Connect with us

Καβάλα

Το Βαρόμετρο Οικονομικής Συγκυρίας «οδηγός» για διεκδικήσεις

Το-Βαρόμετρο-Οικονομικής-Συγκυρίας-«οδηγός»-για-διεκδικήσεις

Μάρκος Δέμπας: Μας καθοδηγεί κι εμάς για το πως θα τοποθετηθούμε στις κυβερνητικές αποφάσεις / Το ανησυχητικό είναι η αύξηση όσων δηλώνουν κακή εικόνα / Προβληματισμοί για την αύξηση του κατώτατου μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών

Αποκαλυπτικά είναι για ακόμη μια φορά τα στοιχεία που προκύπτουν από το 5ο Βαρόμετρο Οικονομικής Συγκυρίας που διενήργησε το Επιμελητήριο Καβάλας. Τα στοιχεία αφορούν το πρώτο δίμηνο (Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου) του 2023, ενώ οι επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν θετικά και απάντησαν στις ερωτήσεις που τέθηκαν ανήλθαν συνολικά στις 355.

Για τα αποτελέσματα του 5ου Βαρόμετρου Οικονομικής Συγκυρίας, μίλησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ο οποίος υπογράμμισε με έμφαση ότι η συγκεκριμένη έρευνα δίνει τη δυνατότητα στη διοίκηση του ΕΒΕΚ να εξάγει κάθε φορά χρήσιμα συμπεράσματα για το τοπικό επιχειρείν.

«Το Βαρόμετρο Οικονομικής Συγκυρίας μας καθοδηγεί κι εμάς για το πως θα τοποθετηθούμε στις κυβερνητικές αποφάσεις και τι επιπλέον θα πρέπει να διεκδικούμε για τα μέλη μας…»

 Όπως σημείωσε αρχικά ο κ. Δέμπας, το Βαρόμετρου Οικονομικής Συγκυρίας χωρίζεται σε δυο ενότητες, εκ των οποίων η πρώτη διατηρεί τις ίδιες σταθερές ερωτήσεις, ώστε να προκύπτει μια συνολική και σαφής εικόνα, ενώ η δεύτερη αφορά το κομμάτι με πιο επίκαιρες ερωτήσεις, που σχετίζονται με την καθημερινότητα των επιχειρήσεων.

«Δεν πρέπει να βλέπουμε το Βαρόμετρο μόνο αυτού του διμήνου, αλλά να το συγκρίνουμε με το αμέσως προηγούμενο και φυσικά και με τα προηγούμενα, ώστε να δούμε ποιες ήταν οι τάσεις τότε και που καταλήγουμε σήμερα. Το Βαρόμετρο Οικονομικής Συγκυρίας μας καθοδηγεί κι εμάς για το πως θα τοποθετηθούμε στις κυβερνητικές αποφάσεις και τι επιπλέον θα πρέπει να διεκδικούμε για τα μέλη μας», τόνισε σχετικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Στο προηγούμενο Βαρόμετρο ικανοποίηση για την εικόνα της επιχείρησης του δήλωνε το 55%, ενώ τώρα έχει μειωθεί λίγο αυτό το ποσοστό στο 47,4% – Αυτό που είναι το ανησυχητικό είναι η αύξηση όσων δηλώνουν κακή εικόνα, που από το 22% στο προηγούμενο Βαρόμετρο εκτοξεύτηκε στο 31,5%»

 Όσον αφορά το πρώτο ερώτημα, το οποίο έχει να κάνει με την εικόνα της εκάστοτε επιχείρησης, ο κ. Δέμπας σημείωσε ότι διαχρονικά το ποσοστό που δηλώνει ότι αυτή είναι ικανοποιητική, κυμαίνεται λίγο πάνω ή λίγο κάτω από το 50%.

«Στο προηγούμενο Βαρόμετρο ικανοποίηση για την εικόνα της επιχείρησης του δήλωνε το 55%, ενώ τώρα έχει μειωθεί λίγο αυτό το ποσοστό στο 47,4%. Αυτό που είναι το ανησυχητικό είναι η αύξηση όσων δηλώνουν κακή εικόνα, που από το 22% στο προηγούμενο Βαρόμετρο εκτοξεύτηκε στο 31,5%, σχεδόν 10 μονάδες. Άρα ναι μεν μια στις δυο επιχειρήσεις δηλώνει ικανοποίηση, ωστόσο εγώ κρατάω την αύξηση στο ότι η εικόνα είναι κακή κι αυτό πρέπει να το προσέξουμε», ανέφερε ακόμη στα όσα είπε στον «Ε» ο κ. Δέμπας.

«Ξαφνικά βλέπουμε ότι εκτινάσσεται η αισιοδοξία ότι θα πάμε καλύτερα με το σήμερα και το ποσοστό φτάνει στο 37% από 21% που ήταν στο προηγούμενο δίμηνο…»

 Μεταστροφή των ερωτηθέντων επιχειρηματιών προκύπτει σε σχέση με την αισιοδοξία τους για το επόμενο διάστημα. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΒΕΚ, η αισιοδοξία είναι πολύ μεγάλη για το επόμενο εξάμηνο.

«Ξαφνικά βλέπουμε ότι εκτινάσσεται η αισιοδοξία ότι θα πάμε καλύτερα σε σχέση με το σήμερα και το ποσοστό φτάνει στο 37% από 21% που ήταν στο προηγούμενο δίμηνο. Οι εκτιμήσεις ήταν στο 36% ότι θα είναι χειρότερο το επόμενο εξάμηνο κι αυτό έπεσε στο 13%. Είναι εντυπωσιακή η προς στιγμήν αισιοδοξία των επιχειρηματιών της Καβάλας. Αυτό μάλλον οφείλεται στα μηνύματα που έχουμε ήδη όσον αφορά τον Τουρισμό, το επενδυτικό κλίμα, τις ενισχύσεις από την κυβέρνηση κλπ. Κρατάμε το ότι οι επιχειρήσεις μας διατηρούν την αισιοδοξία και μακάρι αυτή να μεταφραστεί και σε πραγματικά νούμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάρκος Δέμπας.

«Ένα σχεδόν 44% δηλώνει ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, χωρίς ακόμη να ξέρουμε πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός – Είμαστε θετικοί υπέρ της αύξησης, όχι όμως σε έναν υπερβολικό βαθμό»

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας στάθηκε ιδιαίτερα και στο θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού σημειώνοντας: «Η αύξηση αυτή θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις μας. Στο ερώτημα αυτό βρίσκουμε ότι ένα 28% περίπου λέει ότι η επιχείρησή μου μπορεί να αντεπεξέλθει στην αύξηση. Όμως ένα σχεδόν 44% δηλώνει ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, χωρίς ακόμη να ξέρουμε πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός. Άρα, περίπου μια στις δυο επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν σε αυτήν την αύξηση. Επομένως η κυβέρνηση πρέπει να δει με προσοχή το ποσοστό αύξησης του κατώτατου και να υπάρξει ένα αντιστάθμισμα για τις επιχειρήσεις. Είναι απλό, είναι η μείωση των εισφορών τόσο του εργοδότη, όσο και του εργαζόμενου. Έτσι μένει και μεγαλύτερο εισόδημα προς τον μισθωτό μας. Δεν είμαστε αντίθετοι με την αύξηση, είμαστε θετικοί υπέρ της αύξησης, όχι όμως σε έναν υπερβολικό βαθμό που θα θίξει τις επιχειρήσεις μας και φυσικά με κάποια μέτρα αντισταθμιστικά για να βελτιώσουμε αυτήν την επιβάρυνση».

«Ένα ποσοστό 40% δήλωσε ότι θα συνεχίσει να πληρώνει, αλλά θα δυσκολευτεί, ένα 14,5% θα κατέβει ασφαλιστική βαθμίδα για να αντεπεξέλθει και ένα 12% δήλωσε ότι δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών…»

 Τέλος, ο Μάρκος Δέμπας αναφέρθηκε στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων κατά 10%.

«Η απάντηση στο ερώτημα αυτό έδειξε ότι περίπου το 28% θα συνεχίσει να πληρώνει όπως πλήρωνε, χωρίς αλλαγή βαθμίδας. Να πούμε ότι το 80% έχουν επιλέξει την κατώτατη βαθμίδα στα 220 ευρώ και πλέον 240 με την αύξηση, Ένα ποσοστό 40% δήλωσε ότι θα συνεχίσει να πληρώνει, αλλά θα δυσκολευτεί, ένα 14,5% θα κατέβει ασφαλιστική βαθμίδα για να αντεπεξέλθει και ένα 12% δήλωσε ότι δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στην αύξηση. Το θετικό είναι ότι έχουμε πολλές βαθμίδες και βλέπουμε ότι ένα σχετικά μικρό ποσοστό θα προβληματιστεί από την αύξηση αυτή. Ενώ στην αύξηση του κατώτατου μισθού υπάρχει μεγαλύτερη αντίδραση και σκεπτικισμός, στις ασφαλιστικές εισφορές έχουμε περιορισμό», τόνισε καταληκτικά ο κ. Δέμπας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Με τον Σάββα Χατζηβασιλειάδη δίνουμε στο Χαλκερό τη σημασία και τη φροντίδα που του αξίζει»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Με-τον-Σάββα-Χατζηβασιλειάδη-δίνουμε-στο-Χαλκερό-τη-σημασία-και-τη-φροντίδα-που-του-αξίζει»

Μάκης Παπαδόπουλος: «Με τον Σάββα Χατζηβασιλειάδη δίνουμε στο Χαλκερό τη σημασία και τη φροντίδα που του αξίζει»

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των υποψηφίων του ΤΟΠΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ τον Σάββα Χατζηβασιλειάδη, πρώην ιδιωτικό υπάλληλο της ΒΦΛ και εν ενεργεία Πρόεδρο της Κοινότητας Χαλκερού.

Ο Σάββας Χατζηβασιλειάδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1970 και διαμένει στο Χαλκερό. Είναι παντρεμένος με την Άννα Παυλίδου και έχουν έναν γιο, τον Νικόλαο. Είναι πρώην ιδιωτικός υπάλληλος στα Λιπάσματα Καβάλας και Πρόεδρος της Κοινότητας Χαλκερού από το 2011.

Θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά τον Σάββα Χατζηβασιλειάδη για την εμπιστοσύνη που δείχνει σε εμένα και την παράταξή μας, αλλά και για την απόφασή του να δώσει μαζί μας τη “μάχη” των δημοτικών εκλογών του 2023.

Η δική μας Διοίκηση θα δώσει σε όλες τις μικρές Κοινότητες του Δήμου μας τη φροντίδα και τη σημασία που τους αξίζει.

Μάκης Παπαδόπουλος 

Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Παναγιώτης Αγγελίδης: Θέλω να είμαι συμμέτοχος στο «γίγνεσθαι» του τόπου μου

Παναγιώτης-Αγγελίδης:-Θέλω-να-είμαι-συμμέτοχος-στο-«γίγνεσθαι»-του-τόπου-μου

«Ήρθε η ώρα να αναλάβει τα ηνία του Δήμου Καβάλας ο Μάκης Παπαδόπουλος / Αχνό το αποτύπωμά της διοίκησης Μουριάδη / Ζητώ από τους συνδημότες μου να μου δώσουν την δύναμη να υπερασπιστώ κι από θεσμική θέση το κοινό όφελος»

Με τον συνδυασμό «Ο Τόπος της Ζωής Μας», του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας, Μάκη Παπαδόπουλου, κατέρχεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος (Δ.Ε. Φιλίππων), ο Παναγιώτης Αγγελίδης.

Για την απόφασή του αυτή, ο κ. Αγγελίδης παραχώρησε συνέντευξη στον «Ενήμερο», ενώ υπογράμμισε ότι ήρθε η ώρα να αναλάβει τα ηνία του Δήμου Καβάλας, ο Μάκης Παπαδόπουλος. 

Αρχικά πείτε μας κάποια πράγματα για το βιογραφικό σας, για να σας γνωρίσουν καλύτερα οι συμπολίτες μας.

«Ονομάζομαι Παναγιώτης Αγγελίδης και κατάγομαι από τον Πλαταμώνα Καβάλας. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ανόβερο της Γερμανίας από γονείς μετανάστες. Έχω υπηρετήσει τη στρατιωτική μου θητεία ως έφεδρος αξιωματικός. Έχω διατελέσει μέλος της διοίκησης του Ε.Υ.Κ. Δράμας, πρόεδρος της Δ.Α.Κ.Ε. Νομού Δράμας, της Δ.Α.Κ.Ε. – Ι.Ν..Ε – Γ.Σ.Ε.Ε. Αν. Μακεδονίας – Θράκης, ενώ έχω εκλεγεί και μέλος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας. Από το 2019 είμαι πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λυδίας. Μιλώ αγγλικά και τουρκικά. Είμαι έγγαμος με την Χρυσούλα Τσακιράκη και έχω έναν γιο, τον Νικόλα. Ο Νικόλας είναι ιδιαίτερος για όλους μας (ΑΜΕΑ – Αυτισμό) και έχει την ειδική αγάπη και φροντίδα που θέλουν αυτά τα παιδιά».

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να κατέλθετε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος  στις εκλογές του Οκτωβρίου;

«Πάντοτε με διακατείχε μια πεποίθηση, πως ο καθένας οφείλει να προσπαθεί να βελτιώνει όσα τον ενοχλούν και να συμβάλλει στην βελτίωση μιας κατάστασης.

Ήμουν της παραδοχής του «εμένα με νοιάζει». Τέτοιες αποφάσεις δεν παίρνονται ξαφνικά. Όπως γνωρίζετε κι από το βιογραφικό μου, συμμετείχα από χρόνια πολλά στα κοινά. Τελευταία ως πρόεδρος της κοινότητας Λυδίας έζησα εκ των έσω τα αυτοδιοικητικά και σταθεροποιήθηκε η παραδοχή μου πως δεν ταιριάζει σε μένα να μην συμμετέχω στο «γίγνεσθαι» του τόπου μου, το πολιτικό, το κοινωνικό, το οικονομικό, το πολιτισμικό. Ίσως δεν ταιριάζει σε κανένα να μην είναι συμμέτοχος σε ένα τέτοιο «γίγνεσθαι», αλλά θεσμικά πέφτει σε λίγους ο κλήρος».

Γιατί επιλέξατε να συστρατευτείτε με τον Μάκη Παπαδόπουλο και τον συνδυασμό «Ο Τόπος της Ζωής Μας»;

«Πολλοί οι λόγοι που επέλεξα τον συνδυασμό του Μάκη Παπαδόπουλου. Παρακολουθούσα την πολιτική του πορεία από το μετερίζι της αντιπολίτευσης και έβλεπα δυναμισμό και σθεναρότητα που πήγαζε από γνώση και τεκμηριωμένο επιχειρηματικό λόγο. Ο χαλαρός ρυθμός των έργων που «έτρεχε» η απερχόμενη διοίκηση (για να μην γίνω σκληρός μιλώντας για απουσία έργων) με πονούσε και με έστρεφε στον προγραμματισμό του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής Μας». Τα πολλά κακώς κείμενα στον πρώην Δήμο Φιλίππων, τα οποία ως κάτοικος γνωρίζω εκ του σύνεγγυς, αλλά και η ίδια η προσωπικότητα του επικεφαλής μας, η προσήνεια και η διάθεσή του απέναντι στα καυτά θέματα του Δήμου, ήταν καθαρό κίνητρο να συμπορευτώ μαζί του σ’ αυτή την εκλογή».

Από ποιο πόστο θεωρείτε ότι θα μπορούσατε να βοηθήσετε τη νέα δημοτική αρχή στην περίπτωση που εκλεγείτε και εκλεγεί φυσικά δήμαρχος ο Μάκης Παπαδόπουλος;

«Θέλω να πιστεύω πως κανείς εκ των υποψηφίων στους συνδυασμούς δεν έχει ποταπά και ιδιοτελή κίνητρα. Μιλώντας για μένα ζητώ την στήριξη των συνδημοτών μου για να υπηρετήσω θεσμικά τα συμφέροντά τους. Θα είμαι στη διάθεση του επικεφαλής του συνδυασμού μας, για να τοποθετηθώ όπου αυτός κρίνει πως θα είμαι χρησιμότερος στην κοινή προσπάθεια για τον γρηγορότερο προς τα εμπρός βηματισμό του Δήμου μας, «Του Τόπου της Ζωής Μας».

Ποιο είναι το σχόλιό σας για τη διοίκηση του Θ. Μουριάδη; Ποιο είναι το αποτύπωμα που αφήνει στον Δήμο Καβάλας;

«Δεν θέλω να είμαι αιχμηρός με την απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Συνεργάστηκα ως πρόεδρος της κοινότητας Λυδίας και δεν ακυρώνω αυτή την συνεργασία. Δεν μπορώ να αποσιωπήσω όμως πως είναι αχνό το αποτύπωμά της, γιατί αυτό εισέπραττα από τις επαφές μου με τους συνδημότες μου, αλλά και από την προσωπική μου εκτίμηση. Εχθρός του καλού το καλύτερο λέει ο λαός και σ’ αυτό θα στοχεύσουμε με επικεφαλής μας τον κ. Μάκη Παπαδόπουλο, προωθώντας την ομαδική δουλειά και την νίκη του συνδυασμού μας για ένα εύρωστο Δήμο Καβάλας».

Θεωρείτε ότι θα καταφέρει ο συνδυασμός σας να περάσει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών;

«Πιστεύω πως τώρα ήρθε η ώρα να αναλάβει τα ηνία του Δήμου Καβάλας, ο Μάκης Παπαδόπουλος. Έχει πρόγραμμα με όραμα, δουλεμένο με προσοχή και τεκμηρίωση αλλά και μια ομάδα ικανή και έτοιμη να μαζέψει τα μανίκια και να δουλέψει. Ναι, το πιστεύω».

Ποια είναι τα μηνύματα που εισπράττετε από τις επαφές σας με τους συνδημότες μας;

«Σε κάθε επαφή με τους συνδημότες μου, (δύσκολα να διαχειριστεί κανείς συναισθηματικά τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους), εισπράττω επιτακτική ανάγκη αλλαγής σε θέματα που άπτονται της δικαιοδοσίας του Δήμου».

Τέλος, ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους πολίτες του Δήμου Καβάλας και γιατί να επιλέξουν να σας ψηφίσουν;

«Σ’ αυτή την σκληρή οικονομική συγκυρία, τις τραγωδίες των πυρκαγιών και των πλημμυρών, το μεταναστευτικό θέμα αλλά και εξ αυτών την παρακμή πολλών ηθικών αξιών, ζητώ από όλους τους συνδημότες μου να προσέλθουν στην κάλπη, γιατί η εκλογική διαδικασία είναι ύψιστη έκφανση της δημοκρατίας και με την δύναμη της ψήφου τους να αναδείξουν τους αξιότερους. Να τιμήσουν κι εμένα επιθυμώ στον συνδυασμό του Μάκη Παπαδόπουλου, με την εμπιστοσύνη τους για να μου δώσουν την δύναμη να υπερασπιστώ κι από θεσμική θέση το κοινό όφελος, τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, τον τόπο μας και τον πολιτισμό μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

KAVALA EXPO 2023: Πιο δυναμική, πιο λαμπρή, με πολλούς εκθέτες και πολλά δρώμενα

kavala-expo-2023:-Πιο-δυναμική,-πιο-λαμπρή,-με-πολλούς-εκθέτες-και-πολλά-δρώμενα

«Προσπαθούμε και φέτος να έχουμε μία έκθεση δυναμική, με εκθέτες, με προϊόντα, με επισκέπτες, ώστε στο τέλος πραγματικά ο απολογισμός να είναι πολύ θετικός. Καλούμε και τις επιχειρήσεις μας να δηλώσουν δυναμικό «παρών» και τους επισκέπτες, τους συμπολίτες μας και όχι μόνο, από την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, να είναι κοντά στους επιχειρηματίες, να δώσουμε ένα μήνυμα ότι η επιχειρηματικότητα παρά τις δυσκολίες παραμένει ζωντανή».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στην τοπική ΕΡΑ, ενόψει της KAVALA EXPO 2023, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.

«Την επόμενη Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στις 19:30, ανοίγουν οι πύλες για την 29η  KAVALA EXPO. Αυτή η έκθεση είναι για μας ένα από τα κορυφαία γεγονότα για την επιχειρηματικότητα και την τοπική οικονομία», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Μάρκος Δέμπας.

«Νομίζω ότι τα δρώμενα που έχουμε προσθέσει φέτος θα προσελκύσουν ακόμη περισσότερους επισκέπτες, γιατί το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι διπλό. Πρώτον να έχουμε επιχειρήσεις ως εκθέτες και φυσικά χιλιάδες επισκέπτες που θα βρεθούν στη Νέα Καρβάλη και στο Εκθεσιακό Κέντρο…»

«Στόχος μας είναι η KAVALA EXPO 2023 να μπορέσει να γίνει ακόμη πιο λαμπρή. Νομίζω ότι τα δρώμενα που έχουμε προσθέσει φέτος θα προσελκύσουν ακόμη περισσότερους επισκέπτες, γιατί το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι διπλό. Πρώτον να έχουμε επιχειρήσεις ως εκθέτες και φυσικά χιλιάδες επισκέπτες που θα βρεθούν στη Νέα Καρβάλη και στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου. Στη διάρκεια της KAVALA EXPO 2023, θα μετέχουν πολλές τοπικές επιχειρήσεις, αλλά και από άλλες Περιφέρειες της χώρας, όπως και επιχειρήσεις από το εξωτερικό. Υπάρχει μία πολύ δυναμική παρουσία της Σερβίας, αλλά και της Βουλγαρίας. Μάλιστα το λιμάνι του Μπουργκάς θα και η τιμώμενη περιοχή στη φετινή έκθεση. Επιχειρήσεις που θα έχουν τη δυνατότητα μέσα σε αυτό το τετραήμερο, να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, να έρθουν σε επαφή με εν δυνάμει καταναλωτές και το επόμενο στοίχημα είναι να έχουμε μία πολύ μεγάλη και αυξημένη επισκεψιμότητα. Είδαμε ότι πράγματι βοηθάνε μέσα στο χώρο των περιπτέρων όλες οι γαστρονομικές εκδηλώσεις, καθώς προσελκύουν κόσμο», σημείωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας. 

«Θα έχουμε τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στο κλείσιμο της έκθεσης μας, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, θα έχουμε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου τους Onirama, τους Φορτίσιμο την Παρασκευή, DJ party – Επίσης θα συγκεντρωθούν και χρήματα για τους πληγέντες της Θεσσαλίας»

«Προσθέτουμε και ενισχύουμε ακόμα περισσότερο φέτος τις μουσικές συναυλίες. Θα έχουμε τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στο κλείσιμο της έκθεσης μας, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, θα έχουμε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου τους Onirama, τους Φορτίσιμο την Παρασκευή, DJ party, θα λέγαμε μία φοιτητική βραδιά, μιας που ξεκινάει και η νέα φοιτητική περίοδος. Με το food truck festival που θα είναι μαζί με τις συναυλίες στον εξωτερικό χώρο της έκθεσης, θα προσελκύσουμε ακόμα περισσότερους επισκέπτες που θα έχουν την ευκαιρία να δουν τους εκθέτες, τις τοπικές επιχειρήσεις, αλλά ταυτόχρονα και να διασκεδάσουν. Να προσθέσω ότι επειδή δεν φεύγουν από το μυαλό μας οι πληγέντες της Θεσσαλίας, θα υπάρχει η δυνατότητα στους επισκέπτες να ενισχύσουν την προσπάθεια που θα κάνουμε και εμείς. Ήδη έχουμε πάρει απόφαση ως Επιμελητήριο να συγκεντρώσουμε και να στείλουμε καταρχήν νερά που είναι το πρώτο και βασικό είδος. Από εκεί και πέρα με τον δικό τους τρόπο και ευαισθησία, ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί να ενισχύσει τους πληγέντες και τα χρήματα τα οποία θα συλλέξουμε θα φύγουν προς τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας», επισήμανε καταληκτικά ο Μάρκος Δέμπας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα