Connect with us

Οικονομία

Χιλιάδες ευρώ θα κληθούν να επιστρέψουν χήρες και χήροι

Χιλιάδες-ευρώ-θα-κληθούν-να-επιστρέψουν-χήρες-και-χήροι

Λεωνίδας Παππάς: Από τον Μάιο του 2016 με τον νόμο Κατρούγκαλου άλλαξε το καθεστώς για τις συντάξεις χηρείας / Αρχές Φθινοπώρου θα έρθει ο λογαριασμός / Από 5.000 έως 15.000 ευρώ τα ποσά της επιστροφής / Δεν έγιναν οι προβλεπόμενες περικοπές στις συντάξεις επειδή ο ΕΦΚΑ δεν είχε το απαραίτητο λογισμικό!!!

Ποσά χιλιάδων ευρώ θα κληθούν να επιστρέψουν τους επόμενους μήνες δεκάδες χιλιάδες χήρες και χήροι, λόγω της απραξίας όλων των κυβερνήσεων από το 2016 και μετά, οι οποίες δεν κατάφεραν να βγάλουν το απαραίτητο λογισμικό στον ΕΦΚΑ.

Για το μεγάλο πρόβλημα με το οποίο θα βρεθούν αντιμέτωποι το επόμενο διάστημα πολλοί συμπολίτες μας, μίλησε στον «Ενήμερο», ο γνωστός Καβαλιώτης εργατολόγος, Λεωνίδας Παππάς.

«Από τον Μάιο του 2016 με τον νόμο Κατρούγκαλου, άλλαξε το καθεστώς για τις συντάξεις χηρείας…»

«Πράγματι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα, καθώς από τον Μάιο του 2016 με τον νόμο Κατρούγκαλου, άλλαξε το καθεστώς για τις συντάξεις χηρείας. Προβλέπεται ότι μετά την τριετία από τον θάνατο του εκάστοτε θανόντος ή θανούσης, ο χήρος ή η χήρα εφόσον μετά την τριετία δουλεύει ή παίρνει δική του σύνταξη, η σύνταξη χηρείας που λαμβάνει μειώνεται στο μισό, κατά 50%. Άρα από το 70% πάει στο 35%. Βέβαια δεν μπορεί να πέσει κάτω από το κατώτατο όριο, δηλαδή κάτω από τα 426 ευρώ μικτά, 400 ευρώ καθαρά. Όσοι λοιπόν έχουν συμπληρώσει τριετία από τον θάνατο, παίρνουν σύνταξη χηρείας πάνω από 426 ευρώ και ταυτόχρονα εργάζονται ή παίρνουν δικιά τους σύνταξη, αυτοί θα υποστούν μια περικοπή που μπορεί να φτάσει έως και 50% της σύνταξης, αν είναι από τα 850 ευρώ και πάνω», ανέφερε σχετικά ο κ. Παππάς. 

«Μόλις βγει το λογισμικό, ο ΕΦΚΑ από πολλούς χήρους και πολλές χήρες θα ζητήσει πίσω χρήματα…»

«Το πρόβλημα προκύπτει γι’ αυτούς που έχουν αυτές τις προϋποθέσεις κι έχουν ήδη προ πολλού συμπληρώσει την τριετία από τον θάνατο. Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή  ο ΕΦΚΑ δεν έχει το λογισμικό για να κάνει την περικοπή! Αντίθετα το δημόσιο έχει το λογισμικό και κάνει την περικοπή στην τριετία. Όλα όμως τα άλλα τα ταμεία πλην δημοσίου δεν έχουν το λογισμικό, με αποτέλεσμα πολλοί χήροι και χήρες που ενώ έχουν συμπληρώσει τριετία από τον θάνατο του συζύγου ή της συζύγου τους κι έχουν και δική τους σύνταξη ή δουλειά συνεχίζουν να παίρνουν αχρεωστήτως ολόκληρο το ποσό της χηρείας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μόλις βγει το λογισμικό, ο ΕΦΚΑ από πολλούς χήρους και πολλές χήρες θα ζητήσει πίσω χρήματα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο γνωστός εργατολόγος. 

«Εκτιμώ ότι τέλος καλοκαιριού, αρχές φθινοπώρου θα έρθει ο λογαριασμός, δυστυχώς. Είναι δεκάδες χιλιάδες χήροι και χήρες που θα κληθούν να επιστρέψουν πολύ σημαντικά ποσά από 5.000 έως 15.000 ευρώ…»

«Εδώ υπάρχει μια τρομακτική αδράνεια, απραξία, παράλειψη, αμέλεια από την σημερινή και την προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αλλά και την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, που από τον Μάιο του 2016 μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει να βγάλουν το λογισμικό για την περικοπή των συντάξεων χηρείας.

Το φτιάξεις ένα λογισμικό και να κάνεις μια περικοπή μέσα σε 8 χρόνια είναι αστείο. Εκτιμώ ότι τέλος καλοκαιριού, αρχές φθινοπώρου θα έρθει ο λογαριασμός, δυστυχώς. Είναι δεκάδες χιλιάδες χήροι και χήρες που θα κληθούν να επιστρέψουν πολύ σημαντικά ποσά από 5.000 έως 15.000 ευρώ. Κι ενώ έπρεπε να έχουν υποβληθεί σε περικοπή της σύνταξης χηρείας, δεν υπήρχε το λογισμικό για να γίνει αυτή η περικοπή», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο Λεωνίδας Παππάς. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Οικονομία

Φώτης Πούλος: Οι τιμές των καυσίμων θα έπρεπε να είναι πιο χαμηλές

Φώτης-Πούλος:-Οι-τιμές-των-καυσίμων-θα-έπρεπε-να-είναι-πιο-χαμηλές

Παρά τις προσδοκίες δεν αποτυπώνεται ακόμη η μείωση των τιμών στα ταμπλό των πρατηρίων υγρών καυσίμων, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος.

«Αν και υπάρχει μια σταθερότητα όσον αφορά την τιμή του αργού πετρελαίου διεθνώς, εντούτοις παρατηρούμε και εμείς και οι καταναλωτές, ότι αυτό δεν αποτυπώνεται όπως το ελπίζαμε στις αντλίες των πρατηρίων μας», ανέφερε αρχικά ο κ. Πούλος.

Αδύνατο να προεξοφληθεί το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες

«Οι τιμές θα έπρεπε να είναι λίγο πιο χαμηλές. Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτήν την εξίσωση. Έχουμε ακούσει πολλά τις τελευταίες ημέρες κι ας ελπίσουμε τις επόμενες εβδομάδες να υπάρξει μια εξισορρόπηση των τιμών, ώστε να πέσουν κάτω από τα 1,90 ευρώ το λίτρο. Αυτή τη στιγμή η μέση τιμή της αμόλυβδης πανελλαδικά διαμορφώνεται στα 1,90 ευρώ το λίτρο. Παράλληλα, το κράτος σταμάτησε από την 1η Ιουλίου την επιδότηση των 15 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης, οπότε κι εκεί είχαμε αύξηση της τιμής. Δεν μπορώ να προεξοφλήσω τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες, τα πράγματα είναι αρκετά ρευστά. Ελπίζουμε να μπούμε τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες σε μια κανονικότητα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας.

Τα διυλιστήρια και η μη μείωση των τιμών

Αναφερόμενος στα διυλιστήρια, ο κ. Πούλος σημείωσε: «Η επιβολή πλαφόν αφορούσε εταιρείες εμπορίας και πρατήρια. Δεν αφορούσε τα δύο ελληνικά διυλιστήρια της χώρας. Αυτό κατ’ εμε και πολύ κόσμο δημιούργησε υπόνοιες. Και την προηγούμενη φορά με την επιβολή πλαφόν δεν το άγγιξε η κυβέρνηση. Και λέω ξανά ότι με την τιμή λίγο πάνω από τα 70 δολάρια το βαρέλι θα έπρεπε να είναι αρκετά χαμηλότερα οι τιμές από αυτό που είναι σήμερα πανελλαδικά».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Αναμένεται περαιτέρω αποκλιμάκωση των τιμών στα υγρά καύσιμα

Αναμένεται-περαιτέρω-αποκλιμάκωση-των-τιμών-στα-υγρά-καύσιμα

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των τιμών στα υγρά καύσιμα, ενώ από την επόμενη εβδομάδα αναμέμεται και νέα μείωσή τους, στην περίπτωση που οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς παραμείνουν στα ίδια επίπεδα.

«Σαφώς υπάρχει μία αποκλιμάκωση των τιμών και το ζητούμενο είναι αυτή να διατηρηθεί, να σταθεροποιηθεί για να μπούμε σε μία κανονικότητα και να έχουμε σωστές τιμές και στα καύσιμα και σε ό,τι επηρεάζεται από αυτά», ανέφερε σε δηλώσεις του για το θέμα στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος. 

Αισιόδοξο το ότι η τιμή του αργού πετρελαίου είναι κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι

«Προς το παρόν όμως απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα το αργό πετρέλαιο κυμαίνεται κάτω από τα 80 δολάρια του βαρέλι και αυτό είναι κάτι εισιόδοξο. Σίγουρα αυτό που μένει να ευχηθούμε είναι αυτό να διατηρηθεί, ώστε τις επόμενες ημέρες να δούμε περαιτέρω αποκλιμάκωση στις τιμές των υγρών καυσίμων στις αντλίες των πρατηρίων. Η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Π.Ε. Καβάλας έχει πέσει πολύ κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο και περίπου στα 1,65 είναι η τιμή του πετρελαίου κίνησης», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Πούλος.

Πρέπει να συνεχιστεί η επιδότηση των 15 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης

«Μένει να δούμε εάν η κυβέρνηση θα διατηρήσει την επιδότηση των 15 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης, κάτι που θα ξεκαθαριστεί τις επόμενες ημέρες γιατί στο τέλος του μήνα λήγει αυτή η επιδότηση. Ευχή όλων είναι να διατηρηθεί η επιδότηση, ώστε να υπάρχει μία ανακούφιση κυρίως στους επαγγελματίες που το πετρέλαιο γι’ αυτούς είναι το μεγαλύτερο έξοδο, έτσι ώστε να πάρουν και μία ανάσα. Περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις την επόμενη εβδομάδα», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Εύσημα από τους ευρωπαίους για το εργοστάσιο λιπασμάτων της Καρβάλης

Εύσημα-από-τους-ευρωπαίους-για-το-εργοστάσιο-λιπασμάτων-της-Καρβάλης

Θεοδώρα Κουλουρά: Eνδιαφέρουσες και πρωτοπόρες παρουσιάσεις στο σεμινάριο για την λιπασματοπαραγωγή και την ασφάλειά της / Ο κ. Λαυρεντιάδης έχει επενδύσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, επιδιώκοντας να αναδείξει μία μεγάλη και ιδιαίτερα πρωτότυπη και τεχνολογικά προηγμένη εταιρεία

Για την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το τριήμερο σεμινάριο του Συνδέσμου Λιπασματοπαραγωγών Ευρώπης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, η γενική διευθύντρια της Kavala Solutions, Θεοδώρα Κουλουρά.

«Το τριήμερο σεμινάριο ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (18/6) με πολύ μεγάλη επιτυχία. Οι σύνεδροι έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και μπορώ να πω ενθουσιασμένοι, τόσο από τις εργασίες του σεμιναρίου, όσο και από τις επισκέψεις τους στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης, στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, όπως και στην πόλη της Καβάλας όπου τους φιλοξενήσαμε για το επίσημο δείπνο μας», ανέφερε αρχικά η κ. Κουλουρά. 

Eνδιαφέρουσες και πρωτοπόρες παρουσιάσεις, σχετικά με τα θέματα της λιπασματοπαραγωγής και της ασφάλειας σε αυτή

«Οι σύνεδροι, οι οποίοι ήταν από όλες τις χώρες της Ευρώπης, οι περισσότεροι ερχόταν για πρώτη φορά στην Καβάλα. Κάποιοι από αυτούς είχαν έρθει στην Ελλάδα αλλά όχι στην περιοχή μας και μπορώ να πω ότι έμειναν ενθουσιασμένοι, καθώς γνώρισαν για πρώτη φορά την περιοχή μας. Από την πλευρά των εργασιών μπορώ να πω ότι είχαμε ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, πολύ πρωτοπόρες παρουσιάσεις, σχετικά με τα θέματα της λιπασματοπαραγωγής και της ασφάλειας σε αυτή. Συμμετείχαν οι τεχνικοί διευθυντές από τα εργοστάσια των λιπασματοπαραγωγών χωρών. Ήταν ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου οι τεχνικές παρουσιάσεις που έγιναν και βέβαια αναλύθηκαν πολύ διεξοδικά οι τεχνικές διεργασίες που εφαρμόζουμε εμείς στο εργοστάσιο μας στην Νέα Καρβάλη, οι οποίες πραγματικά ενθουσίασαν τους συμμετέχοντες για πάρα πολλά από τα πράγματα που εφαρμόζουμε», πρόσθεσε στη συνέχεια η κ. Κουλουρά. 

Αυτοί οι άνθρωποι είδαν ότι στην περιοχή της Καβάλας υπάρχει μία πολύ αξιόλογη βιομηχανία, που μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στον τεχνικό κόσμο της λιπασματοβιομηχανίας

«Είχαν απορίες, μιλήσαμε, αναλύσαμε πολύ διεξοδικά όλα όσα κάνουμε και έμειναν πολύ ευχαριστημένοι για το πόσο ανοιχτοί ήμασταν σε όλες αυτές τις ερωτήσεις που έθεσαν. Το γεγονός ότι ένα τόσο σημαντικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο σεμινάριο γίνεται στην Καβάλα μπορεί να αναδείξει ουσιαστικά και την θέση της λιπασματοβιομηχανίας μας σε όλη την Ευρώπη. Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτοί οι άνθρωποι είδαν ότι στην περιοχή της Καβάλας υπάρχει μία πολύ αξιόλογη βιομηχανία, που είναι ευρωπαϊκού επιπέδου για να μην πω διεθνούς επιπέδου, που μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στον τεχνικό κόσμο της λιπασματοβιομηχανίας. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στον ιδιοκτήτη της εταιρείας που έχει επενδύσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, στον κ. Λαυρεντιάδη, ο οποίος θέλει να την αναδείξει σαν μία μεγάλη και ιδιαίτερα πρωτότυπη και τεχνολογικά προηγμένη εταιρεία στον χώρο της λιπασματοβιομηχανίας, όχι σε ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις της η γενική διευθύντρια της Kavala Solutions. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα