Connect with us

Περιφέρεια

Χρ. Τοψίδης: «Στόχος μας είναι να επιλύσουμε στη θητεία μας τα χρονίζοντα προβλήματα»

Χρ.-Τοψίδης:-«Στόχος-μας-είναι-να-επιλύσουμε-στη-θητεία-μας-τα-χρονίζοντα-προβλήματα»

«Η πρώτη μας ενέργεια ως νέα διοίκηση είναι να καταγράψουμε τις ανάγκες και στην συνέχεια να δώσουμε λύσεις σε χρόνια ζητήματα που απασχολούν την Περιφέρεια ΑΜΘ» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο κτήριο της Π.Ε. Καβάλας. Στην διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Τοψίδης αναφέρθηκε στα έργα που σχεδιάζονται από τη σημερινή διοίκηση, για την Π.Ε. Καβάλας, και σε πρωτοβουλίες ενίσχυσης, του Τουρισμού, της Ακτοπλοΐας, της καταπολέμησης των Κουνουπιών κ.α.

Σχετικά με τα έργα που αφορούν την Καβάλα ο κ. Τοψίδης ενδεικτικά ανέφερε ότι:

•          Αγωνιζόμαστε (κυριολεκτικά) ώστε να πετύχουμε την επανέναρξη της κατασκευής του φράγματος Μαρμαρά. Εντοπίσθηκε μάλιστα ότι το έργο κινδυνεύει από την παρατεταμένη παραμονή του σε ημιτελή κατάσταση.

•          Υπογράψαμε την έναρξη εργασιών οδικής συντήρησης, ύψους 1.000.000 € στις ορεινές περιοχές της Π.Ε. Καβάλας.

•          Δρομολογούμε στα πλαίσια της προκήρυξης «οδικής συντήρησης» της Ε.Υ.Δ. την ανακατασκευή σημαντικών οδικών αξόνων, οι οποίες έχουν σημαντικό οδικό, αναπτυξιακό αλλά και τουριστικό πρόσημο.

•          Προκηρύσσουμε άμεσα την μελέτη για το νέο λιμενικό κρηπίδωμα της Κεραμωτής στα ανατολικά του οικισμού ώστε να μπορεί η τουριστική κίνηση να εξυπηρετείται ικανοποιητικά εξασφαλίζοντας την ποιότητα και την αμεσότητα τόσο στον προσερχόμενο ή αποχωρούντα επισκέπτη μας αλλά και στον διαμένοντα τουρίστα της περιοχής.

•          Ολοκληρώνουμε την ωρίμανση των υδατοδεξαμενών (τρικάναλα Κρηνίδων & Φιλίππων) που χρονίζουν από το 2019 με την ολοκλήρωση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεών τους.

•          Εξασφαλίσαμε την εντός του 2024 ολοκλήρωση έργων στην Θάσο τα οποία χρονίζουν από το 2019. Όπως είναι η γέφυρα στην περιοχή «μάνδρα Ιακωβίδη» στις Μαριές και αλλού

•          Για να μην το παραλείψω διαθέσαμε και ένα μικρό ποσό για την συντήρηση του Σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» με σκοπό την κάλυψη άμεσων αναγκών.

Επίσης ο κ. Τοψίδης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις επισήμανε ότι η ολοκλήρωση της Περιμετρικής της Καβάλας, είναι ένα έργο που δεν έχει ωριμάσει, καθώς δεν είναι έτοιμες οι σχετικές μελέτες, οπότε από τη σημερινή διοίκηση θα δοθεί προτεραιότητα να προχωρήσουν ώστε να δημοπρατηθεί το συντομότερο, ενώ για την πεσμένη γέφυρα ξεκαθάρισε ότι είναι θέμα διαλόγου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τους φορείς της κοινωνίας, για το αν θα πρέπει γίνει η αναστήλωση της. Χαρακτηριστικά ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος για το θέμα αυτό επισήμανε ότι «αν τα χρήματα για την αναστήλωση της πεσμένης γέφυρας, είχαν δοθεί για την Περιμετρική, τότε το έργο θα ήταν πολύ κοντά στο να δημοπρατηθεί».

Επιπλέον, ο κ. Τοψίδης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της νέας διοίκησης για την βελτίωση της τουριστικής πολιτικής της ΠΑΜΘ, ενώ επισήμανε την βαρύτητα που δίνει η διοίκηση της ΠΑΜΘ στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση του προβλήματος των κουνουπιών, καθώς είναι ζήτημα που αφορά τόσο τον τουρισμό όσο και την ποιότητα ζωής, αλλά και στις ενέργειες για την βελτίωση των αθλητικών υποδομών της Καβάλας, αρχής γενομένης με την απόφαση για την διάθεση του ποσού των 70.000 ευρώ για το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη».

Τέλος ο κ. Τοψίδης αναφέρθηκε στην επένδυση των Φωτοβολταϊκών στην Λεκάνη τονίζοντας ότι ξεκινάει η διαβούλευση από την αρχή και σε μηδενική βάση, ενώ για την επένδυση των Λουτρών Ελευθερών υπογράμμισε ότι  μόλις δοθεί η έγκριση της Περιβαλλοντικής Μελέτης, ο επενδυτής είναι έτοιμος να προχωρήσει στην υλοποίησή της, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.

Σύσκεψη με τους προϊσταμένους των υπηρεσιών

Νωρίτερα ο κ. Τοψίδης συναντήθηκε με όλους τους προϊσταμένους των υπηρεσιών της Π.Ε. Καβάλας στους οποίους τόνισε ότι «θα είμαι δίπλα σας για να μπορέσετε να λειτουργήσετε και να επιτελείτε ανεμπόδιστα το έργο σας προς τους πολίτες και την κοινωνία. Όλοι μας είμαστε εδώ για βοηθήσουμε τον τόπο μας» και στην συνέχεια τους κάλεσε όταν έχουν κάποια πρόταση που θα ωφελήσει την κοινωνία, εκείνος θα είναι υποστηριχτής της προσπάθειας. Από την πλευρά τους οι προϊστάμενοι μετέφεραν τα προβλήματα της κάθε υπηρεσίας, όπου κοινός τόπος όλων είναι ο μεγάλος αριθμός κενών του προσωπικού. Ο κ. Τοψίδης δεσμεύτηκε ότι στο μέτρο του δυνατού και με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν θα αντιμετωπιστούν όλες αυτές οι καταστάσεις.

Τόσο στην συνέντευξη Τύπου όσο και στην σύσκεψη νωρίτερα ήταν παρόντες, εκτός από τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλο, όλοι οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι των Π.Ε. της Καβάλας και της Θάσου και Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, Γεώργιος Δαλακούρας, Χάρης Δαλκίτζης και ο Παναγιώτης Αρχοντής, καθώς και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Παναγιώτης Χαλβατζής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Ενημέρωσαν τον Θ. Μαρκόπουλο για τα θέματα του Αμυγδαλεώνα

Ενημέρωσαν-τον-Θ.-Μαρκόπουλο-για-τα-θέματα-του-Αμυγδαλεώνα

Τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και την ευρύτερη περιοχή, τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν το πρωί της Τετάρτης (15/5) τα μέλη του τοπικού συμβουλίου της εν λόγω κοινότητας, με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θ. Μαρκόπουλο.

«Έγινε μία πολύωρη συνάντηση όπου τέθηκαν αρκετά θέματα και πήραμε διαβεβαιώσεις και απαντήσεις, από τις οποίες μείναμε ευχαριστημένοι», τόνισε αρχικά σε δηλώσεις που έκανε για το θέμα ο πρόεδρος του Αμυγδαλεώνα, Δημήτρης Πουρσαϊτίδης. 

«Ρωτήσαμε τον κ. Μαρκόπουλο τι μέλλει γενέσθαι με το δίκτυο ύδρευσης, καθώς η χρηματοδότηση είναι από την Περιφέρεια…»

«Το πρώτο θέμα το οποίο μας καίει και μας απασχολεί αυτή τη στιγμή στην κοινότητα είναι το δίκτυο ύδρευσης. Ρωτήσαμε τον κ. Μαρκόπουλο τι μέλλει γενέσθαι, καθώς η χρηματοδότηση είναι από την Περιφέρεια. Αυτό που μας είπε είναι ότι για φέτος έχει απενταχθεί, αλλά έχει ενταχθεί στη νέα προγραμματική περίοδο με υπογραφή του περιφερειάρχη. Περιμένουμε όλοι μας όπως και η Περιφέρεια να γίνει ο διαγωνισμός και να βγει ο καινούργιος ανάδοχος, ώστε και πάλι η Περιφέρεια να το εντάξει και να το χρηματοδοτήσει. Μας υποσχέθηκε πως δεν πρόκειται να χαθεί το έργο. Αργά ή γρήγορα θα γίνει και μείναμε σε αυτό. Είναι έργο που το έχουμε ανάγκη. Είχαμε μία ατυχία με τον εργολάβο δυστυχώς, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας σταματήσει, πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και το έργο αυτό να ολοκληρωθεί. Ο Αμυγδαλεώνας μεγαλώνει και το έχει ανάγκη», ανέφερε σχετικά ο κ. Πουρσαϊτίδης.

Ε61 και κυκλικοί κόμβοι σε Σταυρό Αμυγδαλεώνα και αεροδρόμιο τα υπόλοιπα αιτήματα

«Ένα ακόμη θέμα ήταν με τον Ε61 τι μέλλει γενέσθαι αν θα συνεχίσει και αν υπάρχει προοπτική να συνδεθεί με την Εγνατία Οδό και αν ναι με ποιον τρόπο. Μας είπε ότι σε πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί και θα φτάσει μέχρι απέναντι από το ιδιωτικό ΚΤΕΟ και κατόπιν θα χρησιμοποιηθεί η παλιά εθνική οδός Ελευθερούπολης- Καβάλας.  Ζητήσαμε από τον αντιπεριφερειάρχη να γίνει ένας κυκλικός κόμβος στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα, όπου σήμερα υπάρχουν τα φανάρια γιατί αν θα γίνει και ο Ε61 θεωρούμε ότι εκείνο το σημείο θα έχει πολύ μεγάλη κίνηση και έτσι όπως είναι σήμερα θα έχουμε πολλά ατυχήματα. Επίσης ζητήσαμε κι έναν κυκλικό κόμβο έξω από το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, καθώς και εκείνο το σημείο είναι ακόμη πιο επικίνδυνο κι έχουν γίνει αρκετά ατυχήματα, ώστε και εκεί να αποφεύγουμε τα ατυχήματα. Το σημείωσε, θα το δει, είπε ότι είναι πολύ καλή πρόταση και θα το θέσει ως θέμα», ανέφερε καταληκτικά ο πρόεδρος της κοινότητας Αμυγδαλεώνα.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Ικανοποίηση από την σύσκεψη με τον Χρήστο Σταϊκούρα

Ικανοποίηση-από-την-σύσκεψη-με-τον-Χρήστο-Σταϊκούρα

Έχουν δρομολογηθεί συνολικά 50 έργα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας ΑΜΘ

Με την δέσμευση του ότι τις επόμενες δυο εβδομάδες θα επισκεφτεί και πάλι την Περιφέρεια ΑΜΘ, ολοκληρώθηκε η σημερινή σύσκεψη του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα με τον περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και αναπληρωτή περιφερειάρχη Θεόδωρο Μαρκόπουλο,  τον αναπληρωτή περιφερειάρχη Νικόλαο Ευκαρπίδη, τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες Αλέξανδρο Ιωσηφίδη και Γιώργο Δαλακούρα και τον εντεταλμένο σύμβουλο Αθλητικών θεμάτων Στέλιο Ιγνατιάδη, όπως επίσης και τον πρόεδρο του Αναπτυξιακού Οργανισμού Λάζαρο Τσαταλμπασίδη.

Συγκεκριμένα στις επικείμενες νέες επισκέψεις του  ο κ. Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από αρμόδιους συνεργάτες του θα επισκεφτεί τα έργα στο Φράγμα του Μαρμαρά προκειμένου να δρομολογηθούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση τους, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει δεύτερη επίσκεψη στην Κομοτηνή, στην έδρα της Περιφέρειας στην οποία θα μετέχουν και οι εκπρόσωποι της Εγνατίας Οδού Α.Ε. για να αντιμετωπιστούν θέματα της αρμοδιότητας της. Στην σύσκεψη μετείχαν επίσης οι βουλευτές Καβάλας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και Ιωάννης Πασχαλίδης.

Ο υπουργός κ. Σταϊκούρας γνωστοποίησε ότι έχουν δρομολογηθεί συνολικά 50 έργα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας ΑΜΘ και μεταξύ αυτών για την Π.Ε. της Καβάλας περιλαμβάνονται, το φράγμα του Μαρμαρά, η ολοκλήρωση του άξονα Δράμας – Καβάλας στο πρώτο εξάμηνο του 2026, η σιδηροδρομική σύνδεση Τοξότες – Ν. Καρβάλη με ολοκλήρωση του έργου το 2028 και επίσης το αρδευτικό δίκτυο στην πεδιάδα του Νέστου. Επίσης στα έργα περιλαμβάνονται οι επεμβάσεις στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας και στα πρωτοδικεία Ελευθερουπόλεως και Θάσου.

Ο κ. Τοψίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις εξαγγελίες του κ. Σταϊκούρα και αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θετικά σχόλια στην εξαιρετική συνεργασία που έχουν για το σύνολο των θεμάτων της Περιφέρειας ΑΜΘ, στους τέσσερεις μήνες που έχει αναλάβει τα καθήκοντα και την ευθύνη του περιφερειάρχη ΑΜΘ.  Επίσης ο κ. Τοψίδης σημείωσε ότι η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ αγκαλιάζει θερμά κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία που δημιουργεί θετικό κοινωνικό αποτύπωμα.

Τέλος να σημειώσουμε ότι ο κ. Τοψίδης δώρισε στον κ. Σταϊκούρα ένα κεραμικό αντίγραφο ειδωλίου της Παρθένας κόρης της Νεαπόλεως και ο κ. Μαρκόπουλος ένα λεύκωμα για την Ανατολική Μακεδονία.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Παραιτήθηκε το Δ.Σ. του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας

Παραιτήθηκε-το-ΔΣ.-του-Βιοτεχνικού-Πάρκου-Καβάλας

Την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024 τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας,

Παύλος Τσουμάκης Πρόεδρος Δ.Σ.

Μάρκος Δέμπας Αντιπρόεδρος Δ.Σ.

Θεόδωρος Μουριάδης Μέλος

Αβραάμ Δημητριάδης Μέλος

Κυριάκος Μπάης Μέλος

του οποίου μέτοχοι είναι η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας και το Επιμελητήριο Καβάλας, υπέβαλλαν την παραίτηση τους, προκειμένου να διευκολύνουν την πρόθεση της Περιφέρειας, που κατέχει το 51% να ορίσει νέα διοίκηση. 

Σεβόμενοι τον ρόλο μας και την δυνατότητα της πλειοψηφίας να ορίσει νέο ΔΣ, ολοκληρώνουμε την θητεία μας, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019, με σημαντικές ενέργειες οι οποίες έφεραν έναν τελματωμένο και απαξιωμένο χώρο, χωρίς Δ.Σ τότε, με χρέη και υποχρεώσεις, που κανείς δεν επιθυμούσε να ασχοληθεί, σε μια μορφή διαχειρίσιμη και με προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης.

Σε δύσκολους καιρούς, ξεκίνησε μια προσπάθεια, προκειμένου το ΒΙΟΠΑ να προχωρήσει σε εξυγίανση των οικονομικών του και με στοχευμένες ενέργειες, να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα του, χωρίς να επιβαρυνθούν οι εταίροι με επιπρόσθετα κόστη.

Η σημερινή του εικόνα, είναι διαφορετική, όπου πλέον δεν υπάρχουν τραπεζικές υποχρεώσεις, ρυθμίστηκαν όλες οι οφειλές σε ασφαλιστικούς οργανισμούς και εφορία καθώς και με τους συνεργάτες της εταιρείας. 

Έγινε επίσης μια προσπάθεια, όπου παλιοί οικοπεδούχοι, ρύθμισαν τις οφειλές τους, ορισμένοι αποχώρησαν, ενώ ελεύθερα οικόπεδα διατέθηκαν σε νέους επενδυτές. 

Μια πολύ δύσκολη και επίπονη προσπάθεια με θετικά αποτελέσματα. 

Υπάρχουν σε εξέλιξη αρκετά ζητήματα, όπως η σιδηροδρομική σύνδεση, η επέκταση του ΒΙΟΠΑ, καθώς και λειτουργικές επενδύσεις, που θα βοηθήσουν τους επενδυτές, τα επόμενα χρόνια. 

Ευχόμαστε το νέο ΔΣ να πετύχει τους σκοπούς του ΒΙΟΠΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα