Connect with us

Καβάλα

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την Kavala Expo 2021

Πυρετώδεις-προετοιμασίες-για-την-kavala-expo-2021

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την έκθεση Kavala Expo 2021, η οποία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 8 – 11 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στην Νέα Καρβάλη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για την έκθεση είναι μεγάλο, καθώς έχει ήδη καταληφθεί το 70% του ωφέλιμου χώρου από τους εκθέτες. Τιμώμενη περιοχή για φέτος θα είναι η Εύβοια, η οποία δοκιμάστηκε σκληρά από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

«Περιμέναμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς η δική μας έκθεση «κουμπώνει» με αυτήν. Είδαμε τις προϋποθέσεις, τους όρους και γενικότερα το πως στήθηκε και λειτουργεί η Δ.Ε.Θ.»

Όπως τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καβάλας, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης δείχνει επί της ουσίας τον δρόμο στην Kavala Expo 2021 και το πως αυτή θα διεξαχθεί ομαλά και με υγειονομική ασφάλεια.

«Περιμέναμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς η δική μας έκθεση «κουμπώνει» με αυτήν. Είδαμε τις προϋποθέσεις, τους όρους και γενικότερα το πως στήθηκε και λειτουργεί η Δ.Ε.Θ., η οποία είναι η πρώτη μεγάλη έκθεση που γίνεται στην Ευρώπη εν μέσω πανδημίας, με πολλές επιχειρήσεις να μετέχουν και με μια προσέγγιση ότι περίπου 100.000 επισκέπτες θα περάσουν από αυτήν. Όλοι οι επισκέπτες είναι εμβολιασμένοι ή φέρουν πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει ότι έχουν νοσήσει. Αυτό έχουμε αποφασίσει κι εμείς για την δική μας έκθεση. Ωστόσο προσπαθούμε να έχουμε μια παρέκκλιση και να δεχόμαστε επισκέπτες και με rapid test. Μέχρι στιγμής πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εμβολιασμένοι κι όσοι πέρασαν τον ιό μπορούν να περάσουν ελεύθερα στην έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας», σημείωσε σχετικά ο Μάρκος Δέμπας.

«Η έκθεσή μας οργανώνεται συστηματικά εδώ και ενάμιση μήνα, τόσο σε σχέση με τις τεχνικές υποδομές της, όσο και σε σχέση με τους ίδιους τους εκθέτες…»

Όσον αφορά τις διεργασίες σχετικά με την προετοιμασία της Kavala Expo 2021, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας τόνισε: «Η έκθεσή μας οργανώνεται συστηματικά εδώ και ενάμιση μήνα, τόσο σε σχέση με τις τεχνικές υποδομές της, όσο και σε σχέση με τους ίδιους τους εκθέτες. Ήδη το 70% του ωφέλιμου χώρου του Εκθεσιακού Κέντρου έχει καταληφθεί από τους εκθέτες. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από το εξωτερικό, κυρίως από τη Σερβία, αλλά και τη Βουλγαρία. Μεγάλο επίσης είναι το ενδιαφέρον από τα Επιμελητήρια της χώρας μας, με επιχειρήσεις τους, οι οποίες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους. Αξίζει να πούμε ότι είχαμε επαφή με το Επιμελητήριο της Εύβοιας, η οποία θα είναι η τιμώμενη περιοχή στην έκθεση μας, επειδή πρόσφατα δοκιμάστηκαν από τις μεγάλες πυρκαγιές και θέλουμε να τους φιλοξενήσουμε για να τους δώσουμε κι ένα μήνυμα στήριξης για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί μέσα από την τραγωδία που βίωσαν.

Γενικότερα εργαζόμαστε πυρετωδώς για την έκθεση, αλλά και για τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην περίοδο της έκθεσης και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε πολλά περισσότερα να ανακοινώσουμε ίσως και μέσα από μια συνέντευξη Τύπου».

«Οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη σε γενικές γραμμές ήταν θετικές, ίσως περισσότερο από το αναμενόμενο…»

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κλήθηκε να σχολιάσει και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τον αντίκτυπο που θα έχουν αυτές στις επιχειρήσεις.

«Οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη σε γενικές γραμμές ήταν θετικές, ίσως περισσότερο από το αναμενόμενο. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι δεν έχει ηρεμήσει η κοινωνία και η οικονομία, καθώς συνεχίζουμε να έχουμε την πανδημία, τα προβλήματα υπάρχουν και φοβόμαστε να μην έχουμε ξανά έναν δύσκολο χειμώνα με κλεισίματα της οικονομίας κλπ. Είδαμε μια δέσμη μέτρων από τον πρωθυπουργό που πραγματικά κάποια από αυτά είναι προς τη θετική κατεύθυνση», επισήμανε αρχικά για το θέμα ο Μάρκος Δέμπας.

«Πάνω από το 65% των επιχειρήσεων θα δουν χαμηλότερα ποσά από αυτά που υπολόγιζαν ότι θα επιστρέψουν…»

«Ειδικά για τις επιχειρήσεις, το κυρίαρχο και μη αναμενόμενο από εμάς, είχε να κάνει με την επιστρεπτέα προκαταβολή. Ανάλογα με την πτώση του τζίρου και των ζημιών για όλους τους κύκλους της, υπάρχει η δυνατότητα ακόμη και μη επιστροφής ούτε ενός ευρώ για κάποιες περιπτώσεις. Επίσης όποιος έχει να πληρώσει και το κάνει εφάπαξ θα έχει έκπτωση 15%. Όσοι δεν μπορούν, έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν σε 60 δόσεις. Μας προβλημάτιζε πως θα πληρωθούν αυτά τα ποσά από 1.1.22. Πάνω από το 65% των επιχειρήσεων θα δουν χαμηλότερα ποσά από αυτά που υπολόγιζαν ότι θα επιστρέψουν. Η απόφαση αυτή δίνει μια σχετική ανάσα στις επιχειρήσεις και βοηθά τη ρευστότητά τους. Τα υπόλοιπα μέτρα για την απορρόφηση των αυξήσεων στην ενέργεια χωρίς επιβάρυνση των επιχειρήσεων και νοικοκυριών, για τη διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στο 13% σε βασικούς κλάδους, τη μείωση της φορολογίας από το 24% στο 22% από το 2022, είναι σίγουρα μέτρα που ανακουφίζουν σε αυτή τη δύσκολη φάση επιχειρήσεις και νοικοκυριά», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καβάλας.

«Μετά την κατήφεια του 2020 και αρχή του 2021, βλέπουμε τους τελευταίους μήνες ότι αρχίζει να αλλάζει λίγο το κλίμα…»

«Τα προβλήματα σίγουρα όμως παραμένουν. Γι’ αυτό είμαστε σε συνεχή επαφή με όλα τα κυβερνητικά στελέχη και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Δεν κρύβω ότι ήταν μια θετική έκπληξη το γεγονός ότι για πρώτη φορά πρωθυπουργός έρχεται στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Αυτό δείχνει με σαφή τρόπο το πόσο σοβαρά ο ίδιος και η κυβέρνηση παίρνουν τον ρόλο των επιχειρήσεων και του θεσμού των Επιμελητηρίων. Συζητήσαμε για τη βελτίωση ακόμη περισσότερο των επιχειρήσεων μας, τονίσαμε ότι τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ πρέπει να κατευθυνθούν σε στοχευμένες δράσεις, μιλήσαμε για τις επενδύσεις που είναι σε εξέλιξη, ο σιδηρόδρομος, το φυσικό αέριο, τα λιμάνια κι όλα αυτά μας δίνουν ένα στίγμα ότι είμαστε σε μια δύσκολη αλλά και μια ευνοϊκή συγκυρία ταυτόχρονα. Το άλμα που είδαμε με την ανάπτυξη στο 16%, που θα είναι υψηλότερο όταν μετρηθεί και ο Αύγουστος, το ότι θα φτάσουμε στην αύξηση του ΑΕΠ, είναι δείγματα του τι θα συμβεί και την επόμενη χρονιά. Τα προβλήματα δεν λύνονται ως δια μαγείας. Συνεχίζουν να υπάρχουν, αλλά είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την κάθε επιχείρηση. Μετά την κατήφεια του 2020 και αρχή του 2021, βλέπουμε τους τελευταίους μήνες ότι αρχίζει να αλλάζει λίγο το κλίμα. Βλέπουμε μεγάλες επενδύσεις να θέλουν να καταλήξουν στη χώρα και την περιοχή μας. Αυτές οι εξελίξεις θα συμβάλλουν, ώστε να έχουμε περισσότερο πλούτο και θέσεις απασχόλησης για να βγούμε από τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Μάρκος Δέμπας.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Θάσος: Το φέρυ μπώουτ διέσωσε αγνοούμενο ψαροτουφεκά

Θάσος:-Το-φέρυ-μπώουτ-διέσωσε-αγνοούμενο-ψαροτουφεκά

Ενημερώθηκαν, τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου, οι Λιμενικές Αρχές Καβἀλας και Θάσου, για περιστατικό αγνοούμενου 65χρονου υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά του Ακρωτηρίου “ΠΑΧΥΣ” ν. Θάσου.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ξεκίνησαν άμεσα έρευνες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, με τη συμμετοχή δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενός περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, τριών (03) ιδιωτικών σκαφών, ενός διασωστικού σκάφους της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) Καβάλας, καθώς και τέσσερις (04)ιδιώτες δύτες.

Ο 65χρονος εντοπίστηκε από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΘΑΣΟΣ ΙΙΙ” Ν.Π. 11589, στον δίαυλο όπου εκτελούνται τα τακτικά δρομολόγια Θάσου-Κεραμωτής και περισυνελέγη από το πλήρωμα του ανωτέρω πλοίου. Στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Δήμος Παγγαίου: Σε λειτουργία οι δύο πρώτοι μηχανισμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Δήμος-Παγγαίου:-Σε-λειτουργία-οι-δύο-πρώτοι-μηχανισμοί-φόρτισης-ηλεκτρικών-αυτοκινήτων

Ο Δήμος Παγγαίου είναι και επίσημα πλέον από τους πρώτους Δήμους, ο οποίος παρέχει τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικού οχήματος, μετά την εγκατάσταση δύο μηχανισμών φόρτισης στην Ελευθερούπολη και στη Νέα Πέραμο, ενώ το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθεί ακόμη ένας σταθμός φόρτισης στην παραλία Οφρυνίου.

Οι πολίτες οι οποίοι θα χρησιμοποιούν το σημείο φόρτισης θα μπορούν να αποκτήσουν προπληρωμένες κάρτες από τον Δήμο Παγγαίου, ενώ η χρέωση θα ορίζεται ανάλογα με την κιλοβατώρες οι οποίες καταναλώνονται.

Ο Δήμος Παγγαίου πρωτοπορεί, εξελίσσεται, εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών και τον σεβασμό στο Περιβάλλον.

Επιπλέον, το τουριστικό προϊόν αποκτάει υπεραξία όταν «συνοδεύεται» και από την παροχή ανάλογων υπηρεσιών.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Προτεραιότητα η Παιδεία για τον δήμο Παγγαίου

Προτεραιότητα-η-Παιδεία-για-τον-δήμο-Παγγαίου

Το μεγάλο βάρος, το οποίο ρίχνει η διοίκηση του δήμου Παγγαίου στην Παιδεία και στη διαρκή βελτίωση των υποδομών στις σχολικές μονάδες, υπογραμμίζει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο γενικός γραμματέας του δήμου, Γιώργος Καλλινικίδης.

«Η Παιδεία αποτελεί για τον δήμο Παγγαίου πρώτη προτεραιότητα κι αυτό είναι εντολή από τον δήμαρχο, Φίλιππο Αναστασιάδη», σημειώνει σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Καλλινικίδης, συμπληρώνοντας ότι η εικόνα των 59 συνολικά σχολικών μονάδων του δήμου, μ’ αφορμή και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, είναι πάρα πολύ καλή.

«Κάνουμε έναν μακροχρόνιο προγραμματισμό που θα μας επιτρέψει ισόρροπα να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας»

«Από την πλευρά μας, όλα αυτά τα χρόνια είμαστε σε διαρκή επαφή με τους διευθυντές όλων των σχολείων του δήμου Παγγαίου, για να δούμε την κατάσταση τους κι από εκεί και μετά να κάνουμε έναν μακροχρόνιο προγραμματισμό που θα μας επιτρέψει ισόρροπα να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας, ώστε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές υποδομές για να προχωρά απρόσκοπτα το εκπαιδευτικό έργο», αναφέρει αρχικά στα όσα δηλώνει στον «Ε» ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου.

«Γενικότερα κάναμε παρεμβάσεις από το μικρότερο νηπιαγωγείο, ενδεικτικά αναφέρω αυτό της Γαληψού, μέχρι τη μεγαλύτερη σχολική μονάδα που είναι το γυμνάσιο της Ελευθερούπολης»

Μάλιστα, όπως με έμφαση τονίζει ο κ. Καλλινικίδης, πολλά από τα σχολικά κτήρια είναι της δεκαετίας του 1930 κι ως εκ τούτου αναμενόμενο είναι τα προβλήματα που υπάρχουν να είναι πολλά.

«Εμείς ιεραρχήσαμε τις ανάγκες μας. Έγιναν μεγάλα έργα, όπως για παράδειγμα στο Ποδοχώρι, όπου κάναμε ένα μεγάλο κτήριο γιατί δεν χωρούσαν τα παιδιά πλέον, με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εργαστήρια κλπ. Επίσης, στο γυμνάσιο Ποδοχωρίου, που ήταν σε άθλια κατάσταση, τώρα η εικόνα του είναι εντελώς διαφορετική, καθώς ανακαινίστηκε πλήρως με γήπεδα, στέγες κλπ. Γενικότερα κάναμε παρεμβάσεις από το μικρότερο νηπιαγωγείο, ενδεικτικά αναφέρω αυτό της Γαληψού, μέχρι τη μεγαλύτερη σχολική μονάδα που είναι το γυμνάσιο της Ελευθερούπολης», επισημαίνει σχετικά.

Προχωρά και επεκτείνεται το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών μονάδων του δήμου Παγγαίου

Αναφερόμενος ειδικότερα στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, το οποίο ήδη υλοποιείται, ο κ. Καλλινικίδης σημειώνει ότι «στην παρούσα φάση αναβαθμίζουμε ενεργειακά το γυμνάσιο και το ΕΠΑ.Λ. της Ελευθερούπολης, το δημοτικό της Νικήσιανης, τα δημοτικά Κοκκινοχώματος και Ποδοχωρίου. Ταυτόχρονα προγραμματίζουμε για το επόμενο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης να εντάξουμε το γυμνάσιο Νικήσιανης και το δημοτικό Μελισσοκομείου. Προβαίνουμε γενικότερα σε πολυεπίπεδες παρεμβάσεις».

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου τονίζει ακόμη ότι «προτεραιότητα μας είναι τα Α.Μ.Ε.Α., καθώς υλοποιείται ένα έργο αυτή τη στιγμή με τουαλέτες και ράμπες για Α.Μ.Ε.Α. σε πάρα πολλά από τα σχολεία μας».

«Στόχος μας είναι να καταφέρουμε και σε μεγάλο βαθμό το έχουμε πετύχει, να έχουμε σχολεία σύγχρονα και στις υποδομές και στον εξοπλισμό…»

«Προβαίνουμε σε συνεχείς παρεμβάσεις για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Όλα γίνονται με βάση τις ανάγκες και τον προγραμματισμό που έχουμε. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε και σε μεγάλο βαθμό το έχουμε πετύχει, να έχουμε σχολεία σύγχρονα και στις υποδομές και στον εξοπλισμό. Σε πάρα πολλά σχολεία έχουν αγοραστεί υπολογιστές, αλλά και ο εξοπλισμός που απαιτείται. Προχωράμε σε αυτήν την κατεύθυνση, δεν αφήνουμε κανένα σχολείο πίσω. Λόγω και της ιδιότητας μου ως εκπαιδευτικός, ο δήμαρχος μου δίνει αρμοδιότητες κι εγώ με τη σειρά μου συνεργάζομαι άψογα με τις δυο σχολικές επιτροπές και με τους προέδρους της πρωτοβάθμιας τον κ. Δημητρακούδη και της δευτεροβάθμιας την κ. Μπενή, ώστε συντεταγμένα να προχωράμε και να κάνουμε παρεμβάσεις», επισημαίνει ακόμη στα όσα δηλώνει στον «Ε» ο Γιώργος Καλλινικίδης.

«Καταφέραμε να εξυγιάνουμε και τα οικονομικά των σχολικών επιτροπών – Θα συνεχίσουμε την επαφή μας με την εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε τα σχολεία μας να είναι σύγχρονα και αντάξια των παιδιών μας…»

«Υπάρχει μια αγαστή συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές και με την εποπτεία του δημάρχου προσπαθούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα σχολεία μας. Δεν τα πετύχαμε όλα, όμως προχωράμε και είμαστε σε καλό δρόμο. Θα συνεχίσουμε την επαφή μας με την εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε τα σχολεία μας να είναι σύγχρονα και αντάξια των παιδιών μας. Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα έλεγα ότι η εικόνα των σχολικών μονάδων του δήμου μας είναι πολύ καλή. Μπορεί ακόμη να δουλεύουν εργολάβοι μέσα σε κάποια σχολεία, αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Δεν μπορεί σε λίγο καιρό μέσα στο καλοκαίρι να γίνουν όλα σε 59 σχολικές μονάδες. Υπάρχει μια μικρή ταλαιπωρία, αλλά δεν μπορεί να γίνει κι αλλιώς. Το θέμα είναι να γίνονται έργα παρά να υπάρχει στασιμότητα. Τέλος, καταφέραμε να εξυγιάνουμε και τα οικονομικά των σχολικών επιτροπών. Όταν αναλάβαμε η πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή για παράδειγμα, είχε ένα χρέος 60.000 ευρώ. Έχουμε καταφέρει να εξυγιάνουμε τα οικονομικά και παρέχουμε καλύτερες και περισσότερες υπηρεσίες στα σχολεία μας κι αυτό είναι πολύ σημαντικό», σημειώνει καταληκτικά στις δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα