Connect with us

Νέα Θάσου

«Λαγός στα σχέδια της κυβέρνησης και των εφοπλιστών το Λιμενικό Ταμείο Θάσου»

Σωματείο συνταξιούχων Ν.Α.Τ. Νομού Καβάλας

Με αφορμή την πανελλαδική απεργία των ναυτεργατών, την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, το σωματείο συνταξιούχων Ν.Α.Τ. Νομού Καβάλας απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου:

«Η επίθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των έως σήμερα κυβερνήσεων, ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή των τριών μνημονίων, ανέτρεψαν σχεδόν το σύνολο των δικαιωμάτων που κατακτήθηκε σταδιακά από το εργατικό κίνημα με σκληρούς αγώνες και αίμα.

Οι ναυτεργάτες με τους αγώνες τους, μπόρεσαν να κρατήσουν την κλαδική τους σύμβαση, παρά την υπονομευτική στάση της πλειοψηφίας της Π.Ν.Ο., που στα μουλωχτά και πίσω από την πλάτη των ναυτεργατών, υπογράφει μηδενικές αυξήσεις.

Η επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα με τον περιβόητο νόμο Κατρούγκαλου, που καθορίζει τον τεμαχισμό της κύριας σύνταξης σε εθνική και ανταποδοτική, επιδεινώνει τις κύριες συντάξεις, ενώ θα ακολουθήσουν οι επικουρικές και οι καταβαλλόμενες συντάξεις μέσα από τον επαναϋπολογισμό τους. Ήδη, οι περικοπές στις συντάξεις είναι πάνω από 45%, κατάργηση 13ης-14ης σύνταξης, μείωση 7% όλων των συντάξεων του Ν.Α.Τ., εισφορές αλληλεγγύης, περικοπές επικουρικών έως 55%. Κρατήσεις για την υγεία, μείωση αφορολογήτου και αύξηση της φορολογίας κ.ά., που θα συνεχιστούν και μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου.

Ενώ την ίδια στιγμή ανοίγουν το κουτί της Πανδώρας, για την κατάργηση της υποχρεωτικής ασφάλισης των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, προωθώντας τις ιδιωτικές ασφάλειες, που διακαώς επιδιώκουν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο.

Προωθούν τις ομαδικές απολύσεις στα καράβια, με νόμο που ψήφισε η Βουλή του αντεργατικού νομοσχεδίου, για την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της οδηγίας της Ε.Ε. 1794/2015 και άλλες διατάξεις, λύνοντας τα χέρια των εφοπλιστών για μαζικές απολύσεις ναυτεργατών και τη μείωση των οργανικών συνθέσεων των καραβιών.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει ένα ακόμα δωράκι στους εφοπλιστές, να επιβάλει την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού 3577/92 για τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, δίνοντας το δικαίωμα να δρομολογούνται πλοία μεταξύ ελληνικών λιμένων, ανεξαρτήτου εθνικότητας (δηλαδή ξένη σημαία ευκαιρίας) μειώνοντας ακόμα παραπέρα της οργανικές συνθέσεις στα επιβατικά πλοία, υπονομεύοντας ακόμα παραπέρα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, καταργώντας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ωράρια εργασίας και δικαιώματα των ναυτεργατών.

Λαγός στα σχέδια της κυβέρνησης και των εφοπλιστών το Λιμενικό Ταμείο Θάσου, που ζητά από το Υπουργείο Ναυτιλίας να πάρει νομοθετική πρωτοβουλία, για άρση των περιορισμών των ωραρίων εργασίας και ανάπαυσης των ναυτεργατών (δηλαδή κατάργηση της Σ.Σ.Ε., βάζοντας πλάτη στα συμφέροντα των εφοπλιστών).

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, τα λαϊκά στρώματα του νησιού, να συμπαρασταθούν στον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών. Ο αγώνας των ναυτεργατών μας αφορά όλους».

Νέα Θάσου

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου

Ο-Ν.-Παναγιωτόπουλος-στα-γραφεία-του-Δημοτικού-Λιμενικού-Ταμείου-Θάσου

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο νησί της Θάσου με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 109η επέτειο απελευθέρωσης της νήσου από τον Οθωμανικό ζυγό το 1912.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης ακολούθησε επίσκεψη του Υπουργού στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου.

Στη συνάντηση που ακολούθησε, σε εγκάρδιο κλίμα, ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Θ., παρουσία και του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για την πορεία του Δ.Λ.Τ.Θ. ανταλλάσσοντας αναμνηστικά δώρα και ευχές.

Σχετικά ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Θ. κ. Μανίτσας Δημήτριος δήλωσε:

«Είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε στα γραφεία μας που στεγάζονται στο ιστορικό κτίριο του «Καλογερικού» τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο. Αξιοσημείωτη αποτελεί η απλότητα και η αμεσότητα του Υπουργού, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για το ειλικρινές ενδιαφέρον που έδειξε για το έργο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δ.Λ.Τ.Θ

Δημήτριος Μανίτσας

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Υποχρεωτική αργία η 18η Οκτωβρίου για την Π.Ε Θάσου

Υποχρεωτική-αργία-η-18η-Οκτωβρίου-για-την-Π.Ε-Θάσου
Κατόπιν πρότασης του Δήμου Θάσου και του Δημάρχου, σύμφωνα με την υπ.αριθμ. 272967/4710/11-10-2021 απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ (ΦΕΚ 4755/Β/14-10-2021), η 18η Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Θάσου από τον οθωμανικό ζυγό, ορίστηκε ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για την Π.Ε Θάσου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
“Μια ακόμη εκκρεμότητα ετών τακτοποιείται.
Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου Θάσου”

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Πρώτη ημερίδα του Δικτύου Τουρισμού Θάσου

Πρώτη-ημερίδα-του-Δικτύου-Τουρισμού-Θάσου

Την Κυριακή 03/10/2021 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Όνειρο Ζωής στον Πρίνο της Θάσου η πρώτη ημερίδα του Δικτύου Τουρισμού Θάσου! Την ημερίδα την τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θάσου και οι Βουλευτές Γιάννης Πασχαλίδης και Τάνια Ελευθεριάδου οι οποίοι έκαναν και έναν σύντομο χαιρετισμό. Την ημερίδα παρακολουθήσαν μεγάλος αριθμός επαγγελματιών και πολλοί κάτοικοι του νησιού!

Αναμεσά στα θέματα της ημερίδας ήταν η παρουσίαση του Δικτύου Τουρισμού Θάσου με εισηγητή τον Λάμπρο Σακελλαρίου και βίντεο έναρξης με κεντρικό σύνθημα «Ας κρατήσουμε ότι μας ενώνει». Τα υπόλοιπα θέματα που απασχολήσαν την ημερίδα ήταν:

Μελλοντική Στρατηγική Κατεύθυνση του Τουρισμού της Θάσου σε σχέση με το ανταγωνισμό. Ο Τουρισμός τα επόμενα 10 χρόνια! Τι μοντέλο χρειάζεται το νησί;

Εισηγητής: Δημήτριος Τριανταφυλλίδης Διεθνής Σύμβουλος Προορισμών

Η ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη του νησιού σε άμεση σχέση με το περιβάλλον και την προστασία των υδάτινων πόρων

Εισηγητής: Διονύσης Θεοφιλόπουλος Γεωλόγος.

Εναλλακτικός Τουρισμός και η λειτουργία του στο νέο μοντέλο Εισηγητής: Κυριάκος Μαρκιανός

Μετά το τέλος των εισηγήσεων έγινε συζήτηση επί όλων των θεμάτων!

Η ημερίδα ήταν η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση που έγινε μέσα στην πανδημία του Κορωνοϊού για αυτό και τηρήθηκαν όλα τα επίκαιρα υγειονομικά πρωτόκολλα!

Σαν πρώτη ημερίδα τουρισμού στην Θάσο η διοργάνωση ήταν επιτυχημένη, το περιεχόμενο της επίκαιρο και οι προτάσεις και τα μηνύματα που διατυπωθήκαν θα κριθούν στην συνέχεια!

Το Δίκτυο Τουρισμού Θάσου σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, θα προωθήσει την εμπειρία της ημερίδας και με καινοτόμες ιδέες και δράσεις θα προωθήσει την ανάδειξη του προορισμού προς όφελος όλης της τουριστικής κοινότητας της Θάσου!

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα