Connect with us

Νέα Θάσου

Παρουσιάστηκε το Σχέδιο Δράσης για την Τουριστική Ανάπτυξη και Προβολή της Θάσου

Καθοριστική η συμβολή του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσήλωση, φορείς και επιχειρηματίες του νησιού, παρακολούθησαν στο Καλογερικό του Λιμένα Θάσου, την γεμάτη ένταση, παρουσίαση του σχεδίου δράσης του ΟΤΘ, για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη του νησιού, από τον κ. Μιχαηλίδη της Η&Τ Consulting.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο κος Πάρις Παρασχούδης, πρόεδρος του ΟΤΘ, αναφέροντας την αναγκαιότητα και τον ρόλο του φορέα, και ακολούθησε ο Δήμαρχος Θάσου, κος Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος τόνισε την ανάγκη τεχνοκρατικής προσέγγισης για την τουριστική προβολή της Θάσου. Παρόν στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ κος Αντωνιάδης Κωνσταντίνος.

Σημαντική ήταν η στήριξη και η παρουσία του προέδρου κου Δέμπα Μάρκου και της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου Καβάλας, του προέδρου της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων ΑΜ-Θ κου Μαρκιανού Γιάννη, του προέδρου του Συλλόγου Επαγγελματιών Θάσου και των άλλων μετόχων του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου, των εκπροσώπων των τραπεζών Eurobank και Πειραιώς καθώς και του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας κου Μιτζάλη Αντώνη.

Στην παρουσίαση αναφέρθηκαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα της Θάσου έναντι άλλων ανταγωνιστικών τουριστικών προορισμών, τα οποία έχουν σημαντικά περιθώρια περαιτέρω αξιοποίησης. Όπως επισημάνθηκε από τον κ. Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος κέρδισε τις εντυπώσεις,  με την στοχευμένη και πλήρη έρευνά του, σημαντική είναι η δημιουργία Τουριστικού Οργανισμού. Ο ΟΤΘ, σε συνεργασία με φορείς και ιδιώτες θα αποτελέσει την συλλογική και θεσμική δομή διαχείρισης, προώθησης και αντικειμενικής πληροφόρησης, για το σύνολο του τουριστικού προϊόντος της Θάσου, και θα συνεργάζεται με την Δημόσια Διοίκηση και τον Ιδιωτικό Τομέα για την διασφάλιση ενός επιτυχημένου και βιώσιμου  τουριστικού προϊόντος.

Η ανεκτίμητη ιστορική κληρονομιά  της Θάσου, η αναγνωρισιμότητα των προϊόντων της, και η φυσική της ομορφιά, μπορούν να συμβάλλουν στην διαμόρφωση θετικής εικόνας για το νησί. Αυτή η ανεκτίμητη κληρονομιά θα πρέπει να αξιοποιηθεί μέσα από την διαμόρφωση μιας νέας διακριτής ταυτότητας και τη δημιουργία ενός destination brand.

Σε ερωτηματολόγιο που δόθηκε μετά το πέρας της παρουσίασης, το 95% συμφώνησε  με το Σχέδιο Δράσης όπως παρουσιάστηκε . Το 86% έκρινε την ύπαρξη του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου Πολύ Σημαντική ενώ το υπόλοιπο 14% θεωρεί την ύπαρξη του ΟΤΘ Σημαντική. Επίσης το 77% Συμφώνησε απόλυτα με την άποψη ότι η οικονομική συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων είναι καθοριστική για την βιωσιμότητα του ΟΤΘ ενώ το 16% συμφώνησε.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης έτυχε έντονου ενθουσιασμού και ευρείας αποδοχής από όλους τους παρευρισκομένους, ενώ στις επόμενες ημέρες εκδηλώθηκε έντονα η ανάγκη επανάληψής της ώστε να ενημερωθούν ακόμα περισσότεροι επιχειρηματίες του νησιού για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν καθώς και για το επόμενο βήμα που θα οδηγήσει την Θάσο σε ένα ακόμα καλύτερο τουριστικό μέλλον. Για τον λόγο αυτό θα υπάρξει σχετική ενημέρωση από τον ΟΤΘ.

Νέα Θάσου

Συλλυπητήρια της Θασιακής Ένωσης για τον θάνατο της μητέρας του Δημάρχου Θάσου

Συλλυπητήρια-της-Θασιακής-Ένωσης-για-τον-θάνατο-της-μητέρας-του-Δημάρχου-Θάσου

Το Δ.Σ. της Θασιακής Ένωσης Καβάλας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθερίου Κυριακίδη για τον θάνατο της μητέρας του.

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Νικόλαος Τσιλογεώργης Αγλαΐα Τερλελέ

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου

Ο-Ν.-Παναγιωτόπουλος-στα-γραφεία-του-Δημοτικού-Λιμενικού-Ταμείου-Θάσου

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο νησί της Θάσου με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 109η επέτειο απελευθέρωσης της νήσου από τον Οθωμανικό ζυγό το 1912.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης ακολούθησε επίσκεψη του Υπουργού στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου.

Στη συνάντηση που ακολούθησε, σε εγκάρδιο κλίμα, ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Θ., παρουσία και του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για την πορεία του Δ.Λ.Τ.Θ. ανταλλάσσοντας αναμνηστικά δώρα και ευχές.

Σχετικά ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Θ. κ. Μανίτσας Δημήτριος δήλωσε:

«Είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε στα γραφεία μας που στεγάζονται στο ιστορικό κτίριο του «Καλογερικού» τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο. Αξιοσημείωτη αποτελεί η απλότητα και η αμεσότητα του Υπουργού, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για το ειλικρινές ενδιαφέρον που έδειξε για το έργο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δ.Λ.Τ.Θ

Δημήτριος Μανίτσας

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Υποχρεωτική αργία η 18η Οκτωβρίου για την Π.Ε Θάσου

Υποχρεωτική-αργία-η-18η-Οκτωβρίου-για-την-Π.Ε-Θάσου
Κατόπιν πρότασης του Δήμου Θάσου και του Δημάρχου, σύμφωνα με την υπ.αριθμ. 272967/4710/11-10-2021 απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ (ΦΕΚ 4755/Β/14-10-2021), η 18η Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Θάσου από τον οθωμανικό ζυγό, ορίστηκε ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για την Π.Ε Θάσου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
“Μια ακόμη εκκρεμότητα ετών τακτοποιείται.
Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου Θάσου”

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα