Connect with us

Καβάλα

Σωτήρης Παπαδόπουλος: Πρέπει να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής στην “Ανάσα”

Σωτήρης-Παπαδόπουλος:-Πρέπει-να-δρομολογηθούν-οι-εξελίξεις-για-την-ανάδειξη-του-νέου-επικεφαλής-στην-“Ανάσα”

«Χρειαζόμαστε αποφάσεις τώρα. Πρέπει να δρομολογηθούν οι εξελίξεις», τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, Σωτήρης Παπαδόπουλος, σχετικά με το θέμα της έναρξης των διεργασιών για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο».

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή «On Camera» του τηλεοπτικού σταθμού Center TV, ο κ. Παπαδόπουλος κατάστησε σαφή για ακόμη μια φορά την πρόθεση του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, με έναν συνδυασμό που θα αποτελέσει επί της ουσίας την μετεξέλιξη του δημοτικής παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο».

«Θέλουμε να υπάρχει συνέχεια με μια νέα ομάδα που θα περιλαμβάνει κάποια μέλη της παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο» για να οδηγηθούμε στις επόμενες εκλογές…»

«Προς τιμήν της, η Δήμητρα Τσανάκα, από την αρχή ξεκαθάρισε ότι δεν θα διεκδικήσει εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο το 2023. Δρομολόγησε τις εξελίξεις με μια έντιμη και ηθική δήλωση που δεν είχε σκοπιμότητες. Άνοιξε έτσι τον δρόμο για όσους ενδιαφέρονται, στην αρχή εντός της παράταξης, και στη συνέχεια να συζητήσουν και με τα μέλη που δεν έχουν εκλεγεί, αλλά πρέπει να έχουν λόγο για τον αγώνα που έκαναν. Τόσο η κ. Ιωσηφίδου, όσο κι εγώ, βγήκαμε μπροστά εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον μας για να ηγηθούμε της νέας ομάδας που θα δηλώσει «παρών» στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Θέλουμε να υπάρχει συνέχεια με μια νέα ομάδα που θα περιλαμβάνει κάποια μέλη της παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο» για να οδηγηθούμε στις επόμενες εκλογές», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Σωτήρης Παπαδόπουλος.

«Πρέπει να κάνουμε αυτό το βήμα, γιατί δεν είναι δυνατόν η παράταξη να μείνει πίσω από τις εξελίξεις στην κοινωνία της Καβάλας…»

Όσον αφορά την έναρξη των διεργασιών για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής επισήμανε: «Πρέπει να κάνουμε αυτό το βήμα, γιατί δεν είναι δυνατόν η παράταξη να μείνει πίσω από τις εξελίξεις στην κοινωνία της Καβάλας. Υπάρχει μια γενικευμένη άποψη που λέει ότι η διοίκηση του δήμου δεν μπορεί να λειτουργήσει όσο αποτελεσματικά θα θέλαμε. Ο πολίτης της Καβάλας ζητά μια συγκροτημένη, ολοκληρωμένη και εφαρμόσιμη άποψη, που θα οδηγήσει τον δήμο εκεί που του αξίζει. Χρειάζονται ισχυρές και σοβαρές παρουσίες στα κοινά που θα πείθουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών. Όσο εμείς δεν ανταποκρινόμαστε αποφασιστικά σε αυτήν την πραγματικότητα, τόσο απαξιώνεται και η ίδια μας η παράταξη, γιατί ο χρόνος λειτουργεί εις βάρος και όχι προς όφελος μας. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε αποφάσεις τώρα. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να δρομολογηθούν από τώρα οι εξελίξεις. Άρα η σκέψη και ο στόχος μας είναι το 2023 κι όχι να αναλάβει κάποιος επικεφαλής του σημερινού συνδυασμού».

«Θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε και για δυο ενδεχόμενα, λευκού ή μαύρου καπνού από την διαδικασία…»

«Οι 11 που εκλεγήκαμε το 2019 συμπορευόμαστε με την κ. Τσανάκα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι 11 πολιτικές προσωπικότητες θα πρέπει να αποδεχθούν ομόφωνα κάποιον άλλον ως επικεφαλής. Μπορεί να υπάρχουν ανεκδήλωτες αντιπάθειες, ανθρώπινο αυτό, να υπάρχουν πολιτικές φιλοδοξίες, πολιτικές σκοπιμότητες κλπ. Όλα αυτά είναι θεμιτά και αναμενόμενα στην πολιτική. Αν δεν τα λάβεις υπόψη στον σχεδιασμό που κάνεις, τότε δεν πρέπει να ασχολείσαι με τα κοινά. Από την άλλη ο επικεφαλής θέλει και την δική του ομάδα. Θα πρέπει επομένως να προετοιμαζόμαστε και για δυο ενδεχόμενα, λευκού ή μαύρου καπνού από την διαδικασία», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας.

«Το πολύ ουσιαστικό όμως είναι ότι και οι μισοί να συμφωνήσουν είναι μια πάρα πολύ καλή βάση να ξεκινήσεις με την μισή ομάδα έτοιμη»

«Παίζω ομαδικό παιχνίδι, είμαι υπέρ της ομαδικής πορείας, οπότε μπαίνουμε σε αυτήν την διαδικασία και όποιος αναδειχθεί μέσα από μια εκλογική και δημοκρατική διαδικασία, τότε όλοι μαζί θα στηρίξουμε την επιλογή της πλειοψηφίας. Σε μια δημοκρατία δεν πρέπει να συμφωνούμε στο 100%. Προχωράς με την πλειοψηφία. Εφόσον η παράταξη είναι «παιδί» της Δ. Τσανάκα, θα ήθελα να πάει σύσσωμη στην επόμενη μέρα. Παρ’ όλα αυτά όμως ούτε ο επικεφαλής μπορεί να συνεργαστεί με όλους, ούτε και τα μέλη έχουν όλα μεταξύ τους αρμονικές σχέσεις σε καμιά ομάδα, όχι μόνο στην πολιτική. Το πολύ ουσιαστικό όμως και σε αυτό πρέπει να μείνουμε, είναι ότι και οι μισοί να συμφωνήσουν είναι μια πάρα πολύ καλή βάση να ξεκινήσεις με την μισή ομάδα έτοιμη που θα είναι έμπειροι και ικανοί. Εκεί είναι η μεγάλη παρακαταθήκη που κληρονομείς από την προηγούμενη παράταξη. Ενδεχομένως να μην χρειαστείς και όλη την ομάδα. Θα έχεις και νέα άτομα, με ιδέες που μπορούν να λειτουργήσουν και να μπορούν να συνεργαστούν με τον νέο επικεφαλής», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Σωτήρης Παπαδόπουλος.

«Αυτός που ενδιαφέρεται για τις επόμενες δημοτικές εκλογές θα πρέπει να ξεκινήσει από τώρα να οργανώνεται, να διεκδικήσει και να συνθέσει στηριζόμενος στις δυνάμεις του και στα άτομα που έχει…»

Επίσης αποκάλυψε ότι ο συνδυασμός του οποίου θα ηγηθεί, αν αυτός επιλεγεί, θα έχει νέο όνομα σίγουρα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι άνθρωπος των «δαχτυλιδιών»

«Ακούγονται πολλά. Το πρώτο δεδομένο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα δώσει χρίσμα ή την όποια στήριξη πριν από τις βουλευτικές εκλογές. Αυτά που ακούω για κάποιους ότι έχουν το okay από το Μαξίμου ή θα πάρουν στήριξη και χρίσμα είναι πέρα ως πέρα αναληθή και δείχνουν ανασφάλεια. Το δεύτερο δεδομένο είναι το πότε θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές. Δια στόματος πρωθυπουργού, αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Με αυτά δεδομένα αυτός που ενδιαφέρεται για τις επόμενες δημοτικές εκλογές θα πρέπει να ξεκινήσει από τώρα να οργανώνεται, να διεκδικήσει και να συνθέσει στηριζόμενος στις δυνάμεις του και στα άτομα που έχει. Η στήριξη από το κόμμα δεν είναι αυτοσκοπός. Σίγουρα χρειάζεται ένας κομματικός μηχανισμός, αλλά πάνω από όλα πρέπει να στηρίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σ. Παπαδόπουλος.

«Θέλουμε έναν υποψήφιο δήμαρχο που να είναι ευρύτερης πολιτικής αποδοχής κι όχι κάποιο ακραίο κομματικό στέλεχος…»

Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας σημείωσε με έμφαση: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Θέλουμε έναν υποψήφιο δήμαρχο που να είναι ευρύτερης πολιτικής αποδοχής κι όχι κάποιο ακραίο κομματικό στέλεχος. Είναι ένας παράγοντας που πρέπει πολύ σοβαρά να πάρουμε υπόψη μας όταν η Νέα Δημοκρατία αποφασίσει να δώσει στήριξη αν θα το κάνει».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Ομορφαίνει το πάρκο Φαλήρου

Ομορφαίνει-το-πάρκο-Φαλήρου

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο εκπρόσωπος της εταιρίας “Δ. Καφετζής & ΣΙΑ Ο.Ε.”, υπέγραψαν τη σύμβαση του έργου “Ανανεώσεις – Αναβαθμίσεις και Συντηρήσεις χώρων Πρασίνου Δήμου Καβάλας”.

Με το συγκεκριμένο έργο εξασφαλίζονται παρεμβάσεις υψηλής αισθητικής άξιας και η κατασκευή υποδομών (αρδευτικό δίκτυο), για την πλήρωση νησίδων με φυτική γη, την ενσωμάτωση βελτιωτικών εδάφους και την εκσκαφή και επαναπλήρωση τάφρων.

Οι περισσότερες από τις προαναφερόμενες εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο Πάρκο Φαλήρου. Πιο συγκεκριμένα, η ανάδοχος εταιρία θα φροντίσει για τη φύτευση πενήντα (50) δέντρων σκιάς, θάμνων και ανθοφόρων φυτών, ενώ θα προχωρήσει και στην αντικατάσταση – συμπλήρωση του αρδευτικού δικτύου και του φθαρμένου χλοοτάπητα.

Προϋπολογισμός: 58.012,69€

Χρόνος περαίωσης: 12 μήνες

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Η έμφυλη βία αποτελεί μια παράλληλη πανδημία

Η-έμφυλη-βία-αποτελεί-μια-παράλληλη-πανδημία

Στο πλαίσιο της 25ης Νοεμβρίου, διεθνούς ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, παραχώρησαν κοινή συνέντευξη στον «Ενήμερο», η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του δήμου Καβάλας, Μαρία Στεργίδου και Αθηνά Μπενάζη αντίστοιχα.

Μεταξύ άλλων, έδωσαν απαντήσεις σχετικά με τη χρήση του όρου γυναικοκτονία, για τους παράγοντες που ευνοούν τις γυναικοκτονίες, γιατί χαρακτηρίζεται η βία κατά των γυναικών ως έμφυλη, αλλά και σχετικά με το ποιος είναι ο ρόλος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στην πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Πώς καθιερώθηκε η ημέρα αυτή;

Μαρία Στεργίδου: «Η 25η Νοεμβρίου καθιερώθηκε ως διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, σε ανάμνηση μιας φρικτής δολοφονίας που συνέβη το 1960 στη Δομινικανή Δημοκρατία. Η τριπλή γυναικοκτονία των αδελφών Μιραμπάλ έγινε σύμβολο του γυναικείου αγώνα ενάντια στη δικτατορία, αλλά και σε κάθε μορφή κακοποίησης. Δυστυχώς, 61 χρόνια μετά, το φαινόμενο της έμφυλης βίας και ειδικότερα οι γυναικοκτονίες είναι σε έξαρση. Αποτελεί μια παράλληλη πανδημία κι έχει λάβει και στη χώρα μας ανησυχητικές διαστάσεις. Ήδη από την αρχή του 2021 μέχρι σήμερα ο θλιβερός απολογισμός είναι 13 γυναίκες θύματα! Η Ελένη, η Καρολάιν, η Γαρυφαλλιά, η Νεκταρία… Ως πότε;».

Γιατί η βία κατά των γυναικών χαρακτηρίζεται ως έμφυλη βία;

Αθηνά Μπενάζη: «Διότι είναι η βία που δέχεται μια γυναίκα λόγω του φύλου της, εξαιτίας δηλαδή του γεγονότος ότι είναι γυναίκα. Θύτης, συνήθως, είναι ο σύζυγος ή σύντροφός της. Πρόκειται δηλαδή στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων για ενδοοικογενειακή βία και το βασικό στοιχείο είναι η επιβολή εξουσίας από τον θύτη προς το θύμα. Η πιο ακραία μορφή άσκησης έμφυλης βίας είναι η γυναικοκτονία».

Γιατί χρησιμοποιείται ο όρος γυναικοκτονία κι όχι ανθρωποκτονία;

Μαρία Στεργίδου: «Η γυναικοκτονία περιγράφει τη δολοφονία μιας γυναίκας, που τελέστηκε εξαιτίας ακριβώς του φύλου της. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για μια σειρά αντίστοιχων εγκλημάτων που λαμβάνουν διάσταση κοινωνικής παθογένειας. Δυστυχώς εν έτει 2021 εξακολουθεί να υπάρχει υποβιβασμός του γυναικείου φύλου, αλλά και πολλά στερεότυπα για τη θέση και τον ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία. Πόσο βαθιά είναι εντέλει ακόμα και σήμερα ριζωμένες μέσα μας στερεοτυπικές αντιλήψεις τύπου «άντρας είναι, θα νευριάσει», «τι άνδρας είναι αυτός αν δεν σηκώνει χέρι;» «παντρεμένοι είστε, κάνε ό,τι σου λέει ο άντρας σου;».

Υπάρχουν συγκεκριμένοι κοινωνικοί παράγοντες που ευνοούν τις γυναικοκτονίες;

Αθηνά Μπενάζη: «Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις επικινδυνότητας, δεν είναι συνδεδεμένες με συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια. Η βία εξάλλου δεν γνωρίζει κοινωνική θέση, μορφωτικό επίπεδο ή οικονομική κατάσταση. Μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε γυναίκα. Οπωσδήποτε η πατριαρχική αντίληψη, ότι η γυναίκα είναι κτήμα του άνδρα, μπορεί να οδηγήσει σε ακραία βίαιες συμπεριφορές, ειδικά όταν ο θύτης συνειδητοποιήσει πως η γυναίκα που θεωρεί κτήμα του τελικά δεν είναι, έχει ελεύθερη βούληση και αποφασίζει να τερματίσει τη σχέση τους. Αυτή τη νοσηρή νοοτροπία κατέδειξαν και οι αλλεπάλληλες γυναικοκτονίες που είδαν τους τελευταίους μήνες το φως της δημοσιότητας».

Πώς θα περιγράφατε το ψυχολογικό προφίλ των ανδρών που διαπράττουν γυναικοκτονίες;

Μαρία Στεργίδου: «Είναι αναγκαίο να ξεκαθαριστεί ότι ενώ μπορούμε να διακρίνουμε κάποια κοινά στοιχεία προσωπικότητας στους θύτες των γυναικοκτονιών, όπως εγωκεντρισμός ή χαμηλή αυτοεκτίμηση, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και μοναδική οπότε η ψυχολογική σκιαγράφηση του προφίλ του εκάστοτε θύτη είναι κάτι παρακινδυνευμένο, που στερείται εγκυρότητας και μόνο σε πιθανολογήσεις μπορεί να βασιστεί. Οι ψυχολόγοι εξάλλου αδυνατούμε να «διαβάσουμε» το μυαλό οποιουδήποτε, ιδιαίτερα κάποιου που δεν γνωρίζουμε. Απαιτείται χρόνια παρακολούθηση για να μπορέσει ένας ψυχολόγος να εξάγει κάποια συμπεράσματα και πάλι με ποσοστό ρίσκου, εφόσον η ανθρώπινη ψυχή είναι πολύπλοκη, απρόβλεπτη και κανείς ποτέ δεν μπορεί να την ανακαλύψει στην ολότητά της».

Ποιος ο ρόλος του Συμβουλευτικού Κέντρου στην πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας; Ποια η συνεργασία κοινωνικού λειτουργού και ψυχολόγου;

Αθηνά Μπενάζη: «Ο ρόλος του Συμβουλευτικού Κέντρου, αλλά και ολόκληρου του δικτύου της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων στην υποστήριξη των γυναικών θυμάτων όσο και στην πρόληψη της βίας, είναι καθοριστικός. Οι γυναίκες θύματα βρίσκουν στη δομή δωρεάν και με απόλυτη εχεμύθεια κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη, νομική και εργασιακή συμβουλευτική, ενώ όταν κρίνεται απαραίτητο υπάρχει η δυνατότητα παραπομπής γυναικών που βρίσκονται σε επικινδυνότητα και των παιδιών τους σε κάποιο Ξενώνα Φιλοξενίας του Δικτύου μας. Παράλληλα, πραγματοποιούνται ανά τακτά διαστήματα δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και του κοινού για το σοβαρό κοινωνικό ζήτημα της βίας κατά των γυναικών. Αναφορικά με τη συνεργασία κοινωνικού λειτουργού και ψυχολόγου είναι καταλυτική και αλληλοσυμπληρούμενη. Η έννοια της διεπιστημονικότητας είναι πολύτιμη στην κατεύθυνση της ολιστικής στήριξης των γυναικών, τόσο μεταξύ μας όσο και με τα άλλα δύο επιστημονικά στελέχη, την κοινωνιολόγο και τη νομική σύμβουλο».

Με ποιες άλλες υπηρεσίες συνεργάζεστε, προκειμένου να πετύχετε την αποτελεσματική στήριξη των γυναικών;

Μαρία Στεργίδου: «Συνεργαζόμαστε με υπηρεσίες πρώτης γραμμής , όπως είναι τα Νοσοκομεία, ο Δικηγορικός Σύλλογος, τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», αλλά και με οποιοδήποτε φορέα δύναται να στηρίξει μια γυναίκα ανάλογα με τα αιτήματά της».

Αθηνά Μπενάζη: «Στις 23 Νοεμβρίου 2021, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καβάλας, με φορέα υλοποίησης το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, με στόχους τη δημιουργία ενός πλαισίου δομημένης επικοινωνίας και την εδραίωση μίας συστηματικής συνεργασίας προς την αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών και τη βέλτιστη υποστήριξη των γυναικών – θυμάτων. Μια πολύ σημαντική στιγμή στη λειτουργία της δομής. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Καβάλας που βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό μας αλλά και τη Διεύθυνση Αστυνομίας για την ανταπόκριση».

Η βία, τελικά, αφορά μόνο γυναίκες θύματα;

Μαρία Στεργίδου: «Ασφαλώς όχι. Τα θύματα είναι στην πλειονότητα τους γυναίκες, αλλά όχι μόνο γυναίκες. Η βία δεν είναι καινούργιο φαινόμενο δυστυχώς και δεν γνωρίζει φύλο. Οποιοσδήποτε άνθρωπος δύναται να υποστεί βία. Το κίνημα Me Too, εξάλλου, αποτύπωσε την πραγματικότητα αυτή. Η βία όμως δεν αφορά και δεν πρέπει να αφορά μόνο τα θύματα, αλλά κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, μέλος της κοινωνίας μας, που οφείλει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες πρόληψης και καταστολής της σε όποιο πλαίσιο κι αν δραστηριοποιείται: ως γονιός, επαγγελματίας, σύζυγος. Το σύνολο της κοινωνίας κι όχι μόνο οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να παρέχουν στα θύματα τις προϋποθέσεις για υποστήριξη».

Από τη μέχρι σήμερα εμπειρία σας στο Συμβουλευτικό Κέντρο, τι μήνυμα θέλετε να στείλετε σε όσους διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη;

Μαρία Στεργίδου: «Η βία είναι επιλογή του ανθρώπου που την ασκεί! Καταστρέφει τη ζωή των θυμάτων, αλλά και του ίδιου του θύτη. Σε κάθε άνθρωπο αξίζει μια ζωή δίχως βία και είναι ευθύνη όλων, ειδικών και μη, να αγωνιζόμαστε κάθε μέρα για την πρόληψη και πάταξή της! Μηδενική ανοχή λοιπόν, σε οποιαδήποτε μορφή βίας».

Αθηνά Μπενάζη: «Ακόμα κι εμείς που εργαζόμαστε στο πεδίο της βίας κατά των γυναικών και ασχολούμαστε με αυτό το ζήτημα, όχι μόνο την Παγκόσμια Ημέρα, αλλά κάθε μέρα, δεν εξοικειωθήκαμε ποτέ με το φαινόμενο. Είμαστε στο πλευρό κάθε γυναίκας θύματος που απευθύνεται στο Συμβουλευτικό Κέντρο με σεβασμό στη διαφορετικότητά της και επιστημονική ευθύνη».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Δήμος Παγγαίου: Έργα παντού παρά την κρίση

Δήμος-Παγγαίου:-Έργα-παντού-παρά-την-κρίση

«Πέρα από το μεγάλο πρόβλημα της υγειονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε, το οποίο δυστυχώς εξελίσσεται και σε οικονομική κρίση σε όλα τα επίπεδα, ο δήμος Παγγαίου βρίσκεται σε έναν οργασμό έργων. Σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, σε όλους τους οικισμούς μας, γίνονται διάφορες παρεμβάσεις, όπως ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων, υποδομών, ασφαλτοστρώσεις, πλατείες, παιδικές χαρές, αλλά και έργα ύδρευσης και αποχέτευσης».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο οποίος υπογράμμισε παράλληλα ότι όλες αυτές οι παρεμβάσεις θα βελτιώσουν κατά πολύ την ποιότητα ζωής των πολιτών και πρόσθεσε ότι ήδη άρχισε ο σχεδιασμός για την επόμενη θερινή περίοδο, η οποία, αν δεν υπάρξει κάποια δραματική εξέλιξη με την πανδημία, θα αγγίξει ίσως και θα ξεπεράσει αυτήν του 2019.

«Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και γι’ αυτό ποτέ δεν σταματάμε. Πρέπει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας…»

«Έχουμε πάντα τις κεραίες μας ψηλά, είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και παρακολουθούμε την εξέλιξη των έργων, ενώ παράλληλα να σχεδιάζουμε και απαιτούμε για μελλοντικές παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες να γίνουν προς όφελος των συμπολιτών μας. Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και γι’ αυτό ποτέ δεν σταματάμε. Πρέπει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, δηλαδή του συνδυασμού της θάλασσας με τις ομορφιές του Παγγαίου, να αξιοποιήσουμε το γεωθερμικό πεδίο με τη μεγάλη έκταση που έχουμε εκεί. Δυστυχώς σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν βαλτώσει όλες οι επενδύσεις, όμως πρέπει να πω ότι όντως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της μεγάλης έκτασης που έχουμε εκεί και σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της Αλάνας, νομίζω ότι θα υπάρξει μια πολύ μεγάλη ανάπτυξη», σημείωσε σχετικά ο δήμαρχος Παγγαίου.

Σημαντική η συνεισφορά στην οικιστική ανάπτυξη της περιοχής η ύπαρξη Πολεοδομίας στον δήμο Παγγαίου

«Το βλέπουμε ήδη και από την οικιστική ανάπτυξη της περιοχής και σε αυτό συνέβαλε η προσπάθεια που κάναμε να αναλάβει ο δήμος Παγγαίου την Πολεοδομία της περιοχής μας. Ήταν μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς έτσι έχουμε βοηθήσει πάρα πολύ στην προσέλκυση επενδυτών, διότι πλέον η οικιστική ανάπτυξη έχει να κάνει και με την έκδοση των οικοδομικών αδειών και την αμεσότητα που μπορούν να έχουν οι επενδύσεις. Άρα θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή περίοδος, σε συνδυασμό με τις πολύ καλές προσπάθειες που γίνονται στο κομμάτι των υποδομών, όπως τα έργα αποχέτευσης και ύδρευσης, τα οποία βοηθούν και αποτελούν μια καθοριστική παράμετρο για την ολιστική ανάπτυξη στον δήμο Παγγαίου», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεων του στον «Ενήμερο» ο Φίλιππος Αναστασιάδης.

«Τουρισμός, αγροτουρισμός, οινοποιία, επεξεργασία εμπορευμάτων θα μας οδηγήσουν στο να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για την ανάπτυξη του τόπου μας…»

«Δεν ξεχνάμε επίσης το έργο της αγροτικής οδοποιίας, που είναι ένα έργο πνοής, καθώς θα βοηθήσει πάρα πολύ τους αγρότες μας σε όλες τις περιοχές του δήμου, οι οποίοι έχουν πληγεί πολλαπλά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά και την παγκόσμια κατάσταση με τις τιμές. Όλα αυτά συνδυαστικά, δηλαδή τουρισμός, αγροτουρισμός, οινοποιία, επεξεργασία εμπορευμάτων θα μας οδηγήσουν στο να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για την ανάπτυξη του τόπου μας. Θα πρέπει να υπάρξει μια ταυτόχρονη ανάπτυξη σε όλα αυτά τα επίπεδα, γιατί το ένα συνεπικουρεί το άλλο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παγγαίου.

«Προσπαθήσαμε εμείς και οι επαγγελματίες της περιοχής μας, που έδειξαν το επίπεδο υπηρεσιών που μπορούν να προσφέρουν κι αυτή η καλή συνεργασία μας κάνει να ευελπιστούμε σε καλύτερες ημέρες για την επόμενη τουριστική περίοδο…»

Τέλος, σε ερώτηση για το ποιες είναι οι προσδοκίες για την επόμενη τουριστική περίοδο, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: «Ευελπιστούμε να αλλάξουν όλα. Υπάρχει «δίψα» από Έλληνες και ξένους που θέλουν να βρεθούν στην περιοχή μας. Πρέπει να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε αυτήν την «δίψα» και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Προεργασία και προετοιμασία ούτως ή άλλως γίνεται από εμάς. Το αποδείξαμε σε δυο πολύ κρίσιμες χρονιές, όπως ήταν το 2020 και το 2021. Ήταν ένα δυνατό τεστ αυτή η περίοδος της πανδημίας. Μας βρήκε όμως έτοιμους και καταφέραμε να ανταποκριθούμε. Προσπαθήσαμε εμείς και οι επαγγελματίες της περιοχής μας, που έδειξαν το επίπεδο υπηρεσιών που μπορούν να προσφέρουν κι αυτή η καλή συνεργασία μας κάνει να ευελπιστούμε σε καλύτερες ημέρες για την επόμενη τουριστική περίοδο, αναμένοντας κυριολεκτικά να εκτοξευτεί η περιοχή μας. Γι’ αυτό και προετοιμαζόμαστε στο κομμάτι προβολής της περιοχής μας, αλλά και στο κομμάτι των υποδομών. Πρέπει να μπορούν να αντέξουν οι βιολογικοί καθαρισμοί που έχουμε, να αντέξουν τα δίκτυα, να υπάρχει ανάλογη κάλυψη για να μιλάμε και να λέμε ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα