Connect with us

Νέα Θάσου

Πληρότητες 100% στα καταλύματα της Θάσου

Πληρότητες-100%-στα-καταλύματα-της-Θάσου

Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων της Θάσου, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ανεπίσημα στοιχεία, η αύξηση που καταγράφεται σε σχέση με το 2019 διαμορφώνεται ήδη κοντά στο 10%.

Μιλώντας στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιάννης Μαρκιανός, τόνισε ότι ακόμη και αυτή τη στιγμή οι πληρότητες βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο κι αυτό φαίνεται να συνεχίζεται και το επόμενο διάστημα, τουλάχιστον μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

«Από τα τέλη Ιουλίου και μετά οι πληρότητες έφταναν το 100%, ένα πραγματικό νούμερο, χωρίς καμιά δόση υπερβολής. Δεν έπεφτε καρφίτσα στο νησί…»

 «Μέχρι τώρα τα πράγματα έχουν κυλήσει εξαιρετικά, καλύτερα απ’ όσο περιμέναμε. Έχουμε ήδη ξεπεράσει το 2019. Ειδικότερα από τα τέλη Ιουλίου και μετά οι πληρότητες έφταναν το 100%, ένα πραγματικό νούμερο, χωρίς καμιά δόση υπερβολής. Δεν έπεφτε καρφίτσα στο νησί! Υπήρχε κόσμος που δεν είχε προβλέψει αυτήν την έκρηξη της κίνησης και έψαχνε να βρει κατάλυμα. Ίσως επηρεασμένοι από τις δυο προηγούμενες χρονιές δεν είχαν κάνει κράτηση με αποτέλεσμα πραγματικά να ταλαιπωρηθούν. Γενικότερα υπάρχει αρκετά μεγάλη ικανοποίηση στον κλάδο μας. Ευτυχώς που πήγαμε καλά και ήρθε αυτή η ώθηση για να μας κρατήσει τον χειμώνα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν εργαλεία για την ανακαίνιση των καταλυμάτων που έχουν ανάγκη», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Μετά το 2019 έχουν προστεθεί νέα καταλύματα, κατά βάση μικρά, αλλά και αρκετά τύπου airbnb. Υπολογίζουμε ότι πρέπει να είναι συν 1.500 κλίνες – Η νέα τουριστική περίοδος του 2023 θα μας βρει σαφώς με ακόμη περισσότερες κλίνες στη Θάσο…»

Ο Γιάννης Μαρκιανός ρωτήθηκε στη συνέχεια και για το κατά πόσο έχουν αυξηθεί οι κλίνες στο νησί από το 2019 και μετά, αλλά και για το αν φαίνεται και περαιτέρω αύξησή τους την επόμενη χρονιά.

«Μετά το 2019 έχουν προστεθεί νέα καταλύματα, κατά βάση μικρά, αλλά και αρκετά τύπου airbnb. Υπολογίζουμε ότι πρέπει να είναι συν 1.500 κλίνες. Μέχρι το 2019, συνολικά με τα ξενοδοχεία, το νησί είχε 30.000 κλίνες, στις οποίες προστέθηκαν αυτές οι 1.500. Είναι ένας σημαντικός αριθμός και το ευχάριστο είναι ότι συνεχίζουν να δημιουργούνται καινούργια. Έχουμε αρκετές εκδόσεις αδειών σε εξέλιξη κι όσο πάει αυξάνεται ο αριθμός τους. Η νέα τουριστική περίοδος του 2023 θα μας βρει σαφώς με ακόμη περισσότερες κλίνες στη Θάσο. Αν υπολογίσουμε και το νέο ΕΣΠΑ που ακολουθεί και περιέχει πρόβλεψη για δημιουργία νέων καταλυμάτων, θεωρώ θα συνεχιστεί αυτή η αυξητική τάση», απάντησε σχετικά.

Οι Ρουμάνοι ήταν κυρίως οι πελάτες στα καταλύματα της Θάσου – Μέσα στον Αύγουστο υπήρξαν και αρκετοί Έλληνες – Επανεμφανίστηκαν τουρίστες από την Ουγγαρία αλλά και την Αυστρία – Στις έξι ημέρες ο μέσος όρος διαμονής στα καταλύματα

Αναφορικά με το ποιες είναι οι κύριες εθνικότητες που κατακλύζουν τα καταλύματα της Θάσου, αλλά και γενικότερα ποιος είναι ο μέσος όρος διαμονής των τουριστών σε αυτά, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τόνισε: «Η μεγάλη πλειονότητα των πελατών μας είναι Ρουμάνοι. Μιλάμε στο σύνολο της σεζόν. Από εκεί και πέρα στη διάρκεια του Αυγούστου εμφανίστηκαν και αρκετοί ‘Ελληνες. Το επίσης αισιόδοξο φέτος είναι ότι έστω και σε μικρό αριθμό εμφανίστηκαν επισκέπτες από την Ουγγαρία, αλλά και από την Αυστρία. Γενικά εμφανίστηκαν επισκέπτες από χώρες που μας είχαν «ξεχάσει» τα τελευταία χρόνια. Έστω όμως και σε μικρό αριθμό είναι αισιόδοξο και ευχάριστο αυτό το γεγονός. Όσον αφορά τον μέσο όρο διαμονής στα καταλύματα του νησιού αυτός διαμορφώνεται στις έξι μέρες. Τα δεκαήμερα παλαιότερων ετών έχουν πλέον παρέλθει. Έχουμε πολλούς περισσότερους επισκέπτες για μικρότερο όμως χρονικό διάστημα».

Οι τιμές στα καταλύματα αυξήθηκαν για να φτάσουν όμως αυτές του 2019, αφού τα δυο προηγούμενα χρόνια είχαν μειωθεί λόγω της μικρότερης τουριστικής κίνησης

 Σε ερώτηση τέλος για το αν οι τιμές των καταλυμάτων παρουσίασαν σημαντικές αυξήσεις στη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου, αλλά και για το αν υπήρξαν φαινόμενα αισχροκέρδειας, ο κ. Μαρκιανός απάντησε: «Όσον αφορά τις τιμές αυξήθηκαν και πλησίασαν τις αντίστοιχες του 2019, καθώς τα δυο προηγούμενα χρόνια λόγω της μειωμένης τουριστικής κίνησης είχαν πέσει. Έφτασαν στα επίπεδα του 2019, ωστόσο δεν πήραν μεγαλύτερη αύξηση από εκείνη τη χρονιά παρά την αύξηση του ενεργειακού κόστους. Από την άλλη δεν εμφανίστηκαν μαζικά φαινόμενα αισχροκέρδειας, ένα θέμα που πάντα μας απασχολούσε. Φυσικά μεμονωμένες περιπτώσεις πάντα θα υπάρχουν, αλλά γενικότερα δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα με το συγκεκριμένο θέμα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Νέα Θάσου

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου “Περί της ιδιωτικοποίησης του νερού”

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Θάσου με την υπ’ αριθ. 56/ 20-03-2023 (ΑΔΑ: 9Μ4ΗΩΡΔ-Ι8Ψ) Απόφασή του με θέμα: «Περί της ιδιωτικοποίησης του νερού», αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

«Ο Δήμος Θάσου είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του νερού. Το νερό, το αγαθό, θεωρούμε ότι επιβάλλεται να παραμείνει υπό την εποπτεία και τον έλεγχο των ΔΕΥΑ και των Δήμων».

Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θάσου

 

ΑΠΟΦ ΔΣ 56-2023 (9Μ4ΗΩΡΔ-Ι8Ψ)

Continue Reading

Νέα Θάσου

Δενδροφύτευση από τον Δήμο Θάσου στο Δασύλλιο Πρίνου

Δενδροφύτευση-από-τον-Δήμο-Θάσου-στο-Δασύλλιο-Πρίνου

Σήμερα, στα πλαίσια εορτασμού της 21ης Μαρτίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, ο Δήμος της Θάσου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πρίνου Θάσου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Το Μικρό Καζαβίτι”, πραγματοποίησε συμβολική περιβαλλοντική δράση δενδροφύτευσης περίπου 200 θάμνων (Πρίνων) από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πρίνου στην περιοχή του Δασυλλίου Πρίνου με σύνθημα “Τα παιδιά χρειάζονται το δάσος και το δάσος τα παιδιά”.

Κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης, που είχε ως βασικό σκοπό την ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών για την προστασία του δάσους, διανεμήθηκαν από το Δήμο Θάσου στους μαθητές 30 ποτιστήρια καθώς και 180 μπλουζάκια με το σύνθημα “Τα παιδιά χρειάζονται το δάσος και το δάσος τα παιδιά”.

Παράλληλα, οι μαθητές ενημερώθηκαν από ειδικούς για την καθιέρωση εορτασμού της 21ης Μαρτίου, από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών το 1971, ως ημέρας προβληματισμού σχετικά με τον ρόλο και την αξία των δασών και ευαισθητοποίησης των πολιτών προς την κατεύθυνση προστασίας τους.

Επίσης, οι μαθητές ενημερώθηκαν για την αξία των δασών για τη ζωή και τον άνθρωπο καθώς αποτελούν μοναδικό φυσικό πόρο που προσφέρει πολλαπλά οφέλη όχι μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη ενός τόπου.

Την δράση πλαισίωσε, πραγματοποιώντας ομιλία, ο Δασάρχης Θάσου κ. Γεώργιος Ράνης καθώς και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θάσου με την αποστολή ειδικού πυροσβεστικού οχήματος.

Στην δράση παρέστη ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευστράτιος Πυρήνας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πρίνου κ. Ευάγγελος Γιάντσος, αρμόδιοι υπάλληλοι του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θάσου, ο Διευθυντής και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Πρίνου, εκπρόσωποι και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Μικρό Καζαβίτι”, γονείς και μαθητές.

Μετά το πέρας της δράσης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευστράτιος Πυρήνας δήλωσε:

«Είναι χαρά μας να βλέπουμε τα παιδιά μας, με την υποστήριξη όλων μας, να συμμετέχουν και να δρουν για την διατήρηση και την προστασία του περιβάλλοντος και του δάσους, που αποτελεί έναν μοναδικό φυσικό πόρο του τόπου μας, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της Θάσου.

Ο Δήμος της Θάσου στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει ενεργά προσπάθειες προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης των πολιτών και της προστασίας του πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας».

 Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Νέα Θάσου

Η εκδήλωση της Θάσου στο Βελιγράδι ενθουσίασε τους Σέρβους

Η-εκδήλωση-της-Θάσου-στο-Βελιγράδι-ενθουσίασε-τους-Σέρβους

Ο Δήμος της Θάσου ολοκλήρωσε με επιτυχία, το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαρτίου 2023, μία ακόμα δράση προβολής του Νησιού μας, αυτή τη φορά στο Βελιγράδι της Σερβίας.

Σε μια ειδικά σχεδιασμένη εκδήλωση, στο κέντρο της πόλης, σε ένα ποταμόπλοιο αγκυροβολημένο στις όχθες του Σάββα, οι εκπρόσωποι του Δήμου Θάσου υποδέχτηκαν δεκάδες προσκεκλημένους από τον χώρο των Media, του τουρισμού, των τεχνών και του πολιτισμού και παρουσίασαν τους λόγους που καθιστούν την Θάσο έναν μοναδικό και μαγικό προορισμό.

Ο κ. Πάρης Παρασχούδης, Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου παρουσίασε τους «πέντε λόγους για τους οποίους θα πρέπει να επισκεφτείς τη Θάσο» ενώ τα επτά θεματικά βίντεο που προβλήθηκαν κέρδισαν το ενδιαφέρον και ενθουσίασαν όλους τους παριστάμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι (ο κ. Κων/νος Ανδρουλάκης και η κα Όλγα Μπάρμπα), καθώς και πάνω από τριάντα εκπρόσωποι των media και του τουριστικού κλάδου.

Η βραδιά κύλησε όμορφα, υπό τους ήχους ελληνικής και σερβικής ζωντανής μουσικής, δίνοντας στην εκδήλωση έναν τόνο ζεστασιάς και γλεντιού, αντανακλώντας την εικόνα που έχουν οι Σέρβοι επισκέπτες από τη Θάσο.

Επισημαίνουμε πως η αγορά της Σερβίας αποτελεί παραδοσιακά μια από τις σημαντικότερες για το Νησί της Θάσου και ο Δήμος μας είναι αποφασισμένος να αναλάβει πρωτοβουλίες για να την ενισχύσει ακόμη περισσότερο.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Oι Σέρβοι αγαπούν την Ελλάδα και ασφαλώς αγαπούν και το Νησί μας, την Θάσο. Ενισχύουμε την εικόνα της Θάσου ως έναν ιδανικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου προσεγγίζοντας Σέρβους καθοδηγητές της κοινής γνώμης και τουριστικούς πράκτορες».

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα