Connect with us

Καβάλα

Η μετεγκατάσταση του Τελωνείου είναι ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας

Η-μετεγκατάσταση-του-Τελωνείου-είναι-ένα-πάγιο-αίτημα-της-τοπικής-κοινωνίας

Αλέξης Πολίτης: Το ερώτημα είναι πότε θα δούμε αποτέλεσμα

«Η μετεγκατάσταση του Τελωνείου της Καβάλας είναι σαφέστατα ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, μιας και δεν νομίζω ότι υπάρχει πολίτης που να διαφωνεί πως η σημερινή θέση του Τελωνείου επιβαρύνει σημαντικά το κυκλοφοριακό της πόλης, ιδιαίτερα με τη διέλευση των μεγαλών φορτηγών μέσα από τον αστικό ιστό».

Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Αλέξης Πολίτης, αναφορικά με την ανάγκη μετεγκατάστασης του Τελωνείου, μετά και την τελευταία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα, παρουσία εκπροσώπου της Α.Α.Δ.Ε. 

«Το ερώτημα που θέτουμε εμείς αλλά και οι πολίτες είναι το ίδιο και πολύ απλό: πότε θα δούμε αποτέλεσμα…»

«Το πρόβλημα αναδείχθηκε ιδιαίτερα μετά το 2023 και τη ραγδαία ανάπτυξη του τουρισμού και την προσέλκυση χιλιάδων τουριστών από τα Βαλκάνια. Οπότε σίγουρα αν η μετεγκατάσταση προχωρήσει θα είναι μία θετική εξέλιξη για την πόλη μας. Από ‘κει και πέρα δεν πρέπει να κρύψουμε το γεγονός ότι τον τελευταίο ενάμισιη χρόνο έχουμε δει πάρα πολύ συσκέψεις, πολλές ανακοινώσεις, πολλές φωτογραφίες, για τις οποίες εμείς επικριθήκαμε σημαντικά από την νυν διοίκηση, όταν εμείς ήμασταν διοίκηση και πολλές δηλώσεις. Το ερώτημα που θέτουμε εμείς αλλά και οι πολίτες είναι το ίδιο και πολύ απλό: πότε θα δούμε αποτέλεσμα», πρόσθεσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Πολίτης. 

«Χαίρομαι που συμμετέχει ενεργά και η ίδια η Α.Α.Δ.Ε. στο πρόβλημα, γιατί χωρίς τη δική της απόφαση δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα…»

«Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για το ποιος χώρος επιλέχθηκε, δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, δεν υπάρχει απόφαση υλοποίησης επί της ουσίας. Υπάρχει μία διαδικασία που συνεχίζεται και φυσικά ξαναλέω όλοι ευχόμαστε να καταλήξει θετικά. Αλλά γενικότερα σαν κοινωνία έχουμε κουραστεί να ακούμε ότι το συζητάμε για ένα θέμα. Προσωπικά δεν θέλω να μηδενίσω την προσπάθεια κανενός και ειλικρινά χαίρομαι που συμμετέχει ενεργά και η ίδια η Α.Α.Δ.Ε. στο πρόβλημα, γιατί χωρίς τη δική της απόφαση για να ‘μαστε ξεκάθαροι σίγουρα δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα κι αυτό είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε ακόμη ο περιφερειακός σύμβουλος της Π.Α.Μ.Θ.

«Η Καβάλα δεν έχει έλλειμμα συσκέψεων, αλλά έλλειμμα αποφάσεων. Εύχομαι να έχουμε θετικές εξελίξεις και θα το αναγνωρίσω, αλλά μέχρι τότε θα κρατάμε μικρό καλάθι…»

«Από ‘κει και πέρα δεν χρειαζόμαστε άλλη μία σύσκεψη αλλά πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις για το σημείο μετεγκατάστασης, ποιος θα χρήματοδοτήσει τη μετεγκατάσταση, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα και εν τέλει το πότε θα σταματήσουν τα φορτηγά να παίρνουν μέσα από τον αστικό ιστό της πόλης μας. Γιατί αυτό ενδιαφέρει εν κατακλείδι τους συμπολίτες μας. Όχι ποιος θα πιστωθεί πολιτικά το έργο, αλλά αυτό που μας καίει είναι να λυθεί το πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη ειδικά τα τελευταία χρόνια. Αν η σημερινή διοίκηση το πετύχει θα είμαι ο πρώτος που θα το αναγνωρίσω. Μέχρι τότε όμως δικαιούμαστε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Η Καβάλα δεν έχει έλλειμμα συσκέψεων, αλλά έλλειμμα αποφάσεων για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ελπίζω και εύχομαι να έχουμε θετικές εξελίξεις και θα το αναγνωρίσω, αλλά μέχρι τότε θα κρατάμε μικρό καλάθι», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Αλέξης Πολίτης. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Φύτευση χρυσάνθεμων στη νησίδα της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης

Φύτευση-χρυσάνθεμων-στη-νησίδα-της-οδού-Χρυσοστόμου-Σμύρνης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αισθητικής και περιβάλλοντικής αναβάθμισης της νησίδας στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Πράσινου, Περιβάλλοντος και Καθημερινότητας, Κυριάκου Σταυρίδη και του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Πρασίνου, Κώστα Δουκίδη.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της εν λόγω υπηρεσίας, αφού φρόντισαν για την αποξήλωση των παλιών πυράκανθων, την απομάκρυνση των ριζών, τη λίπανση και την αναμόχλευση του εδάφους σε μικρό βάθος, προχώρησαν στην εγκατάσταση νέου ποτιστικού συστήματος και στη φύτευση χρυσάνθεμων.
Τις ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η προαναφερθείσα παρέμβαση στην περιοχή, με την τοποθέτηση pom pom και τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου.
Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης μας, αποτελεί προτεραιότητα για τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας!

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Προσφορά δύο καμερών από τον Δήμο Καβάλας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Προσφορά-δύο-καμερών-από-τον-Δήμο-Καβάλας-στην-Πυροσβεστική-Υπηρεσία

Στην προφορά δύο καμερών προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας προχώρησε το πρωί της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου 2026 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να ενισχύσει το δύσκολο έργο που επιτελεί κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου στον τομέα της πρόληψης των πυρκαγιών.

Για την παραλαβή των καμερών επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καβάλας ο Διοικητής της Π.Υ. Καβάλας, Κυριάκος Μανδρανής, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μουριάδη για τη δωρεά, τόνισε χαρακτηριστικά πως “οι δύο κάμερες θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με απώτερο στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό επικίνδυνων περιστατικών. Η προσφορά του Δήμου Καβάλας είναι και μια αναγνώριση της μάχης που δίνουν οι συνάδελφοι μου στην πρώτη γραμμή” και συμπλήρωσε “αυτοί σε σταθερή βάση αναδεικνύουν το σημαντικό έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή μας”.

Ο κ. Μουριάδης από την πλευρά σημείωσε ότι “η δωρεά δύο καμερών είναι το ελάχιστο που μπορούμε για την προσφορά Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας τόσο στη δική μας επικράτεια, όσο και σε όλη την Π.Ε. Καβάλας. Δεν αναφέρομαι μόνον στην άμεση επέμβαση των δυνάμεων της, αλλά και στον άριστο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων την ώρα της κατάσβεσης. Οι πυροσβέστες της Καβάλας έχουν επιδείξει πως είναι ικανότατοι και ότι μπορούμε να τους εμπιστευτούμε την προστασία μας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: Ο Δήμαρχος Καβάλας κάνει ό,τι μπορεί για να ΜΕΙΩΣΕΙ τις θέσεις στάθμευσης

Μάκης-Παπαδόπουλος:-Ο-Δήμαρχος-Καβάλας-κάνει-ό,τι-μπορεί-για-να-ΜΕΙΩΣΕΙ-τις-θέσεις-στάθμευσης

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκης Παπαδόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Δήμαρχος Καβάλας δήλωσε ότι στο πάρκινγκ ΡΟΔΟΠΗ και στο πάρκινγκ κοντά στην πλατεία Καπνεργάτη θα έχουμε Ή υπέργειο πάρκινγκ Ή υπόγειο πάρκινγκ.

Και μάλιστα, ετοίμασε και αναθεώρηση του Πολεοδομικού Σχεδίου για να το κάνει, χωρίς φυσικά να ρωτήσει κανέναν…

Εμείς πάλι λέμε κάτι πιο απλό: ΚΑΙ υπέργειο πάρκινγκ ΚΑΙ υπόγειο πάρκινγκ στη ΡΟΔΟΠΗ και στην πλατεία Καπνεργάτη. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί να έχουμε ή το ένα ή το άλλο. Θέλουμε και το ένα και το άλλο.

Και οι λόγοι που το θέλουμε είναι πολύ απλοί:

1) Αν έχουμε μόνο υπέργειο πάρκινγκ, οι νόμιμες θέσεις θα είναι 120 περίπου για το πάρκινγκ ΡΟΔΟΠΗ και 70 περίπου για το πάρκινγκ στην πλατεία Καπνεργάτη.

Αν έχουμε και υπόγειο και υπέργειο πάρκινγκ, οι θέσεις θα είναι περισσότερες, από 300 έως 500 για κάθε ένα από τα πάρκινγκ αυτά (ΡΟΔΟΠΗ – πλατεία Καπνεργάτη).

2) Αν έχουμε μόνο υπέργειο πάρκινγκ στη ΡΟΔΟΠΗ, καταργείται μόνιμα η βιοκλιματική αναβάθμιση που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε εκεί επί διοικήσεων Σιμιτσή και Τσανάκα και κόστισε 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη το βιοκλιματικό υλικό που είχε επιστρωθεί στην οδό Βενιζέλου εξαφανίστηκε…

Με μία εγκατάσταση υπέργειου και υπόγειου πάρκινγκ, όπως έχουμε προτείνει εμείς ως παράταξη, μπορούμε να βάλουμε πράσινο στην οροφή της εγκατάστασης και να διατηρήσουμε τη βιοκλιματική αναβάθμιση.

Η Καβάλα χρειάζεται περισσότερες θέσεις στάθμευσης, ασφαλτοστρωμένους δρόμους, αλλά και πράσινο, προσβάσιμα και άνετα πεζοδρόμια και πεζοδρόμους, και καλύτερη καθημερινότητα, χωρίς θυμωμένους οδηγούς και πεζούς.

Χρειάζεται λύσεις με ισορροπία, όχι μονόπλευρες με ιδεοληψίες και εμμονές εναντίον των οχημάτων στο κέντρο της πόλης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα