Connect with us

Αστυνομικά

Καβάλα: Είχαν «καβάτζα» ναρκωτικών στο δάσος του Αγίου Ανδρέα

Καβάλα:-Είχαν-«καβάτζα»-ναρκωτικών-στο-δάσος-του-Αγίου-Ανδρέα

Συνελήφθησαν την Δευτέρα και την Τρίτη (17 και 18-5-2021), στην πόλη και σε οικισμό της Καβάλας, τέσσερα (4) μέλη συμμορίας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στο νομό Καβάλας, καθώς και δύο άτομα τα οποία παρείχαν συνδρομή στα μέλη της σπείρας σε μεταφορά ναρκωτικών.

Οι συλλήψεις επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολή Εγκλήματος.

Πρόκειται για τέσσερις (4) ημεδαπούς και δύο (2) αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών, κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα, προηγήθηκαν εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Σταθμού Νέας Περάμου, από τις οποίες προέκυψε ότι οι τέσσερις από τους δράστες (δύο αλλοδαποί και δύο ημεδαποί) ενώθηκαν και δημιούργησαν δομημένη εγκληματική συμμορία, με διακριτούς ρόλους και σκοπό τη διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης στο νομό Καβάλας.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο ένας από τους αλλοδαπούς δράστες είχε ηγετικό ρόλο στη σπείρα και αναλάμβανε την αποθήκευση – απόκρυψη των ναρκωτικών σε δασική περιοχή του Αγίου Ανδρέα Καβάλας, ενώ οι άλλοι τρεις ήταν επιφορτισμένοι με την μεταφορά και διακίνηση τους.

Στο σημείο απόκρυψης (καβάτζα) οι δράστες αποθήκευαν τα ναρκωτικά μοιρασμένα με τρόπο ώστε να είναι έτοιμα προς διακίνηση, ενώ κατά τη μετάβαση και παραλαβή τους χρησιμοποιούσαν μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, με σκοπό να αποφεύγουν τον έλεγχο και την ταυτοποίηση τους από τις αστυνομικές αρχές.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών προέκυψε ότι οι άλλοι δύο ημεδαποί δράστες, την 17-5-2021 το πρωί, παρείχαν συνδρομή στη σπείρα για τη μεταφορά ποσότητας ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, ενεργώντας από κοινού και υπό την καθοδήγηση μέλους της σπείρας, με τη χρήση ενός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και μίας δίκυκλης μοτοσικλέτας, μετέφεραν ποσότητα κάνναβης από τη Θεσσαλονίκη στο παραπάνω σημείο απόκρυψης.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης βρέθηκαν στο σημείο απόκρυψης των ναρκωτικών:

  • ένας σάκος που περιείχε (24) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 2.908 γραμμαρίων
  • ένα κυτίο που περιείχε (16) νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 17,4 γραμμαρίων
  • 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών βρέθηκαν:

  • μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης
  • μέσα νόθευσης ναρκωτικών ουσιών
  • 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • 3.945 ευρώ
  • 2 μπουφάν και 3 κράνη μηχανής

Συνολικά κατασχέθηκαν 2.908,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 17,4 γραμμάρια κοκαΐνης, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, μέσα νόθευσης ναρκωτικών ουσιών, 2 δίκυκλες μοτοσικλέτες, 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 2 μπουφάν και 3 κράνη μηχανής, 3.945 ευρώ και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αστυνομικά

Καβάλα: Έπεσε από μπαλκόνι και έχασε την ζωή του

Καβάλα:-Έπεσε-από-μπαλκόνι-και-έχασε-την-ζωή-του

Τελευταία Θέματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Καβάλα: Έπεσε από μπαλκόνι και έχασε την ζωή του

Νεαρός άντρας έχασε την ζωή του όταν έπεσε από το μπαλκόνι διαμερίσματος 4ου ορόφου σε πολυκατοικία στην οδό Θεσσαλονίκης στην Καβάλα.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου 2026.

Ο νεαρός άντρας έπεσε πάνω σε κάγκελα περίφραξης υπαίθριου χώρου με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Διακομίστηκε στο Νοσοκομείο της Καβάλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα που οδήγησαν στην πτώση του άντρα από το μπαλκόνι.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Αστυνομικά

Νεκρός 62χρονος σε σύγκρουση Ι.Χ. με φορτηγό

Νεκρός-62χρονος-σε-σύγκρουση-ΙΧ.-με-φορτηγό

Τελευταία Θέματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Την 19-10-2026 και περί ώρα 21:53, στο 149ο χλμ της Εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 62χρονος ημεδαπός συγκρούσθηκε μετωπικά με Δ.Χ. Φορτηγό μετά ρυμουλκούμενου που οδηγούσε 51χρονος αλλοδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 62χρονου και τον τραυματισμό του 51χρονου.

 Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ορεστιάδας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Αστυνομικά

Απονομή μεταλλίου «Αστυνομικού Σταυρού» στον Αρχιφύλακα Γεώργιο Μπρίτσο

Απονομή-μεταλλίου-«Αστυνομικού-Σταυρού»-στον-Αρχιφύλακα-Γεώργιο-Μπρίτσο

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2026 στην Αλεξανδρούπολη από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, απονεμήθηκε Μετάλλιο με αντίστοιχο δίπλωμα «Αστυνομικού Σταυρού» σε αστυνομικό του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, για εξαίρετη δραστηριότητα που επέδειξε εκθέτοντας τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Ειδικότερα, ο «Αστυνομικός Σταυρός» μετά την έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, απονεμήθηκε στον Αρχιφύλακα ΜΠΡΙΤΣΟ Γεώργιο, ο οποίος, στις 28-07-2025 στον Λιμενίσκο Μάκρης Αλεξανδρούπολης, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης Υπηρεσίας, εκθέτοντας τον εαυτό του σε κίνδυνο κατάφερε να διασώσει έναν άνδρα, ο οποίος είχε πέσει με το αυτοκίνητό του μέσα στη θάλασσα και η ζωή του κινδύνευε άμεσα από πνιγμό. Ο ως άνω Αρχιφύλακας, με επανειλημμένες καταδύσεις και καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια, κατάφερε να τον απεγκλωβίσει από το όχημα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, να τον ανασύρει στην επιφάνεια και με τη συνδρομή και άλλων ατόμων που προσέτρεξαν στο σημείο, να τον βγάλει στη στεριά και έτσι να τον διασώσει, επιδεικνύοντας δραστηριότητα που υπερβαίνει το καλώς εννοούμενο υπηρεσιακό καθήκον.

Το Αστυνομικό Μετάλλιο απένειμε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχος Λάμπρος Τσιάρας, ο οποίος συνεχάρη τον τιμώμενο αστυνομικό για την εξαίρετη πράξη του, η οποία όπως ανέφερε αποτελεί έμπρακτη απόδειξη αυταπάρνησης, θάρρους και σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή, αναδεικνύοντας τις αξίες που χαρακτηρίζουν τον Έλληνα αστυνομικό και την αποστολή του.

Η απονομή του Αστυνομικού Μεταλλίου πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπρόσωπων των Θρησκευτικών, των Πολιτικών και των Δικαστικών Αρχών, των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, των τοπικών φορέων, των επαγγελματικών ενώσεων και των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικών φορέων του εν ενεργεία προσωπικού και μελών της οικογένειας του τιμώμενου αστυνομικού.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα