Connect with us

Νέα Θάσου

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα ο Δήμος Θάσου λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Σε-αυξημένη-επιχειρησιακή-ετοιμότητα-ο-Δήμος-Θάσου-λόγω-του-υψηλού-κινδύνου-πυρκαγιάς

Σε κατάσταση αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας τίθεται από σήμερα το βράδυ ο Δήμος Θάσου, μετά τις προβλέψεις και τις σχετικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.

Ο μηχανισμός του Δήμου βρίσκεται σε συντονισμό με τις συναρμόδιες υπηρεσίες, ενώ σε ετοιμότητα τίθενται και οι εθελοντικές ομάδες του νησιού, με στόχο την άμεση αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού και την αποτελεσματικότερη προστασία του φυσικού πλούτου, των κατοίκων και των περιουσιών.

Παράλληλα, απευθύνεται ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες και τους επισκέπτες να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών και να αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα στην ύπαιθρο που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά.

Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης, μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να συνεδριάσει το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο του Δήμου, προκειμένου να καθοριστούν με ακρίβεια οι περιοχές στις οποίες θα ισχύσει καθεστώς ολικής απαγόρευσης, καθώς και εκείνες όπου θα εφαρμοστούν αυξημένα μέτρα ελέγχου.

Ο Δήμος Θάσου καλεί όλους να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή και να συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς η πρόληψη και η έγκαιρη κινητοποίηση αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για την αποτροπή μιας πυρκαγιάς, ιδιαίτερα σε περιόδους υψηλής επικινδυνότητας.

Η ανάρτηση του δημάρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη:

«Ο Δήμος της Θάσου από σήμερα το βράδυ, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες και τις Εθελοντικές Ομάδες, τίθενται σε κατάσταση αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας λόγω των προβλέψεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας! Οφείλουμε όλοι να τηρούμε πιστά τις οδηγίες των αρχών, να αποφεύγουμε την οποιαδήποτε ενέργεια στην ύπαιθρο και να βρισκόμαστε σε επιφυλακή για την προστασία του τόπου μας! Προστατεύουμε τον φυσικό μας πλούτο, τις ζωές αλλά και τις περιουσίες μας! Η συνεργασία και η αυξημένη προσοχή όλων καθίστανται απαραίτητες! Σε λίγη ώρα θα συνεδριάσει το Τοπικό Συντονιστικό του Δήμου μας και θα ανακοινωθούν επακριβώς οι περιοχές που θα τεθούν σε καθεστώς ολικής απαγόρευσης καθώς και εκείνες που θα είναι σε κατάσταση αυξημένου ελέγχου!»

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

Απαγόρευσης κυκλοφορίας στις δασικές εκτάσεις της Π.Ε Καβάλας και Π.Ε Θάσου λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2026

Απαγόρευσης-κυκλοφορίας-στις-δασικές-εκτάσεις-της-ΠΕ-Καβάλας-και-Π.Ε-Θάσου-λόγω-πολύ-υψηλού-κινδύνου-πυρκαγιάς-την-Τετάρτη-12-Αυγούστου-2026

Ενεργοποίηση απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας στις δασικές εκτάσεις της Π.Ε Καβάλας και Π.Ε Θάσου λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2026.

Η Π.Ε. Καβάλας και ειδικότερα το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει ότι από αύριο Τετάρτη 12 Αυγούστου 2026 και μέχρι νεωτέρας, τίθεται σε ισχύ η με αριθμ. 132844/1491/24-04-2026 (ΑΔΑ: ΨΑ7Π7ΛΒ-25Β) απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας, που αφορά τις δασικές εκτάσεις της Π.Ε Καβάλας και της Π.Ε Θάσου, σε συνέχεια του Χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από τη Γ.Γ.Π.Π, σύμφωνα με τον οποίο οι Π.Ε Καβάλας και Θάσου θα βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου “4” (πολύ υψηλή).

Οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, ή χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Μήνυμα στήριξης στους εργαζόμενους της καθαριότητας από τον δήμαρχο Θάσου εν μέσω καύσωνα

Μήνυμα-στήριξης-στους-εργαζόμενους-της-καθαριότητας-από-τον-δήμαρχο-Θάσου-εν-μέσω-καύσωνα

Με αφορμή τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη Θάσο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Κυριακίδης, απηύθυνε δημόσιο μήνυμα στήριξης προς τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Καθαριότητας, αναδεικνύοντας τον καθημερινό αγώνα που δίνουν κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Στην τοποθέτησή του, ο δήμαρχος στάθηκε όχι μόνο στην ένταση της εργασίας που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια του καύσωνα, αλλά και στη συμπεριφορά μερίδας πολιτών, η οποία – όπως σημείωσε – συχνά επιβαρύνει το έργο της καθαριότητας και κατ’ επέκταση το ίδιο το περιβάλλον και την εικόνα του τόπου.
Ο κ. Κυριακίδης αναγνώρισε ότι υπάρχουν αδυναμίες στο σύστημα, ωστόσο υπογράμμισε πως αυτό δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για πρακτικές που βλάπτουν τη Θάσο. Όπως ανέφερε, οι εργαζόμενοι της καθαριότητας βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με τις συνέπειες της ατομικής ανευθυνότητας, συνεχίζοντας την εργασία τους με αυταπάρνηση και αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία.
Παράλληλα, η διοίκηση του Δήμου εξέφρασε δημόσια τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη της προς τους υπαλλήλους και εργάτες της υπηρεσίας, τονίζοντας ότι η καθαριότητα αποτελεί κρίσιμο πυλώνα για τη δημόσια υγεία, την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την τουριστική εικόνα του νησιού.
Ο δήμαρχος επανέλαβε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει και να ενισχύει την Υπηρεσία Καθαριότητας «με όλες του τις δυνάμεις», αναγνωρίζοντας – όπως είπε – το σπουδαίο έργο που επιτελείται καθημερινά, ιδιαίτερα σε περιόδους αυξημένης πίεσης όπως αυτή του καύσωνα και της θερινής τουριστικής περιόδου.
Το μήνυμα ολοκληρώθηκε με δημόσιο ευχαριστώ προς τους εργαζόμενους, σε μια περίοδο κατά την οποία η συμβολή τους θεωρείται καθοριστική για την εύρυθμη λειτουργία της Θάσου και τη διατήρηση της καθαριότητας σε ολόκληρο το νησί.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη ΑΜΘ στο Δήμαρχο ΘάσουΈνταξη του έργου: “Περιμετρικός Αγωγός Όμβριων Υδάτων Περιοχής Καλυβίων Λιμεναρίων”

Επίσκεψη-του-Περιφερειάρχη-ΑΜΘ-στο-Δήμαρχο-ΘάσουΈνταξη-του-έργου:-“Περιμετρικός-Αγωγός-Όμβριων-Υδάτων-Περιοχής-Καλυβίων-Λιμεναρίων”

Σήμερα, Τετάρτη 5 Αυγούστου 2026, επισκέφθηκε τη Νήσο Θάσο και τον Δήμο της Θάσου ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καβάλας & Θάσου κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Παναγιώτη Αρχοντή και συνεργάτες του.
Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου κ. Κυριακίδη Ελευθέριου, συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Σταύρος Τσολάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας κ. Κουτσουμανής Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Δόμησης κ. Μαρκιανός Ιωάννης, o Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννης Γεωργίου και ο Πρόεδρος ΔΕΥΑ Θάσου κ. Μανίτσας Κωνσταντίνος.

Κατά την συνάντηση, πραγματοποιήθηκε εκτενής ενημέρωση από τον Δήμαρχο για τα ζητήματα που απασχολούν το Νησί της Θάσου και άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης, ενημέρωσε τον Δήμαρχο Θάσου για την έκδοση της υπ. αριθμ. 266421/3034/05-08-2026 Απόφασής του (ΑΔΑ: ΡΗΗΨ7ΛΒ-ΦΕΛ) περί Ένταξη της Πράξης «Περιμετρικός Αγωγός Όμβριων Υδάτων Περιοχής Καλυβίων Λιμεναρίων» με Κωδικό ΟΠΣ 5229222 στο «ΠΠΑ Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 2026-2030» με συνολική επιλέξιμη δημόσια, δαπάνη 2.400.000€. Η ανωτέρω πράξη αφορά στην κατασκευή του περιμετρικού αγωγού (μήκους περίπου 800μ., καθαρών διαστάσεων 2.50 x 1.50 μ από οπλισμένο σκυρόδεμα), ο οποίος έχει ως στόχο την περισυλλογή και παροχέτευση των ομβρίων υδάτων σε παρακείμενο ρέμα, με σκοπό την προστασία της περιοχής των Καλυβίων Λιμεναρίων Νήσου Θάσου.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:
«Εκφράζουμε την πλήρη ικανοποίηση μας για τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου αντιπλημμυρικού έργου το οποίο θωρακίζει την περιοχή και συμβάλλει στην ουσιαστική προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους από ακραία καιρικά φαινόμενα.
Το έργο αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα της συνεργασίας του Δήμου Θάσου με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη για την υλοποίηση των δεσμεύσεών του, με την πεποίθηση ότι έχουμε ακόμη να κάνουμε αρκετά σε μια Θάσο που διαρκώς αναπτύσσεται».

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα