Connect with us

Χωρίς κατηγορία

10% περισσότερες οι αφίξεις, μικρότερο όμως το κατά κεφαλήν έσοδο

Με θετικό πρόσημο κλείνει για τους ξενοδόχους της Θάσου, η φετινή τουριστική περίοδος, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Πάρης Παρασχούδης.

«Η εικόνα είναι αναμφισβήτητα θετική και πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι από τη φετινή τουριστική περίοδο. Η χρονιά φαινόταν καλή από την αρχή, γιατί είχαμε πάρα πολλές κρατήσεις από νωρίς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασχούδης.

Το μεγαλύτερο όφελος είχαν καταλύματα με άδειες ενοικιαζόμενων δωματίων – Δεν «ευδοκιμεί» στη Θάσο το Airbnb

«Αυτές, δυστυχώς, είναι κρατήσεις με μεγάλη έκπτωση κι ως εκ τούτου, επιθυμητό είναι να μην είναι πολλές, να μη ξεπερνούν δηλαδή το 30%. Όταν φτάνει να είναι 70%, αυτό δεν είναι καλό για εμάς τους ξενοδόχους. Πουλήσαμε νωρίς, πουλήσαμε φθηνά και γεμίσαμε νωρίς. Έτσι δεν είχαμε διαθέσιμα δωμάτια για όσους έρχονται στο νησί μη οργανωμένοι, γι’ αυτό και απευθύνθηκαν στην ελεύθερη αγορά. Στη Θάσο, επειδή δεν υπάρχουν πολλές εξοχικές κατοικίες, δεν είναι έντονο το φαινόμενο του Airbnb. Στο νησί όμως υπάρχουν επίσημα τουριστικά καταλύματα με άδειες ενοικιαζομένων δωματίων, μερικά εξ αυτών πολύ αξιόλογες μονάδες, που είχαν θεωρώ το μεγαλύτερο όφελος, αφού δεν είχαν οργανωμένο τουρισμό», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου.

Κατά 10% περισσότερες φέτος οι αφίξεις στη Θάσο – Μικρότερο όμως το κατά κεφαλήν έσοδο

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Παρασχούδη, η αύξηση των αφίξεων στο νησί, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ανέρχεται περίπου στο 10%.

«Αυτό το ποσοστό είναι μια τεράστια αύξηση, δεν είναι μικρή. Όσον αφορά τις εισπράξεις όμως εκεί έχουμε ένα θέμα. Μπορεί να έχουμε περισσότερες αφίξεις, αλλά το κατά κεφαλήν έσοδο είναι μικρότερο. Το τι ξοδεύει δηλαδή ο κάθε επισκέπτης στο νησί. Ο μέσος όρος είναι χαμηλός, γιατί ξοδεύουν λιγότερα και γιατί μένουν και λιγότερο στο νησί, όπως κάνουν οι Βαλκάνιοι επισκέπτες, ενώ οι βορειοευρωπαίοι μένουν για μια εβδομάδα ή ακόμη και δυο. Η χρονιά έχει γενικότερα θετικό πρόσημο, όμως αυτό που μένει στο πορτοφόλι για έναν ξενοδόχο δεν είναι ικανοποιητικό», ανέφερε σχετικά ο κ. Παρασχούδης.

Οκτώβριο και Μάιο τα ξενοδοχεία στο νησί δουλεύουν με ζημιά…

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κίνηση στο νησί μέχρι και αυτήν την περίοδο, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, απάντησε: «Τον Οκτώβριο, όπως και τον Μάιο, τα ξενοδοχεία δουλεύουν με ζημιά. Το κάνουν για να αναδείξουν την περιοχή επειδή έχουν πιέσεις από τους tour operators για να κάνουν συμβόλαιο. Όσοι έχουν δυνατότητα να κλείσουν το κάνουν. Παρά το ότι όλοι επικαλούμαστε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, όλοι κάνουν το αντίθετο μόλις φτάσουμε τέλη Σεπτεμβρίου κι αλλάξει λίγο ο καιρός και τα κλείνουν. Δεν είναι κερδοφόρος περίοδος αυτή του Οκτωβρίου, οι τιμές είναι τόσο χαμηλές που δεν αξίζει τον κόπο να είσαι ανοιχτός. Το κάνουμε απλά για να διαφημίσουμε τον τόπο μας».

 

Πηγή: kavalawebnews.gr

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Νέα Θάσου

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου

Ο-Ν.-Παναγιωτόπουλος-στα-γραφεία-του-Δημοτικού-Λιμενικού-Ταμείου-Θάσου

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο νησί της Θάσου με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 109η επέτειο απελευθέρωσης της νήσου από τον Οθωμανικό ζυγό το 1912.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης ακολούθησε επίσκεψη του Υπουργού στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου.

Στη συνάντηση που ακολούθησε, σε εγκάρδιο κλίμα, ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Θ., παρουσία και του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για την πορεία του Δ.Λ.Τ.Θ. ανταλλάσσοντας αναμνηστικά δώρα και ευχές.

Σχετικά ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Θ. κ. Μανίτσας Δημήτριος δήλωσε:

«Είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε στα γραφεία μας που στεγάζονται στο ιστορικό κτίριο του «Καλογερικού» τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο. Αξιοσημείωτη αποτελεί η απλότητα και η αμεσότητα του Υπουργού, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για το ειλικρινές ενδιαφέρον που έδειξε για το έργο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δ.Λ.Τ.Θ

Δημήτριος Μανίτσας

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Υποχρεωτική αργία η 18η Οκτωβρίου για την Π.Ε Θάσου

Υποχρεωτική-αργία-η-18η-Οκτωβρίου-για-την-Π.Ε-Θάσου
Κατόπιν πρότασης του Δήμου Θάσου και του Δημάρχου, σύμφωνα με την υπ.αριθμ. 272967/4710/11-10-2021 απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ (ΦΕΚ 4755/Β/14-10-2021), η 18η Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Θάσου από τον οθωμανικό ζυγό, ορίστηκε ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για την Π.Ε Θάσου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
“Μια ακόμη εκκρεμότητα ετών τακτοποιείται.
Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου Θάσου”

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Πρώτη ημερίδα του Δικτύου Τουρισμού Θάσου

Πρώτη-ημερίδα-του-Δικτύου-Τουρισμού-Θάσου

Την Κυριακή 03/10/2021 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Όνειρο Ζωής στον Πρίνο της Θάσου η πρώτη ημερίδα του Δικτύου Τουρισμού Θάσου! Την ημερίδα την τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θάσου και οι Βουλευτές Γιάννης Πασχαλίδης και Τάνια Ελευθεριάδου οι οποίοι έκαναν και έναν σύντομο χαιρετισμό. Την ημερίδα παρακολουθήσαν μεγάλος αριθμός επαγγελματιών και πολλοί κάτοικοι του νησιού!

Αναμεσά στα θέματα της ημερίδας ήταν η παρουσίαση του Δικτύου Τουρισμού Θάσου με εισηγητή τον Λάμπρο Σακελλαρίου και βίντεο έναρξης με κεντρικό σύνθημα «Ας κρατήσουμε ότι μας ενώνει». Τα υπόλοιπα θέματα που απασχολήσαν την ημερίδα ήταν:

Μελλοντική Στρατηγική Κατεύθυνση του Τουρισμού της Θάσου σε σχέση με το ανταγωνισμό. Ο Τουρισμός τα επόμενα 10 χρόνια! Τι μοντέλο χρειάζεται το νησί;

Εισηγητής: Δημήτριος Τριανταφυλλίδης Διεθνής Σύμβουλος Προορισμών

Η ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη του νησιού σε άμεση σχέση με το περιβάλλον και την προστασία των υδάτινων πόρων

Εισηγητής: Διονύσης Θεοφιλόπουλος Γεωλόγος.

Εναλλακτικός Τουρισμός και η λειτουργία του στο νέο μοντέλο Εισηγητής: Κυριάκος Μαρκιανός

Μετά το τέλος των εισηγήσεων έγινε συζήτηση επί όλων των θεμάτων!

Η ημερίδα ήταν η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση που έγινε μέσα στην πανδημία του Κορωνοϊού για αυτό και τηρήθηκαν όλα τα επίκαιρα υγειονομικά πρωτόκολλα!

Σαν πρώτη ημερίδα τουρισμού στην Θάσο η διοργάνωση ήταν επιτυχημένη, το περιεχόμενο της επίκαιρο και οι προτάσεις και τα μηνύματα που διατυπωθήκαν θα κριθούν στην συνέχεια!

Το Δίκτυο Τουρισμού Θάσου σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, θα προωθήσει την εμπειρία της ημερίδας και με καινοτόμες ιδέες και δράσεις θα προωθήσει την ανάδειξη του προορισμού προς όφελος όλης της τουριστικής κοινότητας της Θάσου!

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα