Connect with us

Καβάλα

Στο πλευρό των αγροτών ο Φίλιππος Αναστασιάδης

Στο-πλευρό-των-αγροτών-ο-Φίλιππος-Αναστασιάδης

Αρωγός και συμπαραστάτης των αγροτών, στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια, δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

«Τα προβλήματα των αγροτών είναι πολλά, σημαντικά και συσσωρευμένα. Έχουν να κάνουν με το ενεργειακό κόστος, με την υγειονομική κρίση σε σχέση με την κατανάλωση των αγροτικών προϊόντων και φυσικά με τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες πολλών περιοχών του δήμου μας», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Παγγαίου.

«Οι αγρότες μας έχουν φτάσει στα όριά τους – Δεν έχουν απολαβές από τον κόπο που κατέβαλαν και πραγματικά δυσκολεύονται να καλλιεργήσουν – Οι τιμές των αγροτικών εφοδίων έχουν εκτιναχθεί σε ποσοστό που ξεπερνά ακόμη και το 200%»

«Δυστυχώς δεν έχουν αποζημιωθεί ανάλογα με τα ποσά που θα έπρεπε. Απαιτείται ριζική αναδιάρθρωση του κανονισμού του ΕΛ.Γ.Α., ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να μπορέσει να γίνεται έγκαιρη εκτίμηση και ορθή αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών. Φυσικά δεν μας διαφεύγει το μεγάλο θέμα της περιοχής μας, που έχει να κάνει με την εναέρια προστασία από το χαλάζι, κάτι που διεκδικούμε εδώ και πολύ καιρό. Ενώ από όλες τις κυβερνήσεις λαμβάνουμε υποσχέσεις για το θέμα, δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα, με αποτέλεσμα οι αγρότες και οι καλλιέργειες τους να βρίσκονται διαρκώς στο έλεος των έντονων και πολλών φαινομένων. Οι αγρότες μας έχουν φτάσει στα όριά τους. Προέρχομαι από αγροτική οικογένεια και γνωρίζω την κατάσταση που βιώνουν. Δεν έχουν απολαβές από τον κόπο που κατέβαλαν και πραγματικά δυσκολεύονται να καλλιεργήσουν. Οι τιμές των αγροτικών εφοδίων έχουν εκτιναχθεί σε ποσοστό που ξεπερνά ακόμη και το 200%», τόνισε στη συνέχεια ο Φίλιππος Αναστασιάδης.

«Στον βαθμό που μπορούμε ως δήμος είμαστε κοντά στους πολίτες κι αυτό το εισπράττω και με την καθημερινή επαφή με τους αγρότες. Για τα υπόλοιπα είμαστε ένας μοχλός πίεσης…»

«Είμαστε αρωγοί, είμαστε δίπλα στους αγρότες της περιοχής μας και με την παρουσία μου σε διάφορες συγκεντρώσεις που κάνουν. Είναι δικοί μας άνθρωποι, οφείλω να το κάνω, γνωρίζω τον μόχθο τους. Είμαστε κοντά τους όμως και με δράσεις. Αυτές έχουν να κάνουν με τα μεγάλα έργα της αγροτικής οδοποιίας με τη συντήρηση που έχει ήδη γίνει και τη δημοπράτηση του μεγάλου έργου των 9,2 εκ. ευρώ κι έχει να κάνει με την αγροτική οδοποιία σε όλο το μήκος και πλάτος του δήμου, έργο που ανάλογο δεν έχει γίνει ποτέ. Δεύτερον είναι ότι έχουμε μια τέτοια αγροτική πολιτική με την οποία βοηθάμε τους παραγωγούς υπό την έννοια ότι παρά το ενεργειακό κόστος και τις αυξήσεις, κρατάμε σταθερή τιμή από το 2014 στο κόστος της άρδευσης ανά κιλοβατώρα, στα 15 λεπτά το κυβικό. Επίσης έχουμε και μια ανάλογη πολιτική σε ακραία καιρικά φαινόμενα όπως χαλαζοπτώσεις που με έκτακτες αποφάσεις της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. μειώνουμε τα τέλη άρδευσης στο 50% στις περιοχές που πλήττονται. Στον βαθμό που μπορούμε ως δήμος είμαστε κοντά στους πολίτες κι αυτό το εισπράττω και με την καθημερινή επαφή με τους αγρότες. Για τα υπόλοιπα είμαστε ένας μοχλός πίεσης θεσμικά, για να μπορούμε να διεκδικούμε από την πολιτεία στο πλευρό των αγροτών και να μπορέσουμε με στοιχεία να επιχειρηματολογήσουμε για τα σημαντικά και δίκαια αιτήματά τους», ανέφερε ακόμη για το θέμα ο δήμαρχος Παγγαίου.

«Οι παρεμβάσεις που γίνονται απλώνονται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του δήμου μας…»

Στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ε» ο δήμαρχος Παγγαίου μίλησε και αναφορικά με τα έργα που εξελίσσονται στο σύνολο του δήμου Παγγαίου, δηλώνοντας: «Οι παρεμβάσεις που γίνονται απλώνονται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του δήμου μας. Πέρα από τους βιολογικούς καθαρισμούς που κατασκευάζονται τώρα στο παραλιακό μέτωπο, ολοκληρώθηκε και ήδη λειτουργεί αυτός της Δ.Ε. Παγγαίου, ενώ γίνονται σε διάφορα σημεία και ασφαλτοστρώσεις. Οδικά τμήματα που έχει κρίνει η Τ.Υ. του δήμου μας, έχοντας ιεραρχήσει τις ανάγκες που υπάρχουν, βελτιώνονται σημαντικά. Όσον αφορά το μεγάλο έργο των 3,1 εκ. ευρώ που έχει να κάνει με την αντιπλημμυρική προστασία, εκεί υπάρχει πρόβλημα με τον ανάδοχο και εκτιμώ ότι θα πάμε στον δεύτερο κατά σειρά για να μπορέσει πλέον να συνεχίσει. Επίσης δουλεύουμε πολλά έργα όσον αφορά τα σχολεία μας, αλλά και τις ενεργειακές αναβαθμίσεις των δημοσίων κτηρίων, όπου είμαστε σε ένα πολύ καλό ποσοστό. Καταφέραμε τα δημόσια κτίσματα να είναι όλα ευπρεπισμένα και πολλά να έχουν ήδη αναβαθμιστεί και θεωρώ ότι αυτά είναι σημαντικά έργα και για την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και για να έχουν ένα καλό περιβάλλον όσοι συναλλάσσονται με τον δήμο. Επίσης δουλεύει το έργο της κομποστοποίησης, έχει προκύψει ανάδοχος και θα εγκατασταθεί το επόμενο διάστημα. Γίνονται πολλές παρεμβάσεις σε δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, ενεργειακή αναβάθμιση όλων των αντλιοστασίων του δήμου σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, προκειμένου να έχουμε εξοικονόμηση στην ενέργεια μας. Σε εξέλιξη είναι αναπλάσεις σε Παλαιοχώρι, Νικήσιανη, Νέα Πέραμο, γήπεδα 5Χ5 στα Δωμάτια, αλλά και στην Εξοχή. Είναι πολλά έργα παράλληλα στα σκαριά, καθώς έχουμε υπογράψει συμβάσεις ή έχουν δημοπρατηθεί, έργα που θα αρχίσουν άμεσα για να τα χαίρονται οι συμπολίτες μας».

«Αυτά τα δυο χρόνια της έντονης υγειονομικής κρίσης μας βοήθησαν για να βάλουμε ακόμη μεγαλύτερες βάσεις στον ελλαδικό τουρισμό, αλλά και σε αυτόν από τα Βαλκάνια και όχι μόνο…»

Ο δήμαρχος Παγγαίου αναφέρθηκε καταληκτικά στις προσδοκίες που υπάρχουν για την φετινή τουριστική περίοδο, αλλά και για την προετοιμασία σε επίπεδο υποδομών εκ μέρους του δήμου.

«Από το 2020, εν μέσω υγειονομικής κρίσης, δώσαμε δείγματα γραφής και είχαμε προνοήσει, ώστε να είμαστε έτοιμοι λόγω της δίψας του κόσμου για τουρισμό και αναψυχή. Ξέραμε ότι η περιοχή μας θα ήταν ένας τουριστικός πόλος και πραγματικά και το 2021 είχαμε ακόμη μεγαλύτερη έλευση επισκεπτών. Αυτά τα δυο χρόνια της έντονης υγειονομικής κρίσης μας βοήθησαν για να βάλουμε ακόμη μεγαλύτερες βάσεις στον ελλαδικό τουρισμό, αλλά και σε αυτόν από τα Βαλκάνια και όχι μόνο, ώστε να μπορούμε να καθιερώσουμε τον δήμο Παγγαίου ως έναν τουριστικό, κυρίως καλοκαιρινό, προορισμό. Έχουμε εδραιωθεί μέσα σε δύσκολους καιρούς και προς αυτήν την κατεύθυνση η περιοχή μας είναι ένας τουριστικός πυλώνας όχι μόνο για την Π.Ε. Καβάλας, αλλά και για όλη την Περιφέρεια Α.Μ.Θ.», επισήμανε σχετικά ο κ. Αναστασιάδης.

«Με την άοκνη προσπάθεια των υπηρεσιών μας, αλλά και αυτές της διοίκησης, μπορούμε να ανταποκριθούμε σε έναν δήμο σύγχρονο τουριστικά αναπτυσσόμενο. Οι υποδομές μας έχουν μεγάλο ορίζοντα που αγγίζει το 2050…»

«Φροντίζουμε κάθε χρόνο, όχι μόνο να συντηρούμε τις υποδομές μας, αλλά και να τις αναπροσαρμόζουμε σύμφωνα με τις εξελίξεις που έχουμε. Καθαριότητα, επάρκεια νερού ύδρευσης, αποχετευτικά δίκτυα και βιολογικοί καθαρισμοί είναι ψηλά στην ατζέντα μας. Μπορώ να βεβαιώσω τους συμπολίτες μας ότι έχουμε την υποδομή για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του τουριστικού ρεύματος και το φετινό καλοκαίρι. Δηλώνουμε έτοιμοι, παρά τις δύσκολες εγχώριες και διεθνείς συγκυρίες. Με την άοκνη προσπάθεια των υπηρεσιών μας, αλλά και αυτές της διοίκησης, μπορούμε να ανταποκριθούμε σε έναν δήμο σύγχρονο τουριστικά αναπτυσσόμενο.

Οι υποδομές μας έχουν μεγάλο ορίζοντα που αγγίζει το 2050. Για παράδειγμα η πρόταση που έχει γίνει για τον βιολογικό της Δ.Ε. Ελευθερών έχει γίνει με πρόβλεψη που θα μπορεί να εξυπηρετήσει διπλάσιο κόσμο από τον σημερινό. Με αυτή τη λογική, αν κινηθούμε σκεπτόμενοι μακροπρόθεσμα, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι από τις υποδομές που έχουμε», σημείωσε καταληκτικά στα όσα δήλωσε στον «Ε» ο δήμαρχος Παγγαίου.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

«Πανταχού παρών» το Επιμελητήριο Καβάλας

«Πανταχού-παρών»-το-Επιμελητήριο-Καβάλας

Μάρκος Δέμπας: Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην καρδιά της Αθήνας / Ζητάμε ηρεμία και μια σταθερή κυβέρνηση / Βλέπουμε έσοδα, αλλά από τη μια τσέπη μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν

«Το πρώτο τρίμηνο του 2023 είναι ιδιαίτερα πυκνό και πιεστικό με πολλές δράσεις. Από την πλευρά μας, ως Επιμελητήριο Καβάλας, προσπαθούμε να δηλώσουμε «παρών» παντού, βοηθώντας ουσιαστικά τις επιχειρήσεις μας σε όλα τα επίπεδα», τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.

«Δεν είναι μόνο οι παρεμβάσεις μας σε θέματα ακρίβειας, πληθωρισμού, αύξησης των επιτοκίων, που συνεχώς τα συζητάμε και με κυβερνητικά στελέχη, αλλά είναι και πιο άμεσες και πρακτικές προσπάθειες μας για να βοηθήσουμε στην προβολή των τοπικών επιχειρήσεων», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καβάλας.

«Τα μηνύματα γενικότερα για τον Τουρισμό στην περιοχή μας είναι πολύ ενθαρρυντικά. Οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ θετικές…»

 Όσον αφορά τις ενέργειες της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας στον Τουρισμό, ο κ. Δέμπας σημείωσε: «Δηλώσαμε ενεργό «παρών» βοηθώντας τις επιχειρήσεις – μέλη μας να βρίσκονται στις εκθέσεις του Βουκουρεστίου, του Βελιγραδίου, αλλά και στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, προσπαθώντας να ανοίξουμε νέες αγορές. Το επόμενο διάστημα σκεφτόμαστε να πάμε στη Βαρσοβία, σε διεθνή έκθεση, θέλοντας να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον κλάδο του Τουρισμού. Τα μηνύματα γενικότερα για τον Τουρισμό στην περιοχή μας είναι πολύ ενθαρρυντικά. Οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ θετικές. Εκτιμώ ότι ίσως η φετινή χρονιά, αν δεν έχουμε κάποιο περίεργο γεγονός, θα πάει πολύ καλά».

«Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην καρδιά της Αθήνας και δώσαμε βήμα σε πάνω από 40 επιχειρήσεις της Περιφέρειας, 12 από Καβάλα και Θάσο, για να προβληθούν…»

 Για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Καβάλας σε εκθέσεις αγροδιατροφής, ο κ. Δέμπας ανέφερε: «Είχαμε πρόσφατα τη σημαντική και για πρώτη φορά προσπάθεια να μεταφέρουμε πολύ μικρές επιχειρήσεις της Π.Α.Μ.Θ. στο μετρό του Συντάγματος. Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην καρδιά της Αθήνας και δώσαμε βήμα σε πάνω από 40 επιχειρήσεις της Περιφέρειας, 12 από Καβάλα και Θάσο, για να προβληθούν, αλλά και να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης πήραμε απόφαση τα έξι Επιμελητήρια της Π.Α.Μ.Θ., να την κάνουμε θεσμό, τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. Προωθούμε γενικότερα την εξωστρέφεια και την αναζήτηση νέων πελατών σε μεγαλύτερες αγορές».

«Τα πρώτα μηνύματα για την κρουαζιέρα φέτος είναι πολύ θετικά. Έχει αποδώσει η προσπάθεια συνεργασίας των τριών φορέων στο να προσελκύσουμε περισσότερα κρουαζιερόπλοια. Πάμε για να ξεπεράσουμε τα 40 πλοία φέτος…»

 Όσον αφορά τις κινήσεις για την επιπλέον τόνωση της κρουαζιέρας στην Π.Ε. Καβάλας, ο κ. Δέμπας υπογράμμισε: «Τα πρώτα μηνύματα για την κρουαζιέρα φέτος είναι πολύ θετικά. Έχει αποδώσει η προσπάθεια συνεργασίας των τριών φορέων (ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, ΟΛΚ, Επιμελητήριο) στο να προσελκύσουμε περισσότερα κρουαζιερόπλοια. Πάμε για να ξεπεράσουμε τα 40 πλοία φέτος, με το πρώτο να έρχεται στο λιμάνι μας στις αρχές Απριλίου. Πλέον των συναντήσεων που είχαμε οι τρεις φορείς, είχαμε μια συνάντηση με τον Αλέξη Πολίτη την Τετάρτη (22/3) για να ενημερωθούμε και να εκφράσουμε κι εμείς την πίεση μας για την ολοκλήρωση των έργων που γίνονται στο λιμάνι της Καβάλας, καθώς η εικόνα του θα πρέπει να είναι ακόμη καλύτερη. Τα έργα κινούνται σε καλό ρυθμό, αλλά με καλή συνεργασία και περισσότερη πίεση, θα τα προλάβουμε όλα, ώστε ο χώρος που δένουν τα πλοία να είναι σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Έγινε καλή συζήτηση, ήταν καλή η ανταπόκριση της Π.Ε. Καβάλας και μας υποσχέθηκαν ότι θα προχωρήσουμε και σε άλλες συνεργασίες για την περαιτέρω ενίσχυση της κρουαζιέρας».

«Ζητάμε ηρεμία και μια σταθερή κυβέρνηση, ώστε από την επόμενη μέρα των εκλογών να ξέρουμε με ποιους μιλάμε…»

 Σε σχέση με το αν οι πολλές εκλογικές διαδικασίες που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του 2023, θα επηρεάσουν γενικότερα το επιχειρείν και τον κλάδο του Τουρισμού, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας επισήμανε: «Είναι βέβαια μια χρονιά με εθνικές εκλογές, περιφερειακές και δημοτικές, θα υπάρχει δηλαδή μια ένταση και ανακατωσούρα, κάτι που εμείς ως Επιμελητήρια δεν θελουμε. Ζητάμε ηρεμία και μια σταθερή κυβέρνηση, ώστε από την επόμενη μέρα των εκλογών να ξέρουμε με ποιους μιλάμε, γιατί τα προβλήματα παραμένουν μεγάλα, δεν έχουν σταματήσει. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στην αγορά από τις συνεχείς εκλογικές διαδικασίες».

«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία με τις εξελίξεις στις Τράπεζες – Όλα αυτά μας προβληματίζουν, όπως και η συνέχιση της ακρίβειας. Γενικότερα βλέπουμε έσοδα, αλλά από τη μια τσέπη μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν…»

 Τέλος, ερωτηθείς για το κατά πόσο ανησυχεί με τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο παγκοσμίως, αλλά και τη συνέχιση της ακρίβειας, παρά την υποχώρηση του πληθωρισμού, ο κ. Δέμπας απάντησε: «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία με τις εξελίξεις στις Τράπεζες. Τα επιτόκια έχουν διπλασιαστεί με αποτέλεσμα επιχειρήσεις και νοικοκυριά να πλήττονται ιδιαίτερα, με μεγάλη πίεση και τρομακτικές αυξήσεις στις δόσεις τον μήνα. Επειδή έχουμε ξαναζήσει τα ίδια το 2008, που και πάλι από την Αμερική ξεκίνησε μια παρόμοια κατάσταση και είδαμε που φτάσαμε, δεν θέλω να προβλέψω ότι πιθανώς πάλι θα μπούμε σε μια επιτροπεία και μνημόνια. Εκτιμώ ότι έχουμε θωρακιστεί, δεν θα έχουμε σημαντικά προβλήματα, όμως σίγουρα είναι σοβαρό θέμα η αύξηση των δόσεων των δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, πλέον των πληθωριστικών πιέσεων. Όλα αυτά μας προβληματίζουν, όπως και η συνέχιση της ακρίβειας. Γενικότερα βλέπουμε έσοδα, αλλά από τη μια τσέπη μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν. Αυτό πρέπει να προσέξει σε λίγους μήνες η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει. Να δώσουν όλοι βαρύτητα στην επιχειρηματικότητα για να παραμείνει ζωντανή. Το λέω, το πιστεύω και το εννοώ, ότι είμαστε η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης του Γυμνασίου–Λυκείου Κρηνίδων

Ξεκινούν-οι-εργασίες-ανακαίνισης-του-Γυμνασίου–Λυκείου-Κρηνίδων

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες ανακαίνισης του Γυμνασίου – Λυκείου των Κρηνίδων του Δήμου Καβάλας. Ήδη από την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η μετακόμιση των δύο σχολείων σε Αμυγδαλεώνα και Λυδία, όπου και συνεχίζουν οι μαθητές από την περασμένη Δευτέρα.

«Πράγματι η μετακόμιση δυο σχολείων ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, μέσα σε μια ημέρα. Όλο το προσωπικό και τα οχήματα του Δήμου Καβάλας, με τη συνδρομή των καθηγητών έκαναν τη μετακόμιση την περασμένη Παρασκευή και από Δευτέρα λειτουργούν τα σχολεία στα νέα τους κτήρια προσωρινά φυσικά», τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Φιλίππων, Θόδωρος Παπαδόπουλος.

«Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα, μικρότερο του χρονοδιαγράμματος…»

«Από την ερχόμενη εβδομάδα, ο ανάδοχος μας υποσχέθηκε ότι θα ξεκινήσει τις εργασίες. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα, μικρότερο του χρονοδιαγράμματος, ώστε το συντομότερο δυνατό οι μαθητές να επιστρέψουν στο ανακαινισμένο Γυμνάσιο και Λύκειο των Κρηνίδων. Πιέζουμε θα παρακολουθούμε από κοντά και βλέπουμε. Οι μαθητές του Γυμνασίου μεταφέρθηκαν στον Αμυγδαλεώνα, στο παλιό λυόμενο που ανακαινίστηκε και στις δυο προσθήκες που έγιναν εκεί και στη Λυδία το Λύκειο, στο παλιό δημοτικό που ανακαινίστηκε και στις τέσσερις αίθουσες που ήρθαν και εκεί», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Φιλίππων του Δήμου Καβάλας.

«Ο ανάδοχος έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στο κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας, όπου κινείται με γρήγορους ρυθμούς. Οι περγαμηνές του είναι καλές…»

Όσον αφορά τον ανάδοχο που έχει αναλάβει την ανακαίνιση της σχολικής μονάδας στις Κρηνίδες, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: «Ο ανάδοχος έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στο κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας, όπου κινείται με γρήγορους ρυθμούς. Οι περγαμηνές του είναι καλές και από τα ακούσματα που έχουμε κι από τη δική μας εμπειρία. Πιστεύω ότι είναι οργανωμένος και σύντομα θα ολοκληρώσει το έργο του. Είναι επίσης προσωρινός ανάδοχος του έργου στο Πηλοθεραπευτήριο, 2 εκ. ευρώ, οπότε θα δουλεύει στην περιοχή μας και στα δυο έργα και ελπίζουμε γρήγορα να τελειώσει και το ένα και το άλλο».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Δήμος Παγγαίου: 2.400.000 ευρώ για την οδική ασφάλεια

Δήμος-Παγγαίου:-2400.000-ευρώ-για-την-οδική-ασφάλεια

Από τον δήμο Παγγαίου ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Πετύχαμε ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ύψους 2.400.000€ για παρεμβάσεις που βελτιώνουν την οδική ασφάλεια του Δήμου μας.

Γνωρίζοντας πολύ καλά το σοβαρό θέμα της οδικής ασφάλειας και της εσωτερικής οδοποιίας που αφορούν τόσο την κυκλοφορία όσο και την ασφάλεια των πολιτών, διαμορφώνουμε εμπεριστατωμένες μελέτες και συνεχίζουμε την λήψη μέτρων για την επίτευξη καλύτερων συνθηκών στα εν λόγω ζητήματα.

Το συνολικό ποσό που θα δαπανηθεί τόσο από χρηματοδοτήσεις όσο και από ιδίους πόρους ανέρχεται στα 8.100.000€. Αναλυτικά τα έργα :

 • Αποκατάσταση και συντήρηση δημοτικών οδών Δήμου Παγγαίου – 500.000€ – Αρ. Μελέτης 1010/2022(Εκτελείται)
 • Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων στο Δήμο Παγγαίου – 3.100.000€ – Αρ. Μελέτης 1008/2019 (Εκτελείται)
 • Παρεμβάσεις Επισκευών οδοποιίας στο Δήμου Παγγαίου – 220.000€ – Αρ. Μελέτης 1073/2022 (Δημοπρατήθηκε)
 • Παρεμβάσεις αποκαταστάσεων ζημιών και συντηρήσεις υποδομών στον Δήμου Παγγαίου – 480.000€ – Αρ. Μελέτης 1082/2022(Δημοπρατήθηκε)
 • Βελτίωση βατότητας και αποκατάσταση δημοτικών οδών Δήμου Παγγαίου – 400.000€ – Αρ. Μελέτης 1087/2022(Δημοπρατήθηκε)
 • Παρεμβάσεις επισκευών-αποκαταστάσεων οδοστρωμάτων δημοτικών οδών στον Δήμου Παγγαίου – 1.000.000€ (Δημοπρατήθηκε)
 • Η σημερινή χρηματοδότηση που αφορά την διαμόρφωση δυο κυκλικών κόμβων και παρεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο του Δήμου Παγγαίου – 2.400.000€ (Αναμένεται δημοπράτηση)
 • Με τα παραπάνω έργα που προέκυψαν μετά την καταγραφή των αναγκών από την διοίκηση και τις υπηρεσίες προχωρούμε σε ουσιαστικές παρεμβάσεις σε κόμβους, διαγραμμίσεις, συντηρήσεις δρόμων – πεζοδρομίων, ασφαλτοστρώσεις, επεκτάσεις ασφαλτοστρώσεων και διάνοιξη οδών ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ του Δήμου μας .
 • Ο Δήμαρχος Παγγαίου Αναστασιάδης Φίλιππος ευχαριστεί θερμά για την κατανόησή των δημοτών και δεσμεύεται για την άμεση υλοποίηση των έργων με τα οποία πετυχαίνουμε :
 • Εύρυθμη κυκλοφοριακή λειτουργία
 • Βελτίωση της κίνησης των πεζών
 • Βελτίωση της αισθητικής της ευρύτερης περιοχής μας
 • ΝΑ παραμένουμε φιλικοί προς το περιβάλλον

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα