Connect with us

Οικονομία

Μακάριος Λαζαρίδης: «Ο Προϋπολογισμός του 2025 αποδεικνύει ότι η Ελλάδα ανεβαίνει ψηλότερα»

Μακάριος-Λαζαρίδης:-«Ο-Προϋπολογισμός-του-2025-αποδεικνύει-ότι-η-Ελλάδα-ανεβαίνει-ψηλότερα»

«Και για το 2025 ο οικονομικός μας σχεδιασμός δεν είναι απλώς ένας αριθμητικός απολογισμός, αλλά μια ακόμα απόδειξη ότι η Ελλάδα αλλάζει, εξελίσσεται, ενδυναμώνεται και ανεβαίνει ψηλότερα. Και αυτό, παρά τις μεγάλες εξωγενείς κρίσεις που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τα τελευταία χρόνια».

Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

Η Κυβέρνηση, όπως εξήγησε, «έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη ότι δεν διαχειρίζεται απλώς τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα, αλλά αλλάζει την πατρίδα μας προς το καλύτερο! Δεν αρκείται σε υποσχέσεις, αλλά παράγει έργο, με αριθμούς και αποτελέσματα που μιλούν από μόνα τους. Βεβαίως, αναγνωρίζουμε ότι οι πολίτες βιώνουν τις πιέσεις της ακρίβειας και τις δυσκολίες που επιφέρει το διεθνές περιβάλλον. Η ενεργειακή κρίση και οι πληθωριστικές πιέσεις δεν είναι προβλήματα που μπορούμε να εξαλείψουμε μονομιάς, με ένα “μαγικό ραβδάκι”. Ωστόσο, είμαστε εδώ, δίπλα στον πολίτη, με πολλαπλές πρωτοβουλίες για τη χαλιναγώγηση του προβλήματος και για την ενίσχυση του εισοδήματός του».

Ο κ. Λαζαρίδης επισήμανε ότι «παρά τη μεγάλη αβεβαιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, η ελληνική οικονομία αποδεικνύεται ανθεκτική σε αντίθεση με άλλες, μεγάλες χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία».

Αναφέρθηκε δε στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των επενδύσεων, «με τις αποκρατικοποιήσεις να στέλνουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα μπήκε στον επενδυτικό χάρτη. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Λιμένα “Φίλιππος Β” της ιδιαίτερης πατρίδας μου, της Καβάλας, για το οποίο διατίθενται 33.900.000 ευρώ για την υποπαραχώρηση και άλλα 36.000.000 ευρώ για επενδύσεις».

Το 2025, υπογράμμισε ο κ. Λαζαρίδης, «θα έχουμε 12 νέες μειώσεις φόρων και 12 νέες αυξήσεις αποδοχών, αποτυπώνοντας τη βούλησή μας για βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Κάθε ευρώ που εξοικονομούμε από τη δημοσιονομική συνέπεια το επιστρέφουμε στην κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, οι αυξήσεις των δαπανών για την Υγεία από το 2019 θα φτάσουν αθροιστικά τον επόμενο χρόνο το 74,4%, ενώ για το Υπουργείο Παιδείας ο τακτικός Προϋπολογισμός είναι αυξημένος κατά 141.000.000 ευρώ έναντι του προηγούμενου».

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε, «ποτέ δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια στα δύσκολα και δεν άφησε τη χώρα στο έλεος του Θεού, όπως έκαναν τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κυβέρνησαν στο παρελθόν. Που άφησαν υποθήκη κρίσεων και χρεών. Και πραγματικά κάποιες φορές θέλεις να αγιάσεις και δεν σε αφήνουν! Το λέω γιατί άκουσα πριν από λίγο τον πρώην πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου να μας κουνάει το δάχτυλο! Ο πρωθυπουργός που δραπέτευσε τρέχοντας από την εξουσία, στην οποία ανήλθε κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό ότι “λεφτά υπάρχουν”. Δυστυχώς, όμως, για το ΠΑΣΟΚ, ευτυχώς για την πατρίδα μας, ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση. Και δεν ξεχνάει ποιος έβαλε την Ελλάδα μας στα μνημόνια!».

Ο Προϋπολογισμός του 2025, ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «είναι το αποτύπωμα της συνέπειας και της υπευθυνότητας της Κυβέρνησης για ανάπτυξη για όλους, χωρίς αποκλεισμούς. Είναι ένας προϋπολογισμός για τον πολίτη, η συνέχεια μιας πολιτικής που αποδίδει καρπούς, βάζοντας την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Είναι η αποτύπωση των θετικών δεικτών της ανάπτυξης σε ένα χειροπιαστό κοινωνικό αποτέλεσμα. Το συνεκτικό αυτό σχέδιο των κρατικών μεταρρυθμίσεων είναι συνάμα και ένα σχέδιο φροντίδας για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Η πατρίδα μας αλλάζει. Και αλλάζει γιατί τολμάμε, γιατί ξέρουμε, γιατί μπορούμε».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Οικονομία

Αναμένεται περαιτέρω αποκλιμάκωση των τιμών στα υγρά καύσιμα

Αναμένεται-περαιτέρω-αποκλιμάκωση-των-τιμών-στα-υγρά-καύσιμα

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των τιμών στα υγρά καύσιμα, ενώ από την επόμενη εβδομάδα αναμέμεται και νέα μείωσή τους, στην περίπτωση που οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς παραμείνουν στα ίδια επίπεδα.

«Σαφώς υπάρχει μία αποκλιμάκωση των τιμών και το ζητούμενο είναι αυτή να διατηρηθεί, να σταθεροποιηθεί για να μπούμε σε μία κανονικότητα και να έχουμε σωστές τιμές και στα καύσιμα και σε ό,τι επηρεάζεται από αυτά», ανέφερε σε δηλώσεις του για το θέμα στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος. 

Αισιόδοξο το ότι η τιμή του αργού πετρελαίου είναι κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι

«Προς το παρόν όμως απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα το αργό πετρέλαιο κυμαίνεται κάτω από τα 80 δολάρια του βαρέλι και αυτό είναι κάτι εισιόδοξο. Σίγουρα αυτό που μένει να ευχηθούμε είναι αυτό να διατηρηθεί, ώστε τις επόμενες ημέρες να δούμε περαιτέρω αποκλιμάκωση στις τιμές των υγρών καυσίμων στις αντλίες των πρατηρίων. Η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Π.Ε. Καβάλας έχει πέσει πολύ κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο και περίπου στα 1,65 είναι η τιμή του πετρελαίου κίνησης», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Πούλος.

Πρέπει να συνεχιστεί η επιδότηση των 15 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης

«Μένει να δούμε εάν η κυβέρνηση θα διατηρήσει την επιδότηση των 15 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης, κάτι που θα ξεκαθαριστεί τις επόμενες ημέρες γιατί στο τέλος του μήνα λήγει αυτή η επιδότηση. Ευχή όλων είναι να διατηρηθεί η επιδότηση, ώστε να υπάρχει μία ανακούφιση κυρίως στους επαγγελματίες που το πετρέλαιο γι’ αυτούς είναι το μεγαλύτερο έξοδο, έτσι ώστε να πάρουν και μία ανάσα. Περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις την επόμενη εβδομάδα», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Εύσημα από τους ευρωπαίους για το εργοστάσιο λιπασμάτων της Καρβάλης

Εύσημα-από-τους-ευρωπαίους-για-το-εργοστάσιο-λιπασμάτων-της-Καρβάλης

Θεοδώρα Κουλουρά: Eνδιαφέρουσες και πρωτοπόρες παρουσιάσεις στο σεμινάριο για την λιπασματοπαραγωγή και την ασφάλειά της / Ο κ. Λαυρεντιάδης έχει επενδύσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, επιδιώκοντας να αναδείξει μία μεγάλη και ιδιαίτερα πρωτότυπη και τεχνολογικά προηγμένη εταιρεία

Για την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το τριήμερο σεμινάριο του Συνδέσμου Λιπασματοπαραγωγών Ευρώπης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, η γενική διευθύντρια της Kavala Solutions, Θεοδώρα Κουλουρά.

«Το τριήμερο σεμινάριο ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (18/6) με πολύ μεγάλη επιτυχία. Οι σύνεδροι έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και μπορώ να πω ενθουσιασμένοι, τόσο από τις εργασίες του σεμιναρίου, όσο και από τις επισκέψεις τους στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης, στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, όπως και στην πόλη της Καβάλας όπου τους φιλοξενήσαμε για το επίσημο δείπνο μας», ανέφερε αρχικά η κ. Κουλουρά. 

Eνδιαφέρουσες και πρωτοπόρες παρουσιάσεις, σχετικά με τα θέματα της λιπασματοπαραγωγής και της ασφάλειας σε αυτή

«Οι σύνεδροι, οι οποίοι ήταν από όλες τις χώρες της Ευρώπης, οι περισσότεροι ερχόταν για πρώτη φορά στην Καβάλα. Κάποιοι από αυτούς είχαν έρθει στην Ελλάδα αλλά όχι στην περιοχή μας και μπορώ να πω ότι έμειναν ενθουσιασμένοι, καθώς γνώρισαν για πρώτη φορά την περιοχή μας. Από την πλευρά των εργασιών μπορώ να πω ότι είχαμε ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, πολύ πρωτοπόρες παρουσιάσεις, σχετικά με τα θέματα της λιπασματοπαραγωγής και της ασφάλειας σε αυτή. Συμμετείχαν οι τεχνικοί διευθυντές από τα εργοστάσια των λιπασματοπαραγωγών χωρών. Ήταν ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου οι τεχνικές παρουσιάσεις που έγιναν και βέβαια αναλύθηκαν πολύ διεξοδικά οι τεχνικές διεργασίες που εφαρμόζουμε εμείς στο εργοστάσιο μας στην Νέα Καρβάλη, οι οποίες πραγματικά ενθουσίασαν τους συμμετέχοντες για πάρα πολλά από τα πράγματα που εφαρμόζουμε», πρόσθεσε στη συνέχεια η κ. Κουλουρά. 

Αυτοί οι άνθρωποι είδαν ότι στην περιοχή της Καβάλας υπάρχει μία πολύ αξιόλογη βιομηχανία, που μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στον τεχνικό κόσμο της λιπασματοβιομηχανίας

«Είχαν απορίες, μιλήσαμε, αναλύσαμε πολύ διεξοδικά όλα όσα κάνουμε και έμειναν πολύ ευχαριστημένοι για το πόσο ανοιχτοί ήμασταν σε όλες αυτές τις ερωτήσεις που έθεσαν. Το γεγονός ότι ένα τόσο σημαντικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο σεμινάριο γίνεται στην Καβάλα μπορεί να αναδείξει ουσιαστικά και την θέση της λιπασματοβιομηχανίας μας σε όλη την Ευρώπη. Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτοί οι άνθρωποι είδαν ότι στην περιοχή της Καβάλας υπάρχει μία πολύ αξιόλογη βιομηχανία, που είναι ευρωπαϊκού επιπέδου για να μην πω διεθνούς επιπέδου, που μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στον τεχνικό κόσμο της λιπασματοβιομηχανίας. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στον ιδιοκτήτη της εταιρείας που έχει επενδύσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, στον κ. Λαυρεντιάδη, ο οποίος θέλει να την αναδείξει σαν μία μεγάλη και ιδιαίτερα πρωτότυπη και τεχνολογικά προηγμένη εταιρεία στον χώρο της λιπασματοβιομηχανίας, όχι σε ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις της η γενική διευθύντρια της Kavala Solutions. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Ίσως μειωθούν οι τιμές των υγρών καυσίμων στο τέλος της εβδομάδας

Ίσως-μειωθούν-οι-τιμές-των-υγρών-καυσίμων-στο-τέλος-της-εβδομάδας

Σημάδια αποκλιμάκωσης δείχνουν τις τελευταίες ημέρες οι τιμές των υγρών καυσίμων, λόγω της συμφωνίας ΗΠΑ και Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου.

«Υπάρχει μια αισιόδοξη νότα στο αργό πετρέλαιο, καθώς έχουμε μία μεγάλη πτώση της τελευταίες ημέρες με την ανακοίνωση της συμφωνίας, αλλά το ζητούμενο είναι αυτό να διατηρηθεί», ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος. 

Κοντά στα 1,96 περίπου η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Π.Ε. Καβάλας, ενώ του πετρελαίου κίνησης είναι κοντά στα 1,65

«Θέλουμε να υπάρχει μία σταθερότητα και να δούμε τις επόμενες εβδομάδες και μήνες μία σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών του αργού πετρελαίου, ώστε να δούμε καλύτερες τιμές και στις αντλίες και να σταματήσει αυτό το αλαλούμ με τις μεγάλες αυξήσεις που είχαμε τους τελευταίους μήνες που κυριολεκτικά έχουν αναστατώσει όλη την αγορά. Η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Π.Ε. Καβάλας είναι κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο, κοντά στα 1,96 περίπου, ενώ του πετρελαίου κίνησης είναι περίπου κοντά στα 1,65 με την επιδότηση των 15 λεπτών», πρόσθεσε ο κ. Πούλος.

Αν διατηρηθούν αυτές οι τιμές, στο τέλος αυτής της εβδομάδας με αρχές της επόμενης θα είναι σημαντική η αποκλιμάκωση

«Ας ελπίσουμε στο τέλος του μήνα να έχουμε μεγάλη αποσυμπίεση των τιμών, ώστε να φτάσουμε σε καλά επίπεδα και να μη χρειάζονται οι επιδοτήσεις του κράτους. Στόχος είναι να υπάρχει διάρκεια σ’ αυτό και μία σταθερότητα, καθώς οι τιμές είχαν γίνει ασανσέρ και κινούνταν με βάση τις ανακοινώσεις. Οπότε χρειάζεται η παγκόσμα αγορά μία σταθερότητα, ώστε να δούμε αποκλιμάκωση των τιμών και σε πάρα πολλούς άλλους τομείς εκτός των καυσίμων. Στα πρατήρια των πόλεων οι καταναλωτές θα δουν τις μειώσεις των τιμών πολύ πιο σύντομα στα μέσα με τέλη της εβδομάδας που διανύουμε, κυρίως στο πετρέλαιο κίνησης, λίγο λιγότερο στην αμόλυβδη. Αν διατηρηθούν αυτές οι τιμές, στο τέλος αυτής της εβδομάδας με αρχές της επόμενης θα είναι σημαντική η αποκλιμάκωση», υπογράμμισε καταληκτικά ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα