Connect with us

Περιφέρεια

Σχόλια Χρ. Μέτιου και «Περιφερειακής Σύνθεσης» για τις δηλώσεις Μιχ. Αμοιρίδη

Σχόλια-Χρ-Μέτιου-και-«Περιφερειακής-Σύνθεσης»-για-τις-δηλώσεις-Μιχ.-Αμοιρίδη

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, με αφορμή δήλωση του Περιφερειακού Συμβούλου της «Περιφερειακής Σύνθεσης» Μιχάλη Αμοιρίδη σχετικά με την ανάγκη ενότητας του χώρου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι ήρθε η ώρα να ξεπεραστούν τα λάθη του παρελθόντος και τονίζει ότι οι συνθήκες για να επιτευχθεί η ενότητα έχουν ωριμάσει.

Η δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ

«Στις περιφερειακές εκλογές του 2019, η ενότητα του πολιτικού χώρου που εκπροσωπεί η “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” δοκιμάστηκε.

Η επιλογή που έκαναν συγκεκριμένα στελέχη της παράταξης και του ευρύτερου χώρου της, να είναι υποψήφιοι με ένα άλλο σχήμα, δίχασε.

Από τότε όμως, xάρη στην υπεύθυνη και συστηματική προσπάθεια που κάνουμε, η ενότητα στη βάση της παράταξης αποκαθίσταται και ο δρόμος της επιστροφής και της ουσιαστικής επανένταξης στελεχών που είχαν αποχωρήσει, είναι πλέον ανοικτός.

Η εκπροσώπηση του μεγάλου πολιτικού μας χώρου από μία μόνο παράταξη είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών που ανήκουν σε αυτόν.

Άλλωστε, οι συνθήκες για να επιτευχθεί η ενότητα έχουν ωριμάσει.

Για όσους εμμένουν σε διχαστικές επιλογές, πρέπει να αναλογιστούν ότι η κοινωνία απαιτεί συνεργασία και αποτέλεσμα. Δεν μπορούν να ανατρέψουν την πορεία των πραγμάτων.

Η δήλωση του Μιχάλη Αμοιρίδη έρχεται να αποτυπώσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη νέα πραγματικότητα. Ο ουσιαστικός και θαρραλέος τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει το θέμα τον τιμά.

Χαιρετίζουμε την πρότασή του για την ενότητα του χώρου και την επιλογή του να συμβάλει έμπρακτα σε αυτήν.

Κατά το παρελθόν λάθη έγιναν από όλους μας. Έχει έρθει όμως η ώρα να τα ξεπεράσουμε.

Μαζί με την ενότητα, εργαζόμαστε το ίδιο για να εμπλουτίσουμε την παράταξή μας με νέες και διαφορετικές ιδέες. Συνεργαζόμαστε με ανθρώπους και από άλλους πολιτικούς χώρους. Δημιουργούμε συνθέσεις και συναινέσεις που πηγαίνουν τον τόπο μας μπροστά.

Η “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” είναι ανοικτή και έτοιμη να υποδεχθεί όποιον επιθυμεί πραγματικά να ενταχθεί στους κόλπους της και μέσα από τις πράξεις του να συμμετάσχει στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την ανάπτυξη και την πρόοδο της Περιφέρειας και των πολιτών μας».

Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

«Περιφερειακή Σύνθεση»: Το κείμενο του Μ. Αμοιρίδη δεν απηχεί θέσεις της παράταξης μας

Προηγήθηκε σχόλιο της «Περιφερειακής Σύνθεσης» επί των δηλώσεων του κ. Μιχάλη Αμοιρίδη, στο οποίο αναφέρονται τα ακόλουθα:

Οι θέσεις του Μιχάλη Αμοιρίδη σε κείμενο που είδε τα φώτα της δημοσιότητας με την υπογραφή του εκφράζουν, προφανώς, μόνο τον ίδιο και όχι την παράταξη μας.

Είναι γνωστό ότι η «Περιφερειακή Σύνθεση» συγκροτήθηκε και συμμετείχε στις εκλογές του 2019 ως ανεξάρτητη δημοκρατική παράταξη πράγμα που είναι γνωστό σε όλους και οπωσδήποτε στον Μ. Αμοιρίδη. Το όνομα της παράταξής μας άλλωστε, δεν έχει επιλεγεί τυχαία και απηχεί ακριβώς αυτό το πνεύμα που διακατέχει τόσο την λειτουργία και το πρόγραμμά της, όσο και τις πολιτικές καταβολές και τις προθέσεις των ανθρώπων που την αποτελούν. Σίγουρα όλοι και όλες έχουμε πολιτική, ιδεολογική και κομματική ταυτότητα και προσανατολισμό. Όμως, ξεκάθαρα, όλοι και όλες αποδεχόμαστε ότι η παράταξή μας λειτουργεί ανεξάρτητα.

Στα πλαίσια αυτά, η «Περιφερειακή Σύνθεση» έχει πολλάκις αποδείξει έμπρακτα τόσο τον σεβασμό στην αυτοδιάθεση καθενός, όσο και την σταθερότητά στις αρχές και τις θέσεις της, οι οποίες είναι διατυπωμένες από τη σύστασή της και αυτό θα συνεχίσει να πράττει. Αυτονόητα όλα τα μέλη της «Περιφερειακής Σύνθεσης» οφείλουν υποχρεωτικά να αποδέχονται, έμπρακτα, τις αρχές και τις θέσεις της παράταξης. Το σύνολο των θέσεων και των αρχών μας παραμένει αδιαπραγμάτευτο και δεν τροποποιείται «α λα κάρτ» κατά περίπτωση και αυτό είναι εξαρχής γνωστό σε όλα τα μέλη της παράταξης – εκλεγμένα και μη – και ισχύει απαρέγκλιτα.

Υπογραμμίζοντας, για άλλη μία φορά, ότι το κείμενο του Μ. Αμοιρίδη δεν απηχεί θέσεις της παράταξης μας, αλλά εφόσον αποτελεί άποψη ενός εκ των μελών μας, σεβόμαστε το δικαίωμα του να την εκφράζει, παραμένουμε προσηλωμένοι στην προσπάθειά μας για την επίλυση θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες της ΑΜΘ.

Αγωνιούμε για την πορεία της περιφέρειάς μας απέναντι σε μία διοίκηση που δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται τις αναγκαιότητες και τονίζουμε πως και οι πολίτες της ΑΜΘ «συμπορεύονται» με τις προτεραιότητές μας, όπως αυτό επισημαίνεται και σε δημοσκοπικές μετρήσεις που λαμβάνουν χώρα.

Από το γραφείο Τύπου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Περιφέρεια

Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας με τον νέο Αντιπρόεδρο της ΕΘΕΑΣ

Συνάντηση-εργασίας-του-Αντιπεριφερειάρχη-Καβάλας-με-τον-νέο-Αντιπρόεδρο-της-ΕΘΕΑΣ

Συνάντηση σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Απριλίου 2026, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου, με τον νεοεκλεγέντα Αντιπρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), κ. Σάββα Αργυράκη.

Η συνάντηση επιβεβαίωσε τη διαχρονική και στενή συνεργασία των δύο ανδρών, εστιάζοντας πλέον στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη δυνατότητα παρέμβασης στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Μαρκόπουλος, υπό την ιδιότητά του ως μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε. και μέλος της υποεπιτροπής που ασχολείται με αγροτικά θέματα, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας  με τον κ. Αργυράκη, ο οποίος συμμετέχει στην  Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της ΕΕ.

«Έχουμε την ευκαιρία να προωθήσουμε τα ζητήματα του αγροτικού κόσμου της Καβάλας και της Περιφέρειας ΑΜΘ σε ένα ανώτερο επίπεδο, διασφαλίζοντας ότι η φωνή των παραγωγών μας ακούγεται άμεσα στις Βρυξέλλες», δήλωσε ο κ. Μαρκόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους, συζητήθηκαν:

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ): Η εξέλιξη του στρατηγικού σχεδίου και η διεκδίκηση αυξημένων πόρων για τη χώρα μας.

Υποδομές & Πρωτογενής Τομέας: Η προώθηση έργων υποδομής που θα διευκολύνουν την παραγωγή και θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα.

Ανάπτυξη της Υπαίθρου: Η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των παραγωγών ως προϋπόθεση για τη συγκράτηση του πληθυσμού στην περιφέρεια.

Τοπικά Ζητήματα: Θέματα φυτικής παραγωγής και κτηνοτροφίας που αφορούν ειδικά τον Νομό Καβάλας.

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, κ. Σάββας Αργυράκης, ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη τονίζοντας:

«Η ΕΘΕΑΣ επιδιώκει τη στενή επαφή με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς πιστεύουμε ότι πολλά αναπτυξιακά θέματα επιλύονται αποτελεσματικότερα σε περιφερειακό επίπεδο. Στόχος μας είναι μια κοινή πορεία για τη βελτίωση του στρατηγικού σχεδίου της νέας ΚΑΠ, ώστε να είναι πιο επωφελές για την περιοχή μας».

Κλείνοντας, ο κ. Μαρκόπουλος επανέλαβε ότι η συνεργασία της ΠΕ Καβάλας με την ΕΑΣ Καβάλας και την ΕΘΕΑΣ θα είναι διαρκής, με σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων του αγροτικού κόσμου, τόσο σε άμεσο όσο και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Η ΠΑΜΘ μπαίνει πάντα μπροστά σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις

Η-ΠΑΜΘ-μπαίνει-πάντα-μπροστά-σε-μεγάλες-αθλητικές-διοργανώσεις

Στέλιος Ιγνατιάδης: Αποδείξαμε ότι διαθέτουμε τις δυνατότητες, την εμπειρία και τις υποδομές για να φιλοξενούμε διεθνείς διοργανώσεις υψηλού επιπέδου / Στην Καβάλατο final 8 υδατοσφαίρισης ανδρών του 2027

”Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πάντα μπαίνει μπροστά σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Πρόσφατο παράδειγμα η Αλεξανδρούπολη, όπου με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διοργάνωση του World Aquatics Water Polo World Cup στο κολυμβητήριο της πόλης, με τη συμμετοχή οκτώ κορυφαίων ομάδων που διεκδίκησαν την πρόκριση για την τελική φάση στο Σίδνεϊ (20 – 26 Ιουλίου)”.
Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στον ”Ενήμερο”, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Απασχόλησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Στέλιος Ιγνατιάδης, αναφορικά με τη διοργάνωση του World Aquatics Water Polo World Cup, στο οποίο η εθνική μας ομάδα εξασφάλισε επάξια την πρόκρισή της, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο που κατέκλυσε το κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης.

Ως Περιφέρεια, διαθέτουμε τις δυνατότητες, την εμπειρία και τις υποδομές για να φιλοξενούμε με απόλυτη επιτυχία διεθνείς διοργανώσεις υψηλού επιπέδου

”Για άλλη μία φορά αποδείξαμε ότι ως χώρα και ως Περιφέρεια, διαθέτουμε τις δυνατότητες, την εμπειρία και τις υποδομές για να φιλοξενούμε με απόλυτη επιτυχία διεθνείς διοργανώσεις υψηλού επιπέδου. Ευχαριστούμε θερμά για την άψογη συνεργασία τον δήμο Αλεξανδρούπολης, την Κ.Ο.Ε. και όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της διοργάνωσης. Από τη μεριά μας συνεχίζουμε να επενδύουμε στον αθλητισμό. Είχαμε θεατές από όλη την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., με μία πολύ ένθερμη υποστήριξη προς την εθνική μας ομάδα, η οποία πήρε την πρόκριση στο Σίδνεϊ και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Πάντα η Π.Α.Μ.Θ., σε συνεργασία με τους δήμους και τις ομοσπονδίες, προσπαθεί να προσελκύσει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, ”εκμεταλλευόμενη” τις αθλητικές μας υποδομές, οι οποίες είναι αναβαθμισμένες”, πρόσθεσε στη συνέχεια όσων δήλωσε στον ”Ε” ο Στέλιος Ιγνατιάδης.

Στο κλειστό κολυμβητήριο της Καβάλας το final 8 υδατοσφαίρισης ανδρών του 2027

”Με την ευκαιρία αυτής της μεγάλης παγκόσμιας διοργάνωσης μας επισκέφθηκε και ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο.Ε., Γιώργος Αφρουδάκης, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα έχουμε στο κλειστό κολυμβητήριο της Καβάλας το final 8 υδατοσφαίρισης ανδρών του 2027. Είναι πολύ σημαντικό για μας, γιατί το κολυμβητήριο της Καβάλας θα αναβαθμιστεί έχοντας αυτή την πολύ μεγάλη διοργάνωση”, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Απασχόλησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το Run Greece θα διεξαχθεί στις 3 Μαΐου στην Καβάλα

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του στον ”Ενήμερο” ο κ. Ιγνατιάδης αναφέρθηκε σε μια ακόμη σημαντική αθλητική διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Καβάλας, τονίζοντας: ”Το επόμενο διάστημα υπάρχει μία πολύ μεγάλη πρόκληση για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας κι όχι μόνο, αλλά για την Περιφέρειά μας συνολικά. Το Run Greece θα διεξαχθεί στις 3 Μαΐου στην πόλη μας. Η εφαρμογή των συμμετοχών έχει ανοίξει. Μιλάμε για δρομικό 10 km, 5 km, family run, ενώ υπάρχει ο παιδικός αγώνας, αλλά και ο αγώνας των ατόμων με αναπηρία. Πρώτη φορά γίνεται στην πόλη της Καβάλας, αυτό είναι μία πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθαρά σε συνεργασία με τον δήμο Καβάλας, το Επιμελητήριο και τον ΣΕΓΑΣ, ώστε να ξεκινήσει πάλι ένα πολύ μεγάλο δρομικό. Η Π.Α.Μ.Θ. είναι η μοναδική Περιφέρεια στην Ελλάδα που φιλοξενεί σε δύο πόλεις το Run Greece, στην Καβάλα στις 3 Μαΐου και τέλη Σεπτεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη”.

Μας ενδιαφέρει ένα υπάρχει μία ισορροπία σε όλα τα αθλητικά γεγονότα σε όλες της πόλεις της Περιφέρειας

”Η Περιφέρειά μας έχει μπει για τα καλά στον χάρτη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων στη χώρα μας. Ο ρόλος μας είναι αυτός, να προσελκύουμε εκτός των μεγάλων πολιτιστικών δράσεων και μεγάλα αθλητικά γεγονότα που να ενισχύουν και τον αθλητικό τουρισμό. Είμαστε μία Περιφέρεια ακριτική και ο ρόλος και οι αρμοδιότητες που μας έχει αναθέσει ο περιφερειάρχης είναι αυτές, αλλά και να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία. Για παράδειγμα την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη της Δράμας διεξήχθη το πανελλήνιο πρωτάθλημα αισθητικής ομαδικής γυμναστικής, με πάρα πολύ μεγάλη προσέλευση θεατών και αθλητών. Πάνω από 870 αθλητές ήρθαν στην πόλη. Μας ενδιαφέρει ένα υπάρχει μία ισορροπία σε όλα τα αθλητικά γεγονότα σε όλες της πόλεις της Περιφέρειας. Αυτός είναι ο στόχος μας και προσπαθούμε να τον υλοποιήσουμε με πολλή δουλειά”, υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις που έκανε στον ”Ενήμερο”, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Απασχόλησης της Π,Α.Μ.Θ.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Στρατηγική εξωστρέφειας από την Περιφέρεια ΑΜΘ για τα προϊόντα αγροδιατροφής

Στρατηγική-εξωστρέφειας-από-την-Περιφέρεια-ΑΜΘ-για-τα-προϊόντα-αγροδιατροφής

Το 2026 είναι μία χρονιά ουσιαστικής εξωστρέφειας για τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με ενισχυμένη και στοχευμένη παρουσία στην εγχώρια, αλλά και σε διεθνείς αγορές.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανέπτυξε δυναμική παρουσία σε σημαντικές εκθέσεις του αγροδιατροφικού τομέα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως FOODEXPO, PROWEIN, FRUIT ATTRACTION Sao Paulo, ALIMENTARIA Barcelona και IFE London, με στόχο την ανταγωνιστικότητα των τοπικών προϊόντων, τη διεύρυνση της παρουσίας τους στις αγορές και τη δημιουργία σταθερών προοπτικών ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα.

«Στον πυρήνα της στρατηγικής μας βρίσκεται η αγροδιατροφική ταυτότητα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ως βασικός πυλώνας παραγωγικής ανάπτυξης και οικονομικής προόδου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια στηρίζει με αποφασιστικότητα τους παραγωγούς, τους συνεταιρισμούς και τις επιχειρήσεις, προωθώντας την καινοτομία, ενισχύοντας τη μεταποίηση και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για εξωστρέφεια στα ποιοτικά και μοναδικά προϊόντα της περιοχής μας.

FOOD EXPO 2026 – Αθήνα (14–16 Μαρτίου)

Η συμμετοχή της ΠΑΜΘ στην έκθεση FOOD EXPO 2026 στην Αθήνα, με τη συμμετοχή δεκαεπτά επιχειρήσεων και έντονη θεσμική παρουσία, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος ΠΑΜΘ κ. Αργύρη Πατακάκη και τον Πρόεδρο του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΠΑΜΘ κ. Λάζαρο Τσαταλμπασίδη, αποτέλεσε έναν βασικό κόμβο εμπορικών επαφών για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η υψηλή επισκεψιμότητα και ο μεγάλος αριθμός B2B συναντήσεων ενίσχυσαν σημαντικά την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων της Περιφέρειας, δημιουργώντας παράλληλα ουσιαστικές προϋποθέσεις για νέες συνεργασίες και εμπορικές συμφωνίες.

Συμμετείχαν: 1.ΠΟΡΤΟΚΑΛΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 2.ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ3.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΙΣΚΟΣ 4.ΑΛΕΥΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΒΕΕ 5.ΕΒΡΙΤΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ Α.Ε. 6.ELIXIRFLAVOURS 7.ΤΙΑΚΑΣ ΟΕ 8.KOLLECTIVAIKE9.ΝΙΚΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ Α.Ε. 10.ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΘΡΑΚΗΣ ΑΒΕΕ 11.ΚΟΤΙΛΙ 12.AGRISTON 13.GREEKIMPERATOR 14.ΑΦΟΙ ΦΡΑΝΤΖΗ ΑΕ 15.ΤΣΑΡΙΚΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 16.ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΑΜΘ 17.ΣΧΟΤΜΑΝ ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΑΕΒΕ

PROWEIN 2026 – Ντίσελντορφ (15–17 Μαρτίου)

Στην PROWEIN 2026 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, όπου συμμετείχαν εννέα οινοποιεία της Περιφέρειας, η παρουσία επικεντρώθηκε σε ώριμες και απαιτητικές αγορές υψηλής αξίας. Καταγράφηκε αυξημένο ενδιαφέρον για τις ελληνικές ποικιλίες και τους οίνους ποιότητας, γεγονός που ενίσχυσε περαιτέρω τη θέση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον διεθνή οινικό χάρτη και ανέδειξε τις δυνατότητες διείσδυσης σε εξειδικευμένα καταναλωτικά κοινά.

Συμμετείχαν: 1.KTIMA PAVLIDIS 2.WINE ART ESTATE 3.ESTATE MANOLESAKIS 4.ANATOLIKOS VINEYARDS 5.KTIMA BIBLIA CHORA 6.AMPELOEIS 7.COSTA LAZARIDI 8.OENOPS WINES 9.ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗΣ

FRUIT ATTRACTION – Σάο Πάολο (24–26 Μαρτίου)

Ιδιαίτερη σημασία είχε η συμμετοχή στη FRUIT ATTRACTION στο Σάο Πάολο, με τέσσερις επιχειρήσεις και παρουσία του Εμπορικού Προξένου του Ελληνικού Προξενείου. Η έκθεση ανέδειξε κρίσιμες εξελίξεις για τον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών φρούτων, όπως το άνοιγμα της αγοράς της Βραζιλίας για το ελληνικό ακτινίδιο. Παράλληλα, αναπτύχθηκαν σημαντικές επαφές με διεθνείς εισαγωγείς, ενώ η αντίθετη εποχικότητα μεταξύ των δύο αγορών δημιουργεί ένα σαφές στρατηγικό πλεονέκτημα για τα ελληνικά προϊόντα.

Συμμετείχαν: 1.ΑΛΚΥΩΝ ΦΡΟΥΤΑ ΑΕ 2.ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΤΑΣΙΟΣ ΜΟΝ. ΕΠΕ 3.ΓΚΟΥΣΤΕΡΑ ΑΕ 4.ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ.

ALIMENTARIA BARCELONA 2026 (23–26 Μαρτίου)

Στην ALIMENTARIA BARCELONA 2026, με τη συμμετοχή τεσσάρων επιχειρήσεων, η Περιφέρεια εστίασε στην προβολή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, δίνοντας έμφαση στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα. Το ενδιαφέρον από διεθνείς αγοραστές υπήρξε έντονο, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική των προϊόντων της περιοχής σε αγορές που αναζητούν ποιοτικά και διαφοροποιημένα τρόφιμα.

Συμμετείχαν: 1.CHRISANTHIDIS S.A. 2.GRIZO & PRASINO 3.DOUKIDIS FOODS 4.ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΝΙΚΙΟ.

IFE LONDON 2026 (30 Μαρτίου – 1 Απριλίου)

Τέλος, η συμμετοχή στην IFE LONDON 2026, με τρεις επιχειρήσεις και ισχυρή θεσμική εκπροσώπηση, με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, εκπρόσωπο του Γραφείου Εξωστρέφειας και την εμπορική ακόλουθο της Ελληνικής Πρεσβείας, παρείχε πρόσβαση σε μία ώριμη και ιδιαίτερα απαιτητική αγορά. Οι επαφές που αναπτύχθηκαν επικεντρώθηκαν κυρίως στους τομείς του λιανεμπορίου και των delicatessen προϊόντων, ανοίγοντας νέες προοπτικές για την τοποθέτηση των προϊόντων της Περιφέρειας σε δίκτυα εξειδικευμένης διανομής.

Συμμετείχαν: 1.CHRISANTHIDIS 2.TSATSOULIS 3.AGRISTON. Η συμμετοχή της Περιφέρειας στις παραπάνω εκθέσεις εντάσσεται σε έναν συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό εξωστρέφειας, που υλοποιήθηκε μέσω της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και του Τμήματος Προγραμματισμού. Η οργανωτική προσέγγιση χαρακτηρίστηκε από επαγγελματισμό και συνέπεια, με προσεγμένα περίπτερα, στοχευμένη επιλογή επιχειρήσεων και συνεχή διοικητική και τεχνική υποστήριξη. Καθοριστική υπήρξε η συμβολή των στελεχών της Περιφέρειας, γεωπόνων και εξειδικευμένων συνεργατών, που διασφάλισαν την αποτελεσματική παρουσία και την ουσιαστική υποστήριξη των συμμετεχόντων.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα