Connect with us

Νέα Θάσου

Ζημιές από την καταιγίδα σε επιχειρήσεις και κατοικίες στη Θάσο

Προβλήματα στο νοτιοδυτικό τμήμα της Θάσου προκάλεσε η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το νησί από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (25/3) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (26/3).

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Kavala Web News ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας Σταύρος Κιβράκης, τα προβλήματα από την καταιγίδα εντοπίστηκαν κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού, καθώς φερτές ύλες μεταφέρθηκαν στο δρόμο, στις περιοχές Καλλιράχης, Σκάλας Καλλιράχης και Μαριών.

Ζημιές σε επιχειρήσεις και κατοικίες στην περιοχή των Λιμεναρίων

«Επενέβησαν άμεσα τα συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καβάλας αποκαθιστώντας την ομαλή κυκλοφορία στον δρόμο. Ζημιές, οι οποίες ήδη  καταγράφονται, σημειώθηκαν επίσης σε επιχειρήσεις και κατοικίες στην περιοχή των Λιμεναρίων. Παράλληλα, προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε κατασκευές, όπως σε υπόστεγα και σε καλλιέργειες από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στο KWN, ο Σταύρος Κιβράκης.

Τις παράκτιες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας έπληξε το σύστημα χωρίς ν’ αφήσει προβλήματα – Υπό έλεγχο η κατάσταση στα φράγματα στον Νέστο

Όσον αφορά το ηπειρωτικό τμήμα της Π.Ε. Καβάλας, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι το εν λόγω σύστημα έπληξε κυρίως τις παράκτιες περιοχές, λόγω του ότι το οργανώθηκε στη Χαλκιδική κι είχε την τάση να κινηθεί προς Θράκη, με αποτέλεσμα να επηρεάσει τα νοτιοδυτικά της Θάσου και την παράκτια ζώνη της Π.Ε. Καβάλας.

Αναφορικά με τα φράγματα στην πλευρά του Νέστου, η πληρότητά τους συνεχίζει να είναι μεγάλη, όμως όπως είπε ο κ. Κιβράκης, όλα είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Σε πλήρη αποδρομή το συγκεκριμένο σύστημα από Τετάρτη (28/3)

«Έπεσε αρκετό νερό, πολύτιμο θα λέγαμε, ωστόσο πρέπει και οι αγρότες ν’ αρχίσουν κάποια στιγμή τις εργασίες τους. Από την Τετάρτη θα είναι σε πλήρη αποδρομή το συγκεκριμένο σύστημα, οπότε και τελειώνει αυτή η υγρή περίοδος. Θα περάσουμε στη συνέχεια σε πιο φυσιολογικές συνθήκες για την εποχή. Θα έχουμε κάποια φαινόμενα κατά διαστήματα και κατά τόπους Τρίτη (27/3) και Τετάρτη (28/3), πολύ πιο ήπιας μορφής όμως από αυτά της Κυριακής. Από την Πέμπτη (29/3) ουσιαστικά θα έχουμε πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Κιβράκης.

 

Πηγή: kavalawebnews.gr

Νέα Θάσου

Έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά στη Θάσο – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Έλευση-της-Ιεράς-Εικόνας-της-Παναγίας-Σουμελά-στη-Θάσο-–-Το-πρόγραμμα-των-εκδηλώσεων

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αναμένεται την Κυριακή 26 Απριλίου 2026 η έλευση της Ιεράς και σεβάσμιας Εικόνας της Παναγίας Σουμελά από το Βέρμιο Όρος στη Θάσο, στο πλαίσιο θρησκευτικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Λιμένα Θάσου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Δήμου Θάσου και της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, δίνοντας έναν ιδιαίτερα επίσημο και πανηγυρικό χαρακτήρα στην υποδοχή της Ιεράς Εικόνας.

Η επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής, στις 17:30, στο λιμάνι της Θάσου, παρουσία αρχών και πλήθους πιστών. Θα ακολουθήσει λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου στις 18:00 θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία. Το πρόγραμμα της ημέρας θα ολοκληρωθεί στις 18:30 με Αρχιερατικό Εσπερινό και Ιερά Παράκληση προς την Παναγία Σουμελά.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις συνεχίζονται τη Δευτέρα 27 Απριλίου, με την τέλεση Όρθρου και Θείας Λειτουργίας στις 07:30, ενώ στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί Ιερά Παράκληση. Το απόγευμα, στις 18:00, θα τελεστεί Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου.

Την Τρίτη 28 Απριλίου, στις 07:00 θα τελεστεί ο Όρθρος και στις 08:00 θα ξεκινήσει η προπομπή της Ιεράς Εικόνας προς τη Χρυσούπολη, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση της παραμονής της στο νησί.

Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως και τις 28 Απριλίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους πιστούς να προσέλθουν για προσκύνημα.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Μουσικοχορευτική βραδιά στη Θάσο με άρωμα παράδοσης και θάλασσας

Μουσικοχορευτική-βραδιά-στη-Θάσο-με-άρωμα-παράδοσης-και-θάλασσας

Μια ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση ετοιμάζεται στη Θάσο το βράδυ του Σαββάτου 25 Απριλίου, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θάσου «Ο Γλαύκος» να προσκαλεί το κοινό σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και έντονα παραδοσιακά στοιχεία.

Η εκδήλωση, με τίτλο «Θάλασσα δε σ’ απαρνιέμαι – Εκεί που το κύμα συναντά την πίστη και γίνεται τραγούδι», θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Θάσου, φιλοδοξώντας να ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους μέσα από ήχους και εικόνες εμπνευσμένες από την ελληνική παράδοση και τη θαλασσινή ταυτότητα του τόπου.

Στη σκηνή θα βρεθούν η Πρότυπη Καλλιτεχνική Ομάδα «Έκνευσις» και η Μπάντα Τέτοια, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα που συνδυάζει μουσική και χορευτικές παραστάσεις, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γιορτής.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Θάσου, ενισχύοντας τις πολιτιστικές δράσεις του νησιού και προσφέροντας μια ακόμη ευκαιρία στους κατοίκους και επισκέπτες να συμμετάσχουν σε μια βραδιά με έντονο το στοιχείο της παράδοσης.

Η είσοδος έχει οριστεί στα 7 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση του συλλόγου.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Άφιξη Αγίου Φωτός στη Θάσο – Τι ανακοίνωσε ο δήμαρχος Λευτέρης Κυριακίδης

Άφιξη-Αγίου-Φωτός-στη-Θάσο-–-Τι-ανακοίνωσε-ο-δήμαρχος-Λευτέρης-Κυριακίδης

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, η Θάσος ετοιμάζεται να υποδεχτεί ξανά το Άγιο Φως, σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

Με ανάρτησή του, ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης γνωστοποίησε ότι, έπειτα από αρκετά χρόνια, το Άγιο Φως θα φτάσει εκ νέου μέσω του αερολιμένα της Καβάλας, εξασφαλίζοντας ταχύτερη και καλύτερα οργανωμένη μεταφορά προς το νησί.

Όπως επισημαίνεται, η μεταφορά θα πραγματοποιηθεί με ειδικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Θάσου με τα Λιμεναρχεία Καβάλας και Θάσου.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Θάσο υπολογίζεται περίπου στις 22:00 το βράδυ, όπου θα γίνει η επίσημη υποδοχή από τον Αρχιερατικό Επίτροπο και τους ιερείς του νησιού, παρουσία πιστών.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα