Connect with us

Καβάλα

Χρονιά σημαντικών έργων για την ΔΕΥΑ της Θάσου

Χρονιά-σημαντικών-έργων-για-την-ΔΕΥΑ-της-Θάσου

Κώστας Μανίτσας: Η αύξηση της τουριστικής κίνησης μας γεμίζει χαρά, ενώ αποτελεί παράλληλα και μια μεγάλη ευθύνη και ένα στοίχημα για εμάς / Είμαστε στο παρά πέντε της δημοπράτησης των δύο μεγαλύτερων ίσως έργων μας

Χρονιά σημαντικών έργων και παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν κατά πολύ τις υποδομές, θα είναι και το 2024 για τη Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Κώστας Μανίτσας.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, η τουριστική έκρηξη που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στο νησί, υποχρεώνει τη Δ.Ε.Υ.Α.Θ. να προχωρήσει όλα τα απαραίτητα έργα υποδομών σε ύδρευση, αποχέτευση, αλλά και βιολογικούς καθαρισμούς στους περισσότερους οικισμούς του νησιού.

«Και η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι εξαιρετική για το νησί μας, γεγονός που μας γεμίζει με χαρά, ενώ αποτελεί παράλληλα και μια μεγάλη ευθύνη και ένα στοίχημα για εμάς, το οποίο πρέπει να κερδηθεί…»

«Όπως είναι γνωστό το νησί της Θάσου σε ποσοστό 90% πλέον βασίζει την οικονομία του στο τουριστικό προϊόν κι ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να βελτιώνουμε διαρκώς τις υποδομές μας. Όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία και η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι εξαιρετική για το νησί μας, γεγονός που μας γεμίζει με χαρά, ενώ αποτελεί παράλληλα και μια μεγάλη ευθύνη και ένα στοίχημα για εμάς, το οποίο πρέπει να κερδηθεί. Πιστεύω ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και θα ανταποκριθούμε όσο καλύτερα γίνεται στις μεγάλες απαιτήσεις που έχει και αυτή η χρονιά και δη η τουριστική περίοδος», επισήμανε σχετικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου.

«Έχουμε δημοπρατήσει μέχρι στιγμής αρκετά και σημαντικά έργα και είμαστε στο παρά πέντε της δημοπράτησης των δύο μεγαλύτερων ίσως έργων μας, που είναι οι βιολογικοί καθαρισμοί του Πρίνου και της Ποταμιάς…»

«Το κύριο μέλημά μας ως Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου, αφορά την εύρυθμη λειτουργία της ύδρευσης και της αποχέτευσης σε όλους τους οικισμούς του νησιού. Έχουμε δημοπρατήσει μέχρι στιγμής αρκετά και σημαντικά έργα και είμαστε στο παρά πέντε της δημοπράτησης των δυο μεγαλύτερων ίσως έργων μας, που είναι οι βιολογικοί καθαρισμοί του Πρίνου και της Ποταμιάς (αναβάθμιση), που στο σύνολό τους φτάνουν τα 16 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, αρχίζουμε το έργο του δικτύου ύδρευσης – αποχέτευσης της Καλλιράχης. Το εξωτερικό δίκτυο βρίσκεται πλέον στα μισά και οδεύουμε προς το τέλος (Σκάλα Ραχωνίου – Σκάλα Καλλιράχης), όπου τις προηγούμενες δυο χρονιές είχαν ανακύψει πολλά προβλήματα. Φέτος το καλοκαίρι αυτά θα είναι μια πικρή ανάμνηση», τόνισε στη συνέχεια των όσων είπε στον «Ε» ο Κώστας Μανίτσας.

Σειρά παίρνουν στη συνέχεια οι ορεινοί οικισμοί της Θάσου – Παρελήφθησαν οι μελέτες ύδρευσης για Παναγία – Ποταμιά

«Από εκεί και μετά περνάμε στους ορεινούς οικισμούς του νησιού. Έχουμε ήδη παραλάβει τις μελέτες ύδρευσης για Παναγία – Ποταμιά και προχωράμε να πάρουμε και μελέτες αποχέτευσης για τους δυο αυτούς οικισμούς, γιατί τα δίκτυα αποχέτευσής τους ήταν επί της ουσίας από κτίσεως χωριών, καθώς λόγω της μορφολογίας του εδάφους οι αγωγοί ήταν φτιαγμένοι με πέτρες, σαν υδραύλακες. Οπότε παραλαμβάνοντας και αυτά είμαστε έτοιμοι μόλις ανοίξει πρόγραμμα για ύδρευση να καταθέσουμε το εξ ολοκλήρου νέο δίκτυο ύδρευσης των Λιμεναρίων, του Θεολόγου και τα χωριά Παναγία – Ποταμιά που προανέφερα», σημείωσε ακόμη ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου.

«Κανείς δεν γνωρίζει τίποτα ακόμη για το θέμα των συγχωνεύσεων των Δ.Ε.Υ.Α. – Όλοι έχουμε εμπειρία και γνωρίζουμε πως ότι συγχωνεύτηκε σε μεγάλο βαθμό, δεν έφερε κανένα απολύτως αποτέλεσμα – Συνεχίζουμε να είμαστε ανήσυχοι…»

«Γενικότερα και το 2024, αλλά και το 2025 και 2026 θα είναι χρονιές σημαντικών έργων, καθώς θα έχουμε νέα προγράμματα, αρκεί βέβαια να έχουμε μια αίσια κατάληξη με το θέμα των συγχωνεύσεων. Για αυτό το θέμα πάντως τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει ακόμη. Πρόσφατα είχα συνομιλία με τον υφυπουργό Εσωτερικών. Είναι προς διαβούλευση το θέμα. Πάνω στο τραπέζι είναι πολλές οι προτάσεις. Μένει να δούμε τι θα προκύψει με τη διαβούλευση, αλλά ακόμη κανείς δεν γνωρίζει τίποτα, γιατί δεν έχει μπει το θέμα στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου. Συνεχίζουμε να είμαστε ανήσυχοι, δεν το συζητάμε αυτό. Όλοι έχουμε εμπειρία και γνωρίζουμε πως ότι συγχωνεύτηκε σε μεγάλο βαθμό, δεν έφερε κανένα απολύτως αποτέλεσμα», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο Κώστας Μανίτσας. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Εξώδικο της ΔΕΥΑΑΠ στον ΔΕΔΔΗΕ για τις συχνές διακοπές ρεύματος

Εξώδικο-της-ΔΕΥΑΑΠ-στον-ΔΕΔΔΗΕ-για-τις-συχνές-διακοπές-ρεύματος

Γιώργος Καλλινικίδης: Δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια, τεράστια η ζημία στις αντλίες

Εξώδικο στον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. απέστειλε η Δ.Ε.Υ.Α.Α. Παγγαίου, λόγω των συχνών διακοπών ρεύματος, αλλά και των πτώσεων της τάσης, αμφότερες εκ των οποίων πέραν της ταλαιπωρίας πολιτών και τουριστών, προκαλούν ζημιές στα μηχανήματα της επιχείρησης.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης, ο οποίος σημείωσε αρχικά: «Για εμάς στον δήμο Παγγαίου και για την Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π., το πράγμα με τις διακοπές ρεύματος έχει φτάσει στο σημείο που λέμε ως εδώ και μη παρέκει».

«Κάθε φορά που κόβεται το ρεύμα, δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια. Δεν πηγαίνει νερό. Αν αδειάσουν οι δεξαμενές σημαίνει ότι χρειάζονται τέσσερις ώρες για να γεμίσουν…»

«Είναι τόσο συχνές οι διακοπές ρεύματος, που υποβάλλουν σε μεγάλη ταλαιπωρία τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και τους παραθεριστές που βρίσκονται στην περιοχή μας. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. απέστειλε εξώδικο προς τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., με το οποίο ζητά να λάβει ουσιαστικά μέτρα, γιατί δεν μπορεί να πάει άλλο αυτό. Πέρα από την ταλαιπωρία των ανθρώπων κάθε φορά που κόβεται το ρεύμα, δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια. Δεν πηγαίνει νερό. Αν αδειάσουν οι δεξαμενές σημαίνει ότι χρειάζονται τέσσερις ώρες για να γεμίσουν», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Καλλινικίδης.

«Τεράστια η ζημία στις αντλίες. Καίγονται τα μοτέρ τους με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα τεράστιο κόστος για τη Δ.Ε.Υ.Α.Α. Παγγαίου…»

«Μια άλλη πολύ σημαντική παράμετρος είναι ότι λόγω μη σταθερής τάσης και της συνεχούς πτώσης της, η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. έχει τεράστια ζημία με τις αντλίες. Παθαίνουν ζημιές, καίγονται τα μοτέρ τους με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα τεράστιο κόστος για τη Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Κινδυνεύει να γίνει καθημερινότητά μας αυτή η κατάσταση, που μας δημιουργεί εν τέλει τόσα πολλά προβλήματα. Πλέον έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο με αυτήν την κατάσταση», τόνισε ακόμη ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου.

Καταφέραμε να μεταφέρουμε νερό από απόσταση 50 χιλιομέτρων για να μη μείνει κανένας οικισμός χωρίς νερό…

«Ο δήμος Παγγαίου έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια έναν τεράστιο αγώνα για να μη μείνει από νερό κανένας οικισμός κι όντως το πετυχαίνουμε. Μεταφέρουμε νερό από τον Μαρμαρά μέχρι την Νέα Ηρακλείτσα σε μια απόσταση 50 χιλιομέτρων, για να μην έχουμε θέμα στα παραθαλάσσια, στους ορεινούς οικισμούς κλπ. Έχουμε πετύχει μ’ αυτό να έχουμε παντού σ’ όλους τους οικισμούς, όχι μόνο νερό για ύδρευση, αλλά και στους αγρότες για άρδευση. Ε, δε μπορεί να βιώνουμε αυτήν την κατάσταση με τη Δ.Ε.Η. και να μην μιλάει κανείς. Έτσι αποστείλαμε από τη Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. ένα εξώδικο, με το οποίο ζητάμε να ληφθούν μέτρα», δήλωσε ακόμη ο Γιώργος Καλλινικίδης.

Δεν επαρκεί ένα μόνο συνεργείο μετά το μεσημέρι για την αποκατάσταση των βλαβών

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου μίλησε και για το ότι τα συνεργεία του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. για την αποκατάσταση των βλαβών από το μεσημέρι και μετά δεν επαρκούν σημειώνοντας: «Συνήθως από το μεσημέρι και μετά υπάρχει ένα συνεργείο που δουλεύει και πραγματικά είναι ήρωες. Δουλεύουν ασταμάτητα κάτω από ακραίες συνθήκες. Όμως δεν είναι δυνατόν για τις βλάβες να έχουμε μετά το μεσημέρι ένα συνεργείο από τον Νέστο μέχρι τον Στρυμόνα, δεν γίνεται. Ουσιαστικά εμείς θέλουμε να κουνήσουμε λίγο τα νερά, γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση». 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Οι καθυστερήσεις στα τεχνικά έργα της ΔΕΥΑΚ προκαλούν προβλήματα σε γειτονιές και χωριά»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Οι-καθυστερήσεις-στα-τεχνικά-έργα-της-ΔΕΥΑΚ-προκαλούν-προβλήματα-σε-γειτονιές-και-χωριά»

Παρά τις αυξήσεις και “τα χαράτσια” στους λογαριασμούς σε βάρος των δημοτών, η ΔΕΥΑΚ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη έργα που εκσυγχρονίζουν τα δίκτυα ύδρευσης της Καβάλας και των χωριών.

Βλάβες, πολύωρες διακοπές, ελλείψεις σε επάρκεια νερού είναι “το κόστος” της αδυναμίας της Δημοτικής Αρχής να λύσει προβλήματα εδώ και χρόνια!

Ειδικά η καθυστέρηση της Δημοτικής Αρχής να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει το μεγάλο έργο ύδρευσης από τις πηγές του Κεφαλαρίου είναι η πραγματική αιτία για τα προβλήματα στην ύδρευση που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

Αυτό δυστυχώς δεν το κατάλαβαν ούτε οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, που “σφυρίζουν” αδιάφορα εδώ και χρόνια, ακόμη και όταν τους καλούσαμε να αγωνιστούμε μαζί για να ξεκινήσει το έργο αυτό. 

Δεν θέλουν οι δημότες “περισπούδαστες αναλύσεις” και “απειλές” από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ.

Επιτέλους, θέλουν αποτελέσματα!

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο καλός συντονισμός απέτρεψε τα χειρότερα στη φωτιά στον Μπάτη

Ο-καλός-συντονισμός-απέτρεψε-τα-χειρότερα-στη-φωτιά-στον-Μπάτη

Κυριάκος Μανδρανής: Περιορίστηκε γρήγορα καίγοντας μόλις 10 στρέμματα

Η άμεση κινητοποίηση και ο πολύ καλός συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, απέτρεψαν τα χειρότερα στη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) στο ύψος του Μπάτη. Συνολικά από τη φωτιά κάηκε έκταση 10 στρεμμάτων.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, Κυριάκος Μανδρανής, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ακόμη βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, ενώ συμπλήρωσε ότι συνεχίζεται το έργο του ανακριτικού της Π.Υ. για τα αίτια της φωτιάς. 

«Η φωτιά γρήγορα περιορίστηκε καίγοντας μόλις 10 στρέμματα…»

«Ειδοποιηθήκαμε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) για ένα συμβάν άνωθεν της περιοχής του Μπάτη κι αμέσως στο σημείο έσπευσαν οχήματα. Λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και της ξηροθερμικής περιόδου, η φωτιά εξελίχθηκε στα ανάντι περνώντας και τον επάνω περιμετρικό δρόμο της ΜΟΜΑ. Παρ’ όλα αυτά όμως την «κόψαμε» σε ένα κομβικό σημείο, καθώς πιο ψηλά είχε σπίτια κι έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα. Επενέβησαν συνολικά 12 οχήματα με 36 άνδρες, ενώ είχαμε και την συνδρομή ενός ελικοπτέρου και δυο PZL. Επίσης όλος ο μηχανισμός ήταν δίπλα μας. Ο δήμος με δύο υδροφόρες, το δασαρχείο, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, εθελοντές, όσο και κάτοικοι κι έτσι η φωτιά γρήγορα περιορίστηκε καίγοντας μόλις 10 στρέμματα», ανέφερε σχετικά ο κ. Μανδρανής. 

«Όλα ήταν πολύ καλά συντονισμένα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς…»

«Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας γιατί τη φωτιά της σταματήσαμε πριν έρθουν τα εναέρια μέσα. Όχι ότι τα εναέρια δεν χρειάστηκαν, σαφώς και χρειάστηκαν για να γίνει μια καλή διαβροχή της περιμέτρου. Ήμασταν τυχεροί γιατί η θάλασσα ήταν κοντά και ειδικά το ελικόπτερο γέμιζε ανά δυο λεπτά, ενώ και τα PZL σαφώς βοήθησαν. Η Δ.Ε.Η. ήταν εκεί για να κόψει το ρεύμα, γιατί οι ρίψεις γινόταν πάνω από το δίκτυο. Και η συνδρομή της Τροχαίας που έκλεισε τον δρόμο ήταν σημαντική. Όλα ήταν πολύ καλά συντονισμένα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Όσον αφορά για τα αίτια της φωτιάς, το ανακριτικό μας αυτή τη στιγμή διενεργεί αυτοψία στον χώρο. Συλλέγει τα στοιχεία προκειμένου να συντάξει τη δικογραφία και να δούμε τι ακριβώς συνέβη», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας.

Προσοχή απ’ όλους – Τσουχτερά τα πρόστιμα για το άναμμα φωτιάς – Μέχρι σήμερα επιβλήθηκαν 15 διοικητικά πρόστιμα

«Είμαστε ακόμα στη μέση της αντιπυρικής περιόδου και γι’ αυτό πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή στους πολίτες, ώστε να μην πραγματοποιούν θερμές εργασίες, να μην ανάβουν για κανέναν λόγο φωτιά στην ύπαιθρο. Όλοι έχουν ενημερωθεί ότι τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και δύσκολο μπορεί κανείς να τα πληρώσει. Οπότε πρέπει να προσέχει ο κάθε πολίτης για να μην έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα. Μέχρι σήμερα στην Π.Ε. Καβάλας έχουν βεβαιωθεί 15 διοικητικά πρόστιμα», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Κυριάκος Μανδρανής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα