Connect with us

Περιφέρεια

Όλα έτοιμα για την δωρεάν μεταφορά των μαθητών

Όλα-έτοιμα-για-την-δωρεάν-μεταφορά-των-μαθητών

Την πλήρη ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Π.Ε. Καβάλας, για την δωρεάν μεταφορά των μαθητών σε όλες τις σχολικές μονάδες από την ερχόμενη Δευτέρα (13/9), τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, στο πλαίσιο δηλώσεων του στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή (10/9).

Το «παρών» στη συνέντευξη έδωσαν επίσης οι πρόεδροι του Αστικού και του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, καθώς επίσης και ο πρόεδρος του EUROTAXI, τους οποίους ο Κώστας Αντωνιάδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την άψογη, όπως τόνισε, συνεργασία που έχουν όλα αυτά τα χρόνια για την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία.

«Πέρυσι, που ομολογουμένως ήταν μια δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις χωρίς να υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα…»

«Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας είναι πανέτοιμες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε με το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού να μεταφερθούν δωρεάν όλοι οι μαθητές στις σχολικές μονάδες της Π.Ε. Καβάλας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Αντωνιάδης.

«Πέρυσι, που ομολογουμένως ήταν μια δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας και των πρωτοκόλλων που ίσχυαν, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και να μεταφέρουμε τους μαθητές στα σχολεία τους χωρίς να υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο αντιπεριφερειάχης Καβάλας.

Ποσό της τάξεως του 1,8 εκ. ευρώ καταβάλλει κάθε χρόνο για τη μεταφορά των μαθητών η Π.Ε. Καβάλας

Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Αντωνιάδης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικότερα η Π.Ε. Καβάλας καταβάλλει κάθε χρόνο για τη μεταφορά των μαθητών ποσό της τάξεως του 1,8 εκ. ευρώ και μάλιστα τα χρήματα αυτά καταβάλλονται σε σύντομα χρονικά διαστήματα, ώστε να μην υπάρχει η ταλαιπωρία των προηγουμένων ετών για τους επαγγελματίες μεταφορείς που διαρκώς είχαν λαμβάνειν τα χρήματα τους από την Περιφέρεια.

«Επομένως με τα ειδικά μαθητικά δελτία, οι μαθητές θα μπορούν από την ερχόμενη Δευτέρα να μεταφέρονται στις σχολικές τους μονάδες. Στα λεωφορεία του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. καθήμενοι, όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα και στο Αστικό καθήμενοι και όρθιοι ανάλογα με την άδεια που διαθέτει το κάθε λεωφορείο και με πληρότητα στο 100%», επισήμανε ακόμη σχετικά με το θέμα της μεταφοράς των μαθητών ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Υπεγράφη η σύμβαση που αφορά την αξιοποίηση και προβολή της ψηφιακής εφαρμογής VIA EGNATIA, προϋπολογισμού 8.000 ευρώ

Την Παρασκευή επίσης, μετά τη συνέντευξη Τύπου για τις μαθητικές μεταφορές, ο αντιπεριεφρειάρχης Καβάλας υπέγραψε στο γραφείο του τη σύμβαση που αφορά την αξιοποίηση και προβολή της ψηφιακής εφαρμογής VIA EGNATIA, προϋπολογισμού 8.000 ευρώ με τον νόμιμο εκπρόσωπο της ανάδοχου εταιρίας με την επωνυμία «nextcom». Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δήλωσε τα εξής: «Για την Π.Ε Καβάλας αποτελεί πρωταρχικό στόχο η τουριστική προβολή της περιοχής μας, γι’ αυτό και προβαίνουμε σε ενέργειες που προάγουν την αύξηση του τουρισμού, μέσω εναλλακτικών δράσεων, όπως είναι ο περιπατητικός τουρισμός. Προβαίνουμε στην καταγραφή όλης της διαδρομής και των μονοπατιών της αρχαίας Εγνατίας Οδού που διαπερνά κατά μήκος την Π.Α.Μ.Θ. και ειδικότερα την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, καθώς και την προβολή και αξιοποίησή της (Via Egnatia Hiking μέσω της εφαρμογής Google Play Store). Πέραν της αναβάθμισης της εφαρμογής θα δημιουργηθεί και σχετικός ιστότοπος που θα «κουμπώνει» πάνω στο site της Περιφέρειας www.emtgreece.com.».

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Π.Ε. Καβάλας

Τέλος, ο κ. Αντωνιάδης ερωτηθείς από τον «Ενήμερο» σχετικά με τις παρεμβάσεις της Π.Ε. Καβάλας για την αντιμετώπιση των πλημμυρών για το επόμενο χρονικό του φθινοπώρου και του χειμώνα απάντησε: «Δεν έχουμε σταματήσει όλο το καλοκαίρι. Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Έχουμε ένα εκτεταμένο σχέδιο, μεθοδικά και στοχευμένα καθαρίζουμε όλα τα ρέματα και τους χειμάρρους. Σε αυτή τη φάση προβαίνουμε στον καθαρισμό και τη διαπλάτυνση της κοίτης του ποταμού Μαρμαρά. Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις, που θωρακίζουν αντιπλημμυρικά την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι το 2020 δεν είχαμε πλημμυρικά φαινόμενα. Εμείς θα συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια, καθώς απώτερος στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τις περιουσίες και πάνω απ’ όλα τη ζωή των πολιτών της Π.Ε. Καβάλας. Υπήρχαν ρέματα που είχαν να καθαριστούν δεκαετίες. Δεν μπορούμε να τα καθαρίσουμε ταυτόχρονα όλα, ωστόσο γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από τις υπηρεσίες μας για να είμαστε όσο το δυνατό πιο θωρακισμένοι και νομίζω ήδη ότι τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Απομακρύνθηκε επικίνδυνος βράχος από την περιοχή του «Ακοντίσματος»

Απομακρύνθηκε-επικίνδυνος-βράχος-από-την-περιοχή-του-«Ακοντίσματος»

Συνεργείο, υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Καβάλας μετέβη, άμεσα το πρωί του Σαββάτου 15.01.2022 στην εθνική οδό Καβάλας – Ξάνθης στην περιοχή του Ακοντίσματος και απομάκρυνε τον επικίνδυνο βράχο όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Περιφέρεια

Εξωστρέφεια και υποστελέχωση των υπηρεσιών στην κορυφή της ατζέντας του Αλέξη Πολίτη

Εξωστρέφεια-και-υποστελέχωση-των-υπηρεσιών-στην-κορυφή-της-ατζέντας-του-Αλέξη-Πολίτη

Το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, τοποθετεί στην κορυφή της ατζέντας του, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης.

Όπως υπογράμμισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη αλλά και το υπουργείο Εσωτερικών, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε στο εγγύς μέλλον να υπάρξουν θετικές ανακοινώσεις επί του θέματος.

«Πρέπει να δούμε τα του οίκου μας, ώστε να γίνουμε περισσότερο εξωστρεφείς και να διορθώσουμε ενδεχομένως τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει…»

«Ξεκινήσαμε κάνοντας μια καταγραφή των δυνάμεων μας και συνεχίζω την εντατική επικοινωνία με τις υπηρεσίες, προκειμένου να δούμε το επίπεδο της κάθε μιας ξεχωριστά. Ζήτησα να ενημερωθώ, ώστε να έχω γνώση του συνολικού έργου που έγινε την προηγούμενη χρονιά. Μίλησα με όλους τους διευθυντές των υπηρεσιών και συνεχίζω. Πρέπει να δούμε τα του οίκου μας, ώστε να γίνουμε περισσότερο εξωστρεφείς και να διορθώσουμε ενδεχομένως τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει. Το μεγαλύτερο βέβαια πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Δυστυχώς οι δεσμεύσεις των μνημονίων ισχύουν μέχρι το 2024 και δεν μας επιτρέπουν να προσλάβουμε μόνιμο προσωπικό κι αυτό είναι ένα τεράστιο ζήτημα, το οποίο έχουμε θέσει και στο υπουργείο Εσωτερικών. Με τον κ. Πέτσα μας συνδέει μια στενή φιλία και συνεργασία και έχουμε θέσει συγκεκριμένους στόχους και με τον περιφερειάρχη, αλλά και με το υπουργείο, ώστε να λυθούν κάποια μείζονα προβλήματα υποστελέχωσης και νομίζω ότι στο εγγύς μέλλον θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ευχάριστες ειδήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά για το θέμα ο Αλέξης Πολίτης.

«Ο χειμώνας είναι μπροστά και γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε δυναμικά. Γενικότερα είμαι υπέρ του προλαμβάνειν και όχι του θεραπεύειν κι αυτό προσπαθώ να εφαρμόσω και στη διοίκησή μου»

Αναφορικά με την ετοιμότητα της Π.Ε. Καβάλας για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινόμενων και του χειμώνα που υπάρχει ακόμη μπροστά, ο αντιπεριφερειάρχης, υπογράμμισε: «Η καθημερινότητα τρέχει δεν μπορεί να περιμένει. Στην πρόσφατη κακοκαιρία ήμασταν σε διαρκή ετοιμότητα και επικοινωνία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και τους δήμους. Ευτυχώς τα φαινόμενα ήταν χαμηλής έντασης, όμως από την μεριά μας κινητοποιηθήκαμε όπου χρειάστηκε. Πρέπει να επισημάνω ότι θα έχουμε παγετό μέχρι μέχρι και το Σάββατο (15/1), ειδικά το βράδυ και νωρίς το πρωί, οπότε καλούμε τους πολίτες και δη τους οδηγούς να είναι πολύ προσεκτικοί. Ο χειμώνας είναι μπροστά και γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε δυναμικά. Γενικότερα είμαι υπέρ του προλαμβάνειν και όχι του θεραπεύειν κι αυτό προσπαθώ να εφαρμόσω και στη διοίκησή μου».

«Αν καταφέρουμε και απαλλαγούμε από τη γραφειοκρατία που ούτως ή άλλως μαστίζει διαχρονικά τον δημόσιο τομέα και ξεπεράσουμε τους σκοπέλους, ο στόχος που έχουμε θέσει για το Αμφιθέατρο της Π.Ε. Καβάλας θα πάρει σάρκα και οστά»

Ερωτηθείς στη συνέχεια για το έργο της ανακαίνισης του Αμφιθεάτρου της Π.Ε. Καβάλας κι αν θα υπάρξουν εξελίξεις μέσα στο 2022 για αυτό, ο Αλέξης Πολίτης απάντησε: «Είναι ένα εμβληματικό έργο που πρέπει να προχωρήσει. Δεν νοείται Καβάλα χωρίς το Αμφιθέατρο της, δεν νοείται να μην έχουμε χώρο πολιτιστικής έκφρασης, αλλά και γενικότερα έκφρασης όλων των φορέων. Αν καταφέρουμε και απαλλαγούμε από τη γραφειοκρατία που ούτως ή άλλως μαστίζει διαχρονικά τον δημόσιο τομέα και ξεπεράσουμε τους σκοπέλους, ο στόχος που έχουμε θέσει για το συγκεκριμένο έργο θα πάρει σάρκα και οστά. Η πρώτη διαδικασία που πρέπει να τελειώσει έχει να κάνει με τη συγγραφή των τευχών δημοπράτησης, προκειμένου να συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα. Αν δεν τελειώσει αυτό το κομμάτι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Οπότε βάλαμε στενά χρονοδιαγράμματα στην αρμόδια υπηρεσία, την οποία καλέσαμε σε εύλογο χρονικό διάστημα λίγων εβδομάδων ουσιαστικά να έχει τελειώσει με το συγκεκριμένο κομμάτι για να προχωρήσουμε. Το έργο αυτό είναι μια προτεραιότητα δική μου και πιστεύω βάσει της δυναμικής των υπαλλήλων μας, ότι τα νέα για το Αμφιθέατρο θα είναι καλά. Εντός του 2022 θα υπάρχει εξέλιξη».

«Δυστυχώς απάντηση δεν έχω λάβει ακόμη από την Εγνατία Οδό. Εμείς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε. Δεν σταματάμε εδώ. Η πίεση δεν γίνεται μόνο με έγγραφα, αλλά και με πράξεις επί της ουσίας»

Αναφορικά με την επιστολή που απέστειλε στην Εγνατία Οδό και αν έχει λάβει κάποια απάντηση, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας σημείωσε: «Οι οχλήσεις στην Εγνατία Οδό γίνονται και σε επίπεδο περιφερειάρχη και ο προκάτοχός μου πολλές φορές έκανε το ίδιο προκειμένου να ενημερωθεί. Έπραξα το αυτονόητο από την πρώτη μέρα που ανέλαβα καθήκοντα και κάλεσα με ένα επείγον έγγραφο την εταιρεία να απαντήσει τα αυτονόητα. Που βρισκόμαστε για τέσσερα εμβληματικά έργα. Πρόκειται για την πεσμένη γέφυρα στο παλιό νοσοκομείο, την περιμετρική της Καβάλας, τη σύνδεση Δράμας – Καβάλας και τον δρόμο από το αεροδρόμιο μέχρι τον κόμβο της παλιάς εθνικής οδού Καβάλας – Ξάνθης. Πρέπει να μας δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε. Δυστυχώς απάντηση δεν έχω λάβει ακόμη. Εμείς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε. Δεν σταματάμε εδώ. Η πίεση δεν γίνεται μόνο με έγγραφα, αλλά και με πράξεις επί της ουσίας».

«Το 2022 θα είναι η χρονιά που θα δούμε τις πρώτες συνδέσεις φυσικού αερίου στην Καβάλα. Όταν ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο θα αλλάξει τον ρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνολικά…»

Σε σχέση με το ξεκίνημα του έργου του φυσικού αερίου στην Π.Ε. Καβάλας, ο Αλέξης Πολίτης επισήμανε: «Είναι επίσης ένα εμβληματικό έργο που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Χρήστου Μέτιου, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα έτρεξε να το φέρει σε πέρας. Το 2022 θα είναι η χρονιά που θα δούμε τις πρώτες συνδέσεις φυσικού αερίου στην Καβάλα. Όταν ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο θα αλλάξει τον ρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνολικά. Φθηνή μορφή ενέργειας με ιδιαίτερα φιλικό αποτύπωμα στο περιβάλλον και πέρα από τις πολλές θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν η ίδια η επένδυση θα αλλάξει σημαντικά το επίπεδο ζωής μας. Η σημασία του έργου αυτού είναι πολυεπίπεδη. Η Περιφέρεια μας σταματά να είναι ένα ενεργειακό πέρασμα και γίνεται ένας ενεργειακός κόμβος».

«Το 2022 θα είναι μια σημαντική χρονιά χωρίς πανδημική κρίση στην μορφή που τη γνωρίσαμε με πολύ περισσότερες ευκαιρίες και εφαλτήρια ανάπτυξης»

Τέλος, κληθείς να στείλει ένα μήνυμα στους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για τη νέα χρονιά, ο Αλέξης Πολίτης τόνισε: «Γενικότερα το 2022 πιστεύω ότι θα είναι μια λαμπρή χρονιά, η οποία δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες δυο της πανδημικής κρίσης που τόσα δεινά μας προκάλεσε. Όπως όλα δείχνουν το 2022 θα είναι μια σημαντική χρονιά χωρίς πανδημική κρίση στην μορφή που τη γνωρίσαμε μέχρι σήμερα και σίγουρα με πολύ περισσότερες ευκαιρίες και εφαλτήρια ανάπτυξης».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Περιφέρεια

Επιπλέον πινακίδες στις στροφές της «Τόσκα»

Επιπλέον-πινακίδες-στις-στροφές-της-«Τόσκα»

Κατόπιν οδηγίας του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καβάλας ενίσχυσε την υφιστάμενη κάθετη σήμανση του επαρχιακού οδικού δικτύου Καβάλας – Παληού, στην περιοχή TOSCA, με την τοποθέτηση δύο (2) επιπλέον πινακίδων Κ-12 (ολισθηρό οδόστρωμα), μία ανά κατεύθυνση, προς περαιτέρω ενημέρωση και συμμόρφωση των διερχόμενων οδηγών.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα