Connect with us

Αστυνομικά

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

«Άδειασαν»-τους-λογαριασμούς-επιχειρηματιών-σε-Καβάλα-και-Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι εξαπάτησαν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, πολίτες σε περιοχές της Καβάλας και της Δράμας.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την 16-6-2022 στην Καβάλα, δράστες προσποιούμενοι τους πελάτες και με το πρόσχημα αγοράς προϊόντων επικοινώνησαν τηλεφωνικά με ιδιοκτήτη καταστήματος. Κατά την επικοινωνία τους οι δράστες προφασιζόμενοι διαδικτυακή συναλλαγή για την αγορά των προϊόντων, κατάφεραν με διάφορα τεχνάσματα και προφάσεις να αποσπάσουν τραπεζικούς κωδικούς και να αποκτήσουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς, πραγματοποιώντας δύο μεταφορές χρημάτων συνολικού ύψους 34.700 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, την 16-6-2022 σε οικισμό της Καβάλας, δράστης προσποιούμενος τον πελάτη επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτη επιχείρησης ενοικιαζόμενων δωματίων και με το πρόσχημα καταβολής χρημάτων, απέστειλε μήνυμα μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής που περιείχε υπερσύνδεσμο (link) και προσομοίαζε με τραπεζικό ίδρυμα, καταφέρνοντας να αποσπάσει τραπεζικούς κωδικούς και να αποκτήσει πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς, πραγματοποιώντας δύο μεταφορές χρημάτων συνολικού ύψους 29.000 ευρώ.

Στην τρίτη περίπτωση, την 15-6-2022 σε οικισμό της Δράμας, ημεδαπή – παθούσα κατά την ηλεκτρονική συνδιαλλαγή της για την πληρωμή ενοικίασης οικίας που είχε εντοπίσει σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μεταφέρθηκε σε απατηλό υπερσύνδεσμο (link) και πραγματοποίησε μεταφορά χρημάτων ύψους 1.500 ευρώ, χωρίς ουδέποτε να επιβεβαιωθεί η παραπάνω κράτηση.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργούν αντίστοιχα το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, ο Αστυνομικός Σταθμός Ορφανού Καβάλας και το Αστυνομικό Τμήμα Προσοτσάνης Δράμας.

Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά, κρίνεται σκόπιμο να δημοσιοποιηθούν οι παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών:

  • Δεν συμπληρώνουμε ποτέ στοιχεία πρόσβασης τραπεζικών λογαριασμών σε φόρμες που αποστέλλονται από άγνωστες ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή μηνύματα ή μέσω υπερσυνδέσμων (links).
  • Δεν δίνουμε ΠΟΤΕ και σε ΚΑΝΕΝΑΝ τους μυστικούς κωδικούς της τραπεζικής μας κάρτας.
  • Καμία τράπεζα ή οργανισμός δεν ζητά τους μυστικούς κωδικούς της τραπεζικής μας κάρτας.
  • Να είστε καχύποπτοι όταν σας ζητούνται προσωπικές πληροφορίες μέσω μεμονωμένων e-mail ή sms.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αστυνομικά

Καβάλα: Απατεώνες απειλούσαν πολίτες για να τους δώσουν χρήματα και τιμαλφή

Καβάλα:-Απατεώνες-απειλούσαν-πολίτες-για-να-τους-δώσουν-χρήματα-και-τιμαλφή

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκληματών Καβάλας εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε την 9-9-2026 στην πόλη της Καβάλας και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Ως προς τη μεθοδολογία, άγνωστοι δράστες τηλεφωνούσαν σε πολίτες στην Καβάλα και απειλώντας τους για την σωματική τους ακεραιότητα, επιχειρούσαν να τους εξαπατήσουν και να τους πείσουν να συγκεντρώσουν χρήματα και τιμαλφή που είχαν στις οικίες τους για να τους τα παραδώσουν.

Παράλληλα, προκειμένου να γίνουν πιο πιστευτοί, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους ίδιους πολίτες άγνωστοι δράστες προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και με το πρόσχημα αστυνομικής επιχείρησης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που δραστηριοποιούνται σε τηλεφωνικές απάτες, τους προέτρεπαν να συνεργαστούν μαζί τους για τη σύλληψη των υποτιθέμενων δραστών που τους απειλούσαν, εναποθέτοντας τα χρήματα και τα τιμαλφή τους σε προκαθορισμένα σημεία.

Με την παραπάνω μεθοδολογία, προχθές το μεσημέρι στην Καβάλα, δύο άγνωστοι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με ημεδαπή παθούσα την οποία κατάφεραν να εξαπατήσουν, πείθοντάς την να τοποθετήσει σε προκαθορισμένο σημείο της πόλης χρήματα και χρυσαφικά, τα οποία στη συνέχεια παρελήφθησαν από συνεργούς τους.

Έπειτα από επιστάμενες έρευνες και ενέργειες των αστυνομικών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο αλλοδαπών δραστών οι οποίοι όπως προέκυψε σε ρόλο εισπράκτορα μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο προκαθορισμένο σημείο και παρέλαβαν τα συμφωνηθέντα.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Αστυνομικά

Καβάλα: Είχε στο σπίτι ναρκωτικά και κλεμμένο φορητό υπολογιστή

Καβάλα:-Είχε-στο-σπίτι-ναρκωτικά-και-κλεμμένο-φορητό-υπολογιστή

Συνελήφθη την Τρίτη (8-9-2026) το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και για κλοπή.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τον δράστη, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν, διότι όπως διακριβώθηκε προμήθευσε με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μία ημεδαπή, η οποία επίσης συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών και η ποσότητα κάνναβης κατασχέθηκε, ενώ στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν μεταξύ άλλων χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει την ίδια ημέρα από ημεδαπή παθούσα στην Καβάλα.

Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία που χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς για την απόκρυψη των ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2- νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -401,7- γραμμαρίων, -1- τσιγάρο κάνναβης, -1- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων καθώς επίσης και -2- κινητά τηλέφωνα και -1- φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής τα οποία όπως προέκυψε ο δράστης είχε αφαιρέσει την 4-9-2026 από οικία ημεδαπού στην πόλη της Καβάλας.

Το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Αστυνομικά

Ζαρκαδιά: 57χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα σε γούρνα

Ζαρκαδιά:-57χρονος-βρέθηκε-νεκρός-μέσα-σε-γούρνα

Πέμπτη, 27 Αυγούστου, 2026

Ο λογαριασμός μου

Get into your account.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα