Connect with us

Καβάλα

Θ. Χατζηχρήστος: Μας αιφνιδίασε η νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας

Θ.-Χατζηχρήστος:-Μας-αιφνιδίασε-η-νέα-διοίκηση-του-Δήμου-Καβάλας

«Όφειλε να κάνει μία συζήτηση, μία διαβούλευση»

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι η νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας μας αιφνιδίασε, μιας και ως πρώτο θέμα της χρονιάς μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, φέρνει την αύξηση των ανταποδοτικών τελών».

Τα παραπάνω υπογράμμισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστος, σχολιάζοντας τις αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη που ψήφισε την περασμένη Δευτέρα (22/1) η διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

«Ο τρόπος που έγινε αυτό δεν ήταν σωστός – Όφειλε η διοίκηση του Δήμου Καβάλας να κάνει μία συζήτηση, μία διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς…»

«Η αύξηση αυτή είναι κάτι το οποίο σίγουρα δεν είναι αποδεκτό από κανέναν επαγγελματία. Τα τελευταία χρόνια συνεχώς «βομβαρδιζόμαστε» από επιβαρύνσεις και έξοδα. Τα λειτουργικά μας έξοδα έχουν αυξηθεί κατά 40% και είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και να πληρώσουμε αυτές τις αυξήσεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα. Από εκεί και μετά νομίζω ότι ο τρόπος που έγινε αυτό δεν ήταν σωστός. Θα έπρεπε να υπάρξει μία συζήτηση, έτσι κι αλλιώς υπήρχε χρονικό περιθώριο, δεν ήταν κάτι που είχε ημερομηνία ότι μέχρι τότε πρέπει να γίνει. Όφειλε η διοίκηση του Δήμου Καβάλας να κάνει μία συζήτηση, μία διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Να ακούσουν και τις δικές μας απόψεις, να βρεθούν ενδεχομένως λύσεις για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των εξόδων της Υπηρεσίας Καθαριότητας, γιατί αυτή ήταν η δικαιολογία της διοίκησης, ότι δεν βγαίνω και για αυτό και τα αυξάνω τα ανταποδοτικά τέλη», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ο,Ε.Β.Ε. Καβάλας.

«Ήταν κάτι προαποφασισμένο και δυστυχώς για εμάς αρκετοί νέοι δημοτικοί σύμβουλοι που είναι επαγγελματίες, δεν τόλμησαν να εκφράσουν μία αντίθετη άποψη…»

«Από εκεί και μετά θα ήταν πολύ πιο εύκολο και για τη διοίκηση, αλλά θα ξέραμε και εμείς ότι έτσι πρέπει να γίνει και να βάλουμε πλάτη. Δεν έγινε κάτι τέτοιο, μάθαμε ό,τι μάθαμε από τα μέσα ενημέρωσης, κινηθήκαμε γρήγορα και ήμασταν παρόντες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. Καταθέσαμε τα επιχειρήματά μας, παρ’ όλα αυτά ήταν κάτι προαποφασισμένο και δυστυχώς για εμάς αρκετοί νέοι δημοτικοί σύμβουλοι που είναι επαγγελματίες, δεν τόλμησαν να εκφράσουν μία αντίθετη άποψη. Από εδώ και πέρα θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, γιατί δεν είναι ένα μέτρο έτσι κι αλλιώς πού θα είναι η εσαεί, αλλά μέχρι τέλος του χρόνου θα ισχύει. Να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα κι ας ελπίσουμε ότι αυτό που ο δήμαρχος ο ίδιος πολλές φορές επανέλαβε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο εκείνη τη μέρα ότι θα μειώσει τα τέλη μόλις καταφέρει να κάνει πράγματα που θα επιφέρουν τη μείωση εξόδων. Ας περιμένουμε να περάσει η χρονιά, ώστε να δούμε τα αποτελέσματα και κατά πόσο θα έπρεπε ή όχι να γίνει αυτή η αύξηση», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Χατζηχρήστος.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

«Βουλιάζει» από κόσμο και φέτος το καλοκαίρι η παραλία Οφρυνίου

«Βουλιάζει»-από-κόσμο-και-φέτος-το-καλοκαίρι-η-παραλία-Οφρυνίου

Όλγα Αμπατζιά: Είμαστε στις επάλξεις από το πρωί μέχρι το βράδυ

Βουλιάζει από κόσμο η παραλία Οφρυνίου και το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, η αντιδήμαρχος Ορφανού, Όλγα Αμπατζιά.

«Ειδικά Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή γίνεται το αδιαχώρητο, δεν πέφτει καρφίτσα, το λέω ειλικρινά. Θεωρώ ότι είμαστε η περιοχή με τον περισσότερο κόσμο στον δήμο Παγγαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αμπατζιά.

Είμαστε στις επάλξεις από το πρωί μέχρι το βράδυ

«Συγκρινόμαστε με τους Αμμολόφους 100%. Κατακλυζόμαστε από δεκάδες λεωφορεία και μάλιστα από πολύ πρωί κάθε τριήμερο από Παρασκευή μέχρι Κυριακή. Έχει πάρα πολύ κόσμο η περιοχή. Οι μόνιμοι κάτοικοι, αυτοί που έχουν εξοχικές κατοικίες, αλλά και οι τουρίστες στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την εικόνα αυτή. Από τη μεριά μας είμαστε στις επάλξεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, γιατί όλος αυτός ο κόσμος θέλει νερό, καθαριότητα κι όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες κι αυτό το έχουμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Ειδικά το νερό που είναι το πιο βασικό αγαθό. Η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. μας τα πάει άψογα και προχωράμε δυναμικά», πρόσθεσε η αντιδήμαρχος Ορφανού.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση παρουσίασης κρασιών και τσίπουρου που παράγονται στον δήμο Παγγαίου

Παράλληλα, η κ. Αμπατζιά αναφέρθηκε και στη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το βράδυ της Τετάρτης (22/7) η εκδήλωση παρουσίασης κρασιών και τσίπουρου, που πραγματοποποιήθηκε στην παραλία Οφρυνίου επισημαίνοντας σχετικά: «Ευτυχώς ο καιρός δεν μας τα χάλασε και είχαμε μια υπέροχη εκδήλωση. Όσοι βρέθηκαν εδώ είχαν την ευκαιρία να γευτούν κρασί και τσίπουρο που παράγεται αποκλειστικά και μόνο στον δήμο Παγγαίου. Οι επισκέπτες το απόλαυσαν, το χάρηκαν, δοκίμασαν τα κρασιά μας κι αυτός ήταν ο σκοπός μας, να γνωρίσουν οι επισκέπτες μας τα κρασιά μας και τα τσίπουρα της περιοχής. Είμαστε περήφανοι που έχουμε τα καλύτερα οινοποιεία στην περιοχή μας, αλλά και στην Ελλάδα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

35ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Καβάλας

35ο-Διεθνές-Σκακιστικό-Τουρνουά-Καβάλας

Η διαχρονική αξία του Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Καβάλας «Βασίλης Θεοδωρίδης», η στενή συνεργασία των τοπικών και περιφερειακών φορέων για την επιτυχή διοργάνωσή του, καθώς και το σημαντικό αναπτυξιακό και τουριστικό αποτύπωμα που αφήνει στην περιοχή, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου στη Μεγάλη Λέσχη, ενόψει της διεξαγωγής του 35ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Καβάλας.
Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Απασχόλησης ΑΜ-Θ, Στέλιος Ιγνατιάδης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Καβάλας, Κώστας Χατζηαναστασίου, ο α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστος και ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, Χριστόφορος Αποστολακάκης. Κοινός τόπος όλων των τοποθετήσεων αποτέλεσε η σημασία της διαχρονικής συνεργασίας μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Επιμελητηρίου και του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, μιας συνεργασίας που έχει συμβάλει καθοριστικά στην καθιέρωση του τουρνουά ως ενός από τα σημαντικότερα διεθνή σκακιστικά γεγονότα της Ευρώπης.
Κατά την τοποθέτησή του, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Κώστας Χατζηαναστασίου, υπογράμμισε ότι η διοργάνωση έχει πλέον εξελιχθεί σε έναν θεσμό με πολλαπλά οφέλη για την πόλη, καθώς το αποτύπωμά της υπερβαίνει τα όρια ενός αθλητικού γεγονότος. Όπως επισήμανε, κάθε χρόνο χιλιάδες αθλητές, συνοδοί και επισκέπτες γνωρίζουν την Καβάλα, την ιστορία, τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές της, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, της τουριστικής κίνησης και της διεθνούς προβολής της περιοχής. Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεχή προσπάθεια αναβάθμισης της διοργάνωσης, ώστε να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας στους συμμετέχοντες, συνδυάζοντας το αγωνιστικό πρόγραμμα με δράσεις που αναδεικνύουν τον πολιτισμό, την τοπική παραγωγή και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής. Όπως σημείωσε, στόχος είναι το τουρνουά να αποτελεί όχι μόνο μία κορυφαία αθλητική διοργάνωση, αλλά και έναν σημαντικό πυλώνα εξωστρέφειας και προβολής της Καβάλας σε διεθνές επίπεδο.
Το 35ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Καβάλας «Βασίλης Θεοδωρίδης» θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη χρονιά τον ρόλο της Καβάλας ως μιας πόλης που επικεντρώνεται σε διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας, οι οποίες ενισχύουν την εξωστρέφεια, τον αθλητικό τουρισμό και την αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια του δήμου Καβάλας για την Καλαμίτσα

Ποια-είναι-τα-επόμενα-σχέδια-του-δήμου-Καβάλας-για-την-Καλαμίτσα

Για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την υπογραφή της σύμβασης από την ΕΤΑΔ σχετικά με την παραχώρηση μέρους της ακτής της Καλαμίτσας στον δήμο Καβάλας, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης.

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι η ακτή της Καλαμίτσας είναι ελεύθερη για το κοινό στο σύνολό της, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Μας έχει παραχωρηθεί το τμήμα από την είσοδο της ακτής μέχρι το Metro. Στο προσχέδιο που μας εστάλη έχουν περιληφθεί πολλές από τις προτάσεις του δημοτικού συμβουλίου,  από την πρώτη σύμβαση», ανέφερε αρχικά ο δήμαρχος Καβάλας.

Πρώτο μέλημα ο φωτισμός της ακτής της Καλαμίτσας

«Έτσι μας δίνει το δικαίωμα, αφού ενημερώσουμε την ΕΤΑΔ, να γκρεμίσουμε τις καμπίνες ή μέρος αυτών, οι οποίες θα αντικατασταθούν με άλλου είδους κατασκευές. Στη συνέχεια αρχίζει ο προγραμματισμός των έργων με βασικότερο να εγκατασταθεί φωτισμός. Θα γίνει ένα πρώτο συμμάζεμα στην πρώην «Όστρια» για να μπορέσει να το μισθώσει ο δήμος για να υπάρχει περισσότερη ζωή εκεί και να μπορούν όσοι θέλουν να απολαύσουν το ούζο ή τον καφέ τους. Σε ένα με δύο χρόνια η Καλαμίτσα θα είναι διαφορετική σε όλες τις εγκαταστάσεις της. Το Metro απ’ όσο ξέρω είναι σε διαπραγμάτευση, θα βγει σε διαγωνισμό για να μισθωθεί από την ΕΤΑΔ κι αυτό είναι καλό, καθώς θα υπάρχει ένας ακόμη χώρος που θα έχει φτιαχτεί. Το ίδιο θα γίνει και με τα υπόλοιπα και με το Μο που υπάρχει στην άλλη άκρη και με το παλιό αναψυκτήριο. Άρα αρχίζει ο εξωραϊσμός της ακτής», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουριάδης, 

Πρέπει να είμαστε μετρημένοι στις κινήσεις μας.

«Ο δήμος δεν μπορεί να είναι επιχειρηματίας. Πρέπει να είμαστε μετρημένοι στις κινήσεις μας. Γι’ αυτό και πήραμε το συγκεκριμένο τμήμα της ακτής Καλαμίτσας. Θα μπορούσαμε με 100.000 ευρώ τον χρόνο να το πάρουμε όλο, αλλά δεν μπορούμε να δίνουμε αυτό το ποσό για όλη την ακτή κάθε έτος. Ευχαριστώ τον Σύλλογο Κατοίκων Κηπούπολης – Καλαμίτσας, αλλά και όλους τους πολίτες που υπέγραψαν για την παραχώρηση μέρους της ακτής στον δήμο, αλλά και για το ότι εξέφρασαν την αγωνία τους για το τι θα γίνει με την Καλαμίτσα», τόνισε ακόμη ο Θόδωρος Μουριάδης.

Προς έγκριση το θέμα της Καλαμίτσας από το δημοτικό συμβούλιο

«Την Παρασκευή (24/7) θα έχουμε μια συνάντηση με τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων, για να συζητηθεί το θέμα της Ενεργειακής Κοινότητας, καθώς έφτασε η ώρα, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες κινήσεις. Γίνεται ενημέρωση για τη χρηματοδότηση που πρέπει να υπάρξει για την Ενεργειακή Κοινότητα, ενώ στους αρχηγούς των παρατάξεων έχει σταλεί και η σύμβαση για την Καλαμίτσα και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα τεθεί προς έγκριση και από το σώμα», επισήμανε καταληκτικά ο δήμαρχος Καβάλας. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα