Connect with us

Καβάλα

Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου «Ασφαλτοστρώσεις Δήμου Θάσου 2025»

Υπογράφηκε-η-σύμβαση-του-έργου-«Ασφαλτοστρώσεις-Δήμου-Θάσου-2025»

Σήμερα, Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2025, στο γραφείο του Δημάρχου Θάσου  υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη και τον εκπρόσωπο της «Βουγιουκλή Α.Ε.» κ. Χρήστο Στεφανή, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Ασφαλτοστρώσεις Δήμου Θάσου 2025», συνολικής αξίας 253.973,92€, το οποίοθα χρηματοδοτηθεί από Δημοτικά Έσοδα.

Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε σχετικά:

Η Δημοτική Αρχή, σε απόλυτη συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Δήμου, συνεχίζει να εργάζεται με σχέδιο και συνέπεια, δίνοντας προτεραιότητα σε έργα με άμεσο όφελος στην καθημερινότητα των πολιτών. Αυξάνουμε τις παρεμβάσεις μας, με ίδια έσοδα, με στόχο μια Θάσο πιο ανθρώπινη και πιο λειτουργική.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: Ο Δήμαρχος Καβάλας κάνει ό,τι μπορεί για να ΜΕΙΩΣΕΙ τις θέσεις στάθμευσης

Μάκης-Παπαδόπουλος:-Ο-Δήμαρχος-Καβάλας-κάνει-ό,τι-μπορεί-για-να-ΜΕΙΩΣΕΙ-τις-θέσεις-στάθμευσης

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκης Παπαδόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Δήμαρχος Καβάλας δήλωσε ότι στο πάρκινγκ ΡΟΔΟΠΗ και στο πάρκινγκ κοντά στην πλατεία Καπνεργάτη θα έχουμε Ή υπέργειο πάρκινγκ Ή υπόγειο πάρκινγκ.

Και μάλιστα, ετοίμασε και αναθεώρηση του Πολεοδομικού Σχεδίου για να το κάνει, χωρίς φυσικά να ρωτήσει κανέναν…

Εμείς πάλι λέμε κάτι πιο απλό: ΚΑΙ υπέργειο πάρκινγκ ΚΑΙ υπόγειο πάρκινγκ στη ΡΟΔΟΠΗ και στην πλατεία Καπνεργάτη. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί να έχουμε ή το ένα ή το άλλο. Θέλουμε και το ένα και το άλλο.

Και οι λόγοι που το θέλουμε είναι πολύ απλοί:

1) Αν έχουμε μόνο υπέργειο πάρκινγκ, οι νόμιμες θέσεις θα είναι 120 περίπου για το πάρκινγκ ΡΟΔΟΠΗ και 70 περίπου για το πάρκινγκ στην πλατεία Καπνεργάτη.

Αν έχουμε και υπόγειο και υπέργειο πάρκινγκ, οι θέσεις θα είναι περισσότερες, από 300 έως 500 για κάθε ένα από τα πάρκινγκ αυτά (ΡΟΔΟΠΗ – πλατεία Καπνεργάτη).

2) Αν έχουμε μόνο υπέργειο πάρκινγκ στη ΡΟΔΟΠΗ, καταργείται μόνιμα η βιοκλιματική αναβάθμιση που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε εκεί επί διοικήσεων Σιμιτσή και Τσανάκα και κόστισε 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη το βιοκλιματικό υλικό που είχε επιστρωθεί στην οδό Βενιζέλου εξαφανίστηκε…

Με μία εγκατάσταση υπέργειου και υπόγειου πάρκινγκ, όπως έχουμε προτείνει εμείς ως παράταξη, μπορούμε να βάλουμε πράσινο στην οροφή της εγκατάστασης και να διατηρήσουμε τη βιοκλιματική αναβάθμιση.

Η Καβάλα χρειάζεται περισσότερες θέσεις στάθμευσης, ασφαλτοστρωμένους δρόμους, αλλά και πράσινο, προσβάσιμα και άνετα πεζοδρόμια και πεζοδρόμους, και καλύτερη καθημερινότητα, χωρίς θυμωμένους οδηγούς και πεζούς.

Χρειάζεται λύσεις με ισορροπία, όχι μονόπλευρες με ιδεοληψίες και εμμονές εναντίον των οχημάτων στο κέντρο της πόλης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Θετικό τουριστικό αποτύπωμα άφησε ο Σεπτέμβριος στη Θάσο

Θετικό-τουριστικό-αποτύπωμα-άφησε-ο-Σεπτέμβριος-στη-Θάσο

Θετικό είναι το αποτύπωμα που αφήνει ο Σεπτέμβριος στη Θάσο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Γιάννης Μαρκιανός.

«Ο φετινός Σεπτέμβριος ήταν ένας πάρα πολύ καλός ο μήνας τουριστικά και παρά το ότι την τελευταία εβδομάδα ο καιρός δεν ήταν αυτός που περιμέναμε, απέδειξε ότι μπορεί να ικανοποιήσει τους επισκέπτες», ανέφερε αρχικά ο αντιδήμαρχος Θάσου. 

Η φετινή χρόνια μας έδειξε τον δρόμο ότι και τον Σεπτέμβριο αξίζει να επισκεφθεί κανείς τη Θάσο

«Όλο αυτό το διάστημα, όχι μόνο με το «ήλιος και τη θάλασσα», διαπιστώσαμε ότι όλα τα ορεινά χωριά ήταν γεμάτα από κόσμο κι ότι οι φιλοξενούμενοι μας έχουν τη δυνατότητα να περάσουν πολύ όμορφα τον χρόνο τους και να ζήσουν ωραίες στιγμές  σε μία διαφορετική εποχή. Ήταν ένα στοίχημα που πολλές φορές θέλουμε να κερδίσουμε κι αυτή η χρόνια μας έδειξε τον δρόμο έτσι ώστε να πούμε ότι πράγματι οι μήνες αυτοί, όπως ο Σεπτέμβριος, είναι αρκετά καλοί και αξίζει κάποιος να επισκεφθεί τη Θάσο, όχι μόνο θεωρητικά, αλλά και στην πράξη», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Γιάννης Μαρκιανός. 

Η μεγάλη πλειονότητα των επαγγελματιών στήριξε τον προορισμό και τον Σεπτέμβριο

«Αυτό που μας δίνει κουράγιο είναι η ανταπόκριση που έδειξε και η τοπική κοινωνία, γιατί κάτι που μας προβλημάτιζε όλους, ήταν αν τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά, ώστε να μπορούν να προσφέρουν τις απαραίτητες υπηρεσίες και φέτος αυτό αποδείχθηκε. Η μεγάλη πλειονότητα των επαγγελματιών στήριξε τον προορισμό κι αυτό μας δείχνει πώς θέλουμε να είναι η επόμενη μέρα. Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου είχαμε πολλούς τουρίστες μέσω οδικού τουρισμού, Ρουμάνους, Σέρβους, αλλά από τα μέσα του μήνα και μετά έχουμε περισσότερους βορειοευρωπαίους με πρώτους τους Γερμανούς. Φυσικά έχουμε και Πολωνούς, δεν πρέπει να ξεχνάμε την πολωνική αγορά που είναι πολύ ισχυρή και τα τελευταία χρόνια είναι και σταθερή, χωρίς αυξομειώσεις κι αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για το νησί μας», σημείωσε καταληκτικά ο αντιδήμαρχος Θάσου. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Καύσιμα και γεωπολιτικές εξελίξεις επηρέασαν τον τουρισμό

Καύσιμα-και-γεωπολιτικές-εξελίξεις-επηρέασαν-τον-τουρισμό

Απόστολος Μουμτσάκης: Μεγάλη επισκεψιμότητα κυρίως μέσω οδικού τουρισμού / Με τις εκτός τουριστικής περιόδου αφίξεις θα έρθει η ισορροπία στην κρουαζιέρα /  Βελτιώθηκε η αεροπορική προσβασιμότητα με περισσότερους επισκέπτες από την γερμανική αγορά

«Η φετινή τουριστική περίοδος επηρεάστηκε πάρα πολύ από τις γεωπολιτικές εξελίξεις και βεβαίως από την αύξηση της τιμής των καυσίμων με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Περιορίστηκαν τα οδικά ταξίδια του σαββατοκύριακου, αυξήθηκαν τα αεροπορικά εισιτήρια, αυξήθηκε το συνολικό πακέτο των διακοπών για τους ξένους και ντόπιους επισκέπτες».

Τα παραπάνω δήλωσε στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού του δήμου Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης, περιγράφοντας την εικόνα της φετινής τουριστικής περιόδου μιας και ολοκληρώνεται πλέον και ο Σεπτέμβριος.

Μεγάλη επισκεψιμότητα κυρίως μέσω οδικού τουρισμού από τα μέσα Ιουνίου και μετά – Σημαντική και η συνεισφορά του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος»

«Μέχρι και τα μέσα του Ιουνίου η επισκεψιμότητα στην πόλη μας ήταν περιορισμένη. Από ‘κεί πέρα μέχρι και τα μέσα Σεπτέμβριου ήμασταν υπερπλήρεις.

Είχαμε μεγάλη επισκεψιμότητα κυρίως μέσω του οδικού τουρισμού. Οδικοί επισκέπτες από Τουρκία, Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία αντιπροσώπευσαν το 80% της τουριστικής κίνηση της πόλης μας. Σημαντική είναι όμως και η συνεισφορά του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος». Η αεροπορική προσβασιμότητα βελτιώθηκε πάρα πολύ φέτος με περισσότερους επισκέπτες από την γερμανική αγορά», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Μουμτσάκης.

Πεσμένη φέτος η κρουαζιέρα – Με τις εκτός τουριστικής περιόδου αφίξεις θα έρθει η ισορροπία

Όσον αφορά τον τουρισμό κρουαζιέρας ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού του δήμου Καβάλας υπογράμμισε: «Η κρουαζιέρα ήταν πεσμένη φέτος. Είχαμε λιγότερα πλοία σε σχέση με πέρυσι στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος». Ωστόσο, έγινε μία συντονισμένη προσπάθεια έτσι ώστε να έχουμε αφίξεις πλοίων και εκτός τουριστικής περιόδου (Ιανουάριο – Απρίλιο, Οκτώβριο – Νοέμβριο), η οποία φαίνεται να αποδίδει καρπούς. Μιλάμε για 27 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων εκτός τουριστικής περιόδου και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να ισορροπήσει τις λίγες αφίξεις του 2026».

Περισσότερες διανυκτερεύσεις, μεγαλύτερη μέση παραμονή, μεγαλύτερες δαπάνες το επόμενο μεγάλο στοίχημα του δήμου Καβάλας

Παράλληλα, ο Απόστολος Μουμτσάκης επισήμανε ότι εκ μέρους του δήμου Καβάλας και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς καταβάλλεται προσπάθεια έτσι ώστε από το «ήλιος και θάλασσα» του καλοκαιριού, να μετατραπεί η πόλη μας σε τουριστικό προορισμό εμπειρίας 365 ημερών.

«Περισσότερες διανυκτερεύσεις, μεγαλύτερη μέση παραμονή, μεγαλύτερες δαπάνες επισκεπτών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη, αυτό είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

Στόχευση στον αθλητικό και θρησκευτικό τουρισμό, αλλά και σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης

Όπως σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο Απόστολος Μουμτσάκης, σύντομα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του δήμου Καβάλας, ώστε να υπάρξει προετοιμασία για την ερχομένη τουριστική χρονιά.

«Θέλουμε να στοχεύσουμε στον αθλητικό και θρησκευτικό τουρισμό, αλλά και χώρες όπως η Πολωνία, η Τσεχία και η Σλοβακία, επιλέγοντας να επισκεφτούμε ανάλογες τουριστικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό», ανέφερε σχετικά ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού του δήμου Καβάλας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΠΙΖΙΔΗΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα