Connect with us

Καβάλα

Προβληματισμός για τις βίλες του Άλεξ στην Αλάνα

Προβληματισμός-για-τις-βίλες-του-Άλεξ-στην-Αλάνα

Την ανησυχία του για το γεγονός του μη ορισμού ασφαλιστικών δικλείδων, αλλά και της έλλειψης συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για την αξιοποίηση της Αλάνας της Νέας Ηρακλείτσας, η οποία «πέρασε» στον επενδυτή Άλεξ Χαντιτάτζι, εξέφρασε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στο CENTER TV και στην εκπομπή ON CAMERA, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

«Είναι μια καλή εξέλιξη το γεγονός ότι γενικά θα αξιοποιηθεί η Αλάνα, καθώς το είχε ανάγκη η περιοχή και νομίζω ότι αν γίνει μια σωστή αξιοποίηση, θα είναι κάτι που θα προσδώσει θετικά στην ανάπτυξη της περιοχής και στην τοπική οικονομία. Όμως εγώ έχω την ανάγκη να εκφράσω την ανησυχία μου, για το γεγονός ότι δεν έχουν οριστεί κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες, οι οποίες πραγματικά θα μπορούσαν να περιχαρακώσουν τον τρόπο με τον οποίο θα αναπτυχθεί η Αλάνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παγγαίου.

«Δυστυχώς με τον τρόπο που έχει γίνει η διαδικασία αυτή, δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι θα αξιοποιηθεί προς όφελος των συμπολιτών μας. Δηλαδή μπορεί ο χώρος να μείνει όπως είναι ή να αξιοποιηθεί με κάποιες κατοικίες. Αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι ανάπτυξη…»

«Το είπα κι άλλη φορά, πως όποιος και να είναι ο επενδυτής, πρέπει να προσφέρει στην περιοχή μας. Για να γίνει αυτό πρέπει να δοθούν θέσεις εργασίας, ένα σαφές πλάνο για το πως θα αξιοποιηθεί η Αλάνα. Δυστυχώς με τον τρόπο που έχει γίνει η διαδικασία αυτή, δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι θα αξιοποιηθεί προς όφελος των συμπολιτών μας. Δηλαδή μπορεί ο χώρος να μείνει όπως είναι ή να αξιοποιηθεί με κάποιες κατοικίες. Αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι ανάπτυξη και δεν θα βοηθήσει την περιοχή μας. Θεωρώ ότι έπρεπε να μπουν κάποιοι όροι, που θα όριζαν τον τρόπο αξιοποίησης. Ο μοναδικός τρόπος που θα μπορούσε να προσδώσει στην περιοχή οφέλη τουριστικά και οικονομικά θα ήταν η αξιοποίηση του με την υποχρεωτικότητα να γίνει μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα με τις προδιαγραφές που θα όριζε η προκήρυξη», σημείωσε ακόμη ο Φίλιππος Αναστασιάδης.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε και θα το κάνουμε με τον όποιο επενδυτή, αρκεί να βοηθήσει πραγματικά την περιοχή μας…»

«Εκεί είναι οι ενστάσεις μου. Κατά τα άλλα είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε και θα το κάνουμε με τον όποιο επενδυτή, προς όφελος αυτής της επένδυσης, αρκεί να βοηθήσει πραγματικά την περιοχή μας και μέσα σε ένα χρονοδιάγραμμα αξιοποίησης που θα έπρεπε να είχε τεθεί κι αυτό από πολύ νωρίς. Αν ένας επενδυτής πει εγώ σκέφτομαι να το αξιοποιήσω μετά από 20 χρόνια, νομίζω ότι δεν είναι προς όφελος της περιοχής μας. Αυτά έπρεπε να είχαν προσεχθεί από την αρχή. Τα είχα τονίσει στους ανθρώπους του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ., αλλά δυστυχώς δεν έγινε. Ευελπιστώ όμως, επειδή είναι ένα ιδιαίτερο ακίνητο, πραγματικά ο επενδυτής θα το αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να έχει οφέλη ο ίδιος και η ευρύτερη περιοχή», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παγγαίου.

«Ήδη προγραμματίζουμε παράλληλα έργα που απαιτούνται για την επένδυση αυτή – Όσο πιο άμεσα προχωρήσει αυτός, τόσο πιο άμεσοι θα είμαστε κι εμείς…»

«Εμένα δεν με νοιάζει κάτι άλλο εκτός από το καλό του τόπου κι αυτό έπρεπε να είχε διασφαλιστεί ήδη. Ήδη προγραμματίζουμε παράλληλα έργα που απαιτούνται για την επένδυση αυτή, θα συνεργαστούμε σε κάθε περίπτωση με τον επενδυτή. Όσο πιο άμεσα προχωρήσει αυτός, τόσο πιο άμεσοι θα είμαστε κι εμείς. Έχουμε ολοκληρώσει τις μελέτες ως δήμος Παγγαίου για τον κόμβο της Ηρακλείτσας και της Αλάνας. Πρόκειται για δυο κόμβους που θα γίνουν, ο ένας ακριβώς στην έξοδο από την Εγνατία και ο δεύτερος θα είναι για την είσοδο έξοδο της Αλάνας. Τις υποδομές ήδη τις προγραμματίσαμε και το έχουμε συζητήσει με την Π.Α.Μ.Θ., ώστε να χρηματοδοτηθούν οι δυο αυτοί κόμβοι για να βοηθήσουν την περιοχή και την επένδυση εκεί», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του για το θέμα ο κ. Αναστασιάδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Χρήστος Πριονίδης: Είμαι διαρκώς κοντά στους πολίτες

Χρήστος-Πριονίδης:-Είμαι-διαρκώς-κοντά-στους-πολίτες

Σε πλήρη ετοιμότητα για το ενδεχόμενο εκδήλωσης χιονοπτώσεων στα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε, βρίσκεται η Δημοτική Ενότητα Ελευθερών του δήμου Παγγαίου, σύμφωνα με όσα ανέφερε στον «Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος της περιοχής, Χρήστος Πριονίδης.

«Βρισκόμαστε στο μέσον της χειμερινής περιόδου κι αυτό συνεπάγεται προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων που πιθανόν να εκδηλωθούν το επόμενο διάστημα και στην περιοχή μας», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Πριονίδης.

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει, τόσο με τα μηχανήματα, όσο και με το προσωπικό μας, αλλά έχοντας και επαρκείς ποσότητες αλατιού…»

«Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να είμαστε όσο καλύτερα γίνεται προετοιμασμένοι. Με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας στην παρούσα φάση, προκύπτει ότι θα έχουμε χιονοπτώσεις την Παρασκευή (21/1) και το Σάββατο (22/1) στην περιοχή μας. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει, τόσο με τα μηχανήματα, όσο και με το προσωπικό μας, αλλά έχοντας και επαρκείς ποσότητες αλατιού. Όπως κάναμε πέρυσι στον χιονιά του Φεβρουαρίου, έτσι θα κινηθούμε και φέτος, αν φυσικά απαιτηθεί, για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα οι συμπολίτες μας. Τα στοιχεία επαναλαμβάνω δείχνουν ότι επηρεάζεται η περιοχή μας από αυτό το σύστημα με χιονοπτώσεις και από τη στιγμή που μας προειδοποιούν οι ειδικοί, είμαστε υποχρεωμένοι να προετοιμαστούμε κατάλληλα», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο Χρήστος Πριονίδης.

«Είναι τιμή μου που ο δήμαρχος μας, με εμπιστεύτηκε για άλλη μια φορά να βρίσκομαι στο τιμόνι της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών. Θεωρώ ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα της προσπάθειας μου, αλλά και των συνεργατών μου, από τον Σεπτέμβριο του 2019 και μετά…»

Αναφορικά με την ανανέωση της θητείας του στη θέση του αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών, ο κ. Πριονίδης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του.

«Είναι τιμή μου που ο δήμαρχος μας, με εμπιστεύτηκε για άλλη μια φορά να βρίσκομαι στο τιμόνι της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών. Θεωρώ ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα της προσπάθειας μου, αλλά και των συνεργατών μου, από τον Σεπτέμβριο του 2019 και μετά, οπότε και ανέλαβα τα καθήκοντα αυτά. Η δουλειά που γίνεται στην περιοχή μας είναι εμφανής και επί της ουσίας ήταν μια επιβράβευση για εμένα και τους συνεργάτες μου, μαζί με τους οποίους και απόλυτα οργανωμένα, πετυχαίνουμε καλά αποτελέσματα, έχοντας και ως παρακαταθήκη και την αίσθηση από τους πολίτες ότι κάτι καλό γίνεται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πριονίδης.

Ερωτηθείς παράλληλα για το πως θα κινηθεί στο πλαίσιο αυτής της νέας θητείας του, ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών απάντησε σχετικά: «Δεν έχω σκοπό να σταματήσω να εργάζομαι στο ίδιο μοτίβο, αλλά και ακόμη περισσότερο θα έλεγα τώρα».

«Είμαι διαρκώς κοντά στους πολίτες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και επεμβαίνουμε όπου μπορούμε για να διορθώσουμε τα ζητήματα που ανακύπτουν…»

Ερωτηθείς αναφορικά με την επαφή που έχει σε καθημερινή βάση με τους πολίτες της Δ.Ε. Ελευθερών και τα προβλήματα που αυτοί του αναφέρουν, ο κ. Πριονίδης απάντησε: «Τα προβλήματα της καθημερινότητας δεν τελειώνουν ποτέ. Πάντα υπάρχει επαφή με τους πολίτες. Είμαι διαρκώς κοντά τους και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κι επεμβαίνουμε όπου μπορούμε για να διορθώσουμε τα ζητήματα που ανακύπτουν. Δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω, ούτε αφήνουμε κάποιον χωρίς να εξετάσουμε το θέμα που τον προβληματίζει. Καθημερινά λειτουργώ καταγράφοντας τα προβλήματα και προσπαθούμε ιεραρχικά να τα λύσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Ανάπλαση της κεντρικής οδού της Νέας Περάμου (28ης Οκτωβρίου) με πεζοδρόμια και νέο ηλεκτροφωτισμό – Ακολουθούν το επόμενο διάστημα βελτιώσεις σε προβληματικά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν κάποιες βελτιώσεις σε προβληματικά σημεία του οδοστρώματος, ιδιαίτερα εντός της Νέας Περάμου, ο κ. Πριονίδης απάντησε ότι όπου έχουν επισημανθεί τα προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δ.Ε. Ελευθερών, αλλά και εντός της Νέας Περάμου, σύντομα θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης.

Μάλιστα ο κ. Πριονίδης αποκάλυψε ότι θα γίνει ανάπλαση της κεντρικής οδού της Νέας Περάμου (28ης Οκτωβρίου) από το ύψος της παραλίας (Hotel Plage) μέχρι και την αερογέφυρα της Εγνατίας προς το δημοτικό διαμέρισμα Ελευθερών, με νέα πεζοδρόμια, αλλά και τοποθέτηση νέου ηλεκτροφωτισμού.

Στην παρούσα φάση, όπως τόνισε ο κ. Πριονίδης, γίνεται κατασκευή των πεζοδρομίων στην περιοχή του κάμπινγκ της Νέας Περάμου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η έναρξη του έργου της οδού 28ης Οκτωβρίου.

«Είναι ένας δρόμος με μεγάλη κίνηση, ειδικά το καλοκαίρι, με φωτισμό παλιό, οπότε με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, θα είναι πιο ασφαλής για όλους τους χρήστες, ώστε να αποφεύγονται και τροχαία ατυχήματα που κατά καιρούς σημειώνονται εκεί», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Πριονίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Συνάντηση του Θ. Μουριάδη με τον Χρήστο Γάκη

Συνάντηση-του-Θ.-Μουριάδη-με-τον-Χρήστο-Γάκη

Συνάντηση μιας ώρας είχε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος ΑΜ-Θ, Χρήστο Γάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ιδιαίτερη μνεία σε διάφορα σημαντικά έργα που εκτελούνται στην περιοχή μας.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε λεπτομερώς η ομαλή πρόοδος των εργασιών κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου, η δημιουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και η ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Κολυμβητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Συνάντηση Π. Αγγελίδη και Κυριακής Γανίτου με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας

Συνάντηση-Π.-Αγγελίδη-και-Κυριακής-Γανίτου-με-τον-Αντιπεριφερειάρχη-Καβάλας

Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξιο Πολίτη, στο γραφείο του στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, είχε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Παναγιώτης Αγγελίδης, συνοδευόμενος από τη διευθύντρια Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης της Επιχείρησης, Κυριακή Γανίτου.

Παρά το γεγονός ότι η επίσκεψη είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, με επίκεντρο τις στοχεύσεις σε στρατηγικές τουριστικής ανάπτυξης, ώστε να τεθούν οι προτεραιότητες και οι αξίες, πάνω στις οποίες µπορεί να οικοδομηθεί το όραμα για την Περιφερειακή Ενότητα στους τοµείς του Τουρισµού και της Ανάπτυξης, με κύριο στόχο την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στο πλαίσιο της προώθησης και της προβολής.

Τις ευχές του κ. Αγγελίδη και της κ. Γανίτου προς τον κ. Πολίτη, με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων για καλή και δημιουργική θητεία, ακολούθησε η διαβεβαίωση και από τις δυο πλευρές, για τη συνέχιση της καλής συνεργασίας της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, καθώς και τη διεύρυνσή της, με σταθερή στόχευση την προώθηση της ανάπτυξης της πόλης της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα