Connect with us

Καβάλα

Στέργιος Κεχαγιάς: Το μεγάλο ποσοστό σημαίνει πολλές ευθύνες απέναντι στους πολίτες

Στέργιος-Κεχαγιάς:-Το-μεγάλο-ποσοστό-σημαίνει-πολλές-ευθύνες-απέναντι-στους-πολίτες

«Πέρα από το ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2014 με δήμαρχο τον Φίλιππο Αναστασιάδη, αυτό που πρέπει να δείξουμε είναι μεγάλη σοβαρότητα και συνεχής δραστηριοποίηση όπου και σε όποιον τομέα πρέπει, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε τις μεγάλες απαιτήσεις των συμπολιτών μας».

Τα παραπάνω υπογράμμισε, στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο Στέργιος Κεχαγιάς, ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη.

«Αυτό που θα πρέπει να δούμε είναι οπωσδήποτε η καθημερινότητα των πολιτών, που είναι ένα μείζον ζήτημα για εμάς…»

«Η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας φάνηκε με το ποσοστό του 66% της 8ης Οκτωβρίου 2023, που κατέγραψε ο συνδυασμός «Ναι, Μπορούμε», ένα ποσοστό εξαιρετικά μεγάλο, αλλά ταυτόχρονα ένα ποσοστό που δημιουργεί και πάρα πολλές ευθύνες απέναντι στους πολίτες, οι οποίοι απευθύνονται για τη λύση των προβλημάτων τους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πολλές φορές γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων και ζητημάτων, τα οποία δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ωστόσο αυτό συμβαίνει λόγω της αμεσότητας και της προσωπικής σχέσης που έχουν οι πολίτες με τους αιρετούς. Οι κατευθύνσεις για τη νέα θητεία δόθηκαν ήδη από τον ίδιο τον δήμαρχο Παγγαίου, με τον ορισμό των αντιδημάρχων, τις ευθύνες και τις αρμοδιότητες που τους έχει εκχωρήσει. Υπάρχουν μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στον Δήμο μας, αλλά από εκεί και πέρα αυτό που θα πρέπει να δούμε είναι οπωσδήποτε η καθημερινότητα των πολιτών, που είναι ένα μείζον ζήτημα για εμάς», επισήμανε σχετικά ο Στέργιος Κεχαγιάς.

«Θα πρέπει όλοι να δουλέψουμε πάνω στο μεγάλο πρόβλημα των αδέσποτων και να εστιάσουμε σ’ αυτό, ώστε να μετριαστούν οι συνέπειές του…»

Ο κ. Κεχαγιάς αναφέρθηκε και στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι της χώρας, αυτό της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, σημειώνοντας σχετικά: «Επίσης ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι η διαχείριση των αδέσποτων ζώων που έχουν γίνει πλέον ένα μεγάλο πρόβλημα. Εκεί έχουμε προχωρήσει αρκετά, γιατί ήδη λειτουργεί το καταφύγιο ζώων που έχει δημιουργηθεί στο Δ.Δ. του Κοκκινοχώματος, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, πάνω στο οποίο θα πρέπει όλοι να δουλέψουμε και να εστιάσουμε, έτσι ώστε να μετριαστούν οι συνέπειές του».

«Το 2024 θα είναι ακόμη μία χρονιά – πρόκληση για εμάς στο επίπεδο του Τουρισμού – Θα πρέπει να επιδειχθεί η δέουσα σοβαρότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν ή ακόμη και για την πρόληψη αυτών…»

Αναφορικά με το κομμάτι του Τουρισμού, ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Παγγαίου υπογράμμισε: «Το 2024 θα είναι ακόμη μία χρονιά – πρόκληση για εμάς στο επίπεδο του Τουρισμού, με δεδομένο ότι το 2023 ήταν μία εξαιρετική χρόνια και για την πατρίδα μας, αλλά και για τον Δήμο Παγγαίου. Εννοείται ότι θα πρέπει να επιδειχθεί η δέουσα σοβαρότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν ή ακόμη και για την πρόληψη αυτών, για να μη φτάσουμε στο σημείο να θεραπεύουμε, αλλά να προλαβαίνουμε τα όποια προβλήματα ανακύπτουν. Θα προσπαθήσουμε τους μήνες που απομένουν μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου να είμαστε έτοιμοι, να δούμε όλες τις λεπτομέρειες κι όλα τα προβλήματα που υπάρχουν. Στο κομμάτι που μας αναλογεί τα πράγματα κινούνται γρήγορα, ο δήμαρχος έχει και ο ίδιος εμπειρία, λόγω της φύσης της επαγγελματικής του δραστηριότητας, έχει γνώση των προβλημάτων αυτών. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι συνεργάτες και οι αιρετοί που έχουν εκλεγεί, που έχουν καταλάβει τι πρέπει να γίνει στον Δήμο Παγγαίου, έτσι ώστε να πάρει ο Δήμος μας το μερίδιο που του αναλογεί και στην προβολή, αλλά και στην τουριστική πίτα».

«Τεράστια η ανοικοδόμηση στην περιοχή μας – Αλλάζει η εικόνα στον Δήμο μας με πολλά νέα κτήρια – Είναι υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε αυτήν την αναπτυξιακή πορεία, όσο γίνεται και με μεγαλύτερη ένταση…»

Τέλος, αναφερόμενος στην «έκρηξη» της οικοδομικής δραστηριότητας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια εντός των ορίων του Δήμου Παγγαίου, ο κ. Κεχαγιάς επισήμανε: «Παράλληλα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι υπάρχει τεράστια ανοικοδόμηση στην περιοχή μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι ως Δήμος, γιατί έχουμε μία Τεχνική Υπηρεσία, η οποία θεωρείται πρότυπο αυτή τη στιγμή και αν δεν με απατάει η μνήμη μου είναι και η πρώτη Τεχνική Υπηρεσία σε έκδοση οικοδομικών αδειών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αλλάζει η εικόνα στον Δήμο μας με πολλά νέα κτήρια. Αυτή είναι η εικόνα που αξίζει και σε μας και στα παιδιά μας και είναι υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε αυτήν την αναπτυξιακή πορεία, όσο γίνεται και με μεγαλύτερη ένταση θα έλεγα». 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

ΟΕΒΕΚ: Ελπίζουμε ο ΟΛΚ να βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας

ΟΕΒΕΚ:-Ελπίζουμε-ο-ΟΛΚ-να-βρει-τον-ρόλο-του-στη-κοινωνία-του-Ν.-Καβάλας

Την Τετάρτη 21/2/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΚ κου Βλάχου Άγγελου με εκπροσώπους της ΟΕΒΕΚ και συγκεκριμένα με κύριο θέμα την αύξηση των τελών κοινόχρηστων χώρων που αποφάσισε άνευ διαβούλευσης ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού καθώς και την κατάσταση που επικρατεί στου λιμένες Καβάλας-Κεραμωτής και Ν. Περάμου.

Τα επιχειρήματα μας δεν έπεισαν τον διευθύνοντα σύμβουλο για διατήρηση των τιμών στα σημερινά επίπεδα. Ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για αύξηση αλλά για επαναφορά των τιμών στα επίπεδα του 2016. Τότε ο οργανισμός είχε προβεί σε μειώσεις για καθαρά πρακτικούς λόγους.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χερσαίο τμήμα του Ν. Καβάλας αποκλειστικής ευθύνης του ΟΛΚ όπως καθαριότητα, ασφάλεια, αισθητική, φωτισμός κτλ. ο κύριος Βλάχος αναγνώρισε τα προβλήματα που επικρατούν και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση τους.

Ελπίζουμε όμως ότι ο ΟΛΚ θα βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας γιατί οι χώροι ευθύνης που διαχειρίζεται είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τόπου μας και της καθημερινής μας ζωής οπότε και επιβάλλεται να κατανοεί την κοινωνία και να μην λειτουργεί με μοναδικό σκοπό την αύξηση των κερδών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και βασικό μέλημα τα συμφέροντα του μεγαλομετόχου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ κ. Χατζηχρήστος Θόδωρος, ο κ. Τσαλίκης Γιώργος μέλος του ΔΣ της ΟΕΒΕΚ, ο κ. Βαφείδης Γιώργος πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας και γενικός γραμματέας της ΟΕΒΕΚ , ο κ. Συρόπουλος Γιώργος εκπρόσωπος του Σωματείου Εστιατόρων Ν. Καβάλας, ο κ. Ανδρεάδης Αλέξανδρος πρόεδρος του Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Περάμου, ο κ. Γκριτζελάκης Χριστόφορος και ο κ. Χατζηγερακούδης Χρήστος εκπρόσωποι του Συλλόγου Επαγγελματιών Κεραμωτής.

Εκ της Διοικήσεως

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Παράταση στην διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS ζητά το Επιμελητήριο

Παράταση-στην-διασύνδεση-των-ταμειακών-μηχανών-με-τα-pos-ζητά-το-Επιμελητήριο

Παράταση στην διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS, ζητά με υπόμνημά του προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, το Επιμελητήριο Καβάλας.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας μεταφέρουμε το δίκαιο αίτημα των μελών μας για τη δυνατότητα παράτασης έξι (6) μηνών της διαδικασίας διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές για τους παρακάτω λόγους:

Μεγάλη καθυστέρηση για την αναβάθμιση των POS δημιουργείται από τους προμηθευτές, λόγω όγκου εργασιών των υπηρεσιών, δυσκολίες σύνδεσης και δικτύωσής τους από τους προμηθευτές των ταμειακών μηχανών και γενικότερα αδυναμία εξυπηρέτησης των χιλιάδων επιχειρήσεων που πρέπει να διασυνδεθούν.

Δυσκολία προσαρμογής των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα της ψηφιακής φορολογικής διοίκησης, πρόβλημα που απαιτεί εκπαίδευση των επιχειρηματιών ώστε να αποκτήσουν τις στοιχειώδεις γνώσεις.

Οι εγκρίσεις για διάθεση των σχετικών μηχανημάτων POS, παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλη καθυστέρηση, καθώς οι τράπεζες δεν έχουν άμεσα διαθέσιμα τα αντίστοιχα μηχανήματα, ενώ παράλληλα απαιτείται χρόνος για την εγκατάστασής τους. Το κόστος που απαιτείται για την αγορά του POS και το σχετικό λογισμικό πρόγραμμα αδυνατούν να καλύψουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω μειωμένης κατανάλωσης.

Για τη σωστή εφαρμογή στα νέα δεδομένα χρήσης του POS, θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί και ειδικά προγράμματα χρήσης POS.

κε Υπουργέ,

Ζητούμε αυτή τη παράταση των έξι μηνών, καθώς η επιβολή των προστίμων είναι ιδιαίτερα υψηλή και η μη χρήση των συστημάτων δεν θα μπορεί να καταλογιστεί στις επιχειρήσεις δεδομένου, ότι δεν υπήρξε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να προσαρμοστούν στις νέες διαδικασίες, που απαιτούνται για την ορθή λειτουργία της επιχείρησής τους.

Κρίνουμε, ότι το αίτημά μας είναι αναγκαίο και παρακαλούμε με τη προσωπική σας παρέμβαση να δοθεί ο ανάλογος χρόνος προσαρμογής των επιχειρήσεών μας στη νέα ψηφιακή εποχή.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Οριστικά-δημοτικός-σύμβουλος-ο-Σωτήρης-Τσεκμέζογλου

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Εκλέγεται οριστικά δημοτικός σύμβουλος Καβάλας ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου, καθώς το Εκλογοδικείο της Καβάλας απέρριψε την ένσταση που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Πεφάνης.

Οι Σ. Τσεκμέζογλου και Κ. Πεφάνης ισοψήφισαν στις εκλογές του Οκτωβρίου στην 19η και τελευταία εκλόγιμη θέση με 532 σταυρούς, με τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη.

Ακολούθησε κλήρωση, στην οποία κέρδισε ο κ. Τσεκμέζογλου. Ο κ. Πεφάνης υπέβαλε ένσταση για λάθη στην καταμέτρηση των ψήφων, η οποία όμως απορρίφθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα