Connect with us

Πολιτισμός

Γιάννη Ρίτσου «Τέταρτη Διάσταση» από το Κ.Θ.Β.Ε.

Γιάννη-Ρίτσου-«Τέταρτη-Διάσταση»-από-το-ΚΘΒΕ.

Δυστυχώς, οι λοιμωξιολόγοι που καθοδηγούν κυβερνήτες αποφάσισαν και διέταξαν τα θέατρα σε κλειστές αίθουσες να μην λειτουργήσουν στη χώρα μας. Οξύμωρο, έως περίεργο διάταγμα, εφόσον όλοι ξέρουμε ότι οι αποστάσεις πάνε περίπατο σε κάθε στάση λεωφορείου ή άλλου μεταφορικού μέσου, οι επιβάτες ταξιδεύουν κολλημένοι ο ένας πάνω στον άλλον, οι παραλίες γεμάτες – τροφή των ρεπόρτερς που προσφέρουν θέματα στα ολόιδια δελτία όλων των καναλιών – κι εφόσον τα πάρτι στις πλατείες συνεχίζουν ατιμωρητί να συγκεντρώνουν εκατοντάδες νέους ανθρώπους, δίχως κανένα μέτρο προστασίας. Παρόλα αυτά, καταπίνουμε την αγανάκτησή μας, νομοταγείς πολίτες είμαστε οι ώριμοι άνθρωποι και «βολευόμαστε» με τα on line θεάματα.

Δεύτερη παράσταση στο διαδίκτυο από το Κ.Θ.Β.Ε. με τους μονολόγους του Γιάννη Ρίτσου από την «Τέταρτη Διάσταση».

Η συλλογή αποτελείται από 17 πολύστιχα ποιήματα που γράφτηκαν από το 1956 έως το 1975 κι έχουν ως πρωταγωνιστές μορφές μυθικές ή μη. Συγκεκριμένα είναι: : «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος (1956), Χειμερινή διαύγεια (1957), Χρονικό (1957), Όταν έρχεται ο Ξένος (1958), Το παράθυρο (1959), Το νεκρό σπίτι (1959), Κάτω απ’ τον ίσκιο του βουνού (1960), Φιλοκτήτης (1963-1965), Ορέστης (1962-1966), Αίας (1967-1969), Περσεφόνη (1965-1970), Αγαμέμνων (1966- 1970), Χρυσόθεμις (1967-1970), Η Ελένη (1970), Ισμήνη (1966-1971), Η επιστροφή της Ιφιγένειας (1971-1972) και Φαίδρα (1974-1975).

Ποια είναι όμως η “Τέταρτη Διάσταση”, που έδωσε το όνομά της σε ολόκληρη συλλογή; Σύμφωνα με τον Ρίτσο είναι ο χρόνος. Όχι όμως ο βιολογικός, αυτός που φθείρει, καταστρέφει και οδηγεί στον θάνατο. Πρόκειται για τον ιστορικό χρόνο, που ταλανίζει τον πρωταγωνιστή και τον βάζει να παλεύει με το παρελθόν ή το παρόν, ώστε στον απολογισμό των πράξεών του να εξηγήσει τα αίτια που οδήγησαν στην ηθική φθορά του.

Ο ποιητής

Το να αναφερθεί κανείς διεξοδικά στη ζωή και το έργο του Γιάννη Ρίτσου θα ήταν, τουλάχιστον, άστοχο. Υπάρχει τεράστια βιβλιογραφία που μας πληροφορεί για τη ζωή και το ογκώδες έργο του ποιητή από τη Μονεμβασιά. Ωστόσο, κρίνεται απαραίτητη μία στάση σε κάποιους σταθμούς της ζωής του, προκειμένου να ενταχθεί ο αναγνώστης – θεατής στο γενικότερο πλαίσιο (προσωπικό, κοινωνικό, πολιτικό), μέσα στο οποίο ο Ρίτσος «δούλεψε» τα δημιουργήματα της ογκώδους ποιητικής συλλογής, της «Τέταρτης Διάστασης», αλλά και να κατανοήσει τι ήταν εκείνο που τον οδήγησε σε αυτήν την τόσο ιδιαίτερη ποίηση.

Είναι αναγκαίο να αναφερθούν κάποια τραγικά γεγονότα που πλαισίωσαν το οικογενειακό περιβάλλον του και αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για αρκετές από τις συνθέσεις της συλλογής. Συγκεκριμένα, ο Ρίτσος βίωσε από πολύ μικρή ηλικία τη στέρηση, την αρρώστια, την απώλεια. Ο πατέρας του, εξαιτίας του πάθους του για τα χαρτιά, έχασε όλη του την περιουσία. Ο Ρίτσος ένιωθε αποστροφή για εκείνον. Η μητέρα και ο αδερφός του Δημήτρης προσβλήθηκαν νωρίς από την αρρώστια της φυματίωσης και πέθαναν. Από τη φυματίωση ταλαιπωρήθηκε και ο ίδιος, ως το τέλος της ζωής του. Επιπλέον, «φεύγει» ξαφνικά και η αδερφή του Νίνα, ενώ η άλλη του αδερφή, η Λούλα, τρελαίνεται.

Τραγικό ήταν και το κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον του ποιητή. Κατά τη διάρκεια της ζωής του βίωσε μαύρα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα της ιστορίας του τόπου, που αφομοίωσε στην ποίησή του αργότερα. Η προσπάθεια ενσωμάτωσης των προσφύγων από τη Μ. Ασία στην Αθήνα του 1925, η γερμανική κατοχή, ο Εμφύλιος, ο Ψυχρός πόλεμος, η Χούντα, η κατάκτηση της Κύπρου, είναι μερικές από τις άσχημες εθνικές περιπέτειες που βίωσε ο ποιητής. Ο ίδιος, ύστερα από τριβή με διάφορους διανοούμενους της εποχής, εισχώρησε στον επαναστατικό κόσμο της αριστεράς, εντάχτηκε στο ΕΑΜ και στο ΚΚΕ, καθώς μάλιστα ενέμεινε στα πιστεύω του ως το τέλος, γνώρισε διωγμούς και εξορία σε Λήμνο, Μακρόνησο, Άη Στρατή, Γυάρο και Λέρο. Από τον γάμο του και μετά, η ζωή του μοιραζόταν για μεγάλο διάστημα ανάμεσα σε Αθήνα και Σάμο. Κατά την διαμονή του σε αυτά τα μέρη μάς έχει δώσει ένα μεγάλο ποιητικό έργο.

Η προετοιμασία

Η σκηνοθέτις Πολυξένη Σπυροπούλου δήλωσε για την παράσταση: «Η συγκεκριμένη δουλειά μας εγείρει ερωτήματα. Βιώσαμε ένα πολύ οδυνηρό χρονικό διάστημα όλοι μας. Η πορεία μέσα από τηλε-συσκέψεις, τηλε-πρόβες, μετά test covid, δια ζώσης ανάγνωση, δοκιμές, περάσματα με μάσκες κι αντισηπτικά, ήταν διαρκείς μεταβάσεις που δυσκόλευαν όλο και περισσότερο την συνάντησή μας με το κοινό. Όμως, καλούμαστε να κάνουμε την προσπάθειά μας, να βρεθούμε σε έναν κοινό τόπο, αυτόν της τέχνης! Εμείς παίζουμε σ’ αυτή την παράσταση και μεταφερόμαστε σε άπειρες ηλικίες, σε άπειρες ψυχοδιαστάσεις, σε σώματα και, μέσα σ’ αυτό όλο το παιχνίδι που είναι και γήινο και απόκοσμο, φλερτάρουμε με την προδοσία, τον έρωτα, τον θάνατο, με το θεϊκό και το ανθρώπινο».

Η παράσταση

Στη δουλειά που είδαμε από το Κ.Θ.Β.Ε. η ποιητική αφήγηση διανοίγει ένα πνευματικό πεδίο στον αναγνώστη – θεατή, όπου θα έπρεπε ν’ αντηχεί το κείμενο χωρίς την υποχρέωση εικονογράφησης και αναπαράστασης μιας κατάστασης ή μιας δράσης. Σαν μια λευκή σελίδα μέσα μας, μια οθόνη, μια ηχώ, που δεν έχουν ανάγκη να εξωτερικευθούν. Όμως, από τη στιγμή που γίνεται διάταξη του ποιητικού κειμένου σε συγκεκριμένο χώρο, από τη στιγμή που τα πρόσωπα ενσαρκώνονται, η ποίηση μεταπηδά από τον προστατευμένο πνευματικό χώρο στον ανοιχτό σε όλους, στον δημόσιο. Έτσι, εξαρχής στήνεται ένα σκηνικό, μοιράζονται ρόλοι και κοστούμια, φωτισμοί και μουσική γίνονται ισότιμο μέρος του καλά ενορχηστρωμένου συνόλου και η κάμερα καταγράφει και καθίσταται δίαυλος επικοινωνίας σκηνής και σπιτικής καρέκλας που φιλοξενεί τον θεατή.

Εντυπωσιακή η έναρξη με ταμπλό βιβάν, εικαστικός πίνακας, θαρρείς, ενός Robert Braithwaite Martineau κι ο φωτισμός του Στέλιου Τζολόπουλου «ζωγράφισε» και πάλι. Ένα «άγγιγμα ψυχής» ζωντάνεψε τα σώματα και μια σκυταλοδρομία ξεκίνησε. Από τη Σονάτα του Σεληνόφωτος, στη Χρυσόθεμη κι από στόμα σε στόμα περάσανε ο Αγαμέμνωνας, η Ελένη, ο Ορέστης, ο Αίας, η Ισμήνη, ο Νεοπτόλεμος, η Φαίδρα…

Περιέργως, η καθοδήγηση έστρεψε τους ηθοποιούς σ’ έναν βερμπαλιστικό τρόπο αφήγησης, που σαν άποψη είναι λίγο παλιομοδίτικη, όμως αυτό ήταν το όραμα της σκηνοθέτιδος. Η πρωτότυπη μουσική του Στέλιου Ντάρα, συνεχής συνοδοιπόρος στους γρήγορους ρυθμούς του λόγου, συμπλήρωνε το ύφος της performance.

Ωστόσο, άξιζε της προσοχής μας η προσπάθεια, επειδή η ποίηση του Ρίτσου απέκτησε σώμα χάρις σε αυτούς τους ερμηνευτές κι εμείς είχαμε την επιλογή να κρατήσουμε ή τον ποιητή που μιλά σε πρώτο πρόσωπο ή την ταύτιση του εαυτού μας με τον ήρωα που «ενσάρκωσε» ο αφηγητής.

Κανονικά, στη δραματική μορφή του θεάτρου οι φωνές των προσώπων δεν είναι η φωνή του συγγραφέα, επειδή το δράμα είναι αντικειμενικό. Όμως, στην παράσταση – performance του Κ.Θ.Β.Ε. η ποίηση επέστρεψε στο «προσωπικό» εγώ του ποιητή, συντρίβοντας τον νόμο της αντικειμενικότητας.

Αντιληφθήκαμε οι διαβασμένοι θεατές ότι η ψυχοσύνθεση, ο προβληματισμός, ο στοχασμός και η υπαρξιακή αγωνία των μορφών της «Τέταρτης διάστασης» στο θέμα του θανάτου, του χρόνου και της φθοράς που προκαλεί, του έρωτα και της ατομικής και κοινωνικής μοναξιάς, είναι του ίδιου του ποιητή. Ο Γιάννης Ρίτσος πέρα από στοχαστής αποδείχτηκε και φιλόσοφος.

Η «Τέταρτη διάσταση», με τις ξεχωριστές ποιητικές συνθέσεις, μοναδικά κείμενα- προκλήσεις για ερμηνευτική πραγμάτωση, συγκαταλέγεται στις κορωνίδες της παγκόσμιας ποίησης του 20ου αιώνα. Αποτελεί τη συγκλονιστικότερη παρακαταθήκη του ποιητή. Είναι η σύνοψη όλων των έργων του, σύμφωνα με τον ίδιο.

Η συλλογή αυτή είναι ποίηση και θέατρο ιδεών και γλώσσας. Η ανθρώπινη περιπέτεια, η αναγνώριση και το πάθος της, καθορίζονται από υπέρτερες δυνάμεις, ανεξάρτητα από τη γυναικεία ή την ανδρική φύση. Τα πρόσωπά της είναι παιδιά της ιστορίας που ανταμώνουν και με την προϊστορία και με τη σύγχρονή εποχή.

Στην παράσταση του Κ.Θ.Β.Ε. με την υπογραφή της Πολυξένης Σπυροπούλου, η ομορφιά, ο πόθος, η εξουσία, η δόξα, τα γηρατειά, το ανεκπλήρωτο, η δικαιοσύνη, όλα όσα συνθέτουν το δίχτυ της ανθρώπινης μοίρας, εκτίθενται -με πολύ ιδιαίτερο ύφος- ανάδρομα με όχημα τη γλώσσα. Με κείνη τη μεγαλειώδη γλώσσα του ποιητή, που συναντά τον μύθο, που εξυφαίνει και πλέκει τις μικρές μας ζωές, τις δικές μας σιωπές. Θα ξαναπώ ότι η σκηνοθέτις επέλεξε ένα Βέκιο θέατρο (Ο Ρίτσος δεν είναι Αισχύλος ούτε Σοφοκλής ούτε Ευριπίδης) πιθανώς, αυτός ο τρόπος εκφοράς του λόγου να είναι αρεστός σε θεατές, ακόμα και σήμερα, ιδίως όταν το εξπρεσιονιστικό θεατρικό Γερμανικό ύφος στεφανώνει σκηνοθετικές γραμμές με μπόλικα σύμβολα και ακατάσχετες κινήσεις.

Από το σύνολο των ηθοποιών- αφηγητών -ερμηνευτών δεν ξεχωρίζω κανέναν. Όλοι πειθαρχημένοι εργάτες του θεάτρου, ακολούθησαν τις οδηγίες και υπηρέτησαν το σκηνοθετικό όραμα, όσο καλύτερα μπορούσαν.

Συντελεστές Παραγωγής:

Σκηνοθεσία/Δραματουργική επεξεργασία/κίνηση: Πολυξένη Σπυροπούλου
Πρωτότυπη μουσική/Ενορχήστρωση/Εκτέλεση: Στέλιος Ντάρας
Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος
Εικαστική επιμέλεια: Μαρία Ξυνοπούλου
Μυθολογική έρευνα: Μάριος Μεβουλιώτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιορδάνης Αϊβάζογλου
Οργάνωση παραγωγής: Εύα Κουμανδράκη

Διανομή:

Αγαμέμνων: Στέργιος Τζαφέρης
Ορέστης: Δημήτρης Καρτόκης
Ιφιγένεια: Αίγλη Κατσίκη
Χρυσόθεμις: Μάρα Τσικάρα
Περσεφόνη: Πολυξένη Σπυροποούλου
Ισμήνη: Άννα Κυριακίδου
Αίας: Ιορδάνης Αϊβάζογλου
Νεοπτόλεμος: Μάριος Μεβουλιώτης
Ελένη: Μελίνα Αποστολίδου
Φαίδρα: Ρούλα Παντελίδου

ΠΑΥΛΟΣ ΛΕΜΟΝΤΖΗΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Νέα Θάσου

«ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΚΥΡΙΕ ΓΚΡΗΝ» του Τζεφ Μπάρον

Πέμπτη 16 Ιουλίου στον Αύλειο Γυμνασίου-Λυκείου Λιμεναρίων

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/kathe-pempti-kyrie-gkrin-periodeia/

Η επιτυχημένη παράσταση «Κάθε Πέμπτη Κύριε Γκρην» του Jeff Baron, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, επιστρέφει το καλοκαίρι του 2026 σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Στον ρόλο του κυρίου Γκρην ο Γιώργος Κωνσταντίνου, σε μια ερμηνεία που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό, ενώ τον ρόλο του Ρος ερμηνεύει ο Θανάσης Πατριέρχεας.

Η παράσταση παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία για δύο συνεχόμενες θεατρικές περιόδους (2023/2024 & 2024/2025) στην Αθήνα, στο Θέατρο Αργώ, καθώς και στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Radio City, αποσπώντας θερμές κριτικές και σημειώνοντας έντονη ανταπόκριση από το κοινό.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:
Ο κύριος Γκρην, ένας μοναχικός Νεοϋορκέζος, έχει αποσυρθεί από τη ζωή μετά τον θάνατο της γυναίκας του και ζει απομονωμένος στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν. Εκεί δέχεται, κάθε Πέμπτη, τις επισκέψεις ενός νεαρού άνδρα, του Ρος, που εργάζεται σε μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία. Αυτό που ξεκινά ως μια τυπική υποχρέωση, εξελίσσεται σε μια σχέση που θα αλλάξει για πάντα και τους δύο.

Η απρόσμενη αυτή συνάντηση θα τους σύρει έξω από τη ζώνη ασφαλείας τους, θα κλονίσει τις βεβαιότητές τους, θα απαλύνει τα αγκάθια και τις άμυνές τους. Οι δύο τόσο γνώριμοι σε όλους μας χαρακτήρες — ο ηλικιωμένος Γκρην και ο νεαρός Ρος — που ήρθαν κοντά εξαιτίας ενός επιπόλαιου ατυχήματος, θα διανύσουν ολόκληρη την ανθρώπινη διαδρομή: από το ξεκαρδιστικό γέλιο έως τα πιο λυτρωτικά δάκρυα συγκίνησης.

Μαζί θα καταργήσουν την απόσταση που τους χωρίζει και θα γίνουν, με έναν τρόπο βαθύ και αμετάκλητο, συγγενείς.

Ένα θεατρικό έργο–ύμνος στη διαφορετικότητα, που έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από 50 χώρες και έχει αποσπάσει πολλαπλά θεατρικά βραβεία. Μια σύγχρονη ιστορία που προτείνει την ανθρώπινη τρυφερότητα ως ουσιαστικό όπλο αντίστασης στις θηριωδίες του παρελθόντος και στις αγκυλώσεις του παρόντος.

Δύο μοναξιές που συναντιούνται για να βγουν μαζί από το καβούκι τους — προς το φως.

Ερμηνεύουν:

Γιώργος Κωνσταντίνου & Θανάσης Πατριαρχέας

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση: Τζεφ Μπάρον & Κώστας Γάκης
Σκηνοθεσία / Μουσική σύνθεση: Κώστας Γάκης
Σκηνογραφία: Αντώνη Χαλκιάς
Ενδυματολογία: Μάριος Ράμμος
Φωτισμοί: Θοδωρής Γκόγκος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νατάσα-Φαίη Κοσμίδου
Βοηθός Σκηνογράφου: Ελεονώρα Καραβανή
Creative Agency: GridFox

 

 Υπεύθυνος επικοινωνίας: Ρίτα Σίσιου (margaritasisiou@gmail.com)

 Οργάνωση Παραγωγής: Χριστιάνα Σακαρέλη (6906 140 378)
Παραγωγή: Non Grata Productions

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
90 Λεπτά

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

–        Κανονικό: 20€
–        Μειωμένο: 18€

 

 

Continue Reading

Πολιτισμός

21η Χορευτική Συνάντηση Ζωντανής Παράδοσης και Πολιτισμού στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

21η-Χορευτική-Συνάντηση-Ζωντανής-Παράδοσης-και-Πολιτισμού-στο-Αρχαίο-Θέατρο-Φιλίππων

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 1 Ιουλίου 2026, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, η επετειακή 21η Χορευτική Συνάντηση Ζωντανής Παράδοσης και Πολιτισμού «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου», που διοργανώθηκε από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας.

Στην εκδήλωση πήραν μέρος 48 πολιτιστικοί σύλλογοι και εκατοντάδες θεατές από τις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλα, Δράμας και Σερρών, αναδεικνύοντας για ακόμη μία χρονιά τη διαχρονική αξία της ελληνικής παράδοσης (Πόντος, Μεσολόγγι, Θράκη, Μακεδονία, Μικρά Ασία) και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ “ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ”

Χορευτικός Σύλλογος Μεσολογγίου “Άγιος Συμεών”

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Λυδίας

Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρού Αμυγδαλεώνα

Ποντιακός Σύλλογος Λυδίας “Η Τραπεζούντα”

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δάτου

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυστύλου

Σύλλογος Σαρακατσάνων Νομού Καβάλας “Ο Φλάμπουρας”

Σύλλογος Ποντίων Κρηνίδων “Το Βυζάντιο”

Πολιτιστική Στέγη Κρηνίδων

Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Κρυονερίου “Ο Ακρίτας”

Σύλλογος Πελλοπονησσίων Καβάλας “Ο Κολοκοτρώνης”

Πολιτιστικός Σύλλογος Ορφανίου

Πολιτιστικός Σύλλογος Δράμας “Οι ρίζες μας”

Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγίας “Το Κάστρο”

Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων

Ποντιακός Σύλλογος Ζυγού “Ο Υψηλάντης”

Μουσικοχορευτικός Μορφωτικός Σύλλογος Αμυγδαλεώνα

Θρακική Εστία Καβάλας

Θρακική Εστία Σερρών

Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης – Καλαμίτσας “Η Αγία Ειρήνη”

Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμώνα “Τραντέλληνες”

Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής Καβάλας

Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρολεύκης Δράμας

Λέσχη Ποντίων Καβάλας

Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χωράφας

Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων Καβάλας

Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας “Μνήμη Μικράς Ασίας”

Πανηπειρωτική Ένωση Καβάλας

Ομάδας Έκφρασης Ελληνικού Πολιτισμού”Τερψιχόρη”

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Λουκά

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Κεφαλαρίου Δράμας

Σύλλογος Ποντίων Νέας Καρβάλης – Λευκής

Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμουδίων Καβάλας

Σύλλογος Θρακιωτών Επαρχίας Νέστου

Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας

Σύλλογος Θεσσαλών Νόμου Καβάλας

Ομάδας Έκφρασης Ελληνικού Πολιτισμού “Ιχνηλάτες”

Σύλλογος Εβριτών Νομού Σερρών

Πολιτιστικός Σύλλογος Κυργίων Δράμας “Ο Αρίων”

Εξωραϊστικός Σύλλογος Πανοράματος Δράμας

Σύλλογος Ποντίων Χορευτών ΤΕΙ Καβάλας

Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαρκαδιάς

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Δοξάτου

Πολιτιστικός Σύλλογος Δωματίων “Το Γεφύρι”

Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Ελευθερούπολης “Το Πράβι”

Πολιτιστικός Σύλλογος Ερατεινού

Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροχωρίου Δράμας

Πολιτιστικός Σύλλογος Κυργίων Δράμας

Αδελφότητα Μικρασιατών Νομού Σερρών “Άγιος Πολύκαρπος”

ΜΟΥΣΙΚΟΙ – ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ

ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΣΧΗΜΑ

ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Αντώνης Σιδηρόπουλος

ΛΥΡΑ: Γιώργος Μελισσόπουλος, Γιάννης Ιωσηφίδης

ΝΤΑΟΥΛΙ: Μαρία Κουντουδάκη, Αλέξης Σιδηρόπουλος, Τάσος Κεκρίδης, Θοδωρής Αλεξιάδης

ΜΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ

ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Αναστασία Χατζησταύρου, Γεράκης Τσαρμαντίδης

ΒΙΟΛΙ: Χάρης Τσιπουρίδης

ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ: Γιώργος Παραπέρογλου

ΛΑΟΥΤΟ: Γιώργος Μίχου

ΚΡΟΥΣΤΑ: Μελέτης Παντελίδης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συντονιστής: Κώστας Σιδηρόπουλος

Παρουσίαση: Μιχάλης Μερκουρόπουλος, Πένυ Κωνσταντινίδου

Φωτισμοί: Σαράντης Μιτζιρίκης

Ήχος: Παύλος Χαραλαμπίδης, Νίκος Αρτόπουλος

Φωτογραφίες: Λάσκαρης Τσούτσας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Πολιτισμός

Βύρωνας Θεοδωρόπουλος και Μιχάλης Μαθιουδάκης στο Κτήμα «Δροσιά» στην Ελευθερούπολη  

Βύρωνας-Θεοδωρόπουλος-και-Μιχάλης-Μαθιουδάκης-στο-Κτήμα-«Δροσιά»-στην-Ελευθερούπολη  

Ο Βύρωνας Θεοδωρόπουλος και ο Μιχάλης Μαθιουδάκης φέρνουν το «5» στην Ελευθερούπολη Καβάλας!

Ημερομηνία: Παρασκευή, 3 Ιουλίου, Τοποθεσία: Κτήμα Δροσιά, Ελευθερούπολη  

Ώρα Έναρξης:21:00

Εισιτήρια: https://www.more.com/gr-el/tickets/standupcomedy/b-theodoropoulos-m-mathioudakis-5-ellada/

και στην είσοδο του Κτήματος «Δροσιά»

(σε περίπτωση βροχής η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στον στεγασμένο χώρο του Κτήματος «Δροσιά»)

Η Ελευθερούπολη ετοιμάζεται να υποδεχθεί δύο από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής stand-up comedy σκηνής σε μια βραδιά που υπόσχεται ασταμάτητο γέλιο. Ο Βύρωνας Θεοδωρόπουλος και ο Μιχάλης Μαθιουδάκης επιστρέφουν δυναμικά με τη νέα τους κοινή παράσταση με τίτλο «5», την Παρασκευή 3 Ιουλίου στο πανέμορφο περιβάλλον του Κτήματος Δροσιά.

Λίγα λόγια για την παράσταση «5»:

Μετά από χρόνια επιτυχημένων περιοδειών, εκατοντάδες παραστάσεις και αμέτρητα χιλιόμετρα, το αχώριστο δίδυμο της κωμωδίας παρουσιάζει το πέμπτο κατά σειρά συνεργατικό του εγχείρημα. Ο Βύρωνας και ο Μιχάλης, με το γνώριμο πλέον ύφος τους, ανατέμνουν την καθημερινότητα, μοιράζονται τις πιο παράλογες σκέψεις τους και μετατρέπουν τις δικές τους (και τις δικές μας) αποτυχίες σε εκρηκτικό χιούμορ.

Νέα κείμενα, παρατηρήσεις για τη ζωή, τις σχέσεις, την τεχνολογία και την ελληνική πραγματικότητα, συνθέτουν ένα stand-up comedy show που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Γιατί να μην το χάσετε:

*Η Χημεία: Η δεκαετής και πλέον συνεργασία τους επί σκηνής εγγυάται έναν μοναδικό ρυθμό.

*Ο Χώρος: Το Κτήμα Δροσιά στην Ελευθερούπολη αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για μια καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη γέλιο κάτω από τα αστέρια.

*Η Εκτόνωση: Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη ζωντανή κωμωδία σε μια περίοδο που όλοι χρειαζόμαστε μια «ανάσα» γέλιου.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα