Connect with us

Καβάλα

Στέργιος Κεχαγιάς: Το μεγάλο ποσοστό σημαίνει πολλές ευθύνες απέναντι στους πολίτες

Στέργιος-Κεχαγιάς:-Το-μεγάλο-ποσοστό-σημαίνει-πολλές-ευθύνες-απέναντι-στους-πολίτες

«Πέρα από το ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2014 με δήμαρχο τον Φίλιππο Αναστασιάδη, αυτό που πρέπει να δείξουμε είναι μεγάλη σοβαρότητα και συνεχής δραστηριοποίηση όπου και σε όποιον τομέα πρέπει, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε τις μεγάλες απαιτήσεις των συμπολιτών μας».

Τα παραπάνω υπογράμμισε, στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο Στέργιος Κεχαγιάς, ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη.

«Αυτό που θα πρέπει να δούμε είναι οπωσδήποτε η καθημερινότητα των πολιτών, που είναι ένα μείζον ζήτημα για εμάς…»

«Η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας φάνηκε με το ποσοστό του 66% της 8ης Οκτωβρίου 2023, που κατέγραψε ο συνδυασμός «Ναι, Μπορούμε», ένα ποσοστό εξαιρετικά μεγάλο, αλλά ταυτόχρονα ένα ποσοστό που δημιουργεί και πάρα πολλές ευθύνες απέναντι στους πολίτες, οι οποίοι απευθύνονται για τη λύση των προβλημάτων τους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πολλές φορές γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων και ζητημάτων, τα οποία δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ωστόσο αυτό συμβαίνει λόγω της αμεσότητας και της προσωπικής σχέσης που έχουν οι πολίτες με τους αιρετούς. Οι κατευθύνσεις για τη νέα θητεία δόθηκαν ήδη από τον ίδιο τον δήμαρχο Παγγαίου, με τον ορισμό των αντιδημάρχων, τις ευθύνες και τις αρμοδιότητες που τους έχει εκχωρήσει. Υπάρχουν μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στον Δήμο μας, αλλά από εκεί και πέρα αυτό που θα πρέπει να δούμε είναι οπωσδήποτε η καθημερινότητα των πολιτών, που είναι ένα μείζον ζήτημα για εμάς», επισήμανε σχετικά ο Στέργιος Κεχαγιάς.

«Θα πρέπει όλοι να δουλέψουμε πάνω στο μεγάλο πρόβλημα των αδέσποτων και να εστιάσουμε σ’ αυτό, ώστε να μετριαστούν οι συνέπειές του…»

Ο κ. Κεχαγιάς αναφέρθηκε και στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι της χώρας, αυτό της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, σημειώνοντας σχετικά: «Επίσης ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι η διαχείριση των αδέσποτων ζώων που έχουν γίνει πλέον ένα μεγάλο πρόβλημα. Εκεί έχουμε προχωρήσει αρκετά, γιατί ήδη λειτουργεί το καταφύγιο ζώων που έχει δημιουργηθεί στο Δ.Δ. του Κοκκινοχώματος, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, πάνω στο οποίο θα πρέπει όλοι να δουλέψουμε και να εστιάσουμε, έτσι ώστε να μετριαστούν οι συνέπειές του».

«Το 2024 θα είναι ακόμη μία χρονιά – πρόκληση για εμάς στο επίπεδο του Τουρισμού – Θα πρέπει να επιδειχθεί η δέουσα σοβαρότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν ή ακόμη και για την πρόληψη αυτών…»

Αναφορικά με το κομμάτι του Τουρισμού, ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Παγγαίου υπογράμμισε: «Το 2024 θα είναι ακόμη μία χρονιά – πρόκληση για εμάς στο επίπεδο του Τουρισμού, με δεδομένο ότι το 2023 ήταν μία εξαιρετική χρόνια και για την πατρίδα μας, αλλά και για τον Δήμο Παγγαίου. Εννοείται ότι θα πρέπει να επιδειχθεί η δέουσα σοβαρότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν ή ακόμη και για την πρόληψη αυτών, για να μη φτάσουμε στο σημείο να θεραπεύουμε, αλλά να προλαβαίνουμε τα όποια προβλήματα ανακύπτουν. Θα προσπαθήσουμε τους μήνες που απομένουν μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου να είμαστε έτοιμοι, να δούμε όλες τις λεπτομέρειες κι όλα τα προβλήματα που υπάρχουν. Στο κομμάτι που μας αναλογεί τα πράγματα κινούνται γρήγορα, ο δήμαρχος έχει και ο ίδιος εμπειρία, λόγω της φύσης της επαγγελματικής του δραστηριότητας, έχει γνώση των προβλημάτων αυτών. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι συνεργάτες και οι αιρετοί που έχουν εκλεγεί, που έχουν καταλάβει τι πρέπει να γίνει στον Δήμο Παγγαίου, έτσι ώστε να πάρει ο Δήμος μας το μερίδιο που του αναλογεί και στην προβολή, αλλά και στην τουριστική πίτα».

«Τεράστια η ανοικοδόμηση στην περιοχή μας – Αλλάζει η εικόνα στον Δήμο μας με πολλά νέα κτήρια – Είναι υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε αυτήν την αναπτυξιακή πορεία, όσο γίνεται και με μεγαλύτερη ένταση…»

Τέλος, αναφερόμενος στην «έκρηξη» της οικοδομικής δραστηριότητας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια εντός των ορίων του Δήμου Παγγαίου, ο κ. Κεχαγιάς επισήμανε: «Παράλληλα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι υπάρχει τεράστια ανοικοδόμηση στην περιοχή μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι ως Δήμος, γιατί έχουμε μία Τεχνική Υπηρεσία, η οποία θεωρείται πρότυπο αυτή τη στιγμή και αν δεν με απατάει η μνήμη μου είναι και η πρώτη Τεχνική Υπηρεσία σε έκδοση οικοδομικών αδειών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αλλάζει η εικόνα στον Δήμο μας με πολλά νέα κτήρια. Αυτή είναι η εικόνα που αξίζει και σε μας και στα παιδιά μας και είναι υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε αυτήν την αναπτυξιακή πορεία, όσο γίνεται και με μεγαλύτερη ένταση θα έλεγα». 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Ο επαγγελματικός κόσμος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα

Ο-επαγγελματικός-κόσμος-έστειλε-ξεκάθαρο-μήνυμα

Μάρκος Δέμπας: Η καμπάνα κι όχι το καμπανάκι που χτύπησε, νομίζω ότι τους έχει ταρακουνήσει / Ζούμε απίστευτα πράγματα με αυτό το φορολογικό και γι’ αυτό ήρθε αυτή η αντίδραση από τους ελεύθερους επαγγελματίες

«Ο επαγγελματικός κόσμος της χώρας έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Ήδη κάποιες δηλώσεις εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι θα υπάρξουν κάποιες τροποποιήσεις. Η καμπάνα κι όχι το καμπανάκι που χτύπησε, νομίζω ότι τους έχει ταρακουνήσει και πραγματικά θα πρέπει να δουν το τι συμβαίνει».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών, στις οποίες οι ελεύθεροι επαγγελματίες έστειλαν το δικό τους μήνυμα στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ειδικά για το θέμα της φορολόγησής τους με το νέο σύστημα.

«Ο σοφός λαός πάλι με την ψήφο του έστειλε τα μηνύματα που έπρεπε, ότι κάτι πρέπει να γίνει, κάτι πρέπει να αλλάξει…»

«Το μήνυμα των ευρωεκλογών ήταν παράλληλα πολλαπλό προς όλα τα κόμματα. Νομίζω ότι ο σοφός λαός πάλι με την ψήφο του έστειλε τα μηνύματα που έπρεπε, ότι κάτι πρέπει να γίνει, κάτι πρέπει να αλλάξει με την καθημερινότητα, μέσα στην οποία είναι και το ζήτημα της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών. Εμείς από την πρώτη στιγμή και ως Επιμελητήριο Καβάλας και ως επιμελητηριακή κοινότητα, είπαμε ότι αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο ουσιαστικά επαναφέρει τα τεκμαρτά εισοδήματα, τα οποία τα ζήσαμε και τη δεκαετία του ’80 και ουσιαστικά δεν πρόσφεραν κάτι. Ήταν ένα στιγμιαίο έσοδο για τα ταμεία του κράτους, αλλά δυστυχώς επί της ουσίας δεν εκσυγχρόνισαν το φορολογικό μας σύστημα και αυτό λέμε και σήμερα. Το να πηγαίνουμε σε συνταγές του παρελθόντος επί δικαίων και αδίκων είναι λάθος. Ναι, υπάρχει ένα ποσοστό φοροδιαφυγής. Όμως πώς την καταπολεμάς αυτή τη φοροδιαφυγή; Εξισώνοντας ακόμα και αυτόν ο οποίος σήμερα πραγματικά παλεύει να βγάλει τα προς το ζήν του με έναν που φοροδιαφεύγει;», επισήμανε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ε» ο κ. Δέμπας.

«Τις αντιδράσεις για το νέο φορολογικό που ήρθε πριν από 6 μήνες, είχα πει θα τις δούμε τώρα με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Ήδη κάποιοι είδαν υπέρογκα ποσά που πρέπει να πληρώσουν…»

«Ο ελεύθερος επαγγελματίες είναι όπως ο μισθωτός του, όπως είναι ένας χαμηλοσυνταξιούχος, όπως είναι ένας άνεργος. Αυτό που μένει στο τέλος στο χέρι, το κέρδος ενός επαγγελματία, ναι, μπορεί δυστυχώς να είναι και 500€ και 600€, δηλαδή πολύ λιγότερα από τα 1.100 που λέει η κυβέρνηση ότι θα πρέπει να δηλώνει ο ελεύθερος επαγγελματίας. Υπάρχει όμως κι ένα άλλο μήνυμα προς την κυβέρνηση που λέει ότι «δεν έχω φύγει από την Νέα Δημοκρατία ακόμα εδώ είμαι, δεν έχω πάει σε κάποιο άλλο κόμμα» και για αυτό είδαμε και τα άλλα κόμματα ιδιαίτερα της αξιωματικής και της μείζονος αντιπολίτευσης να μην κερδίζουν τίποτα από το μήνυμα προς την κυβέρνηση. Απλώς ο επαγγελματίας καλεί την κυβέρνηση το θέμα της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, να το αντιμετωπίσει με διαφορετικούς τρόπους και πολύ σοβαρά. Τις αντιδράσεις για το νέο φορολογικό που ήρθε πριν από 6 μήνες, είχα πει θα τις δούμε τώρα με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Ήδη κάποιοι είδαν υπέρογκα ποσά που πρέπει να πληρώσουν. Εμείς λέμε πολύ απλά αντιμετωπίστε με σύγχρονα μέσα τη φοροδιαφυγή. Γιατί δεν εφαρμόζουμε αυτό το οποίο κάνει το αμερικάνικο σύστημα, έσοδα – έξοδα; Ας πάμε σε τρόπους που θα παροτρύνει τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, τους πάντες να ζητάμε αποδείξεις και τιμολόγια. Ζούμε απίστευτα πράγματα με αυτό το φορολογικό και γι’ αυτό ήρθε αυτή η αντίδραση από τους ελεύθερους επαγγελματίες από τους ανθρώπους που πραγματικά πολλοί εξ αυτών βιοπορίζονται μέσα από τη δουλειά τους», υπογράμμισε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

40.000 ευρώ ενοίκιο η πρόταση του δήμου για την Καλαμίτσα

40.000-ευρώ-ενοίκιο-η-πρόταση-του-δήμου-για-την-Καλαμίτσα

Για την τελική συνάντηση με την ΕΤ.Α.Δ. σχετικά με το θέμα της Καλαμίτσας μεταβαίνει στην Αθήνα, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

Για το θέμα ο κ. Μουριάδης μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, τονίζοντας αρχικά: «Θα είναι η τελική συνάντηση με προτάσεις εκατέρωθεν κι από εκεί και πέρα αν δεν συμφέρει στον δήμο ας το αξιοποιήσουν, να δουν τι εύκολα πιάνονται τα λεφτά που ζητάνε».

«Πρέπει να τελειώνει το θέμα της Καλαμίτσας και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους πλέον. Η πρότασή μας είναι για 40.000 ευρώ τον χρόνο το πολύ…»

«Αυτή η ιστορία κράτησε περίπου τέσσερα χρόνια. Δεν μπορεί να πηγαινοερχόμαστε, ούτε να αλλάζουν οι διοικήσεις ή να ξαναρχίζουμε από την αρχή. Πρέπει να τελειώνει το θέμα της Καλαμίτσας και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους πλέον. Η πρότασή μας είναι για 40.000 ευρώ τον χρόνο το πολύ. Διότι η ακτή αυτή με τις εγκαταστάσεις όπως είναι και με το τι μπορεί να γίνει δεν μπορεί να πιάσει από 90.000 ευρώ στα μισθώματα. Άρα πρέπει να είναι δια του δύο, άλλα δεν μπορεί να είναι περισσότερα από αυτά που ζητάνε. Ενδεχομένως να έχουν στον μυαλό τους την εικόνα της Γλυφάδας και της Βουλιαγμένης. Εδώ εμείς όμως δεν είμαστε οι περιοχές που ανέφερα. Είναι ένας χώρος που θα δουλέψει το πολύ τέσσερις μήνες», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Καβάλας.

«Με το ζόρι προσπαθούμε να διατηρήσουμε κάποιες εγκαταστάσεις και πάει ο κάθε ανεγκέφαλος και καταστρέφει…»

Παράλληλα, ο κ, Μουριάδης στάθηκε και στις ζημιές που γίνονται στην ακτή της Καλαμίτσας τονίζοντας: «Πήγαν κατέβασαν και έκαψαν μια ομπρέλα. Άλλη μέρα σπάζουνε. Πέρυσι φτιάξαμε όλες τις τουαλέτες, φέτος τις έχουν σπάσει όλες. Εδώ μιλάμε ότι κάποιοι βανδαλίζουν. Με το ζόρι προσπαθούμε να διατηρήσουμε κάποιες εγκαταστάσεις και πάει ο κάθε ανεγκέφαλος και καταστρέφει. Τα παιδιά αυτά που έκαψαν την ομπρέλα δεν έχουν μυαλό και κρίση, αλλά πως θα περάσουμε καλά. Και σε αυτό φταίμε όλοι μας, φταίει η κοινωνία που δείχνουμε στα παιδιά μας ότι το Α και το Ω είναι καλοπέρασή μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Αυξάνονται τα πάγια στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ

Αυξάνονται-τα-πάγια-στα-τιμολόγια-της-ΔΕΥΑΚ

Το 2ευρω θα καταργηθεί το 2025, όταν θα γίνουν τα… φωτοβολταϊκά πάρκα

Αυξάνονται κατά δύο ευρώ τον μήνα τα πάγια στα τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, όπως αποφάσισε την Τρίτη (11/6) στη συνεδρίαση του, το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης.

Για τους λόγους που αποφασίστηκαν οι αυξήσεις αυτές, μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολος Χρόνης.

«Έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση για να μπορέσουμε να πάρουμε χρήματα και να καλύψουμε το κενό του 2022…»

«Στο διοικητικό συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας που συνεδρίασε την Τρίτη (11/6), αποφασίστηκε να υπάρξουν αυξήσεις, λόγω χρηματοδοτικού κενού, εξαιτίας της αύξησης του ενεργειακού κόστους το 2022, των αυξήσεων των υλικών και των καυσίμων. Για να καλυφθεί αυτό το κενό έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση για να μπορέσουμε να πάρουμε χρήματα και να καλύψουμε το κενό του 2022. Η απόφαση είναι να μπουν δυο ευρώ τον μήνα σε κάθε σπίτι στο πάγιο για έναν χρόνο. Αυτό θα ισχύσει άπαξ», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας. 

«Τον Ιούνιο του 2025 θα αποσυρθεί αυτό το δίευρω, γιατί θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ενεργειακές παρεμβάσεις, ενώ θα έχουν στηθεί και τα φωτοβολταϊκά πάρκα…»

«Εμείς ήδη έχουμε προχωρήσει στις παρεμβάσεις που έπρεπε να κάνουμε. Ήδη έχουμε προχωρήσει στην εξοικονόμηση ενέργειας. Μόνο το 2022, σε σχέση με το 2021, έχουμε μειώσει την κατανάλωση ρεύματος κατά 2,2 εκ. ευρώ. Όμως επειδή είχε αυξηθεί η τιμή, το κενό ήταν πολύ μεγάλο. Η κυβέρνηση και το κράτος δεν έλαβαν καμιά μέριμνα για να βοηθηθούν και να στηριχθούν οι Δ.Ε.Υ.Α., οπότε κάπως έπρεπε να καλυφθεί το κενό. Τον Ιούνιο του 2025 θα αποσυρθεί αυτό το δίευρω, γιατί θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ενεργειακές παρεμβάσεις, ενώ θα έχουν στηθεί και τα φωτοβολταϊκά πάρκα στο Δάτο και δίπλα στον Χ.Υ.Τ.Α. για λογαριασμό της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., πέρα από την ενεργειακή κοινότητα», επισήμανε καταληκτικά ο Απόστολος Χρόνης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα