Connect with us

Νέα Θάσου

«Στα σκαριά» σημαντικά έργα στα λιμάνια της Θάσου

«Στα-σκαριά»-σημαντικά-έργα-στα-λιμάνια-της-Θάσου

Η παροχή όσο το δυνατόν καλύτερων υπηρεσιών στα λιμάνια του νησιού, ήταν και παραμένει ο πρωταρχικός στόχος της διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου.

Ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός νέων έργων, τα οποία σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν, θα αλλάξουν, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Λ.Τ.Θ, Δημήτρη Μανίτσα, ακόμη περισσότερο την εικόνα των παρεχόμενων υπηρεσιών για τα επόμενα χρόνια.

«Νομίζω ότι τα πήγαμε αρκετά καλά σε μια χρονιά που ήταν ιδιαίτερα απαιτητική. Προβλήματα που τυχόν ανέκυψαν τα λύσαμε άμεσα…»

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο κ. Μανίτσας, ο οποίος βρίσκεται για δεύτερη χρονιά φέτος στο τιμόνι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την απόδοση του Δ.Λ.Τ.Θ. στη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου.

«Νομίζω ότι τα πήγαμε αρκετά καλά σε μια χρονιά που ήταν ιδιαίτερα απαιτητική. Προβλήματα που τυχόν ανέκυψαν τα λύσαμε άμεσα. Από την άλλη προγραμματίζουμε και δρομολογούμε πολλά έργα για την επόμενη χρονιά, η οποία θέλω να πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλύτερη από αυτήν του 2021», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μανίτσας.

«Προσπαθούμε διαρκώς να γινόμαστε όσο το δυνατό καλύτεροι – Κύριος στόχος μας να κάνουμε τα λιμάνια μας πιο λειτουργικά»

«Πιο αναλυτικά, έχουμε προγραμματίσει κάποια σημαντικά έργα που θα βοηθήσουν τα πλοία και γενικότερα τα λιμάνια μας, κάνοντας τα πιο λειτουργικά. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μας. Δική μας δουλειά είναι να προσφέρουμε όσο το δυνατό καλύτερες υπηρεσίες και στα ferry boats που δραστηριοποιούνται εδώ, αλλά και στους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς. Επίσης στα τουριστικά και επαγγελματικά σκάφη που βρίσκονται στην περιοχή μας. Προσπαθούμε διαρκώς να γινόμαστε όσο το δυνατό καλύτεροι. Αξίζει να αναφερθεί ότι έχουμε δρομολογήσει αγορές νέων pillar στα λιμάνια μας και θεωρώ ότι θα είμαστε σε ακόμη καλύτερο επίπεδο του χρόνου», συμπλήρωσε ακόμη στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου.

«Δυστυχώς η μαρίνα του Λιμένα δεν ανήκει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου. Είναι μια πονεμένη ιστορία για εμάς….»

Ο Δημήτρης Μανίτσας αναφέρθηκε, στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ε» και στο ζήτημα της μαρίνας του Λιμένα, το οποίο παραμένει άλυτο μέχρι σήμερα.

«Δυστυχώς η μαρίνα του Λιμένα δεν ανήκει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου. Είναι μια πονεμένη ιστορία για εμάς. Γίνονται προσπάθειες και από εμάς και από τον δήμο Θάσου, ώστε να βρεθεί ένα καθεστώς συντήρησης και λειτουργίας της. Σίγουρα αν η μαρίνα μας ήταν σε κατάσταση ετοιμότητας σε ένα ποσοστό 60 με 70% θα είχαμε περισσότερες επισκέψεις τουριστικών σκαφών και μεγαλύτερων μάλιστα», ανέφερε σχετικά με το θέμα ο κ. Μανίτσας.

«Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, που έχει πολλή γραφειοκρατία. Το παλεύουμε μαζί με τον δήμαρχο, τον κ. Κυριακίδη, μαζί με το δημοτικό συμβούλιο για να το πάρουμε, όμως δυστυχώς δεν είναι καθόλου εύκολο…»

«Αυτή τη στιγμή δεν τη διαχειρίζεται κανείς. Η μαρίνα «δουλεύει» ελεύθερα, μπορεί να μπει και να βγει ο καθένας ελεύθερα μέσα. Δεν υπάρχει φυσικά παροχή ρεύματος πουθενά, καθώς λόγω επικινδυνότητας δεν μπορούμε να έχουμε παροχή ρεύματος, για να μη γίνει κάποια ατύχημα. Υπάρχουν λίγες παροχές νερού που τις έχει αφήσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι ο κόσμος εξυπηρετείται 100%. Άλλο είναι να έχεις νερό και ρεύμα δίπλα σου κι άλλο στην άκρη της μαρίνας. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, που έχει πολλή γραφειοκρατία. Το παλεύουμε μαζί με τον δήμαρχο, τον κ. Κυριακίδη, μαζί με το δημοτικό συμβούλιο για να το πάρουμε, όμως δυστυχώς δεν είναι καθόλου εύκολο», υπογράμμισε ακόμη για το θέμα ο Δημήτρης Μανίτσας.

«Αυτή τη στιγμή τα έργα έχουν προχωρήσει σε επίπεδο μελέτης και χρηματοδότησης. Βρισκόμαστε σε τελικό στάδιο, αλλά δεν έχουμε το οριστικό okay. Εντός των επόμενων δυο εβδομάδων ίσως είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε αναλυτικά τα έργα αυτά»

Τέλος, αναφορικά με τα έργα που αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, επισήμανε: «Υπάρχει μεγάλος σχεδιασμός και προγραμματίζουμε με την ομάδα μας έργα που όταν είμαστε έτοιμοι θα τα ανακοινώσουμε. Αυτή τη στιγμή τα έργα έχουν προχωρήσει σε επίπεδο μελέτης και χρηματοδότησης. Βρισκόμαστε, θα μπορούσα να πω, σε τελικό στάδιο, αλλά δεν έχουμε το οριστικό okay. Εντός των επόμενων δυο εβδομάδων ίσως είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε αναλυτικά τα έργα αυτά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μανίτσας.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Νέα Θάσου

Ο Δήμος Θάσου συμμετείχε στην 36η Philoxenia (2021)

Ο-Δήμος-Θάσου-συμμετείχε-στην-36η-philoxenia-(2021)

Ο Δήμος της Θάσου συμμετείχε με επιτυχία στην 36η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia – Hotelia (2021) που πραγματοποιήθηκε 12 – 14 Νοεμβρίου 2021 στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναντήσεις στελεχών του Δήμου Θάσου και επαγγελματιών της Θάσου με επαγγελματίες του τουρισμού από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Στόχος ήταν η ενίσχυση της τουριστικής προβολής της Θάσου σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο, η προώθησή του τουριστικού προϊόντος της Θάσου και η προσέλκυση επισκεπτών.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Για ακόμη μία φορά ο Δήμος της Θάσου συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, προβάλλοντας της Θάσο, τη ναυαρχίδα του τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η τουριστική προβολή της Θάσου είναι και θα είναι προτεραιότητα του Δήμου Θάσου.

Στηρίζουμε και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την τουριστική προβολή και την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Ομιλία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμου στη Θάσο

Ομιλία-του-Σεβασμιώτατου-Μητροπολίτη-Σηλυβρίας-κ.-Μάξιμου-στη-Θάσο

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 11:00πμ, μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στον προαύλιο χώρο του ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Παναγίας Θάσου, θα πραγματοποιηθεί Ομιλία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμου, Ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Θασιακός Σύλλογος Μικράς Ασίας και Ανατολικής Θράκης «Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θάσου.

Θέματα της Ομιλίας:

Συμπλήρωση 30 ετών Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και

Αναφορά στη περιοχή της Ανατολικής Θράκης ως αλησμόνητη πατρίδα του Ελληνισμού.

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Εγκαινιάστηκε ο «Εικαστικός-Εκθεσιακός Χώρος» στα Λιμενάρια

Εγκαινιάστηκε-ο-«Εικαστικός-Εκθεσιακός-Χώρος»-στα-Λιμενάρια

Την κορδέλα του νέου «Εικαστικού-Εκθεσιακού Χώρου» στα Λιμενάρια έκοψε την Κυριακή ο Δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. Γεώργιο Κουτσουμανή, στη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης αίθουσας Δημοτικού κτηρίου. Παραβρέθηκαν επίσης Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και πολλοί άλλοι προσκεκλημένοι.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους υπεύθυνους για τη δημιουργία του νέου αυτού χώρου πολιτισμού και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. κ. Γεώργιο Κουτσουμανή ο οποίος στάθηκε αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια, που όπως τόνισε αποτελεί μια ουσιαστική παρέμβαση στο επί πολλών ετών εγκαταλειμμένο κτήριο. Από ερείπιο μεταμορφώθηκε σε στολίδι αντάξιο της ιστορίας του αλλά και της κοινωνίας των Λιμεναρίων ελπίζοντας να γίνει σταθμός και αφετηρία για τη διεξαγωγή ποικίλων εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ο Δήμος Θάσου αναβαθμίζεται μέσα από ένα σύγχρονο σχεδιασμό που ως διοίκηση του Δήμου προγραμματίζουμε με υποδομές υψηλών προδιαγραφών, όπως τη συντήρηση και επέκταση σχολικών κτηρίων, πάρκα, παιδικές χαρές, αθλητικούς χώρους, και βήμα – βήμα αυτός ο σχεδιασμός υλοποιείται».

Τέλος, επεσήμανε πως η δημιουργία του «Εικαστικού-Εκθεσιακού Χώρου» έχει ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή συγκυρία, καθώς στον καιρό της κρίσης που επιβάλλονται οικονομικοί, χρονικοί και άλλοι περιορισμοί, συνέργειες και καινοτομίες, ο Πολιτισμός στο Δήμο μας λειτουργεί ως αντίδοτο στην κοινωνία καλύπτοντας την ανάγκη αναζήτησης αντίβαρων στη σφαίρα της γνώσης, της νόησης, της δημιουργίας και της ευαισθησίας.

Στη συνέχεια χαιρέτησε ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. κ. Γεώργιος Κουτσουμανής, ο οποίος είπε πως «παραδίδεται σήμερα στους πολίτες των Λιμεναρίων ένας σύγχρονος χώρος πολιτισμού και δημιουργικής έκφρασης και πρόσθεσε πως κάθε χώρος πολιτισμού που εγκαινιάζεται είναι ένα παράθυρο αισιοδοξίας, καθώς ο πολιτισμός αποτελεί τα σημαντικότερα εργαλεία ανάπτυξης και προόδου μιας σύγχρονης κοινωνίας».

Τέλος, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, για την εξαιρετική και αποτελεσματική συνεργασία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί προς όφελος των πολιτών της Θάσου.

Παράλληλα με την τελετή των εγκαινίων της αίθουσας εγκαινιάσθηκε και η εικαστική έκθεση της Αφροδίτης Πανταζή «27 Πορτραίτα 1821-2021» με τη συνδιοργάνωση της Θασιακής Ένωσης Καβάλας, του Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου Λιμεναρίων και της Φωτογραφικής Εταιρείας Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα