Connect with us

Καβάλα

Η μετεγκατάσταση του Τελωνείου είναι ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας

Η-μετεγκατάσταση-του-Τελωνείου-είναι-ένα-πάγιο-αίτημα-της-τοπικής-κοινωνίας

Αλέξης Πολίτης: Το ερώτημα είναι πότε θα δούμε αποτέλεσμα

«Η μετεγκατάσταση του Τελωνείου της Καβάλας είναι σαφέστατα ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, μιας και δεν νομίζω ότι υπάρχει πολίτης που να διαφωνεί πως η σημερινή θέση του Τελωνείου επιβαρύνει σημαντικά το κυκλοφοριακό της πόλης, ιδιαίτερα με τη διέλευση των μεγαλών φορτηγών μέσα από τον αστικό ιστό».

Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Αλέξης Πολίτης, αναφορικά με την ανάγκη μετεγκατάστασης του Τελωνείου, μετά και την τελευταία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα, παρουσία εκπροσώπου της Α.Α.Δ.Ε. 

«Το ερώτημα που θέτουμε εμείς αλλά και οι πολίτες είναι το ίδιο και πολύ απλό: πότε θα δούμε αποτέλεσμα…»

«Το πρόβλημα αναδείχθηκε ιδιαίτερα μετά το 2023 και τη ραγδαία ανάπτυξη του τουρισμού και την προσέλκυση χιλιάδων τουριστών από τα Βαλκάνια. Οπότε σίγουρα αν η μετεγκατάσταση προχωρήσει θα είναι μία θετική εξέλιξη για την πόλη μας. Από ‘κει και πέρα δεν πρέπει να κρύψουμε το γεγονός ότι τον τελευταίο ενάμισιη χρόνο έχουμε δει πάρα πολύ συσκέψεις, πολλές ανακοινώσεις, πολλές φωτογραφίες, για τις οποίες εμείς επικριθήκαμε σημαντικά από την νυν διοίκηση, όταν εμείς ήμασταν διοίκηση και πολλές δηλώσεις. Το ερώτημα που θέτουμε εμείς αλλά και οι πολίτες είναι το ίδιο και πολύ απλό: πότε θα δούμε αποτέλεσμα», πρόσθεσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Πολίτης. 

«Χαίρομαι που συμμετέχει ενεργά και η ίδια η Α.Α.Δ.Ε. στο πρόβλημα, γιατί χωρίς τη δική της απόφαση δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα…»

«Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για το ποιος χώρος επιλέχθηκε, δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, δεν υπάρχει απόφαση υλοποίησης επί της ουσίας. Υπάρχει μία διαδικασία που συνεχίζεται και φυσικά ξαναλέω όλοι ευχόμαστε να καταλήξει θετικά. Αλλά γενικότερα σαν κοινωνία έχουμε κουραστεί να ακούμε ότι το συζητάμε για ένα θέμα. Προσωπικά δεν θέλω να μηδενίσω την προσπάθεια κανενός και ειλικρινά χαίρομαι που συμμετέχει ενεργά και η ίδια η Α.Α.Δ.Ε. στο πρόβλημα, γιατί χωρίς τη δική της απόφαση για να ‘μαστε ξεκάθαροι σίγουρα δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα κι αυτό είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε ακόμη ο περιφερειακός σύμβουλος της Π.Α.Μ.Θ.

«Η Καβάλα δεν έχει έλλειμμα συσκέψεων, αλλά έλλειμμα αποφάσεων. Εύχομαι να έχουμε θετικές εξελίξεις και θα το αναγνωρίσω, αλλά μέχρι τότε θα κρατάμε μικρό καλάθι…»

«Από ‘κει και πέρα δεν χρειαζόμαστε άλλη μία σύσκεψη αλλά πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις για το σημείο μετεγκατάστασης, ποιος θα χρήματοδοτήσει τη μετεγκατάσταση, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα και εν τέλει το πότε θα σταματήσουν τα φορτηγά να παίρνουν μέσα από τον αστικό ιστό της πόλης μας. Γιατί αυτό ενδιαφέρει εν κατακλείδι τους συμπολίτες μας. Όχι ποιος θα πιστωθεί πολιτικά το έργο, αλλά αυτό που μας καίει είναι να λυθεί το πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη ειδικά τα τελευταία χρόνια. Αν η σημερινή διοίκηση το πετύχει θα είμαι ο πρώτος που θα το αναγνωρίσω. Μέχρι τότε όμως δικαιούμαστε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Η Καβάλα δεν έχει έλλειμμα συσκέψεων, αλλά έλλειμμα αποφάσεων για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ελπίζω και εύχομαι να έχουμε θετικές εξελίξεις και θα το αναγνωρίσω, αλλά μέχρι τότε θα κρατάμε μικρό καλάθι», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Αλέξης Πολίτης. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Αντιμετωπίζεται με επιτυχία η πυρκαγιά στην παραλιακή Εγνατία

Αντιμετωπίζεται-με-επιτυχία-η-πυρκαγιά-στην-παραλιακή-Εγνατία

Τρίτη, 25 Αυγούστου, 2026

Ο λογαριασμός μου

Get into your account.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ωριμάζει η ιδέα ανασύστασης του πρώην δήμου Φιλίππων

Ωριμάζει-η-ιδέα-ανασύστασης-του-πρώην-δήμου-Φιλίππων

Δημήτρης Πουρσαϊτίδης: Οι πολίτες θέλουν κοντά τον δήμο και τη διοίκηση

Για το αίτημα ανασύστασης του πρώην δήμου Φιλίππων μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας ο πρόεδρος της κοινότητας Αμυγδαλεώνα, Δημήτρης Πουρσαϊτίδης.

«Είναι αλήθεια ότι όχι μόνο οι κοινότητες του πρώην δήμου Φιλίππων, αλλά και οι πολίτες αυτών, θέλουν την ανασύσταση του συγκεκριμένου δήμου. Θέλουν κοντά τον δήμο και τη διοίκηση. Ζητούν να λύνονται τα προβλήματα άμεσα και γρήγορα κι όχι σε βάθος χρόνου», ανέφερε αρχικά ο κ. Πουρσαϊτίδης. 

Στόχος να ανασυστήσουμε έναν μικρό και ευέλικτο δήμο που θα μπορεί να λύνει τα προβλήματα της καθημερινότητας γρήγορα και άμεσα

«Γι’ αυτό μας παρότρυναν να ξεκινήσουμε αυτή τη διαδικασία. Ωστόσο είναι κάτι που έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, αλλά δεν είχε θετικό αποτέλεσμα. Αποφασίσαμε για άλλη μία φορά να κάνουμε αυτήν την προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε να ανασυστήσουμε έναν μικρό και ευέλικτο δήμο που θα μπορεί να λύνει τα προβλήματα της καθημερινότητας γρήγορα και άμεσα προς όφελος των πολιτών. Όταν ένας δήμος είναι μεγάλος τα προβλήματα είναι πολλά. Δεν είπαμε ότι είμαστε ενάντια στον μεγάλο δήμο, όμως αυτά τα προβλήματα και οι δυνατότητες επίλυσής τους χρειάζονται χρόνο. Δεν τα ισοπεδώνουμε όλα, έχουν γίνει πολλά πράγματα στον δήμο Καβάλας, αλλά θεωρούμε ότι αν γίνει ένας μικρός και ευέλικτος δήμος πολλά προβλήματα θα λύνονται γρηγορότερα κι όχι με την πάροδο αρκετών μηνών. Το κυριότερο πρόβλημα για τη Δ.Ε. Φιλίππων είναι η αμεσότητα, δηλαδή η επαφή της διοίκησης με τους πολίτες, οι οποίοι θεωρούν ότι η διοίκηση είναι μακριά του. Τα προβλήματα της καθημερινότητας λύνονται με αργούς ρυθμούς», πρόσθεσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της κοινότητας του Αμυγδαλεώνα.

Συμμόρφωση των οδηγών στα όρια ταχύτητας – Παραμένουν οι μεγάλες ουρές – Δεν προχωρά ο Ε61

Όσον αφορά το θέμα του κυκλοφοριακού στον Αμυγδαλεώνα, ο Δημήτρης Πουρσαϊτίδης επισήμανε: «Οι περισσότεροι οδηγοί έχουν συμμορφωθεί και τηρούν τα όρια ταχύτητας εντός του οικισμού. Ωστόσο οι ουρές δεν παύουν να υφίστανται τις ημέρες και ώρες αιχμής, καθώς αποτελεί τον κύριο οδικό άξονα που συνδέει την Καβάλα με την Δράμα. Δυστυχώς αυτός είναι ο δρόμος, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Ο Ε61 δεν προχωράει σαν έργο και απ’ ό,τι φαίνεται θα αργήσει πάρα πολύ να γίνει. Επομένως πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτά τα δεδομένα και να κάνουμε λίγη υπομονή ως οδηγοί όταν διερχόμαστε μέσα από τον Αμυγδαλεώνα. Θα βοηθούσε σίγουρα η δημιουργία κυκλικού κόμβου έξω από το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, ώστε να επιλυθούν πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα». 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Πυρκαγιά στην περιοχή Βρύση του δήμου Παγγαίου

Πυρκαγιά-στην-περιοχή-Βρύση-του-δήμου-Παγγαίου

Τρίτη, 25 Αυγούστου, 2026

Ο λογαριασμός μου

Get into your account.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα