Connect with us

Περιφέρεια

Επίσημη παρουσίαση της 1ης Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ

Περιλαμβάνει περισσότερες από 150 δράσεις και ομιλίες ταυτόχρονα και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες

Η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος από τις 16 έως τις 22 Απριλίου, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.

Η παρουσίαση έγινε από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Χρήστο Τερτσούδη, τους Αντιπεριφερειάρχες Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, Ξάνθης κ. Κώστα Ζαγναφέρη και Καβάλας κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο, τον περιφερειακό σύμβουλο Δράμας εντεταλμένο για θέματα δημόσιας υγείας κ. Κώστα Κινατζίδη και τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας κ. Λουκά Γεωργίου.

 

Ο κ. Περιφερειάρχης έκανε λόγο στην παρουσίασή του για μια φιλόδοξη διοργάνωση που περιλαμβάνει περισσότερες από 150 δράσεις και ομιλίες ταυτόχρονα και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, σε συνεργασία με 118 φορείς από ολόκληρη την Περιφέρεια.

«Η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας, με τον τρόπο που επιλέξαμε να γίνει, διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Περιφερειάρχης και συνέχισε: «Έχουν προγραμματιστεί δράσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, δίνοντας περισσότερη έμφαση στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πιο δυναμικού τμήματος της κοινωνίας, των νέων.

Ελπίζουμε οι πολίτες να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν την πρωτοβουλία καθώς πρόθεσή μας είναι να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός της Περιφέρειάς μας. Είναι μια δράση με ιδιαίτερο χαρακτήρα και ταυτότητα, έχει ένα πρακτικό αποτέλεσμα προς όφελος των πολιτών και βασίζεται στην κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Τερτσούδης τόνισε την ανάγκη για μια «ολιστική προσέγγιση της Δημόσιας Υγείας» που δεν αφορά αποκλειστικά μόνο τον άνθρωπο αλλά περιλαμβάνει επίσης τα ζώα και το φυσικό περιβάλλον. «Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στα θέματα της Δημόσιας Υγείας και η μεταλαμπάδευση της ιδέας μας και σε άλλες Περιφέρειες. Το εγχείρημα είναι μεγάλο και θέλουμε τη συμμετοχή των πολιτών», σημείωσε.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήραν οι Αντιπεριφερειάρχες Έβρου κ. Πέτροβιτς, Ροδόπης κ. Τσαλικίδης, Ξάνθης κ. Ζαγναφέρης και Καβάλας κ. Μαρκόπουλος καθώς και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα δημόσιας υγείας κ. Κινατζίδης οι οποίοι παρουσίασαν, ως υπεύθυνοι υλοποίησης των δράσεων, τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, ευχαριστώντας τους συνεργαζόμενους φορείς.

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας κ. Γεωργίου παρουσίασε τις θεματικές ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν στην Αλεξανδρούπολη το τριήμερο 19-21 Απριλίου.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Συνάντηση-του-Περιφερειάρχη-ΑΜΘ-με-την-πρόεδρο-του-ΣΕΓΑΣ-Σοφία-Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το γραφείο του στην Κομοτηνή, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης το μεσημέρι της Τετάρτης 17/04.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η από κοινού προετοιμασία του καθιερωμένου διακρατικού πρωταθλήματος κλασικού αθλητισμού με συμμετοχές αθλητών/τριών κατηγορίας Κ-18 από Ελλάδα και Κύπρο, με την Περιφέρεια να στηρίζει οικονομικά. Ο σχεδιασμός προβλέπει τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος σε εγκαταστάσεις του Δήμου Παγγαίου (Ελευθερούπολη) της ΠΕ Καβάλας.

«Στόχος μας είναι να στηρίξουμε την προαγωγή του αθλητισμού, με τις οδηγίες και των ειδικών, όπως είναι ο ΣΕΓΑΣ» σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Τοψίδης, με την κα Σακοράφα να ευχαριστεί για τη συνάντηση και να υπογραμμίζει ότι ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ ήταν ο πρώτο θεσμικός εκπρόσωπος που ζήτησε τη γνώμη των Ομοσπονδιακών για τη διαχείριση θεμάτων που σχετίζονται με τον αθλητισμό.

Στη μεγάλη εικόνα της συνάντησης, συζητήθηκε και η ιδέα της δημιουργίας ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου στην επικράτεια της Περιφέρειας ΑΜΘ με την κα Σακοράφα να δηλώνει ένθερμη υποστηρίκτρια της προοπτικής αυτής. Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του, δεσμεύτηκε να διερευνήσει με τη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών την προοπτική αυτή, με γνώμονα πάντα την προαγωγή του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας ΑΜΘ για θέματα Απασχόλησης και Αθλητισμού κ. Στέλιος Ιγνατιάδης και η Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης κ. Βάσω Παυλακάκη.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Χιλιάδες-επισκέπτες-στην-«north-aegean-boat-show-2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North Aegean Boat Show 2024», καθώς χιλιάδες επισκεπτών πέρασαν από το χώρο, από την Παρασκευή 12 μέχρι και την Κυριακή 14 Απριλίου, στην παραλία Φαναρίου Ροδόπης.

Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ η οποία ενθαρρύνει τις συνεργασίες που προάγουν τις δράσεις σε τομείς του θεματικού τουρισμού, εν προκείμενου του θαλάσσιου τουρισμού.

Θερμά συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία της Κοινότητα Φαναρίου και στους ιδιώτες από το χώρο της ιστιοπλοΐας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, για την πολύ καλή συνεργασία τους και το άρτιο αποτέλεσμα. Με την διοργάνωση αυτή εγκαινιάστηκε ένα πρόγραμμα δράσεων  θαλάσσιου τουρισμού.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ θα συνεχίσει να στηρίζει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που προάγουν την βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Παρουσία της Περιφέρειας ΑΜΘ στην FRESKON – HELEXPO

Παρουσία-της-Περιφέρειας-ΑΜΘ-στην-freskon-–-helexpo

Την έκθεση FRESKON – HELEXPO  στην Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και αναπληρωτής Περιφερειάρχης ΑΜΘ Θόδωρος Μαρκόπουλος. Στην έκθεση συμμετείχε και η Περιφέρεια ΑΜΘ με περίπτερο, στο οποίο κατέγραψαν την παρουσία τους πολλές και σημαντικές επιχειρήσεις της περιοχής, όπως η Αλκυών, η Schotman Hendrik S.a. η ΕΑΣ Δράμας κ.α.

Στην ίδια έκθεση συμμετείχαν με δικά τους περίπτερα και άλλες σημαντικές επιχειρήσεις της Π.Ε. Καβάλας, όπως η ΕΑΣ Καβάλας, ο NESPAR και η Κατσαγκιώτης Γ. Α.Ε. Επίσης στην αποστολή συμμετείχε και ο γενικός διευθυντής της ΠΑΜΘ, γεωπόνος Σωτήρης Παπαδόπουλος. Ο κ. Μαρκόπουλος σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό τόνισε ότι «η έκθεση FRESKON – HELEXPO  είναι μια μικρή έκθεση, αλλά εξόχως σημαντική για την περιοχή μας. Εμείς παραμένουμε ως διοίκηση, υπό τον Χριστόδουλο Τοψίδη στις επάλξεις των εξελίξεων, προκειμένου να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των δυσκολιών, αλλά και ταυτόχρονα είμαστε περήφανοι για την ποιότητα των προϊόντων μας, όπως και για τους ανθρώπους που τα παράγουν και τα διακινούν στις παγκόσμιες αγορές και μέσα από αυτά προβάλλουν και τον τόπο μας». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα