Connect with us

Καβάλα

Χρήματα από το υπουργείο για την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι του Λιμένα αναμένει το ΛΤΘ

Χρήματα-από-το-υπουργείο-για-την-αποκατάσταση-των-ζημιών-στο-λιμάνι-του-Λιμένα-αναμένει-το-ΛΤΘ

Χρηματοδότηση από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την αποκατάσταση ζημιών στο επιβατικό λιμάνι του Λιμένα, αναμένει το Λιμενικό Ταμείο Θάσου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας ο πρόεδρός του, Δημήτρης Μανίτσας.

Πιο συγκεκριμένα το έργο αφορά την αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστη το κεντρικό λιμάνι του νησιού, η οποία προκλήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Όπως επισήμανε ο κ. Μανίτσας ολοκληρώθηκε η αδειοδότηση της μελέτης, η οποία απεστάλη στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για χρηματοδότηση και για έγκριση του έργου.

Ολική αποκατάσταση δύο θέσεων και επισκευή άλλων τεσσάρων θέσεων, οι οποίες έχουν σπηλαίωση

«Πρόκειται για μία μελέτη 2,2 εκατομμύριων ευρώ με τον Φ.Π.Α. που θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Μιλάμε για την ολική αποκατάσταση δύο θέσεων και την επισκευή τεσσάρων θέσεων, οι οποίες έχουν σπηλαίωση από κάτω. Είναι ένα πολύ καλό έργο για το κεντρικό λιμάνι του νησιού μας, το οποίο έχει τεράστια επιβατική κίνηση, ειδικά για τρεις – τέσσερις μήνες της τουριστικής περιόδου. Φέτος ξεπεράσαμε κάθε προηγούμενο επισκεψιμότητας, είχαμε πάρα πολύ κόσμο κι όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Λειτούργησαν όλα πάρα πολύ καλά και είχαμε ένα ομαλό καλοκαίρι χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα», επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θάσου. 

«Μέσα στον Οκτώβριο θα κάνουμε μία συνάντηση με συγκοινωνιολόγο, για να δούμε αν μπορεί να μας δώσει κάποια καλύτερη λύση…»

«Γενικότερα ήταν μία καλή χρονιά για το νησί τουριστικά, αλλά το ταμείο θα γίνει στο τέλος της σεζόν. Νομίζω ότι θα είναι θετικό το πρόσημο. Όσον αφορά τις δυσκολίες στο λιμάνι του Λιμένα όντως υπήρξαν κάποιες μέρες με μεγάλη κίνηση και προβλήματα στην φορτοεκφόρτωση των οχημάτων στα ferry boat. Ήταν πολύ μεγάλος ο όγκος των οχημάτων και που έμπαινε και που έφευγε από το νησί. Είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί εύκολα. Προσπαθούμε να το λύσουμε και μέσα στον Οκτώβριο θα κάνουμε μία συνάντηση με συγκοινωνιολόγο, για να δούμε αν μπορεί να μας δώσει κάποια καλύτερη λύση και πως μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω. Αυτά όμως όλα είναι για αργότερα, να τελειώσει μία ο Σεπτέμβριος να ολοκληρωθεί η τουριστική σεζόν και να κάνουμε τον προγραμματισμό μας για το 2026», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Μανίτσας. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Διαγραμμίσεις στον δήμο Θάσου

Διαγραμμίσεις-στον-δήμο-Θάσου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Δοκιμαστική ήχηση σειρήνων του Δήμου Καβάλας

Δοκιμαστική-ήχηση-σειρήνων-του-Δήμου-Καβάλας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο Μάκης Παπαδόπουλος δηλώνει παρών στις δημοτικές εκλογές του 2028

Ο-Μάκης-Παπαδόπουλος-δηλώνει-παρών-στις-δημοτικές-εκλογές-του-2028

Δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε την ανάρτηση – δήλωση στο FACEBOOK του Μάκη Παπαδόπουλου για το τι Δήμαρχο χρειάζεται η Καβάλα.

Έχουν περάσει δύο χρόνια πια από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2023, οι οποίες φαντάζουν πια πολύ μακρινές, κυρίως γιατί στην ψυχολογία των Καβαλιωτών κυριαρχεί η απογοήτευση και η κούραση από τις αρνητικές εξελίξεις που βιώνουμε στις υποθέσεις του τόπου μας.

Αναφέρει η ανάρτηση:

«Σε αυτόν τον τόπο μεγαλώνουμε, δημιουργούμε, ονειρευόμαστε.

Κάθε δρόμος, κάθε σπίτι, κάθε δημότης έχει μια ιστορία, αλλά και ένα μέλλον, που αξίζει σεβασμό και φροντίδα.

Θέλουμε έναν Δήμαρχο που να στέκεται δίπλα σε κάθε γειτονιά, σε κάθε οικογένεια, σε κάθε επαγγελματία.

Έναν Δήμαρχο που να βλέπει την Καβάλα σαν μια μεγάλη “οικογένεια”, με τις αξίες της οικογένειας, όπου κανείς δεν περισσεύει.

Έναν Δήμαρχο που να τους “αγκαλιάζει” όλους — χωρίς διακρίσεις, χωρίς “εμείς” και “οι άλλοι”, με δικαιοσύνη, με διαφάνεια.

Έναν Δήμαρχο που να ξέρει να παλεύει για τον τόπο που αγαπάμε!

Τον Δήμο Καβάλας, τον τόπο της ζωής μας!».

Με ένα μήνυμα λοιπόν με πολλούς αποδέκτες, ο Μάκης Παπαδόπουλος υπενθυμίζει πως είναι παρών και στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2028. Άλλωστε, ως αρχηγός της μείζονας αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, δεν έχει σταματήσει να ασκεί τον ρόλο του και να καταθέτει την κριτική του και τις προτάσεις του για τον Δήμο Καβάλας.  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα