Connect with us

Καβάλα

O Δρ. Άγγελος Βλάχος νέος διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας

o-Δρ.-Άγγελος-Βλάχος-νέος-διευθύνων-σύμβουλος-του-Οργανισμού-Λιμένα-Καβάλας

O Δρ. Άγγελος Βλάχος είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας Α.Ε.

O Δρ. Άγγελος Φ. Βλάχος (Αθήνα, 1970), δραστηριοποιείται ως εμπειρογνώμονας σε θέματα δημόσιας τουριστικής πολιτικής και βιώσιμης ανάπτυξης, διαθέτοντας παράλληλα ένα ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο ως ερευνητής και ακαδημαϊκός διδάσκων.

Διαθέτει υβριδική εμπειρία, με αρχικό επίκεντρο το Tουριστικό Φαινόμενο και τις πολιτικές γύρω απ’ αυτό και επίσης σε σχέση με τη Λιμενική Βιομηχανία. Την τελευταία δεκαετία έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και διαχείριση υποδομών (ειδικότερα, δημόσιας περιουσίας), κυρίως με επίκεντρο τη «Γαλάζια Ανάπτυξη» [Blue Growth] σε καθεστώς αειφορείας.

Είναι απόφοιτος του Παν/μίου Αθηνών (βασικό πτυχίο και διδακτορική διατριβή), ενώ ενδιάμεσα σπούδασε σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο του Sussex. Αρχικά, ερευνητής στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού συμμετείχε σε ποικίλα πολιτιστικά προγράμματα και συνέβαλε σε ένα ευρύ φάσμα πρωτοποριακών ψηφιακών εφαρμογών στο διάστημα 1996-2001.

Στη συνέχεια, ασχολήθηκε με τη συγγραφή ιστορίας επιχειρήσεων [Μεγάλη Βρεταννία-Ένα Ξενοδοχείο Σύμβολο, ελληνικά και αγγλικά/τέσσερις επανεκδόσεις] για λογαριασμό της Ελληνικά Ξενοδοχεία-Λάμψα ΑΕ.

Μετά από ένα σύντομο ακαδημαϊκό πέρασμα ως συμβασιούχος λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου/Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Πολιτισμικής Διαχείρισης (2003-4), μετακινήθηκε επαγγελματικά στο χώρο της τουριστικής αγοράς, ως επιτελικό στέλεχος (business developer) σε tour operators στη Λατινική Αμερική και μετά στη Βρετανία (Global Travel Group / επικεφαλής του Τμήματος για τα Βαλκάνια).

Από το 2007 εντάχθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού, ως επιχειρησιακός σύμβουλος σε θέματα δημόσιας τουριστικής πολιτικής και θήτευσε διαδοχικά σε θέσεις ευθύνης (λ.χ. Διευθυντής του Γραφείου Κοινοβουλευτικού Ελέγχου).

Συνέβαλε στην εθνική τουριστική στρατηγική την περίοδο εκείνη (εκπροσωπώντας υπηρεσιακά τους υπουργούς τουρισμού), παρακολούθησε την λειτουργία της -τότε- ΕΤΑΔ ΑΕ (Δημόσια Ακίνητα), συμμετείχε στο έργο των Δορυφόρων Λογαριασμών Τουρισμού, δραστηριοποιήθηκε στα θέματα ΕΣΠΑ Τουρισμού, εκπροσώπησε τη χώρα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (WTO), ενώ επίσης λειτούργησε ως σύνδεσμος (liaison) στα θέματα μεταξύ της Τουριστικής Κοινότητας και της Πολιτείας [Stakeholders’ Matters].

Επιλέχτηκε κατά το 2010 ως Διευθυντής των Γραφείων ΕΟΤ στην Κίνα [Πεκίνο/Σαγκάη] διατελώντας ταυτόχρονα Σύμβουλος στην Ελληνική Πρεσβεία. Ανέλαβε επιχειρησιακά υπεύθυνος για το άνοιγμα των ασιατικών αγορών και, υπό την ιδιότητα αυτή, σχεδίασε το πρώτο ολοκληρωμένο marketing plan για την προσέλκυση επισκεπτών από την Κίνα. Το επόμενο έτος, τοποθετήθηκε ως επικεφαλής της διακρατικής «Μεικτής Ελληνο – Κινεζικής Επιτροπής για τις Επενδύσεις και τον Τουρισμό» με πρώτο (αλλά όχι μόνο) αντικείμενο το άνοιγμα των αερομεταφορών μεταξύ Ελλάδας-Κίνας.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως ζητήματα δημόσιας πολιτικής, ιστορίας του τουρισμού και διαχείρισης λιμένων, καθώς και σε πολλαπλές όψεις της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας (20ος αι.) σε σχέση με τους δημόσιους θεσμούς. Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε περιοδικά, σε συλλογικά έργα και έχει συμμετάσχει σε ποικίλα επιστημονικά συνέδρια.

Στα χρόνια 2011-2013, δραστηριοποιήθηκε ως ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας σε θέματα τουριστικής στρατηγικής και ανάπτυξης (για λογαριασμό ιδιωτών, δήμων και περιφερειών), αναλαμβάνοντας επίσης έργα στο χώρο της κρουαζιέρας.

Στο διάστημα 2013-2015, σχεδίασε και ηγήθηκε ως ακαδημαϊκός υπεύθυνος ενός συγχρηματοδοτούμενου ερευνητικού προγράμματος με θέμα την ιστορική εξέλιξη του αστικού φαινομένου στον ελλαδικό χώρο με ευρωπαϊκούς πόρους. Στο περιθώριο αυτών των έργων, δραστηριοποιήθηκε ως διευθυντής παραγωγής τηλεοπτικής σειράς που εστίασε σε εμβληματικές προσωπικότητες (ΕΡΤ1).

Στο διάστημα 2014-2016 ορίστηκε ακαδημαϊκός Συντονιστής του Έργου Παρατηρητήριο Βιώσιμου Τουρισμού στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και παράλληλα υπήρξε διδάσκων καθηγητής σε μεταπτυχιακά σεμινάρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, (Τμήμα Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης). Από το 2017, διδάσκει αδιαλείπτως στο Πρόγραμμα Σπουδών «Διοίκηση Τουρισμού» στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), ενώ επίσης δίδαξε (ως ΠΔ 407/80) στο νεοσύστατο Τμήμα Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς (ΠαΠει) μεταξύ 2017-2020.

Το τελευταίο εκδοθέν βιβλίο του, Τουρισμός και Δημόσιες Πολιτικές στη Σύγχρονη Ελλάδα (1914-1950): η ανάδυση ενός νεοτερικού φαινομένου, (Αθήνα: εκδ. Economia, 2016), χαρτογραφεί την πορεία του Ελληνικού Τουρισμού ως κεντρικού πολιτικού και οικονομικού εγχειρήματος για την εξέλιξη της χώρας.

Από το Μάρτιο του 2015 (και έως τον Ιούνιο 2021), διετέλεσε Μη-Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ επίσης συντόνισε το νευραλγικό έργο της αδειοδότησης και ανάπτυξης ενός δικτύου εγκαταστάσεων υδατοδρομίων στην επικράτεια, με στόχο τη δημιουργία του πέμπτου μεταφορικού άξονα (υδροπλάνα). Παράλληλα, επί μια εξαετία (2015 – Αύγουστος 2021), ως μέλος Δ.Σ. του –πρόσφατα ιδιωτικοποιημένου- Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), εκπροσώπησε το Ελληνικό Δημόσιο/Μέτοχο παρακολουθώντας εξ ονόματος του την ομαλή εφαρμογή της Σύμβασης Παραχώρησης και συμμετέχοντας στην Επιτροπή Ελέγχου (Audit Committee) της ανώνυμης εταιρείας.

Μεταξύ Σεπτ.2021-Σεπτ.2022 εκλέχτηκε από την Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) διευθυντής του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης «Εξάντας», θυγατρική εταιρεία της προαναφερόμενης Ένωσης με τη μορφή Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) και αντικείμενο την εκπαίδευση στις πάσης φύσης δραστηριότητες της λιμενικής βιομηχανίας και στους όμορους χώρους.

Από τον Οκτώβριο 2021-εως σήμερα δραστηριοποιείται ως στρατηγικός σύμβουλος του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) για τα Λιμάνια κυριότητας και εποπτείας του, έχοντας οριστεί εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου για τους Οργανισμούς Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) και Οργανισμού Λιμένος Καβάλας (ΟΛΚ), στα αντίστοιχα Διοικητικά Συμβούλια των ανωνύμων εταιρειών.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Χαράλαμπος Σαράντος: Το δύσκολο είναι να μπούμε μπροστά και να βοηθήσουμε τον τόπο μας

Χαράλαμπος-Σαράντος:-Το-δύσκολο-είναι-να-μπούμε-μπροστά-και-να-βοηθήσουμε-τον-τόπο-μας

«Ο Φίλιππος Αναστασιάδης είναι ένας άνθρωπος αληθινός, αυθεντικός και έντιμος / Μπορώ να προσφέρω σε θέματα πολιτικής προστασίας λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας / Συνταγή που πετυχαίνει δεν την αλλάζεις, η νυν δημοτική αρχή θα έχει μια νέα θητεία»

Με τον συνδυασμό «Ναι, Μπορούμε», του υποψηφίου δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη, κατέρχεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου, ο Χαράλαμπος Σαράντος.

Για την απόφασή του αυτή, ο κ. Σαράντος, παραχώρησε συνέντευξη στον «Ενήμερο».

Πείτε μας αρχικά κάποια πράγματα για το βιογραφικό σας, ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι συμπολίτες μας.

«Γεννήθηκα το 1969 στην Ελευθερούπολη Καβάλας, όπου και κατοικώ μέχρι και σήμερα. Παιδί του Χρήστου και της Χρυσούλας Σαράντου, ενεργών δημοτών του τόπου μας. Μεγάλωσα και έζησα τα μαθητικά και εφηβικά μου χρόνια στην Ελευθερούπολη, διατηρώντας τους δεσμούς μου με φίλους και συμμαθητές μέχρι και σήμερα. Το 1991 εισήλθα στη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και το 2008 στη Σχολή Αρχιπυροσβεστών, απ’ όπου και εξήλθα με τον βαθμό του Αρχιπυροσβέστη. Από το 2000 υπηρετώ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης, σε όλες τις βαθμίδες. Είμαι παντρεμένος με τη Χαρούλα Παρίδου, υπάλληλο του Κτηματολογικού Γραφείου Παγγαίου και πατέρας δύο παιδιών, της Χρυσούλας και του Χρήστου. Το 2019 ασχολήθηκα ενεργά για πρώτη φορά με τις

αυτοδιοικητικές εκλογές και το 2022 ορκίστηκα δημοτικός σύμβουλος. Είμαι

ενεργά πολιτικοποιημένος από τα μαθητικά μου χρόνια».

Ποιος ήταν ο λόγος που σας ώθησε να κατέλθετε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Παγγαίου στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου;

«Όπως προανάφερα, είναι η δεύτερη συμμετοχή μου σε αυτοδιοικητικές εκλογές. Το να απέχουμε κρίνοντας και σχολιάζοντας τα κακώς κείμενα γύρω μας λέγοντας πως «αν ήμουν εγώ θα έκανα αυτό ή το άλλο» είναι πολύ εύκολο να το λέμε όλοι μας. Το εύκολο είναι πως όλοι από απόσταση θεωρούμε πως είμαστε καλοί. Το δύσκολο είναι να καταφέρουμε να ενεργοποιηθούμε, να μπούμε μπροστά, να παραβλέψουμε τις ευκολίες μας και να βοηθήσουμε τον τόπο που ζούμε. Να αναλάβουμε δράση και να

προτείνουμε λύσεις. Η καθημερινή επαφή λοιπόν με τους συμπολίτες μου, αλλά και η επιθυμία μου να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο του Δήμου Παγγαίου, με οδήγησαν στην απόφαση μου να είμαι υποψήφιος με την παράταξη «Ναι, Μπορούμε» του νυν δημάρχου, Φίλιππου Αναστασιάδη».

Γιατί επιλέξατε να συστρατευτείτε με τoν Φίλιππο Αναστασιάδη και τον συνδυασμό «Ναι, Μπορούμε»;

«Ο κ. Αναστασιάδης, ήδη με την πολύχρονη πείρα του, αλλά και την αποτελεσματικότητα που έδειξε στον τρόπο διοίκησης του, κέρδισε την εμπιστοσύνη των δημοτών μας. Χρειάστηκε να πάρει αποφάσεις καμιά φορές μεγάλες με γνώμονα το καλό του Δήμου. Είναι ένας άνθρωπος αληθινός, αυθεντικός και έντιμος με αρχές που ταυτίζονται με τις δικές μου. Έχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τον Δήμο Παγγαίου, γνωρίζει τα προβλήματα του δήμου μας και έχει προτάσεις και λύσεις για το καθένα από αυτά. Όλα αυτά είναι τα στοιχεία που με έκαναν να τον εμπιστευτώ και να νιώθω μεγάλη χαρά και τιμή για την πρόταση του να συστρατευτώ μαζί του».

Από ποιο πόστο θεωρείτε ότι θα μπορούσατε να βοηθήσετε τη νέα δημοτική αρχή, αν εκλεγείτε και επανεκλεγεί φυσικά δήμαρχος ο κ. Αναστασιάδης;

«Αν μου δώσουν τη δυνατότητα οι συνδημότες μου να τους εκπροσωπήσω στον Δήμο Παγγαίου, θα προσφέρω σε θέματα πολιτικής προστασίας, καθώς άπτονται της επαγγελματικής μου ιδιότητας και περιλαμβάνουν ένα σημαντικό κεφάλαιο στην οργάνωση ενός Δήμου. Όπως και να έχει είμαι στη διάθεση του δημάρχου με δηλωμένη την προσφορά μου ακόμη και σε τομείς τουρισμού, εθελοντισμού και αθλητισμού».

Ποιο είναι το σχόλιό σας για τη διοίκηση του κ. Αναστασιάδη; Ποιο είναι το αποτύπωμα που αφήνει στον Δήμο Παγγαίου;

«Ο κ. Αναστασιάδης και η διοίκηση του Δήμου κατάφεραν να αλλάξουν τον Δήμο Παγγαίου, βγάζοντας τον από μια τελματώδη κατάσταση και να δημιουργήσουν όλοι ένα Δήμο πρότυπο, στον αθλητισμό, τον τουρισμό, τις εγκρίσεις μεγάλων έργων, την κοινωνική ευθύνη. Σήμερα τολμάμε να πούμε πως είμαστε όλοι μας περήφανοι που ζούμε σ’ αυτό το Δήμο και αυτό είναι η επιτυχία του. Σίγουρα υπάρχουν και πράγματα που ακόμη θα πρέπει να γίνουν. Αλλά ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και είμαστε εδώ ζητώντας τη ψήφο των συνδημοτών μας για να το πράξουμε».

Πιστεύετε ότι θα καταφέρει ο συνδυασμός σας να κερδίσει ξανά τις δημοτικές εκλογές;

«Ο κόσμος έχει καταλάβει πως συνταγή που πετυχαίνει δεν την αλλάζεις. Αναγνωρίζει την επιτυχημένη θητεία της νυν δημοτικής αρχής και τα σχέδια της για την επόμενη μέρα. Είμαι πεπεισμένος πως η δημοτική αρχή θα έχει μια νέα θητεία και θα αφήσει εποχή στον Δήμο Παγγαίου. Θέλω να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις και εγώ στην επόμενη μέρα της».

Ποια είναι τα μηνύματα που εισπράττετε από τις επαφές σας με τους συμπολίτες μας;

«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά και εγώ προσωπικά από τις επαφές μου είναι ενθαρρυντικά και αισιόδοξα. Ο κόσμος ξέρει και έχει αντίληψη. Συζητάμε με επιχειρήματα, έχουμε την εμπειρία και η διοίκηση έχει δείξει το έργο της απέναντι στον δημότη. Ο κόσμος έχει κρίση και αντίληψη. Και αυτά είναι τα κριτήρια που θα φέρουν τον συνδυασμό του Φίλιππου Αναστασιάδη ξανά στην νίκη».

Τέλος, ποιο είναι το δικό σας μήνυμά σας προς τους πολίτες του Δήμου Παγγαίου και γιατί να επιλέξουν να σας ψηφίσουν;

«Θέλω να ζητήσω από τους συνδημότες μου να με στηρίξουν με την ψήφο τους. Ως αυτόματη υποχρέωση μου θα διαθέσω όσο πολύτιμο χρόνο μπορώ από την οικογενειακή και προσωπική μου ζωή για τον Δήμο Παγγαίου. Η αμεσότητα στις κρίσιμες καταστάσεις λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας, η ανάληψη ευθυνών και άμεση λήψη αποφάσεων είναι στοιχεία που με χαρακτηρίζουν. Ένας δημοτικός σύμβουλος μπορεί να κάνει πολλά για τον τόπο του. Το σημαντικότερο είναι να παραμείνει κοντά στους δημότες του ως εκπρόσωπος τους, ως η φωνή τους και να δικαιώσει όσους τον πίστεψαν και τον τίμησαν με τη ψήφο τους. Και εγώ υπόσχομαι να είμαι ένας από αυτούς».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Σάββας Μιχαηλίδης: Τα έργα που κατασκευάζονται είναι προσπάθεια πολλών ετών, μελέτης, διεκδίκησης

Σάββας-Μιχαηλίδης:-Τα-έργα-που-κατασκευάζονται-είναι-προσπάθεια-πολλών-ετών,-μελέτης,-διεκδίκησης

Για την πορεία της προεκλογικής εκστρατείας του μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο υποψήφιος δήμαρχος Νέστου και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Εποχή», Σάββας Μιχαηλίδης.

«Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ενημέρωσης των δημοτών, καθώς καθημερινά βρισκόμαστε στα Δημοτικά Διαμερίσματά του Δήμου μας, αναφέρουμε το τι κάναμε εκεί, αλλά και γενικότερα θυμίζουμε το έργο μας σε όλο τον Δήμο», τόνισε αρχικά ο κ. Μιχαηλίδης.

«Αυτά που κατασκευάζονται τώρα δεν είναι θεόσταλτα, αλλά είναι προσπάθεια πολλών ετών, σωστής μελέτης, ωρίμανσης, διεκδίκησης…»

«Το έργο μας είναι ορατό παντού, όπου και να γυρίσεις θα δεις «έργο Μιχαηλίδη». Έχουμε ένα πολύ καλό παρελθόν για να πείσουμε ότι αυτά που κατασκευάζονται τώρα δεν είναι θεόσταλτα, αλλά είναι προσπάθεια πολλών ετών, σωστής μελέτης, ωρίμανσης, διεκδίκησης. Γενικώς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε αυτό και κατά  δεύτερο φυσικά πρέπει να τιμήσουμε τους ψηφοφόρους μας, όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια περνώντας από όλες τις κοινότητες», επισήμανε στη συνέχεια ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Εποχή». 

«Ενημέρωσα το κυβερνητικό κλιμάκιο για τους κινδύνους που εγκυμονεί η αδράνεια στον Νέστο, όπου πρέπει να γίνει άμεσα παρέμβαση για τον καθαρισμό της κοίτης»

«Παράλληλα ο Δήμος λειτουργεί, δεν τον κλείσαμε. Είχαμε τη Δευτέρα (25/9) κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοχή μας, το οποίο ενημέρωσα και για τους κινδύνους που εγκυμονεί η αδράνεια στον Νέστο, όπου πρέπει να γίνει άμεσα παρέμβαση για τον καθαρισμό της κοίτης. Είναι πολύ μεγάλο έργο που πρέπει κάποια στιγμή να ξεκινήσει. Όπως επίσης ενημέρωσα για τις δυνατότητες που έχουμε εδώ με την ωρίμανση της γεωθερμίας», υπογράμμισε ακόμη ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Νέστου.

«Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα διεκδικούμε από τους δημότες μας την ψήφο, ώστε τα έργα που έχουμε τώρα εν εξελίξει να ολοκληρωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να παραδοθούν στην τοπική κοινωνία που τα έχει ανάγκη…»

«Συνεχίζουμε όπως κάθε φορά με σοβαρότητα, υπευθυνότητα να διεκδικούμε από τους δημότες μας την ψήφο, ώστε τα έργα που έχουμε τώρα εν εξελίξει να ολοκληρωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να παραδοθούν στην τοπική κοινωνία που τα έχει ανάγκη. Έργα όπως το κολυμβητήριο, η ανακαίνιση του γηπέδου, οι πλατείες, το μεγάλο έργο που ενώνει τις εργατικές κατοικίες με την περιοχή του δημαρχείου, γενικότερα με τον κόμβο των σφαγείων με την οδό Λευκάδος, έναν δρόμο 18 μέτρων που θα είναι κόσμημα για την πόλη. Έχουμε την συντήρηση του 1ου διατηρητέου δημοτικού σχολείου που έγινε το 1929 και φυσικά τη δημοτική βιβλιοθήκη που είναι ένα χρηματοδοτημένο έργο όπου το παλιό ειρηνοδικείο μετατρέπεται σε βιβλιοθήκη, κάτι που είναι σημαντικό για τον τόπο μας», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Σάββας Μιχαηλίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Θάσος: Συνελήφθη πλοίαρχος για μη ασφαλή πρόσδεση του πλοίου

Θάσος:-Συνελήφθη-πλοίαρχος-για-μη-ασφαλή-πρόσδεση-του-πλοίου

Θάσος: Συνελήφθη πλοίαρχος για μη ασφαλή πρόσδεση του πλοίου

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού Πλοιάρχου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, προέβησαν, την Τρίτη, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θάσου, για παράβαση του άρθρου 235 παρ. 1 (Κ.Δ.Ν.Δ.) “Παράλειψη λήψης μέτρων για τη προστασία των επιβαινόντων”.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης οχημάτων από το εν λόγω πλοίο στον Νέο Λιμένα Θάσου, ο ανωτέρω Πλοίαρχος δε μερίμνησε για την ασφαλή πρόσδεση του πλοίου, με αποτέλεσμα ο καταπέλτης να ακουμπήσει στη θάλασσα.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα