Connect with us

Καβάλα

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την Kavala Expo 2021

Πυρετώδεις-προετοιμασίες-για-την-kavala-expo-2021

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την έκθεση Kavala Expo 2021, η οποία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 8 – 11 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στην Νέα Καρβάλη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για την έκθεση είναι μεγάλο, καθώς έχει ήδη καταληφθεί το 70% του ωφέλιμου χώρου από τους εκθέτες. Τιμώμενη περιοχή για φέτος θα είναι η Εύβοια, η οποία δοκιμάστηκε σκληρά από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

«Περιμέναμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς η δική μας έκθεση «κουμπώνει» με αυτήν. Είδαμε τις προϋποθέσεις, τους όρους και γενικότερα το πως στήθηκε και λειτουργεί η Δ.Ε.Θ.»

Όπως τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καβάλας, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης δείχνει επί της ουσίας τον δρόμο στην Kavala Expo 2021 και το πως αυτή θα διεξαχθεί ομαλά και με υγειονομική ασφάλεια.

«Περιμέναμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς η δική μας έκθεση «κουμπώνει» με αυτήν. Είδαμε τις προϋποθέσεις, τους όρους και γενικότερα το πως στήθηκε και λειτουργεί η Δ.Ε.Θ., η οποία είναι η πρώτη μεγάλη έκθεση που γίνεται στην Ευρώπη εν μέσω πανδημίας, με πολλές επιχειρήσεις να μετέχουν και με μια προσέγγιση ότι περίπου 100.000 επισκέπτες θα περάσουν από αυτήν. Όλοι οι επισκέπτες είναι εμβολιασμένοι ή φέρουν πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει ότι έχουν νοσήσει. Αυτό έχουμε αποφασίσει κι εμείς για την δική μας έκθεση. Ωστόσο προσπαθούμε να έχουμε μια παρέκκλιση και να δεχόμαστε επισκέπτες και με rapid test. Μέχρι στιγμής πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εμβολιασμένοι κι όσοι πέρασαν τον ιό μπορούν να περάσουν ελεύθερα στην έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας», σημείωσε σχετικά ο Μάρκος Δέμπας.

«Η έκθεσή μας οργανώνεται συστηματικά εδώ και ενάμιση μήνα, τόσο σε σχέση με τις τεχνικές υποδομές της, όσο και σε σχέση με τους ίδιους τους εκθέτες…»

Όσον αφορά τις διεργασίες σχετικά με την προετοιμασία της Kavala Expo 2021, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας τόνισε: «Η έκθεσή μας οργανώνεται συστηματικά εδώ και ενάμιση μήνα, τόσο σε σχέση με τις τεχνικές υποδομές της, όσο και σε σχέση με τους ίδιους τους εκθέτες. Ήδη το 70% του ωφέλιμου χώρου του Εκθεσιακού Κέντρου έχει καταληφθεί από τους εκθέτες. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από το εξωτερικό, κυρίως από τη Σερβία, αλλά και τη Βουλγαρία. Μεγάλο επίσης είναι το ενδιαφέρον από τα Επιμελητήρια της χώρας μας, με επιχειρήσεις τους, οι οποίες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους. Αξίζει να πούμε ότι είχαμε επαφή με το Επιμελητήριο της Εύβοιας, η οποία θα είναι η τιμώμενη περιοχή στην έκθεση μας, επειδή πρόσφατα δοκιμάστηκαν από τις μεγάλες πυρκαγιές και θέλουμε να τους φιλοξενήσουμε για να τους δώσουμε κι ένα μήνυμα στήριξης για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί μέσα από την τραγωδία που βίωσαν.

Γενικότερα εργαζόμαστε πυρετωδώς για την έκθεση, αλλά και για τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην περίοδο της έκθεσης και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε πολλά περισσότερα να ανακοινώσουμε ίσως και μέσα από μια συνέντευξη Τύπου».

«Οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη σε γενικές γραμμές ήταν θετικές, ίσως περισσότερο από το αναμενόμενο…»

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κλήθηκε να σχολιάσει και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τον αντίκτυπο που θα έχουν αυτές στις επιχειρήσεις.

«Οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη σε γενικές γραμμές ήταν θετικές, ίσως περισσότερο από το αναμενόμενο. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι δεν έχει ηρεμήσει η κοινωνία και η οικονομία, καθώς συνεχίζουμε να έχουμε την πανδημία, τα προβλήματα υπάρχουν και φοβόμαστε να μην έχουμε ξανά έναν δύσκολο χειμώνα με κλεισίματα της οικονομίας κλπ. Είδαμε μια δέσμη μέτρων από τον πρωθυπουργό που πραγματικά κάποια από αυτά είναι προς τη θετική κατεύθυνση», επισήμανε αρχικά για το θέμα ο Μάρκος Δέμπας.

«Πάνω από το 65% των επιχειρήσεων θα δουν χαμηλότερα ποσά από αυτά που υπολόγιζαν ότι θα επιστρέψουν…»

«Ειδικά για τις επιχειρήσεις, το κυρίαρχο και μη αναμενόμενο από εμάς, είχε να κάνει με την επιστρεπτέα προκαταβολή. Ανάλογα με την πτώση του τζίρου και των ζημιών για όλους τους κύκλους της, υπάρχει η δυνατότητα ακόμη και μη επιστροφής ούτε ενός ευρώ για κάποιες περιπτώσεις. Επίσης όποιος έχει να πληρώσει και το κάνει εφάπαξ θα έχει έκπτωση 15%. Όσοι δεν μπορούν, έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν σε 60 δόσεις. Μας προβλημάτιζε πως θα πληρωθούν αυτά τα ποσά από 1.1.22. Πάνω από το 65% των επιχειρήσεων θα δουν χαμηλότερα ποσά από αυτά που υπολόγιζαν ότι θα επιστρέψουν. Η απόφαση αυτή δίνει μια σχετική ανάσα στις επιχειρήσεις και βοηθά τη ρευστότητά τους. Τα υπόλοιπα μέτρα για την απορρόφηση των αυξήσεων στην ενέργεια χωρίς επιβάρυνση των επιχειρήσεων και νοικοκυριών, για τη διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στο 13% σε βασικούς κλάδους, τη μείωση της φορολογίας από το 24% στο 22% από το 2022, είναι σίγουρα μέτρα που ανακουφίζουν σε αυτή τη δύσκολη φάση επιχειρήσεις και νοικοκυριά», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καβάλας.

«Μετά την κατήφεια του 2020 και αρχή του 2021, βλέπουμε τους τελευταίους μήνες ότι αρχίζει να αλλάζει λίγο το κλίμα…»

«Τα προβλήματα σίγουρα όμως παραμένουν. Γι’ αυτό είμαστε σε συνεχή επαφή με όλα τα κυβερνητικά στελέχη και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Δεν κρύβω ότι ήταν μια θετική έκπληξη το γεγονός ότι για πρώτη φορά πρωθυπουργός έρχεται στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Αυτό δείχνει με σαφή τρόπο το πόσο σοβαρά ο ίδιος και η κυβέρνηση παίρνουν τον ρόλο των επιχειρήσεων και του θεσμού των Επιμελητηρίων. Συζητήσαμε για τη βελτίωση ακόμη περισσότερο των επιχειρήσεων μας, τονίσαμε ότι τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ πρέπει να κατευθυνθούν σε στοχευμένες δράσεις, μιλήσαμε για τις επενδύσεις που είναι σε εξέλιξη, ο σιδηρόδρομος, το φυσικό αέριο, τα λιμάνια κι όλα αυτά μας δίνουν ένα στίγμα ότι είμαστε σε μια δύσκολη αλλά και μια ευνοϊκή συγκυρία ταυτόχρονα. Το άλμα που είδαμε με την ανάπτυξη στο 16%, που θα είναι υψηλότερο όταν μετρηθεί και ο Αύγουστος, το ότι θα φτάσουμε στην αύξηση του ΑΕΠ, είναι δείγματα του τι θα συμβεί και την επόμενη χρονιά. Τα προβλήματα δεν λύνονται ως δια μαγείας. Συνεχίζουν να υπάρχουν, αλλά είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την κάθε επιχείρηση. Μετά την κατήφεια του 2020 και αρχή του 2021, βλέπουμε τους τελευταίους μήνες ότι αρχίζει να αλλάζει λίγο το κλίμα. Βλέπουμε μεγάλες επενδύσεις να θέλουν να καταλήξουν στη χώρα και την περιοχή μας. Αυτές οι εξελίξεις θα συμβάλλουν, ώστε να έχουμε περισσότερο πλούτο και θέσεις απασχόλησης για να βγούμε από τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Μάρκος Δέμπας.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο λιμάνι της Κεραμωτής

Γυναίκα-εντοπίστηκε-νεκρή-στο-λιμάνι-της-Κεραμωτής

Το πρωί της Κυριακής 16 Ιανουαρίου 2022 η Λιμενική Αρχή Κεραμωτής ενημερώθηκε για την ύπαρξη σορού γυναίκας εντός της θαλάσσιας περιοχής στον λιμένα Κεραμωτής.

Άμεσα στην εν λόγω περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου ανέσυραν την ανωτέρω σορό, η οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Καβάλας, ενώ διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 38χρονη αλλοδαπή.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κεραμωτής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Δωρεά φορητού απινιδωτή στη μνήμη του Χρήστου Ρέμμου

Δωρεά-φορητού-απινιδωτή-στη-μνήμη-του-Χρήστου-Ρέμμου

Στην επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και ενός φορητού απινιδωτή που δώρισε στον Δήμο Καβάλας ο κ. Θόδωρος Ρέμμος, στη μνήμη του πατέρα του Χρήστου Ρέμμου, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Καβάλας, του Ερασιτέχνη ΑΟΚ και της ΠΑΕ ΑΟΚ, προχώρησαν το πρωί του Σαββάτου 15 Ιανουαρίου 2022 στο ΔΑΚ “Αλεξάνδρα Δήμογλου”, οι εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ζεκή Μεμέτ Αλή και Λευτέρης Διακογιάννης.

Την επίδειξη, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη και των Αντιδημάρχων Αθλητισμού και Οικονομικών Υπηρεσιών, Κώστα Βακιρτζή και Γιάννη Προμούσα αντίστοιχα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, θέτοντας παράλληλα διάφορα ερωτήματα, και οι εκπρόσωποι των ομάδων που χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο φορητός απινιδωτής, με πρωτοβουλία των υπευθύνων για τη λειτουργία των δημοτικών γυμναστηρίων, τοποθετήθηκε δίπλα στη γραμματεία του κλειστού γυμναστηρίου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί άμεσα σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη αντιμετώπισης καρδιακού επεισοδίου.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, κατά τη διάρκεια της σύντομης παρέμβασης του πριν τη διεξαγωγή της σημερινής επίδειξης, ευχαρίστησε τόσο τον κ. Ρέμμο για τη χορηγία του, όσο και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τη συνεχή στήριξη που παρέχει στο Δήμο Καβάλας, καθώς και στους συλλόγους της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων. Τέλος, αναφερόμενος στον αείμνηστο Χρήστο Ρέμμο, επισήμανε πως με τη συνολική του προσφορά κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμα του στην εκπαίδευση και τον τοπικό αθλητισμό.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

«Πονοκέφαλος» για την Δ. Ε. Ελευθερών οι κυνηγοί από την Κύπρο

«Πονοκέφαλος»-για-την-Δ-Ε.-Ελευθερών-οι-κυνηγοί-από-την-Κύπρο

Μεγάλη αναστάτωση υπάρχει στον Δήμο Παγγαίου και συγκεκριμένα στην περιοχή των Ελευθερών από την παρουσία πολλών κυνηγών που έρχονται οργανωμένα από την Κύπρο με σκοπό να κυνηγήσουν μέσα στον κάμπο πουλιά.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από το μέτρο, όμως ο νόμος για το κυνήγι που δεν έχει αλλάξει εδώ και εξήντα χρόνια τους καλύπτει. Έτσι ούτε το Δασαρχείο ούτε η Αστυνομία δεν μπορούν να επέμβουν.

Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι γιατί ναι μεν κυνηγούν εκτός αστικής περιοχής, όμως πολλοί εκτός του ότι βρίσκουν σκάγια ακόμα και μέσα στο σπίτι τους , βλέπουν να καταστρέφονται και οι ελαιώνες τους ή τα αμπέλια τους, αφού τα σκάγια τους διαλύουν τα νάιλον που σκεπάζουν τις καλλιέργειές τους και ότι άλλες κατασκευές έχουν κάνει για να τα προστατέψουν μέσα στον χειμώνα.

Για το θέμα αυτό έχει κάνει καταγγελία ο αντιδήμαρχος Ελευθερών κ. Χρήστος Πριονίδης και αναμένει να πάρει μια απάντηση από την πολιτεία αφού έχει δημοσιοποιήσει το θέμα, το οποίο αναμένεται να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Ειδικότερα ο κ. Πριονίδης σε ανάρτησή του σημειώνει:

Ένα χρόνιο πρόβλημα που λαμβάνει χώρα πάντα τέτοιο καιρό είναι τα γκρουπ κυνηγών που έρχονται από Κύπρο και κυνηγάνε στον κάμπο των Ελευθερών με θράσος λες και τους ανήκει, αφού δεν σκέφτονται τις περιουσίες των αγροτών μας και με τις βολές τους τρυπάνε τα ναύλων, τα σταγονίδια, πολλές φορές δεξαμενές ποτίσματος, αλλά και κολόνες τις ΔΕΗ όπως πέρσι να θυμίσω που έμεινε χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες το Δημοτικό Διαμέρισμα των Ελευθερών.

Το σημαντικότερο δε είναι οι ανθρώπινες ζωές! Αφού απευθύνθηκα τηλεφωνικά εγώ ο ίδιος (σ.σ.: ο Χρήστος Πριονίδης) στο Δασαρχείο πήρα την απάντηση πως δεν τους καλύπτει η νομοθεσία ώστε να μπορούν να επέμβουν και πως έχουν κάνει ενέργειες από το 2018 για να αλλάξει αυτό, αλλά μέχρι τώρα τίποτα.

Έτσι μίλησα με τον συνάδελφο και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστο Μποσμπότη και του ζήτησα να δει το νομικό καθεστώς ώστε να παρθεί απόφαση που να απαγορεύει στα συγκεκριμένα γκρουπ το κυνήγι για να αποφευχθούν τα χειρότερα…

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα