Connect with us

Νέα Θάσου

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος

Συνάντηση-του-Δημάρχου-Θάσου-με-τον-Διοικητή-της-2ης-Περιφερειακής-Διοίκησης-του-Λιμενικού-Σώματος

Σήμερα, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου μεταξύ του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη και του Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχο κ. Γιαμά Ευστρατίου, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημητρίου Μανίτσα.

Ο Διοικητής της 2ης ΠΕΔΙΛΣ συνοδεύονταν από την Διοικητή του Α’ Λιμενικού Τμήματος Θάσου κα.  Ευανθία Αλατά και τον  Υποδιοικητή κ. Ανέστη Μουρατίδη.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος στη Θάσο και ζητήματα συνεργασίας του Δήμου Θάσου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου με το Λιμενικό Σώμα.

Ειδικότερα συζητήθηκε αναλυτικά ο τρόπος συνεργασίας για την άμεση επισκευή του λιμενικού σκάφους της Θάσου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Ευχαριστούμε θερμά τον Αρχιπλοίαρχο για ακόμη μία  επίσκεψη του στον τόπο μας και για το έμπρακτο και συνεχές ενδιαφέρον του για τη Θάσο.

Με την σημερινή συνάντηση επιβεβαιώνεται, για ακόμη μία φορά, το υψηλό επίπεδο συνεργασίας του Δήμου Θάσου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου με το Λιμενικό Σώμα, προς όφελος του τόπου μας.

Η στήριξη του Δήμου Θάσου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους, προς την τοπική Λιμενική Αρχή είναι δεδομένη και διαρκής».

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Νέα Θάσου

Αγγελική Δεληκάρη: Τέλος στην αγωνία για το Ειρηνοδικειο της Θάσου!

Αγγελική-Δεληκάρη:-Τέλος-στην-αγωνία-για-το-Ειρηνοδικειο-της-Θάσου!

Ανταποκρινόμενη στην αγωνία που εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου με ψήφισμά του την 20η Νοεμβρίου 2023, η Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη συναντήθηκε την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2023 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Ιωάννη Μπούγα. Στην πολύ παραγωγική αυτή συνάντηση η κυρία Δεληκάρη τόνισε τη σημασία που έχει για το νησί η διατήρηση του Ειρηνοδικείου, προκειμένου να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο οι πολίτες της Θάσου.

Ο κ. Μπούγας σημείωσε πως το Δικαστήριο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, καθώς δεν υπήρχαν εκ μέρους της ηγεσίας του Υπουργείου σκέψεις για κατάργησή του. Μάλιστα εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο της αναβάθμισής του.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου

Φωταγώγηση-του-Χριστουγεννιάτικου-Καραβιού-του-Δήμου-Θάσου

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023 στο Λιμανάκι της Θάσου (Λιμένας) Θάσου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θάσου κ, Γεώργιο Κουτσουμανή, παρουσία του Δήμαρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου κ. Δημητρίου Πιπίνη, του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημητρίου Μανίτσα και των Αντιδημάρχων κ. Σταύρου Τσολάκη, κ Σωτήρη Στρατηγέντα και κ. Γεωργίου Τσουλκάνη.

Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κάτοικων της Θάσου με τα παιδιά τους και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες η Φιλαρμονική του Δήμου Θάσου και μικρά παιδιά με τους γονείς τους απελευθέρωσαν στο ουρανό της Θάσου φαναράκια με τις Χριστουγεννιάτικές Ευχές τους.

Μετά το πέρας της φωταγώγησης προσφέρθηκαν κεράσματα σε μικρούς και μεγάλους στην κεντρική αίθουσα του Κτιρίου του Καλογερικού.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καβάλας

Πανήγυρις-Ιερού-Ναού-Αγίου-Νικολάου-Καβάλας

Το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών της εορτής του αγίου Νικολάου αρχιεπισκόπου Μύρων, του θαυματουργού, και της πανηγύρεως του ομώνυμου ιερού ναού Καβάλας, έχει ως εξής:

ΤΡΙΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
6 μ.μ.: Ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.-

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
7 π.μ.: Ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.-
10.30 π.μ.: Η Λιτάνευση της ιεράς Εικόνας του Αγίου στις οδούς της αγοράς και του λιμένος.-
5 μ.μ.: Ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, η Παράκλησις, οι Χαιρετισμοί και τα Εγκώμια του αγίου Νικολάου.-

Για την εξυπηρέτηση των πιστών κατά τις ημέρες 5 και 6 Δεκεμβρίου ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου θα παραμείνει ανοιχτός από τις 7 π.μ. έως τις 10 μ.μ.-

Χρόνια πολλά και ευλογημένα στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες!

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα