Connect with us

Περιφέρεια

Όλα έτοιμα για την δωρεάν μεταφορά των μαθητών

Όλα-έτοιμα-για-την-δωρεάν-μεταφορά-των-μαθητών

Την πλήρη ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Π.Ε. Καβάλας, για την δωρεάν μεταφορά των μαθητών σε όλες τις σχολικές μονάδες από την ερχόμενη Δευτέρα (13/9), τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, στο πλαίσιο δηλώσεων του στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή (10/9).

Το «παρών» στη συνέντευξη έδωσαν επίσης οι πρόεδροι του Αστικού και του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, καθώς επίσης και ο πρόεδρος του EUROTAXI, τους οποίους ο Κώστας Αντωνιάδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την άψογη, όπως τόνισε, συνεργασία που έχουν όλα αυτά τα χρόνια για την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία.

«Πέρυσι, που ομολογουμένως ήταν μια δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις χωρίς να υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα…»

«Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας είναι πανέτοιμες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε με το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού να μεταφερθούν δωρεάν όλοι οι μαθητές στις σχολικές μονάδες της Π.Ε. Καβάλας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Αντωνιάδης.

«Πέρυσι, που ομολογουμένως ήταν μια δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας και των πρωτοκόλλων που ίσχυαν, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και να μεταφέρουμε τους μαθητές στα σχολεία τους χωρίς να υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο αντιπεριφερειάχης Καβάλας.

Ποσό της τάξεως του 1,8 εκ. ευρώ καταβάλλει κάθε χρόνο για τη μεταφορά των μαθητών η Π.Ε. Καβάλας

Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Αντωνιάδης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικότερα η Π.Ε. Καβάλας καταβάλλει κάθε χρόνο για τη μεταφορά των μαθητών ποσό της τάξεως του 1,8 εκ. ευρώ και μάλιστα τα χρήματα αυτά καταβάλλονται σε σύντομα χρονικά διαστήματα, ώστε να μην υπάρχει η ταλαιπωρία των προηγουμένων ετών για τους επαγγελματίες μεταφορείς που διαρκώς είχαν λαμβάνειν τα χρήματα τους από την Περιφέρεια.

«Επομένως με τα ειδικά μαθητικά δελτία, οι μαθητές θα μπορούν από την ερχόμενη Δευτέρα να μεταφέρονται στις σχολικές τους μονάδες. Στα λεωφορεία του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. καθήμενοι, όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα και στο Αστικό καθήμενοι και όρθιοι ανάλογα με την άδεια που διαθέτει το κάθε λεωφορείο και με πληρότητα στο 100%», επισήμανε ακόμη σχετικά με το θέμα της μεταφοράς των μαθητών ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Υπεγράφη η σύμβαση που αφορά την αξιοποίηση και προβολή της ψηφιακής εφαρμογής VIA EGNATIA, προϋπολογισμού 8.000 ευρώ

Την Παρασκευή επίσης, μετά τη συνέντευξη Τύπου για τις μαθητικές μεταφορές, ο αντιπεριεφρειάρχης Καβάλας υπέγραψε στο γραφείο του τη σύμβαση που αφορά την αξιοποίηση και προβολή της ψηφιακής εφαρμογής VIA EGNATIA, προϋπολογισμού 8.000 ευρώ με τον νόμιμο εκπρόσωπο της ανάδοχου εταιρίας με την επωνυμία «nextcom». Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δήλωσε τα εξής: «Για την Π.Ε Καβάλας αποτελεί πρωταρχικό στόχο η τουριστική προβολή της περιοχής μας, γι’ αυτό και προβαίνουμε σε ενέργειες που προάγουν την αύξηση του τουρισμού, μέσω εναλλακτικών δράσεων, όπως είναι ο περιπατητικός τουρισμός. Προβαίνουμε στην καταγραφή όλης της διαδρομής και των μονοπατιών της αρχαίας Εγνατίας Οδού που διαπερνά κατά μήκος την Π.Α.Μ.Θ. και ειδικότερα την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, καθώς και την προβολή και αξιοποίησή της (Via Egnatia Hiking μέσω της εφαρμογής Google Play Store). Πέραν της αναβάθμισης της εφαρμογής θα δημιουργηθεί και σχετικός ιστότοπος που θα «κουμπώνει» πάνω στο site της Περιφέρειας www.emtgreece.com.».

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Π.Ε. Καβάλας

Τέλος, ο κ. Αντωνιάδης ερωτηθείς από τον «Ενήμερο» σχετικά με τις παρεμβάσεις της Π.Ε. Καβάλας για την αντιμετώπιση των πλημμυρών για το επόμενο χρονικό του φθινοπώρου και του χειμώνα απάντησε: «Δεν έχουμε σταματήσει όλο το καλοκαίρι. Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Έχουμε ένα εκτεταμένο σχέδιο, μεθοδικά και στοχευμένα καθαρίζουμε όλα τα ρέματα και τους χειμάρρους. Σε αυτή τη φάση προβαίνουμε στον καθαρισμό και τη διαπλάτυνση της κοίτης του ποταμού Μαρμαρά. Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις, που θωρακίζουν αντιπλημμυρικά την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι το 2020 δεν είχαμε πλημμυρικά φαινόμενα. Εμείς θα συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια, καθώς απώτερος στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τις περιουσίες και πάνω απ’ όλα τη ζωή των πολιτών της Π.Ε. Καβάλας. Υπήρχαν ρέματα που είχαν να καθαριστούν δεκαετίες. Δεν μπορούμε να τα καθαρίσουμε ταυτόχρονα όλα, ωστόσο γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από τις υπηρεσίες μας για να είμαστε όσο το δυνατό πιο θωρακισμένοι και νομίζω ήδη ότι τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Πως σχολιάζει η «Περιφερειακή Σύνθεση» την ανεξαρτητοποίηση του Μ. Αμοιρίδη

Πως-σχολιάζει-η-«Περιφερειακή-Σύνθεση»-την-ανεξαρτητοποίηση-του-Μ.-Αμοιρίδη

Η «Περιφερειακή Σύνθεση» σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση του Μ. Αμοιρίδη, αναφέρει σε δελτίο τύπου που εξέδωσε:

Καμία εντύπωση δεν προκαλεί σε κανέναν η ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης του Μιχάλη Αμοιρίδη, καθώς, μετά τις ανακοινώσεις των προσωπικών του απόψεων, η κατάληξη της ιστορίας ήταν προδιαγεγραμμένη.

Η απόφασή του είναι σεβαστή μεν, αλλά όχι εύκολα κατανοητή κυρίως από τον κόσμο που τίμησε με την ψήφο του το πρόσωπό του. Στις εκλογές του 2019 ο Μιχάλης Αμοιρίδης, ψηφίστηκε κυρίως ως φορέας του πολιτικού προγράμματος της Περιφερειακής Σύνθεσης και δυνάμει εφαρμογέας αυτού.

Αξίζει, πάντως να θυμηθούμε μερικές από τις σχετικά πρόσφατες δηλώσεις του Μιχάλη Αμοιρίδη στον περιφερειακό τύπο της ΑΜΘ:

«Εδώ και αρκετό διάστημα, εμείς ως παράταξη (Περιφερειακή Σύνθεση), αλλά και μεμονωμένα δεν προβαίνουμε σε χαρακτηρισμούς, ούτε σε στείρα αντιπολίτευση, αλλά καταθέτουμε τις προτάσεις μας για την υγεία τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, την ενίσχυση επιχειρήσεων και όλους τους τομείς, γενικότερα. Επιζητούμε αυτές οι προτάσεις, να συζητηθούν και κάποιες από αυτές ενδεχομένως να αξιοποιηθούν. Δυστυχώς βλέπουμε πως αυτό δεν συμβαίνει. Αντιθέτως υπάρχει μία στάση από την μεριά του Περιφερειάρχη, η οποία είναι συνεχώς απαξιωτική με υβριστικούς χαρακτηρισμούς, οι οποίοι δεν ταιριάζουν ούτε στην θέση, αλλά και ούτε στον θεσμό που κατέχει (σ.σ. ο Περιφερειάρχης).

Εμείς προσπαθούμε να διατηρήσουμε το ήθος και τις αρχές που μας διέπουν ως άτομα και ως παράταξη και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, προσπαθώντας παράλληλα να κινητοποιήσουμε τη διοίκηση, δίνοντάς της κάποιες προτάσεις όσο και διεκδικώντας πράγματα για τους πολίτες της περιφέρειας μας»

Δήλωνε, επίσης, για τον Περιφερειάρχη ότι «υπάρχουν μειωμένα αντανακλαστικά στην διοίκηση, αλλά και μια εμμονική διάθεση να μην συζητά και να μην κάνει διάλογο» καθώς και ότι «Είναι νομίζω θέμα χαρακτήρα και περισσότερο ανασφάλειάς του (σ.σ. του Περιφερειάρχη)» (Ενήμερος Καβάλας, Νοέμβριος 2020)

Άλλη αξιοσημείωτη δήλωση του είναι η εξής: «Περιφερειάρχης με μέσον δεν μπορείς να γίνεις» (δείτε εδώ) που έλεγε για τον Χρήστο Μέτιο στο όχι και τόσο μακρινό 2019, ενώ την ίδια περίοδο τον καλούσε «να δεσμευτεί ότι δεν θα αναλάβει αμειβόμενο πόστο, σε περίπτωση που δεν εκλεγεί» (δείτε εδώ).

Άρα λοιπόν διακατέχεται από «τάσεις φυγής», που υπό άλλες συνθήκες αυτό θα ήταν αποδεκτό, αλλά μιλώντας για Πολιτική μία τέτοια αστάθεια συνιστά μειονέκτημα.

Ο Μιχάλης Αμοιρίδης οφείλει να εξηγήσει κυρίως στους πολίτες της Ξάνθης, αλλά και στον εαυτό του αυτή αλλαγή των απόψεων του! Ο ίδιος οφείλει, όχι μόνο στην παράταξή μας υπό την σημαία της οποίας εξελέγη, αλλά περισσότερο στους πολίτες να εξηγήσει ακόμη πως προέκυψε αυτός ο τρομερός συγχρονισμός: «δήλωση Μ. Αμοιρίδη» – «δελτίο τύπου Χρ. Μέτιου» – «αποχώρηση Μ. Αμοιρίδη»;

Αυτό είναι το λιγότερο που μπορεί και πρέπει να κάνει απέναντι στους πολίτες που εμφατικά αποζητούν την ευπρέπεια, την συνέπεια και τις «καθαρές κουβέντες» σε όλα τα επίπεδα της Πολιτικής και κατακρίνουν σφόδρα τις πολιτικές κυβιστήσεις και τις προσχηματικές επιλογές.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς του ευχόμαστε καλή επιτυχία στον πολιτικό δρόμο που θα αποφασίσει να ακολουθήσει, αλλά κυρίως καλή ευκολία στη λήψη αποφάσεων από δω και πέρα.

Η Περιφερειακή Σύνθεση συνεχίζει την πορεία της προς το μέλλον υπηρετώντας ακλόνητα το πρόγραμμά και τις θέσεις της που εκπορεύονται και απευθύνονται αποκλειστικά στους πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, που εν τέλει κρίνουν τις επιλογές όλων μας, με συνέπεια, ευπρέπεια και σοβαρότητα.

Για την Περιφερειακή Σύνθεση η συμμαχία και η ενότητα που επιδιώκουμε αφορά τους πολίτες της ΑΜΘ.

Από το γραφείο τύπου

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Περιφέρεια

Αποχώρησε από την «Περιφερειακή Σύνθεση» ο Μιχάλης Αμοιρίδης

Αποχώρησε-από-την-«Περιφερειακή-Σύνθεση»-ο-Μιχάλης-Αμοιρίδης

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης Μιχάλης Αμοιρίδης έκανε την παρακάτω δήλωση:

Τις προηγούμενες ημέρες δημοσιοποίησα σκέψεις μου, όπως τις είχα θέσει λίγες ημέρες νωρίτερα στους συναδέλφους μου στην Περιφερειακή Σύνθεση. Υπήρξε ο χρόνος για να τις μελετήσουν και έγινε αναλυτική συζήτηση. Μίλησα για ενότητα, για συνεργασία, για τα λάθη του παρελθόντος που πρέπει να τεθούν στο περιθώριο. Η ενότητα και η ομοψυχία, ιδιαίτερα ανάμεσα σε ανθρώπους του ίδιου πολιτικού χώρου, είναι αναγκαιότητα, που θα αποβεί επωφελής όχι μόνο για την παράταξη αλλά πρωτίστως για τους πολίτες της περιφέρειας μας . Εάν μιλάμε για σύνθεση απόψεων και ανθρώπων, πρώτοι εμείς πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα.

H συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών μου δείχνει με κάθε τρόπο ότι επικροτεί αυτές τις σκέψεις.

Η Περιφερειακή Σύνθεση όμως απέστειλε σχετικό δελτίο τύπου που απορρίπτει τις προτάσεις μου και αναφέρει εμμέσως πλην σαφώς ότι πρέπει έμπρακτα να τις απορρίψω και εγώ. Τους εκτιμώ και τους σέβομαι αλλά θα πρέπει να σεβαστούν και αυτοί την άποψη μου, την οποία θα υπηρετήσω το επόμενο διάστημα με τη στάση μου εντός και εκτός του περιφερειακού συμβουλίου. Ο δρόμος της ενότητας του πολιτικού χώρου που ανήκω είναι η επιλογή μου, ελπίζω σύντομα να ενστερνιστούν και άλλοι τις σκέψεις μου.

Αυτονόητο είναι ότι θα πρέπει πλέον να δηλώσω την ανεξαρτητοποίηση μου από την Περιφερειακή Σύνθεση.

Ελπίζω ότι θα ωριμάσουν οι συνθήκες και οι δρόμοι μας θα συναντηθούν ξανά σε κοινούς αγώνες και προσπάθειες με μία ενιαία περιφερειακή παράταξη που θα περιλαμβάνει όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο.

Μιχάλης Αμοιρίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Περιφέρεια

Θετικός στον κορωνοϊό ο Χριστόδουλος Τοψίδης

Θετικός-στον-κορωνοϊό-ο-Χριστόδουλος-Τοψίδης

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» Χριστόδουλος Τοψίδης.

Το ανακοίνωσε ο ίδιος σε ανάρτηση του στο facebook, όπου γράφει:

«Αν και έχω ολοκληρώσει τον εμβολιασμό μου κατά του κορωνοϊού από τα μέσα Ιουνίου (με το εμβόλιο της Pfizer), δυστυχώς διαγνώστηκα θετικός στον κορωνοϊό μετά από μοριακό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκα (PCR test) προληπτικά μετά την επιστροφή μου από την ΔΕΘ.

Αυτό σημαίνει ότι θα απέχω από τα καθήκοντα μου για όσο διάστημα μου υποδείξουν οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ με τον οποίο φυσικά επικοινώνησα άμεσα.

Παραμένω ασυμπτωματικός και παρακολουθώ τις υποχρεώσεις μου στο μέτρο του δυνατού με τη βοήθεια της τεχνολογίας».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα