Connect with us

Καβάλα

Σημαντικές παρεμβάσεις στα σχολεία του δήμου Καβάλας

Σημαντικές-παρεμβάσεις-στα-σχολεία-του-δήμου-Καβάλας

Πολλές και σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις συντήρησης που πραγματοποιήθηκαν στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Καβάλας στη διάρκεια του καλοκαιριού, με στόχο όλα τα σχολεία να ανοίξουν χωρίς προβλήματα στις 12 Σεπτεμβρίου.

Στον «Ενήμερο» μίλησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στις παρεμβάσεις που έγιναν στις σχολικές μονάδες, ενώ παράλληλα και ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα, επισήμανε ότι η κρατική επιχορήγηση για την λειτουργία των σχολείων θα πρέπει να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Αναβαθμίστηκε ενεργειακά το 1ο ΕΠΑ.Λ. – Πλήρης αποκατάσταση της στέγης του 1ου γυμνασίου – Τον Οκτώβριο ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση του γυμνασίου – λυκείου Κρηνίδων – Σε Λυδία και Αμυγδαλεώνα θα μεταφερθούν οι μαθητές

 «Όλο αυτό το χρονικό διάστημα των θερινών μηνών έγιναν παρεμβάσεις σε πάρα πολλά σχολικά κτήρια, τόσο της πρωτοβάθμιας, όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Καβάλας. Πρόκειται για συντηρήσεις, επισκευές και ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολικών μονάδων, ανάλογα φυσικά με τις ανάγκες της καθεμιάς εξ αυτών. Ενδεικτικά αναφέρω για τη δευτεροβάθμια το 1ο ΕΠΑ.Λ., όπου έγινε ενεργειακή αναβάθμιση για εξοικονόμηση χρημάτων για τη θέρμανση του σχολείου. Ακόμη στο 1ο γυμνάσιο έγινε πλήρης αποκατάσταση της στέγης του, ενώ για το γυμνάσιο – λύκειο Κρηνίδων θα ξεκινήσει η ενεργειακή αναβάθμιση του στα τέλη Οκτωβρίου. Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει να μετακινηθούν οι μαθητές. Έτσι το λύκειο θα μεταφερθεί στη Λυδία και το γυμνάσιο στον Αμυγδαλεώνα. Έχουμε φροντίσει μέσω του υπουργείου να μας έρθουν επτά κοντέινερ για να ενισχύσουν Αμυγδαλεώνα και Λυδία και μετά να γίνει η μεταφορά των μαθητών», ανέφερε σχετικά με τις παρεμβάσεις στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο κ. Μουμτσάκης.

Ετοιμότητα για την επαναλειτουργία του 12ου δημοτικού – Θα καταγραφούν οι μαθητές που θέλουν να επιστρέψουν – Σκέψεις για μεταφορά των μαθητών του 10ου στο 12ο, ώστε να αρχίσουν και στο πρώτο εργασίες συντήρησης

Όσον αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ιδιαίτερα το 12ο δημοτικό σχολείο, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Πολιτισμού του δήμου Καβάλας τόνισε: «Όλη η προσοχή μας έπεσε στο 12ο δημοτικό σχολείο που εδώ και δυόμιση χρόνια ετοιμάζεται. Πιστεύω ότι στις 12 Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι. Από την 1η Σεπτεμβρίου δίνεται η δυνατότητα μετεγγραφής όσων μαθητών του 12ου είχαν μεταφερθεί σε όμορα σχολεία και θα ερωτηθούν να μας πουν αν θέλουν να επιστρέψουν στο 12ο. Θα γίνει μια λεπτομερής καταγραφή των μαθητών του εν λόγω σχολείου, για να έχουμε έναν ξεκάθαρο αριθμό του 10ου δημοτικού όπου πολλοί μαθητές μεταφέρθηκαν λόγω των εργασιών στο 12ο. Πιστεύω ότι μπορεί και το 10ο να μεταφερθεί στο 12ο, δυο σχολεία συστεγασμένα δηλαδή, για να μπορέσουμε άμεσα να ξεκινήσουμε εργασίες στο 10ο (δίπλα στο δημαρχείο). Αυτό είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, όμως από τη στιγμή που θα μπορέσουν να βολευτούν τα παιδιά και των δυο σχολείων σε μια μονάδα, νομίζω θα είμαστε καλά».

«Δεν σημαίνει ότι λύθηκαν τα προβλήματα των σχολείων. Τα κτήρια είναι παλιά, πάντα θα δημιουργούνται προβλήματα, τα οποία για να λυθούν χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα. Αυτά που στέλνει το κράτος δεν επαρκούν και ο δήμος βάζει κάθε φορά το χέρι στην τσέπη…»

Από εκεί και μετά όσον αφορά τις παρεμβάσεις σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, ο κ. Μουμτσάκης σημείωσε: «Στο σχολείο της Νέας Καρβάλης έγινε αλλαγή μέρους της σκεπής και αντικατάσταση των παραθύρων. Στο νηπιαγωγείο Πολυστύλου πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες. Δημιουργήθηκε στο 5ο δημοτικό σχολείο ένα γήπεδο μπάσκετ. Στο 18ο αλλάχτηκαν τα καλοριφέρ, στο 8ο όπου υπήρχαν προβλήματα με την υγρασία ξεκίνησαν οι εργασίες για να είναι έτοιμο για τις 12 Σεπτεμβρίου. Γενικά δεν αφήσαμε το καλοκαίρι ανεκμετάλλευτο. Σε συνεργασία πάντα με την Τεχνική Υπηρεσία, αλλά και με τις δυο σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, μπορέσαμε να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι λύθηκαν τα προβλήματα των σχολείων. Τα κτήρια είναι παλιά, πάντα θα δημιουργούνται προβλήματα, τα οποία για να λυθούν χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα. Αυτά που στέλνει το κράτος δεν επαρκούν και ο δήμος βάζει κάθε φορά το χέρι στην τσέπη».

«Στη χειρότερη περίπτωση θα φροντίσουμε να κάνουμε ενεργειακές περικοπές από κάπου αλλού για να μην έχουμε θέμα με τη θέρμανση στα σχολεία μας. Πάση θυσία δεν πρέπει να έχουμε θέμα γιατί τα παιδιά έχουν προτεραιότητα. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα….»

 Σε ερώτηση για το κατά πόσο θα υπάρξει δυσκολία με τη θέρμανση των σχολείων στη διάρκεια του χειμώνα, ο αντιδήμαρχος Καβάλας απάντησε: «Ήδη είχαμε προϋπολογίσει κάποια χρήματα για τη θέρμανση των σχολείων και για την πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτά όμως δεν επαρκούν. Δεν υπάρχουν τα χρήματα αυτή τη στιγμή που θα συμπληρώσουν τον προϋπολογισμό. Πιστεύω όμως ότι το υπουργείο θα βοηθήσει. Θα πάμε βήμα βήμα, δεν πιστεύω ότι θα κρυώσουν τα παιδιά μας. Στη χειρότερη περίπτωση θα φροντίσουμε να κάνουμε ενεργειακές περικοπές από κάπου αλλού για να μην έχουμε θέμα με τη θέρμανση στα σχολεία μας. Πάση θυσία δεν πρέπει να έχουμε θέμα γιατί τα παιδιά έχουν προτεραιότητα. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Τέλος, ο κ. Μουμτσάκης ανέφερε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και για τις σχολικές καθαρίστριες, ώστε κι αυτές να πηγαίνουν στα σχολεία για να τα προετοιμάσουν για το άνοιγμα τους στις 12       Σεπτεμβρίου.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Ερωτήματα που «καίνε» την αγορά ζητούν απαντήσεις

Ερωτήματα-που-«καίνε»-την-αγορά-ζητούν-απαντήσεις

Γιάννης Κελγιώργης: Επιδιώκουμε να κάνει η αγορά της Καβάλας ένα βήμα προς το μέλλον / Εδώ και χρόνια συζητάμε όλοι οι συνάδελφοι ότι πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν αλλαγές, πρέπει κάποια στιγμή να «εκμεταλλευτούμε» στο 100% την τουριστική κίνηση

Απαντήσεις για την αγορά που θέλουν, ιδιαίτερα στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, καλούνται να δώσουν ανώνυμα, οι έμποροι της Καβάλας, στο ερωτηματολόγιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Είναι ένα ευρύ ερωτηματολόγιο και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία της διανομής του προς τα μέλη μας. Το ερωτηματολόγιο έχει διάφορα καίρια ερωτήματα που αφορούν την αγορά, όπως για το θερινό και το χειμερινό ωράριο, δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου, κλπ», τόνισε σε δηλώσεις του για το θέμα στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ., Γιάννης Κελγιώργης. 

«Περιμένουμε τις απαντήσεις των συναδέλφων για όλα αυτά που μας καίνε και όλα αυτά που θα μας επιτρέψουν, αν θέλουμε και το επιδιώξουμε, ώστε να κάνει η αγορά της Καβάλας ένα βήμα προς το μέλλον…»

«Πρόκειται για ένα ερωτηματολόγιο που έχει επεξεργαστεί επιστημονικά η Ε.Σ.Ε.Ε., προκειμένου να είναι σύγχρονο, να είναι ευέλικτο και να μπορεί να αποτυπώσει εύκολα και με σαφήνεια ο κάθε συνάδελφος τα θέλω του, όσον αφορά τη λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων στην πόλη της Καβάλας. Εδώ και χρόνια συζητάμε όλοι οι συνάδελφοι ότι πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν αλλαγές, πρέπει κάποια στιγμή να «εκμεταλλευτούμε» στο 100% την τεράστια τουριστική κίνηση που έχουμε τους θερινούς μήνες και ιδιαιτέρως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, για αυτό προτείνουμε στα μέλη μας και περιμένουμε τις απαντήσεις τους, ανώνυμα, για όλα αυτά που μας καίνε και όλα αυτά που θα μας επιτρέψουν, αν θέλουμε και το επιδιώξουμε, ώστε να κάνει η αγορά της Καβάλας ένα βήμα προς το μέλλον», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. 

Παραδείγματα για τα ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι έμποροι της Καβάλας

«Για παράδειγμα έχουμε ερωτήματα που γεννιούνται σχετικά με τη Δευτέρα και την Τετάρτη το απόγευμα, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, δηλαδή Ιούλιο και Αύγουστο, που είμαστε στην κορύφωση της κίνησης για το αν πρέπει να ανοίγουμε τα απογεύματα μας ή όχι, μιλάμε για ενάμιση μήνα που υπάρχουν και οι θερινές εκπτώσεις. Υπάρχει επίσης ερώτημα όσον αφορά την Κυριακή των εκπτώσεων που ζητάμε κάτι πρωτοποριακό από τα μέλη μας, να ανοίξουμε το απόγευμα εκείνης της θεσμοθετημένης Κυριακής και όχι το πρωί που ο κόσμος είναι στη θάλασσα και άλλου είδους τέτοιες ερωτήσεις, οι οποίες θα μας κάνουν ως αγορά να κάνουμε το επόμενο βήμα για το αν θέλουμε να λεγόμαστε τουριστική πόλη. Θα μπορεί ο κάθε συνάδελφος να εκφράσει την άποψή του, το τονίζω ξανά ανώνυμα, προκειμένου να επεξεργαστούμε μετά σε συνεργασία με την Ε.Σ.Ε.Ε. όλα αυτά τα ερωτηματολόγια και να τα ανακοινώσουμε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και τους συναδέλφους εμπόρους», επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. 

«Το 2023 θα είναι μία χρονιά κανονικότητας όσον αφορά τον Τουρισμό και τη μη ύπαρξη περιοριστικών μέτρων της πανδημίας – Να κάνουμε ένα ωράριο πιο φιλικό προς τους τουρίστες…»

Τέλος, όσον αφορά τις προσδοκίες του εμπορικού κόσμου της Καβάλας για την φετινή τουριστική περίοδο, ο Γιάννης Κελγιώργης υπογράμμισε: «Είμαστε σε μία εποχή που ετοιμαζόμαστε για να ανοίξουμε τα φτερά μας ως αγορά, καθώς το 2023 θα είναι μία χρονιά κανονικότητας όσον αφορά τον Τουρισμό και τη μη ύπαρξη περιοριστικών μέτρων της πανδημίας που είχαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Άρα μπορούμε πλέον να κοιτάζουμε στα μάτια την τουριστική κίνηση και επιτέλους αν θέλουμε να λεγόμαστε τουριστική πόλη, να κάνουμε ένα ωράριο πιο φιλικό προς τους τουρίστες. Είναι κάτι που αν δεν το δοκιμάσεις δεν μπορείς να ξέρεις το αποτέλεσμα του. Όλα στην αρχή ξεκινούν πιλοτικά. Εμείς είμαστε εδώ προκειμένου να ζητήσουμε από τους συναδέλφους να αποτυπώσουν αυτά που όλο αυτό το διάστημα συζητάμε σε πηγαδάκια και κατ’ ιδίαν συζητήσεις, οπότε περιμένουμε τα αποτελέσματα και βάσει αυτών θα είναι ο κανόνας πάνω στον οποίο θα κινηθεί ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας την επόμενη μέρα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Δύο διακοπές υδροδότησης στην Καβάλα

Δύο-διακοπές-υδροδότησης-στην-Καβάλα

Δύο διακοπές υδροδότησης στην Καβάλα

Η ΔΕΥΑ Καβάλας ανακοινώνει στο καταναλωτικό κοινό ότι λόγω εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης θα διακοπεί η παροχή νερού την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 και ώρα 22:00 έως την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 και ώρα 03:00, μόνο στις παροχές που είναι συνδεδεμένες στο παλιό δίκτυο ύδρευσης, ήτοι στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς:

 • Παστέρ
 • Ιωάννου Μέξη
 • Περιμετρική οδό
 • Ζάππα
 • Αμισού
 • Σαπφούς
 • Ζαΐμη
 • Τσολάκη
 • Σερδάρογλου
 • Αστεριάδου
 • Παστέρ

Η υδροδότηση θα αποκατασταθεί σταδιακά μετά το πέρας των εργασιών.

Επίσης, θα διακοπεί η παροχή νερού την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 από ώρα 03:00 έως 07:00, μόνο στις παροχές που είναι συνδεδεμένες στο παλιό δίκτυο ύδρευσης, ήτοι στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς:

 • Θ. Καβαλιώτου
 • Μαυρομιχάλη
 • Γαλλικής Δημοκρατίας
 • Ολυμπιάδος
 • Αμύντα
 • Ομονοίας
 • Δοϊράνης
 • Ελ. Βενιζέλου
 • Κουντουριώτου
 • Ομονοίας
 • Γαλλικής Δημοκρατίας
 • Ομονοίας
 • Δοϊράνης
 • Εθνικής Αντίστασης
 • Ερυθρού Σταυρού
 • 7ης Μεραρχίας

Η υδροδότηση θα αποκατασταθεί σταδιακά μετά το πέρας των εργασιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Κλειστή η αγορά της Καβάλας την Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος

Κλειστή-η-αγορά-της-Καβάλας-την-Δευτέρα-του-Αγ.-Πνεύματος

Κλειστή η αγορά της Καβάλας την Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας ενημερώνει ότι την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023, ημέρα εορτής του Αγ. Πνεύματος, η αγορά της Καβάλας θα είναι κλειστή, όπως αυτό καθιερώθηκε και ισχύει τα τελευταία χρόνια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Κ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα