Connect with us

Νέα Θάσου

Ζημιές από την καταιγίδα σε επιχειρήσεις και κατοικίες στη Θάσο

Προβλήματα στο νοτιοδυτικό τμήμα της Θάσου προκάλεσε η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το νησί από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (25/3) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (26/3).

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Kavala Web News ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας Σταύρος Κιβράκης, τα προβλήματα από την καταιγίδα εντοπίστηκαν κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού, καθώς φερτές ύλες μεταφέρθηκαν στο δρόμο, στις περιοχές Καλλιράχης, Σκάλας Καλλιράχης και Μαριών.

Ζημιές σε επιχειρήσεις και κατοικίες στην περιοχή των Λιμεναρίων

«Επενέβησαν άμεσα τα συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καβάλας αποκαθιστώντας την ομαλή κυκλοφορία στον δρόμο. Ζημιές, οι οποίες ήδη  καταγράφονται, σημειώθηκαν επίσης σε επιχειρήσεις και κατοικίες στην περιοχή των Λιμεναρίων. Παράλληλα, προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε κατασκευές, όπως σε υπόστεγα και σε καλλιέργειες από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στο KWN, ο Σταύρος Κιβράκης.

Τις παράκτιες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας έπληξε το σύστημα χωρίς ν’ αφήσει προβλήματα – Υπό έλεγχο η κατάσταση στα φράγματα στον Νέστο

Όσον αφορά το ηπειρωτικό τμήμα της Π.Ε. Καβάλας, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι το εν λόγω σύστημα έπληξε κυρίως τις παράκτιες περιοχές, λόγω του ότι το οργανώθηκε στη Χαλκιδική κι είχε την τάση να κινηθεί προς Θράκη, με αποτέλεσμα να επηρεάσει τα νοτιοδυτικά της Θάσου και την παράκτια ζώνη της Π.Ε. Καβάλας.

Αναφορικά με τα φράγματα στην πλευρά του Νέστου, η πληρότητά τους συνεχίζει να είναι μεγάλη, όμως όπως είπε ο κ. Κιβράκης, όλα είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Σε πλήρη αποδρομή το συγκεκριμένο σύστημα από Τετάρτη (28/3)

«Έπεσε αρκετό νερό, πολύτιμο θα λέγαμε, ωστόσο πρέπει και οι αγρότες ν’ αρχίσουν κάποια στιγμή τις εργασίες τους. Από την Τετάρτη θα είναι σε πλήρη αποδρομή το συγκεκριμένο σύστημα, οπότε και τελειώνει αυτή η υγρή περίοδος. Θα περάσουμε στη συνέχεια σε πιο φυσιολογικές συνθήκες για την εποχή. Θα έχουμε κάποια φαινόμενα κατά διαστήματα και κατά τόπους Τρίτη (27/3) και Τετάρτη (28/3), πολύ πιο ήπιας μορφής όμως από αυτά της Κυριακής. Από την Πέμπτη (29/3) ουσιαστικά θα έχουμε πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Κιβράκης.

 

Πηγή: kavalawebnews.gr

Νέα Θάσου

Ο Δήμος Θάσου συμμετείχε στην 36η Philoxenia (2021)

Ο-Δήμος-Θάσου-συμμετείχε-στην-36η-philoxenia-(2021)

Ο Δήμος της Θάσου συμμετείχε με επιτυχία στην 36η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia – Hotelia (2021) που πραγματοποιήθηκε 12 – 14 Νοεμβρίου 2021 στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναντήσεις στελεχών του Δήμου Θάσου και επαγγελματιών της Θάσου με επαγγελματίες του τουρισμού από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Στόχος ήταν η ενίσχυση της τουριστικής προβολής της Θάσου σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο, η προώθησή του τουριστικού προϊόντος της Θάσου και η προσέλκυση επισκεπτών.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Για ακόμη μία φορά ο Δήμος της Θάσου συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, προβάλλοντας της Θάσο, τη ναυαρχίδα του τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η τουριστική προβολή της Θάσου είναι και θα είναι προτεραιότητα του Δήμου Θάσου.

Στηρίζουμε και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την τουριστική προβολή και την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Ομιλία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμου στη Θάσο

Ομιλία-του-Σεβασμιώτατου-Μητροπολίτη-Σηλυβρίας-κ.-Μάξιμου-στη-Θάσο

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 11:00πμ, μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στον προαύλιο χώρο του ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Παναγίας Θάσου, θα πραγματοποιηθεί Ομιλία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμου, Ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Θασιακός Σύλλογος Μικράς Ασίας και Ανατολικής Θράκης «Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θάσου.

Θέματα της Ομιλίας:

Συμπλήρωση 30 ετών Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και

Αναφορά στη περιοχή της Ανατολικής Θράκης ως αλησμόνητη πατρίδα του Ελληνισμού.

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Εγκαινιάστηκε ο «Εικαστικός-Εκθεσιακός Χώρος» στα Λιμενάρια

Εγκαινιάστηκε-ο-«Εικαστικός-Εκθεσιακός-Χώρος»-στα-Λιμενάρια

Την κορδέλα του νέου «Εικαστικού-Εκθεσιακού Χώρου» στα Λιμενάρια έκοψε την Κυριακή ο Δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. Γεώργιο Κουτσουμανή, στη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης αίθουσας Δημοτικού κτηρίου. Παραβρέθηκαν επίσης Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και πολλοί άλλοι προσκεκλημένοι.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους υπεύθυνους για τη δημιουργία του νέου αυτού χώρου πολιτισμού και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. κ. Γεώργιο Κουτσουμανή ο οποίος στάθηκε αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια, που όπως τόνισε αποτελεί μια ουσιαστική παρέμβαση στο επί πολλών ετών εγκαταλειμμένο κτήριο. Από ερείπιο μεταμορφώθηκε σε στολίδι αντάξιο της ιστορίας του αλλά και της κοινωνίας των Λιμεναρίων ελπίζοντας να γίνει σταθμός και αφετηρία για τη διεξαγωγή ποικίλων εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ο Δήμος Θάσου αναβαθμίζεται μέσα από ένα σύγχρονο σχεδιασμό που ως διοίκηση του Δήμου προγραμματίζουμε με υποδομές υψηλών προδιαγραφών, όπως τη συντήρηση και επέκταση σχολικών κτηρίων, πάρκα, παιδικές χαρές, αθλητικούς χώρους, και βήμα – βήμα αυτός ο σχεδιασμός υλοποιείται».

Τέλος, επεσήμανε πως η δημιουργία του «Εικαστικού-Εκθεσιακού Χώρου» έχει ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή συγκυρία, καθώς στον καιρό της κρίσης που επιβάλλονται οικονομικοί, χρονικοί και άλλοι περιορισμοί, συνέργειες και καινοτομίες, ο Πολιτισμός στο Δήμο μας λειτουργεί ως αντίδοτο στην κοινωνία καλύπτοντας την ανάγκη αναζήτησης αντίβαρων στη σφαίρα της γνώσης, της νόησης, της δημιουργίας και της ευαισθησίας.

Στη συνέχεια χαιρέτησε ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. κ. Γεώργιος Κουτσουμανής, ο οποίος είπε πως «παραδίδεται σήμερα στους πολίτες των Λιμεναρίων ένας σύγχρονος χώρος πολιτισμού και δημιουργικής έκφρασης και πρόσθεσε πως κάθε χώρος πολιτισμού που εγκαινιάζεται είναι ένα παράθυρο αισιοδοξίας, καθώς ο πολιτισμός αποτελεί τα σημαντικότερα εργαλεία ανάπτυξης και προόδου μιας σύγχρονης κοινωνίας».

Τέλος, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, για την εξαιρετική και αποτελεσματική συνεργασία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί προς όφελος των πολιτών της Θάσου.

Παράλληλα με την τελετή των εγκαινίων της αίθουσας εγκαινιάσθηκε και η εικαστική έκθεση της Αφροδίτης Πανταζή «27 Πορτραίτα 1821-2021» με τη συνδιοργάνωση της Θασιακής Ένωσης Καβάλας, του Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου Λιμεναρίων και της Φωτογραφικής Εταιρείας Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα