Connect with us

Νέα Θάσου

Δύσκολη υπόθεση τα νέα ξενοδοχεία

Πάρης Παρασχούδης: Χρειαζόμαστε περισσότερες υποδομές στο νησί, χρειαζόμαστε περισσότερο ποιότητα και λιγότερο ποσότητα

Το δύσκολο επενδυτικό περιβάλλον αποτελεί τροχοπέδη στη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων στη Θάσο, όπως επισημαίνει με δηλώσεις του στο Kavala Web News, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Πάρης Παρασχούδης.

Ερωτηθείς αρχικά για το αν οι τράπεζες είναι κοντά στον επιχειρηματία που θέλει είτε να ανακαινίσει, είτε να επεκτείνει την επιχείρησή του, ο κ. Παρασχούδης απάντησε: «Οι τράπεζες είναι διατεθειμένες να βοηθήσουν τη μικρή επιχειρηματικότητα. Λόγω και του προγράμματος του Ε.Σ.Π.Α. που απευθύνεται στη νέα επιχειρηματικότητα, υπάρχει μια κινητικότητα προς αυτή την κατεύθυνση. Φυσικά τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα για μεγαλύτερες επενδύσεις που χρειάζεται εκταμίευση μεγαλύτερου ποσού».

Από 50.000 μέχρι 150.000 ευρώ τα δάνεια που απευθύνονται στη νέα μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

«Όταν πρόκειται για μικρά ποσά και φυσικά όταν ο πελάτης είναι και αξιόπιστος οι τράπεζες είναι πρόθυμες να βοηθήσουν. Δεν μιλάμε πια για δάνεια εκατομμυρίων ευρώ όπως γινόταν παλιά. Πρόκειται για δάνεια από 50.000 μέχρι 150.000 ευρώ που απευθύνονται στη νέα μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», επισήμανε όσον αφορά το ύψος των δανείων που χορηγούνται από τις τράπεζες ο κ. Παρασχούδης.

Για το αν επωφελούνται ξενοδόχοι του νησιού από τα προγράμματα του Ε.Σ.Π.Α. στο νησί, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου απάντησε: «Επωφελούνται κάποιοι, καθώς ήδη «τρέχουν» δυο προγράμματα Ε.Σ.Π.Α., το ένα για ανακαινίσεις και επενδύσεις ύψους μέχρι 150.000 ευρώ και το δεύτερο το νεότερο Ε.Σ.Π.Α. για τη νέα επιχειρηματικότητα που σχετίζεται με επενδύσεις συνολικού ύψους μέχρι 400.000 ευρώ. Αυτά τα προγράμματα βοηθάνε πολύ τις μικρές μονάδες. Οι μεγάλες έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις και δεν είναι ένα εργαλείο που θα τους είναι χρήσιμο».

«Το να χτυπήσεις την πόρτα της τράπεζας ποτέ δεν είναι εύκολο. Ιδίως για έναν επιχειρηματία που ξέρει τι έχει να αντιμετωπίσει δανειζόμενος από μια τράπεζα»

Για το πόσο δύσκολο είναι για έναν ξενοδόχο να χτυπήσει την πόρτα μιας τράπεζας για να δανειστεί, ο κ. Παρασχούδης υπογράμμισε: «Το να χτυπήσεις την πόρτα της τράπεζας ποτέ δεν είναι εύκολο. Ιδίως για έναν επιχειρηματία που ξέρει τι έχει να αντιμετωπίσει δανειζόμενος από μια τράπεζα. Είναι μια σκέψη που πρέπει να γίνει δυο και τρεις φορές. Όσοι έπαιρναν δάνεια κατά το παρελθόν χωρίς να το σκέφτονται καλά, αντιμετωπίζουν προβλήματα σήμερα. Φυσικά το να εκταμιεύσεις μεγάλα ποσά για επιχειρηματικότητα στη σημερινή εποχή είναι πολύ πιο δύσκολο κι αυτό είναι φανερό. Οι τράπεζες είναι πολύ επιφυλακτικές, γίνεται μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε να μην υπάρχουν επισφάλειες όπως στο παρελθόν».

«Σχέδια για μια νέα μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα δεν υπάρχουν όχι μόνο για φέτος, αλλά ούτε για τα επόμενα χρόνια θα δούμε τις μονάδες που χτίστηκαν τα προηγούμενα δέκα χρόνια…»

Τέλος, για το αν τη φετινή τουριστική περίοδο θα υπάρξει κάποια νέα ξενοδοχειακή μονάδα στο νησί της Θάσου, ο κ. Παρασχούδης απάντησε: «Απ’ ό,τι γνωρίζω σχέδια για μια νέα μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα δεν υπάρχουν όχι μόνο για φέτος, αλλά ούτε για τα επόμενα χρόνια θα δούμε τις μονάδες που χτίστηκαν τα προηγούμενα δέκα χρόνια. Το επενδυτικό περιβάλλον δεν είναι κατάλληλο. Αυτά χτίστηκαν με το επενδυτικό περιβάλλον της προηγούμενης δεκαετίας που ήταν πάρα πολύ καλό. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι όροι για να γίνει κάτι τέτοιο. Η φορολόγηση είναι μεγάλη. Στη Θάσο χρειαζόμαστε ανανέωση κλινών. Χρειαζόμαστε περισσότερες υποδομές στο νησί. Χρειαζόμαστε περισσότερο ποιότητα και λιγότερο ποσότητα, αυτό είναι το ζητούμενο».

 

Πηγή: kavalawebnews.gr

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Νέα Θάσου

Έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά στη Θάσο – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Έλευση-της-Ιεράς-Εικόνας-της-Παναγίας-Σουμελά-στη-Θάσο-–-Το-πρόγραμμα-των-εκδηλώσεων

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αναμένεται την Κυριακή 26 Απριλίου 2026 η έλευση της Ιεράς και σεβάσμιας Εικόνας της Παναγίας Σουμελά από το Βέρμιο Όρος στη Θάσο, στο πλαίσιο θρησκευτικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Λιμένα Θάσου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Δήμου Θάσου και της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, δίνοντας έναν ιδιαίτερα επίσημο και πανηγυρικό χαρακτήρα στην υποδοχή της Ιεράς Εικόνας.

Η επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής, στις 17:30, στο λιμάνι της Θάσου, παρουσία αρχών και πλήθους πιστών. Θα ακολουθήσει λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου στις 18:00 θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία. Το πρόγραμμα της ημέρας θα ολοκληρωθεί στις 18:30 με Αρχιερατικό Εσπερινό και Ιερά Παράκληση προς την Παναγία Σουμελά.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις συνεχίζονται τη Δευτέρα 27 Απριλίου, με την τέλεση Όρθρου και Θείας Λειτουργίας στις 07:30, ενώ στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί Ιερά Παράκληση. Το απόγευμα, στις 18:00, θα τελεστεί Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου.

Την Τρίτη 28 Απριλίου, στις 07:00 θα τελεστεί ο Όρθρος και στις 08:00 θα ξεκινήσει η προπομπή της Ιεράς Εικόνας προς τη Χρυσούπολη, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση της παραμονής της στο νησί.

Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως και τις 28 Απριλίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους πιστούς να προσέλθουν για προσκύνημα.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Μουσικοχορευτική βραδιά στη Θάσο με άρωμα παράδοσης και θάλασσας

Μουσικοχορευτική-βραδιά-στη-Θάσο-με-άρωμα-παράδοσης-και-θάλασσας

Μια ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση ετοιμάζεται στη Θάσο το βράδυ του Σαββάτου 25 Απριλίου, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θάσου «Ο Γλαύκος» να προσκαλεί το κοινό σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και έντονα παραδοσιακά στοιχεία.

Η εκδήλωση, με τίτλο «Θάλασσα δε σ’ απαρνιέμαι – Εκεί που το κύμα συναντά την πίστη και γίνεται τραγούδι», θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Θάσου, φιλοδοξώντας να ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους μέσα από ήχους και εικόνες εμπνευσμένες από την ελληνική παράδοση και τη θαλασσινή ταυτότητα του τόπου.

Στη σκηνή θα βρεθούν η Πρότυπη Καλλιτεχνική Ομάδα «Έκνευσις» και η Μπάντα Τέτοια, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα που συνδυάζει μουσική και χορευτικές παραστάσεις, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γιορτής.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Θάσου, ενισχύοντας τις πολιτιστικές δράσεις του νησιού και προσφέροντας μια ακόμη ευκαιρία στους κατοίκους και επισκέπτες να συμμετάσχουν σε μια βραδιά με έντονο το στοιχείο της παράδοσης.

Η είσοδος έχει οριστεί στα 7 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση του συλλόγου.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Άφιξη Αγίου Φωτός στη Θάσο – Τι ανακοίνωσε ο δήμαρχος Λευτέρης Κυριακίδης

Άφιξη-Αγίου-Φωτός-στη-Θάσο-–-Τι-ανακοίνωσε-ο-δήμαρχος-Λευτέρης-Κυριακίδης

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, η Θάσος ετοιμάζεται να υποδεχτεί ξανά το Άγιο Φως, σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

Με ανάρτησή του, ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης γνωστοποίησε ότι, έπειτα από αρκετά χρόνια, το Άγιο Φως θα φτάσει εκ νέου μέσω του αερολιμένα της Καβάλας, εξασφαλίζοντας ταχύτερη και καλύτερα οργανωμένη μεταφορά προς το νησί.

Όπως επισημαίνεται, η μεταφορά θα πραγματοποιηθεί με ειδικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Θάσου με τα Λιμεναρχεία Καβάλας και Θάσου.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Θάσο υπολογίζεται περίπου στις 22:00 το βράδυ, όπου θα γίνει η επίσημη υποδοχή από τον Αρχιερατικό Επίτροπο και τους ιερείς του νησιού, παρουσία πιστών.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα