Connect with us

Καβάλα

«Kavala Βeer and More Festival»: Ένα εκρηκτικό διήμερο με μουσική και παγωμένη μπίρα

«kavala-Βeer-and-more-festival»:-Ένα-εκρηκτικό-διήμερο-με-μουσική-και-παγωμένη-μπίρα

Για τη μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή της Καβάλας, «Kavala Βeer and More Festival», με ένα εκρηκτικό διήμερο γεμάτο μουσική, παγωμένη μπίρα, street food και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια που θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Ιουλίου στο Δημοτικό Πάρκο Φαλήρου, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο αντιδήμαρχος, Απόστολος Μουμτσάκης.

«Το Σάββατο 25 Ιουλίου, οι μοναδικοί Χαΐνηδες θα μας παρασύρουν σε ένα αυθεντικό μουσικό ταξίδι γεμάτο παράδοση και χορό. Την Κυριακή 26 Ιουλίου, η λαμπερή Ήβη Αδάμου θα ξεσηκώσει τη σκηνή με τις μεγάλες της επιτυχίες και την αστείρευτη ενέργειά της. Θα προσελκύσουμε πιστεύω πολύ κόσμο και τουρίστες και θα είναι το γεγονός της τουριστικής χρονιάς για την πόλη μας», ανέφερε αρχικά ο κ. Μουμτσάκης. 

Φιλοδοξούμε αυτό το φεστιβάλ να γίνει θεσμός, όχι μόνο για την πόλη μας, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή

«Το φεστιβάλ θα έχει επίσης κλασικές και ιδιαίτερες μπίρες από κορυφαίες ελληνικές ζυθοποιίες, λαχταριστό street food από διάσημες καντίνες, αλλά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Θα υπάρχει ακόμη ειδικά διαμορφωμένο Kids Corner για τη διασκέδαση των μικρών μας φίλων, ενώ η είσοδος στο φεστιβάλ θα είναι εντελώς δωρεάν! Με αυτά που θα γίνουν στον χώρο του Δημοτικού Πάρκου Φαλήρου είμαι σίγουρος ότι η προσέλευση των δημοτών μας θα είναι μεγάλη. Φιλοδοξούμε αυτό το φεστιβάλ να γίνει θεσμός, όχι μόνο για την πόλη μας, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Είναι μια εκδήλωση που προέκυψε από τη φιλία και τους ισχυρούς δεσμούς που έχουμε με την Νυρεμβέργη. Έχουμε κάνει πολλές κοινές δράσεις και η συγκεκριμένη είναι πολύ δυνατή», πρόσθεσε ακόμη ο Απόστολος Μουμτσάκης.

Εκτιμώ ότι είμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι

Μιλώντας τέλος για την τουριστική εικόνα της Καβάλας την τρέχουσα περίοδο, ο κ. Μουμτσάκης υπογράμμισε: «Αυτό το διάστημα η εικόνα του τουρισμού είναι πάρα πολύ καλή. Έχουμε γεμίσει με επισκέπτες κυρίως από τις γειτονικές χώρες. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι δυο μήνες με πολλούς επισκέπτες για την πόλη μας και νομίζω ότι πάμε καλά. Εκτιμώ ότι είμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Αν και όλα έχουν ακριβύνει σε σχέση με πέρυσι, πιστεύω ότι κινούμαστε στα ίδια επίπεδα. Προσπαθούμε να τονώσουμε την τουριστική κίνηση είτε ως δήμος είτε ως Περιφέρεια, με την οποία έχουμε μια καλή συνεργασία σε επίπεδο τουρισμού, με εκδηλώσεις και μια εξ αυτών είναι και το» Kavala Beer and More Festival». 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Τραυματισμός 29χρονου στη «Γκιόλα» της Θάσου

Τραυματισμός-29χρονου-στη-«Γκιόλα»-της-Θάσου

Τελευταία Θέματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θάσου για τραυματισμό 29χρονου ημεδαπού λουόμενου, στη θαλάσσια περιοχή «ΓΚΙΟΛΑ» Θάσου.

Συγκεκριμένα, ο 27χρονος τραυματίστηκε στο πόδι έπειτα από βουτιά στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κολυμπήσει και να εγκλωβιστεί σε βραχώδες σημείο της ακτής. Στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο απεγκλώβισε τον τραυματία. Στη συνέχεια ο τραυματίας διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πρίνου και ακολούθως με ίδια μέσα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Η ΕΤΑΔ υπέγραψε την παραχώρηση μέρους της ακτής Καλαμίτσας στον δήμο Καβάλας

Η-ΕΤΑΔ-υπέγραψε-την-παραχώρηση-μέρους-της-ακτής-Καλαμίτσας-στον-δήμο-Καβάλας

Mε την υπογραφή της ΕΤΑΔ για την παραχώρηση μέρους της ακτής Καλαμίτσας στον δήμο Καβάλας γιόρτασε ο Σύλλογος Κατοίκων Καλαμίτσας – Κηπούπολης το βράδυ του Σαββάτου (18/7), το καθιερωμένο ετήσιο νυχτερινό beach party, στο πλαίσιο των ευχαριστιών προς τους 8.000 πολίτες που υπέγραψαν για την παραχώρηση της ακτής.

«Μάθαμε ότι την Παρασκευή (17/7) η ΕΤΑΔ έστειλε υπογεγραμμένη τη συμφωνία στον δήμο Καβάλας. Έχει γίνει το πρώτο βήμα, ώστε να μπορέσει η Καλαμίτσα να βγει από το χάλι που ζει αυτήν την περίοδο, να γίνει ανάπλαση του χώρου και να διευθετηθούν τα θέματα ασφαλείας που υπάρχουν», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Καλαμίτσας – Κηπούπολης, Νίκος Μωϋσίδης στην ΕΡΤ Καβάλας. 

Εμείς θα είμαστε εκεί, θα παλέψουμε όλοι μαζί για το σωστό αποτέλεσμα

«Δεν σταματάμε εδώ. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα. Να δούμε τι θα γίνει με τις εγκαταστάσεις, με το δεξιά κομμάτι που έχει παραμείνει στην ΕΤΑΔ. Μακάρι κι αυτό να περάσει στον δήμο. Σε περίπτωση που δεν γίνει να πιέσουμε όλοι μαζί, ώστε να μπορέσει να διορθωθεί κι εκείνο το κομμάτι. Θα είναι παράδοξο αριστερά να φτιάχνεται η Καλαμίτσα και δεξιά να μένει εγκαταλελειμμένη η ακτή. Δεν θα αντικατοπτρίζει αυτό που θέλουν οι πολίτες. Εμείς θα είμαστε εκεί, θα παλέψουμε όλοι μαζί για το σωστό αποτέλεσμα. Φαντάζομαι είναι δύσκολο από αύριο να αρχίσουν εργασίες, μιας και είμαστε στη μέση της σεζόν, τουλάχιστον όμως ο δήμος να επέμβει στο κομμάτι που του δόθηκε και να διορθώσει τα βασικά προβλήματα, να μπει λίγος φωτισμός επιτέλους», επισήμανε καταληκτικά ο κ. Μωϋσίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

7 εκατομμύρια ευρώ για κλειστό κολυμβητήριο στην Ελευθερούπολη

7-εκατομμύρια-ευρώ-για-κλειστό-κολυμβητήριο-στην-Ελευθερούπολη

Χρήστος Μποσμπότης: Ο σχεδιασμός που έχουμε κάνει στο αθλητικό κομμάτι προχωράει σε όλα τα επίπεδα και δημιουργούνται πολλοί αθλητικοί χώροι σε όλο τον δήμο / Ώρα για ένα σύγχρονο κολυμβητήριο με 25αρα πισίνα

Χρηματοδότηση ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ελευθερούπολης, εξασφάλισε ο δήμος Παγγαίου από το υπουργείο Εσωτερικών.

«Ο σχεδιασμός που έχουμε κάνει στο αθλητικό κομμάτι προχωράει σε όλα τα επίπεδα και δημιουργούνται πολλοί αθλητικοί χώροι σε όλο τον δήμο μας», ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» για το θέμα, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης.

Ήρθε η ώρα για να κάνουμε το επόμενο βήμα για ένα σύγχρονο κλειστό κολυμβητήριο με 25αρα πισίνα

«Η βάση είναι το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ελευθερούπολης, όπου μετά την πλήρη αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου με τους 8 διαδρόμους, το ταρτάν κι όλο τον εξοπλισμό που τα τελευταία χρόνια μας φέρνει αγώνες στίβου και μετά την επέκταση και ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου στο μπάσκετ, ήρθε η ώρα για να κάνουμε το επόμενο βήμα. Εδώ και αρκετούς μήνες έχει κατατεθεί αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών για χρηματοδότηση, η οποία εγκρίθηκε τη Δευτέρα (20/7). Έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι τα επόμενα χρόνια στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ελευθερούπολης θα δημιουργηθεί κι ένα σύγχρονο κλειστό κολυμβητήριο με 25αρα πισίνα, η οποία θα είναι υπεραρκετή για να καλύψει τις ανάγκες των νέων κι όχι μόνο που θέλουν να αθληθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μποσμπότης.

Μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι και σε κάποια χρόνια ο δήμος Παγγαίου θα έχει το δικό του κολυμβητήριο και θα είναι πλήρης από άποψη αθλητικών εγκαταστάσεων

«Ο σχεδιασμός συνεχίζεται, η ανάπτυξη του Δ.Α.Κ. επεκτείνεται και εμπλουτίζεται με νέες εγκαταστάσεις προς όφελος της νεολαίας και όλων των δημοτών μας. Ακόμη δεν μπορούμε να πούμε πότε θα ξεκινήσει το έργο, υπάρχουν γραφειοκρατικά ζητήματα, αλλά χονδρικά να πούμε ότι σε βάθος τριετίας θα έχει ολοκληρωθεί. Το βασικό είναι ότι εγκρίθηκε η χρηματοδότηση, υπάρχει ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα με την κατάθεση εγγράφων που απαιτούνται για να μπορέσουμε μετά να πάμε σε δημοπράτηση, στην επιλογή του αναδόχου κλπ. Το θέμα είναι ότι μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι και σε κάποια χρόνια ο δήμος Παγγαίου θα έχει το δικό του κολυμβητήριο και θα είναι πλήρης από άποψη αθλητικών εγκαταστάσεων», υπογράμμισε καταληκτικά ο αντιδήμαρχος Παγγαίου. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΠΙΖΙΔΗΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα