Connect with us

Νέα Θάσου

Παρουσιάστηκε το Σχέδιο Δράσης για την Τουριστική Ανάπτυξη και Προβολή της Θάσου

Καθοριστική η συμβολή του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσήλωση, φορείς και επιχειρηματίες του νησιού, παρακολούθησαν στο Καλογερικό του Λιμένα Θάσου, την γεμάτη ένταση, παρουσίαση του σχεδίου δράσης του ΟΤΘ, για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη του νησιού, από τον κ. Μιχαηλίδη της Η&Τ Consulting.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο κος Πάρις Παρασχούδης, πρόεδρος του ΟΤΘ, αναφέροντας την αναγκαιότητα και τον ρόλο του φορέα, και ακολούθησε ο Δήμαρχος Θάσου, κος Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος τόνισε την ανάγκη τεχνοκρατικής προσέγγισης για την τουριστική προβολή της Θάσου. Παρόν στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ κος Αντωνιάδης Κωνσταντίνος.

Σημαντική ήταν η στήριξη και η παρουσία του προέδρου κου Δέμπα Μάρκου και της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου Καβάλας, του προέδρου της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων ΑΜ-Θ κου Μαρκιανού Γιάννη, του προέδρου του Συλλόγου Επαγγελματιών Θάσου και των άλλων μετόχων του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου, των εκπροσώπων των τραπεζών Eurobank και Πειραιώς καθώς και του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας κου Μιτζάλη Αντώνη.

Στην παρουσίαση αναφέρθηκαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα της Θάσου έναντι άλλων ανταγωνιστικών τουριστικών προορισμών, τα οποία έχουν σημαντικά περιθώρια περαιτέρω αξιοποίησης. Όπως επισημάνθηκε από τον κ. Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος κέρδισε τις εντυπώσεις,  με την στοχευμένη και πλήρη έρευνά του, σημαντική είναι η δημιουργία Τουριστικού Οργανισμού. Ο ΟΤΘ, σε συνεργασία με φορείς και ιδιώτες θα αποτελέσει την συλλογική και θεσμική δομή διαχείρισης, προώθησης και αντικειμενικής πληροφόρησης, για το σύνολο του τουριστικού προϊόντος της Θάσου, και θα συνεργάζεται με την Δημόσια Διοίκηση και τον Ιδιωτικό Τομέα για την διασφάλιση ενός επιτυχημένου και βιώσιμου  τουριστικού προϊόντος.

Η ανεκτίμητη ιστορική κληρονομιά  της Θάσου, η αναγνωρισιμότητα των προϊόντων της, και η φυσική της ομορφιά, μπορούν να συμβάλλουν στην διαμόρφωση θετικής εικόνας για το νησί. Αυτή η ανεκτίμητη κληρονομιά θα πρέπει να αξιοποιηθεί μέσα από την διαμόρφωση μιας νέας διακριτής ταυτότητας και τη δημιουργία ενός destination brand.

Σε ερωτηματολόγιο που δόθηκε μετά το πέρας της παρουσίασης, το 95% συμφώνησε  με το Σχέδιο Δράσης όπως παρουσιάστηκε . Το 86% έκρινε την ύπαρξη του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου Πολύ Σημαντική ενώ το υπόλοιπο 14% θεωρεί την ύπαρξη του ΟΤΘ Σημαντική. Επίσης το 77% Συμφώνησε απόλυτα με την άποψη ότι η οικονομική συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων είναι καθοριστική για την βιωσιμότητα του ΟΤΘ ενώ το 16% συμφώνησε.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης έτυχε έντονου ενθουσιασμού και ευρείας αποδοχής από όλους τους παρευρισκομένους, ενώ στις επόμενες ημέρες εκδηλώθηκε έντονα η ανάγκη επανάληψής της ώστε να ενημερωθούν ακόμα περισσότεροι επιχειρηματίες του νησιού για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν καθώς και για το επόμενο βήμα που θα οδηγήσει την Θάσο σε ένα ακόμα καλύτερο τουριστικό μέλλον. Για τον λόγο αυτό θα υπάρξει σχετική ενημέρωση από τον ΟΤΘ.

Καβάλα

Καμπανάκι για την μείωση των δρομολογίων στη γραμμή Πρίνος-Καβάλα

Μέτωπο Σωματείων και Συλλόγων απέναντι στο κέρδος των εφοπλιστών

Η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και η σύσταση Εθνικού Οργανισμού Θαλάσσιων Συγκοινωνιών, είναι η λύση στο πρόβλημα των δρομολογίων και της εξυπηρέτησης των αναγκών των τοπικών κοινωνιών της Καβάλας και της Θάσου, κατά την άποψη των εκπροσώπων οκτώ συνδικαλιστικών σωματείων και συλλόγων που έδωσαν συνέντευξη Τύπου, το πρωί της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου 2020 στο ξενοδοχείο Esperia στην Καβάλα, με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στη θαλάσσια συγκοινωνία, που χειροτέρεψε λόγω της πανδημίας του covid-19. Στο κοινό μέτωπο συμμετέχουν: το σωματείο συνταξιούχων ναυτεργατών Καβάλας-Θάσου, το ενιαίο συνδικάτο ναυτεργατών Νομού Καβάλας, ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Θάσου, ο πολιτιστικός σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο», το σωματείο συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Νομού Καβάλας «Η Ενσωμάτωση», το συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού, τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας-Θάσου και το σωματείο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας.

«Θεωρούμε αδιανόητο να μην έχουμε τακτική, φθηνή και ασφαλή πρόσβαση με την Καβάλα. Κάθε κάτοικος του νησιού επιβαρύνεται με πρόσθετο οικονομικό κόστος γιατί είναι αναγκασμένος να ταξιδέψει μέσω Κεραμωτής. Επίσης οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που εκτός από οικονομικό κόστος επιδέχονται και επιπλέον ταλαιπωρία», είπε ο πρόεδρος του ενιαίου συνδικάτου συνταξιούχων ναυτεργατών, Αλέκος Λοβολούδης.

«Από το 2001 που ψηφίστηκε στη βουλή το θεσμικό πλαίσιο έκτρωμα για την απελευθέρωση των θαλάσσιων συγκοινωνιών. Απελευθερώνεται η ασυδοσία και η αυθαιρεσία των ναυτιλιακών εταιριών. Οι θαλάσσιες συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο έχει να κάνει με την απρόσκοπτη μετακίνηση των κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών το με την Καβάλα και δεν μπορούν να το χρησιμοποιούν για να γεμίζουν το θησαυροφυλάκιο τους οι εφοπλιστές», είπε.

Ο πρόεδρος του σωματείου ναυτεργατών, Μάλαμας Μαλαμίδης έκανε λόγο για την επιστολή που θα στείλουν στην γενική γραμματέα νησιωτικής πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου: “Οι ναυτιλιακές εντατικοποιούν τη δουλειά κρατώντας χαμηλό το επίπεδο των αμοιβών. Έχουμε αξιοποίηση της πανδημίας για παρατεταμένη ακινησία των πλοίων και οξύνουν το πρόβλημα της ανεργίας στις γραμμές μας. Η πλειοψηφία των ναυτεργατών εργάστηκε δύο μήνες ενώ όσοι είναι σε αναστολή έχουν πάρει επιδότηση 534 μόνο για τον Μάιο”.

Από τον αγροκτηνοτροφικό σύλλογο ο Νίκος Χρυσάφης είπε: «Καλούμε να αντισταθούμε σε αυτή την υποβάθμιση. Να στρατευτούν όλοι και να πάρουν πρωτοβουλίες. Το νομοθετικό πλαίσιο είναι υπέρ των εφοπλιστών. Η γραμμή Καβάλας-Πρίνου θα λειτουργεί όταν τους συμφέρει και θα σταματάει όταν δεν τους συμφέρει. Όταν κάποιοι πανηγύριζαν με το ένα δρομολόγιο παραπάνω η κατάργηση του ενός δρομολογίου ήταν η καλύτερη απάντηση.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου το «Κάστρο» Λάμπρος Λαμπρινίδης σημείωσε: «Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα. Ειδικά τώρα που υπάρχει το ζήτημα αντιμετώπισης της πανδημίας».

Αυτό που ζητούν πέρα από την θέσπιση ικανοποιητικού αριθμού δρομολογίων είναι:

– Άδεια έγκρισης δρομολογίων με αυστηρά κριτήρια

– Υποχρεωτική 10μηνη δρομολόγηση και υποχρέωση κατά την περίοδο ακινησίας των πλοίων, να καλύπτονται από άλλο πλοίο.

– Για κάθε πλοίο που δρομολογείται και στι δύο γραμμές να εκτελεί βάρδια πλοίου επιφυλακής μεταφοράς ασθενή.

– Επιπλέον οργανικές θέσεις.

– Επαρκείς λιμενικές εγκαταστάσεις για ασφαλή φορτοεκφόρτωση.

– Μείωση εισιτηρίων επιβατών και οχημάτων 50%, δωρεάν μετακίνηση σε ανέργους, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, στρατευμένους, φοιτητές, μαθητές.

– Οι ναυτεργάτες να έχουν λόγο στο πρόγραμμα των δρομολογίων.

– Στήριξη του Κέντρου Υγείας.

– Επίσης θέτουν το ζήτημα στήριξης του Κέντρου Υγείας με προσλήψεις σε γιατρούς, υγειονομικό προσωπικό , υλικοτεχνική υποδομή.

– Μονάδα αιμοκάθαρσης και φαρμακείο ΕΟΠΥ.

Πηγή: Ελευθερία λόγου

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Ο Δήμος Θάσου κοντά στον πολίτη, δίνει χρήσιμες συμβουλές για την εξοικονόμηση ενέργειας

Ακολουθεί φυλλάδιο που περιλαμβάνει χρήσιμες συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου STEP-IN.

Είναι διαθέσιμο για όλους τους δημότες μας.

Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • μέτρα για την ενεργειακή αναβάθμιση και τη θωράκιση των κατοικιών,
  • τρόπους μείωσης του κόστους θέρμανσης,
  • απλές συμβουλές που απαιτούν αποκλειστικά και μόνο αλλαγή κάποιων κακών συνηθειών χωρίς να επηρεάζουν τις συνθήκες άνεσης,
  • επιδοτούμενες δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα περιεχόμενα του φυλλαδίου που μπορούν να σας βοηθήσουν:

  • να μειώσετε την κατανάλωση θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας,
  • να εξοικονομήσετε χρήματα,
  • να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας και
  • να προστατεύσετε το περιβάλλον!

Λήψη φυλλάδιου

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Θάσος: Αναστέλλεται η λειτουργία σχολικών τμημάτων και του «Θεαγένη»

Μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων κορωνοϊού σε μικρούς μαθητές στη Θάσο αναστέλλεται για 14 μέρες η λειτουργία του Ε1 τμήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λιμένα και του 2ου (πρωινού) τμήματος του 2ου Νηπιαγωγείου του Λιμένα.

Επίσης, αναστέλλονται μέχρι και την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου όλες οι αθλητικές δραστηριότητες της ακαδημίας ποδοσφαίρου «Θεαγένης Θάσου».

 

Πηγή: kavalawebnews.gr

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα