Connect with us

Νέα Θάσου

Απαγόρευση της αλιείας στα εσωτερικά νερά και στη νότια Θάσο

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καβάλας, απαγορεύεται από 15 Απριλίου μέχρι  30 Μαΐου 2018 η ενάσκηση της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδροβίων ζώων, με κάθε μέσο και εργαλείο, στα εσωτερικά νερά (ποταμούς, παραπόταμους, χείμαρρους, ρυάκια, και λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς) για την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων και των λοιπών υδρόβιων ζώων, α) στον ποταμό Νέστο, β) στα Τενάγη Φιλίππων  γ) στα αρδευτικά κανάλια δ)στους παραποτάμους και στα λοιπά εσωτερικά ύδατα.

Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Για τους παραβάτες της παραπάνω απόφασης προβλέπονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, όπως επιβολή προστίμου και απαγόρευση άδειας αλιείας.

Απαγόρευση της αλιείας στη νότια Θάσο για την προστασία νεαρών ατόμων του είδους Merluccius merluccius  

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απαγορεύεται η αλιεία με κάθε αλιευτικό εργαλείο από 1η έως 31η Μαΐου 2018, στη θαλάσσια περιοχή που οριοθετείται: από δυτικά, ξεκινώντας από την ευθεία που ορίζεται από τα στίγματα Α και Α΄ και κατευθυνόμενοι περιμετρικά νοτίως της νήσου Θάσου και σε απόσταση 6 ν.μ. από την ακτογραμμή, έως την ευθεία μεταξύ των στιγμάτων Β και Β΄, στα ανατολικά.

Όπου:

Α : 40,636347 ή 40ο 38΄10,8 Ν / 24,513459 ή 24ο 30΄48,5 Ε

Α΄ : 40,691549 ή 40ο 41΄29,6 Ν / 24,404509 ή 24ο 24΄16,2 Ε

Β : 40,625510 ή 40ο 37΄31,8 Ν / 24,782801 ή 24ο 46΄56,1 Ε

Β΄ : 40,570700 ή 40ο 34΄14,6 Ν / 24,891820 ή 24ο 53΄ 30,6 Ε

Για τους παραβάτες της παραπάνω απόφασης προβλέπονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

 

Πηγή: kavalawebnews.gr

Νέα Θάσου

Από το Σεπτέμβριο προβλέπεται η λειτουργία ενός μητροπολιτικού Πρωτοδικείου στην Καβάλα και δύο περιφερειακών Πρωτοδικείων, στη Θάσο και την Ελευθερούπολη

Από-το-Σεπτέμβριο-προβλέπεται-η-λειτουργία-ενός-μητροπολιτικού-Πρωτοδικείου-στην-Καβάλα-και-δύο-περιφερειακών-Πρωτοδικείων,-στη-Θάσο-και-την-Ελευθερούπολη

Στόχος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας είναι από τον Σεπτέμβριο να λειτουργήσουν τα Πρωτοδικεία Θάσου και Ελευθερούπολης. Ο πρόεδρος του κ. Γιώργος Γραμμένος σημείωσε πως κατά την επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Φλωρίδη είχαν την διαβεβαίωση για την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «με την ευκαιρία της επίσκεψης του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Γιώργου Φλωρίδη στην Καβάλα, είχαμε ως Δικηγορικός Σύλλογος τις επαφές μας προκειμένου να προωθήσουμε τα θέματα που είναι σε εξέλιξη και εκκρεμότητα κι αφορούν τις κτηριακές υποδομές και τη στελέχωση σε προσωπικό των δικαστικών υπηρεσιών του Πρωτοδικείου Καβάλας. Κι αυτό με δεδομένο ότι από το Σεπτέμβριο του 2024 προβλέπεται η λειτουργία ενός μητροπολιτικού Πρωτοδικείου στην Π.Ε. Καβάλας με έδρα την Καβάλα και δύο περιφερειακών Πρωτοδικείων, στη Θάσο και την Ελευθερούπολη. Εκεί λειτουργούσαν τα πρώην Ειρηνοδικεία τα οποία αναβαθμίζονται.
Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, είχαμε τις διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι θα προχωρήσουν τα πράγματα όπως έχουν σχεδιαστεί και θα εξελιχθούν γρήγορα οι εργασίες, κυρίως στο θέμα της μεταστέγασης του Ειρηνοδικείου Θάσου στο νέο κτήριο που έχει μισθώσει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Γενικότερα και η στελέχωση και η πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων μέσα από τη Σχολή Δικαστικών Υπαλλήλων. Έχουμε καλή συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν έχουμε αντιμετωπίσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, τα αιτήματά μας γίνονται δεκτά, η περιοχή μας και γενικά η Εφετειακή μας Περιφέρεια είναι ικανοποιημένες από αυτά που έχουμε συμφωνήσει με το Υπουργείο και αφορούν το νέο δικαστικό χάρτη.
Δεν καταργείται κανένα Πρωτοδικείο στην Ελλάδα, δεν καταργείται κανένα Εφετείο. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία εφόσον πλέον δεν υπάρχει αυτός ο βαθμός δικαιοδοσίας. Πολλά Ειρηνοδικεία αναβαθμίζονται σε περιφερειακά Πρωτοδικεία όπως στην περιοχή μας, οπότε δεν μπορούμε παρά να είμαστε ικανοποιημένοι από αυτήν την εξέλιξη.
Εμείς, σαν Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, συνεδριάσαμε τη Δευτέρα, επειδή η Ολομέλεια πρότεινε στα συμβούλια αποχή μιας εβδομάδας από σήμερα μέχρι την άλλη Τρίτη και αποφασίσαμε να μην απέχουμε και να είμαστε κανονικά στα δικαστήρια και αυτήν την εβδομάδα».
ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Πρόσθεσε ότι «περιμένουμε να επιλυθούν κάποια τεχνικά θέματα ενόψει της λειτουργίας των περιφερειακών Πρωτοδικείων και όσον αφορά τις υποδομές και όσον αφορά τη στελέχωση σε προσωπικό διότι θα πρέπει να υπάρχουν στην Ελευθερούπολη και τη Θάσο κάθε μέρα μόνιμοι υπάλληλοι, δικαστής, εκπρόσωπος της Εισαγγελίας, για να μπορούν να λειτουργούν με τις αυξημένες αρμοδιότητές τους. Αυτό αποτελεί σίγουρα αναβάθμιση για τις περιοχές. Αναμένουμε την έκδοση υπουργικών αποφάσεων αφού ψηφιστεί το Νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στις επιτροπές της Βουλής και η ψήφισή του αναμένεται τη Μεγάλη Τρίτη».

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Η αποκατάσταση του ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στον πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Η-αποκατάσταση-του-ιερού-Κουβουκλίου-του-Παναγίου-Τάφου-στον-πανίερο-Ναό-της-Αναστάσεως-στα-Ιεροσόλυμα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ «ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ: Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ»

Στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού των 100 χρόνων (1924-2024) από της ιδρύσεως της της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, η τοπική μας Εκκλησία σε συνεργασία με το τοπικό Τμήμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος διοργανώνει μια ξεχωριστή ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας την ΤΡΙΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ και ώρα 6.30 το απόγευμα, η οποία είναι αφιερωμένη στο ανεπανάληπτο και μνημειακό έργο της αποκαταστάσεως του ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στον πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Τις τεχνικές λεπτομέρειες και προδιαγραφές του έργου με τις συγκλονιστικές εμπειρίες που έζησαν οι μελετητές του έργου κατά την επαφή τους με τα πανάγια προσκυνήματα των Αγίων Τόπων θα μάς παρουσιάσει η ομότιμη Καθηγήτρια του Μετσοβείου Πολυτεχνείου κ. Αντωνία Μοροπούλου, η οποία ήταν και η επικεφαλής της διεπιστημονικής ομάδος του έργου.

Στην πορεία μας προς τα Άγιον Πάσχα, η τοπική μας Εκκλησία μάς καλεί να συμμετάσχουμε στην μοναδική αυτή εκδήλωση, η οποία μέσα από τα συμπεράσματα και τις βιωματικές εμπειρίες της επιστημονικής γνώσης και μελέτης, θα μάς μεταφέρει νοερά, ευλαβείς προσκυνητές, στα Πανάγια Προσκυνήματα της Αγίας Γης στα Ιεροσόλυμα και θα μάς προσφέρει την πρόγευση των επερχομένων ημερών της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και της Αναστάσεως του Κυρίου μας.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, η οποία υποστηρίζεται τόσο από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όσο και από τον Δήμο Καβάλας, είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας όπως και το Κέντρο Καππαδοκικών Μελετών.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπό­λεως και Θάσου

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Στην Καβάλα βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου 20/04 ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωριδης

Στην-Καβάλα-βρίσκεται-από-το-πρωί-του-Σαββάτου-20/04-ο-Υπουργός-Δικαιοσύνης-Γιώργος-Φλωριδης

Στην Καβάλα βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου 20/04 ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωριδης.

Πρώτος του σταθμός το δικαστικό Μέγαρο Καβάλας όπου πραγματοποίησε αυτοψία στο έργο αποκατάστασης του κτιρίου.

Εκεί είχε συνάντηση με τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας , ενώ παραβρέθηκε σε σύσκεψη.

Ο κ. Φλωριδης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του, τόσο στο νέο δικαστικό χάρτη, όπου κερδισμένο βγαίνει το νησί της Θάσου, καθώς επίσης και στον κώδικα ποινικής Δικονομίας.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα