Connect with us

Νέα Θάσου

«Στα σκαριά» σημαντικά έργα στα λιμάνια της Θάσου

«Στα-σκαριά»-σημαντικά-έργα-στα-λιμάνια-της-Θάσου

Η παροχή όσο το δυνατόν καλύτερων υπηρεσιών στα λιμάνια του νησιού, ήταν και παραμένει ο πρωταρχικός στόχος της διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου.

Ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός νέων έργων, τα οποία σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν, θα αλλάξουν, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Λ.Τ.Θ, Δημήτρη Μανίτσα, ακόμη περισσότερο την εικόνα των παρεχόμενων υπηρεσιών για τα επόμενα χρόνια.

«Νομίζω ότι τα πήγαμε αρκετά καλά σε μια χρονιά που ήταν ιδιαίτερα απαιτητική. Προβλήματα που τυχόν ανέκυψαν τα λύσαμε άμεσα…»

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο κ. Μανίτσας, ο οποίος βρίσκεται για δεύτερη χρονιά φέτος στο τιμόνι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την απόδοση του Δ.Λ.Τ.Θ. στη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου.

«Νομίζω ότι τα πήγαμε αρκετά καλά σε μια χρονιά που ήταν ιδιαίτερα απαιτητική. Προβλήματα που τυχόν ανέκυψαν τα λύσαμε άμεσα. Από την άλλη προγραμματίζουμε και δρομολογούμε πολλά έργα για την επόμενη χρονιά, η οποία θέλω να πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλύτερη από αυτήν του 2021», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μανίτσας.

«Προσπαθούμε διαρκώς να γινόμαστε όσο το δυνατό καλύτεροι – Κύριος στόχος μας να κάνουμε τα λιμάνια μας πιο λειτουργικά»

«Πιο αναλυτικά, έχουμε προγραμματίσει κάποια σημαντικά έργα που θα βοηθήσουν τα πλοία και γενικότερα τα λιμάνια μας, κάνοντας τα πιο λειτουργικά. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μας. Δική μας δουλειά είναι να προσφέρουμε όσο το δυνατό καλύτερες υπηρεσίες και στα ferry boats που δραστηριοποιούνται εδώ, αλλά και στους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς. Επίσης στα τουριστικά και επαγγελματικά σκάφη που βρίσκονται στην περιοχή μας. Προσπαθούμε διαρκώς να γινόμαστε όσο το δυνατό καλύτεροι. Αξίζει να αναφερθεί ότι έχουμε δρομολογήσει αγορές νέων pillar στα λιμάνια μας και θεωρώ ότι θα είμαστε σε ακόμη καλύτερο επίπεδο του χρόνου», συμπλήρωσε ακόμη στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου.

«Δυστυχώς η μαρίνα του Λιμένα δεν ανήκει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου. Είναι μια πονεμένη ιστορία για εμάς….»

Ο Δημήτρης Μανίτσας αναφέρθηκε, στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ε» και στο ζήτημα της μαρίνας του Λιμένα, το οποίο παραμένει άλυτο μέχρι σήμερα.

«Δυστυχώς η μαρίνα του Λιμένα δεν ανήκει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου. Είναι μια πονεμένη ιστορία για εμάς. Γίνονται προσπάθειες και από εμάς και από τον δήμο Θάσου, ώστε να βρεθεί ένα καθεστώς συντήρησης και λειτουργίας της. Σίγουρα αν η μαρίνα μας ήταν σε κατάσταση ετοιμότητας σε ένα ποσοστό 60 με 70% θα είχαμε περισσότερες επισκέψεις τουριστικών σκαφών και μεγαλύτερων μάλιστα», ανέφερε σχετικά με το θέμα ο κ. Μανίτσας.

«Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, που έχει πολλή γραφειοκρατία. Το παλεύουμε μαζί με τον δήμαρχο, τον κ. Κυριακίδη, μαζί με το δημοτικό συμβούλιο για να το πάρουμε, όμως δυστυχώς δεν είναι καθόλου εύκολο…»

«Αυτή τη στιγμή δεν τη διαχειρίζεται κανείς. Η μαρίνα «δουλεύει» ελεύθερα, μπορεί να μπει και να βγει ο καθένας ελεύθερα μέσα. Δεν υπάρχει φυσικά παροχή ρεύματος πουθενά, καθώς λόγω επικινδυνότητας δεν μπορούμε να έχουμε παροχή ρεύματος, για να μη γίνει κάποια ατύχημα. Υπάρχουν λίγες παροχές νερού που τις έχει αφήσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι ο κόσμος εξυπηρετείται 100%. Άλλο είναι να έχεις νερό και ρεύμα δίπλα σου κι άλλο στην άκρη της μαρίνας. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, που έχει πολλή γραφειοκρατία. Το παλεύουμε μαζί με τον δήμαρχο, τον κ. Κυριακίδη, μαζί με το δημοτικό συμβούλιο για να το πάρουμε, όμως δυστυχώς δεν είναι καθόλου εύκολο», υπογράμμισε ακόμη για το θέμα ο Δημήτρης Μανίτσας.

«Αυτή τη στιγμή τα έργα έχουν προχωρήσει σε επίπεδο μελέτης και χρηματοδότησης. Βρισκόμαστε σε τελικό στάδιο, αλλά δεν έχουμε το οριστικό okay. Εντός των επόμενων δυο εβδομάδων ίσως είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε αναλυτικά τα έργα αυτά»

Τέλος, αναφορικά με τα έργα που αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, επισήμανε: «Υπάρχει μεγάλος σχεδιασμός και προγραμματίζουμε με την ομάδα μας έργα που όταν είμαστε έτοιμοι θα τα ανακοινώσουμε. Αυτή τη στιγμή τα έργα έχουν προχωρήσει σε επίπεδο μελέτης και χρηματοδότησης. Βρισκόμαστε, θα μπορούσα να πω, σε τελικό στάδιο, αλλά δεν έχουμε το οριστικό okay. Εντός των επόμενων δυο εβδομάδων ίσως είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε αναλυτικά τα έργα αυτά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μανίτσας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Νέα Θάσου

Αγγελική Δεληκάρη: Τέλος στην αγωνία για το Ειρηνοδικειο της Θάσου!

Αγγελική-Δεληκάρη:-Τέλος-στην-αγωνία-για-το-Ειρηνοδικειο-της-Θάσου!

Ανταποκρινόμενη στην αγωνία που εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου με ψήφισμά του την 20η Νοεμβρίου 2023, η Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη συναντήθηκε την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2023 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Ιωάννη Μπούγα. Στην πολύ παραγωγική αυτή συνάντηση η κυρία Δεληκάρη τόνισε τη σημασία που έχει για το νησί η διατήρηση του Ειρηνοδικείου, προκειμένου να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο οι πολίτες της Θάσου.

Ο κ. Μπούγας σημείωσε πως το Δικαστήριο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, καθώς δεν υπήρχαν εκ μέρους της ηγεσίας του Υπουργείου σκέψεις για κατάργησή του. Μάλιστα εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο της αναβάθμισής του.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου

Φωταγώγηση-του-Χριστουγεννιάτικου-Καραβιού-του-Δήμου-Θάσου

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023 στο Λιμανάκι της Θάσου (Λιμένας) Θάσου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θάσου κ, Γεώργιο Κουτσουμανή, παρουσία του Δήμαρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου κ. Δημητρίου Πιπίνη, του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημητρίου Μανίτσα και των Αντιδημάρχων κ. Σταύρου Τσολάκη, κ Σωτήρη Στρατηγέντα και κ. Γεωργίου Τσουλκάνη.

Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κάτοικων της Θάσου με τα παιδιά τους και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες η Φιλαρμονική του Δήμου Θάσου και μικρά παιδιά με τους γονείς τους απελευθέρωσαν στο ουρανό της Θάσου φαναράκια με τις Χριστουγεννιάτικές Ευχές τους.

Μετά το πέρας της φωταγώγησης προσφέρθηκαν κεράσματα σε μικρούς και μεγάλους στην κεντρική αίθουσα του Κτιρίου του Καλογερικού.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καβάλας

Πανήγυρις-Ιερού-Ναού-Αγίου-Νικολάου-Καβάλας

Το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών της εορτής του αγίου Νικολάου αρχιεπισκόπου Μύρων, του θαυματουργού, και της πανηγύρεως του ομώνυμου ιερού ναού Καβάλας, έχει ως εξής:

ΤΡΙΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
6 μ.μ.: Ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.-

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
7 π.μ.: Ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.-
10.30 π.μ.: Η Λιτάνευση της ιεράς Εικόνας του Αγίου στις οδούς της αγοράς και του λιμένος.-
5 μ.μ.: Ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, η Παράκλησις, οι Χαιρετισμοί και τα Εγκώμια του αγίου Νικολάου.-

Για την εξυπηρέτηση των πιστών κατά τις ημέρες 5 και 6 Δεκεμβρίου ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου θα παραμείνει ανοιχτός από τις 7 π.μ. έως τις 10 μ.μ.-

Χρόνια πολλά και ευλογημένα στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες!

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα