Connect with us

Νέα Θάσου

Παρουσιάστηκε το Σχέδιο Δράσης για την Τουριστική Ανάπτυξη και Προβολή της Θάσου

Καθοριστική η συμβολή του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσήλωση, φορείς και επιχειρηματίες του νησιού, παρακολούθησαν στο Καλογερικό του Λιμένα Θάσου, την γεμάτη ένταση, παρουσίαση του σχεδίου δράσης του ΟΤΘ, για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη του νησιού, από τον κ. Μιχαηλίδη της Η&Τ Consulting.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο κος Πάρις Παρασχούδης, πρόεδρος του ΟΤΘ, αναφέροντας την αναγκαιότητα και τον ρόλο του φορέα, και ακολούθησε ο Δήμαρχος Θάσου, κος Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος τόνισε την ανάγκη τεχνοκρατικής προσέγγισης για την τουριστική προβολή της Θάσου. Παρόν στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ κος Αντωνιάδης Κωνσταντίνος.

Σημαντική ήταν η στήριξη και η παρουσία του προέδρου κου Δέμπα Μάρκου και της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου Καβάλας, του προέδρου της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων ΑΜ-Θ κου Μαρκιανού Γιάννη, του προέδρου του Συλλόγου Επαγγελματιών Θάσου και των άλλων μετόχων του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου, των εκπροσώπων των τραπεζών Eurobank και Πειραιώς καθώς και του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας κου Μιτζάλη Αντώνη.

Στην παρουσίαση αναφέρθηκαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα της Θάσου έναντι άλλων ανταγωνιστικών τουριστικών προορισμών, τα οποία έχουν σημαντικά περιθώρια περαιτέρω αξιοποίησης. Όπως επισημάνθηκε από τον κ. Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος κέρδισε τις εντυπώσεις,  με την στοχευμένη και πλήρη έρευνά του, σημαντική είναι η δημιουργία Τουριστικού Οργανισμού. Ο ΟΤΘ, σε συνεργασία με φορείς και ιδιώτες θα αποτελέσει την συλλογική και θεσμική δομή διαχείρισης, προώθησης και αντικειμενικής πληροφόρησης, για το σύνολο του τουριστικού προϊόντος της Θάσου, και θα συνεργάζεται με την Δημόσια Διοίκηση και τον Ιδιωτικό Τομέα για την διασφάλιση ενός επιτυχημένου και βιώσιμου  τουριστικού προϊόντος.

Η ανεκτίμητη ιστορική κληρονομιά  της Θάσου, η αναγνωρισιμότητα των προϊόντων της, και η φυσική της ομορφιά, μπορούν να συμβάλλουν στην διαμόρφωση θετικής εικόνας για το νησί. Αυτή η ανεκτίμητη κληρονομιά θα πρέπει να αξιοποιηθεί μέσα από την διαμόρφωση μιας νέας διακριτής ταυτότητας και τη δημιουργία ενός destination brand.

Σε ερωτηματολόγιο που δόθηκε μετά το πέρας της παρουσίασης, το 95% συμφώνησε  με το Σχέδιο Δράσης όπως παρουσιάστηκε . Το 86% έκρινε την ύπαρξη του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου Πολύ Σημαντική ενώ το υπόλοιπο 14% θεωρεί την ύπαρξη του ΟΤΘ Σημαντική. Επίσης το 77% Συμφώνησε απόλυτα με την άποψη ότι η οικονομική συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων είναι καθοριστική για την βιωσιμότητα του ΟΤΘ ενώ το 16% συμφώνησε.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης έτυχε έντονου ενθουσιασμού και ευρείας αποδοχής από όλους τους παρευρισκομένους, ενώ στις επόμενες ημέρες εκδηλώθηκε έντονα η ανάγκη επανάληψής της ώστε να ενημερωθούν ακόμα περισσότεροι επιχειρηματίες του νησιού για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν καθώς και για το επόμενο βήμα που θα οδηγήσει την Θάσο σε ένα ακόμα καλύτερο τουριστικό μέλλον. Για τον λόγο αυτό θα υπάρξει σχετική ενημέρωση από τον ΟΤΘ.

Νέα Θάσου

Ματαιώνεται η εμποροπανήγυρης στην Παναγία Θάσου τον Δεκαπενταύγουστο

Ματαιώνεται-η-εμποροπανήγυρης-στην-Παναγία-Θάσου-τον-Δεκαπενταύγουστο

Ο Δήμος της Θάσου, λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον COVID-19 και λόγω των δύσκολων υγειονομικά συνθηκών που επικρατούν στη Χώρα, ενημερώνει του ενδιαφερόμενους ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εμποροπανήγυρης στην Παναγιά Θάσου στις 14 και 15 Αυγούστου 2021.

Ο Δήμος της Θάσου ζητά την κατανόηση των επαγγελματιών και των μικροπωλητών που επιθυμούν να συμμετέχουν.

Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί ύψιστη υποχρέωση όλων.

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Δεύτερο κλαδοθρυμματιστή παρέλαβε ο Δήμος Θάσου

Δεύτερο-κλαδοθρυμματιστή-παρέλαβε-ο-Δήμος-Θάσου

Σήμερα, 30 Ιουλίου 2021, ο Δήμος Θάσου παρέλαβε ακόμη ένα (1) καινούργιο κλαδοθρυμματιστή, συνολικής δαπάνης 21.948,00€ με ΦΠΑ, τον 2ο που έχει παραλάβει τα 2 τελευταία έτη.

Η δαπάνη της προμήθειας καλύφθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου Θάσου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Προμηθευτήκαμε τον 1ο κλαδοθρυμματιστή στον Δήμο Θάσου το Φεβρουάριο του 2020.

Από την χρήση του μηχανήματος αποδείχθηκε ότι αποτελεί ένα σημαντικό και φιλοπεριβαλλοντικό εργαλείο για πολλές παρεμβάσεις από τις υπηρεσίες του Δήμου προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος.

Άμεσα και χωρίς δεύτερη σκέψη, βρήκαμε τους πόρους και ολοκληρώσαμε την διαδικασία για την προμήθεια και δευτέρου, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες.

Στόχος μας η μείωση στο ελάχιστο των προϊόντων κλαδεύσεων με την διαχείρισή τους στην πηγή προέλευσής τους.

Σχεδιάζουμε, ενεργούμε, αξιολογούμε και σχεδιάζουμε εκ νέου ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της Θάσου και την προστασία του περιβάλλοντος».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Παραλαβή 6ου απορριμματοφόρου οχήματος από τον Δήμο Θάσου

Παραλαβή-6ου-απορριμματοφόρου-οχήματος-από-τον-Δήμο-Θάσου

Σήμερα, 29 Ιουλίου 2021, ο Δήμος Θάσου παρέλαβε ακόμη ένα (1) καινούργιο απορριμματοφόρο όχημα, το 6ο που έχει παραλάβει τα 2 τελευταία έτη. Πρόκειται για απορριμματοφόρο όχημα τύπου πρέσας χωρητικότητας 12m3, συνολικής δαπάνης 152.520,00€ με ΦΠΑ.

Το ανωτέρω όχημα προστίθεται στα πέντε (5) καινούργια απορριμματοφόρα που έχει ήδη προμηθευτεί και παραλάβει μέχρι σήμερα ο Δήμος της Θάσου τα έτη 2020 και 2021.

Ειδικότερα, πρόκειται για δύο (2) καινούργια απορριμματοφόρα οχήματα χωρητικότητας 16m3, ένα (1) χωρητικότητας 6m3, ένα (1) χωρητικότητας 2,5m3 και ένα (1) χωρητικότητας 16m3 (δωρεά από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης Α.Ε «ΕΕΑΑ Α.Ε» προς το Δήμο Θάσου).

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Στόχος μας είναι η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας και η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της Θάσου και σήμερα τοποθετούμε, στην πράξη, ακόμη ένα λιθαράκι προς την κατεύθυνση αυτή.

Ως τώρα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, έχουμε πετύχει πολλά και σημαντικά, ωστόσο έχουμε ακόμη πολύ έργο μπροστά μας.

Μαζί με τους πολίτες και για τους πολίτες συνεχίζουμε την προσπάθεια με σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα