Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Η Θάσος στις πρώτες θέσεις των δημοφιλών τουριστικών προορισμών της χώρας

«Τον πήχη τον βάζουμε πλέον σε πανελλαδικό κι όχι περιφερειακό επίπεδο. Η Θάσος είναι στις πρώτες θέσεις των δημοφιλών προορισμών της χώρας, αδιαμφισβήτητα στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των Βαλκανικών χωρών και μια από τις σημαντικότερες των Ευρωπαίων», τονίζει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

Παράλληλα, ο δήμαρχος του νησιού,  υπογραμμίζει με έμφαση ότι οι απαιτήσεις του τουριστικού προϊόντος, για να αντέξει αυτό και να είναι αξιόπιστο και αξιόμαχο, είναι πολλές και μεγάλες, κάτι που συνεπάγεται ότι θα πρέπει αυτές να σχεδιαστούν σε βάθος πεντηκονταετίας.

«Πρέπει να εργαστούμε πάνω στο θέμα της αειφορίας των πόρων…»

«Καλοί είναι οι αριθμοί και τα έσοδα, όμως αυτό δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τα επόμενα χρόνια. Πρέπει να σκεφτόμαστε, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε έργα της επόμενης πεντηκονταετίας. Για να αντέξει η ευφορία του τουριστικού μας προϊόντος, πρέπει να εργαστούμε πάνω στο θέμα της αειφορίας των πόρων, δηλαδή νερό, στερεά, απόβλητα, ηλεκτρική ενέργεια. Το νησί μας αντεπεξήλθε στις μεγάλες απαιτήσεις και έδειξε ότι έγιναν κάποιες κινήσεις με προνοητικότητα, όσον αφορά τις υποδομές, για να μπορέσει να αντέξει αυτό το βάρος», σημειώνει χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος της Θάσου.

Συνεχίζεται η εικόνα «Αυγούστου» στη Θάσο!

Η κίνηση στο νησί της Θάσου συνεχίζει να είναι πολύ μεγάλη, παρά το ότι βαίνουμε προς την συμπλήρωση του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου.

«Η εικόνα αυτή δεν είναι φθινοπωρινή, αλλά κατακαλόκαιρου, είναι εικόνα Αυγούστου! Παραμένει πολύς κόσμος στο νησί και οι πληρότητες του Σεπτεμβρίου είναι εξαιρετικές. Όλος ο Σεπτέμβριος θα έχει πληρότητες καλοκαιριού», αναφέρει σχετικά ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

«Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου δεν είναι αυτοσκοπός – Αυτό που ζητάμε είναι οι ικανοποιημένοι επισκέπτες»

Ερωτηθείς για το αν αυτή η εικόνα αντικατοπτρίζει πλήρως αυτό που οι άνθρωποι του τουρισμού αποκαλούν επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο δήμαρχος της Θάσου απαντά: «Η επιμήκυνση δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτό που ζητάμε είναι όχι τόσο η επιμήκυνση, αλλά οι ικανοποιημένοι και φανατικοί φίλοι – επισκέπτες της Θάσου. Ναι, μπορούμε να πούμε ότι επιτυγχάνεται επιμήκυνση και μάλιστα γιατί όσοι θα επιλέξουν τις διακοπές τους το φθινόπωρο, αυτό το μικρό καλοκαιράκι που λέμε, θα φύγουν απόλυτα ικανοποιημένοι, γιατί όλες οι παροχές σε καταλύματα, εστιατόρια και διασκέδαση λειτουργούν ακριβώς όπως και στη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτό είναι το μέλημά μας κι όχι απλά να πούμε ότι παρατείναμε την τουριστική περίοδο».

Επισκέπτες όλων των οικονομικών τάξεων στο νησί

Τέλος, σε ερώτηση για το κατά πόσο ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών που βρέθηκαν στο νησί, άφησε γεμάτα ταμεία στις τοπικές επιχειρήσεις, ο κ. Χατζηεμμανουήλ, επισημαίνει: «Είχαμε στο νησί επισκέπτες όλων των οικονομικών τάξεων. Δηλαδή γέμισε από το ενοικιαζόμενο δωμάτιο –  σπίτι, το απλό ξενοδοχείο μέχρι και το «πεντάστερο». Αυτό ήταν το χαρακτηριστικό και του φετινού καλοκαιριού. Το νησί μας είναι για όλα τα βαλάντια των επισκεπτών και για όλους τους επαγγελματίες.

Τώρα μένει να αναλύσουμε εμείς τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτού του τουρισμού και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για να δούμε το καλύτερο στο μέλλον. Πιστεύω ότι την επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερα τα πράγματα για έναν ακόμη λόγο. Οι χώρες προέλευσης των επισκεπτών μας είναι πολλές, κάτι που σημαίνει ότι δεν κινδυνεύουμε από το αν κάτι δε πάει καλά σε μια από αυτές. Ποντάρουμε πάνω στη σκακιέρα των τουριστικών αγορών με πολλές τοποθετήσεις».

Πηγή: kavalawebnews.gr

Νέα Θάσου

Ο Δήμος Θάσου συμμετείχε στην 36η Philoxenia (2021)

Ο-Δήμος-Θάσου-συμμετείχε-στην-36η-philoxenia-(2021)

Ο Δήμος της Θάσου συμμετείχε με επιτυχία στην 36η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia – Hotelia (2021) που πραγματοποιήθηκε 12 – 14 Νοεμβρίου 2021 στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναντήσεις στελεχών του Δήμου Θάσου και επαγγελματιών της Θάσου με επαγγελματίες του τουρισμού από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Στόχος ήταν η ενίσχυση της τουριστικής προβολής της Θάσου σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο, η προώθησή του τουριστικού προϊόντος της Θάσου και η προσέλκυση επισκεπτών.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Για ακόμη μία φορά ο Δήμος της Θάσου συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, προβάλλοντας της Θάσο, τη ναυαρχίδα του τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η τουριστική προβολή της Θάσου είναι και θα είναι προτεραιότητα του Δήμου Θάσου.

Στηρίζουμε και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την τουριστική προβολή και την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Ομιλία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμου στη Θάσο

Ομιλία-του-Σεβασμιώτατου-Μητροπολίτη-Σηλυβρίας-κ.-Μάξιμου-στη-Θάσο

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 11:00πμ, μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στον προαύλιο χώρο του ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Παναγίας Θάσου, θα πραγματοποιηθεί Ομιλία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμου, Ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Θασιακός Σύλλογος Μικράς Ασίας και Ανατολικής Θράκης «Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θάσου.

Θέματα της Ομιλίας:

Συμπλήρωση 30 ετών Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και

Αναφορά στη περιοχή της Ανατολικής Θράκης ως αλησμόνητη πατρίδα του Ελληνισμού.

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Εγκαινιάστηκε ο «Εικαστικός-Εκθεσιακός Χώρος» στα Λιμενάρια

Εγκαινιάστηκε-ο-«Εικαστικός-Εκθεσιακός-Χώρος»-στα-Λιμενάρια

Την κορδέλα του νέου «Εικαστικού-Εκθεσιακού Χώρου» στα Λιμενάρια έκοψε την Κυριακή ο Δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. Γεώργιο Κουτσουμανή, στη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης αίθουσας Δημοτικού κτηρίου. Παραβρέθηκαν επίσης Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και πολλοί άλλοι προσκεκλημένοι.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους υπεύθυνους για τη δημιουργία του νέου αυτού χώρου πολιτισμού και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. κ. Γεώργιο Κουτσουμανή ο οποίος στάθηκε αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια, που όπως τόνισε αποτελεί μια ουσιαστική παρέμβαση στο επί πολλών ετών εγκαταλειμμένο κτήριο. Από ερείπιο μεταμορφώθηκε σε στολίδι αντάξιο της ιστορίας του αλλά και της κοινωνίας των Λιμεναρίων ελπίζοντας να γίνει σταθμός και αφετηρία για τη διεξαγωγή ποικίλων εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ο Δήμος Θάσου αναβαθμίζεται μέσα από ένα σύγχρονο σχεδιασμό που ως διοίκηση του Δήμου προγραμματίζουμε με υποδομές υψηλών προδιαγραφών, όπως τη συντήρηση και επέκταση σχολικών κτηρίων, πάρκα, παιδικές χαρές, αθλητικούς χώρους, και βήμα – βήμα αυτός ο σχεδιασμός υλοποιείται».

Τέλος, επεσήμανε πως η δημιουργία του «Εικαστικού-Εκθεσιακού Χώρου» έχει ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή συγκυρία, καθώς στον καιρό της κρίσης που επιβάλλονται οικονομικοί, χρονικοί και άλλοι περιορισμοί, συνέργειες και καινοτομίες, ο Πολιτισμός στο Δήμο μας λειτουργεί ως αντίδοτο στην κοινωνία καλύπτοντας την ανάγκη αναζήτησης αντίβαρων στη σφαίρα της γνώσης, της νόησης, της δημιουργίας και της ευαισθησίας.

Στη συνέχεια χαιρέτησε ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. κ. Γεώργιος Κουτσουμανής, ο οποίος είπε πως «παραδίδεται σήμερα στους πολίτες των Λιμεναρίων ένας σύγχρονος χώρος πολιτισμού και δημιουργικής έκφρασης και πρόσθεσε πως κάθε χώρος πολιτισμού που εγκαινιάζεται είναι ένα παράθυρο αισιοδοξίας, καθώς ο πολιτισμός αποτελεί τα σημαντικότερα εργαλεία ανάπτυξης και προόδου μιας σύγχρονης κοινωνίας».

Τέλος, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, για την εξαιρετική και αποτελεσματική συνεργασία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί προς όφελος των πολιτών της Θάσου.

Παράλληλα με την τελετή των εγκαινίων της αίθουσας εγκαινιάσθηκε και η εικαστική έκθεση της Αφροδίτης Πανταζή «27 Πορτραίτα 1821-2021» με τη συνδιοργάνωση της Θασιακής Ένωσης Καβάλας, του Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου Λιμεναρίων και της Φωτογραφικής Εταιρείας Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα