Connect with us

Καβάλα

Ενημέρωση για τον εκτοπισμό 120.000 Αρμενίων από το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ενημέρωση-για-τον-εκτοπισμό-120.000-Αρμενίων-από-το-Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, στον Δημοτικό Κήπο Καβάλας, από τις 12:00 έως τις 14:00, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των συμπολιτών μας με διανομή ενημερωτικού υλικού από τα μέλη της Αρμενικής Κοινότητας Καβάλας, για την μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν εναντίον του γηγενούς αρμενικού πληθυσμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ/Αρτσάχ, συμπεριλαμβανομένων 30.000 παιδιών.

Στις 5 Οκτωβρίου 2023 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με συντριπτική πλειοψηφία, καταδικάζοντας απερίφραστα την εθνοκάθαρση του αρμενικού πληθυσμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν.

120.000 Αρμένιοι κάτοικοι του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) ζουν εκτοπισμένοι από την πατρογονική τους γη. Στη σημερινή κατάσταση, οι ενέργειες της διεθνούς κοινότητας αποδείχθηκαν ανεπαρκείς. Τα λόγια στήριξης και οι νουθεσίες προς το Αζερμπαϊτζάν ήταν χωρίς αποτέλεσμα.

Το EuropeansforArtsakh, κίνημα υποστήριξης που συσπειρώνει 500 οργανώσεις από 17 χώρες της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένων 90 ελληνικών οργανώσεων, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να καταγγείλουν από κοινού τη ζοφερή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι ηρωικοί πολίτες του Αρτσάχ. Την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης εκπροσωπεί η πόλη της Καβάλας.

Φωτογραφία Αρχείου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Πανηγυρικές εκδηλώσεις μαθητών για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Πανηγυρικές-εκδηλώσεις-μαθητών-για-την-εθνική-επέτειο-της-25ης-Μαρτίου

Πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 24 Μαρτίου 2025, παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας, Χριστόδουλου Μιχαλάκη, οι πανηγυρικές εκδηλώσεις των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καβάλας, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Οι μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Καβάλας, του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, του 1ου Γυμνασίου Καβάλας, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας, και οι εκπρόσωποι των Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, κατέθεσαν στεφάνι στο ηρώο της πόλης.

Ακολούθησαν χοροί και παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τη συμμετοχή πολλών μαθητών και των δύο πρώτων βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Τελετάρχης: Κωνσταντίνος Λογοθέτης

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, οι Αντιδήμαρχοι, Έλσα Βακιρτζή, Γιάννης Προμούσας και Απόστολος Μουμτσάκης, ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Αρχέλαος Γρανάς, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών, των φορέων της εκπαίδευσης και πλήθος κόσμου.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Κοινό μέτωπο με τους Δήμους Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου για τα θερινά θαλάσσια δρομολόγια»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Κοινό-μέτωπο-με-τους-Δήμους-Λήμνου-και-Αγ.-Ευστρατίου για-τα-θερινά-θαλάσσια-δρομολόγια»

Μάκης Παπαδόπουλος: «Κοινό μέτωπο με τους Δήμους Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου για τα θερινά θαλάσσια δρομολόγια»

Είναι ενθαρρυντικό ότι ο διαγωνισμός για τα δρομολόγια της θαλάσσιας σύνδεσης Λαύριο-Αγ. Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα έχει ξεκινήσει και έχουν υποβληθεί οι προσφορές.

Ωστόσο, το μείζον ζήτημα είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού, ώστε να ανακοινωθούν τα θερινά δρομολόγια όσο πιο γρήγορα γίνεται και να μπορούν οι τουριστικές επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες να κάνουν έγκαιρα τον προγραμματισμό τους.

Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας να συμπράξει με τους Δήμους Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου, ώστε όλοι μαζί να ασκήσουμε μεγαλύτερη πίεση για να έχουμε γρήγορα και σταθερά τα θερινά δρομολόγια της θαλάσσιας σύνδεσης Καβάλα-Λήμνος-Αγ. Ευστράτιος-Λαύριο.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ένα δύσκολο δίμηνο βίωσε η τοπική αγορά

Ένα-δύσκολο-δίμηνο-βίωσε-η-τοπική-αγορά

«Ανέκαθεν το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου πάντα είναι δύσκολο, φέτος όμως ήταν πολύ πιο δύσκολο, διότι η ακρίβεια συνεχίστηκε, το ίδιο και στην ενέργεια στο ηλεκτρικό ρεύμα δεν έχει υποχωρήσει η αύξηση κι αυτό ήταν που δυσκόλεψε τα νοικοκυριά και κατά συνέπεια τις επιχειρήσεις διότι η αγορά ήτανε νεκρή θα έλεγα».

Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστος, περιγράφοντας την κατάσταση στην τοπική αγορά για το πρώτο δίμηνο του 2025.

«Μπορούμε να πούμε ότι θα ξεκινήσει η αγορά να βρίσκει έναν άλλο ρυθμό με μεγαλύτερη κίνηση, κορυφώνοντας σε έναν μήνα με τις γιορτές του Πάσχα…»

«Τον Μάρτιο ξεκινήσαμε δειλά δειλά να βλέπουμε να αλλάζει η ψυχολογία, να υπάρχει λίγη κινητικότητα από τουρίστες και νομίζω ότι μπορούμε να πούμε ότι θα ξεκινήσει η αγορά να βρίσκει έναν άλλο ρυθμό με μεγαλύτερη κίνηση, κορυφώνοντας σε έναν μήνα με τις γιορτές του Πάσχα και μπαίνοντας και στην τουριστική περίοδο στη συνέχεια, η οποία από ό,τι φαίνεται με τα μηνύματα που έχουμε θα είναι και αυτή μία καλή χρονιά. Ελπίζουμε να βοηθήσει πολύ τις επιχειρήσεις μας», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ.

«Έχει γίνει αναγκαίος ο τουρισμός πλέον, όλοι περιμένουμε την τουριστική περίοδο…»

«Ο τουρισμός σώζει την παρτίδα για την Καβάλα, γιατί βλέπουμε ότι τα τελευταία τουλάχιστον πέντε χρόνια είναι αυτός που κάνει και τη διαφορά στο οικονομικό κομμάτι, δηλαδή ενισχύει την αγορά μας σε όλα τα επίπεδα. Έχει γίνει αναγκαίος ο τουρισμός πλέον, όλοι περιμένουμε την τουριστική περίοδο, αλλά και τον χειμώνα βλέπουμε αρκετούς επισκέπτες από τις Τουρκία τα τριήμερα τουλάχιστον να έρχονται στην περιοχή μας και να τονώνουν την αγορά μας», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Θόδωρος Χατζηχρήστος.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα