Connect with us

Νέα Θάσου

Πλωτή ναυτοδηγική κατασκήνωση στη Θάσο

Από 30 Ιουνίου μέχρι και 8 Ιουλίου

Στην πλωτή ναυτοδηγική κατασκήνωση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού που θα λάβει χώρα από 30 Ιουνίου μέχρι και 8 Ιουλίου αναφέρθηκαν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσαν την Πέμπτη (28/6) ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ. Κώστας Αντωνιάδης και η αρχηγός της κατασκήνωσης Έλενας Ζουμπουλίδου.

Στη ναυτοδηγική κατασκήνωση θα συμμετάσχουν τα τοπικά τμήματα Καβάλας, Ξυλοκάστρου, Νέας Σμύρνης και Βούλας με απώτερο στόχο την εθελοντική προσφορά.

Στήριξη της περιφέρειας στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

«Η περιφέρειά μας στηρίζει το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού του τοπικού παραρτήματος Καβάλας όπου σε συνεργασία με τα άλλα προαναφερόμενα τμήματα οδηγισμού θα συμμετάσχουν στη πλωτή ναυτοδηγική κατασκήνωση που θα γίνει από το Σάββατο και για μία εβδομάδα στο νησί της Θάσου. Είναι μια σημαντική προσπάθεια που κάνει το σώμα ναυτοδηγικού οδηγισμού που έχει ως απώτερο στόχο να αναδείξει την αξία του εθελοντισμού. Σε αυτή την εβδομαδιαία δράση θα συμμετέχουν παιδιά και θα έχουν ως απώτερο στόχο τον καθαρισμό και την σήμανση δύο σημαντικών μονοπατιών στο νησί της Θάσου. Το ένα μονοπάτι αφορά την Ποταμιά με το Υψάριο που είναι ένα πολύ μεγάλο μονοπάτι και τεράστιας φυσιολατρικής αξίας, καθώς επίσης και το μονοπάτι που οδηγεί στο αρχαίο θέατρο του Λιμένα και τους ναούς της Αθηνάς και του Απόλλωνα», ανέφερε αρχικά ο κ. Αντωνιάδης.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στο Σ.Ε.Ο. που σε συνεργασία με την περιφέρεια Α.Μ.Θ., αλλά και τον δήμο Θάσου βρισκόμαστε εδώ για να στηρίξουμε τέτοιες πρωτοβουλίες»

«Η περιφέρεια δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού μεταξύ των οποίων είναι και ο περιπατητικός τουρισμός, γι αυτό τον λόγο τέτοιες δράσεις που γίνονται από το Σ.Ε.Ο., είναι πολύ σημαντικές. Επίσης θα υπάρξει μια ακόμη δράση που θα αφορά τη δημιουργία του θαλάσσιου οδηγού, του νησιού της Θάσου για την τουριστική του προβολή που θα αφορά την θαλάσσια χαρτογράφηση που είναι πολύ σημαντικό γεγονός για τους τουρίστες που χρησιμοποιούν σκάφη για να ανακαλύψουν τις άγνωστες ομορφιές του νησιού. Αξίζουν συγχαρητήρια στο Σ.Ε.Ο. που σε συνεργασία με την περιφέρεια Α.Μ.Θ., αλλά και τον δήμο Θάσου βρισκόμαστε εδώ για να στηρίξουμε τέτοιες πρωτοβουλίες», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ.

Οι δηλώσεις της Έλενας Ζουμπουλίδου

Η κ Έλενα Ζουμπουλίδου, αρχηγός της κατασκηνωτικής ομάδας εξηγώντας το τι θα γίνει στο project αυτό είπε « έχουμε σχεδιάσει φέτος την Ναυτοδηγική Πλωτή Κατασκήνωση, που θα παρουσιάσουμε φέτος παρέα με τα τοπικά τμήματα Καβάλας, Βούλας και Ξυλόκαστρου στο νησί της Θάσου. Το ιδιαίτερο κομμάτι αυτής της κατασκήνωσης είναι ότι θα γίνει με τρία σκάφη, συνδυάζοντας το κομμάτι της ναυτοδηγικής και ναυτικής ζωής που είναι ένα σημαντικό σημείο της τοπικής μας παράδοσης με την κατασκήνωση κοινοτικής ανάπτυξης που είναι προσφορά στον τόπο που επισκεπτόμαστε. Με αυτά τα τρία έργα που θα προσφέρουμε στο νησί δίνουμε την δυνατότητα στους εφήβους να βιώσουν την προσφορά σε ένα άλλο τόπο, να γνωρίσουν τους κατοίκους του νησιού και να κάνουμε κάτι όμορφο που θα μείνει. Έτσι οι έφηβοι μπαίνουν στην διαδικασία να εμπλέκονται με τα κοινά και να μπορούν να παίρνουν μέρος σε όλα αυτά. Όλοι όσοι θα συμμετέχουμε θα είμαστε 25-30 άτομα, ενώ τα σκάφη προσέφεραν οι ιδιοκτήτες τους κ. κ. Γιαννακούδης Θόδωρος, Πίτατζης Δημήτρης και Γκριτζελάκης Χριστόφορος.Τα έξοδα τα καλύπτουν οι εισφορές των παιδιών, αλλά έχουμε βοήθεια από πολλούς χορηγούς, την περιφέρεια, τον δήμο και το Επιμελητήριο».

Νέα Θάσου

Συλλυπητήρια της Θασιακής Ένωσης για τον θάνατο της μητέρας του Δημάρχου Θάσου

Συλλυπητήρια-της-Θασιακής-Ένωσης-για-τον-θάνατο-της-μητέρας-του-Δημάρχου-Θάσου

Το Δ.Σ. της Θασιακής Ένωσης Καβάλας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθερίου Κυριακίδη για τον θάνατο της μητέρας του.

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Νικόλαος Τσιλογεώργης Αγλαΐα Τερλελέ

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου

Ο-Ν.-Παναγιωτόπουλος-στα-γραφεία-του-Δημοτικού-Λιμενικού-Ταμείου-Θάσου

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο νησί της Θάσου με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 109η επέτειο απελευθέρωσης της νήσου από τον Οθωμανικό ζυγό το 1912.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης ακολούθησε επίσκεψη του Υπουργού στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου.

Στη συνάντηση που ακολούθησε, σε εγκάρδιο κλίμα, ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Θ., παρουσία και του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για την πορεία του Δ.Λ.Τ.Θ. ανταλλάσσοντας αναμνηστικά δώρα και ευχές.

Σχετικά ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Θ. κ. Μανίτσας Δημήτριος δήλωσε:

«Είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε στα γραφεία μας που στεγάζονται στο ιστορικό κτίριο του «Καλογερικού» τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο. Αξιοσημείωτη αποτελεί η απλότητα και η αμεσότητα του Υπουργού, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για το ειλικρινές ενδιαφέρον που έδειξε για το έργο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δ.Λ.Τ.Θ

Δημήτριος Μανίτσας

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Υποχρεωτική αργία η 18η Οκτωβρίου για την Π.Ε Θάσου

Υποχρεωτική-αργία-η-18η-Οκτωβρίου-για-την-Π.Ε-Θάσου
Κατόπιν πρότασης του Δήμου Θάσου και του Δημάρχου, σύμφωνα με την υπ.αριθμ. 272967/4710/11-10-2021 απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ (ΦΕΚ 4755/Β/14-10-2021), η 18η Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Θάσου από τον οθωμανικό ζυγό, ορίστηκε ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για την Π.Ε Θάσου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
“Μια ακόμη εκκρεμότητα ετών τακτοποιείται.
Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου Θάσου”

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα