Connect with us

Καβάλα

Χρονιά σημαντικών έργων για την ΔΕΥΑ της Θάσου

Χρονιά-σημαντικών-έργων-για-την-ΔΕΥΑ-της-Θάσου

Κώστας Μανίτσας: Η αύξηση της τουριστικής κίνησης μας γεμίζει χαρά, ενώ αποτελεί παράλληλα και μια μεγάλη ευθύνη και ένα στοίχημα για εμάς / Είμαστε στο παρά πέντε της δημοπράτησης των δύο μεγαλύτερων ίσως έργων μας

Χρονιά σημαντικών έργων και παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν κατά πολύ τις υποδομές, θα είναι και το 2024 για τη Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Κώστας Μανίτσας.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, η τουριστική έκρηξη που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στο νησί, υποχρεώνει τη Δ.Ε.Υ.Α.Θ. να προχωρήσει όλα τα απαραίτητα έργα υποδομών σε ύδρευση, αποχέτευση, αλλά και βιολογικούς καθαρισμούς στους περισσότερους οικισμούς του νησιού.

«Και η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι εξαιρετική για το νησί μας, γεγονός που μας γεμίζει με χαρά, ενώ αποτελεί παράλληλα και μια μεγάλη ευθύνη και ένα στοίχημα για εμάς, το οποίο πρέπει να κερδηθεί…»

«Όπως είναι γνωστό το νησί της Θάσου σε ποσοστό 90% πλέον βασίζει την οικονομία του στο τουριστικό προϊόν κι ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να βελτιώνουμε διαρκώς τις υποδομές μας. Όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία και η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι εξαιρετική για το νησί μας, γεγονός που μας γεμίζει με χαρά, ενώ αποτελεί παράλληλα και μια μεγάλη ευθύνη και ένα στοίχημα για εμάς, το οποίο πρέπει να κερδηθεί. Πιστεύω ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και θα ανταποκριθούμε όσο καλύτερα γίνεται στις μεγάλες απαιτήσεις που έχει και αυτή η χρονιά και δη η τουριστική περίοδος», επισήμανε σχετικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου.

«Έχουμε δημοπρατήσει μέχρι στιγμής αρκετά και σημαντικά έργα και είμαστε στο παρά πέντε της δημοπράτησης των δύο μεγαλύτερων ίσως έργων μας, που είναι οι βιολογικοί καθαρισμοί του Πρίνου και της Ποταμιάς…»

«Το κύριο μέλημά μας ως Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου, αφορά την εύρυθμη λειτουργία της ύδρευσης και της αποχέτευσης σε όλους τους οικισμούς του νησιού. Έχουμε δημοπρατήσει μέχρι στιγμής αρκετά και σημαντικά έργα και είμαστε στο παρά πέντε της δημοπράτησης των δυο μεγαλύτερων ίσως έργων μας, που είναι οι βιολογικοί καθαρισμοί του Πρίνου και της Ποταμιάς (αναβάθμιση), που στο σύνολό τους φτάνουν τα 16 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, αρχίζουμε το έργο του δικτύου ύδρευσης – αποχέτευσης της Καλλιράχης. Το εξωτερικό δίκτυο βρίσκεται πλέον στα μισά και οδεύουμε προς το τέλος (Σκάλα Ραχωνίου – Σκάλα Καλλιράχης), όπου τις προηγούμενες δυο χρονιές είχαν ανακύψει πολλά προβλήματα. Φέτος το καλοκαίρι αυτά θα είναι μια πικρή ανάμνηση», τόνισε στη συνέχεια των όσων είπε στον «Ε» ο Κώστας Μανίτσας.

Σειρά παίρνουν στη συνέχεια οι ορεινοί οικισμοί της Θάσου – Παρελήφθησαν οι μελέτες ύδρευσης για Παναγία – Ποταμιά

«Από εκεί και μετά περνάμε στους ορεινούς οικισμούς του νησιού. Έχουμε ήδη παραλάβει τις μελέτες ύδρευσης για Παναγία – Ποταμιά και προχωράμε να πάρουμε και μελέτες αποχέτευσης για τους δυο αυτούς οικισμούς, γιατί τα δίκτυα αποχέτευσής τους ήταν επί της ουσίας από κτίσεως χωριών, καθώς λόγω της μορφολογίας του εδάφους οι αγωγοί ήταν φτιαγμένοι με πέτρες, σαν υδραύλακες. Οπότε παραλαμβάνοντας και αυτά είμαστε έτοιμοι μόλις ανοίξει πρόγραμμα για ύδρευση να καταθέσουμε το εξ ολοκλήρου νέο δίκτυο ύδρευσης των Λιμεναρίων, του Θεολόγου και τα χωριά Παναγία – Ποταμιά που προανέφερα», σημείωσε ακόμη ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου.

«Κανείς δεν γνωρίζει τίποτα ακόμη για το θέμα των συγχωνεύσεων των Δ.Ε.Υ.Α. – Όλοι έχουμε εμπειρία και γνωρίζουμε πως ότι συγχωνεύτηκε σε μεγάλο βαθμό, δεν έφερε κανένα απολύτως αποτέλεσμα – Συνεχίζουμε να είμαστε ανήσυχοι…»

«Γενικότερα και το 2024, αλλά και το 2025 και 2026 θα είναι χρονιές σημαντικών έργων, καθώς θα έχουμε νέα προγράμματα, αρκεί βέβαια να έχουμε μια αίσια κατάληξη με το θέμα των συγχωνεύσεων. Για αυτό το θέμα πάντως τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει ακόμη. Πρόσφατα είχα συνομιλία με τον υφυπουργό Εσωτερικών. Είναι προς διαβούλευση το θέμα. Πάνω στο τραπέζι είναι πολλές οι προτάσεις. Μένει να δούμε τι θα προκύψει με τη διαβούλευση, αλλά ακόμη κανείς δεν γνωρίζει τίποτα, γιατί δεν έχει μπει το θέμα στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου. Συνεχίζουμε να είμαστε ανήσυχοι, δεν το συζητάμε αυτό. Όλοι έχουμε εμπειρία και γνωρίζουμε πως ότι συγχωνεύτηκε σε μεγάλο βαθμό, δεν έφερε κανένα απολύτως αποτέλεσμα», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο Κώστας Μανίτσας. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

ΟΕΒΕΚ: Ελπίζουμε ο ΟΛΚ να βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας

ΟΕΒΕΚ:-Ελπίζουμε-ο-ΟΛΚ-να-βρει-τον-ρόλο-του-στη-κοινωνία-του-Ν.-Καβάλας

Την Τετάρτη 21/2/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΚ κου Βλάχου Άγγελου με εκπροσώπους της ΟΕΒΕΚ και συγκεκριμένα με κύριο θέμα την αύξηση των τελών κοινόχρηστων χώρων που αποφάσισε άνευ διαβούλευσης ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού καθώς και την κατάσταση που επικρατεί στου λιμένες Καβάλας-Κεραμωτής και Ν. Περάμου.

Τα επιχειρήματα μας δεν έπεισαν τον διευθύνοντα σύμβουλο για διατήρηση των τιμών στα σημερινά επίπεδα. Ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για αύξηση αλλά για επαναφορά των τιμών στα επίπεδα του 2016. Τότε ο οργανισμός είχε προβεί σε μειώσεις για καθαρά πρακτικούς λόγους.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χερσαίο τμήμα του Ν. Καβάλας αποκλειστικής ευθύνης του ΟΛΚ όπως καθαριότητα, ασφάλεια, αισθητική, φωτισμός κτλ. ο κύριος Βλάχος αναγνώρισε τα προβλήματα που επικρατούν και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση τους.

Ελπίζουμε όμως ότι ο ΟΛΚ θα βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας γιατί οι χώροι ευθύνης που διαχειρίζεται είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τόπου μας και της καθημερινής μας ζωής οπότε και επιβάλλεται να κατανοεί την κοινωνία και να μην λειτουργεί με μοναδικό σκοπό την αύξηση των κερδών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και βασικό μέλημα τα συμφέροντα του μεγαλομετόχου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ κ. Χατζηχρήστος Θόδωρος, ο κ. Τσαλίκης Γιώργος μέλος του ΔΣ της ΟΕΒΕΚ, ο κ. Βαφείδης Γιώργος πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας και γενικός γραμματέας της ΟΕΒΕΚ , ο κ. Συρόπουλος Γιώργος εκπρόσωπος του Σωματείου Εστιατόρων Ν. Καβάλας, ο κ. Ανδρεάδης Αλέξανδρος πρόεδρος του Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Περάμου, ο κ. Γκριτζελάκης Χριστόφορος και ο κ. Χατζηγερακούδης Χρήστος εκπρόσωποι του Συλλόγου Επαγγελματιών Κεραμωτής.

Εκ της Διοικήσεως

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Παράταση στην διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS ζητά το Επιμελητήριο

Παράταση-στην-διασύνδεση-των-ταμειακών-μηχανών-με-τα-pos-ζητά-το-Επιμελητήριο

Παράταση στην διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS, ζητά με υπόμνημά του προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, το Επιμελητήριο Καβάλας.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας μεταφέρουμε το δίκαιο αίτημα των μελών μας για τη δυνατότητα παράτασης έξι (6) μηνών της διαδικασίας διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές για τους παρακάτω λόγους:

Μεγάλη καθυστέρηση για την αναβάθμιση των POS δημιουργείται από τους προμηθευτές, λόγω όγκου εργασιών των υπηρεσιών, δυσκολίες σύνδεσης και δικτύωσής τους από τους προμηθευτές των ταμειακών μηχανών και γενικότερα αδυναμία εξυπηρέτησης των χιλιάδων επιχειρήσεων που πρέπει να διασυνδεθούν.

Δυσκολία προσαρμογής των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα της ψηφιακής φορολογικής διοίκησης, πρόβλημα που απαιτεί εκπαίδευση των επιχειρηματιών ώστε να αποκτήσουν τις στοιχειώδεις γνώσεις.

Οι εγκρίσεις για διάθεση των σχετικών μηχανημάτων POS, παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλη καθυστέρηση, καθώς οι τράπεζες δεν έχουν άμεσα διαθέσιμα τα αντίστοιχα μηχανήματα, ενώ παράλληλα απαιτείται χρόνος για την εγκατάστασής τους. Το κόστος που απαιτείται για την αγορά του POS και το σχετικό λογισμικό πρόγραμμα αδυνατούν να καλύψουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω μειωμένης κατανάλωσης.

Για τη σωστή εφαρμογή στα νέα δεδομένα χρήσης του POS, θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί και ειδικά προγράμματα χρήσης POS.

κε Υπουργέ,

Ζητούμε αυτή τη παράταση των έξι μηνών, καθώς η επιβολή των προστίμων είναι ιδιαίτερα υψηλή και η μη χρήση των συστημάτων δεν θα μπορεί να καταλογιστεί στις επιχειρήσεις δεδομένου, ότι δεν υπήρξε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να προσαρμοστούν στις νέες διαδικασίες, που απαιτούνται για την ορθή λειτουργία της επιχείρησής τους.

Κρίνουμε, ότι το αίτημά μας είναι αναγκαίο και παρακαλούμε με τη προσωπική σας παρέμβαση να δοθεί ο ανάλογος χρόνος προσαρμογής των επιχειρήσεών μας στη νέα ψηφιακή εποχή.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Οριστικά-δημοτικός-σύμβουλος-ο-Σωτήρης-Τσεκμέζογλου

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Εκλέγεται οριστικά δημοτικός σύμβουλος Καβάλας ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου, καθώς το Εκλογοδικείο της Καβάλας απέρριψε την ένσταση που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Πεφάνης.

Οι Σ. Τσεκμέζογλου και Κ. Πεφάνης ισοψήφισαν στις εκλογές του Οκτωβρίου στην 19η και τελευταία εκλόγιμη θέση με 532 σταυρούς, με τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη.

Ακολούθησε κλήρωση, στην οποία κέρδισε ο κ. Τσεκμέζογλου. Ο κ. Πεφάνης υπέβαλε ένσταση για λάθη στην καταμέτρηση των ψήφων, η οποία όμως απορρίφθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα