Connect with us

Νέα Θάσου

Δύσκολη υπόθεση τα νέα ξενοδοχεία

Πάρης Παρασχούδης: Χρειαζόμαστε περισσότερες υποδομές στο νησί, χρειαζόμαστε περισσότερο ποιότητα και λιγότερο ποσότητα

Το δύσκολο επενδυτικό περιβάλλον αποτελεί τροχοπέδη στη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων στη Θάσο, όπως επισημαίνει με δηλώσεις του στο Kavala Web News, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Πάρης Παρασχούδης.

Ερωτηθείς αρχικά για το αν οι τράπεζες είναι κοντά στον επιχειρηματία που θέλει είτε να ανακαινίσει, είτε να επεκτείνει την επιχείρησή του, ο κ. Παρασχούδης απάντησε: «Οι τράπεζες είναι διατεθειμένες να βοηθήσουν τη μικρή επιχειρηματικότητα. Λόγω και του προγράμματος του Ε.Σ.Π.Α. που απευθύνεται στη νέα επιχειρηματικότητα, υπάρχει μια κινητικότητα προς αυτή την κατεύθυνση. Φυσικά τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα για μεγαλύτερες επενδύσεις που χρειάζεται εκταμίευση μεγαλύτερου ποσού».

Από 50.000 μέχρι 150.000 ευρώ τα δάνεια που απευθύνονται στη νέα μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

«Όταν πρόκειται για μικρά ποσά και φυσικά όταν ο πελάτης είναι και αξιόπιστος οι τράπεζες είναι πρόθυμες να βοηθήσουν. Δεν μιλάμε πια για δάνεια εκατομμυρίων ευρώ όπως γινόταν παλιά. Πρόκειται για δάνεια από 50.000 μέχρι 150.000 ευρώ που απευθύνονται στη νέα μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», επισήμανε όσον αφορά το ύψος των δανείων που χορηγούνται από τις τράπεζες ο κ. Παρασχούδης.

Για το αν επωφελούνται ξενοδόχοι του νησιού από τα προγράμματα του Ε.Σ.Π.Α. στο νησί, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου απάντησε: «Επωφελούνται κάποιοι, καθώς ήδη «τρέχουν» δυο προγράμματα Ε.Σ.Π.Α., το ένα για ανακαινίσεις και επενδύσεις ύψους μέχρι 150.000 ευρώ και το δεύτερο το νεότερο Ε.Σ.Π.Α. για τη νέα επιχειρηματικότητα που σχετίζεται με επενδύσεις συνολικού ύψους μέχρι 400.000 ευρώ. Αυτά τα προγράμματα βοηθάνε πολύ τις μικρές μονάδες. Οι μεγάλες έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις και δεν είναι ένα εργαλείο που θα τους είναι χρήσιμο».

«Το να χτυπήσεις την πόρτα της τράπεζας ποτέ δεν είναι εύκολο. Ιδίως για έναν επιχειρηματία που ξέρει τι έχει να αντιμετωπίσει δανειζόμενος από μια τράπεζα»

Για το πόσο δύσκολο είναι για έναν ξενοδόχο να χτυπήσει την πόρτα μιας τράπεζας για να δανειστεί, ο κ. Παρασχούδης υπογράμμισε: «Το να χτυπήσεις την πόρτα της τράπεζας ποτέ δεν είναι εύκολο. Ιδίως για έναν επιχειρηματία που ξέρει τι έχει να αντιμετωπίσει δανειζόμενος από μια τράπεζα. Είναι μια σκέψη που πρέπει να γίνει δυο και τρεις φορές. Όσοι έπαιρναν δάνεια κατά το παρελθόν χωρίς να το σκέφτονται καλά, αντιμετωπίζουν προβλήματα σήμερα. Φυσικά το να εκταμιεύσεις μεγάλα ποσά για επιχειρηματικότητα στη σημερινή εποχή είναι πολύ πιο δύσκολο κι αυτό είναι φανερό. Οι τράπεζες είναι πολύ επιφυλακτικές, γίνεται μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε να μην υπάρχουν επισφάλειες όπως στο παρελθόν».

«Σχέδια για μια νέα μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα δεν υπάρχουν όχι μόνο για φέτος, αλλά ούτε για τα επόμενα χρόνια θα δούμε τις μονάδες που χτίστηκαν τα προηγούμενα δέκα χρόνια…»

Τέλος, για το αν τη φετινή τουριστική περίοδο θα υπάρξει κάποια νέα ξενοδοχειακή μονάδα στο νησί της Θάσου, ο κ. Παρασχούδης απάντησε: «Απ’ ό,τι γνωρίζω σχέδια για μια νέα μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα δεν υπάρχουν όχι μόνο για φέτος, αλλά ούτε για τα επόμενα χρόνια θα δούμε τις μονάδες που χτίστηκαν τα προηγούμενα δέκα χρόνια. Το επενδυτικό περιβάλλον δεν είναι κατάλληλο. Αυτά χτίστηκαν με το επενδυτικό περιβάλλον της προηγούμενης δεκαετίας που ήταν πάρα πολύ καλό. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι όροι για να γίνει κάτι τέτοιο. Η φορολόγηση είναι μεγάλη. Στη Θάσο χρειαζόμαστε ανανέωση κλινών. Χρειαζόμαστε περισσότερες υποδομές στο νησί. Χρειαζόμαστε περισσότερο ποιότητα και λιγότερο ποσότητα, αυτό είναι το ζητούμενο».

 

Πηγή: kavalawebnews.gr

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Νέα Θάσου

Ματαιώνεται η εμποροπανήγυρης στην Παναγία Θάσου τον Δεκαπενταύγουστο

Ματαιώνεται-η-εμποροπανήγυρης-στην-Παναγία-Θάσου-τον-Δεκαπενταύγουστο

Ο Δήμος της Θάσου, λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον COVID-19 και λόγω των δύσκολων υγειονομικά συνθηκών που επικρατούν στη Χώρα, ενημερώνει του ενδιαφερόμενους ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εμποροπανήγυρης στην Παναγιά Θάσου στις 14 και 15 Αυγούστου 2021.

Ο Δήμος της Θάσου ζητά την κατανόηση των επαγγελματιών και των μικροπωλητών που επιθυμούν να συμμετέχουν.

Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί ύψιστη υποχρέωση όλων.

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Δεύτερο κλαδοθρυμματιστή παρέλαβε ο Δήμος Θάσου

Δεύτερο-κλαδοθρυμματιστή-παρέλαβε-ο-Δήμος-Θάσου

Σήμερα, 30 Ιουλίου 2021, ο Δήμος Θάσου παρέλαβε ακόμη ένα (1) καινούργιο κλαδοθρυμματιστή, συνολικής δαπάνης 21.948,00€ με ΦΠΑ, τον 2ο που έχει παραλάβει τα 2 τελευταία έτη.

Η δαπάνη της προμήθειας καλύφθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου Θάσου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Προμηθευτήκαμε τον 1ο κλαδοθρυμματιστή στον Δήμο Θάσου το Φεβρουάριο του 2020.

Από την χρήση του μηχανήματος αποδείχθηκε ότι αποτελεί ένα σημαντικό και φιλοπεριβαλλοντικό εργαλείο για πολλές παρεμβάσεις από τις υπηρεσίες του Δήμου προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος.

Άμεσα και χωρίς δεύτερη σκέψη, βρήκαμε τους πόρους και ολοκληρώσαμε την διαδικασία για την προμήθεια και δευτέρου, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες.

Στόχος μας η μείωση στο ελάχιστο των προϊόντων κλαδεύσεων με την διαχείρισή τους στην πηγή προέλευσής τους.

Σχεδιάζουμε, ενεργούμε, αξιολογούμε και σχεδιάζουμε εκ νέου ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της Θάσου και την προστασία του περιβάλλοντος».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Παραλαβή 6ου απορριμματοφόρου οχήματος από τον Δήμο Θάσου

Παραλαβή-6ου-απορριμματοφόρου-οχήματος-από-τον-Δήμο-Θάσου

Σήμερα, 29 Ιουλίου 2021, ο Δήμος Θάσου παρέλαβε ακόμη ένα (1) καινούργιο απορριμματοφόρο όχημα, το 6ο που έχει παραλάβει τα 2 τελευταία έτη. Πρόκειται για απορριμματοφόρο όχημα τύπου πρέσας χωρητικότητας 12m3, συνολικής δαπάνης 152.520,00€ με ΦΠΑ.

Το ανωτέρω όχημα προστίθεται στα πέντε (5) καινούργια απορριμματοφόρα που έχει ήδη προμηθευτεί και παραλάβει μέχρι σήμερα ο Δήμος της Θάσου τα έτη 2020 και 2021.

Ειδικότερα, πρόκειται για δύο (2) καινούργια απορριμματοφόρα οχήματα χωρητικότητας 16m3, ένα (1) χωρητικότητας 6m3, ένα (1) χωρητικότητας 2,5m3 και ένα (1) χωρητικότητας 16m3 (δωρεά από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης Α.Ε «ΕΕΑΑ Α.Ε» προς το Δήμο Θάσου).

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Στόχος μας είναι η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας και η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της Θάσου και σήμερα τοποθετούμε, στην πράξη, ακόμη ένα λιθαράκι προς την κατεύθυνση αυτή.

Ως τώρα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, έχουμε πετύχει πολλά και σημαντικά, ωστόσο έχουμε ακόμη πολύ έργο μπροστά μας.

Μαζί με τους πολίτες και για τους πολίτες συνεχίζουμε την προσπάθεια με σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα