Connect with us

Καβάλα

Επίτιμη Δημότης Καβάλας ανακηρύχθηκε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Επίτιμη-Δημότης-Καβάλας-ανακηρύχθηκε-η-ΠτΔ Κατερίνα-Σακελλαροπούλου

Επίτιμη Δημότης Καβάλας, σε εφαρμογή σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, ανακηρύχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Μεγάλης Λέσχης στην οδό Κύπρου.

Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ανέγνωσε ο πρόεδρος του Σώματος Κώστας Πεφάνης.

Την ύψιστη τιμή της πόλης προς την ΠτΔ απέδωσε ο Δήμαρχος, ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε τα ακόλουθα:

ΕΞΟΧΟΤΑΤΗ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Με ανυπόκριτη χαρά και υπερηφάνεια σας καλοσωρίζουμε στην Καβάλα και δη στη
Μεγάλη Λέσχη, στο χώρο που εκτυλίχθηκαν ορισμένες από τις σημαντικότερες
στιγμές της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής της πόλης μας.

Το ιστορικό κτήριο θα μετατραπεί σε κυψέλη πολιτισμού για τη φιλοξενία νέων
δημιουργών και την παρουσίαση απόψεων και ιδεών από εγνωσμένου κύρους
προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να σας ανακηρύξει Επίτιμη Δημότη
Καβάλας, συνιστά αυτονόητη πράξη αναγνώρισης της ουσιαστικής προσφοράς σας
στη θωράκιση και ενίσχυση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, καθώς
και στη διασφάλιση του θεσμικού ρόλου της δικαστικής εξουσίας, την οποία
υπηρέτησατε επί σειρά ετών με ακεραιότητα και απόλυτη συνέπεια.

Καθοριστική ήταν η συμβολή σας και στη διαμόρφωση νομολογίας που αφορά την
προστασία του περιβάλλοντος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της
κλιματικής αλλαγής, χωρίς, ωστόσο, να αγνοείτε την ανάγκη επιτάχυνσης της
διαδικασίας για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, οι οποίες μπορούν να
βελτιώσουν το επιχειρηματικό κλίμα στη χώρα μας και να δημιουργήσουν καλά
αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Εξίσου σημαντική δύναται να χαρακτηριστεί, επίσης, η στάση που κρατήσατε
τόσο στο θέμα της ιθαγένειας την περίοδο που δοκιμάστηκε η συνοχή της
ελληνικής κοινωνίας, όσο και στη διευθέτηση των προβλημάτων που ενέσκηψαν
από την αύξηση των μεταναστευτικών ροών, ανοίγοντας, πέρα όλων των άλλων,
το δρόμο για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία.

ΕΞΟΧΟΤΑΤΗ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ

Σήμερα έχουμε την πολύ μεγάλη τιμή να σας υποδεχτούμε στην Καβάλα των αγώνων και της πλούσιας ιστορίας, στο έδαφος των προσφύγων της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Ανατολικής Θράκης, στην κοιτίδα της πολυπολιτισμικότητας, σε μια από τις όμορφες γωνιές της πατρίδας μας, στην οποία συνυπήρξαν αρμονικά στο διάβα των αιώνων οι κοινότητες των Ελλήνων, των Εβραίων, των Αρμενίων, αλλά και των Μουσουλμάνων.

Οι πολίτες του Δήμου Καβάλας έχουν το προνόμιο να ζουν σ’ έναν ευλογημένο τόπο, στο αγέρωχο και φωτεινό λίκνο του θείου λόγου. Από τα αγιασμένα χώματα των Φιλίππων ξεκίνησε η περιοδεία του Αποστόλου των Εθνών Παύλου στην ελληνική επικράτεια, ενώ στην ίδια περιοχή βαπτίστηκε η πρώτη ευρωπαία χριστιανή και μπήκαν τα θεμέλια για την επικράτηση της Ορθόδοξης πίστης στη γηραιά ήπειρο.

Στην Καβάλα βρίσκεται το σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, στα στενά αυτής της πόλης συναντάς την κουλτούρα και τις παραδόσεις των λαών που τη σημάδεψαν και των ανθρώπων που άφησαν το αποτύπωμα τους στο ένδοξο παρελθόν της.

Στις γειτονιές της θα βρεις τους “ζωντανούς” μάρτυρες μιας άλλης εποχής. Το αναξιοποίητο κτηριακό της απόθεμα που προσδοκά την ανάληψη πρωτοβουλιών από τους φορείς της εξουσίας, για να συνδέσει την παρουσία του με το μέλλον της.

ΕΞΟΧΟΤΑΤΗ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ

Οι Συνδημότες σας, σε πείσμα των καιρών, κατάφεραν, με τον αλτρουισμό και τις εθελοντικές δράσεις τους, να σταθούν όρθιοι και να ξεπεράσουν σε μεγάλο βαθμό τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης και τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συνεχίζουν να κάνουν όνειρα και να εργάζονται ακατάπαυστα για να κερδίσουν το στοίχημα της ανάπτυξης και της προόδου.

Και είμαστε ειλικρινά ευτυχείς, διότι σ’ αυτό το ταξίδι που μόλις ξεκίνησε, δεχτήκατε ασμένως να είστε συνοδοιπόρος μας.

Μ’ αυτές τις σκέψεις, διερμηνεύοντας τα αισθήματα των συμπολιτών μας, εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχετε επωμιστεί, επ’ ωφελεία του ελληνικού λαού και καλώ στο βήμα τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κ. Κωνσταντίνο Πεφάνη, να αναγνώσει το απόσπασμα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Μετά το πέρας της τελετής, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την έκθεση ελληνικών παραδοσιακών ενδυμασιών του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας στο ισόγειο του κτηρίου.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Καθαρίζεται το ανοιχτό κολυμβητήριο της Καβάλας

Καθαρίζεται-το-ανοιχτό-κολυμβητήριο-της-Καβάλας

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας Καθαριότητας, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής, Κυριακού Σταυρίδη, φροντίζουν τις τελευταίες ημέρες για τον ευπρεπισμό του ανοιχτού κολυμβητηρίου Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα, αποψίλωσαν τη χαμηλή βλάστηση, ενώ απομάκρυναν τα κομμένα κλαδιά και τα απορρίμματα από τον περιβάλλοντα χώρο και τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου.

Θα ακολουθήσει ο καθαρισμός της πισίνας και η αποκατάσταση των ζημιών που έγιναν στην είσοδο των εγκαταστάσεων.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Απόστολος Χρόνης: Χρησιμοποιήστε με φειδώ το νερό τις μέρες του καύσωνα

Απόστολος-Χρόνης:-Χρησιμοποιήστε-με-φειδώ-το-νερό-τις-μέρες-του-καύσωνα

Έκκληση στους πολίτες του δήμου Καβάλας, να χρησιμοποιούν το νερό με φειδώ για τις επόμενες δύσκολες ημέρες του καύσωνα, απηύθυνε μιλώντας στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολος Χρόνης.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, δεν χρειάζεται να πλένουν αυλές και αυτοκίνητα πολλές φορές την ημέρα και δη τις ώρες αιχμής, ώστε να μην στερούνται οι υπόλοιποι το νερό για να κάνουν το μπάνιο τους ή για τις οικιακές δουλειές, όπως πλύση ρούχων και μαγειρικών σκευών.

«Καλό είναι να ποτίζουμε τους κήπους μας νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα κι όχι το μεσημέρι που η κατανάλωση είναι μεγάλη. Είναι πολύτιμο το νερό, πρέπει να το χρησιμοποιούμε με φειδώ…»

«Πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατό λιγότερο νερό γίνεται, ειδικά αυτές τις δύσκολες ημέρες που έχουμε μπροστά μας. Καλό είναι να ποτίζουμε τους κήπους μας νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα κι όχι το μεσημέρι που η κατανάλωση είναι μεγάλη. Είναι πολύτιμο το νερό, πρέπει να το χρησιμοποιούμε με φειδώ, καθώς υπάρχουν ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας που το χρειάζονται συνέχεια, γι’ αυτό είναι καλό να μην τους το στερήσουμε», τόνισε σχετικά ο Απόστολος Χρόνης.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει περίπτωση η ροή του νερού να είναι μειωμένη, λόγω της μεγάλης ζήτησης, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. απάντησε: «Όχι, δεν έχουμε κανένα τέτοιο θέμα, καθώς δίνουμε συνεχώς νερό, οι αντλίες λειτουργούν στο σύνολό τους, έχουν συντηρηθεί τα αντλιοστάσια ύδρευσης. Φροντίζουμε όλη τη νύχτα να γεμίζουμε τις δεξαμενές, ώστε και στις ώρες αιχμής να υπάρχει «μαξιλαράκι» για να μην έχουμε προβλήματα. Το θέμα είναι μην μας προκύψει κάποια έκτακτη βλάβη που και πάλι όμως έχουμε συνεργεία, ώστε άμεσα να επέμβουν για να την αποκαταστήσουν».

«Έχουμε φροντίσει από το προηγούμενο διάστημα και έχουμε ακυρώσει πολλές γραμμές παλιού δικτύου και έχουμε θέσει σε λειτουργία νέα δίκτυα…»

Ο Απόστολος Χρόνης ανέφερε ακόμη ότι όντως υπάρχει μεγάλη ζήτηση για νερό και ειδικά αυτήν την εβδομάδα με τον καύσωνα.

«Έχουμε φροντίσει από το προηγούμενο διάστημα και έχουμε ακυρώσει πολλές γραμμές παλιού δικτύου και έχουμε θέσει σε λειτουργία νέα δίκτυα. Παραμένουν όμως πολλά σημεία στην πόλη, κυρίως στον Βύρωνα, αλλά και στο κέντρο της πόλης, που υπάρχει και παλιό και νέο δίκτυο και είναι σε χρήση και τα δυο δημιουργώντας μας πολλά προβλήματα. Έχουμε επίσης την προβληματική περιοχή της Νεάπολης που επίσης κατά καιρούς έχουμε ζητήματα. Νομίζω ότι επειδή φροντίσαμε να έχουμε προσωπικό και υλικά μέσα στο καλοκαίρι δεν έχουμε αφήσει κανέναν από τους τέσσερις τομείς μη επανδρωμένο, οπότε έχουμε συνεργεία για τις άμεσες παρεμβάσεις πρωί, μεσημέρι και βράδυ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Παράλληλα, με έμφαση υπογράμμισε ότι φέτος οι βλάβες δεν έχουν φτάσει στο σημείο που καταγράφονταν πέρυσι και πρόπερσι, παρουσιάζοντας μεγάλο ποσοστό μείωσης.

«Περιμένουμε τον Σεπτέμβριο να έρθει ο εργολάβος να υπογράψουμε τη σύμβαση για το έργο των 14 εκ. ευρώ που αφορά την ολοκλήρωση του δικτύου της Καβάλας και να ησυχάσουμε με το πρόβλημα…»

«Μιλάμε για σημαντικό ποσοστό μείωσης των βλαβών λόγω της αντικατάστασης και ακύρωσης πολλών προβληματικών δικτύων. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται, περιμένουμε τον Σεπτέμβριο να έρθει ο εργολάβος να υπογράψουμε τη σύμβαση για το έργο των 14 εκ. ευρώ που αφορά την ολοκλήρωση του δικτύου της Καβάλας και να ησυχάσουμε με το πρόβλημα. Παράλληλα, από την Παρασκευή (30/7) βρίσκεται στους Φιλίππους το συνεργείο που εγκαθιστά τα συστήματα για τους τοπικούς σταθμούς πίεσης, παροχής και ελέγχου διαρροών, ώστε να μπορούμε πιο άμεσα να ελέγχουμε τις βλάβες. Θα μας έρχεται η ένδειξη της πίεσης παροχής ή του σπασίματος στο control room της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Το ίδιο συμβαίνει και με το Παληό, όπου την άλλη εβδομάδα θα τοποθετηθούν σταθμοί για να ελέγχουν την πίεση, καθώς επειδή υπάρχει μεγάλη κατανάλωση, αυτοί που μένουν σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο πέφτει πολύ η πίεση το απόγευμα κυρίως. Επίσης ακόμη 11 σταθμοί θα τοποθετηθούν στην Καβάλα. Αυτό το έργο θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο, οπότε θα είμαστε έτοιμοι για το επόμενο καλοκαίρι», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

«Γενικά προχωράμε με στόχο να εκσυγχρονίσουμε λίγο την επιχείρηση, γιατί η αλήθεια είναι ότι έχουμε μείνει πίσω και πρέπει να κάνουμε γρήγορα για να φτάσουμε σε ένα καλό επίπεδο»

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υπάρχει γενικότερα αδιάλειπτη παροχή νερού σε όλες τις περιοχές της πόλης, σημειώνοντας βέβαια πως όταν υπάρχει βλάβη αναγκαστικά θα γίνεται διακοπή για κάποιες ώρες.

«Πολλές φορές μας δημιουργεί προβλήματα η ΔΕΗ με την μεγάλη κατανάλωση. Η κίνηση που έχουμε κάνει είναι να υπάρχουν γεννήτριες σε όλα τα αντλιοστάσια λυμάτων τουλάχιστον, οπότε και να κόβεται το ρεύμα έχουμε παροχή ρεύματος. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε σε κάποια αντλιοστάσια ύδρευσης σε Αμυγδαλεώνα, Κρυονέρι και στις Κρηνίδες. Γενικά προχωράμε με στόχο να εκσυγχρονίσουμε λίγο την επιχείρηση, γιατί η αλήθεια είναι ότι έχουμε μείνει πίσω και πρέπει να κάνουμε γρήγορα για να φτάσουμε σε ένα καλό επίπεδο», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Χρόνης, ο οποίος καταληκτικά απένειμε τα εύσημα στους εργαζόμενους της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και τους ευχαρίστησε δημόσια, αποκαλώντας τους «τα παιδιά μου», οι οποίοι όπως ανέφερε αγαπούν και πονάνε την πόλη και την επιχείρηση, δουλεύοντας με αυταπάρνηση και ζήλο σε δύσκολες συνθήκες καύσωνα. Όπως είπε ακόμη ο κ. Χρόνης, ο αρμόδιος υπουργός, Στέλιος Πέτσας, απέστειλε έγγραφο σε όλες τις Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας για να καταγραφούν οι ανάγκες σε προσωπικό για τα έτη 2019 -2022 αλλά και για το μέλλον, ώστε άμεσα να εκδοθεί προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Πήρε την «Γαλάζια Σημαία» το Περιγιάλι

Πήρε-την-«Γαλάζια-Σημαία»-το-Περιγιάλι

Ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, παρουσία του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής Κυριακού Σταυρίδη και του Υπεύθυνου των Ακτών του Δήμου Καβάλας Ηλία Μαντέχου ύψωσε το πρωί της Παρασκευής 30 Ιουλίου 2021, μετά τη θετική αξιολόγηση από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), τη Γαλάζια Σημαία στην παραλία Περιγιαλίου!

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα