Connect with us

Καβάλα

Τι απαντά η Αναστασία Ιωσηφίδου για το πάρκινγκ της «Ροδόπης»

Τι-απαντά-η-Αναστασία-Ιωσηφίδου-για-το-πάρκινγκ-της-«Ροδόπης»

Η δημοτική σύμβουλος της «Ανάσας» και πρώην πρόεδρος της «Δημωφέλεια» Αναστασία Ιωσηφίδου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σε απάντηση της ανάρτησης της δημοτικής αρχής που βάλλει εναντίον μου έχω να δηλώσω τα εξής:

Για άλλη μία φορά γίνεται αντιληπτό σε όλους, πως τόσο ο κ. Μουριάδης όσο και οι «αυλοκόλακες» του, προσπαθούν να δημιουργήσουν (για να πείσουν άραγε ποιον;), μια διαφορετική εικόνα από αυτήν που ζούμε όλοι οι δημότες Καβάλας.

Πανηγυρίζει ο κ. δήμαρχος γιατί με πρωτοβουλία όχι του ιδίου αλλά και πάλι άλλων «λύθηκε» όπως μας λέει, το θέμα του πάρκινγκ της Ροδόπης, ένα πρόβλημα που βεβαίως δεν κληρονόμησε όπως ισχυρίζεται , αλλά ήδη από το 2013, ο ίδιος δημιούργησε.

Όμως την ίδια στιγμή το πάρκινγκ είναι εδώ και οκτώ μήνες κλειστό, ενώ το ίδιο συμβαίνει ακόμη και σήμερα, 20 Ιουλίου στην καρδιά της τουριστικής περιόδου και ποιος ξέρει για πόσο καιρό ακόμα, και ενώ η πόλη «βογκά και στενάζει» από την έλλειψη χώρων στάθμευσης.

Όλη αυτή η πολύμηνη ταλαιπωρία θα είχε αποφευχθεί αν ο κ. Μουριάδης ακολουθούσε την πρόταση, που από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το πρόβλημα, είχα καταθέσει και η οποία προέβλεπε την δυνατότητα που παρέχει ο Νόμος για ελεύθερη στάθμευση στον χώρο της Ροδόπης, μόνο κατά τις ώρες λειτουργίας της αγοράς. Δυστυχώς ο κ. δήμαρχος απέδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, το πώς ο ίδιος αντιλαμβάνεται την συνεργασία με την αντιπολίτευση και προτίμησε «μικρόψυχα», να ταλαιπωρεί εδώ και οκτώ μήνες όλους μας, αρκεί να μην υλοποιηθεί μια πρόταση που δεν κατέθεσε ο ίδιος.

Όσον αφορά δε, την δήθεν αρνητική απάντηση του Υπουργείου, αυτή δεν αφορά την πρόταση μου , αλλά την δημιουργία χώρου στάθμευσης οχημάτων. Χώρος στάθμευσης οχημάτων, όπως έχει κριθεί και νομολογιακά, είναι ο χώρος που μπορεί να αφήσει κάποιος το όχημα του για ένα μικρό ή μεγάλο διάστημα το οποίο μπορεί να ξεπερνά και τον μήνα. Στην προκειμένη περίπτωση, εγώ πρότεινα, μέσα πάντα από τις προβλέψεις του Νόμου, την δυνατότητα στάθμευσης τις ώρες της αγοράς και επομένως την απαγόρευση της στάθμευσης τις υπόλοιπες ώρες. Ως εκ τούτου δεν μιλούμε βέβαια για χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων!!! Αν όμως η δημοτική αρχή μεταφράζει την απάντηση του Υπουργείου ως απόρριψη της δυνατότητας στάθμευσης σε κοινόχρηστους χώρους, όπως γίνεται σε τόσους δήμους σε όλη την χώρα υπό τις προϋποθέσεις που προανέφερα, ΑΣ ΤΡΕΞΕΙ τότε να λάβει βεβαιώσεις νόμιμης λειτουργίας, όχι μόνο για τα ακίνητα ιδιοκτησίας του δήμου που χρησιμοποιούνται ως χώροι στάθμευσης, αλλά και για όλους του κοινόχρηστους χώρους , όπως δρόμους κλπ . Εκείνη το προκάλεσε, οφείλει να το εφαρμόσει και θα φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για ότι θα ακολουθήσει.

Αντιλαμβάνομαι βεβαίως ότι καθώς έχουμε εισέλθει πολύ γρήγορα σε μία περίοδο ονοματολογίας υποψηφίων δημάρχων τόσο ο κ. Μουριάδης όσο και οι συν αυτώ, θα εντείνουν τις επιθέσεις τους απέναντι σε όσους θεωρούν ικανούς και ισχυρούς αντιπάλους τους. Τους συνιστώ ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, γιατί στο «κυνήγι των μαγισσών» που μόνοι τους αποφάσισαν να εισέλθουν, το μόνο που είναι σίγουρο, είναι ότι θα βγούνε αποκαρδιωμένοι και πολλαπλά χαμένοι.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Καθαρίζεται το ανοιχτό κολυμβητήριο της Καβάλας

Καθαρίζεται-το-ανοιχτό-κολυμβητήριο-της-Καβάλας

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας Καθαριότητας, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής, Κυριακού Σταυρίδη, φροντίζουν τις τελευταίες ημέρες για τον ευπρεπισμό του ανοιχτού κολυμβητηρίου Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα, αποψίλωσαν τη χαμηλή βλάστηση, ενώ απομάκρυναν τα κομμένα κλαδιά και τα απορρίμματα από τον περιβάλλοντα χώρο και τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου.

Θα ακολουθήσει ο καθαρισμός της πισίνας και η αποκατάσταση των ζημιών που έγιναν στην είσοδο των εγκαταστάσεων.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Απόστολος Χρόνης: Χρησιμοποιήστε με φειδώ το νερό τις μέρες του καύσωνα

Απόστολος-Χρόνης:-Χρησιμοποιήστε-με-φειδώ-το-νερό-τις-μέρες-του-καύσωνα

Έκκληση στους πολίτες του δήμου Καβάλας, να χρησιμοποιούν το νερό με φειδώ για τις επόμενες δύσκολες ημέρες του καύσωνα, απηύθυνε μιλώντας στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολος Χρόνης.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, δεν χρειάζεται να πλένουν αυλές και αυτοκίνητα πολλές φορές την ημέρα και δη τις ώρες αιχμής, ώστε να μην στερούνται οι υπόλοιποι το νερό για να κάνουν το μπάνιο τους ή για τις οικιακές δουλειές, όπως πλύση ρούχων και μαγειρικών σκευών.

«Καλό είναι να ποτίζουμε τους κήπους μας νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα κι όχι το μεσημέρι που η κατανάλωση είναι μεγάλη. Είναι πολύτιμο το νερό, πρέπει να το χρησιμοποιούμε με φειδώ…»

«Πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατό λιγότερο νερό γίνεται, ειδικά αυτές τις δύσκολες ημέρες που έχουμε μπροστά μας. Καλό είναι να ποτίζουμε τους κήπους μας νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα κι όχι το μεσημέρι που η κατανάλωση είναι μεγάλη. Είναι πολύτιμο το νερό, πρέπει να το χρησιμοποιούμε με φειδώ, καθώς υπάρχουν ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας που το χρειάζονται συνέχεια, γι’ αυτό είναι καλό να μην τους το στερήσουμε», τόνισε σχετικά ο Απόστολος Χρόνης.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει περίπτωση η ροή του νερού να είναι μειωμένη, λόγω της μεγάλης ζήτησης, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. απάντησε: «Όχι, δεν έχουμε κανένα τέτοιο θέμα, καθώς δίνουμε συνεχώς νερό, οι αντλίες λειτουργούν στο σύνολό τους, έχουν συντηρηθεί τα αντλιοστάσια ύδρευσης. Φροντίζουμε όλη τη νύχτα να γεμίζουμε τις δεξαμενές, ώστε και στις ώρες αιχμής να υπάρχει «μαξιλαράκι» για να μην έχουμε προβλήματα. Το θέμα είναι μην μας προκύψει κάποια έκτακτη βλάβη που και πάλι όμως έχουμε συνεργεία, ώστε άμεσα να επέμβουν για να την αποκαταστήσουν».

«Έχουμε φροντίσει από το προηγούμενο διάστημα και έχουμε ακυρώσει πολλές γραμμές παλιού δικτύου και έχουμε θέσει σε λειτουργία νέα δίκτυα…»

Ο Απόστολος Χρόνης ανέφερε ακόμη ότι όντως υπάρχει μεγάλη ζήτηση για νερό και ειδικά αυτήν την εβδομάδα με τον καύσωνα.

«Έχουμε φροντίσει από το προηγούμενο διάστημα και έχουμε ακυρώσει πολλές γραμμές παλιού δικτύου και έχουμε θέσει σε λειτουργία νέα δίκτυα. Παραμένουν όμως πολλά σημεία στην πόλη, κυρίως στον Βύρωνα, αλλά και στο κέντρο της πόλης, που υπάρχει και παλιό και νέο δίκτυο και είναι σε χρήση και τα δυο δημιουργώντας μας πολλά προβλήματα. Έχουμε επίσης την προβληματική περιοχή της Νεάπολης που επίσης κατά καιρούς έχουμε ζητήματα. Νομίζω ότι επειδή φροντίσαμε να έχουμε προσωπικό και υλικά μέσα στο καλοκαίρι δεν έχουμε αφήσει κανέναν από τους τέσσερις τομείς μη επανδρωμένο, οπότε έχουμε συνεργεία για τις άμεσες παρεμβάσεις πρωί, μεσημέρι και βράδυ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Παράλληλα, με έμφαση υπογράμμισε ότι φέτος οι βλάβες δεν έχουν φτάσει στο σημείο που καταγράφονταν πέρυσι και πρόπερσι, παρουσιάζοντας μεγάλο ποσοστό μείωσης.

«Περιμένουμε τον Σεπτέμβριο να έρθει ο εργολάβος να υπογράψουμε τη σύμβαση για το έργο των 14 εκ. ευρώ που αφορά την ολοκλήρωση του δικτύου της Καβάλας και να ησυχάσουμε με το πρόβλημα…»

«Μιλάμε για σημαντικό ποσοστό μείωσης των βλαβών λόγω της αντικατάστασης και ακύρωσης πολλών προβληματικών δικτύων. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται, περιμένουμε τον Σεπτέμβριο να έρθει ο εργολάβος να υπογράψουμε τη σύμβαση για το έργο των 14 εκ. ευρώ που αφορά την ολοκλήρωση του δικτύου της Καβάλας και να ησυχάσουμε με το πρόβλημα. Παράλληλα, από την Παρασκευή (30/7) βρίσκεται στους Φιλίππους το συνεργείο που εγκαθιστά τα συστήματα για τους τοπικούς σταθμούς πίεσης, παροχής και ελέγχου διαρροών, ώστε να μπορούμε πιο άμεσα να ελέγχουμε τις βλάβες. Θα μας έρχεται η ένδειξη της πίεσης παροχής ή του σπασίματος στο control room της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Το ίδιο συμβαίνει και με το Παληό, όπου την άλλη εβδομάδα θα τοποθετηθούν σταθμοί για να ελέγχουν την πίεση, καθώς επειδή υπάρχει μεγάλη κατανάλωση, αυτοί που μένουν σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο πέφτει πολύ η πίεση το απόγευμα κυρίως. Επίσης ακόμη 11 σταθμοί θα τοποθετηθούν στην Καβάλα. Αυτό το έργο θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο, οπότε θα είμαστε έτοιμοι για το επόμενο καλοκαίρι», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

«Γενικά προχωράμε με στόχο να εκσυγχρονίσουμε λίγο την επιχείρηση, γιατί η αλήθεια είναι ότι έχουμε μείνει πίσω και πρέπει να κάνουμε γρήγορα για να φτάσουμε σε ένα καλό επίπεδο»

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υπάρχει γενικότερα αδιάλειπτη παροχή νερού σε όλες τις περιοχές της πόλης, σημειώνοντας βέβαια πως όταν υπάρχει βλάβη αναγκαστικά θα γίνεται διακοπή για κάποιες ώρες.

«Πολλές φορές μας δημιουργεί προβλήματα η ΔΕΗ με την μεγάλη κατανάλωση. Η κίνηση που έχουμε κάνει είναι να υπάρχουν γεννήτριες σε όλα τα αντλιοστάσια λυμάτων τουλάχιστον, οπότε και να κόβεται το ρεύμα έχουμε παροχή ρεύματος. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε σε κάποια αντλιοστάσια ύδρευσης σε Αμυγδαλεώνα, Κρυονέρι και στις Κρηνίδες. Γενικά προχωράμε με στόχο να εκσυγχρονίσουμε λίγο την επιχείρηση, γιατί η αλήθεια είναι ότι έχουμε μείνει πίσω και πρέπει να κάνουμε γρήγορα για να φτάσουμε σε ένα καλό επίπεδο», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Χρόνης, ο οποίος καταληκτικά απένειμε τα εύσημα στους εργαζόμενους της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και τους ευχαρίστησε δημόσια, αποκαλώντας τους «τα παιδιά μου», οι οποίοι όπως ανέφερε αγαπούν και πονάνε την πόλη και την επιχείρηση, δουλεύοντας με αυταπάρνηση και ζήλο σε δύσκολες συνθήκες καύσωνα. Όπως είπε ακόμη ο κ. Χρόνης, ο αρμόδιος υπουργός, Στέλιος Πέτσας, απέστειλε έγγραφο σε όλες τις Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας για να καταγραφούν οι ανάγκες σε προσωπικό για τα έτη 2019 -2022 αλλά και για το μέλλον, ώστε άμεσα να εκδοθεί προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Πήρε την «Γαλάζια Σημαία» το Περιγιάλι

Πήρε-την-«Γαλάζια-Σημαία»-το-Περιγιάλι

Ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, παρουσία του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής Κυριακού Σταυρίδη και του Υπεύθυνου των Ακτών του Δήμου Καβάλας Ηλία Μαντέχου ύψωσε το πρωί της Παρασκευής 30 Ιουλίου 2021, μετά τη θετική αξιολόγηση από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), τη Γαλάζια Σημαία στην παραλία Περιγιαλίου!

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα