Connect with us

Καβάλα

Σωτήρης Παπαδόπουλος: Πρέπει να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής στην “Ανάσα”

Σωτήρης-Παπαδόπουλος:-Πρέπει-να-δρομολογηθούν-οι-εξελίξεις-για-την-ανάδειξη-του-νέου-επικεφαλής-στην-“Ανάσα”

«Χρειαζόμαστε αποφάσεις τώρα. Πρέπει να δρομολογηθούν οι εξελίξεις», τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, Σωτήρης Παπαδόπουλος, σχετικά με το θέμα της έναρξης των διεργασιών για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο».

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή «On Camera» του τηλεοπτικού σταθμού Center TV, ο κ. Παπαδόπουλος κατάστησε σαφή για ακόμη μια φορά την πρόθεση του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, με έναν συνδυασμό που θα αποτελέσει επί της ουσίας την μετεξέλιξη του δημοτικής παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο».

«Θέλουμε να υπάρχει συνέχεια με μια νέα ομάδα που θα περιλαμβάνει κάποια μέλη της παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο» για να οδηγηθούμε στις επόμενες εκλογές…»

«Προς τιμήν της, η Δήμητρα Τσανάκα, από την αρχή ξεκαθάρισε ότι δεν θα διεκδικήσει εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο το 2023. Δρομολόγησε τις εξελίξεις με μια έντιμη και ηθική δήλωση που δεν είχε σκοπιμότητες. Άνοιξε έτσι τον δρόμο για όσους ενδιαφέρονται, στην αρχή εντός της παράταξης, και στη συνέχεια να συζητήσουν και με τα μέλη που δεν έχουν εκλεγεί, αλλά πρέπει να έχουν λόγο για τον αγώνα που έκαναν. Τόσο η κ. Ιωσηφίδου, όσο κι εγώ, βγήκαμε μπροστά εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον μας για να ηγηθούμε της νέας ομάδας που θα δηλώσει «παρών» στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Θέλουμε να υπάρχει συνέχεια με μια νέα ομάδα που θα περιλαμβάνει κάποια μέλη της παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο» για να οδηγηθούμε στις επόμενες εκλογές», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Σωτήρης Παπαδόπουλος.

«Πρέπει να κάνουμε αυτό το βήμα, γιατί δεν είναι δυνατόν η παράταξη να μείνει πίσω από τις εξελίξεις στην κοινωνία της Καβάλας…»

Όσον αφορά την έναρξη των διεργασιών για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής επισήμανε: «Πρέπει να κάνουμε αυτό το βήμα, γιατί δεν είναι δυνατόν η παράταξη να μείνει πίσω από τις εξελίξεις στην κοινωνία της Καβάλας. Υπάρχει μια γενικευμένη άποψη που λέει ότι η διοίκηση του δήμου δεν μπορεί να λειτουργήσει όσο αποτελεσματικά θα θέλαμε. Ο πολίτης της Καβάλας ζητά μια συγκροτημένη, ολοκληρωμένη και εφαρμόσιμη άποψη, που θα οδηγήσει τον δήμο εκεί που του αξίζει. Χρειάζονται ισχυρές και σοβαρές παρουσίες στα κοινά που θα πείθουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών. Όσο εμείς δεν ανταποκρινόμαστε αποφασιστικά σε αυτήν την πραγματικότητα, τόσο απαξιώνεται και η ίδια μας η παράταξη, γιατί ο χρόνος λειτουργεί εις βάρος και όχι προς όφελος μας. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε αποφάσεις τώρα. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να δρομολογηθούν από τώρα οι εξελίξεις. Άρα η σκέψη και ο στόχος μας είναι το 2023 κι όχι να αναλάβει κάποιος επικεφαλής του σημερινού συνδυασμού».

«Θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε και για δυο ενδεχόμενα, λευκού ή μαύρου καπνού από την διαδικασία…»

«Οι 11 που εκλεγήκαμε το 2019 συμπορευόμαστε με την κ. Τσανάκα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι 11 πολιτικές προσωπικότητες θα πρέπει να αποδεχθούν ομόφωνα κάποιον άλλον ως επικεφαλής. Μπορεί να υπάρχουν ανεκδήλωτες αντιπάθειες, ανθρώπινο αυτό, να υπάρχουν πολιτικές φιλοδοξίες, πολιτικές σκοπιμότητες κλπ. Όλα αυτά είναι θεμιτά και αναμενόμενα στην πολιτική. Αν δεν τα λάβεις υπόψη στον σχεδιασμό που κάνεις, τότε δεν πρέπει να ασχολείσαι με τα κοινά. Από την άλλη ο επικεφαλής θέλει και την δική του ομάδα. Θα πρέπει επομένως να προετοιμαζόμαστε και για δυο ενδεχόμενα, λευκού ή μαύρου καπνού από την διαδικασία», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας.

«Το πολύ ουσιαστικό όμως είναι ότι και οι μισοί να συμφωνήσουν είναι μια πάρα πολύ καλή βάση να ξεκινήσεις με την μισή ομάδα έτοιμη»

«Παίζω ομαδικό παιχνίδι, είμαι υπέρ της ομαδικής πορείας, οπότε μπαίνουμε σε αυτήν την διαδικασία και όποιος αναδειχθεί μέσα από μια εκλογική και δημοκρατική διαδικασία, τότε όλοι μαζί θα στηρίξουμε την επιλογή της πλειοψηφίας. Σε μια δημοκρατία δεν πρέπει να συμφωνούμε στο 100%. Προχωράς με την πλειοψηφία. Εφόσον η παράταξη είναι «παιδί» της Δ. Τσανάκα, θα ήθελα να πάει σύσσωμη στην επόμενη μέρα. Παρ’ όλα αυτά όμως ούτε ο επικεφαλής μπορεί να συνεργαστεί με όλους, ούτε και τα μέλη έχουν όλα μεταξύ τους αρμονικές σχέσεις σε καμιά ομάδα, όχι μόνο στην πολιτική. Το πολύ ουσιαστικό όμως και σε αυτό πρέπει να μείνουμε, είναι ότι και οι μισοί να συμφωνήσουν είναι μια πάρα πολύ καλή βάση να ξεκινήσεις με την μισή ομάδα έτοιμη που θα είναι έμπειροι και ικανοί. Εκεί είναι η μεγάλη παρακαταθήκη που κληρονομείς από την προηγούμενη παράταξη. Ενδεχομένως να μην χρειαστείς και όλη την ομάδα. Θα έχεις και νέα άτομα, με ιδέες που μπορούν να λειτουργήσουν και να μπορούν να συνεργαστούν με τον νέο επικεφαλής», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Σωτήρης Παπαδόπουλος.

«Αυτός που ενδιαφέρεται για τις επόμενες δημοτικές εκλογές θα πρέπει να ξεκινήσει από τώρα να οργανώνεται, να διεκδικήσει και να συνθέσει στηριζόμενος στις δυνάμεις του και στα άτομα που έχει…»

Επίσης αποκάλυψε ότι ο συνδυασμός του οποίου θα ηγηθεί, αν αυτός επιλεγεί, θα έχει νέο όνομα σίγουρα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι άνθρωπος των «δαχτυλιδιών»

«Ακούγονται πολλά. Το πρώτο δεδομένο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα δώσει χρίσμα ή την όποια στήριξη πριν από τις βουλευτικές εκλογές. Αυτά που ακούω για κάποιους ότι έχουν το okay από το Μαξίμου ή θα πάρουν στήριξη και χρίσμα είναι πέρα ως πέρα αναληθή και δείχνουν ανασφάλεια. Το δεύτερο δεδομένο είναι το πότε θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές. Δια στόματος πρωθυπουργού, αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Με αυτά δεδομένα αυτός που ενδιαφέρεται για τις επόμενες δημοτικές εκλογές θα πρέπει να ξεκινήσει από τώρα να οργανώνεται, να διεκδικήσει και να συνθέσει στηριζόμενος στις δυνάμεις του και στα άτομα που έχει. Η στήριξη από το κόμμα δεν είναι αυτοσκοπός. Σίγουρα χρειάζεται ένας κομματικός μηχανισμός, αλλά πάνω από όλα πρέπει να στηρίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σ. Παπαδόπουλος.

«Θέλουμε έναν υποψήφιο δήμαρχο που να είναι ευρύτερης πολιτικής αποδοχής κι όχι κάποιο ακραίο κομματικό στέλεχος…»

Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας σημείωσε με έμφαση: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Θέλουμε έναν υποψήφιο δήμαρχο που να είναι ευρύτερης πολιτικής αποδοχής κι όχι κάποιο ακραίο κομματικό στέλεχος. Είναι ένας παράγοντας που πρέπει πολύ σοβαρά να πάρουμε υπόψη μας όταν η Νέα Δημοκρατία αποφασίσει να δώσει στήριξη αν θα το κάνει».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Όχι μόνο η ευθύνη για τους δρόμους στους Δήμους, αλλά και τα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας στους Δήμους!»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Όχι-μόνο-η-ευθύνη-για-τους-δρόμους-στους-Δήμους,-αλλά-και-τα-έσοδα-από-τα-Τέλη-Κυκλοφορίας-στους-Δήμους!»

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο αρμόδιος Υπουργός απέκλεισε νέα χρηματοδότηση για την οδοποιία και ότι δεν προβλέπεται νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης έργων των Δήμων αντίστοιχο του “Αντώνης Τρίτσης”.

Εμείς καταθέσαμε μια συγκεκριμένη πρόταση: τα Τέλη Κυκλοφορίας να αποτελέσουν αυτοτελή και δεσμευμένο πόρο των Δήμων, αποκλειστικά για τη δημοτική οδοποιία και την οδική ασφάλεια.

Η πρότασή μας προβλέπει:

·      Η είσπραξη να συνεχίσει να γίνεται ψηφιακά από την ΑΑΔΕ, χωρίς νέα γραφειοκρατία.

·      Τα έσοδα να αποδίδονται αυτομάτως στους Δήμους, μέσω ειδικού λογαριασμού δημοτικής οδοποιίας.

·      Η κατανομή των εσόδων στους Δήμους να γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια, όπως ο πληθυσμός, ο αριθμός των οχημάτων, το μήκος του δημοτικού οδικού δικτύου και οι ιδιαίτερες ανάγκες κάθε περιοχής, με ειδική μέριμνα για τους μικρούς, ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους.

·      Κάθε ευρώ να διατίθεται αποκλειστικά για ασφαλτοστρώσεις, αποκατάσταση φθορών, διαβάσεις, σήμανση και παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας, με δημόσιο ετήσιο απολογισμό.

Δεν προτείνουμε νέο φόρο ούτε πρόσθετη επιβάρυνση για τους πολίτες. Προτείνουμε τα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας που καταβάλλουν οι πολίτες της Καβάλας στο Κράτος να επιστρέφουν ορατά και μετρήσιμα στο οδικό δίκτυο της Καβάλας. Και το ίδιο να ισχύει για κάθε Δήμο της χώρας.

Δεν μπορεί η Κεντρική Διοίκηση να κρατά τους πόρους και να αφήνει στους Δήμους μόνο τις υποχρεώσεις. Αρμοδιότητα χωρίς πόρους δεν είναι Αποκέντρωση, είναι απλά μεταφορά ευθύνης.

Οι Δήμοι δεν μπορούν να εξαρτώνται διαρκώς από έκτακτα προγράμματα ούτε να ζητούν “χάρες” από τον εκάστοτε Υπουργό Υποδομών για να συντηρήσουν τους δρόμους τους. Χρειάζονται σταθερά έσοδα, καθαρές αρμοδιότητες και πλήρη λογοδοσία απέναντι στον πολίτη.

Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας να υιοθετήσει την πρότασή μας και την ΚΕΔΕ να ανοίξει άμεσα τη συζήτηση σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Από την Καβάλα καταθέτουμε μια συγκεκριμένη πρόταση για ολόκληρη την Ελλάδα: οι πόροι μαζί με τις αρμοδιότητες. Η ευθύνη μαζί με τη λογοδοσία. Αυτή είναι πραγματική Αυτοδιοίκηση.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Υπόμνημα του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Υπόμνημα-του-Εμπορικού-Συλλόγου-Καβάλας-για-την-επιβίωση-των-μικρομεσαίων-επιχειρήσεων

Ενόψει της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας επισημαίνει παρεμβάσεις που μπορούν να βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον, να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, να περιορίσουν τα διοικητικά και φορολογικά βάρη, να διευκολύνουν την πρόσβαση στη χρηματοδότηση και να στηρίξουν την προσαρμογή των επιχειρήσεων στις προκλήσεις της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης. Εστιάζει ειδικότερα στα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και καταθέτει συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις, ως αναγκαία βάση ενός ουσιαστικού διαλόγου με την πολιτεία.

1. Νέα ενιαία ρύθμιση 120 δόσεων για όλες τις οφειλές με παράλληλη πρόβλεψη εξατομικευμένων λύσεων.

Ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών αποδεικνύεται ανεπαρκής, παρά τις συνεχείς βελτιώσεις του. Είναι πολύπλοκος, χρονοβόρος, ακριβός και τελικά επιβαρύνει τον οφειλέτη με πρόσθετους τόκους (κεφαλαιοποίηση του τόκου). Απαιτείται άμεσα μια ενιαία, οριζόντια ρύθμιση 120 δόσεων, με σταθερούς όρους και χωρίς εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια, για όλες τις οφειλές προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ.

✓ α) Ειδική ρύθμιση για όσους θέλουν να αποχωρήσουν από το επάγγελμα.

Χιλιάδες έμποροι παραμένουν εγκλωβισμένοι στις επιχειρήσεις τους λόγω χρεών.

Προτείνουμε ειδική ρύθμιση για τον έντιμο τερματισμό του επαγγελματικού βίου, ώστε να αποχωρήσουν με αξιοπρέπεια. Η απουσία αυτής της δυνατότητας διαιωνίζει τα χρέη, εντείνει τον αθέμιτο ανταγωνισμό και ενισχύει τη μαύρη οικονομία.

✓ β) Κατάργηση προστίμου 15% σε περίπτωση απώλειας δόσης.

Το ισχύον καθεστώς τιμωρεί τους συνεπείς επιχειρηματίες που ενδέχεται να χάσουν μία δόση λόγω πρόσκαιρης αδυναμίας, με υπέρογκο πρόστιμο 15%. Ζητούμε την άμεση κατάργησή του, ή τουλάχιστον την επιβολή του μετά την απώλεια της τρίτης δόσης, χωρίς απώλεια της ρύθμισης.

✓ γ) Κούρεμα προσαυξήσεων.

✓ δ) Μείωση του ετήσιου επιτοκίου στα επίπεδα του εξωδικαστικού μηχανισμού (3%) και δυνατότητα ένταξης των απολεσθέντων ρυθμίσεων στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

2. Ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός.

Χιλιάδες επιχειρήσεις αδυνατούν να λειτουργήσουν λόγω κατασχέσεων στους επαγγελματικούς τους λογαριασμούς. Επείγει η θέσπιση ενός ειδικού προστατευτικού ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού, αποκλειστικά και μόνο για επιχειρήσεις για λειτουργικές δαπάνες (μισθοδοσία, προμηθευτές, ενοίκια, ενέργεια κ.ά.), ώστε να διατηρείται η ελάχιστη βιωσιμότητα, ακόμη και εντός ρύθμισης. Το ισχύον σήμερα ακατάσχετο ποσό των 1.600 ευρώ για οφειλές στο Δημόσιο κρίνεται ως ανεπαρκές, καθώς οι λειτουργικές ανάγκες των επιχειρήσεων υπερβαίνουν κατά πολύ εκείνες των φυσικών προσώπων/ιδιωτών.

3. Κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης των ατομικών επιχειρήσεων.

Η τεκμαρτή φορολόγηση αποτελεί άδικη και αναχρονιστική πρακτική, καθώς επιβάλλει φόρους με βάση υποθετικά κριτήρια, συχνά δυσανάλογα με το πραγματικό εισόδημα.

Το εμπόριο δέχεται καθημερινά αντικειμενικό έλεγχο από τον πελάτη μέσω έκδοσης των προβλεπόμενων φορολογικών παραστατικών (αποδείξεις λιανικής). Υπόκειται ήδη σε εξαντλητικούς φορολογικούς και διαχειριστικούς ελέγχους, όντας πλήρως διασυνδεδεμένο με τις σύγχρονες ελεγκτικές μεθόδους και ψηφιακά εργαλεία. Για τις ατομικές επιχειρήσεις λειτουργεί εξοντωτικά και πρέπει να καταργηθεί άμεσα.

Επίσης απαιτείται σταθερό και δίκαιο φορολογικό πλαίσιο με επαναφορά του αφορολόγητου για τους επαγγελματίες στις 12.000,00 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000,00 για το κάθε παιδί.

4. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εταιρείες και νομικά πρόσωπα.

5. Αύξηση του ορίου απαλλαγής από ΦΠΑ στις 70.000,00 € για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Η οδηγία 2020/285 της Ε.Ε. επιτρέπει στα κράτη-μέλη, την αύξηση του ορίου απαλλαγής από ΦΠΑ έως τις 70.000,00 €. Η Ελλάδα οφείλει να αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα, ώστε να ελαφρυνθούν οι μικρές επιχειρήσεις και να περιοριστεί το διοικητικό κόστος συμμόρφωσης.

6. Ρύθμιση της αγοράς προσφορών – Τήρηση κανόνων.

Η απελευθέρωση των προσφορών (Ν. 4965/2022) έχει προκαλέσει σοβαρές στρεβλώσεις στην αγορά. Πολυεθνικές – Μεγάλες Επιχειρήσεις και e-Shops λειτουργούν εκτός ελέγχου, κάνουν προσφορές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, απορρυθμίζοντας τον ανταγωνισμό. Ζητούμε αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου και καθιέρωση ελεγχόμενων περιόδων προσφορών για ίσους όρους ανταγωνισμού.

7. Επαγγελματική στέγη – Ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης 9 ετών.

✓ α) Επαναφορά της ελάχιστης διάρκειας 9 ετών για τις επαγγελματικές μισθώσεις, για λόγους σταθερότητας και απόσβεσης επενδύσεων.

✓ β) Αυτόματη τριετής παράταση των ήδη υφιστάμενων μισθώσεων για άλλα 3 έτη. Μετατροπή δηλ. της ήδη προβλεπόμενης τριετίας σε εξαετία, χωρίς καμιά μεταβολή των συμπεφωνημένων όρων.

8. Ακρίβεια – Πληθωρισμός.

Η διεθνής αβεβαιότητα, οι γεωπολιτικές συγκρούσεις, οι ανοδικές πιέσεις στις διεθνείς τιμές πετρελαίου και γενικότερα οι πληθωριστικές τάσεις περιορίζουν την κατανάλωση και συντηρούν την αβεβαιότητα. Επιπρόσθετα, ο αθέμιτος ανταγωνισμός από παράνομες πρακτικές και από διεθνείς ηλεκτρονικές πλατφόρμες χαμηλού κόστους αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο το εγχώριο Εμπόριο, ενώ σε πολλές περιοχές οι περιφερειακές ανισότητες επιβαρύνουν υπέρμετρα τις τοπικές επιχειρήσεις. Ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά και της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τον εντοπισμό και καταπολέμηση μονοπωλιακών ή εναρμονισμένων πρακτικών, που συρρικνώνουν την πραγματική καταναλωτική δαπάνη. Εντατικοποίηση των ελέγχων για τον περιορισμό και την πάταξη του λαθρεμπορίου και παρεμπορίου και αυστηριοποίηση των προστίμων.

9. Αξιοποίηση της εισφοράς των 10.000 ευρώ υπέρ ανεργίας που καταβάλλεται σε μηνιαία βάση από τους μη μισθωτούς στον e – ΕΦΚΑ, προκειμένου να καταστεί εφικτή η συνταξιοδότηση εκείνων των ελεύθερων επαγγελματιών που ενώ βρίσκονται κοντά στα οριζόμενα ηλικιακά όρια δεν μπορούν εντούτοις να κατοχυρώσουν το σχετικό δικαίωμα, εξαιτίας μη συμπλήρωσης του απαραίτητου ασφαλιστικού/εργασιακού βίου (ένσημα).

10. Έμπρακτη επιβράβευση των συνεπών επιχειρήσεων.

Προσαύξηση της έκπτωσης φόρου εισοδήματος στο 10% αντί 4% που ισχύει σήμερα, σε περίπτωση έγκαιρης υποβολής της φορολογικής δήλωσης και ταυτόχρονης εφάπαξ πληρωμής του φόρου.

11. Μείωση γραφειοκρατίας.

Η σημερινή λειτουργία της δημόσιας διοίκησης εξακολουθεί να επιβαρύνει σημαντικά τις επιχειρήσεις με επαναλαμβανόμενες διαδικασίες, υποβολή των ίδιων δικαιολογητικών και συνεχή επανεισαγωγή στοιχείων που είναι ήδη καταχωρημένα σε πληροφοριακά συστήματα του κράτους, παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης. Απαιτείται δημιουργία ενιαίας πλατφόρμας που θα περιλαμβάνει ενιαία πρόσβαση σε υπηρεσίες ΑΑΔΕ, e-ΕΦΚΑ, ΕΡΓΑΝΗ, ΓΕΜΗ, ΚΕΑΟ και λοιπών φορέων, προσωποποιημένο προφίλ επιχείρησης με συγκεντρωμένη εικόνα υποχρεώσεων και εκκρεμοτήτων, αυτόματες ειδοποιήσεις για προθεσμίες, πληρωμές, ανανεώσεις και διοικητικές υποχρεώσεις, ενιαίο σύστημα υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών, παρακολούθηση της πορείας αιτημάτων σε πραγματικό χρόνο, πρόσβαση σε διαθέσιμα ,χρηματοδοτικά εργαλεία, προγράμματα ΕΣΠΑ και δράσεις στήριξης επιχειρήσεων και δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας με υπηρεσίες και φορείς.

12. Διασύνδεση εμπορίου & τουρισμού.

Αξιοποίηση πόρων ΕΣΠΑ για τη δημιουργία Εθνικού σχεδίου δράσης για την προώθηση και ανάδειξη της εμπειρίας πραγματοποίησης αγορών στην Ελλάδα από τους τουρίστες Αναδιανομή/Απόδοση μέρους των εσόδων του Γ.Ε.ΜΗ. σε Εμπορικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες, προκειμένου να διασφαλιστούν απαραίτητοι για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας πόροι. Προς αυτή την κατεύθυνση, η θεσμική συμμετοχή των συνδικαλιστικών φορέων, οι οποίοι έχουν πλήρη επίγνωση των αναγκών της Αγοράς, θα συνδράμει αποφασιστικά στην τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Το εμπόριο είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας. Η στήριξή του είναι επένδυση στην ανάπτυξη, στην απασχόληση και στη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας.

Η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν είναι απλώς οικονομική πολιτική. Είναι πολιτική επιβίωσης.

Περιμένουμε σαφείς δεσμεύσεις.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ελευθερούπολη: Αντιμετωπίστηκε άμεσα πυρκαγιά

Ελευθερούπολη:-Αντιμετωπίστηκε-άμεσα-πυρκαγιά

Παρασκευή, 14 Αυγούστου, 2026

Ο λογαριασμός μου

Get into your account.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα