Connect with us

Καβάλα

Έργο μεγάλης σημασίας η μονάδα Κομποστοποίησης στον δήμο Παγγαίου

Έργο-μεγάλης-σημασίας-η-μονάδα-Κομποστοποίησης-στον-δήμο-Παγγαίου

Σημαντικό έργο, το οποίο θα βελτιώσει κατά πολύ το περιβαλλοντικό και οικολογικό αποτύπωμα της περιοχής, χαρακτήρισε τη «Μονάδα Κομποστοποίησης Οργανικού Κλάσματος Δήμου Παγγαίου» σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

Το εν λόγω έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.221.491 ευρώ, ενώ με τη λειτουργία του θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) οικιακών βιοαποβλήτων, με καφέ κάδους σε κατάλληλα σημεία διάσπαρτα στο σύνολο των οικισμών του δήμου Παγγαίου. Για τη συλλογή των κάδων προβλέπεται προμήθεια δυο απορριμματοφόρων χωρητικότητας 8m3.

«Έχουμε ετοιμότητα όσον αφορά τις μελέτες και πιστεύω μέσα στο καλοκαίρι θα δημοπρατήσουμε για την προμήθεια και εκτέλεση του, ενώ μέσα στο 2022 θα μπορούμε να μιλάμε για τη λειτουργία της μονάδας και την προμήθεια του εξοπλισμού»

«Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για τον δήμο μας, με την έννοια ότι θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε όλα τα αστικά βιοαπόβλητα κι όλα τα κλαδέματα που έχουμε σε έναν τόσο εκτεταμένο γεωγραφικά δήμο. Πρόκειται για ένα έργο που ξεπερνά τα 3 εκ. ευρώ και πέρα από τις θέσεις εργασίας που θα προκύψουν, σίγουρα θα βελτιώσει κατά πολύ την περιοχή μας, όσον αφορά το περιβαλλοντικό και οικολογικό αποτύπωμα που θα έχουμε μετά τις παρεμβάσεις που θα προκύψουν. Έχουμε ετοιμότητα όσον αφορά τις μελέτες και πιστεύω μέσα στο καλοκαίρι θα δημοπρατήσουμε για την προμήθεια και εκτέλεση του, ενώ μέσα στο 2022 θα μπορούμε να μιλάμε για τη λειτουργία της μονάδας και την προμήθεια του εξοπλισμού», τόνισε σχετικά ο δήμαρχος Παγγαίου, ο οποίος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χρήστο Μέτιο για την οικολογική ευαισθησία και την στήριξη του «ώστε να μπορέσουμε με το έργο αυτό να προβούμε στη χωριστή συλλογή προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων και στην επεξεργασία τους για να παράγουμε compost (εδαφοβελτιωτικό υλικό αρίστης ποιότητας)». Παράλληλα, συνεχάρη κι ευχαρίστησε τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας ΑΜΘ και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παγγαίου, για την άψογη συνεργασία τους, ώστε να καταστεί δυνατή η υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου σε πανελλήνιο επίπεδο.

Πως θα γίνεται η συλλογή και μεταφορά των πράσινων αποβλήτων (κλαδιών)

Όσον αφορά τη συλλογή και μεταφορά των πράσινων αποβλήτων (κλαδιών) προβλέπεται η παρακάτω μεθοδολογία: Προμήθεια και εγκατάσταση σε μία επιλεγμένη θέση σε κάθε Δημοτική Ενότητα ενός κλαδοτεμαχιστή. Θα εγκατασταθούν τέσσερις κλαδοτεμαχιστές στις Δημοτικές Ενότητες Ελευθερούπολης, Παγγαίου, Ελευθερών και Ορφανού.

Στην Δημοτική Ενότητα Πιερέων θα λειτουργεί η Μονάδα Κομποστοποίησης, στην οποία θα υπάρχει εγκαταστημένος τεμαχιστής κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων. Οι τεμαχιστές θα είναι ρυμουλκούμενοι και θα εδράζονται σε καινούργιο τροχήλατο πλαίσιο. Προμήθεια ενός ανατρεπόμενου φορτηγού 16tn μικτού φορτίου με γερανό και αρπάγη. Το φορτηγό αυτό θα πραγματοποιεί την μεταφορά πρασίνων στην Μονάδα Κομποστοποίησης. Θα έχει την δυνατότητα της μεταφοράς των θρυμματισμένων κλαδιών στην Μονάδα από τις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες όπου θα εγκατασταθούν οι κλαδοτεμαχιστές.

Οι προγραμματισμένοι διαγωνισμοί έργων για τον Ιούνιο ξεπερνούν τα 4.000.000 ευρώ!

Εκτός όμως από το προαναφερθέν έργο, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι στον δήμο Παγγαίου οι προγραμματισμένοι διαγωνισμοί έργων για τον Ιούνιο ξεπερνούν τα 4.000.000 ευρώ!

«Ο δήμος Παγγαίου είναι πραγματικά ένα εργοτάξιο, τόσο με τα έργα που εκτελούνται, άλλα και με αυτά που βρίσκονται στην ολοκλήρωση, καθώς και με κάποια που δημοπρατήθηκαν ή δημοπρατούνται μέσα στον Ιούνιο», σημείωσε σχετικά.

Πρόκειται για την αποκατάσταση ζημιών από θεομηνία στις κατασκηνώσεις προϋπολογισμού 137.500 ευρώ, αποκατάσταση υποδομών παραλιακής περιοχής Νέας Ηρακλείτσας προϋπολογισμού 68.000 ευρώ, κατασκευή έργων αναβάθμισης ΕΕΛ Ορφανού προϋπολογισμού 2.741.935 ευρώ, ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων στον οικισμό Νέας Περάμου προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, προμήθεια ανατρεπόμενων φορτηγών προϋπολογισμού 222.828 ευρώ, εκπόνηση σχεδίου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο) στον δήμο Παγγαιου προϋπολογισμού 49.600 ευρώ και παρεμβάσεις σε κοινοχρήστους χώρους του δήμου Παγγαίου προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Στο δημοτικό στάδιο Ελευθερούπολης θα διεξαχθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ 16 στις 27 και 28 Ιουνίου

Σημαντικό είναι εξάλλου το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής του δήμου Παγγαίου και στον αθλητικό τομέα. Ρυθμίζονται ήδη όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες στο δημοτικό στάδιο Ελευθερούπολης, στο οποίο θα διεξαχθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ 16 στις 27 και 28 Ιουνίου.

Για την προσπάθεια του δήμου στον αθλητισμό και τη συγκεκριμένη διοργάνωση, ο δήμαρχος Παγγαίου επισήμανε: «Νομίζω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί στις νέες εγκαταστάσεις του δημοτικού σταδίου της Ελευθερούπολης, το οποίο μπορεί να φιλοξενεί πανελλήνιους, αλλά και πανευρωπαϊκούς αγώνες. Είναι ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή μας. Έχουμε πολλούς νέους που ασχολούνται πλέον με τον στίβο και για πρώτη φορά κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να προσελκύσουμε κι άλλους διοργανώνοντας σημαντικούς αγώνες πανελλαδικού επιπέδου όπως το πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ 16. Επίσης, περιμένουμε επίσημα τη χρηματοδότηση για το κλειστό γυμναστήριο στη Νέα Πέραμο κι έχουμε ολοκληρωμένη μελέτη για την επέκταση του κλειστού γυμναστηρίου της Ελευθερούπολης και την ενεργειακή του αναβάθμιση».

«Υπάρχει πλήρης ετοιμότητα από πλευράς της διοίκησης του δήμου, αλλά και των επαγγελματιών για τη φετινή τουριστική περίοδο…»

Τέλος, όσον αφορά τα της τουριστικής κίνησης στον δήμο Παγγαίου και τις προσδοκίες που υπάρχουν για το φετινό καλοκαίρι, ο Φίλιππος Αναστασιάδης υπογράμμισε: «Υπάρχει πλήρης ετοιμότητα από πλευράς της διοίκησης του δήμου, αλλά και των επαγγελματιών για τη φετινή τουριστική περίοδο. Στηριζόμαστε στη μεγάλη εμπειρία που έχουμε αποκτήσει τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και στην ορθολογική διαχείριση των υπηρεσιών και των πόρων που εισπράττουμε. Από νωρίς έχουμε κάνει τον προγραμματισμό μας, για τις όσο το δυνατό καλύτερες υπηρεσίες στο κομμάτι της καθαριότητας, της ύδρευσης, της αποχέτευσης, αλλά και της φροντίδας του πρασίνου. Η ετοιμότητα αυτή συνάδει φυσικά και με την οικιστική ανάπτυξη που έχουμε στην περιοχή μας. Διάβαζα πρόσφατα άρθρο που ανέφερε ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι δεύτερη στη χώρα μας όσον αφορά την οικιστική ανάπτυξη κι εδώ είμαι βέβαιος ότι μιλάμε για την Π.Ε. Καβάλας και ειδικότερα για τον δήμο μας, καθώς η Πολεοδομία Παγγαίου εκδίδει πολλές άδειες. Ήδη το περασμένο σαββατοκύριακο η περιοχή μας είχε αρκετό κόσμο, που θα αυξηθεί με το κλείσιμο των σχολείων και τη βελτίωση του καιρού. Επίσης παίρνουμε και μια σημαντική «ανάσα» από τους εμβολιασμούς που προχωρούν πολύ καλά στην περιοχή μας και επί της ουσίας απελευθερώνεται ο κόσμος. Οι συμπολίτες μας άρχισαν να κυκλοφορούν πλέον σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και νομίζω ότι από τα τέλη του μήνα με αρχές Ιουλίου θα συνεχίσουμε ακόμη καλύτερα».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την κατασκευή δημοτικού κυνοκομείου στην Δ. Ε. Φιλίππων

Ξεκίνησαν-οι-διαδικασίες-για-την-κατασκευή-δημοτικού-κυνοκομείου-στην-Δ-Ε.-Φιλίππων

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την κατασκευή δημοτικού κυνοκομείου στην Δημοτική Ενότητα Φιλίππων. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Μιχαηλίδη δημοσιεύεται η πρόσκληση ενδιαφέροντος και σε 6 μήνες θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Το κυνοκομείο θα κατασκευαστεί στο αγρόκτημα του Ζυγού.

Ειδικότερα ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρει:

«Σχετικά με το κυνοκομείο θα θυμίσω ότι όταν αναλάβαμε τη διοίκηση τον Σεπτέμβριο του 2019, έπρεπε να έχουμε μια ενίσχυση από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ περίπου στις 300 χιλιάδες ευρώ για την ίδρυση κυνοκομείου.

Η προηγούμενη διοίκηση δυστυχώς δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει θέσεις που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν το κυνοκομείο μια και υπάρχουν κάποιες ισχυρές προδιαγραφές.

Μετά από κίνηση του κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου από τη Δημοτική ενότητα Κρηνίδων καταφέραμε να βρούμε έναν τέτοιο χώρο και με τη βοήθεια του Δήμου Ξάνθης ο οποίος τότε μας έδωσε τη δική του μελέτη μια και δεν προλαβαίναμε τότε να συντάξουμε νέες μελέτες, καταθέσαμε μια νέα μελέτη και έγινε αποδεκτή.

Στην συνέχεια δυστυχώς είχαμε μια μεγάλη καθυστέρηση καθώς εκεί στην περιοχή υπάρχει ένα μεγάλο ρέμα και απαιτούνταν η διευθέτηση αυτού προκειμένου να πάρουμε άδεια ύδρευσης.

Και αυτό έγινε οπότε τώρα ανεβάζουμε την πρόσκληση και πιστεύουμε ότι θα έχουμε σύντομα ανάδοχο, ο οποίος θα ορισθεί σε 6 μήνες από τώρα.

Ελπίζω να μην έχουμε άλλες καθυστερήσεις μια και οι κατασκευές που προβλέπονται δεν είναι βαρέως τύπου, είναι μεταλλικές κατασκευές, οπότε ελπίζω ότι αρκετά σύντομα θα έχουμε ένα σύγχρονο κυνοκομείο και θα μπορέσουμε να ελαφρύνουμε την κατάσταση με τα αδέσποτα ζώα που δημιουργεί αρκετά προβλήματα στους συνδημότες. Το κτήμα είναι κοντά στο Ζυγός, σε μεγάλη απόσταση από κατοικήσιμη περιοχή οπότε δεν θα υπάρξει κάποια όχληση. Είναι σε μια απόσταση πάνω από 500 μέτρα από τον οικισμό».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Υποδοχή του AZAMARA JOURNEY και περιήγηση πολιτών από την Νυρεμβέργη στην Καβάλα

Υποδοχή-του-azamara-journey-και-περιήγηση-πολιτών-από-την-Νυρεμβέργη-στην-Καβάλα

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» στους επιβάτες και στο πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου AZAMARA JOURNEY, το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας νωρίς το πρωί της Κυριακής 17 Οκτωβρίου 2021, προερχόμενο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης της Επιχείρησης, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, λόγω της πανδημίας της νόσου COVID-19, μοίρασαν έντυπο υλικό και χάρτες περιήγησης και απάντησαν πρόθυμα σε όλες τις ερωτήσεις που τους έθεσαν οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου.

Στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για την ανάπτυξη της Κρουαζιέρας στην Καβάλα, αλλά και με γνώμονα την αναβάθμιση και προώθηση του τουριστικού της προϊόντος, ο τουρισμός Κρουαζιέρας αποτελεί για τη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» προτεραιότητα προς όφελος της τοπικής οικονομίας, σε συνδυασμό με την ανάδειξη των ιδιαίτερων πτυχών της ιστορίας, των εκφάνσεων του πολιτισμού και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Επιπρόσθετα, την ίδια ημέρα, μετά από την υποδοχή στη Μεγάλη Λέσχη, πολιτών από τον Δήμο Νυρεμβέργης και του προέδρου του Συλλόγου Αδελφοποίησης Νυρεμβέργης – Καβάλας «Φίλος», Σωτήρη Ξώγνου, από τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνο Πεφάνη, ακολούθησε περιήγηση, σε σημεία ιστορικού, πολιτιστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος της πόλης της Καβάλας, όπως το μνημείο του Αποστόλου Παύλου, τον Φάρο, το Φρούριο και τις Καμάρες, καθώς και σε άλλα τοπόσημα της Χερσονήσου της Παναγίας.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

 Διακοπή υδροδότησης στο Παληό

 Διακοπή-υδροδότησης-στο-Παληό

Ανακοινώνεται ότι λόγω απαραίτητων εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης θα διακοπεί η παροχή νερού την Τρίτη 19-10-2021 από ώρα 08:30 έως 14:00, στην περιοχή Παληού.

Ο Διευθυντής

Τ.Υ. της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Λογκάρης Άγγελος

Πολιτικός Μηχανικός M.Sc.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα