Connect with us

Περιφέρεια

Τι απαντά η Περιφέρεια ΑΜΘ στο Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου

Τι-απαντά-η-Περιφέρεια-ΑΜΘ-στο-Δημοτικό-Συμβούλιο-Παγγαίου

Το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», απευθύνεται σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού (Δήμους και Περιφέρειες), οι οποίοι μπορούν να υποβάλλουν απευθείας προτάσεις για εντάξεις έργων.

Πέρα από τις προτάσεις που υπέβαλαν οι Δήμοι στο πλαίσιο του διαθέσιμου για αυτούς προϋπολογισμού του Προγράμματος, ο Περιφερειάρχης επέλεξε να εντάξει στην πρόταση της Περιφέρειας για το Πρόγραμμα δύο έργα Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, συνολικού προϋπολογισμού 12,4 εκ. € περίπου:

Α. το έργο «Παρεμβάσεις ανάπλασης και αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων στη Δ.Κ. Ελευθερούπολης, στην Τ.Κ. Ν. Ηρακλείτσας και στο παραλιακό μέτωπο της Δ.Ε. Ορφανού» του Δήμου Παγγαίου

Β. το έργο «Κατασκευή ανοιχτού Κολυμβητηρίου στη Χρυσούπολη», του Δήμου Νέστου.

Η ιδιαιτερότητα όμως του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» είναι ότι δεν αποτελεί επιχορήγηση (όπως π.χ. συμβαίνει με το ΕΣΠΑ) αλλά δάνειο.

Με άλλα λόγια, σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος, η Περιφέρεια πρέπει να συνάψει δάνειο για το σύνολο των 12,4 εκ. € για την πληρωμή των έργων, ενώ την ευθύνη για την όλη διαδικασία της δημοπράτησης,  κατασκευής και ορθής χρήσης και λειτουργίας των έργων έχουν οι Δήμοι.

Κατά την σύναψη του σχετικού δανείου απαιτείται εγγύηση με εκχώρηση για όλη την διάρκεια του δανείου (15 χρόνια) μέρους των εσόδων του εγγυητή από κάθε πηγή του για το ποσό των 15 εκ. € (αρχικό κεφάλαιο + τόκοι).

Υπό κανονικές συνθήκες, η αποπληρωμή του δανείου γίνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών. Σε περίπτωση όμως που, μετά από έλεγχο, διαπιστωθεί οποιοδήποτε πρόβλημα στην κατασκευή, στις διαδικασίες ή στη λειτουργικότητα των έργων για 5 τουλάχιστον χρόνια μετά την ολοκλήρωσή τους, το δάνειο θα βαρύνει αποκλειστικά τον εγγυητή.

Παρά το γεγονός ότι ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την εγγύηση του δανείου να την αναλάβουν οι Δήμοι, οι όποιοι έχουν και την ευθύνη για την κατασκευή και λειτουργία των έργων, κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Παρά τις επίπονες προσπάθειες και τις αλλεπάλληλες συσκέψεις στελεχών από τις τεχνικές και νομικές υπηρεσίες των Δήμων και της Περιφέρειας, δεν βρέθηκε τελικά νομικά αποδεκτή λύση, με αποτέλεσμα το βάρος της εγγύησης του δανείου να πρέπει να το αναλάβει τελικά η Περιφέρεια.

Παρ’ όλα αυτά τα προβλήματα και τις δυσκολίες, και επειδή πάνω από όλα πρέπει να προχωρήσουν τα δύο αυτά έργα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, ο Περιφερειάρχης πήρε την απόφαση να προχωρήσει η διαδικασία με εγγυητή την Περιφέρεια και την εκτέλεση των έργων από τους Δήμους, με τη σύσταση όλες οι διαδικασίες να είναι συμβατές με το θεσμικό πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Στυλιανός Ιγνατιάδης: Η θέση του περιφερειακού συμβούλου αποτελεί πρόκληση

Στυλιανός-Ιγνατιάδης:-Η-θέση-του-περιφερειακού-συμβούλου-αποτελεί-πρόκληση

«Ο Χριστόδουλος Τοψίδης αποτελεί την ιδανική επιλογή για ουσιαστική αλλαγή / Ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου στόχος μου είναι η ενίσχυση του αθλητισμού / Η διοίκηση του κ. Μέτιου έχει αφήσει αρνητικό αποτύπωμα»

Με τον συνδυασμό «Περιφερειακή Σύνθεση», του υποψηφίου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλου Τοψίδη, κατέρχεται ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της Π.Ε. Καβάλας, ο Στυλιανός Ιγνατιάδης.

Για την απόφασή του αυτή, μίλησε στον «Ενήμερο», στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι είναι αισιόδοξος για μια μεγάλη νίκη του συνδυασμού «Περιφερειακή Σύνθεση» από την πρώτη Κυριακή των εκλογών!

Πείτε μας αρχικά κάποια πράγματα για το βιογραφικό σας, ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι συμπολίτες μας.

«Ονομάζομαι Στυλιανός Ιγνατιάδης και μένω στο Κοκκινόχωμα Καβάλας, όπου είμαι πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας από το 2014 έως και σήμερα, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης και προτίμησης των συμπολιτών μου. Εργάζομαι ως υπάλληλος στη Δ.ΥΠ.Α. (πρώην Ο.Α.Ε.Δ.) της Ελευθερούπολης. Παράλληλα είμαι προπονητής ποδοσφαίρου με Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Προπονητών Ποδοσφαίρου UEFA  A».

Ποιος ήταν ο λόγος που σας ώθησε να κατέλθετε ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Καβάλας στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου;

«Το κίνητρο μου είναι ένα: η επιθυμία να προσφέρω στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, στον τόπο που ζω και αγαπώ και να συμβάλλω με όλες τις δυνάμεις μου για το κοινό καλό με παρακινητή και συνοδοιπόρο μου τον υποψήφιο περιφερειάρχη μας, Χριστόδουλο Τοψίδη. Η θέση του περιφερειακού συμβούλου αποτελεί πρόκληση και πρόσκληση ν’ ασχοληθώ με τα κοινά, οργανωμένα και στοχευμένα. Εστιάζοντας και αναδεικνύοντας τα δυνατά στοιχεία του τόπου μας. Είμαι αποφασισμένος να παλέψω για να γίνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αυτό που πραγματικά της αξίζει».

Γιατί επιλέξατε να συστρατευτείτε με τoν Χριστόδουλο Τοψίδη και τον συνδυασμό «Περιφερειακή Σύνθεση»;

«Θεωρώ ότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Χριστόδουλος Τοψίδης αποτελεί την ιδανική επιλογή για ουσιαστική αλλαγή. Είναι ένας άνθρωπος που πιστεύω και εκτιμώ βαθύτατα, όχι μόνο για την πολιτική του δράση, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. O συνδυασμός «Περιφερειακή Σύνθεση» και τα μεγάλα έργα τα οποία οραματίζεται, αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τον τόπο μας και για μένα τον ίδιο. Έτσι αποφάσισα να θέσω των εαυτό μου στην υπηρεσία των πολιτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Από ποιο πόστο θεωρείτε ότι θα μπορούσατε να βοηθήσετε τη νέα περιφερειακή αρχή, αν εκλεγείτε και εκλεγεί φυσικά περιφερειάρχης ο κ.Τοψίδης;

«Ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου, στις απώτερες βλέψεις μου είναι η ενίσχυση του κλάδου του αθλητισμού. Δίπλα στα παιδιά, δίπλα στους νέους μας πάντα! Γιατί αποτελούν το μέλλον, το οποίο χτίζεται λιθαράκι – λιθαράκι και ο αθλητισμός είναι θεμέλιος λίθος! Και ποιος είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κράτους; Κίνητρα, ώστε τα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό και κανένα να μην το στερηθεί στην περιοχή που γεννιέται και μεγαλώνει. Προσωπικός μου στόχος είναι να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη διάθεση δημοσίων πόρων για τις αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις, επιχορηγήσεις αθλητικών σωματείων και υλοποίηση προγραμμάτων άθλησης. Επιπλέον ως γνώστης του αντικειμένου, λόγω της εργασιακής μου ιδιότητας, εκτιμώ ότι πρέπει να γίνουν στοχευμένες προσπάθειες για την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων Ε.Σ.Π.Α., για την επαγγελματική κατάρτιση των νέων. Έτσι ώστε οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού, δημόσιου και κοινωνικού τομέα, να μπορούν να προβούν στην πρόσληψη άνεργων νέων που να διαθέτουν όμως την απαιτούμενη εμπειρία και εξειδίκευση. Κι αυτό γιατί ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. από την έναρξη της οικονομικής κρίσης είναι το υψηλό ποσοστό ανεργίας που παρατηρείται σε νεαρές ηλικίες από 18 έως 29 ετών».

Ποιο είναι το σχόλιό σας για τη διοίκηση του κ. Μέτιου; Ποιο είναι το αποτύπωμα που αφήνει στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ.;

«Η διοίκηση του κ. Μέτιου έχει αφήσει αρνητικό αποτύπωμα, όχι μόνο στην Π.Ε. Καβάλας, αλλά συνολικά σε όλη την Π.Α.Μ.Θ. Θα μπορούσα να απαριθμήσω δεκάδες πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει από τη διοίκηση του κ. Μέτιου και δεν έγιναν. Θα προτιμήσω την γλώσσα των αριθμών που είναι πάντα ειλικρινής και αμείλικτη. Σε όλους τους αναπτυξιακούς δείκτες και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Π.Α.Μ.Θ. καταγράφει αρνητικές πρωτιές, δηλαδή βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις. Αυτές οι αρνητικές επιπτώσεις είναι η απάντηση στην ερώτηση».

Ποια είναι τα μηνύματα που εισπράττετε από τις επαφές σας με τους συμπολίτες μας;

«Αφουγκράζομαι μια έντονη απογοήτευση στον κόσμο για την κατάσταση που επικρατεί σε όλους τους τομείς. Ανησυχία και αβεβαιότητα, η οποία ενισχύεται από το γεγονός ότι οι νέοι εγκαταλείπουν τον τόπο μας και φεύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας καλύτερη τύχη, μη έχοντας εδώ καμία προοπτική. Είμαστε σε καθημερινή επαφή με πολλούς ανθρώπους και προσπαθούμε να αφουγκραστούμε τις ανάγκες τους και τις αγωνίες τους. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα. Άλλωστε δεν έχουμε μόνο καλές προθέσεις, αλλά και σχέδιο που μπορεί να εφαρμοστεί. Αυτός είναι και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης, να υπηρετούμε και να προστατεύουμε τον συμπολίτη μας».

Πιστεύετε ότι θα καταφέρει ο συνδυασμός σας να κερδίσει αυτή τη φορά τις περιφερειακές εκλογές;

«Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για μια μεγάλη νίκη του συνδυασμού μας από την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Τα καθημερινά θετικά σχόλια και τα συγχαρητήρια του κόσμου με τον οποίο επικοινωνώ, δείχνουν για εμάς υψηλό ποσοστό από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Οι συμπολίτες μας ανταποκρίνονται με ιδιαίτερα θετικό τρόπο στις προεκλογικές μας κινήσεις. Εξάλλου ο κ. Τοψίδης υποσχέθηκε σκληρή δουλειά έχοντας ως άμεση προτεραιότητά του να βάλει στην πρώτη γραμμή ανθρώπους που έχουν όραμα, σχέδιο και θέληση, να εκφράσουν τις σύγχρονες απαιτήσεις στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Ανθρώπους με όρεξη για δουλειά».

Τέλος, ποιο είναι το δικό σας μήνυμά σας προς τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας και γιατί να επιλέξουν να σας ψηφίσουν; «Δίχως μεγάλες υποσχέσεις έφτασε η στιγμή για ενεργό δράση έμπρακτα και όχι μόνο με λόγια για να μεταβούμε στο «εμείς» υπηρετώντας με σθένος και υπευθυνότητα τις ανάγκες της κοινωνίας μας. Η αγάπη σας αποτελεί την ενεργοποιό δύναμη που απελευθερώνει ότι πιο δυνατό έχω μέσα μου και με ωθεί να τολμώ και να ελπίζω. Φίλες και φίλοι σας καλώ να στηρίξετε την «Περιφερειακή Σύνθεση». Εσείς, γνωστοί και άγνωστοι θα κρίνετε! Υπερκομματικά, με γνώμονα το έργο, τις πράξεις, την προσωπικότητα και όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα και συγκροτούν τον χαρακτήρα της καθεμιάς υποψήφιας και του καθενός υποψήφιου. Γι’ αυτό ζητώ τη στήριξή σας, για να μας δώσετε την ευκαιρία να κάνουμε το μεγάλο βήμα μπροστά και να διεκδικήσουμε όλα όσα για τα οποία αγωνιζόμαστε και πιστεύουμε».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Ο Χρήστος Μέτιος παρουσίασε το πρόγραμμα και τους υποψηφίους του συνδυασμού του στην Π.Ε. Καβάλας

Ο-Χρήστος-Μέτιος-παρουσίασε-το-πρόγραμμα-και-τους-υποψηφίους-του-συνδυασμού-του-στην-ΠΕ.-Καβάλας

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Lucy της Καβάλας η δεύτερη πολιτική εκδήλωση της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης, της παράταξης που ηγείται ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Ο κ. Μέτιος παρουσίασε το έργο και το πρόγραμμά του για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής, της υγείας, της παιδείας, της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και των υποδομών στις οδικές μεταφορές, στην αντιπλημμυρική προστασία, στη συντήρηση κτιρίων και στα έργα ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα.

Ο κ. Μέτιος τόνισε ότι, κατά τη διάρκεια της διοίκησής του, μόνο στον τομέα των υποδομών, έχουν δρομολογηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και στη Θάσο πάνω από 100 έργα και μελέτες, συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 106 εκατομμύρια ευρώ.

 Επισήμανε ότι η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση είναι η μοναδική περιφερειακή παράταξη που διαθέτει ολοκληρωμένο, κοστολογημένο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα και ανέφερε ότι το Σχέδιό του για την ανάπτυξη της Περιφέρειας περιλαμβάνει πάνω από 690 έργα, μελέτες και δράσεις που είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε υλοποιούνται, είτε ξεκινούν άμεσα είτε βρίσκονται σε φάση διαγωνισμού.

Υπογράμμισε δε ότι ο σχεδιασμός του για το αμέσως επόμενο διάστημα περιλαμβάνει πάνω από 70 νέα έργα σε όλη την Περιφέρεια, από τα οποία τα 18 είναι για την Καβάλα και τη Θάσο με συνολικό εκτιμώμενο προϋπολογισμό 32 εκατομμύρια ευρώ, και κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν τα πρόσωπα, τις θέσεις και το πρόγραμμα της κάθε παράταξης.

Στη συνέχεια ο κ. Μέτιος παρουσίασε τους 23 υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Πρόκειται για 10 γυναίκες και 13 άνδρες, για τους οποίους ο κ. Μέτιος τόνισε ότι είναι «ενεργοί πολίτες, γνωστοί από την επαγγελματική τους δραστηριότητα και την κοινωνική τους παρουσία, μια δυναμική ένωση ανθρώπων με εμπειρία και διαδρομή στην αυτοδιοίκηση αλλά και ανθρώπων που δοκιμάζουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους».

Στην εκδήλωση της Καβάλας παρών ήταν και ο επιχειρηματίας – ξενοδόχος κ. Παναγιώτης Ζαμπέκος, ο οποίος είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης στη Θάσο.

Οι 23 υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΠΕ Καβάλας:

  1. Αντωνιάδης Κώστας (Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας ΑΜΘ – Δικηγόρος)
  2. Γάκης Χρήστος (Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος ΑΜΘ – Δικηγόρος)
  3. Γεωργιτσοπούλου Ροδόπη (Αρχιτέκτων Μηχανικός)
  4. Γραμμένος Γιώργος (Δικηγόρος –Πρόεδρος Δικηγορικού Συμβουλίου Καβάλας – πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας)
  5. Δίγκογλου Παναγιώτα (Ερευνήτρια και project manager)
  6. Εμμανουηλίδης Βασίλης (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός)
  7. Ζησίμου Παύλος (Επιχειρηματίας)
  8. Ζιάρου Μαρία (Κτηματομεσίτρια)
  9. Καλαμούκη Βιργινία (Ιδιωτική υπάλληλος)
  10. Καραγιώργης Ανδρέας (Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αλιευτικής Πολιτικής – Ιδιοκτήτης Φροντιστηρίου ξένων γλωσσών – Καθηγητής Ιταλικών – Δημοσιογράφος)
  11. Καραγκιοζίδου Άννα (Χειρίστρια ιατρικών συσκευών στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Γ. Νοσοκομείου Καβάλας)
  12. Καρακότσαλης Γιάννης (Ιδιωτικός Υπάλληλος – προπονητής ποδοσφαίρου)
  13. Κονδυλίδου Βίλλυ (Βασιλική) (Ιδιοκτήτρια κέντρων ξένων γλωσσών – Μεταφράστρια – Διερμηνέας)
  14. Μερασεδόγλου Αντιγόνη (Λιμενικός)
  15. Μπάης Κυριάκος (Εκπαιδευτικός Δ/ντης Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεώνα)
  16. Μωυσίδου Στέλλα (Νομικός)
  17. Παπαδόπουλος Κίμων (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού – Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Καβάλας)
  18. Παπαδόπουλος Σωτήρης (Ιδιοκτήτης επιβατικών δημόσιας χρήσεως αυτοκινήτων)
  19. Παπακοσμάς Κωνσταντίνος (Υπάλληλος – Ερευνητής ιστορίας)
  20. Πολίτης Αλέξης (Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας – Ιατρός)
  21. Χαρίτου Δέσποινα (Μπέττυ) (Τεχνολόγος Γεωπόνος – Νοσηλεύτρια)
  22. Χατζηραφαηλίδου Κυριακή (Δικηγόρος)
  23. Χατζηφωτιάδης Χρήστος (προπτυχιακός φοιτητής Δ.Π.Θ)

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Κική Αλεπίδου: Η Περιφέρεια είναι μια μικρή κυβέρνηση

Κική-Αλεπίδου:-Η-Περιφέρεια-είναι-μια-μικρή-κυβέρνηση

«Ως άνθρωπος μ’ αρέσει να εξελίσσομαι / Κυνηγάω με πείσμα και υπομονή τους στόχους μου / Έχω την εμπειρία από το δημοτικό συμβούλιο / Η παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη μπορεί να ενώσει αυτοδιοικητικές δυνάμεις»

Για την απόφασή της να κατέλθει ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος της Π.Ε. Καβάλας στις επικείμενες εκλογές του Οκτωβρίου, με τον συνδυασμό «Περιφερειακή Σύνθεση», του υποψηφίου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλου Τοψίδη, μίλησε στον «Ενήμερο», η Κική Αλεπίδου.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ε», η κ. Αλεπίδου υπογράμμισε ότι οι πολίτες της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., έχουν πλέον πεισθεί ότι ο τόπος μας πρέπει να αλλάξει σελίδα. Δήλωσε δε έτοιμη να προσφέρει από όποιο πόστο κι αν της ανατεθεί, μιας και ως άνθρωπος πιστεύει στη σκληρή δουλειά, στην προσπάθεια και στον έντιμο αγώνα. 

Πείτε μας αρχικά κάποια πράγματα για το βιογραφικό σας, ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι συμπολίτες μας.

«Γεννήθηκα στον Πλατανότοπο του Δήμου Παγγαίου, όπου και ζω μέχρι σήμερα. Είμαι παιδί αγροτικής, τρίτεκνης, παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας. Από τους γονείς μου έμαθα να κυνηγάω με πείσμα και υπομονή τους στόχους μου, χωρίς να πατάω επί πτωμάτων. Από τον παππού μου κληρονόμησα το «μικρόβιο» της ενασχόλησης μου με τα κοινά, καθώς ο ίδιος διετέλεσε πρόεδρος στο χωριό για 8 χρόνια και πρόεδρος για 13 χρόνια του Τ.Ο.Ε.Β. Πιέριας Κοιλάδας. Επαγγελματικά ασχολούμαι με τις αμπελοκαλλιέργειες, το οικογενειακό παραδοσιακό αποστακτήριο και την ταβέρνα μας, «Το κάτι άλλο» που βρίσκεται στον Πλατανότοπο του Δήμου Παγγαίου. Συμμετέχω ενεργά στα κοινά ως μέλος αθλητικών, πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων. Η αγάπη μου για τον τόπο, ήταν αυτή που με ώθησε να συμμετέχω στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές του Δήμου Παγγαίου, όπου και εκλέχθηκα δημοτική σύμβουλος από τη Δημοτική Ενότητα Πιερέων».

Ποιος ήταν ο λόγος που σας ώθησε να κατέλθετε ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου;

«Ως άνθρωπος μ’ αρέσει να εξελίσσομαι και όταν αποφασίζω κάτι θέλω να έχει και συνέχεια. Το να εκπροσωπείς τον τόπο σου σε περιφερειακό επίπεδο είναι μεγάλη ευθύνη και τιμή. Έχοντας ήδη την εμπειρία στα προβλήματα της κοινωνίας σε δημοτικό επίπεδο, επιθυμώ να συμβάλω στην άμβλυνση αυτών των προβλημάτων για την τοπική κοινωνία αλλά και την Περιφέρεια. Για μένα η Περιφέρεια είναι μια μικρή κυβέρνηση και το στοίχημα με τον εαυτό μου μεγάλο, αλλά είμαι αισιόδοξη».

Γιατί επιλέξατε να συστρατευτείτε με τον Χριστόδουλο Τοψίδη και τον συνδυασμό Περιφερειακή Σύνθεση;

«Εκτιμώ και σέβομαι τον κ. Τοψίδη. Δεν θα μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση του, καθώς η προσέγγιση του προς το πρόσωπο μου ήταν ανθρωποκεντρική. Στις μεταξύ μας προσωπικές συζητήσεις διαπίστωσα πως υπήρχε ουσιαστικό νόημα, κάτι το οποίο επίσης συνέβαλε θετικά στην απόφαση μου. Πριν την απάντηση μου, ως όφειλα, συμβουλεύτηκα την οικογένεια μου, τους φίλους μου, τους ανθρώπους που εκτιμώ, αλλά και έμπειρους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης. Για μένα ήταν μια ιδέα που άνθισε και ωρίμασε. Εύχομαι με την συμμετοχή μου να καταφέρω καταρχάς ως υποψήφια και έπειτα ως περιφερειακή σύμβουλος, αν φυσικά το επικροτήσουν οι συμπολίτες μου με τη ψήφο τους, να προσφέρω στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου».

Από ποιο πόστο θεωρείτε ότι θα μπορούσατε να βοηθήσετε τη νέα περιφερειακή αρχή, αν εκλεγείτε και εκλεγεί φυσικά περιφερειάρχης ο Χριστόδουλος Τοψίδης;

«Θα πρέπει να δηλώσω πως αν μου δοθεί η δυνατότητα να προσφέρω υπάρχει μεγάλη όρεξη για δουλειά. Ως άνθρωπος πιστεύω στη σκληρή δουλειά, την προσπάθεια και στον έντιμο αγώνα. Δεν έχω μάθει στα ωραία λόγια. Απέδειξα μέσα από την δράση μου στον Δήμο Παγγαίου, στον αγροτικό τομέα που είναι και η βασική μου ενασχόληση, στις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες μου, στη στήριξη μου απέναντι στην Εκκλησία, πως είμαι ικανή και διαθέσιμη. Πολλές φορές τα μικρά πράγματα δημιουργούν τη διαφορά. Με έργα μπορούμε να πετύχουμε. Όχι με λόγια. Νομίζω πως εμείς οι άνθρωποι δίνουμε αξία στους θεσμούς και πως το παρελθόν μας είναι η καλύτερη απόδειξη για το μέλλον».

Ποια είναι τα μηνύματα που εισπράττετε από τις επαφές σας με τους συμπολίτες μας;

«Η ανταπόκριση των πολιτών είναι εντυπωσιακή και διαρκώς αυξάνει. Οι πολίτες θέλουν να ακούσουν κάτι νέο, κάτι διαφορετικό. Να δουν νέα άτομα με όραμα και προτάσεις. Και αυτό εισπράττουμε καθημερινά στις επαφές μας. Νομίζω πως οι πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης έχουν πεισθεί πως θα πρέπει ο τόπος μας να αλλάξει σελίδα».

Πιστεύετε ότι θα καταφέρει ο συνδυασμός σας να κερδίσει αυτή τη φορά τη διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης;

«Ο Χριστόδουλος Τοψίδης και ο συνδυασμός «Περιφερειακή Σύνθεση» αποτελούν ίσως τον μοναδικό συνδυασμό που μιλά ανοιχτά για τα προβλήματα της Περιφέρειας μας, προτείνει λύσεις και έχει συγκεκριμένες προτάσεις. Νομίζω επίσης πως είναι και η μόνη παράταξη που μπορεί να ενώσει αυτοδιοικητικές δυνάμεις με τον ίδιο στόχο. Και αυτό με κάνει αισιόδοξη για την επιτυχία του συνδυασμού μας. Πιστεύω πως η Π.Ε. Καβάλας έχει ένα δυνατό ψηφοδέλτιο με άξια στελέχη και αυτό θεωρώ πως θα δώσει και την νίκη στον κ. Χριστόδουλο Τοψίδη».

Τέλος, ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και γιατί να επιλέξουν να σας ψηφίσουν;

«Αποφάσισα να συμμετέχω στον συνδυασμό γιατί πιστεύω πως τα προβλήματα του Δήμου μου ξεπερνούν πλέον τα όρια του Δήμου. Είναι σύνθετα και χρειάζονται συνεργασίες σε επίπεδο Περιφέρειας για να αντιμετωπιστούν. Είμαι εκλεγμένη και θεωρώ πως μέσα από τη μάχη μου για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ως περιφερειακή σύμβουλος θα είμαι πολύ πιο χρήσιμη και αποτελεσματική για όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Γνωρίζω πως λόγω της αλλαγής του νόμου οι έδρες μειώθηκαν, όποτε για όλους μας είναι ένας δύσκολος αγώνας η εκλογή. Ελπίζω όμως οι κάτοικοι της Π.Ε. Καβάλας να μου δώσουν τη δυνατότητα μέσα από την εκλογή μου να αποδείξω τι αξίζω».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα