Connect with us

Καβάλα

Το Βαρόμετρο Οικονομικής Συγκυρίας «οδηγός» για διεκδικήσεις

Το-Βαρόμετρο-Οικονομικής-Συγκυρίας-«οδηγός»-για-διεκδικήσεις

Μάρκος Δέμπας: Μας καθοδηγεί κι εμάς για το πως θα τοποθετηθούμε στις κυβερνητικές αποφάσεις / Το ανησυχητικό είναι η αύξηση όσων δηλώνουν κακή εικόνα / Προβληματισμοί για την αύξηση του κατώτατου μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών

Αποκαλυπτικά είναι για ακόμη μια φορά τα στοιχεία που προκύπτουν από το 5ο Βαρόμετρο Οικονομικής Συγκυρίας που διενήργησε το Επιμελητήριο Καβάλας. Τα στοιχεία αφορούν το πρώτο δίμηνο (Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου) του 2023, ενώ οι επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν θετικά και απάντησαν στις ερωτήσεις που τέθηκαν ανήλθαν συνολικά στις 355.

Για τα αποτελέσματα του 5ου Βαρόμετρου Οικονομικής Συγκυρίας, μίλησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ο οποίος υπογράμμισε με έμφαση ότι η συγκεκριμένη έρευνα δίνει τη δυνατότητα στη διοίκηση του ΕΒΕΚ να εξάγει κάθε φορά χρήσιμα συμπεράσματα για το τοπικό επιχειρείν.

«Το Βαρόμετρο Οικονομικής Συγκυρίας μας καθοδηγεί κι εμάς για το πως θα τοποθετηθούμε στις κυβερνητικές αποφάσεις και τι επιπλέον θα πρέπει να διεκδικούμε για τα μέλη μας…»

 Όπως σημείωσε αρχικά ο κ. Δέμπας, το Βαρόμετρου Οικονομικής Συγκυρίας χωρίζεται σε δυο ενότητες, εκ των οποίων η πρώτη διατηρεί τις ίδιες σταθερές ερωτήσεις, ώστε να προκύπτει μια συνολική και σαφής εικόνα, ενώ η δεύτερη αφορά το κομμάτι με πιο επίκαιρες ερωτήσεις, που σχετίζονται με την καθημερινότητα των επιχειρήσεων.

«Δεν πρέπει να βλέπουμε το Βαρόμετρο μόνο αυτού του διμήνου, αλλά να το συγκρίνουμε με το αμέσως προηγούμενο και φυσικά και με τα προηγούμενα, ώστε να δούμε ποιες ήταν οι τάσεις τότε και που καταλήγουμε σήμερα. Το Βαρόμετρο Οικονομικής Συγκυρίας μας καθοδηγεί κι εμάς για το πως θα τοποθετηθούμε στις κυβερνητικές αποφάσεις και τι επιπλέον θα πρέπει να διεκδικούμε για τα μέλη μας», τόνισε σχετικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Στο προηγούμενο Βαρόμετρο ικανοποίηση για την εικόνα της επιχείρησης του δήλωνε το 55%, ενώ τώρα έχει μειωθεί λίγο αυτό το ποσοστό στο 47,4% – Αυτό που είναι το ανησυχητικό είναι η αύξηση όσων δηλώνουν κακή εικόνα, που από το 22% στο προηγούμενο Βαρόμετρο εκτοξεύτηκε στο 31,5%»

 Όσον αφορά το πρώτο ερώτημα, το οποίο έχει να κάνει με την εικόνα της εκάστοτε επιχείρησης, ο κ. Δέμπας σημείωσε ότι διαχρονικά το ποσοστό που δηλώνει ότι αυτή είναι ικανοποιητική, κυμαίνεται λίγο πάνω ή λίγο κάτω από το 50%.

«Στο προηγούμενο Βαρόμετρο ικανοποίηση για την εικόνα της επιχείρησης του δήλωνε το 55%, ενώ τώρα έχει μειωθεί λίγο αυτό το ποσοστό στο 47,4%. Αυτό που είναι το ανησυχητικό είναι η αύξηση όσων δηλώνουν κακή εικόνα, που από το 22% στο προηγούμενο Βαρόμετρο εκτοξεύτηκε στο 31,5%, σχεδόν 10 μονάδες. Άρα ναι μεν μια στις δυο επιχειρήσεις δηλώνει ικανοποίηση, ωστόσο εγώ κρατάω την αύξηση στο ότι η εικόνα είναι κακή κι αυτό πρέπει να το προσέξουμε», ανέφερε ακόμη στα όσα είπε στον «Ε» ο κ. Δέμπας.

«Ξαφνικά βλέπουμε ότι εκτινάσσεται η αισιοδοξία ότι θα πάμε καλύτερα με το σήμερα και το ποσοστό φτάνει στο 37% από 21% που ήταν στο προηγούμενο δίμηνο…»

 Μεταστροφή των ερωτηθέντων επιχειρηματιών προκύπτει σε σχέση με την αισιοδοξία τους για το επόμενο διάστημα. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΒΕΚ, η αισιοδοξία είναι πολύ μεγάλη για το επόμενο εξάμηνο.

«Ξαφνικά βλέπουμε ότι εκτινάσσεται η αισιοδοξία ότι θα πάμε καλύτερα σε σχέση με το σήμερα και το ποσοστό φτάνει στο 37% από 21% που ήταν στο προηγούμενο δίμηνο. Οι εκτιμήσεις ήταν στο 36% ότι θα είναι χειρότερο το επόμενο εξάμηνο κι αυτό έπεσε στο 13%. Είναι εντυπωσιακή η προς στιγμήν αισιοδοξία των επιχειρηματιών της Καβάλας. Αυτό μάλλον οφείλεται στα μηνύματα που έχουμε ήδη όσον αφορά τον Τουρισμό, το επενδυτικό κλίμα, τις ενισχύσεις από την κυβέρνηση κλπ. Κρατάμε το ότι οι επιχειρήσεις μας διατηρούν την αισιοδοξία και μακάρι αυτή να μεταφραστεί και σε πραγματικά νούμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάρκος Δέμπας.

«Ένα σχεδόν 44% δηλώνει ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, χωρίς ακόμη να ξέρουμε πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός – Είμαστε θετικοί υπέρ της αύξησης, όχι όμως σε έναν υπερβολικό βαθμό»

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας στάθηκε ιδιαίτερα και στο θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού σημειώνοντας: «Η αύξηση αυτή θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις μας. Στο ερώτημα αυτό βρίσκουμε ότι ένα 28% περίπου λέει ότι η επιχείρησή μου μπορεί να αντεπεξέλθει στην αύξηση. Όμως ένα σχεδόν 44% δηλώνει ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, χωρίς ακόμη να ξέρουμε πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός. Άρα, περίπου μια στις δυο επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν σε αυτήν την αύξηση. Επομένως η κυβέρνηση πρέπει να δει με προσοχή το ποσοστό αύξησης του κατώτατου και να υπάρξει ένα αντιστάθμισμα για τις επιχειρήσεις. Είναι απλό, είναι η μείωση των εισφορών τόσο του εργοδότη, όσο και του εργαζόμενου. Έτσι μένει και μεγαλύτερο εισόδημα προς τον μισθωτό μας. Δεν είμαστε αντίθετοι με την αύξηση, είμαστε θετικοί υπέρ της αύξησης, όχι όμως σε έναν υπερβολικό βαθμό που θα θίξει τις επιχειρήσεις μας και φυσικά με κάποια μέτρα αντισταθμιστικά για να βελτιώσουμε αυτήν την επιβάρυνση».

«Ένα ποσοστό 40% δήλωσε ότι θα συνεχίσει να πληρώνει, αλλά θα δυσκολευτεί, ένα 14,5% θα κατέβει ασφαλιστική βαθμίδα για να αντεπεξέλθει και ένα 12% δήλωσε ότι δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών…»

 Τέλος, ο Μάρκος Δέμπας αναφέρθηκε στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων κατά 10%.

«Η απάντηση στο ερώτημα αυτό έδειξε ότι περίπου το 28% θα συνεχίσει να πληρώνει όπως πλήρωνε, χωρίς αλλαγή βαθμίδας. Να πούμε ότι το 80% έχουν επιλέξει την κατώτατη βαθμίδα στα 220 ευρώ και πλέον 240 με την αύξηση, Ένα ποσοστό 40% δήλωσε ότι θα συνεχίσει να πληρώνει, αλλά θα δυσκολευτεί, ένα 14,5% θα κατέβει ασφαλιστική βαθμίδα για να αντεπεξέλθει και ένα 12% δήλωσε ότι δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στην αύξηση. Το θετικό είναι ότι έχουμε πολλές βαθμίδες και βλέπουμε ότι ένα σχετικά μικρό ποσοστό θα προβληματιστεί από την αύξηση αυτή. Ενώ στην αύξηση του κατώτατου μισθού υπάρχει μεγαλύτερη αντίδραση και σκεπτικισμός, στις ασφαλιστικές εισφορές έχουμε περιορισμό», τόνισε καταληκτικά ο κ. Δέμπας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

890.000 ευρώ για την πυρασφάλεια στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

890.000-ευρώ-για-την-πυρασφάλεια-στους-βρεφονηπιακούς-σταθμούς

Με ποσό της τάξης των 890.000 ευρώ ενισχύεται ακόμη περισσότερο η πυρασφάλεια στους δέκα βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας, μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο Ανέστης Δημητριάδης, πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» του Δήμου Καβάλας, η προσπάθεια που καταβλήθηκε τα τελευταία τρία χρόνια τελικά καρποφόρησε, με ένα έργο τεράστιας σημασίας που ουσιαστικά θα θωρακίσει τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας.

«Συνεχής η προσπάθεια αναβάθμισης και βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχουμε στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας…»

«Η προσπάθεια αναβάθμισης και βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχουμε μέσα από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας είναι συνεχής. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να υπάρχει ασφάλεια μέσα στους συγκεκριμένους χώρους. Ολοκληρώθηκε η μελέτη βελτίωσης της πυρασφάλειας των κτηρίων των βρεφονηπιακών σταθμών, εστάλη στο υπουργείο Εσωτερικών και μετά από μεγάλες προσπάθειες μάθαμε ότι ο υφυπουργός Εσωτερικών, Σ. Πέτσας, εντάσσει το συγκεκριμένο έργο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Είναι ύψους 890.000 ευρώ και αφορά και τους δέκα βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης.

«Είναι ένα έργο που θωρακίζει ακόμη περισσότερο τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας και θα δώσει μια νέα σιγουριά στους γονείς ότι τα παιδιά τους φιλοξενούνται σε χώρους που είναι 100% ασφαλείς…»

«Ουσιαστικά ο Δήμος Καβάλας καλείται να υλοποιήσει τη μελέτη που αφορά την βελτίωση της υπάρχουσας πυρασφάλειας, ώστε να υπάρχει πλήρης εναρμόνιση με τη νομοθεσία, η οποία είναι ιδιαίτερα αυστηρή. Είναι ένα έργο που θωρακίζει ακόμη περισσότερο τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας και θα δώσει μια νέα σιγουριά στους γονείς ότι τα παιδιά τους φιλοξενούνται σε χώρους που είναι 100% ασφαλείς. Θα γίνουν παρεμβάσεις και όσον αφορά σε τεχνικά σημεία των κτηρίων, όπως για παράδειγμα στις πόρτες και γενικότερα ό,τι προβλέπει η αυστηρή νομοθεσία, για να φτάσουμε στο 100% της ασφάλειας των κτηρίων μας. Η προσπάθεια μας κράτησε τρία χρόνια, καθώς υπήρχαν παρατάσεις από την πλευρά του υπουργείου. Ευτυχώς ακούσαμε όλοι ευχάριστα ότι τα χρήματα αυτά υπάρχουν και προχωράμε στην υλοποίηση της συγκεκριμένης μελέτης», υπογράμμισε ακόμη στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» του Δήμου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

«Πανταχού παρών» το Επιμελητήριο Καβάλας

«Πανταχού-παρών»-το-Επιμελητήριο-Καβάλας

Μάρκος Δέμπας: Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην καρδιά της Αθήνας / Ζητάμε ηρεμία και μια σταθερή κυβέρνηση / Βλέπουμε έσοδα, αλλά από τη μια τσέπη μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν

«Το πρώτο τρίμηνο του 2023 είναι ιδιαίτερα πυκνό και πιεστικό με πολλές δράσεις. Από την πλευρά μας, ως Επιμελητήριο Καβάλας, προσπαθούμε να δηλώσουμε «παρών» παντού, βοηθώντας ουσιαστικά τις επιχειρήσεις μας σε όλα τα επίπεδα», τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.

«Δεν είναι μόνο οι παρεμβάσεις μας σε θέματα ακρίβειας, πληθωρισμού, αύξησης των επιτοκίων, που συνεχώς τα συζητάμε και με κυβερνητικά στελέχη, αλλά είναι και πιο άμεσες και πρακτικές προσπάθειες μας για να βοηθήσουμε στην προβολή των τοπικών επιχειρήσεων», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καβάλας.

«Τα μηνύματα γενικότερα για τον Τουρισμό στην περιοχή μας είναι πολύ ενθαρρυντικά. Οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ θετικές…»

 Όσον αφορά τις ενέργειες της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας στον Τουρισμό, ο κ. Δέμπας σημείωσε: «Δηλώσαμε ενεργό «παρών» βοηθώντας τις επιχειρήσεις – μέλη μας να βρίσκονται στις εκθέσεις του Βουκουρεστίου, του Βελιγραδίου, αλλά και στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, προσπαθώντας να ανοίξουμε νέες αγορές. Το επόμενο διάστημα σκεφτόμαστε να πάμε στη Βαρσοβία, σε διεθνή έκθεση, θέλοντας να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον κλάδο του Τουρισμού. Τα μηνύματα γενικότερα για τον Τουρισμό στην περιοχή μας είναι πολύ ενθαρρυντικά. Οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ θετικές. Εκτιμώ ότι ίσως η φετινή χρονιά, αν δεν έχουμε κάποιο περίεργο γεγονός, θα πάει πολύ καλά».

«Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην καρδιά της Αθήνας και δώσαμε βήμα σε πάνω από 40 επιχειρήσεις της Περιφέρειας, 12 από Καβάλα και Θάσο, για να προβληθούν…»

 Για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Καβάλας σε εκθέσεις αγροδιατροφής, ο κ. Δέμπας ανέφερε: «Είχαμε πρόσφατα τη σημαντική και για πρώτη φορά προσπάθεια να μεταφέρουμε πολύ μικρές επιχειρήσεις της Π.Α.Μ.Θ. στο μετρό του Συντάγματος. Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην καρδιά της Αθήνας και δώσαμε βήμα σε πάνω από 40 επιχειρήσεις της Περιφέρειας, 12 από Καβάλα και Θάσο, για να προβληθούν, αλλά και να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης πήραμε απόφαση τα έξι Επιμελητήρια της Π.Α.Μ.Θ., να την κάνουμε θεσμό, τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. Προωθούμε γενικότερα την εξωστρέφεια και την αναζήτηση νέων πελατών σε μεγαλύτερες αγορές».

«Τα πρώτα μηνύματα για την κρουαζιέρα φέτος είναι πολύ θετικά. Έχει αποδώσει η προσπάθεια συνεργασίας των τριών φορέων στο να προσελκύσουμε περισσότερα κρουαζιερόπλοια. Πάμε για να ξεπεράσουμε τα 40 πλοία φέτος…»

 Όσον αφορά τις κινήσεις για την επιπλέον τόνωση της κρουαζιέρας στην Π.Ε. Καβάλας, ο κ. Δέμπας υπογράμμισε: «Τα πρώτα μηνύματα για την κρουαζιέρα φέτος είναι πολύ θετικά. Έχει αποδώσει η προσπάθεια συνεργασίας των τριών φορέων (ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, ΟΛΚ, Επιμελητήριο) στο να προσελκύσουμε περισσότερα κρουαζιερόπλοια. Πάμε για να ξεπεράσουμε τα 40 πλοία φέτος, με το πρώτο να έρχεται στο λιμάνι μας στις αρχές Απριλίου. Πλέον των συναντήσεων που είχαμε οι τρεις φορείς, είχαμε μια συνάντηση με τον Αλέξη Πολίτη την Τετάρτη (22/3) για να ενημερωθούμε και να εκφράσουμε κι εμείς την πίεση μας για την ολοκλήρωση των έργων που γίνονται στο λιμάνι της Καβάλας, καθώς η εικόνα του θα πρέπει να είναι ακόμη καλύτερη. Τα έργα κινούνται σε καλό ρυθμό, αλλά με καλή συνεργασία και περισσότερη πίεση, θα τα προλάβουμε όλα, ώστε ο χώρος που δένουν τα πλοία να είναι σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Έγινε καλή συζήτηση, ήταν καλή η ανταπόκριση της Π.Ε. Καβάλας και μας υποσχέθηκαν ότι θα προχωρήσουμε και σε άλλες συνεργασίες για την περαιτέρω ενίσχυση της κρουαζιέρας».

«Ζητάμε ηρεμία και μια σταθερή κυβέρνηση, ώστε από την επόμενη μέρα των εκλογών να ξέρουμε με ποιους μιλάμε…»

 Σε σχέση με το αν οι πολλές εκλογικές διαδικασίες που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του 2023, θα επηρεάσουν γενικότερα το επιχειρείν και τον κλάδο του Τουρισμού, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας επισήμανε: «Είναι βέβαια μια χρονιά με εθνικές εκλογές, περιφερειακές και δημοτικές, θα υπάρχει δηλαδή μια ένταση και ανακατωσούρα, κάτι που εμείς ως Επιμελητήρια δεν θελουμε. Ζητάμε ηρεμία και μια σταθερή κυβέρνηση, ώστε από την επόμενη μέρα των εκλογών να ξέρουμε με ποιους μιλάμε, γιατί τα προβλήματα παραμένουν μεγάλα, δεν έχουν σταματήσει. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στην αγορά από τις συνεχείς εκλογικές διαδικασίες».

«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία με τις εξελίξεις στις Τράπεζες – Όλα αυτά μας προβληματίζουν, όπως και η συνέχιση της ακρίβειας. Γενικότερα βλέπουμε έσοδα, αλλά από τη μια τσέπη μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν…»

 Τέλος, ερωτηθείς για το κατά πόσο ανησυχεί με τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο παγκοσμίως, αλλά και τη συνέχιση της ακρίβειας, παρά την υποχώρηση του πληθωρισμού, ο κ. Δέμπας απάντησε: «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία με τις εξελίξεις στις Τράπεζες. Τα επιτόκια έχουν διπλασιαστεί με αποτέλεσμα επιχειρήσεις και νοικοκυριά να πλήττονται ιδιαίτερα, με μεγάλη πίεση και τρομακτικές αυξήσεις στις δόσεις τον μήνα. Επειδή έχουμε ξαναζήσει τα ίδια το 2008, που και πάλι από την Αμερική ξεκίνησε μια παρόμοια κατάσταση και είδαμε που φτάσαμε, δεν θέλω να προβλέψω ότι πιθανώς πάλι θα μπούμε σε μια επιτροπεία και μνημόνια. Εκτιμώ ότι έχουμε θωρακιστεί, δεν θα έχουμε σημαντικά προβλήματα, όμως σίγουρα είναι σοβαρό θέμα η αύξηση των δόσεων των δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, πλέον των πληθωριστικών πιέσεων. Όλα αυτά μας προβληματίζουν, όπως και η συνέχιση της ακρίβειας. Γενικότερα βλέπουμε έσοδα, αλλά από τη μια τσέπη μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν. Αυτό πρέπει να προσέξει σε λίγους μήνες η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει. Να δώσουν όλοι βαρύτητα στην επιχειρηματικότητα για να παραμείνει ζωντανή. Το λέω, το πιστεύω και το εννοώ, ότι είμαστε η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης του Γυμνασίου–Λυκείου Κρηνίδων

Ξεκινούν-οι-εργασίες-ανακαίνισης-του-Γυμνασίου–Λυκείου-Κρηνίδων

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες ανακαίνισης του Γυμνασίου – Λυκείου των Κρηνίδων του Δήμου Καβάλας. Ήδη από την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η μετακόμιση των δύο σχολείων σε Αμυγδαλεώνα και Λυδία, όπου και συνεχίζουν οι μαθητές από την περασμένη Δευτέρα.

«Πράγματι η μετακόμιση δυο σχολείων ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, μέσα σε μια ημέρα. Όλο το προσωπικό και τα οχήματα του Δήμου Καβάλας, με τη συνδρομή των καθηγητών έκαναν τη μετακόμιση την περασμένη Παρασκευή και από Δευτέρα λειτουργούν τα σχολεία στα νέα τους κτήρια προσωρινά φυσικά», τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Φιλίππων, Θόδωρος Παπαδόπουλος.

«Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα, μικρότερο του χρονοδιαγράμματος…»

«Από την ερχόμενη εβδομάδα, ο ανάδοχος μας υποσχέθηκε ότι θα ξεκινήσει τις εργασίες. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα, μικρότερο του χρονοδιαγράμματος, ώστε το συντομότερο δυνατό οι μαθητές να επιστρέψουν στο ανακαινισμένο Γυμνάσιο και Λύκειο των Κρηνίδων. Πιέζουμε θα παρακολουθούμε από κοντά και βλέπουμε. Οι μαθητές του Γυμνασίου μεταφέρθηκαν στον Αμυγδαλεώνα, στο παλιό λυόμενο που ανακαινίστηκε και στις δυο προσθήκες που έγιναν εκεί και στη Λυδία το Λύκειο, στο παλιό δημοτικό που ανακαινίστηκε και στις τέσσερις αίθουσες που ήρθαν και εκεί», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Φιλίππων του Δήμου Καβάλας.

«Ο ανάδοχος έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στο κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας, όπου κινείται με γρήγορους ρυθμούς. Οι περγαμηνές του είναι καλές…»

Όσον αφορά τον ανάδοχο που έχει αναλάβει την ανακαίνιση της σχολικής μονάδας στις Κρηνίδες, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: «Ο ανάδοχος έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στο κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας, όπου κινείται με γρήγορους ρυθμούς. Οι περγαμηνές του είναι καλές και από τα ακούσματα που έχουμε κι από τη δική μας εμπειρία. Πιστεύω ότι είναι οργανωμένος και σύντομα θα ολοκληρώσει το έργο του. Είναι επίσης προσωρινός ανάδοχος του έργου στο Πηλοθεραπευτήριο, 2 εκ. ευρώ, οπότε θα δουλεύει στην περιοχή μας και στα δυο έργα και ελπίζουμε γρήγορα να τελειώσει και το ένα και το άλλο».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα