Connect with us

Νέα Θάσου

Δύσκολη υπόθεση τα νέα ξενοδοχεία

Πάρης Παρασχούδης: Χρειαζόμαστε περισσότερες υποδομές στο νησί, χρειαζόμαστε περισσότερο ποιότητα και λιγότερο ποσότητα

Το δύσκολο επενδυτικό περιβάλλον αποτελεί τροχοπέδη στη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων στη Θάσο, όπως επισημαίνει με δηλώσεις του στο Kavala Web News, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Πάρης Παρασχούδης.

Ερωτηθείς αρχικά για το αν οι τράπεζες είναι κοντά στον επιχειρηματία που θέλει είτε να ανακαινίσει, είτε να επεκτείνει την επιχείρησή του, ο κ. Παρασχούδης απάντησε: «Οι τράπεζες είναι διατεθειμένες να βοηθήσουν τη μικρή επιχειρηματικότητα. Λόγω και του προγράμματος του Ε.Σ.Π.Α. που απευθύνεται στη νέα επιχειρηματικότητα, υπάρχει μια κινητικότητα προς αυτή την κατεύθυνση. Φυσικά τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα για μεγαλύτερες επενδύσεις που χρειάζεται εκταμίευση μεγαλύτερου ποσού».

Από 50.000 μέχρι 150.000 ευρώ τα δάνεια που απευθύνονται στη νέα μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

«Όταν πρόκειται για μικρά ποσά και φυσικά όταν ο πελάτης είναι και αξιόπιστος οι τράπεζες είναι πρόθυμες να βοηθήσουν. Δεν μιλάμε πια για δάνεια εκατομμυρίων ευρώ όπως γινόταν παλιά. Πρόκειται για δάνεια από 50.000 μέχρι 150.000 ευρώ που απευθύνονται στη νέα μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», επισήμανε όσον αφορά το ύψος των δανείων που χορηγούνται από τις τράπεζες ο κ. Παρασχούδης.

Για το αν επωφελούνται ξενοδόχοι του νησιού από τα προγράμματα του Ε.Σ.Π.Α. στο νησί, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου απάντησε: «Επωφελούνται κάποιοι, καθώς ήδη «τρέχουν» δυο προγράμματα Ε.Σ.Π.Α., το ένα για ανακαινίσεις και επενδύσεις ύψους μέχρι 150.000 ευρώ και το δεύτερο το νεότερο Ε.Σ.Π.Α. για τη νέα επιχειρηματικότητα που σχετίζεται με επενδύσεις συνολικού ύψους μέχρι 400.000 ευρώ. Αυτά τα προγράμματα βοηθάνε πολύ τις μικρές μονάδες. Οι μεγάλες έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις και δεν είναι ένα εργαλείο που θα τους είναι χρήσιμο».

«Το να χτυπήσεις την πόρτα της τράπεζας ποτέ δεν είναι εύκολο. Ιδίως για έναν επιχειρηματία που ξέρει τι έχει να αντιμετωπίσει δανειζόμενος από μια τράπεζα»

Για το πόσο δύσκολο είναι για έναν ξενοδόχο να χτυπήσει την πόρτα μιας τράπεζας για να δανειστεί, ο κ. Παρασχούδης υπογράμμισε: «Το να χτυπήσεις την πόρτα της τράπεζας ποτέ δεν είναι εύκολο. Ιδίως για έναν επιχειρηματία που ξέρει τι έχει να αντιμετωπίσει δανειζόμενος από μια τράπεζα. Είναι μια σκέψη που πρέπει να γίνει δυο και τρεις φορές. Όσοι έπαιρναν δάνεια κατά το παρελθόν χωρίς να το σκέφτονται καλά, αντιμετωπίζουν προβλήματα σήμερα. Φυσικά το να εκταμιεύσεις μεγάλα ποσά για επιχειρηματικότητα στη σημερινή εποχή είναι πολύ πιο δύσκολο κι αυτό είναι φανερό. Οι τράπεζες είναι πολύ επιφυλακτικές, γίνεται μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε να μην υπάρχουν επισφάλειες όπως στο παρελθόν».

«Σχέδια για μια νέα μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα δεν υπάρχουν όχι μόνο για φέτος, αλλά ούτε για τα επόμενα χρόνια θα δούμε τις μονάδες που χτίστηκαν τα προηγούμενα δέκα χρόνια…»

Τέλος, για το αν τη φετινή τουριστική περίοδο θα υπάρξει κάποια νέα ξενοδοχειακή μονάδα στο νησί της Θάσου, ο κ. Παρασχούδης απάντησε: «Απ’ ό,τι γνωρίζω σχέδια για μια νέα μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα δεν υπάρχουν όχι μόνο για φέτος, αλλά ούτε για τα επόμενα χρόνια θα δούμε τις μονάδες που χτίστηκαν τα προηγούμενα δέκα χρόνια. Το επενδυτικό περιβάλλον δεν είναι κατάλληλο. Αυτά χτίστηκαν με το επενδυτικό περιβάλλον της προηγούμενης δεκαετίας που ήταν πάρα πολύ καλό. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι όροι για να γίνει κάτι τέτοιο. Η φορολόγηση είναι μεγάλη. Στη Θάσο χρειαζόμαστε ανανέωση κλινών. Χρειαζόμαστε περισσότερες υποδομές στο νησί. Χρειαζόμαστε περισσότερο ποιότητα και λιγότερο ποσότητα, αυτό είναι το ζητούμενο».

 

Πηγή: kavalawebnews.gr

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Καμπανάκι για την μείωση των δρομολογίων στη γραμμή Πρίνος-Καβάλα

Μέτωπο Σωματείων και Συλλόγων απέναντι στο κέρδος των εφοπλιστών

Η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και η σύσταση Εθνικού Οργανισμού Θαλάσσιων Συγκοινωνιών, είναι η λύση στο πρόβλημα των δρομολογίων και της εξυπηρέτησης των αναγκών των τοπικών κοινωνιών της Καβάλας και της Θάσου, κατά την άποψη των εκπροσώπων οκτώ συνδικαλιστικών σωματείων και συλλόγων που έδωσαν συνέντευξη Τύπου, το πρωί της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου 2020 στο ξενοδοχείο Esperia στην Καβάλα, με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στη θαλάσσια συγκοινωνία, που χειροτέρεψε λόγω της πανδημίας του covid-19. Στο κοινό μέτωπο συμμετέχουν: το σωματείο συνταξιούχων ναυτεργατών Καβάλας-Θάσου, το ενιαίο συνδικάτο ναυτεργατών Νομού Καβάλας, ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Θάσου, ο πολιτιστικός σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο», το σωματείο συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Νομού Καβάλας «Η Ενσωμάτωση», το συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού, τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας-Θάσου και το σωματείο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας.

«Θεωρούμε αδιανόητο να μην έχουμε τακτική, φθηνή και ασφαλή πρόσβαση με την Καβάλα. Κάθε κάτοικος του νησιού επιβαρύνεται με πρόσθετο οικονομικό κόστος γιατί είναι αναγκασμένος να ταξιδέψει μέσω Κεραμωτής. Επίσης οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που εκτός από οικονομικό κόστος επιδέχονται και επιπλέον ταλαιπωρία», είπε ο πρόεδρος του ενιαίου συνδικάτου συνταξιούχων ναυτεργατών, Αλέκος Λοβολούδης.

«Από το 2001 που ψηφίστηκε στη βουλή το θεσμικό πλαίσιο έκτρωμα για την απελευθέρωση των θαλάσσιων συγκοινωνιών. Απελευθερώνεται η ασυδοσία και η αυθαιρεσία των ναυτιλιακών εταιριών. Οι θαλάσσιες συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο έχει να κάνει με την απρόσκοπτη μετακίνηση των κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών το με την Καβάλα και δεν μπορούν να το χρησιμοποιούν για να γεμίζουν το θησαυροφυλάκιο τους οι εφοπλιστές», είπε.

Ο πρόεδρος του σωματείου ναυτεργατών, Μάλαμας Μαλαμίδης έκανε λόγο για την επιστολή που θα στείλουν στην γενική γραμματέα νησιωτικής πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου: “Οι ναυτιλιακές εντατικοποιούν τη δουλειά κρατώντας χαμηλό το επίπεδο των αμοιβών. Έχουμε αξιοποίηση της πανδημίας για παρατεταμένη ακινησία των πλοίων και οξύνουν το πρόβλημα της ανεργίας στις γραμμές μας. Η πλειοψηφία των ναυτεργατών εργάστηκε δύο μήνες ενώ όσοι είναι σε αναστολή έχουν πάρει επιδότηση 534 μόνο για τον Μάιο”.

Από τον αγροκτηνοτροφικό σύλλογο ο Νίκος Χρυσάφης είπε: «Καλούμε να αντισταθούμε σε αυτή την υποβάθμιση. Να στρατευτούν όλοι και να πάρουν πρωτοβουλίες. Το νομοθετικό πλαίσιο είναι υπέρ των εφοπλιστών. Η γραμμή Καβάλας-Πρίνου θα λειτουργεί όταν τους συμφέρει και θα σταματάει όταν δεν τους συμφέρει. Όταν κάποιοι πανηγύριζαν με το ένα δρομολόγιο παραπάνω η κατάργηση του ενός δρομολογίου ήταν η καλύτερη απάντηση.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου το «Κάστρο» Λάμπρος Λαμπρινίδης σημείωσε: «Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα. Ειδικά τώρα που υπάρχει το ζήτημα αντιμετώπισης της πανδημίας».

Αυτό που ζητούν πέρα από την θέσπιση ικανοποιητικού αριθμού δρομολογίων είναι:

– Άδεια έγκρισης δρομολογίων με αυστηρά κριτήρια

– Υποχρεωτική 10μηνη δρομολόγηση και υποχρέωση κατά την περίοδο ακινησίας των πλοίων, να καλύπτονται από άλλο πλοίο.

– Για κάθε πλοίο που δρομολογείται και στι δύο γραμμές να εκτελεί βάρδια πλοίου επιφυλακής μεταφοράς ασθενή.

– Επιπλέον οργανικές θέσεις.

– Επαρκείς λιμενικές εγκαταστάσεις για ασφαλή φορτοεκφόρτωση.

– Μείωση εισιτηρίων επιβατών και οχημάτων 50%, δωρεάν μετακίνηση σε ανέργους, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, στρατευμένους, φοιτητές, μαθητές.

– Οι ναυτεργάτες να έχουν λόγο στο πρόγραμμα των δρομολογίων.

– Στήριξη του Κέντρου Υγείας.

– Επίσης θέτουν το ζήτημα στήριξης του Κέντρου Υγείας με προσλήψεις σε γιατρούς, υγειονομικό προσωπικό , υλικοτεχνική υποδομή.

– Μονάδα αιμοκάθαρσης και φαρμακείο ΕΟΠΥ.

Πηγή: Ελευθερία λόγου

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Ο Δήμος Θάσου κοντά στον πολίτη, δίνει χρήσιμες συμβουλές για την εξοικονόμηση ενέργειας

Ακολουθεί φυλλάδιο που περιλαμβάνει χρήσιμες συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου STEP-IN.

Είναι διαθέσιμο για όλους τους δημότες μας.

Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • μέτρα για την ενεργειακή αναβάθμιση και τη θωράκιση των κατοικιών,
  • τρόπους μείωσης του κόστους θέρμανσης,
  • απλές συμβουλές που απαιτούν αποκλειστικά και μόνο αλλαγή κάποιων κακών συνηθειών χωρίς να επηρεάζουν τις συνθήκες άνεσης,
  • επιδοτούμενες δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα περιεχόμενα του φυλλαδίου που μπορούν να σας βοηθήσουν:

  • να μειώσετε την κατανάλωση θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας,
  • να εξοικονομήσετε χρήματα,
  • να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας και
  • να προστατεύσετε το περιβάλλον!

Λήψη φυλλάδιου

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Θάσος: Αναστέλλεται η λειτουργία σχολικών τμημάτων και του «Θεαγένη»

Μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων κορωνοϊού σε μικρούς μαθητές στη Θάσο αναστέλλεται για 14 μέρες η λειτουργία του Ε1 τμήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λιμένα και του 2ου (πρωινού) τμήματος του 2ου Νηπιαγωγείου του Λιμένα.

Επίσης, αναστέλλονται μέχρι και την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου όλες οι αθλητικές δραστηριότητες της ακαδημίας ποδοσφαίρου «Θεαγένης Θάσου».

 

Πηγή: kavalawebnews.gr

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα