Connect with us

Καβάλα

Τι απαντά η Αναστασία Ιωσηφίδου για το πάρκινγκ της «Ροδόπης»

Τι-απαντά-η-Αναστασία-Ιωσηφίδου-για-το-πάρκινγκ-της-«Ροδόπης»

Η δημοτική σύμβουλος της «Ανάσας» και πρώην πρόεδρος της «Δημωφέλεια» Αναστασία Ιωσηφίδου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σε απάντηση της ανάρτησης της δημοτικής αρχής που βάλλει εναντίον μου έχω να δηλώσω τα εξής:

Για άλλη μία φορά γίνεται αντιληπτό σε όλους, πως τόσο ο κ. Μουριάδης όσο και οι «αυλοκόλακες» του, προσπαθούν να δημιουργήσουν (για να πείσουν άραγε ποιον;), μια διαφορετική εικόνα από αυτήν που ζούμε όλοι οι δημότες Καβάλας.

Πανηγυρίζει ο κ. δήμαρχος γιατί με πρωτοβουλία όχι του ιδίου αλλά και πάλι άλλων «λύθηκε» όπως μας λέει, το θέμα του πάρκινγκ της Ροδόπης, ένα πρόβλημα που βεβαίως δεν κληρονόμησε όπως ισχυρίζεται , αλλά ήδη από το 2013, ο ίδιος δημιούργησε.

Όμως την ίδια στιγμή το πάρκινγκ είναι εδώ και οκτώ μήνες κλειστό, ενώ το ίδιο συμβαίνει ακόμη και σήμερα, 20 Ιουλίου στην καρδιά της τουριστικής περιόδου και ποιος ξέρει για πόσο καιρό ακόμα, και ενώ η πόλη «βογκά και στενάζει» από την έλλειψη χώρων στάθμευσης.

Όλη αυτή η πολύμηνη ταλαιπωρία θα είχε αποφευχθεί αν ο κ. Μουριάδης ακολουθούσε την πρόταση, που από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το πρόβλημα, είχα καταθέσει και η οποία προέβλεπε την δυνατότητα που παρέχει ο Νόμος για ελεύθερη στάθμευση στον χώρο της Ροδόπης, μόνο κατά τις ώρες λειτουργίας της αγοράς. Δυστυχώς ο κ. δήμαρχος απέδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, το πώς ο ίδιος αντιλαμβάνεται την συνεργασία με την αντιπολίτευση και προτίμησε «μικρόψυχα», να ταλαιπωρεί εδώ και οκτώ μήνες όλους μας, αρκεί να μην υλοποιηθεί μια πρόταση που δεν κατέθεσε ο ίδιος.

Όσον αφορά δε, την δήθεν αρνητική απάντηση του Υπουργείου, αυτή δεν αφορά την πρόταση μου , αλλά την δημιουργία χώρου στάθμευσης οχημάτων. Χώρος στάθμευσης οχημάτων, όπως έχει κριθεί και νομολογιακά, είναι ο χώρος που μπορεί να αφήσει κάποιος το όχημα του για ένα μικρό ή μεγάλο διάστημα το οποίο μπορεί να ξεπερνά και τον μήνα. Στην προκειμένη περίπτωση, εγώ πρότεινα, μέσα πάντα από τις προβλέψεις του Νόμου, την δυνατότητα στάθμευσης τις ώρες της αγοράς και επομένως την απαγόρευση της στάθμευσης τις υπόλοιπες ώρες. Ως εκ τούτου δεν μιλούμε βέβαια για χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων!!! Αν όμως η δημοτική αρχή μεταφράζει την απάντηση του Υπουργείου ως απόρριψη της δυνατότητας στάθμευσης σε κοινόχρηστους χώρους, όπως γίνεται σε τόσους δήμους σε όλη την χώρα υπό τις προϋποθέσεις που προανέφερα, ΑΣ ΤΡΕΞΕΙ τότε να λάβει βεβαιώσεις νόμιμης λειτουργίας, όχι μόνο για τα ακίνητα ιδιοκτησίας του δήμου που χρησιμοποιούνται ως χώροι στάθμευσης, αλλά και για όλους του κοινόχρηστους χώρους , όπως δρόμους κλπ . Εκείνη το προκάλεσε, οφείλει να το εφαρμόσει και θα φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για ότι θα ακολουθήσει.

Αντιλαμβάνομαι βεβαίως ότι καθώς έχουμε εισέλθει πολύ γρήγορα σε μία περίοδο ονοματολογίας υποψηφίων δημάρχων τόσο ο κ. Μουριάδης όσο και οι συν αυτώ, θα εντείνουν τις επιθέσεις τους απέναντι σε όσους θεωρούν ικανούς και ισχυρούς αντιπάλους τους. Τους συνιστώ ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, γιατί στο «κυνήγι των μαγισσών» που μόνοι τους αποφάσισαν να εισέλθουν, το μόνο που είναι σίγουρο, είναι ότι θα βγούνε αποκαρδιωμένοι και πολλαπλά χαμένοι.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Δήμος-Παγγαίου:-Αυξημένη-ετοιμότητα-για-τις-πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας αναγκάζει όλοι να είμαστε πιο προσεκτικοί / Συνεργεία του δήμου είναι μόνιμα στους δρόμους για να κόβουν τα χόρτα / Οι πρώτοι εθελοντές – πυροφύλακες εμφανίστηκαν στον ορεινό όγκο του Παγγαίου

Ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό θα είναι το φετινό καλοκαίρι για το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Παγγαίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Παγγαίου, Στέργιος Κεχαγιάς.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, όλοι οι εμπλεκόμενοι με την πυροπροστασία φορείς, θα πρέπει να βρίσκονται σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας, ώστε να αντιμετωπιστούν με τον πιο άμεσο και καλύτερο τρόπο, πιθανά περιστατικά πυρκαγιών, στη διάρκεια του επόμενου εξαμήνου.

«Θα έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι και οπωσδήποτε θα πρέπει να είμαστε σε ακόμη μεγαλύτερη ετοιμότητα όλοι…»

«Δυστυχώς, φαίνεται ότι θα είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά, μια δύσκολη αντιπυρική περίοδος, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας. Η έλλειψη χιονοπτώσεων επιβάρυνε τον υδροφόρο ορίζοντα που έτσι κι αλλιώς ήταν χαμηλός από τα προηγούμενα χρόνια, ενώ και οι θερμοκρασίες είναι ήδη πολύ υψηλές από την αρχή της άνοιξης. Κατά συνέπεια όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι και οπωσδήποτε θα πρέπει να είμαστε σε ακόμη μεγαλύτερη ετοιμότητα όλοι, όχι μόνο οι φορείς και οι συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες. Πρέπει να μας γίνει πλέον βίωμα και τρόπος ζωής θα έλεγα, ότι από ‘δω και στο εξής δεν υπάρχει χαλαρότητα του τύπου άναψα μία μικρή φωτιά ή έριξα ένα τσιγάρο εντάξει και τι έγινε. Σημαντικό είναι και το καθάρισμα των οικοπέδων, καθώς υποχρεούνται πλέον οι πολίτες με τις σχετικές πυροσβεστικές διατάξεις να τα έχουν όσο γίνεται πιο καθαρά», σημείωσε σχετικά ο κ. Κεχαγιάς.

«Στο προγραμματισμένο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο θα επανακαθοριστούν και θα επικαιροποιηθούν οι ρόλοι, οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες του καθενός…»

«Μπαίνουμε πλέον σε ρυθμούς προετοιμασίας και ετοιμότητας. Θεωρώ ότι και η κεντρική κυβέρνηση έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Εμείς ως δήμος έχουμε και ένα προγραμματισμένο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο εντός της εβδομάδας, για να επανακαθοριστούν και να επικαιροποιηθούν οι ρόλοι, οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες του καθενός, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε περιστατικό μας προκύψει με ετοιμότητα και αμεσότητα, σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο βαθμό. Φέτος

ουσιαστικά σαν να καταργήθηκε ο χειμώνας. Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας αναγκάζει όλοι να είμαστε και πιο προετοιμασμένοι, αλλά κυρίως πιο προσεκτικοί στα έκτακτα περιστατικά που θα προκύψουν στην περιοχή μας τους επόμενους μήνες», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του, ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Παγγαίου. 

«Συνεργεία του δήμου είναι μόνιμα στους δρόμους για να κόβουν τα χόρτα…»

Αναφορικά με την αντιμετώπιση της βλάστησης, ο κ. Κεχαγιάς τόνισε: «Ο δήμος Παγγαίου έχει ένα εκτεταμένο οδικό δίκτυο, το οποίο επιβαρύνεται τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της αθρόας προσέλευσης επισκεπτών από όμορες βαλκανικές χώρες, αλλά και από όμορους δήμους. Αυτό μας αναγκάζει να είμαστε σε μεγάλη εγρήγορση και τα συνεργεία του δήμου να είναι μόνιμα στους δρόμους για να κόβουν τα χόρτα, για να αντιμετωπίσουμε και την βλάστηση, η οποία ευνοείται από την αύξηση της θερμοκρασίας και της σχετικής υγρασίας του παρατηρείται, παρόλο που δεν έχουμε πολλές βροχές. Εκτιμώ ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο αυτή τη στιγμή. Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι αντιμετωπίζουν με τον εξοπλισμό που διαθέτουν όσο γίνεται καλύτερα την κατάσταση και εκτιμώ ότι θα είμαστε σε ένα καλό επίπεδο όσον αφορά την αντιμετώπιση και της βλάστησης, αλλά ο κυρίως αυτό που μας απασχολεί είναι οι δασικές πυρκαγιές».

«Συνεχίζεται το έργο της δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης πέριξ της Ελευθερούπολης. Έχει γίνει πραγματικά μία εξαιρετική δουλειά…»

Σε σχέση με το έργο της δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης πέριξ της Ελευθερούπολης, ο Στέργιος Κεχαγιάς δήλωσε: «Συνεχίζεται το έργο της δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης πέριξ της Ελευθερούπολης. Έχει γίνει πραγματικά μία εξαιρετική δουλειά από τις υπηρεσίες του δήμου Παγγαίου. Παράλληλα, ήδη έχουμε κάνει καταγραφή όλων των οικισμών του δήμου που περιβάλλονται από περιαστικά δάση με βάση το πεύκο, ώστε εν ευθέτω χρόνω να προχωρήσουμε στους καθαρισμούς και άλλων περιαστικών δασών και να προστατεύσουμε όσο γίνεται τους οικισμούς μας. Μόλις βρεθεί χρηματοδοτικό εργαλείο θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και εκεί».

«Οι πρώτοι εθελοντές – πυροφύλακες της ομάδας μοτοκρός έκαναν μια πρώτη εμφάνιση στον ορεινό όγκο του Παγγαίου…»

Τέλος, για τον σημαντικό ρόλο των εθελοντών, ο κ. Κεχαγιάς σημείωσε: «Οι πρώτοι εθελοντές – πυροφύλακες της ομάδας μοτοκρός έκαναν μια πρώτη εμφάνιση στον ορεινό όγκο του Παγγαίου. Χαρτογράφησαν κάποια μονοπάτια, έλεγξαν κάποιες περιοχές που ήταν παλιότερα περάσματα μεταναστών. Είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί τους, ενώ και πριν δυο εβδομάδες έγινε εκπαίδευση εθελοντών, καθώς παραβρέθηκαν περί τα 100 άτομα από το Paggeo Allert με τη συμμετοχή του διοικητή της Π.Υ. Ελευθερούπολης, Μπάμπη Παπαδόπουλου, ο οποίος τους ενημέρωσε για τον ρόλο των εθελοντών στις δασικές πυρκαγιές και επίσης ήταν και ο Γιάννης Μαρκάκης, εκπαιδευτής – διασώστης από το Ε.Κ.Α.Β., που τους έδωσε χρήσιμες οδηγίες για ατυχήματα στο πεδίο».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Η-ψηφιακή-κάρτα-εργασίας-φέρνει-προβλήματα-και-πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί

Προβλήματα σε συγκεκριμένους κλάδους της επιχειρηματικότητας αναμένεται να προκαλέσει η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.

«Τα προβλήματα που εμφανίζονται στην καθημερινότητα του επιχειρείν είναι πολλά. Ένα εξ αυτών είναι και η ψηφιακή κάρτα εργασίας. Εδώ και μήνες έχει αρχίσει να απασχολεί την επιχειρηματικότητα και ήδη στους κλάδους της βιοτεχνίας και της μεταποίησης έχει αρχίσει να εφαρμόζεται, ενώ σύντομα θα επεκταθεί στους κλάδους του εμπορίου και των υπηρεσιών», ανέφερε αρχικά ο Μάρκος Δέμπας.

«Έχουμε ήδη διοργανώσει δύο ημερίδες για το θέμα και διαπιστώσαμε ότι ιδιαίτερα για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί το μέτρο χωρίς προβλήματα και πρόστιμα»

«Η ψηφιακή κάρτα αφορά θεωρητικά την προστασία της εργασίας, επιβλέπει ουσιαστικά αν τηρείται το ωράριο εργασίας, ενώ αφορά την αυτόματη διασύνδεση με το σύστημα «ΈΡΓΑΝΗ 2», με σκοπό να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για το ωράριο εργασίας των εργαζομένων και αυτόματα να φαίνονται στο σύστημα οι ώρες εργασίας, το κανονικό ωράριο, η υπερεργασία, η υπερωρία κ.ο.κ. Το σκεπτικό καταλαβαίνουμε όλοι ότι είναι για να «βλέπει» τις σχέσεις εργαζόμενου και επιχείρησης. Έχουμε ήδη διοργανώσει δύο ημερίδες για το θέμα, μια εξ αυτών πρόσφατα την προηγούμενη εβδομάδα, μαζί με τον σύλλογο λογιστών και φοροτεχνικών της Καβάλας, όπου ακόμη και από τους εισηγητές διαπιστώσαμε προβληματισμούς, ιδιαίτερα για κάποιους κλάδους, στους οποίους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί το μέτρο χωρίς προβλήματα και πρόστιμα, γιατί στο τέλος εκεί καταλήγουμε. Στο ότι αν κάτι δεν τηρηθεί σωστά, τότε θα υπάρχουν αυτόματα πρόστιμα που δεν είναι και μικρού μεγέθους», επισήμανε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Θέλουμε να υπάρχει η καλή σχέση εργαζόμενου και επιχείρησης, αλλά όχι για ένα μικρό και τυπικό λάθος να βλέπουμε πάλι πρόστιμα να εφαρμόζονται σε βάρος των επιχειρήσεών μας…»

«Υπάρχουν κλάδοι όπου ένας υπάλληλος πριν πάει στην εργασία του θα πρέπει να

πάει σε μια τράπεζα, στην εφορία, σε μια επιχείρηση, άρα πως χτυπάει την κάρτα ή πώς αξιολογείται αν τηρείται ή όχι το ωράριο; Μιλάμε για μια σειρά κλάδων, όπως μεταφορικές, ντελίβερι, λογιστές, δημοσιογράφοι, που επί του πρακτέου έχουν αυτή τη στιγμή προβλήματα στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας. Ήδη ως Επιμελητήριο Καβάλας και ως Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, αλλά και το Οικονομικό Επιμελητήριο, έχουμε θέσει το θέμα κεντρικά για να δούμε πως μπορεί το πρόβλημα να λυθεί. Εμείς δεν θέλουμε καμιά επιχείρησή μας να αδικηθεί. Ίσα ίσα θέλουμε να υπάρχει η καλή σχέση εργαζόμενου και επιχείρησης, αλλά όχι για ένα μικρό και τυπικό λάθος να βλέπουμε πάλι πρόστιμα να εφαρμόζονται σε βάρος των επιχειρήσεών μας. Είμαστε σε συνεχή καταγραφή αυτών των προβλημάτων, τα διαβιβάζουμε αυτόματα και στην Κεντρική Ένωση και στα αρμόδια υπουργεία, έτσι ώστε η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας να μας βρει προετοιμασμένους και να μην προστεθούν επιπλέον προβλήματα στα ήδη υφιστάμενα των επιχειρήσεων μας», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Μάρκος Δέμπας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Ας πει επιτέλους την αλήθεια η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας για τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ!»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Ας-πει-επιτέλους-την-αλήθεια-η-Διοίκηση-του-Δήμου-Καβάλας για-τις-συγχωνεύσεις-των-ΔΕΥΑ!»

Η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας δήλωσε ότι η πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) για τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ δεν προτείνει συγχωνεύσεις σε νομαρχιακό επίπεδο.

Αντίθετα, πολλοί Δήμαρχοι της Περιφέρειάς μας μαζί με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΑΜ-Θ δηλώνουν ξεκάθαρα (με την απόφαση 35/2024 του ΔΣ της ΠΕΔ ΑΜ-Θ) πως η πρόταση της ΚΕΔΕ προωθεί τη συγχώνευση των ΔΕΥΑ σε νομαρχιακό επίπεδο, και μάλιστα εκφράζουν την έντονη διαφωνία τους με την πρόταση αυτή της ΚΕΔΕ, η οποία έχει και την έγκριση της Ένωσης των ΔΕΥΑ της χώρας (ΕΔΕΥΑ).

Ρωτούμε λοιπόν ευθέως τον Δήμαρχο Καβάλας και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ:

Ποιος λέει την αλήθεια για την ουσία της πρότασης της ΚΕΔΕ – ΕΔΕΥΑ;

Η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας, που είναι υπέρ της πρότασης της ΚΕΔΕ;

Ή οι Δήμαρχοι μαζί με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΑΜ-Θ, που είναι κατά της πρότασης της ΚΕΔΕ;

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα