Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Η Θάσος στις πρώτες θέσεις των δημοφιλών τουριστικών προορισμών της χώρας

«Τον πήχη τον βάζουμε πλέον σε πανελλαδικό κι όχι περιφερειακό επίπεδο. Η Θάσος είναι στις πρώτες θέσεις των δημοφιλών προορισμών της χώρας, αδιαμφισβήτητα στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των Βαλκανικών χωρών και μια από τις σημαντικότερες των Ευρωπαίων», τονίζει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

Παράλληλα, ο δήμαρχος του νησιού,  υπογραμμίζει με έμφαση ότι οι απαιτήσεις του τουριστικού προϊόντος, για να αντέξει αυτό και να είναι αξιόπιστο και αξιόμαχο, είναι πολλές και μεγάλες, κάτι που συνεπάγεται ότι θα πρέπει αυτές να σχεδιαστούν σε βάθος πεντηκονταετίας.

«Πρέπει να εργαστούμε πάνω στο θέμα της αειφορίας των πόρων…»

«Καλοί είναι οι αριθμοί και τα έσοδα, όμως αυτό δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τα επόμενα χρόνια. Πρέπει να σκεφτόμαστε, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε έργα της επόμενης πεντηκονταετίας. Για να αντέξει η ευφορία του τουριστικού μας προϊόντος, πρέπει να εργαστούμε πάνω στο θέμα της αειφορίας των πόρων, δηλαδή νερό, στερεά, απόβλητα, ηλεκτρική ενέργεια. Το νησί μας αντεπεξήλθε στις μεγάλες απαιτήσεις και έδειξε ότι έγιναν κάποιες κινήσεις με προνοητικότητα, όσον αφορά τις υποδομές, για να μπορέσει να αντέξει αυτό το βάρος», σημειώνει χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος της Θάσου.

Συνεχίζεται η εικόνα «Αυγούστου» στη Θάσο!

Η κίνηση στο νησί της Θάσου συνεχίζει να είναι πολύ μεγάλη, παρά το ότι βαίνουμε προς την συμπλήρωση του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου.

«Η εικόνα αυτή δεν είναι φθινοπωρινή, αλλά κατακαλόκαιρου, είναι εικόνα Αυγούστου! Παραμένει πολύς κόσμος στο νησί και οι πληρότητες του Σεπτεμβρίου είναι εξαιρετικές. Όλος ο Σεπτέμβριος θα έχει πληρότητες καλοκαιριού», αναφέρει σχετικά ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

«Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου δεν είναι αυτοσκοπός – Αυτό που ζητάμε είναι οι ικανοποιημένοι επισκέπτες»

Ερωτηθείς για το αν αυτή η εικόνα αντικατοπτρίζει πλήρως αυτό που οι άνθρωποι του τουρισμού αποκαλούν επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο δήμαρχος της Θάσου απαντά: «Η επιμήκυνση δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτό που ζητάμε είναι όχι τόσο η επιμήκυνση, αλλά οι ικανοποιημένοι και φανατικοί φίλοι – επισκέπτες της Θάσου. Ναι, μπορούμε να πούμε ότι επιτυγχάνεται επιμήκυνση και μάλιστα γιατί όσοι θα επιλέξουν τις διακοπές τους το φθινόπωρο, αυτό το μικρό καλοκαιράκι που λέμε, θα φύγουν απόλυτα ικανοποιημένοι, γιατί όλες οι παροχές σε καταλύματα, εστιατόρια και διασκέδαση λειτουργούν ακριβώς όπως και στη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτό είναι το μέλημά μας κι όχι απλά να πούμε ότι παρατείναμε την τουριστική περίοδο».

Επισκέπτες όλων των οικονομικών τάξεων στο νησί

Τέλος, σε ερώτηση για το κατά πόσο ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών που βρέθηκαν στο νησί, άφησε γεμάτα ταμεία στις τοπικές επιχειρήσεις, ο κ. Χατζηεμμανουήλ, επισημαίνει: «Είχαμε στο νησί επισκέπτες όλων των οικονομικών τάξεων. Δηλαδή γέμισε από το ενοικιαζόμενο δωμάτιο –  σπίτι, το απλό ξενοδοχείο μέχρι και το «πεντάστερο». Αυτό ήταν το χαρακτηριστικό και του φετινού καλοκαιριού. Το νησί μας είναι για όλα τα βαλάντια των επισκεπτών και για όλους τους επαγγελματίες.

Τώρα μένει να αναλύσουμε εμείς τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτού του τουρισμού και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για να δούμε το καλύτερο στο μέλλον. Πιστεύω ότι την επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερα τα πράγματα για έναν ακόμη λόγο. Οι χώρες προέλευσης των επισκεπτών μας είναι πολλές, κάτι που σημαίνει ότι δεν κινδυνεύουμε από το αν κάτι δε πάει καλά σε μια από αυτές. Ποντάρουμε πάνω στη σκακιέρα των τουριστικών αγορών με πολλές τοποθετήσεις».

Πηγή: kavalawebnews.gr

Νέα Θάσου

Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για τον τουρισμό στη Θάσο

Ενθαρρυντικά-τα-μηνύματα-για-τον-τουρισμό-στη-Θάσο

Την ικανοποίησή του για την τουριστική κίνηση που καταγράφεται στη Θάσο τις τελευταίες εβδομάδες, εκφράζει ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Κυριακίδης.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, τα στοιχεία είναι άκρως ενθαρρυντικά και δείχνουν ότι η φετινή τουριστική περίοδος θα κλείσει με ποσοστά λίγο κάτω από αυτήν του 2019, που ήταν ούτως ή άλλως μια χρονιά ορόσημο για το νησί.

Δεν φαίνεται να επηρεάζει σημαντική την τουριστική κίνηση στη Θάσο, η απόφαση της κυβέρνησης της Ρουμανίας να εντάξει την Ελλάδα στις «κόκκινες» χώρες, υποστηρίζει ο δήμαρχος Θάσου

Ο Λευτέρης Κυριακίδης δηλώνει αισιόδοξος για την τουριστική κίνηση στη Θάσο το επόμενο διάστημα, ενώ αναφέρεται και στο θέμα της απόφασης της κυβέρνησης της Ρουμανίας, να εντάξει την Ελλάδα στις «κόκκινες» χώρες. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, η απόφαση αυτή δεν φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά την τουριστική κίνηση στο νησί της Θάσου.

«Η απόφαση της ρουμανικής κυβέρνησης αναμφίβολα θα έχει κάποια επίπτωση, γιατί κανείς δεν θέλει επιστρέφοντας στη χώρα του από τις διακοπές να μπει σε καραντίνα. Μέχρι και τώρα δείχνει πάντως ότι δεν επηρεάζει ιδιαίτερα το νησί και δεν στέκουν τίτλοι ότι το νησί αδειάζει, χάνεται η χρονιά, ότι καταστρέφεται κλπ, δεν έχουμε τέτοιες καταστάσεις. Σίγουρα θα υπάρξουν κι αυτοί που ίσως δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει και που δεν θα θελήσουν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία. Αυτό είναι απόλυτα λογικό και φυσιολογικό. Θα είναι ένα μικρό πλήγμα, όχι όμως τόσο μεγάλο που να μιλάμε για καταστροφή. Άλλωστε καθημερινά διαπιστώνουμε ότι τα πλοία πηγαίνουν κι έρχονται γεμάτα, η ροή είναι ικανοποιητική και μην ξεχνάμε ότι ο Αύγουστος είναι ένας μήνας αδειών και για τους Έλληνες. Ήδη τα τελευταία 24ωρα ήρθαν και οι πρώτοι Βρετανοί, θα συνεχίσουμε και θεωρώ ότι θα πάμε καλά», αναφέρει σχετικά ο δήμαρχος Θάσου.

«Θα τολμήσω να πω ότι είμαστε πολύ λίγο κάτω από το 2019, παρότι θεωρώ ότι δεν πρέπει να έχουμε πάντα και σε κάθε κουβέντα το 2019 ως δεδομένο…»

Μάλιστα ο κ. Κυριακίδης υπογραμμίζει ότι δεν θα πρέπει διαρκώς να έχουμε στο μυαλό μας ως μέτρο σύγκρισης το 2019, που ήταν η καλύτερη τουριστικά περίοδος για τη Θάσο, αλλά και για όλη την χώρα.

«Θα τολμήσω να πω ότι είμαστε πολύ λίγο κάτω από το 2019, παρότι θεωρώ ότι δεν πρέπει να έχουμε πάντα και σε κάθε κουβέντα το 2019 ως δεδομένο, επειδή ήταν μια πολύ καλή χρονιά. Δεν είναι δίκαιο να την έχουμε ως δεδομένο. Δεν σημαίνει ότι αν δεν φτάσουμε το ποσοστό εκείνης της χρονιάς δεν θα είναι καλή η φετινή χρονιά ή να μιλάμε για καταστροφή. Αυτή τη στιγμή ο Ιούλιος έδειξε ήδη ότι είμαστε κοντά στο 2019 κι ελπίζουμε και τον Αύγουστο, αλλά και τον Σεπτέμβριο τα πράγματα να είναι ακόμη καλύτερα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Κυριακίδης.

Συνεχίζεται ο εμβολιασμός κατ’ οίκον από τον δήμο Θάσου σε άτομα με χρόνια προβλήματα μετακίνησης

Ο δήμος Θάσου σε συνεργασία με την 4η Υ.ΠΕ., στο πλαίσιο της εκστρατείας του υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση του τείχους ανοσίας των πολιτών μέσω της εμβολιαστικής τους κάλυψης, οργανώνουν κατ’ οίκον εμβολιασμούς σε άτομα με χρόνια προβλήματα μετακίνησης μέχρι και τις 06 Αυγούστου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Θάσου και στο τηλέφωνο: 2593350132 ή στο email: kkdthassou@hotmail.com.

«Ο εμβολιασμός, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, αποτελεί το σημαντικότερο μέσο για την ενίσχυση του τείχους ανοσίας των πολιτών από την COVID19. Ο δήμος Θάσου συμβάλει, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, στη βελτίωση της εμβολιαστικής κάλυψης του νησιού συνδράμοντας και στον κατ’ οίκον εμβολιασμό πολιτών της Θάσου που λόγω προβλημάτων υγείας το επιθυμούν, αλλά δεν είναι δυνατό να μετακινηθούν στα εμβολιαστικά κέντρα για να εμβολιαστούν», τονίζει σχετικά με το θέμα ο Λευτέρης Κυριακίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Μια μουσική βραδιά στις «Αποθήκες Μεταλλείων»

Μια-μουσική-βραδιά-στις-«Αποθήκες-Μεταλλείων»

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις της ΔΗ.ΚΕ.Θ. βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς υλοποιούνται εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις για παιδιά και μουσικές βραδιές, με ιδιαίτερη προσοχή και προφυλάξεις λόγω της πανδημίας του Covid 19.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει σε μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά που πραγματοποιήθηκε στις «Αποθήκες Μεταλλείων». Δυο καταξιωμένοι Μουσικοί, ο Μιχάλης Πρεπόνης (σαξόφωνο) και ο Γιάννης Τσίγκας (ηλεκτρική κιθάρα), κατόρθωσαν να εντυπωσιάσουν το κοινό, ξεπερνώντας ένα αναπάντεχο τεχνικό πρόβλημα, έχοντας και τη συνδρομή του Λεωνίδα Βλάχου (τρομπέτα).

Οι Μουσικοί, δημιούργησαν με τις νότες τους μια ιδιαίτερη μουσική ατμόσφαιρα υπό το φως του φεγγαριού, στο μοναδικό χώρο των «Αποθηκών Μεταλλείων». Με τη θέληση, το ταλέντο, τις ιδιαίτερες ικανότητες και τη «μουσική γνώση» τους, πέτυχαν να κερδίσουν το κοινό και να αφήσουν μια “μουσική υπόσχεση”, που την εκμαίευσε το ίδιο κοινό: μια νέα εμφάνιση τους στο νησί της Θάσου.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Ελεγχόμενη κυκλοφορία στο σύνολο των δασών της Θάσου

Ελεγχόμενη-κυκλοφορία-στο-σύνολο-των-δασών-της-Θάσου

Λόγω επικράτησης συνθηκών υψηλού κίνδυνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς στη Θάσο, με απόφαση του Έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θάσου που συνεδρίασε σήμερα 04-08-2021, έπειτα από Πρόσκληση του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, κατόπιν εισήγησης του Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου κ. Κωνσταντίνου Κοντογεωργίου, αποφασίσθηκε η ελεγχόμενη κυκλοφορία στο σύνολο των δασικών εκτάσεων της Θάσου και η ενίσχυση στο μέτρο του δυνατού όλων των διαθέσιμων δυνάμεων.

Προς τούτο, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι:

  1. Από 04-08-2021 και μέχρι νεωτέρας θα πραγματοποιείται ελεγχόμενη κυκλοφορία πολιτών και μέσων εντός του συνόλου των δασικών εκτάσεων στις δασικές περιοχές ευθύνης του Δασαρχείου ΘΑΣΟΥ.
  2. Απαγορεύονται τις ημέρες αυτές εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν την εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς.
  3. Οι μόνιμοι κάτοικοι που δραστηριοποιούνται στις παραπάνω περιοχές, παρακαλούνται όπως συνεργάζονται με τις υπηρεσίες εφαρμογής των μέτρων.

 

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα