Connect with us

Νέα Θάσου

Δύσκολη υπόθεση τα νέα ξενοδοχεία

Πάρης Παρασχούδης: Χρειαζόμαστε περισσότερες υποδομές στο νησί, χρειαζόμαστε περισσότερο ποιότητα και λιγότερο ποσότητα

Το δύσκολο επενδυτικό περιβάλλον αποτελεί τροχοπέδη στη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων στη Θάσο, όπως επισημαίνει με δηλώσεις του στο Kavala Web News, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Πάρης Παρασχούδης.

Ερωτηθείς αρχικά για το αν οι τράπεζες είναι κοντά στον επιχειρηματία που θέλει είτε να ανακαινίσει, είτε να επεκτείνει την επιχείρησή του, ο κ. Παρασχούδης απάντησε: «Οι τράπεζες είναι διατεθειμένες να βοηθήσουν τη μικρή επιχειρηματικότητα. Λόγω και του προγράμματος του Ε.Σ.Π.Α. που απευθύνεται στη νέα επιχειρηματικότητα, υπάρχει μια κινητικότητα προς αυτή την κατεύθυνση. Φυσικά τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα για μεγαλύτερες επενδύσεις που χρειάζεται εκταμίευση μεγαλύτερου ποσού».

Από 50.000 μέχρι 150.000 ευρώ τα δάνεια που απευθύνονται στη νέα μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

«Όταν πρόκειται για μικρά ποσά και φυσικά όταν ο πελάτης είναι και αξιόπιστος οι τράπεζες είναι πρόθυμες να βοηθήσουν. Δεν μιλάμε πια για δάνεια εκατομμυρίων ευρώ όπως γινόταν παλιά. Πρόκειται για δάνεια από 50.000 μέχρι 150.000 ευρώ που απευθύνονται στη νέα μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», επισήμανε όσον αφορά το ύψος των δανείων που χορηγούνται από τις τράπεζες ο κ. Παρασχούδης.

Για το αν επωφελούνται ξενοδόχοι του νησιού από τα προγράμματα του Ε.Σ.Π.Α. στο νησί, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου απάντησε: «Επωφελούνται κάποιοι, καθώς ήδη «τρέχουν» δυο προγράμματα Ε.Σ.Π.Α., το ένα για ανακαινίσεις και επενδύσεις ύψους μέχρι 150.000 ευρώ και το δεύτερο το νεότερο Ε.Σ.Π.Α. για τη νέα επιχειρηματικότητα που σχετίζεται με επενδύσεις συνολικού ύψους μέχρι 400.000 ευρώ. Αυτά τα προγράμματα βοηθάνε πολύ τις μικρές μονάδες. Οι μεγάλες έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις και δεν είναι ένα εργαλείο που θα τους είναι χρήσιμο».

«Το να χτυπήσεις την πόρτα της τράπεζας ποτέ δεν είναι εύκολο. Ιδίως για έναν επιχειρηματία που ξέρει τι έχει να αντιμετωπίσει δανειζόμενος από μια τράπεζα»

Για το πόσο δύσκολο είναι για έναν ξενοδόχο να χτυπήσει την πόρτα μιας τράπεζας για να δανειστεί, ο κ. Παρασχούδης υπογράμμισε: «Το να χτυπήσεις την πόρτα της τράπεζας ποτέ δεν είναι εύκολο. Ιδίως για έναν επιχειρηματία που ξέρει τι έχει να αντιμετωπίσει δανειζόμενος από μια τράπεζα. Είναι μια σκέψη που πρέπει να γίνει δυο και τρεις φορές. Όσοι έπαιρναν δάνεια κατά το παρελθόν χωρίς να το σκέφτονται καλά, αντιμετωπίζουν προβλήματα σήμερα. Φυσικά το να εκταμιεύσεις μεγάλα ποσά για επιχειρηματικότητα στη σημερινή εποχή είναι πολύ πιο δύσκολο κι αυτό είναι φανερό. Οι τράπεζες είναι πολύ επιφυλακτικές, γίνεται μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε να μην υπάρχουν επισφάλειες όπως στο παρελθόν».

«Σχέδια για μια νέα μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα δεν υπάρχουν όχι μόνο για φέτος, αλλά ούτε για τα επόμενα χρόνια θα δούμε τις μονάδες που χτίστηκαν τα προηγούμενα δέκα χρόνια…»

Τέλος, για το αν τη φετινή τουριστική περίοδο θα υπάρξει κάποια νέα ξενοδοχειακή μονάδα στο νησί της Θάσου, ο κ. Παρασχούδης απάντησε: «Απ’ ό,τι γνωρίζω σχέδια για μια νέα μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα δεν υπάρχουν όχι μόνο για φέτος, αλλά ούτε για τα επόμενα χρόνια θα δούμε τις μονάδες που χτίστηκαν τα προηγούμενα δέκα χρόνια. Το επενδυτικό περιβάλλον δεν είναι κατάλληλο. Αυτά χτίστηκαν με το επενδυτικό περιβάλλον της προηγούμενης δεκαετίας που ήταν πάρα πολύ καλό. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι όροι για να γίνει κάτι τέτοιο. Η φορολόγηση είναι μεγάλη. Στη Θάσο χρειαζόμαστε ανανέωση κλινών. Χρειαζόμαστε περισσότερες υποδομές στο νησί. Χρειαζόμαστε περισσότερο ποιότητα και λιγότερο ποσότητα, αυτό είναι το ζητούμενο».

 

Πηγή: kavalawebnews.gr

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Νέα Θάσου

Συλλυπητήρια της Θασιακής Ένωσης για τον θάνατο της μητέρας του Δημάρχου Θάσου

Συλλυπητήρια-της-Θασιακής-Ένωσης-για-τον-θάνατο-της-μητέρας-του-Δημάρχου-Θάσου

Το Δ.Σ. της Θασιακής Ένωσης Καβάλας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθερίου Κυριακίδη για τον θάνατο της μητέρας του.

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Νικόλαος Τσιλογεώργης Αγλαΐα Τερλελέ

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου

Ο-Ν.-Παναγιωτόπουλος-στα-γραφεία-του-Δημοτικού-Λιμενικού-Ταμείου-Θάσου

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο νησί της Θάσου με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 109η επέτειο απελευθέρωσης της νήσου από τον Οθωμανικό ζυγό το 1912.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης ακολούθησε επίσκεψη του Υπουργού στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου.

Στη συνάντηση που ακολούθησε, σε εγκάρδιο κλίμα, ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Θ., παρουσία και του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για την πορεία του Δ.Λ.Τ.Θ. ανταλλάσσοντας αναμνηστικά δώρα και ευχές.

Σχετικά ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Θ. κ. Μανίτσας Δημήτριος δήλωσε:

«Είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε στα γραφεία μας που στεγάζονται στο ιστορικό κτίριο του «Καλογερικού» τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο. Αξιοσημείωτη αποτελεί η απλότητα και η αμεσότητα του Υπουργού, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για το ειλικρινές ενδιαφέρον που έδειξε για το έργο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δ.Λ.Τ.Θ

Δημήτριος Μανίτσας

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Υποχρεωτική αργία η 18η Οκτωβρίου για την Π.Ε Θάσου

Υποχρεωτική-αργία-η-18η-Οκτωβρίου-για-την-Π.Ε-Θάσου
Κατόπιν πρότασης του Δήμου Θάσου και του Δημάρχου, σύμφωνα με την υπ.αριθμ. 272967/4710/11-10-2021 απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ (ΦΕΚ 4755/Β/14-10-2021), η 18η Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Θάσου από τον οθωμανικό ζυγό, ορίστηκε ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για την Π.Ε Θάσου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
“Μια ακόμη εκκρεμότητα ετών τακτοποιείται.
Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου Θάσου”

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα