Connect with us

Οικονομία

«Ηλεκτροσόκ» στις επιχειρήσεις από την ρήτρα αναπροσαρμογής

«Ηλεκτροσόκ»-στις-επιχειρήσεις-από-την-ρήτρα-αναπροσαρμογής

Το «ηλεκτροσόκ» που βιώνουν οι επιχειρηματίες με το άνοιγμα του λογαριασμού ρεύματος, εξαιτίας της περιβόητης ρήτρας αναπροσαρμογής, ήταν ένα από τα κυρίαρχα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος στη διευρυμένη Διοικούσα Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Φλώρινα.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, παρέστη στη συνεδρίαση της Κ.Ε.Ε.Ε. και μίλησε στον «Ενήμερο», υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής για μεγάλο χρονικό διάστημα αποτελεί άμεσο ζητούμενο του επιχειρηματικού κόσμου. Στο πλαίσιο των δηλώσεων του, ο κ. Δέμπας αναφέρθηκε

«Το ενεργειακό κόστος έχει εκτιναχθεί – Οι λογαριασμοί με την περιβόητη ρήτρα αναπροσαρμογής, είναι κάτι που δεν μπορεί να σηκώσει καμιά επιχείρηση…»

«Ζητάμε επίμονα την στήριξη της κυβέρνησης, διότι βλέπουμε ότι δυστυχώς ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Από όλα τα Επιμελητήρια της χώρας γίνεται σαφές ότι έχουμε δραματικές αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος. Το ενεργειακό κόστος έχει εκτιναχθεί και μας ανησυχεί ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι τους θερινούς μήνες που ακολουθούν έχουμε την μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος. Οι λογαριασμοί με την περιβόητη ρήτρα αναπροσαρμογής, είναι κάτι που δεν μπορεί να σηκώσει καμιά επιχείρηση. Γίνονται ρυθμίσεις, αλλά αυτό δεν είναι λύση. Αν προσθέσουμε και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που επίσης έχουν αυξηθεί, όπως καύσιμα και μισθολογικό κόστος, όλα αυτά μαζί επιβαρύνουν δυσβάσταχτα το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων», τόνισε σχετικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Ζητάμε αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να ξεπεραστεί η λαίλαπα…»

«Χρειάζονται από την κυβέρνηση άμεσες λύσεις. Ναι, γίνονται προσπάθειες, αλλά πρέπει να ενισχυθούν κι άλλο. Αυτό είναι το μήνυμα που δίνουμε προς την κυβέρνηση. Η επιχειρηματικότητα ζητά κι άλλα μέτρα. Δεν μπορούν με αυτά που ήδη έχουν εξαγγελθεί να επιζήσουν οι επιχειρήσεις. Ο ρόλος μας είναι να προειδοποιούμε την εκάστοτε κυβέρνηση, γιατί δεν θέλουμε να βλέπουμε κλείσιμο επιχειρήσεων. Άρα, ζητάμε αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να ξεπεραστεί η λαίλαπα αυτή κι από εκεί και πέρα βλέπουμε τι θα γίνει στο μέλλον», συμπλήρωσε σχετικά ο Μάρκος Δέμπας.

«Γίνονται κινήσεις, παίρνονται αποφάσεις, αλλά δυστυχώς αυτά που δίνει η κυβέρνηση εξανεμίζονται πολύ γρήγορα…»

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας ανέφερε ότι «η αγοραστική δύναμη των πολιτών έχει χτυπηθεί, γιατί και τα νοικοκυριά λαμβάνουν τέτοιους λογαριασμούς, άρα δεν έχουν διαθέσιμο εισόδημα για να μπορέσουν να καταναλώσουν. Είναι πραγματικά ένα δύσκολο μείγμα, ένα κοκτέιλ που προβληματίζει τις επιχειρήσεις, αλλά και την ίδια την κυβέρνηση. Βλέπουμε ότι γίνονται κινήσεις, παίρνονται αποφάσεις, αλλά δυστυχώς αυτά που δίνει η κυβέρνηση εξανεμίζονται πολύ γρήγορα. Βιώνουμε μια παγκόσμια κρίση που ξεκίνησε με το ενεργειακό – μεταφορικό κόστος και συνεχίστηκε με τον πόλεμο στην Ουκρανία, εκτοξεύοντας πραγματικά τα πάντα. Γι’ αυτό και σε όσα ειπώθηκαν στη Φλώρινα προέκυψε ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής θα πρέπει να ανασταλεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα».

«Καμιά επιχείρηση δεν είχε προβλέψει ότι θα πληρώνει τέτοια ποσά – Εφόσον συνεχίζεται αυτή η κατάσταση δεν μπορεί αυτό το κόστος να το αντέξει καμιά επιχείρηση»

«Αναμένουμε το επόμενο διάστημα από την Ε.Ε. ή την κυβέρνηση να ανταποκριθούν. Καταλήγουμε στο ότι τη μεγάλη ζημιά την προκαλεί η ρήτρα αναπροσαρμογής. Τα ποσά που βλέπουμε στους λογαριασμούς για τη ρήτρα είναι υπερβολικά. Καμιά επιχείρηση δεν είχε προβλέψει ότι θα πληρώνει τέτοια ποσά. Υπάρχουν εταιρείες με fix τιμές, με συμβόλαια, ρήτρες και δεσμεύσεις και δεν μπορούν να μετακυλίσουν το κόστος στον πελάτη τους. Άρα δημιουργείται ένα τεράστιο πρόβλημα και μάλιστα δεν γνωρίζουμε πότε επιτέλους θα μπορέσει να εκτονωθεί αυτή η κατάσταση. Εφόσον συνεχίζεται αυτή η κατάσταση δεν μπορεί αυτό το κόστος να το αντέξει καμιά επιχείρηση», ανέφερε ακόμη για το θέμα ο Μάρκος Δέμπας.

«Διαπιστώνουμε ότι το πρώτο crash test, δηλαδή το Πάσχα και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ήταν επιτυχημένο…»

Πέρα όμως από την ασφυξία που προκαλεί η ρήτρα αναπροσαρμογής, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας αναφέρθηκε και στα αισιόδοξα πρώτα μηνύματα για την τουριστική περίοδο που ακολουθεί επισημαίνοντας αρχικά: «Είχαμε αισιόδοξα μηνύματα από την αρχή της χρονιάς. Διαπιστώνουμε ότι το πρώτο crash test, δηλαδή το Πάσχα και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ήταν επιτυχημένο. Είδαμε πράγματι κόσμο από τις γειτονικές χώρες ακόμη και αρκετούς Τούρκους. Εξίσου εντυπωσιακό όμως είναι ότι και ο Έλληνας βγήκε προς τα έξω παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κι αυτό ήταν το αισιόδοξο μήνυμα. Επίσης καταργούνται πολλά υγειονομικά μέτρα που περιόριζαν τους χώρους, δεν χρειάζονται πια πιστοποιητικά, άρα ένας σημαντικός αριθμός που ήταν οι ανεμβολίαστοι μπαίνουν στο κομμάτι της κατανάλωσης».

«Μπροστά μας είναι και η «Λευκή Νύχτα», μια γιορτή για την αγορά της Καβάλας κι εκτιμώ ότι την Παρασκευή (6/5) θα δούμε πολύ κόσμο στο κέντρο της πόλης…»

«Τα μηνύματα από Θάσο, Κεραμωτή, Καβάλα, Ν. Πέραμο, Ν. Ηρακλείτσα, παραλία Οφρυνίου ήταν πολύ θετικά και παραμένουν θετικά και για το επόμενο διάστημα. Μιλώντας με ξενοδόχους, ιδιοκτήτες καταλυμάτων, αλλά και με ανθρώπους της εστίασης, διαπίστωσα ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Βέβαια αν θα προκύψει κάτι απρόοπτο θα αλλάξουν όλα προς το χειρότερο, για όλον τον πλανήτη. Επομένως κρατάμε την αισιοδοξία και παρά τα προβλήματα που βιώνουμε αν ανέβουν οι τζίροι μας και υπάρξει κίνηση, ο κάθε επιχειρηματίας θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Κανείς μας δεν είναι μπαταχτσής, κανείς δεν θέλει να κάνει συνεχώς ρυθμίσεις ή να μη πληρώνει τις υποχρεώσεις του. Όταν μπορεί το κάνει. Προσπαθούμε λοιπόν να κρατηθούμε ζωντανοί, να έρθει η θερινή περίοδος και να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο. Μπροστά μας είναι και η «Λευκή Νύχτα», μια γιορτή για την αγορά της Καβάλας κι εκτιμώ ότι την Παρασκευή (6/5) θα δούμε πολύ κόσμο στο κέντρο της πόλης. Φαίνεται ότι πολλά θα αλλάξουν και στην κρουαζιέρα για την Καβάλα φέτος με πολλές ελεύσεις πλοίων, άρα γίνονται προσπάθειες για κάτι καλύτερο και μακάρι να επιβεβαιωθεί εν τέλει αυτή η αισιοδοξία», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο Μάρκος Δέμπας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Οικονομία

Στην Καβάλα ο Κ. Φραγκογιάννης για μεγάλη επένδυση της Erickson

Στην-Καβάλα-ο-Κ.-Φραγκογιάννης-για-μεγάλη-επένδυση-της-erickson

Αυθημερόν επίσκεψη εργασίας πραγματοποιεί αύριο, Τετάρτη, στην Καβάλα ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, προκειμένου να συνοδεύσει υψηλόβαθμα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής πυροσβεστικών ελικοπτέρων Erickson, που ενδιαφέρονται για μεγάλη επένδυση στην περιοχή.

Για τον σκοπό αυτό, θα βρίσκονται στην Ελλάδα, από αύριο και μέχρι την 3η Μαρτίου, ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Erickson Ντάγκλας Κιτάνι και ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Ράιν Πέρκινς.

Στην επίσκεψη στην Καβάλα και στις σχετικές συζητήσεις θα συμμετέχει και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά την επίσκεψη στην Καβάλα, οι Έλληνες υπουργοί και οι Αμερικανοί ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα επισκεφθούν το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, το οποίο έχει προταθεί από την ελληνική κυβέρνηση ως κατάλληλος χώρος για την ανάπτυξη του κέντρου συναρμολόγησης, συντήρησης και επισκευής πυροσβεστικών ελικοπτέρων, που επιθυμεί να αναπτύξει η Erickson, για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής τής Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Η ιδέα της σχετικής επένδυσης της εταιρείας στην Ελλάδα, είχε συζητηθεί αρχικά κατά την επίσκεψη του κ. Φραγκογιάννη στις ΗΠΑ, τον περασμένο Νοέμβριο. Με την παρουσία τους στην Ελλάδα και την επί τόπου επίσκεψη στον Αμυγδαλεώνα, οι Αμερικανοί ενδιαφερόμενοι επενδυτές επιβεβαιώνουν το ενεργό ενδιαφέρον τής εταιρείας για την πραγματοποίηση της επένδυσης, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η Erickson είναι αεροδιαστημική βιομηχανία και πάροχος αεροπορικών υπηρεσιών, με έδρα το Πόρτλαντ, Όρεγκον, στις ΗΠΑ. Ιδρύθηκε το 1971 και έκτοτε έχει καταστεί εξέχουσα και καινοτόμος εταιρεία παγκοσμίως στον τομέα της εναέριας πυρόσβεσης.

πηγή: http://amna.gr

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Ένα «βουνό» υποχρεώσεις για τους φορολογούμενους

Ένα-«βουνό»-υποχρεώσεις-για-τους-φορολογούμενους

Γιάννης Παναγιωτίδης: Θα πρέπει σιγά σιγά να ετοιμαζόμαστε και για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων / Για διαδικασίες όπως το market pass, οι οποίες είναι απλουστευμένες, δεν χρειάζεται οι πολίτες να απευθύνονται στα λογιστικά γραφεία

«Βουνό» είναι οι υποχρεώσεις των φορολογουμένων τις επόμενες ημέρες, όπως υπογράμμισε μιλώντας στον «Ενήμερο», ο φοροτεχνικός, Γιάννης Παναγιωτίδης. Ειδικότερα, σημείωσε ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν μέχρι και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος του 2022, την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ του 2022, αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας του 2023.

«Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν τα ποσά που αντιστοιχούν στις υποχρεώσεις που δεν έχουν εξοφλήσει μέχρι σήμερα…»

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον κ. Παναγιωτίδη, οι φορολογούμενοι πρέπει να καταβάλουν τη δόση της επιστρεπτέας προκαταβολής, τη δόση ή τις δόσεις των ρυθμίσεων τμηματικής εξόφλησης οφειλών, καθώς και τον ΦΠΑ Ιανουαρίου για τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία. Παράλληλα, όπως σημείωσε σχετικά, ο χρόνος λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και για την ψηφιακή κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας, την υποβολή αίτησης για χωριστή δήλωση συζύγων, την οριστικοποίηση των στοιχείων για τα ακίνητα και τις βραχυχρόνιες μισθώσεις του 2022 στο μητρώο της ΑΑΔΕ και την εξώδικη επίλυση φορολογικών διαφορών. «Έχουμε έναν κύκλο υποχρεώσεων που πρέπει να πληρωθούν μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη (28/2). Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν τα ποσά που αντιστοιχούν στις υποχρεώσεις που δεν έχουν εξοφλήσει μέχρι σήμερα», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτίδης,

«Θα πρέπει σιγά σιγά να ετοιμαζόμαστε και για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων…»

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι «θα πρέπει σιγά σιγά να ετοιμαζόμαστε και για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι το σύστημα θα ανοίξει πριν την 25η Μαρτίου. Αυτό είναι ένα πάγιο αίτημα των λογιστών. Δεν θέλουμε παρατάσεις, αλλά να ανοίγει το σύστημα στην ώρα του. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν έγινε αυτό που είναι θεσμοθετημένο, δηλαδή να ανοίγει την 1η Φεβρουαρίου και να κλείνει την 30η Ιουνίου. Στην ουσία το σύστημα ανοίγει περίπου για δυο μήνες, κάτι που δημιουργεί καθυστερήσεις. Αν ανοίξει το σύστημα πριν την 25η Μαρτίου, ανεξάρτητα αν θα έχουμε εκλογές, νομίζω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα, δεν θα επηρεαστούν οι ημερομηνίες. Κανένας μας δεν έχει τάσεις μαζοχιστικές να είμαστε μέσα στο καλοκαίρι και να υποβάλλουμε φορολογικές δηλώσεις. Όλοι μας θέλουμε μια ανάσα και για να γίνει αυτό πρέπει να ανοίξει νωρίς το σύστημα και οι φορολογούμενοι να υποβάλουν τις δηλώσεις τους στην ώρα τους. Προϋπόθεση βέβαια για να πάνε όλα καλά, είναι τα ασφαλιστικά ταμεία και κυρίως το δημόσιο, να αναρτήσουν τις βεβαιώσεις συντάξεων και μισθών για την υποβολή των δηλώσεων. Αν δεν γίνουν αυτά θα πάμε πάλι πολύ πίσω».

«Για τέτοιες διαδικασίες όπως το market pass, οι οποίες είναι απλουστευμένες, δεν χρειάζεται οι πολίτες να απευθύνονται στα λογιστικά γραφεία…»

Όσον αφορά το market pass, οι αιτήσεις για το οποίο άρχισαν να υποβάλλονται από την Τρίτη (21/2) και για το αν οι πολίτες σπεύδουν στα λογιστικά γραφεία για να την κάνουν, ο Γιάννης Παναγιωτίδης απάντησε: «Τα τελευταία χρόνια τα λογιστικά γραφεία έχουν αντικαταστήσει τα ΚΕΠ. Για τέτοιες διαδικασίες όπως το market pass, οι οποίες είναι απλουστευμένες, δεν χρειάζεται οι πολίτες να απευθύνονται στα λογιστικά γραφεία. Ο καθένας μας έχει υποχρέωση να γνωρίζει τους κωδικούς του και μπορεί να υποβάλει απλά την αίτησή του, όχι μόνο για το market pass. Σίγουρα υπάρχει μια κατηγορία πολιτών που δυσκολεύονται με τους υπολογιστές, αλλά αυτή η μερίδα είναι μικρή και φυσικά είμαστε εδώ για να τους εξυπηρετήσουμε. Πάντως δεν έχουμε πολλές επισκέψεις στα λογιστικά γραφεία για το market pass, αφού οι περισσότεροι το κάνουν μόνοι τους και για τους μεγαλύτερους σε ηλικία, τον κάνουν τα παιδιά τους».

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρή και ουσιαστική στους ελέγχους και στη συγκράτηση των τιμών»

Τέλος, σε σχέση με την εκτίμησή του για την πορεία της Οικονομίας το επόμενο διάστημα, ο κ. Παναγιωτίδης υπογράμμισε: «Περάσαμε μια δεκαετή οικονομική κρίση, ακολούθησε μια διετία υγειονομικής κρίσης και αυτή τη στιγμή βιώνουμε μια πληθωριστική – ενεργειακή κρίση που είναι διαρκής. Έχουμε ένα ράλι ακρίβειας στις τιμές και η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρή και ουσιαστική στους ελέγχους και στη συγκράτηση των τιμών. Από την άλλη ξεπερνάμε έναν ήπιο χειμώνα που δεν μας επιβάρυνε ιδιαίτερα οικονομικά, όσον αφορά την ενέργεια και θεωρώντας ότι οι τιμές θα βαίνουν μειούμενες, υπάρχει η προσδοκία της νέας τουριστικής περιόδου, θέλω να πιστεύω ότι και με τις αυξήσεις μισθών που έρχονται και τις μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών, θα έχουμε αν όχι μια καλύτερη χρονιά, τουλάχιστον μια ίδια με την περσινή, όσον αφορά την οικονομική δραστηριότητα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Στην Καβάλα ιδιοκτήτες γραφείων real estate από 81 περιοχές της Ελλάδας για το Broker Meeting της RE/MAX Greece

Στην-Καβάλα-ιδιοκτήτες-γραφείων-real-estate-από-81-περιοχές-της-Ελλάδας-για-το-broker-meeting-της-re/max-greece

Τιμώμενη εταιρεία η RE/MAX Choice

Στις 10 και 11 Φεβρουαρίου στο Lucy Hotel στην Καβάλα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το καθιερωμένο Πανελλαδικό Broker Meeting της RE/MAX Greece. Οι Brokers/Owners 81 γραφείων RE/MAX της χώρας μας συγκεντρώθηκαν στην πρώτη τους συνάντηση για το 2023 που για μόλις τρίτη φορά στην ιστορία της διοργανώθηκε εκτός Αθήνας ή Θεσσαλονίκης. Η επιλογή της πόλης της Καβάλας δεν ήταν τυχαία. Έγινε εκεί προς τιμήν δύο ανθρώπων που ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε με τις επιτυχίες των γραφείων τους. Ο λόγος για τον Νίκο Κουρτίδη και την Κωνσταντίνα Δημητρόβα, Brokers/Owners της RE/MAX Choice.

Η RE/MAX Choice, η μεγάλη κτηματομεσιτική εταιρεία του Ομίλου Εταιρειών Κουρτίδη, με φυσική παρουσία σε 6 σημεία στη Β. Ελλάδα (Παραλία Οφρυνίου, Καβάλα, Ν. Ηρακλείτσα, Σέρρες, Δράμα και Θάσος) αποτελεί τον πιο ισχυρό κρίκο της αλυσίδας της RE/MAX Greece. Πρόσφατα, συμπλήρωσε 10 χρόνια παρουσίας στον χώρο των αγοραπωλησιών. Οι διακρίσεις της όλο αυτό το διάστημα σε πανελλαδικό, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο είναι εντυπωσιακές. Για το 2022, το γραφείο της στην Παραλία Οφρυνίου κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ελλάδα σε παραγωγή. Ο κ. Κουρτίδης και η κα Δημητρόβα μοιράστηκαν σκέψεις και τα μυστικά της επιτυχημένης πορείας τους με όλους τους παρευρισκόμενους του meeting, σε κλίμα συνεργασίας και συναδελφικότητας.

«Η εταιρεία μας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Με την βοήθεια των εργαλείων της RE/MAX Greece, οι συνεργάτες μας αναπτύσσουν όλο και περισσότερες δεξιότητες, που σε συνδυασμό με το πάθος τους για τη δουλειά έχουν φέρει αυτά τα τόσο σημαντικά αποτελέσματα. Χαίρομαι πολύ που συγκεντρωθήκαμε όλοι εδώ, στην όμορφη πόλη μας, και που μπορούμε να μοιραστούμε μαζί σας τον τρόπο που λειτουργούμε και εργαζόμαστε για την επίτευξη των στόχων μας», τόνισε ο κ. Κουρτίδης. Η αντιπρόεδρος του ομίλου κα Κωνσταντίνα Δημητρόβα συμπλήρωσε πως «Η συνεργασία είναι το κλειδί της επιτυχίας. Είναι τιμή μας να βρισκόμαστε εδώ, ανάμεσα σε τόσο αξιόλογους συναδέλφους και να διηγούμαστε την ιστορία μας, την ιστορία της RE/MAX Choice, το πώς ξεκινήσαμε και το πώς φτάσαμε εδώ».

Ο Regional Director της RE/MAX Greece Στέλιος Σαμολαδάς έκανε έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και όλων όσων κατόρθωσε το δίκτυο, ενώ παράλληλα έθεσε τους στόχους για το μέλλον. Το διήμερο αυτό και η άρτια οργανωμένη συνάντηση ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να συναντηθούν μετά από καιρό οι ισχυροί αυτοί άνθρωποι του real estate που εκπροσωπούν το μεγάλο brand της RE/MAX στην Ελλάδα, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες.

Η πόλη της Καβάλας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους Brokers/Owners. Μέσα σε αυτές τις δύο μέρες είχαν την ευκαιρία να δουν τις ομορφιές της, να γευτούν την τοπική γαστρονομία και να επισκεφτούν τα ιστορικά της σημεία.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα