Connect with us

Νέα Θάσου

Μικροπροβλήματα από την κακοκαιρία στη Θάσο

Αντιμετωπίστηκαν στο σύνολό τους δηλώνει ο δήμαρχος Κ. Χατζηεμμανουήλ

Μικροπροβλήματα σε σημεία του οδικού δικτύου της Θάσου, δημιουργήθηκαν από την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε το νησί από το βράδυ της Τρίτης (26/6) μέχρι και το πρωί της Τετάρτης (27/6).

«Η νύχτα είχε ισχυρή βροχόπτωση και πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Στα σημεία που εντοπίστηκαν τα μικροπροβλήματα δεν διακόπηκε η συγκοινωνία, απλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί τα φαινόμενα θα  είναι σε εξέλιξη και στη διάρκεια της Τετάρτης», τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

«Όλες οι περιπτώσεις αντιμετωπίστηκαν την ίδια στιγμή, καθώς όλα τα μηχανήματα μας είναι επί ποδός 24 ώρες το 24ωρο»

«Τα σημεία που μας απασχόλησαν ήταν στα νοτιοανατολικά του νησιού, στην Αλυκή και στα δυτικά στην περιοχή Σωτήρος – Καλλιράχης όπου είναι και τα συνήθη σημεία που αντιμετωπίζουμε προβλήματα όταν έχουμε ισχυρή βροχόπτωση. Είμαστε σε συνεχή επιφυλακή και για όποιον έχει την ανάγκη μας. Τα όποια προβλήματα είχαν να κάνουν με φερτές ύλες. Όλες οι περιπτώσεις αντιμετωπίστηκαν την ίδια στιγμή, καθώς όλα τα μηχανήματα μας είναι επί ποδός 24 ώρες το 24ωρο», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Θάσου.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια Ισπανών τουριστών που εγκλωβίστηκαν με το τροχόσπιτό τους στην περιοχή Λιβάδι

Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της νύχτας Ισπανοί τουρίστες δήλωσαν ότι εγκλωβίστηκαν στην περιοχή Λιβάδι, χωρίς όμως να κινδυνεύσουν, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των αρχών.

«Περισσότερο θα έλεγα ότι πανικοβλήθηκαν. Άμεσα έσπευσαν εκεί δυνάμεις και της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, αλλά και της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θάσου και με ασφάλεια πέρασαν τη νύχτα τους σε ένα σπίτι στην περιοχή. Στη διάρκεια της ημέρας θα γίνουν προσπάθειες να απεγκλωβίσουμε και το τροχόσπιτο τους. Στην περιοχή Λιβάδι έχει απότομες κλίσεις, είναι χωματόδρομος τους βρήκε και η νύχτα και μάλλον αγχώθηκαν. Είναι καλά στην υγεία τους. Από την πρώτη στιγμή που πήραν τηλέφωνο κινητοποιήθηκαν όλοι στο νησί και είχε αίσιο τέλος η περιπέτειά τους», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Χατζηεμμανουήλ.

 

Πηγη: kavalawebnews.gr

Νέα Θάσου

Ματαιώνεται η εμποροπανήγυρης στην Παναγία Θάσου τον Δεκαπενταύγουστο

Ματαιώνεται-η-εμποροπανήγυρης-στην-Παναγία-Θάσου-τον-Δεκαπενταύγουστο

Ο Δήμος της Θάσου, λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον COVID-19 και λόγω των δύσκολων υγειονομικά συνθηκών που επικρατούν στη Χώρα, ενημερώνει του ενδιαφερόμενους ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εμποροπανήγυρης στην Παναγιά Θάσου στις 14 και 15 Αυγούστου 2021.

Ο Δήμος της Θάσου ζητά την κατανόηση των επαγγελματιών και των μικροπωλητών που επιθυμούν να συμμετέχουν.

Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί ύψιστη υποχρέωση όλων.

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Δεύτερο κλαδοθρυμματιστή παρέλαβε ο Δήμος Θάσου

Δεύτερο-κλαδοθρυμματιστή-παρέλαβε-ο-Δήμος-Θάσου

Σήμερα, 30 Ιουλίου 2021, ο Δήμος Θάσου παρέλαβε ακόμη ένα (1) καινούργιο κλαδοθρυμματιστή, συνολικής δαπάνης 21.948,00€ με ΦΠΑ, τον 2ο που έχει παραλάβει τα 2 τελευταία έτη.

Η δαπάνη της προμήθειας καλύφθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου Θάσου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Προμηθευτήκαμε τον 1ο κλαδοθρυμματιστή στον Δήμο Θάσου το Φεβρουάριο του 2020.

Από την χρήση του μηχανήματος αποδείχθηκε ότι αποτελεί ένα σημαντικό και φιλοπεριβαλλοντικό εργαλείο για πολλές παρεμβάσεις από τις υπηρεσίες του Δήμου προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος.

Άμεσα και χωρίς δεύτερη σκέψη, βρήκαμε τους πόρους και ολοκληρώσαμε την διαδικασία για την προμήθεια και δευτέρου, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες.

Στόχος μας η μείωση στο ελάχιστο των προϊόντων κλαδεύσεων με την διαχείρισή τους στην πηγή προέλευσής τους.

Σχεδιάζουμε, ενεργούμε, αξιολογούμε και σχεδιάζουμε εκ νέου ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της Θάσου και την προστασία του περιβάλλοντος».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Παραλαβή 6ου απορριμματοφόρου οχήματος από τον Δήμο Θάσου

Παραλαβή-6ου-απορριμματοφόρου-οχήματος-από-τον-Δήμο-Θάσου

Σήμερα, 29 Ιουλίου 2021, ο Δήμος Θάσου παρέλαβε ακόμη ένα (1) καινούργιο απορριμματοφόρο όχημα, το 6ο που έχει παραλάβει τα 2 τελευταία έτη. Πρόκειται για απορριμματοφόρο όχημα τύπου πρέσας χωρητικότητας 12m3, συνολικής δαπάνης 152.520,00€ με ΦΠΑ.

Το ανωτέρω όχημα προστίθεται στα πέντε (5) καινούργια απορριμματοφόρα που έχει ήδη προμηθευτεί και παραλάβει μέχρι σήμερα ο Δήμος της Θάσου τα έτη 2020 και 2021.

Ειδικότερα, πρόκειται για δύο (2) καινούργια απορριμματοφόρα οχήματα χωρητικότητας 16m3, ένα (1) χωρητικότητας 6m3, ένα (1) χωρητικότητας 2,5m3 και ένα (1) χωρητικότητας 16m3 (δωρεά από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης Α.Ε «ΕΕΑΑ Α.Ε» προς το Δήμο Θάσου).

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Στόχος μας είναι η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας και η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της Θάσου και σήμερα τοποθετούμε, στην πράξη, ακόμη ένα λιθαράκι προς την κατεύθυνση αυτή.

Ως τώρα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, έχουμε πετύχει πολλά και σημαντικά, ωστόσο έχουμε ακόμη πολύ έργο μπροστά μας.

Μαζί με τους πολίτες και για τους πολίτες συνεχίζουμε την προσπάθεια με σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα