάσου

«Λαγός στα σχέδια της κυβέρνησης και των εφοπλιστών το Λιμενικό Ταμείο Θάσου»

Σωματείο συνταξιούχων Ν.Α.Τ. Νομού Καβάλας

Με αφορμή την πανελλαδική απεργία των ναυτεργατών, την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, το σωματείο συνταξιούχων Ν.Α.Τ. Νομού Καβάλας απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου:

«Η επίθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των έως σήμερα κυβερνήσεων, ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή των τριών μνημονίων, ανέτρεψαν σχεδόν το σύνολο των δικαιωμάτων που κατακτήθηκε σταδιακά από το εργατικό κίνημα με σκληρούς αγώνες και αίμα.

Οι ναυτεργάτες με τους αγώνες τους, μπόρεσαν να κρατήσουν την κλαδική τους σύμβαση, παρά την υπονομευτική στάση της πλειοψηφίας της Π.Ν.Ο., που στα μουλωχτά και πίσω από την πλάτη των ναυτεργατών, υπογράφει μηδενικές αυξήσεις.

Η επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα με τον περιβόητο νόμο Κατρούγκαλου, που καθορίζει τον τεμαχισμό της κύριας σύνταξης σε εθνική και ανταποδοτική, επιδεινώνει τις κύριες συντάξεις, ενώ θα ακολουθήσουν οι επικουρικές και οι καταβαλλόμενες συντάξεις μέσα από τον επαναϋπολογισμό τους. Ήδη, οι περικοπές στις συντάξεις είναι πάνω από 45%, κατάργηση 13ης-14ης σύνταξης, μείωση 7% όλων των συντάξεων του Ν.Α.Τ., εισφορές αλληλεγγύης, περικοπές επικουρικών έως 55%. Κρατήσεις για την υγεία, μείωση αφορολογήτου και αύξηση της φορολογίας κ.ά., που θα συνεχιστούν και μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου.

Ενώ την ίδια στιγμή ανοίγουν το κουτί της Πανδώρας, για την κατάργηση της υποχρεωτικής ασφάλισης των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, προωθώντας τις ιδιωτικές ασφάλειες, που διακαώς επιδιώκουν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο.

Προωθούν τις ομαδικές απολύσεις στα καράβια, με νόμο που ψήφισε η Βουλή του αντεργατικού νομοσχεδίου, για την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της οδηγίας της Ε.Ε. 1794/2015 και άλλες διατάξεις, λύνοντας τα χέρια των εφοπλιστών για μαζικές απολύσεις ναυτεργατών και τη μείωση των οργανικών συνθέσεων των καραβιών.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει ένα ακόμα δωράκι στους εφοπλιστές, να επιβάλει την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού 3577/92 για τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, δίνοντας το δικαίωμα να δρομολογούνται πλοία μεταξύ ελληνικών λιμένων, ανεξαρτήτου εθνικότητας (δηλαδή ξένη σημαία ευκαιρίας) μειώνοντας ακόμα παραπέρα της οργανικές συνθέσεις στα επιβατικά πλοία, υπονομεύοντας ακόμα παραπέρα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, καταργώντας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ωράρια εργασίας και δικαιώματα των ναυτεργατών.

Λαγός στα σχέδια της κυβέρνησης και των εφοπλιστών το Λιμενικό Ταμείο Θάσου, που ζητά από το Υπουργείο Ναυτιλίας να πάρει νομοθετική πρωτοβουλία, για άρση των περιορισμών των ωραρίων εργασίας και ανάπαυσης των ναυτεργατών (δηλαδή κατάργηση της Σ.Σ.Ε., βάζοντας πλάτη στα συμφέροντα των εφοπλιστών).

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, τα λαϊκά στρώματα του νησιού, να συμπαρασταθούν στον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών. Ο αγώνας των ναυτεργατών μας αφορά όλους».

Νέα Θάσου

Ματαιώνεται η εμποροπανήγυρης στην Παναγία Θάσου τον Δεκαπενταύγουστο

Ματαιώνεται-η-εμποροπανήγυρης-στην-Παναγία-Θάσου-τον-Δεκαπενταύγουστο

Ο Δήμος της Θάσου, λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον COVID-19 και λόγω των δύσκολων υγειονομικά συνθηκών που επικρατούν στη Χώρα, ενημερώνει του ενδιαφερόμενους ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εμποροπανήγυρης στην Παναγιά Θάσου στις 14 και 15 Αυγούστου 2021.

Ο Δήμος της Θάσου ζητά την κατανόηση των επαγγελματιών και των μικροπωλητών που επιθυμούν να συμμετέχουν.

Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί ύψιστη υποχρέωση όλων.

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Δεύτερο κλαδοθρυμματιστή παρέλαβε ο Δήμος Θάσου

Δεύτερο-κλαδοθρυμματιστή-παρέλαβε-ο-Δήμος-Θάσου

Σήμερα, 30 Ιουλίου 2021, ο Δήμος Θάσου παρέλαβε ακόμη ένα (1) καινούργιο κλαδοθρυμματιστή, συνολικής δαπάνης 21.948,00€ με ΦΠΑ, τον 2ο που έχει παραλάβει τα 2 τελευταία έτη.

Η δαπάνη της προμήθειας καλύφθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου Θάσου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Προμηθευτήκαμε τον 1ο κλαδοθρυμματιστή στον Δήμο Θάσου το Φεβρουάριο του 2020.

Από την χρήση του μηχανήματος αποδείχθηκε ότι αποτελεί ένα σημαντικό και φιλοπεριβαλλοντικό εργαλείο για πολλές παρεμβάσεις από τις υπηρεσίες του Δήμου προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος.

Άμεσα και χωρίς δεύτερη σκέψη, βρήκαμε τους πόρους και ολοκληρώσαμε την διαδικασία για την προμήθεια και δευτέρου, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες.

Στόχος μας η μείωση στο ελάχιστο των προϊόντων κλαδεύσεων με την διαχείρισή τους στην πηγή προέλευσής τους.

Σχεδιάζουμε, ενεργούμε, αξιολογούμε και σχεδιάζουμε εκ νέου ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της Θάσου και την προστασία του περιβάλλοντος».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Παραλαβή 6ου απορριμματοφόρου οχήματος από τον Δήμο Θάσου

Παραλαβή-6ου-απορριμματοφόρου-οχήματος-από-τον-Δήμο-Θάσου

Σήμερα, 29 Ιουλίου 2021, ο Δήμος Θάσου παρέλαβε ακόμη ένα (1) καινούργιο απορριμματοφόρο όχημα, το 6ο που έχει παραλάβει τα 2 τελευταία έτη. Πρόκειται για απορριμματοφόρο όχημα τύπου πρέσας χωρητικότητας 12m3, συνολικής δαπάνης 152.520,00€ με ΦΠΑ.

Το ανωτέρω όχημα προστίθεται στα πέντε (5) καινούργια απορριμματοφόρα που έχει ήδη προμηθευτεί και παραλάβει μέχρι σήμερα ο Δήμος της Θάσου τα έτη 2020 και 2021.

Ειδικότερα, πρόκειται για δύο (2) καινούργια απορριμματοφόρα οχήματα χωρητικότητας 16m3, ένα (1) χωρητικότητας 6m3, ένα (1) χωρητικότητας 2,5m3 και ένα (1) χωρητικότητας 16m3 (δωρεά από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης Α.Ε «ΕΕΑΑ Α.Ε» προς το Δήμο Θάσου).

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Στόχος μας είναι η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας και η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της Θάσου και σήμερα τοποθετούμε, στην πράξη, ακόμη ένα λιθαράκι προς την κατεύθυνση αυτή.

Ως τώρα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, έχουμε πετύχει πολλά και σημαντικά, ωστόσο έχουμε ακόμη πολύ έργο μπροστά μας.

Μαζί με τους πολίτες και για τους πολίτες συνεχίζουμε την προσπάθεια με σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα