Connect with us

Καβάλα

Έργο μεγάλης σημασίας η μονάδα Κομποστοποίησης στον δήμο Παγγαίου

Έργο-μεγάλης-σημασίας-η-μονάδα-Κομποστοποίησης-στον-δήμο-Παγγαίου

Σημαντικό έργο, το οποίο θα βελτιώσει κατά πολύ το περιβαλλοντικό και οικολογικό αποτύπωμα της περιοχής, χαρακτήρισε τη «Μονάδα Κομποστοποίησης Οργανικού Κλάσματος Δήμου Παγγαίου» σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

Το εν λόγω έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.221.491 ευρώ, ενώ με τη λειτουργία του θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) οικιακών βιοαποβλήτων, με καφέ κάδους σε κατάλληλα σημεία διάσπαρτα στο σύνολο των οικισμών του δήμου Παγγαίου. Για τη συλλογή των κάδων προβλέπεται προμήθεια δυο απορριμματοφόρων χωρητικότητας 8m3.

«Έχουμε ετοιμότητα όσον αφορά τις μελέτες και πιστεύω μέσα στο καλοκαίρι θα δημοπρατήσουμε για την προμήθεια και εκτέλεση του, ενώ μέσα στο 2022 θα μπορούμε να μιλάμε για τη λειτουργία της μονάδας και την προμήθεια του εξοπλισμού»

«Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για τον δήμο μας, με την έννοια ότι θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε όλα τα αστικά βιοαπόβλητα κι όλα τα κλαδέματα που έχουμε σε έναν τόσο εκτεταμένο γεωγραφικά δήμο. Πρόκειται για ένα έργο που ξεπερνά τα 3 εκ. ευρώ και πέρα από τις θέσεις εργασίας που θα προκύψουν, σίγουρα θα βελτιώσει κατά πολύ την περιοχή μας, όσον αφορά το περιβαλλοντικό και οικολογικό αποτύπωμα που θα έχουμε μετά τις παρεμβάσεις που θα προκύψουν. Έχουμε ετοιμότητα όσον αφορά τις μελέτες και πιστεύω μέσα στο καλοκαίρι θα δημοπρατήσουμε για την προμήθεια και εκτέλεση του, ενώ μέσα στο 2022 θα μπορούμε να μιλάμε για τη λειτουργία της μονάδας και την προμήθεια του εξοπλισμού», τόνισε σχετικά ο δήμαρχος Παγγαίου, ο οποίος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χρήστο Μέτιο για την οικολογική ευαισθησία και την στήριξη του «ώστε να μπορέσουμε με το έργο αυτό να προβούμε στη χωριστή συλλογή προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων και στην επεξεργασία τους για να παράγουμε compost (εδαφοβελτιωτικό υλικό αρίστης ποιότητας)». Παράλληλα, συνεχάρη κι ευχαρίστησε τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας ΑΜΘ και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παγγαίου, για την άψογη συνεργασία τους, ώστε να καταστεί δυνατή η υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου σε πανελλήνιο επίπεδο.

Πως θα γίνεται η συλλογή και μεταφορά των πράσινων αποβλήτων (κλαδιών)

Όσον αφορά τη συλλογή και μεταφορά των πράσινων αποβλήτων (κλαδιών) προβλέπεται η παρακάτω μεθοδολογία: Προμήθεια και εγκατάσταση σε μία επιλεγμένη θέση σε κάθε Δημοτική Ενότητα ενός κλαδοτεμαχιστή. Θα εγκατασταθούν τέσσερις κλαδοτεμαχιστές στις Δημοτικές Ενότητες Ελευθερούπολης, Παγγαίου, Ελευθερών και Ορφανού.

Στην Δημοτική Ενότητα Πιερέων θα λειτουργεί η Μονάδα Κομποστοποίησης, στην οποία θα υπάρχει εγκαταστημένος τεμαχιστής κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων. Οι τεμαχιστές θα είναι ρυμουλκούμενοι και θα εδράζονται σε καινούργιο τροχήλατο πλαίσιο. Προμήθεια ενός ανατρεπόμενου φορτηγού 16tn μικτού φορτίου με γερανό και αρπάγη. Το φορτηγό αυτό θα πραγματοποιεί την μεταφορά πρασίνων στην Μονάδα Κομποστοποίησης. Θα έχει την δυνατότητα της μεταφοράς των θρυμματισμένων κλαδιών στην Μονάδα από τις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες όπου θα εγκατασταθούν οι κλαδοτεμαχιστές.

Οι προγραμματισμένοι διαγωνισμοί έργων για τον Ιούνιο ξεπερνούν τα 4.000.000 ευρώ!

Εκτός όμως από το προαναφερθέν έργο, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι στον δήμο Παγγαίου οι προγραμματισμένοι διαγωνισμοί έργων για τον Ιούνιο ξεπερνούν τα 4.000.000 ευρώ!

«Ο δήμος Παγγαίου είναι πραγματικά ένα εργοτάξιο, τόσο με τα έργα που εκτελούνται, άλλα και με αυτά που βρίσκονται στην ολοκλήρωση, καθώς και με κάποια που δημοπρατήθηκαν ή δημοπρατούνται μέσα στον Ιούνιο», σημείωσε σχετικά.

Πρόκειται για την αποκατάσταση ζημιών από θεομηνία στις κατασκηνώσεις προϋπολογισμού 137.500 ευρώ, αποκατάσταση υποδομών παραλιακής περιοχής Νέας Ηρακλείτσας προϋπολογισμού 68.000 ευρώ, κατασκευή έργων αναβάθμισης ΕΕΛ Ορφανού προϋπολογισμού 2.741.935 ευρώ, ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων στον οικισμό Νέας Περάμου προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, προμήθεια ανατρεπόμενων φορτηγών προϋπολογισμού 222.828 ευρώ, εκπόνηση σχεδίου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο) στον δήμο Παγγαιου προϋπολογισμού 49.600 ευρώ και παρεμβάσεις σε κοινοχρήστους χώρους του δήμου Παγγαίου προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Στο δημοτικό στάδιο Ελευθερούπολης θα διεξαχθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ 16 στις 27 και 28 Ιουνίου

Σημαντικό είναι εξάλλου το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής του δήμου Παγγαίου και στον αθλητικό τομέα. Ρυθμίζονται ήδη όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες στο δημοτικό στάδιο Ελευθερούπολης, στο οποίο θα διεξαχθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ 16 στις 27 και 28 Ιουνίου.

Για την προσπάθεια του δήμου στον αθλητισμό και τη συγκεκριμένη διοργάνωση, ο δήμαρχος Παγγαίου επισήμανε: «Νομίζω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί στις νέες εγκαταστάσεις του δημοτικού σταδίου της Ελευθερούπολης, το οποίο μπορεί να φιλοξενεί πανελλήνιους, αλλά και πανευρωπαϊκούς αγώνες. Είναι ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή μας. Έχουμε πολλούς νέους που ασχολούνται πλέον με τον στίβο και για πρώτη φορά κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να προσελκύσουμε κι άλλους διοργανώνοντας σημαντικούς αγώνες πανελλαδικού επιπέδου όπως το πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ 16. Επίσης, περιμένουμε επίσημα τη χρηματοδότηση για το κλειστό γυμναστήριο στη Νέα Πέραμο κι έχουμε ολοκληρωμένη μελέτη για την επέκταση του κλειστού γυμναστηρίου της Ελευθερούπολης και την ενεργειακή του αναβάθμιση».

«Υπάρχει πλήρης ετοιμότητα από πλευράς της διοίκησης του δήμου, αλλά και των επαγγελματιών για τη φετινή τουριστική περίοδο…»

Τέλος, όσον αφορά τα της τουριστικής κίνησης στον δήμο Παγγαίου και τις προσδοκίες που υπάρχουν για το φετινό καλοκαίρι, ο Φίλιππος Αναστασιάδης υπογράμμισε: «Υπάρχει πλήρης ετοιμότητα από πλευράς της διοίκησης του δήμου, αλλά και των επαγγελματιών για τη φετινή τουριστική περίοδο. Στηριζόμαστε στη μεγάλη εμπειρία που έχουμε αποκτήσει τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και στην ορθολογική διαχείριση των υπηρεσιών και των πόρων που εισπράττουμε. Από νωρίς έχουμε κάνει τον προγραμματισμό μας, για τις όσο το δυνατό καλύτερες υπηρεσίες στο κομμάτι της καθαριότητας, της ύδρευσης, της αποχέτευσης, αλλά και της φροντίδας του πρασίνου. Η ετοιμότητα αυτή συνάδει φυσικά και με την οικιστική ανάπτυξη που έχουμε στην περιοχή μας. Διάβαζα πρόσφατα άρθρο που ανέφερε ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι δεύτερη στη χώρα μας όσον αφορά την οικιστική ανάπτυξη κι εδώ είμαι βέβαιος ότι μιλάμε για την Π.Ε. Καβάλας και ειδικότερα για τον δήμο μας, καθώς η Πολεοδομία Παγγαίου εκδίδει πολλές άδειες. Ήδη το περασμένο σαββατοκύριακο η περιοχή μας είχε αρκετό κόσμο, που θα αυξηθεί με το κλείσιμο των σχολείων και τη βελτίωση του καιρού. Επίσης παίρνουμε και μια σημαντική «ανάσα» από τους εμβολιασμούς που προχωρούν πολύ καλά στην περιοχή μας και επί της ουσίας απελευθερώνεται ο κόσμος. Οι συμπολίτες μας άρχισαν να κυκλοφορούν πλέον σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και νομίζω ότι από τα τέλη του μήνα με αρχές Ιουλίου θα συνεχίσουμε ακόμη καλύτερα».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Μουριάδης προς Αυγενάκη: “Δώσε στον ΑΟΚ παράταση 2 εβδομάδων”

Μουριάδης-προς-Αυγενάκη:-“Δώσε-στον-ΑΟΚ-παράταση-2-εβδομάδων”
Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, αφουγκραζόμενος την αγωνία των φιλάθλων της Καβάλας και γνωρίζοντας την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για την αλλαγή σελίδας στο στρατόπεδο του ΑΟΚ, απέστειλε το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Αυγούστου 2021 επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με την οποία του ζητά να χορηγήσει παράταση δυο εβδομάδων για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής, προκειμένου να μη χάσει η ομάδα της πόλης μας το δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της SUPER LEAQUE 2 2021-2022.
Ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη
Κύριε Υφυπουργέ,

Όπως γνωρίζετε η ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΒΑΛΑ 1965 έχει δηλώσει αρμοδίως και εγκύρως την
συμμετοχή της στο πρωτάθλημα SUPER LEAQUE 2 2021-2022.

Το δικαίωμα συμμετοχής της ομάδας της πόλης μας στο πρωτάθλημα SUPER LEAQUE 2 το
απέκτησε λόγω της βαθμολογικής της επίδοσης που αυτή είχε στο πρωτάθλημα της
FOOTBALL LEAQUE της αμέσως προηγούμενης αθλητικής περιόδου (2020-2021).

Όπως επίσης γνωρίζετε, για την έγκυρη και νόμιμη συμμετοχή μιας ΠΑΕ στο πρωτάθλημα
SUPER LEAQUE 2 ο ισχύων νόμος απαιτεί μεταξύ των άλλων και κατάθεση εγγυητικής
επιστολής ποσού, κατ’ ελάχιστον, 150.000 ευρώ.

Λόγω οικονομικής αδυναμίας των σημερινών μετόχων – ιδιοκτητών να ανταποκριθούν στις
αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις, συμφωνήθηκε η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος
της ομάδας μας μετά το εκδηλωθέν σοβαρό ενδιαφέρον επιχειρηματία, Καναδού πολίτη, ο
οποίος τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας και την πόλη μας και για
γενικότερες, πέραν της απόκτησης της ΠΑΕ, επενδύσεις.

Επειδή οι σχετικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών ήδη
ολοκληρώθηκαν και απέμεινε η διεκπεραίωση των τυπικών, όπως η χορήγηση άδειας εκ
μέρους της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στον επενδυτή απόκτησης των μετοχών
καθότι είναι πολίτης τρίτης χώρας, η τυπική συμβολαιογραφική σύμβαση μεταβίβασης
μετοχών, η κατάθεση της εγγυητικής επιστολής,

Επειδή το δικαίωμα ανόδου της ομάδας της πόλης μας από την FOOTBALL LEAQUE στην
SUPER LEAQUE 2 αυτή το κέρδισε με κόπους και την συμβολή όλων των κατοίκων της πόλης
μας, η περιοχή μας δε έχει απόλυτη ανάγκη από επενδυτές της σοβαρότητας και αποφασιστικότητας του συγκεκριμένου επιχειρηματία (τα στοιχεία του οποίου είναι στη
διάθεσή Σας από εμένα),

Σας παρακαλώ θερμά να χορηγήσετε μία παράταση δύο (2) εβδομάδων για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής, προκειμένου να μπορέσει η ομάδα της Καβάλας να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της SUPER LEAQUE 2.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

ΤΟ ΙΚΤΕΟ δώρισε δύο ηλεκτρικά μοτοποδήλατα

ΤΟ-ΙΚΤΕΟ-δώρισε-δύο-ηλεκτρικά-μοτοποδήλατα

Από την «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη Καβάλας» εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Σήμερα, 2 Αυγούστου, με μεγάλη χαρά, παραλάβαμε από τον κ. Κωσταντίνο Μάστορα, ιδιοκτήτη του Autovision ΙΚΤΕΟ Καβάλας, δύο ηλεκτρικά μοτοποδήλατα για τις ανάγκες του ΝΠΔΔ “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΒΑΛΑΣ”.

Τον ευχαριστούμε θερμά για τη δωρεά του αυτή κι ελπίζουμε αυτή η συμβολική και ουσιαστική του πράξη, να βρει μιμητές!

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Καθαρίζεται το ανοιχτό κολυμβητήριο της Καβάλας

Καθαρίζεται-το-ανοιχτό-κολυμβητήριο-της-Καβάλας

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας Καθαριότητας, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής, Κυριακού Σταυρίδη, φροντίζουν τις τελευταίες ημέρες για τον ευπρεπισμό του ανοιχτού κολυμβητηρίου Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα, αποψίλωσαν τη χαμηλή βλάστηση, ενώ απομάκρυναν τα κομμένα κλαδιά και τα απορρίμματα από τον περιβάλλοντα χώρο και τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου.

Θα ακολουθήσει ο καθαρισμός της πισίνας και η αποκατάσταση των ζημιών που έγιναν στην είσοδο των εγκαταστάσεων.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα